MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    19-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.901 DE ISLAM ALS REGULATOR TEGEN DE OVERBEVO

    A.D. zondag 19 augustus 2012xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    901 DE ISLAM ALS REGULATOR TEGEN DE OVERBEVOLKING

     

     

    ***

     

    Hieronder volgt een bloemlezing die, (goed voor ons) de Führer aller Germanen nooit het geluk gehad heeft die te mogen inzien. Had hij dat wel, dan had hij gezien, dat om te slagen er voor boven op de beestachtigheden, een ‘goddelijk’ sausje moest worden gebrouwd, waaruit zou gebleken hebben, dat niet hij sprak, maar het Opperwezen himself in persoon.

    Hitler had trouwens nog een paar van die gebreken, die de uitvinder van de Islammerij hebben gesierd. Hitler heeft altijd sober geleefd, en over de consumptie van vrouwelijk schoon hebben zijn vijanden, hoe hard ze ook hebben gezocht, niet veel gevonden. Hitler schijnt als korporaal in de loopgraven van WO I wel een zoon te hebben verwekt in de streek van Komen-bij-Ieper, maar dat hij zich bezig zou gehouden hebben met bewaarschiik-meisjes van 6 of 9 jaar : nog nooit is iemand op de idee gekomen hem daarvan te beschuldigen.

    Enfin : als U hieronder erder leest, zou ik aanraden potlood en papier onder de hand te houden, want het verhaal van Adinda en de buffels is kinderspel in vergelijking met de wat volgt.

     

     

    *** 

    Kroniekje over :

    HISTORIE: 1400 jaar islamitische expansie, islamitisch imperialisme en islamitische slavenhandel

    Posted on 16 augustus 2012 by E.J. Bron

    ***

    Na bijna 470 jaar islamitische expansie d.m.v. het zwaard (632 na Chr. tot 1099 na Chr.) beginnen twee eeuwen van christelijke kruistochten. Daarna gaat de Jihad gewoon verder – tot op de dag van vandaag. Het is dus heel duidelijk: De islam was vanaf het begin een enorme bedreiging voor Europa (en de wereld). De islam heeft zich uitsluitend verbreid door oorlog, genocide, slavernij en gedwongen islamisering, van Spanje tot Indonesië, van Mali tot Oezbekistan. In onderstaande opsomming gaat het er niet om ideële missers van pausen en koningen of wreedheden van kruisridders en pogroms op Joden etc. te rechtvaardigen. Dat werd al honderden keren uitgewerkt. Veelmeer wordt hier bewezen: De kruistochten waren een legitieme reactie op de moorddadige islamitische agressie tegen Europa. De reden, dat wij Europeanen voortdurend met deze oorlogen om de oren worden geslagen, is gelegen in het feit dat ons schuldgevoelen moeten worden aangepraat (http://www.deusvult.info/Kreuzzuege.htm).

    Lees hieronder de opsomming van de 1400 jaar durende brutale islamitische Jihad tegen het Westen en het Oosten:

    632 na Chr. (464 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Dood van Mohammed. Op het moment van de dood van Mohammed was de islam door krijgstochten over grote delen van het Arabisch schiereiland verbreid. Deze krijgstochten werden na zijn dood voortgezet en veranderden het complete Middellandse Zeegebied eeuwenlang in een permanent krijgstoneel.

    635 na Chr. (461 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Een islamitisch leger verovert het tot het Byzantijnse Rijk behorende Damascus, de hoofdstad van het christelijke Syrië. Onmiddellijk begint de gedwongen islamisering. Dat betekent: Niet-moslims moeten de jizya (hoofdelijke belasting) betalen en worden van bijna al hun rechten en bescherming beroofd. Alleen wie collaboreert (zich bekeert) wordt gespaard.

     

    636 na Chr. (460 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Slag van Kadisiya. Verovering van Mesopotamië inclusief de hoofdstad van de Sassanieden, Ctesiphon. Direct na de gewelddadige overwinning beginnen uitgebreide plunderingen. Kalief Omar liet bij de verovering als maatregel van de gedwongen islamisering de grote bibliotheek van Madâin (te vergelijken met de bibliotheek in Alexandrië) in brand steken en ook later nog probeerde het Mohammedaanse fanatisme alle Antieke geschriften te vernietigen, waar het deze ook maar te pakken kon krijgen.

    637 na Chr. (459 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Een islamitisch leger verovert het tot het Byzantijnse Rijk behorende Jeruzalem. Onmiddellijk begint de gedwongen islamisering. Kerken en synagogen worden leeggeroofd of afgebroken, de mannelijke inwoners worden vermoord, vrouwen en kinderen worden verkracht en tot slaaf gemaakt. Priesters worden deels gekruisigd.

