MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    31-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.987 VOOR WANNEER DE MORGEN IN HET ARABISCH?

    .xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Bijeen gesprokkeld op maandag 28 oktober 2012

    Op het publiek losgelaten op woensdag 31 oktober 2012

    .

    987 VOOR WANNEER DE MORGEN IN HET ARABISCH?

     

    DÀÀR ZIT DE DIEF!

     

    ***

     

    Geef toe : het heeft lang geduurd, maar het gat in de markt is gevonden! Met het ballonnetje dat (zie hieronder) wordt opgelaten, is het De Morgen echt gelukt een schot in de roos te schieten!

    Wat mij hierbij persoonlijk een groot plezier doet, is dat de geleerde columnist NU ineens met bepaalde vaststellingen verschijnt die het Vlaams Blok/Belang al tientallen jaren doet, en juist daarvoor in de politiek-kerkelijke ban werd geslagen. Of zou er nog een andere reden zijn? Niemand van ons heeft ooit beweerd dat Philips de Taaie een homo is….

    Het zou natuurlijk ook kunnen, dat De Morgen als van ouds een dubbele agenda heeft, waarmee ik bedoel dat het alleen gaat om een opgelaten vliegertje, die de temperatuur moet meten in de hogere regionen. Curieus ook  het tijdstip waarop dit verschijnt : het leidt de aandacht af van Patrick, de Scherpe dAnvers! En het leidt ook de aandacht af van hun stilte ivm de tienduizenden gesneuvelde banen van de voorbije week. Want voor dergelijk sociaal drama moet men bij de Linxen de hand in eigen boezem van hun politieke leiders steken…

    ***

     

    Ter zake :

    Waarom geen Arabisch in De Morgen?

    OPINIE − 28/10/12, 07u57

    ***

    Column Jan Callebaut is communicatieadviseur en marktonderzoeker. Hij kijkt tweewekelijks naar mens, samenleving, media en politiek. "We kunnen het ons niet veroorloven generaties migranten te zien ontsporen. We moeten de problemen benoemen", schrijf hij. .

    ***

    In een vroege aflevering van De kruitfabriek op VIER besprak Tom Lenaerts met Luckas Vander Taelen zijn jongste boek, Berichten uit Brussel, over het niet ingrijpen op toenemende, ingrijpende samenlevingsproblemen in de hoofdstad. Ik heb mij nooit erg verwant gevoeld met de man, maar het viel mij op dat Vander Taelen zich moest uitputten om een gedachtegoed te verdedigen dat allang acquis hoort te zijn: problemen los je maar op als je eerst het lef hebt ze te benoemen.

     

    Het was lange tijd politiek incorrect om samenlevingsproblemen die het gevolg zijn van etnische verschillen - in het geval van Brussel een groep rebels without a cause - bij naam te noemen. Dat doen heette 'rechts' te zijn. Dat is het evenwel niet. Het komt erop aan hoe je omgaat met die observatie. Pas dan wordt het 'links' of 'rechts', dwingende oplossingen uitwerken of kiezen voor repressie. Het is een gevaarlijke misvatting dat die eerste stap - de erkenning - wat dan ook met links of rechts te maken heeft. Gevaarlijk, doordat het niet erkennen lijdt (*) tot blindheid en valse tolerantie.

    Een significante groep jongeren van allochtone afkomst - lang niet allemaal - voelt zich systematisch verongelijkt, tekortgedaan. Ze zijn voor niets verantwoordelijk, alles is de schuld van de overheid, van de racistische Belgen die hun ouders gebruikt hebben, ook wel van hun ouders die het hebben laten gebeuren, ouders die het gezag over hun kinderen zijn kwijtgespeeld. Ze spelen grove spelletjes met de politie, die dikwijls voor joker staat. Persoonlijke verantwoordelijkheid wijzen ze af. Hun identiteit berust bij wrok. Het is onaangenaam om dat onder ogen te zien, maar dat is wel wat we moeten doen.

    En dat is nu net wat men in Brussel niet doet. Voor de burgemeester van Brussel gaat het om "faits-divers". De Vlamingen, vindt hij, overdrijven de criminaliteit in Brussel. Ze doen dat met opzet en uit electorale overwegingen. Het kiesresultaat van 14 oktober geeft aan dat de burgemeester garen spint uit zijn discours. Het discours van de burgemeester is nochtans perfide. Electorale overwegingen zijn voor de PS in Brussel net de belangrijkste overweging voor de myopie van de partij ten aanzien van de samenlevingsproblemen. Ze steken hun kop in het zand. Ze willen hun kiespubliek niet voor het hoofd stoten.

