MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.914 DE BENDE VAN BAECKELANDT WEER ACTIEF

    A.D. zaterdag 25 augustus 2012xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    914 DE BENDE VAN BAECKELANDT WEER ACTIEF



    De Aardappel-rapers in Griekenland

     

    Geen nostalgisch schilderij maar harde realiteit van vandaag

    ***

     

    Terwijl boven onze hoofden de gele tweemotorige blusvliegtuigen aan en afvliegen, dwarrelen verkoolde stukjes blaadjes naar beneden, meegedragen door de wind die zachtjes waait van over de heuvels. Is dit nu oorlog? Beneden ons blinkt het Lago, zo groot en zo diep als de zee, maar het waterpeil, klagen de boeren, zakt zienderogen.  Het landschap en de leefwijze in Midden Italië zal wel zoveel niet verschillen als dat van Midden Griekenland…

     

     

    ***

    Kroniekje over : de meest onmenselijke hittegolf sedert mensen-geheugenis. De beboste heuvelruggen liggen al maandenlang te zinderen onder die ongenadige zon. Zelfs de nachten brengen amper verkoeling. De mensen van ter plaatse beloeren de schaarse nog overgebleven toeristen : die gaan toch voorzichtig zijn met cigaretten-peukjes? Om de 100 meter vindt men zwart geblakerde graskanten, waar de vlammen vanzelf gedoofd zijn? Of waar de ‘Protezione Civile’ en de ‘Vigili del Fuoco’ zijn langs geweest? Die zijn 24/24 in staat van alarm. Neen, bij ons wordt nog niet gestolen zoals in onderstaand artikel over de Grieken, in hoofdzaak omdat er bijna niets te stelen valt. Kurkdroge bijna stervende olijfgaarden, zo ver het oog reikt. Afgewissled met magere wijngaarden, die 2 maand voor de mislukte oogst, geen enkele waarde hebben voor dieven. De pijnbomen zijn torenhoge droge toortsen, die elk ogenblik kunnen ontvlammen….De parasol-den, altijd gegeerd voor zijn koele schaduw, wordt nu gemeden als de pest : de vallende naalden zijn erger dan scherpe brandende nagels….De weinige maïs staat amper tot  knie-hoogte, en als er al eens aan veldje met patatten voorkwam, is dat al lang gerooid op de manier zoals de afbeelding hierboven. Door allemaal mensen van boven de 80 jaar. Millet kan elk ogenblik opduiken om ze te vereeuwigen.

    Als er hier op het veld gestolen wordt, dan is het vroeger in het seizoen, door stilhoudende caravans, of Mobil homes, die zonder betalen een huishoud-voorraadje opdoen. Als ze wegrijden, staat de boer machteloos met zijn armen in de lucht : het budget van de plaatselijke carabinierei is op, en op de ‘dispatch’, 35 Km verder, geeft men niet thuis voor dergelijke futiliteiten. De plaatselijke kazerne van het noodnummer 112 is, wegens budgettaire maatregelen, tijdelijk gesloten en de Polizia Muinicipale is niet bevoegd. Ach, wordt er ’s avonds, als de zon onder is, gevloekt op het Pleintje, voor de Bar Cent ral : was Berlusconi al maar terug, en die Monti met een trap onder zijn kont terug naar Brussel, à rato van Euro 25.000 per maand om niets te doen… Hier kunnen we hem missen als de pest!

    Ach ja, daarmee weten jullie nog niet wie of wat die Bende van Baeckelandt (uit mijn titel) is. Ik had evengoed kunnen schrijven De Bende va   n Jan De Lichte, ze waren aan elkaar gewaagd. Dat U Baekelandt niet kent, komt in hoofdzaak omdat U niet het geluk hebt gehad als West Vlaming in de wieg te zijn gelegd. Onderaan geef ik de hoofdlijnen van het verhaal. Voorlopig – om in de stemming te komen – kunt U lezen hoe het de Griekse plattelander vergaat.

    Über allen Gipfeln ist Ruhe…

    Warte nu. Bald ruhest du auch….

    ***

    Grieken stelen in hun nood van boeren

    Posted on 24 augustus 2012 by E.J. Bron

    ***

    Of het nu om perziken gaat of om spades, op Griekse boerderijen is niets meer veilig. De crisis heeft de landelijke regio´s bereikt. Er wordt gestolen om te overleven – en boeren dragen plotseling wapens.

    Als de boeren van Moschochoris, een dorp in de centrale Griekse regio Phthiotis, ´s morgens aan het werk gaan, is het altijd maar weer de grote vraag of de tractor nog functioneert. De accu wordt  gestolen (dat kwam de afgelopen drie maanden 20 keer voor), dan de olie of de kabels. Want daar zit koper in – en dat kun je smelten en verkopen.

    Het is een fenomeen, dat in toenemende mate overal om zich heen grijpt op het Griekse platteland: alles, wat op de Griekse boerderijen en de daarbij behorende velden kan worden gestolen, wordt gestolen. Nood maakt dieven.