    640 na Chr. (456 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Verovering en brandschatting van Caïro. Bijna de volledige mannelijke bevolking wordt afgeslacht, vrouwen en kinderen worden verkracht en tot slaaf gemaakt. De antieke bibliotheek van Caïro gaat in vlammen op. De gedwongen islamisering begint onmiddellijk.

    642 na Chr. (454 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Een islamitisch leger verovert het tot het Byzantijnse Rijk behorende Alexandrië, de hoofdstad van het christelijke Egypte.

    642 na Chr. (454 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Beslissende slag bij Hamadan (Ekbetana) tegen het Sassaniedenrijk. Grote delen van het huidige Iran vallen in handen van de islamitische veroveraars. Het prachtige Ekbetana, de vermoedelijk oudste stad ter wereld, wordt bijna volledig verwoest. Er gaan unieke kunst- en cultuurschatten verloren. Er beginnen onmiddellijk uitgebreide strafexpedities, plunderingen, slavernij en gedwongen islamisering, die pas rondom het jaar 900 afgesloten zijn.

    645 na Chr. (451 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Een islamitisch leger verovert het christelijke Barka in Noord-Afrika (Libië) en vernietigt de oeroude Grieks-Romeinse stad volledig. De inwoners worden allemaal tot slaaf gemaakt.

    650 na Chr. (446 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De laatste gebieden van het koninkrijk Armenië worden onder de voet gelopen, geplunderd en gedwongen geïslamiseerd.

    652 na Chr. (444 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Een aanval van islamitische piraten (Korsaren) op het eiland Sicilië werd afgeslagen. De kustdorpen liggen echter in puin. Veel inwoners zijn dood of worden tot slaaf gemaakt.

    667 na Chr. (429 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Meerdere aanvallen van islamitische piraten (Korsaren) op het eiland Sicilië zijn aan de orde van de dag, worden echter afgeslagen. Kustdorpen en kerken moeten meer en meer versterkt worden. Desondanks worden er steeds opnieuw bewoners weggevoerd.

    674 na Chr. (422 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Een islamitische aanval op Constantinopel (de hoofdstad van het christelijke Byzantijnse Rijk en zetel van de christelijke keizer) wordt afgeslagen.

    700 na Chr. (396 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Het Italiaanse eiland Pantelleria wordt door moslims veroverd en de bewoners worden tot slaaf gemaakt. Het eiland ontwikkelt zich tot een islamitisch piratennest.

    708 na Chr. (388 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De islamitische veldtocht ter verovering van Noord-Afrika bereikt de Atlantische kust. Tijdens de opmars worden alle steden en vestigingen in Noord-Afrika geplunderd en in brand gestoken. Meer dan 50% van alle bewoners van Noord-Afrika zijn aan het einde van de veldtocht dood. Miljoenen worden verkracht, gemarteld en tot slaaf gemaakt.

    708 na Chr. (388 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Sicilië wordt korte tijd door de moslims veroverd, maar kan echter onder zware verliezen en verwoestingen ontzet worden.

    710 na Chr. (386 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Met de verovering van de laatste christelijke stad in Noord-Afrika is het gehele voormalige christelijke Noord-Afrika geïslamiseerd. Bijna alle 400 christelijke bisdommen in Noord-Afrika gaan ten onder. Noord-Afrika was ooit een bloeiende christelijke wereld, die belangrijke theologen van de christelijke oudheid heeft voortgebracht: Tertullianus, Cyprianus, Athanasius, Augustinus.

    711 na Chr. (385 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische legers steken de Straat van Gibraltar over en vallen Europa binnen. Het begin van de verovering van het Iberisch schiereiland (nu Spanje en Portugal). Onmiddellijk begint de fundamentele gedwongen islamisering van de veroverde gebieden. De hoofdelijke belastingen zijn hoger en de lijfstraffen harder dan elders onder de ijzeren laars van de islam.

    711 na Chr. (385 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Qutaiba ibn Muslim begint in opdracht van de Arabische Omajjaden heersers vanuit Khorasan aan de onderwerping van Transoxanië. Hij verovert de belangrijke steden Samarkand en Buchara, die volledig geplunderd en bijna ontvolkt worden. De overlevenden eindigen in de slavernij of worden gedwongen geïslamiseerd. Ook Chorasmië en het Ferghanadal werden onderworpen.

    711 na Chr. (385 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Ontwijding van de zich op de Tempelberg bevindende basiliek Santa Maria tot Al-Aqsamoskee (de “verste”) door Abd el-Wahd. Tegenwoordig geldt deze moskee als de op twee na belangrijkste in de islam, omdat Mohammed daar op zijn “hemelse reis” gebeden zou hebben, hoewel hij op dat tijdstip al 79 jaar in Medina begraven lag. Deze preachtige kerk werd ooit door keizer Justinianus (527-565) gebouwd. Voor d eislam betekent de verandering van een beroemde kerk tegelijkertijd altijd ook de zege over het christendom. En legendevormingen zijn in deze ideologie belangrijker dan historische feiten.

