MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1027 DE OPGEGRAVEN ARAFAT ZOWEL ALS GAZA RECHTGEZET

    .xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    1027 DE OPGEGRAVEN ARAFAT ZOWEL ALS GAZA RECHTGEZET

     

    En het Atomium!

     

    Telt het Atomium dan niet meer mee?

    ***

     

    Ik hoef niet uit de biecht te klappen over de bron van  onderstaande tekst. Die pedanterie kan alleen maar uit altijd dezelfde hoek komen.

    Tot de Vlaams Nationalisten de Reyerslaan zullen overgenomen hebben, moeten we dit blijven verdragen.

    Er is één lichtpuntje. Met de dag geven ze zich meer en meer bloot, zodat binnenkort niemand ze nog gelooft. Arme onschuldige Gesluierde Moederkes, met al die dode kindjes in hun armen! HemelAllah tergend! En dat omwille van een paar raketjes, en ja, nu dat ge ‘t zegt, ook omwille van de Iraanse atoombom.

     

    ***

     

    Ter zake :

    Wegwijs in het conflict in de Gazastrook

    AP vr 16/11/2012 - 15:31

    ***

    Het regent weer bommen en granaten langs de grens tussen Israël en de Gazastrook. Beide partijen hebben blijkbaar weer redenen om het conflict te doen escaleren, net als in 2008.

    Om uw weg te vinden in en rond de Gazastrook hebben wij voor uw een klein zakboekje samengesteld. Wie wil wat waar wanneer en hoe?

     

    Israël onder een "Iron Dome"

    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (rechts op de foto) staat voor een belangrijke uitdaging. Zijn conservatieve Likoed-partij is in pole positon om de verkiezingen van eind januari te winnen, maar dan mag er niets fout gaan in het conflict in Gaza. Netanyahu is een politiek veteraan, was al premier tussen 1996 en 1999 en sinds 2009 en hij wil dat graag nog een tijdje blijven.

    AP Netanyahu staat bekend als een havik die geen gevecht -politiek of militair- uit de weg gaat. Voor hij in de politiek ging, was hij militair en maakte hij deel uit van de elite-eenheid Sayeret Matkal die in 1972 een einde maakte aan de kaping van een Sabena-vliegtuig in Lod nabij Tel Aviv. Zijn oudere broer Yonatan leidde de raid op Entebbe in 1976 en sneuvelde bij die bevrijdingsoperatie.

     

    Minister van Defensie Ehud Barak (links) vocht zij aan zij met Netanyahu, maar werd nadien zijn politieke rivaal bij de socialistische Arbeiderspartij en nam in 1999 het premierschap van Netanyahu over. Hij heeft intussen gebroken met Labour en leidt zijn eigen partij in coalitie met Likoed. Het is wellicht zijn laatste conflict, want zijn partij maakt in januari nog weinig kans.

     Naast zijn leger rekent Israël voor de verdediging vooral op de "IJzeren Koepel", het nieuwe anti-raketsysteem dat nu is opgezet. Dat was vooral gericht met het oog op raketten vanuit Iran en van de Hezbollah vanuit Libanon.

    Iron Dome werd opgezet na de oorlog in Libanon 2006 toen Hezbollah honderden raketten afvuurde op steden in Noord-Israël. Of het systeem ook werkt tegen kort en middellange ballistische raketten vanuit de Gazastrook, moet nu blijken.

     

    Hamas als vijand van Israël

    Aan de andere kant van het front staat Hamas (Arabisch: enthousiasme), dat in 1987 werd opgericht door de moslimgeestelijke sjeik Ahmad Yassin, inmiddels gedood door Israël.

    AP Hamas -begonnen als een filiaal van de Moslimbroederschap uit Egypte- bouwde een sociaal netwerk uit in de verarmde Palestijnse gebieden en kantte zich fervent tegen de Oslo Akkoorden en vredesonderhandelingen van de Palestijnen met Israël. Het voerde tal van terreuraanslagen uit in Israël, maar heeft zich daar de laatste jaren van onthouden, maar niet van raketaanvallen.

    In 2006 won Hamas de Palestijnse verkiezingen en in 2007 verdreef de groep de rivaal Fatah uit de Gazastrook. Sindsdien zijn de Palestijnse gebieden politiek verdeeld. Hamas leed in 2008 zware verliezen bij een vorige Israëlische inval in de Gazastrook, maar kon zich daarvan herstellen.

    Met het nieuwe conflict zou Hamas vooral de steun van Egypte willen testen, waar nu de moslimbroeder Mohammed al-Mursi president is geworden.

    Naast Hamas zijn er nog tal van andere groeperingen actief in de Gazastrook. Dat zijn onder meer de Islamitische Jihad, een kleine, maar actieve groep die tal van terreurdaden in Israël op het geweten heeft. De laatste jaren houdt Jihad zich vooral bezig met het afvuren van raketten op Zuid-Israël en het escaleren van de situatie, wat soms tot wrevel leidt met Hamas.