    “Ze hebben een krat met 16 kilo perziken van me gestolen”, citeert de krant “Kehimerini” een boer uit het departement Imathia. “Wie weet, misschien zitten de daders wel naast me in het café. Dat kan ik niet weten.” Maar hij begrijpt wat de diefstallen veroorzaakt en wil er geen zaak van maken: “Misschien ben ik morgen degene die uit nood moet stelen”.

    Tot nu toe was de vlucht in het plattelandsleven de oplossing voor veel stedelijke Grieken om een uitweg uit de economische crisis te vinden. Maar intussen heeft de crisis de plattelandsregio´s bereikt – er wordt gestolen, om te overleven.

    De boeren zijn niet op dieven ingesteld

    In Kipseli op het eiland Zakinthos zijn boeren woedend, omdat dieven hun kassen binnendringen om massaal aardappelen, uien en tomaten te stelen. In het departement Ilia op de Peloponnesos gaat het vooral om tomaten, meloenen en aardappelen. In de plaatselijke media heet het, dat zoiets vroeger niet gebruikelijk was – juist daarom is het voor de rovers zo gemakkelijk, want boeren zijn niet op dieven ingesteld.

    Maar het is vooral de diefstal van gereedschap, die de boeren tot wanhoop drijft. In de omgeving van het plaatsje Trikala (regio Thessalia) wordt bijna dagelijks waardevol gereedschap gestolen, vooral machines om het land van water te voorzien. Motoren om het land van water te voorzien (nieuwwaarde ongeveer € 1700,-) en “waterkanonnen” (ongeveer € 1000,-) behoren tot de meest gestolen voorwerpen. Ook banden en waterslangen zijn populair bij de dieven.

    “Het klopt. Onlangs werd er voortdurend gestolen”, zegt een boer uit de omgeving rondom Tolo tegen “Die Welt”. “Er werd een kettingzaag van me gestolen en de olie uit mijn tractor.” Een vriend van hem zou het erger zijn vergaan. Van hem zou een machine ter waarde van € 2500,- zijn gestolen.

    De boer wees erop, dat de politie onlangs in een plaatsje genaamd Ermioni op de Peloponnesos op een compleet magazijn vol gestolen landbouwmachines zou zijn gestuit, wat op georganiseerde gangsterbendes zou duiden.

    Boeren organiseren gewapende groepen

    Veel boeren hebben zich al aaneengesloten tot gewapende groepen en patrouilleren ´s nachts op de velden. “We duurt meestal drie dagen om een tractor weer te repareren en zonder materieel kunnen we de velden niet van water voorzien” – onze schade is enorm, veel groter dan alleen de gestolen goederen”, zeggen gedupeerde boeren in een reportage van de zender “Star TV”.

    “Als we de dieven te pakken krijgen, zal het serieus worden – wij, eerlijke mensen, verkeren in gevaar om tot geweldsmisdadigers bestempeld te worden als de politie niet doet wat ze moet doen, namelijk ons beschermen.”

    De autoriteiten grijpen tot nu toe niet in en beroepen zich op machteloosheid. Een gevaarlijke ontwikkeling: in de stedelijke context is zo de militant rechts-extreme “Gouden Dageraad” sterker geworden, als reactie op toenemende stedelijke criminaliteit door migranten (maar waarschijnlijk ook door verarmde Grieken). Ook in Hongarije is vanwege precies dezelfde verbreding van agrarisch materieel (door werkloze zigeuners) de rechts-extreme partij “Jobbik” inclusief “verzetsgroepen” een echte speler op het politieke toneel geworden.

    Rechts-extreme partijen maken gebruik van agrarische diefstallen

    Eenzelfde effect dreigt nu in Griekenland te gaan plaatsvinden: Nu al publiceert de “Gouden Dageraad” de hulproepen van verbitterde boeren aan de partij – en haar beruchte, in het zwart geklede knokploegen. Een “burger uit Thebe” genaamd “Nikos” schreef aan de partij: “De zigeuners stelen onze auto´s, ons ijzer, transformators, landbouwwerktuigen, ze breken in huizen en kerken in, ze stelen zelfs van begraafplaatsen. Met de gestolen auto´s zonder nummerborden scheuren ze over de wegen en de politie doet niets.”

    De politie kan er tot nu toe geen informatie over geven wie de dieven op de Griekse velden zijn. De boeren zelf beschuldigen, zoals “Nikos”, vaak “de zigeuners” en waarnemers speculeren – zo berichten de media – dat er drie verschillende groepen daders zijn. Zij, die stelen om iets te eten te hebben, kleine boeren, die de oogst stelen om hun eigen oogst te vermeerderen of machines stelen, omdat zij zich deze zelf niet kunnen permitteren; en bendes, die de goederen verkopen, vaak als tweedehands spullen aan andere boeren.