    712 na Chr. (384 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De verovering van Zuid-Spanje is afgesloten. De Noord-Afrikaanse slavenmarkten puilen uit van Europese slaven.

    712 na Chr. (384 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische veroveraars bereiken de grenzen van China en India. Achter hen (aldus kroniekschrijvers uit die tijd) staan alle veroverde gebieden in brand. Weldra ondernemen de moslims de eerste aanvallen naar Sindh. Er komen enorme hoeveelheden slaven op de markten van het Nabije Oosten terecht.

    713 na Chr. (383 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De Arabieren veroveren Barcelona, steken de Pyreneeën over en beginnen met de verovering van Zuid-Frankrijk. Ongeveer negentig jaar na de dood van Mohammed staan er islamitische legers (geen islamitische missionarissen dus!) in het christelijke rijk van de Franken (nu Frankrijk).

    717 na Chr. (379 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Nadat een islamitisch leger het Byzantijnse leger in Klein-Azië heeft verslagen, steekt Maslama, de broer van de Omajjaden-kalief Suleiman, de Dardanellen over en belegert Contantinopel (de hoofdstad van het Byzantijnse Rijk en zetel van de christelijke keizer) met een leger van 180.000 man. Alleen met behulp van Grieks vuur konden de Byzantijnen de eerste stormloop, die door 1800 Arabische schepen werd ondersteund, afslaan.

    Volkomen onverwacht komt voor keizer Leo III. Komt (de Bulgaarse) Khan Tervel de Byzantijnen met 30.000 zwaar gewapende ruiters te hulp. De Arabieren laten het echter niet aankomen tot een open gevecht met de Bulgaren.

    718 na Chr. (378 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Nadat de Arabieren nu van hun kant de belegerden van de Bulgaren zijn geworden, afgesneden zijn van bevoorrading, als gevolg van de strenge winter al zijn aangeslagen door honger en epidemieën, gaan ze uiteindelijk toch het gevecht met de Bulgaren aan. Ze worden in een mum van tijd afgeslacht.

    De verenigde Bulgaars-Byzantijnse troepen, waartoe ook afdelingen van de Chazaren, Armeniërs en andere Kaukasiërs behoren, slaan de Arabieren uiteindelijk uit Europa tot aan de rijksgrenzen in Klein-Azië terug. Op de terugtocht van het islamitische leger worden de landerijen ten oosten van de Bosporus met de aardbodem gelijk gemaakt en de inwoners tot slaaf gemaakt.

    Door deze overwinning werd de uitbreiding van de islam aan de oostgrens van Klein-Azië de volgende zes eeuwen gestopt.

     

    720 na Chr. (376 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De Arabieren veroveren Narbonne in Zuid-Frankrijk en belegeren Toulouse. De veldtocht heeft minder de gedwongen islamisering ten doel dan roven en het verkrijgen van slaven.

     

    720 na Chr. (376 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Een nieuwe landingspoging van islamitische troepen op Sicilië, waarbij het tot uitgebreide gevechten en grote verwoestingen komt.

    731 na Chr. (365 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Plunderend breken islamitische legers door in Zuid-Frankrijk. Van Dijon tot Sens dichtbij de Loire, evenals Langres en Luxeuil valt bijna geheel Frankrijk ten zuiden van de Loire in hun handen.

    732 na Chr. (364 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Verdedigingsslag bij Tours en Poitiers (nu Frankrijk: Overwinning van de Europese legers op de islamitische legers. De moslims worden achter de Pyreneeën teruggeworpen, verwoesten en plunderen op de terugtocht grote delen van het land en kunnen duizenden gevangen in slavernij meevoeren. Ze behouden echter grote delen van het Iberisch schiereiland (nu Spanje en Portugal) in bezit.

    735 na Chr. (361 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Moslims vallen opnieuw Zuid-Frankrijk aan met sterke legers. Weliswaar lukt het hen niet de steden en landen die ze wilden in handen te krijgen, maar alle bewoners die hen in handen vielen, werden tot slaaf gemaakt, bovendien werden de vrouwen en kinderen verkracht.

    751 na Chr. (345 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): In de Slag om Talas behaalt een islamitisch Arabierenleger voor het eerst een overwinning op een Chinees leger.

    810 na Chr. (286 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen bezetten Corsica en gebruiken het vanaf dat moment als uitvalsbasis voor aanvallen op de zuidkust van Frankrijk.

    831 na Chr. (265 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen veroveren en brandschatten de Siciliaanse stad Palermo.

     

    832 na Chr. (264 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische eenheden overvallen en plunderen Marseille, waarbij grote hoeveelheden slaven en goederen worden buitgemaakt.