    Fatah of het andere Palestijnse kamp

    AP Fatah ("Overwinning") werd in 1959 door wijlen Yasser Arafat opgericht als Palestijns-nationalistische verzetsgroep die aanslagen uitvoerde. Fatah wou eerst de vernietiging van Israël, maar heeft zich sinds de Oslo Akkoorden van 1993 neergelegd bij een tweestatenmodel en vormt sindsdien de kern van de Palestijnse Autoriteit die nu onder Mahmoud Abbas de plak zwaait op de Westelijke Jordaanoever.

    De Fatah is de belangrijkste groepering van de PLO, de overkoepelende Palestijnse Bevrijdingsorganisatie die in 1964 werd opgericht door Arafat. Beide bewegingen spelen echter geen of nauwelijks een rol in de Gazastrook.

    De gematigde Fatah is de grote rivaal van Hamas, maar daarvoor had de beweging een haat-liefde-verhouding (vooral dat laatste) met de PFLP, het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, dat vooral in de jaren 60 in de politieke markt lag, maar nu wat opgedroogd is. Toch is ook de PFLP aanwezig bij milities in de Gazastrook.

    Drie factoren van buitenaf

     Voor Israël een aanleiding om het nu opnieuw hard te spelen, is de Fajr-5-raket ("Dageraad"). Dat is een moderne versie van Chinese raketten die ooit verkocht werden aan Iran en daar verder ontwikkeld werden. Iran heeft die onder meer geleverd aan de sjiitische bondgenoot in Libanon, de Hezbollah-militie, maar nu ook aan Hamas in Gaza.

    De andere raketten die vanuit Gaza worden afgevuurd, kunnen enkel wat grenssteden in Zuid-Israël bereiken. De Fajr-5 heeft echter een bereik tot 75 kilometer en dus komen ook Tel Aviv en Jeruzalem binnen het bereik van Hamas, al zijn die raketten niet erg precies. De dreiging is reëel, want enkele dagen geleden zijn twee raketten van dat type ten zuiden van Tel Aviv neergekomen.

    AP Het is vooral uitkijken naar de Moslimbroederschap, de radicale moslimgroep die in heel de Arabische wereld actief is en die aan de basis lag van Hamas. Begin dit jaar is de moslimbroeder Mohammed al-Mursi verkozen tot president in Egypte. De reactie van al-Mursi is vooralsnog gematigd en verloopt via de Verenigde Naties en oproepen tot een bestand. Mursi heeft eerder beloofd om het vredesverdrag met Israël uit 1979 te respecteren.

    Een laatste -zij het afbrokkelende factor- is de traditionele steun van het Assad-regime in Syrië voor Hamas. Sinds het uitbreken van de burgeroorlog in Syrië houdt Hamas de Syrische boot af, wellicht om de soennitische moslimbroeders -erfvijanden van de alawitische Assads- niet te irriteren. Hamas mikt nu op nieuwe vrienden zoals Egypte en de Golfstaat Qatar.

    Jos De Greef

     

     



    De gewapende invasie-troepen van Ara Fatwah

    ***

     

     

    Tijdens de Middeleeuwen hebben wij in het Westen de ‘Kinder-Kruistochten’ gehad. U weet wel : zij waren zodanig opgezweept, dat ze met de blote (kinder)vuist het H. Graf wilden gaan bevrijden in Jeruzalem. Zoals zij vertrokken, met ontelbare nationaliteiten in ontelbare golven van jeugdig enthousiasme, zo kwam er niet één aan in het H. Land. Onderweg allemaal gestorven van uitputting, van ontbering of door het zwaard van de Arabische Sultans. Ja, tegen kinderen zijn die altijd sterk geweest!

    Hamas heeft dus blijkbaar met de neus in de boeken gezeten, ze willen op hun beurt een soort van omgekeerde ‘kinder-kruistocht’ organiseren. Waarschijnlijk hebben ze zelfs de Vlaamse slogan overgenomen : ‘Wat we zelf doen, doen we beter’….

    Die r aket-werpers zoals de cartoonist het ziet, is wat overdreven. Toch is het een ingeburgerde oorlosgs-tactiek in het Midden Oosten : vechten, niet als man tegen man, maar van achter het hoekje, zeer slim weggekropen tussen de burger-bevolking, in scholen of in hospitalen. Die dan natuurlijk van de brokken deelt, als er vergeldings-bombardementen komen.

    Dat brengt mij naadloos bij de tiktak der Moslims : uitgekiende laffe zelfmoord-aansalgen op onschuldige burgers, ja zelfs op mede-broeders met een ander code op hun zieltjes… Moslims, in de aanval, doen dat met de buiken van hun vrouwen, en Moslims in de verdediging, doen het van achter de ruggen van hun vrouwen.

    Dat is een stelling die het CGKR niet welgevallig zal zijn, omdat de feiten nu eenmaal niet luidop mogen herhaald worden….

    Me unkt echter dat ook die kruik al gebarsten is…

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***

     







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!