    Een frappant voorbeeld is de recente undercoverreportage van de RTBF over de preek van een imam in een Anderlechtse moskee en vooral de reactie van Philippe Moureaux, uittredend burgemeester van Molenbeek, daarop. De preek is ontluisterend. De imam roept dat de Wereldvrouwendag een Joodse uitvinding is, waar vulgaire vrouwen aan deelnemen. De reportage laat ook jongeren aan het woord over de gelijkheid tussen man en vrouw. De tegenstelling met de ingesteldheid achter de eerste moslimbeurs in Brussel, die burgerschap bepleit, is enorm.

    Moureaux reageerde furieus: "Zoals nu sommigen de moslims aanvallen, zo heeft Goebbels ook de Joden proberen aan te vallen." Ook dit is perfide. Het mag gaan over een beperkte groep, de problemen verdienen het benoemd te worden. Niemand pleit voor repressie. Maar een babbel met de imam en waakzaamheid in functie van de waarden van de samenleving zijn allicht gepast. Het is heilzaam dat een man als Moureaux burgemeester af is. Alleen een krachtige veroordeling van zijn als etnisch altruïsme gecamoufleerde, finaal voor een samenleving destructieve politiek is op zijn plaats.

     

    Vander Taelen waait ook vanwege Groen een bedenkelijke wind tegemoet. Zijn partijgenoot Pataer schreef dat de "veralgemeningen" van Vander Taelen "gevaarlijk dicht in de buurt van raciale vooroordelen komen". Meyrem Almaci vindt dat Vander Taelen met het "culturaliseren" van het Maghrebijnse gedrag "uit de bocht gaat". Het is ontkengedrag. De politiek van het gedogen, de gelatenheid ten aanzien van een tweedeling van een stad heeft de grenzen al overschreden. Integratie is meer uitzondering dan regel. Het is inmiddels geen teken van openheid voorbij te gaan aan harde waarnemingen met een makkelijk intellectueel pleidooi voor de multiculturele samenleving. Die is inmiddels al als een kaartenhuisje ineengestort. Dit blijven ontkennen is om wraak roepen.

     

    "Een samenleving die zichzelf verloochent heeft nieuwkomers niets te bieden", schreef Paul Scheffer in 2000. "En wie niet begrijpt wat er wordt genomen, die heeft ook weinig te geven." We kunnen het ons niet veroorloven generaties migranten te zien mislukken en ontsporen. We moeten de moeilijkheden benoemen en tegengaan. Dat zou De Morgen kunnen doen door het gesprek aan te gaan en regelmatig een bladzijde voor te behouden aan de stem van wie hieraan wil meewerken. Waarom niet in het Arabisch? .

    (*) Echt waar : deze dagbladschrijver LIJDt ons van het ene misverstand naar het andere…..

    ***

    Wel Wel Wel!

    Volgens Almaci is het een misdaad de criminaliteit in de (groot)steden te culturaliseren. Ze steelt daarmee de intellectuele eigendom van Fluppe DeWinter, die sprak van ‘geboren worden met een mes in de pampers’.

    Nadat we eindelijk samen met Groene! Lucas Van derTaelen de problemen met het bruin gespuis bij naam en toenaam zouden mogen benoemen, wordt er meteen een nieuwe kunstgreep toegepast : de media moeten ver-abiseren…..

    Als de dieven wegens tal van redenen niet meer kunnen opgepakt worden, moeten wij daarom allemaal onze voordeuren laten open staan?  

    Jongens, ik krijg het een beetje benauwd.  We zijn al in de hogere regionen van Europa ‘gebelgiceerd’, we worden nu daarbij in de Vlaanders sedert Di Jeanetto ‘gewalloniseerd’, en, over alles overheen, als kneusjes van de zalm, nog…’ver-arabiseerd’.  Om daar nog van onder onderuit te komen, van  onder die twee lagen gewoon beton en één laag gewapend beton (de laatste), zullen wij nog veel bôkes moeten eten.

    Waar deze ‘columnist’ mij  vooral bevreesd voor maakt, is zijn persoonlijke visie op het probleem. We mogen, zegt hij, niet nog een generatie van dat soort luyden zien ontsporen. Dat kan tellen als bekentenis. Die van het Vlaams Blok zouden het niet beter kunnen zeggen! Spijts de fortuinen die eraan besteed zijn, is de integratie niet alleen mislukt, ze is ook ontspoord. Men zal dus ‘opnieuw moeten proberen’ met ander en beter tafelschuimers BTK-D’s, terwijl men deze, de mislukte generaties, zal opleggen in Beck-bokalen.

    Ach waarom bekennen ze het niet? Die gasten lopen hier dank zij de recessie, gewoon op overschot en zouden dus best zo vlug mogelijk ‘Terug naar Afzender’ gestuurd worden, voor er hier een burger-oorlog uitbreekt.

     

    ***

    GEHEUGENSTEUNTJE door wie wij allemaal gedomineerd wordt in deze ‘conTfederale maatschappij’..

    EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    BTK-D = Born to Kill Domineerders

    I-D = Inheemse Domineerders

     

    ***

     

     







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!