    Hoe wijdverbreid dit fenomeen inmiddels is, blijkt uit adviezen van de politie aan boeren. Men moet foto´s maken van alle belangrijke spullen om ze te kunnen identificeren als ze gestolen worden. Men moet spullen en machines niet zomaar laten rondslingeren en indien mogelijk overal sloten en alarmsystemen aanbrengen. Bij dure spullen moet men het serienummer opschrijven, voor zover aanwezig

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : er is een tijd geweest, dat ook dievenbenden uitzwermden over het West Vlaamse platteland, gedreven door hongersnood en bittere armoede. Het was toen volop de Sansculotten-tijd, de Boerenkrijgers die de vreemde bloedzuigers wilden bekampen, waren verslagen, en Vlaanderen was eens te meer het gedroomde wingewest van Parijs. Toen draaide men zijn hand niet om voor ‘plaatsmoorde’, zoals die dingen thans heten in Zuid Afrika. De stedelingen trokken den boer op, een beetje zoals binst de laatste oorlog, maar toen had men geen geld in  de hand. Op de hofsteden was één kettinghond niet genoeg : ze sliepen zelfs met meerderen in de boerenkeukens, klaar om iedere ‘bedelaar’ de strot af te bijten. Meerdere jachtgeweren in huis voor vader en de zoons waren toen onder handbereik en klaar voor gebruik. In die omstandigheden diende Ludovicus Baeckelandt (1774-1803), , samen met zijn bende-leden en hun liefjes, zich door het leven te slaan. Ze leefden in Het Vrijbos van Houthulst, tot ze – door verraad - gevat werden en allen samen stierven, 24 man, op het schavot op de Grote Markt van Brugge in 1803. Baeckelandt was toen..29 jaar oud. Op de website Wreed Plezant : http://www.wreed-en-plezant.be/wrdprs/2011/11/baekelandt-met-zijne-bende/ vindt U er alles over.

    Jan de Lichte (1723-1748) is een ander paar mouwen en is minder een streekgenoot. Integendeel : Velzeke was zijn thuisbasis en de held (!) stierf, geradbraakt naar lijf en leden, op de Markt in Aalst, nauwelijks….25 jaar oud. U leest er alles over bij http://www.zottegem.be/page.php?linkID=903

    Beide verhalen belichten ten overvloede hoer ‘Arm Vlaanderen’ door vreemde mogendheden; in hoofdzaak Frankrijk, werd uitgezogen. Waar de nijvere bevolking tot de bedelstaf werd gedwongen, en toch nog verplicht was die vreemde legers te huisvesten en te voeden. Met fatale excessen tot gevolg.

    Door deze gebeurtenissen te belichten, ter gelegenheid van de problemen in Griekenland, tracht ik alleen te waarschuwen voor wat ook ons kan overkomen. Slechte oogsten, op hol slaande prijzen, onbekwame overheden, vreemde bezetters die ons de oren van de kop vreten : de kruik gaat zo lang te water….

    ***

    In ’t Pallieterke vond ik van de hand van Jan Neckers een boeiend artikel over de studie van de geschiedenis. Dergelijke studie is geen doctoraat waard, maar is een hobby die in feite eenieder zou moeten interesseren…Het gaat over De Beeldenstorm (1566) waar Zuid en West Vlaanderen eens te meer de hoofdrol in gespeeld hebben. Ik wist er al iets van, hoe hele weversgezinnen, met getouw en garens op de platte wagens, en de geit achter aan gebonden om mee te kunnen lopen, ’s nachts verhuisden van Hondschote en Steenvoorde naar Leiden, en daar hun steentje (wat zeg ik hun STEEN!) bij te dragen aan Hollands Glorie. Zij reisden twee dagen en twee nachten door vijandelijk gebied, maar konden in het Protestante Noorden hun leven weer herinrichten… Maar Jan Neckers vertelt het, precies of hij er zelf is bij geweest!

    ***

    Persoonlijke Noot. Wij  zelf zijn, na een leven van hard werken, het land uitgejaagd, omdat Kelchtermans (CVP) en Stevaert (SPA) onze verbouwingen in X-hem gewoon saboteerden en wij hier, eerder toevallig, een afgewerkte nieuwbouw konden kopen, vòòr de vastgoed-sector boomde. Daarvoor dienden wij echter al onze schepen achter ons te verbranden…. Bijna 10 jaar hebben wij geprocedeerd om te bewijzen dat onze grond in de bouwzone lag, aansluitend met de bestaande overige bebouwingen, en dat de landbouwzone pas begon aan de overkant van onze straat. Toen het op de Gemeente doordrong dat wij er genoeg van hadden, en weg waren, heeft men dare-dare een kunstgreep toegepast om de m³ van ‘de vroegere toestand’ te willen herbereken aan de hand van…foto’s. Zelf waren wij daar nooit op gekomen! En de dag dat hier de koopakte moest getekend worden, kwam er bericht van het thuisfront : de bouwvergunning is OK.

     

    Deze keer hoop ik dat de Tjeven overal in het land zoveel mogelijk van hun 170 Burgemeesters zullen verliezen. Moeten we ze tenminste niet ophangen!


    ***



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!