    835 na Chr. (261 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De moslims steken vanuit Sicilië over naar het vasteland en verwoesten Calabrië.

    838 na Chr. (258 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen overvallen opnieuw Zuid-Frankrijk en het Rhônedal om er te plunderen.

    840 na Chr. (256 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Tarente en Bari vallen in handen van de islamitische agressors. Beide steden worden zwaar geplunderd en gebrandschat. Duizenden worden meegevoerd in de slavernij.

    840-847 na Chr. (256 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Het onder Frankische bescherming staande Benevente wordt dor islamitische aanvallers bezet. 

    841 na Chr. (255 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Capua (Campanië/Italië) wordt na een korte belegering volledig verwoest en geplunderd.

    843 na Chr. (253 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen veroveren en brandschatten de Siciliaanse stad Messina.

    843 na Chr. (253 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Pogingen van de  Arabieren om Rome te veroveren, mislukken. De stad en de omgeving worden geplunderd respectievelijk gebrandschat, de bevolking wordt gevangen genomen en tot slaaf gemaakt.

     

    848 na Chr. (248 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): In augustus wordt de stad Ragusa op Sicilië door de moslims geplunderd en verwoest, ondanks het feit (volgens Ibn al-Athir) dat de inwoners vrede sloten met de Arabieren en hen de stad wilden overhandigen.

    848 na Chr. (248 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische eenheden overvallen en plunderen Marseille, het omliggende land wordt hevig verwoest. Er worden gijzelaars en slaven genomen.

    851-852 na Chr. (245 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Het kortstondig bevrijde Benevente (Campanië/Italië) wordt opnieuw door moslims bezet. De bezetters richten een bloedbad aan onder de bevolking.

    856 na Chr. (240 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Arabische agressors vallen de kathedraal van Canossa in Apulië aan en verwoesten deze. De stad wordt geplunderd en er worden slaven genomen.

    859 na Chr. (237 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen overvallen en plunderen opnieuw Zuid-Frankrijk.

    868 na Chr. (228 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De Arabieren veroveren de stad Ragusa op Sicilië definitief.

    870 na Chr. (226 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De Arabieren veroveren het eiland Malta en vernietigen daar de bijna 700 jaar onafgebroken bestaande christelijke cultuur.

    878 na Chr. (218 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen veroveren en brandschatten de Siciliaanse stad Syracuse.

    880 na Chr. (216 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen veroveren en plunderen Nice.

     

    882 na Chr. (214 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische veroveraars bouwen aan de monding van de Garigliano tussen Rome en Napels een basis, van waaruit ze Campanië en Sabinia in de regio Lazio aanvielen.

    888 na Chr. (208 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen bouwen in de Provence met Fraxinetum in Neder-Bourgondië een nieuw bruggenhoofd, dat ondergeschikt was aan de Spaanse Moren. Van daaruit ondernamen ze plundertochten naar het westen tot aan Arles toe (de hoofdstad van het koninkrijk Bourgondië), evenals langs de Rhône tot Avignon, Vienne (bij Lyon) en Grenoble.

    902 na Chr. (194 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen veroveren en brandschatten de Siciliaanse stad Taormina.

    911 na Chr. (185 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De bisschop van Narbonnen is niet in staat om van Frankrijk naar Rome te komen, omdat de moslims de Alpenpassen hebben bezet. Struikroverij, slavernij en plunderingen zijn aan de orde van de dag.

    918 na Chr. (178 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen veroveren en brandschatten vanuit Sicilië het op het naburige vasteland gelegen Reggio in Calabrië.

    920 na Chr. (176 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Moslims rukken vanuit Spanje over de Pyreneeën op, verwoesten ongehinderd Gascogne en bedreigen Toulouse.

    934 na Chr. (162 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Genua en La Spezia worden door moslims overvallen, leeg geroofd en platgebrand.

     

    935 na Chr. (161 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Genua en La Spezia worden opnieuw door moslims overvallen, leeg geplunderd en platgebrand.

    939 na Chr. (157 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Moslimhordes rukken in het noorden via Genève tot aan de Zwitserse Alpenpassen op. De stad wordt leeg geroofd en er worden slaven genomen.

    942 na Chr. (154 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen marcheren brandschattend en moordend door Zuidoost-Frankrijk en rukken op naar Opper-Italië.

    942 na Chr. (154 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Nice wordt door moslims overvallen, leeg geroofd en platgebrand.

    952-960 na Chr. (144 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Vanaf de Alpenpassen veroveren islamitische troepen bijna 8 jaar lang Zwitserland. Ze plunderen en vernietigen in die jaren Wallis, delen van Graubünden en van Oost-Zwitserland. Tussen 952 en 960 beheersten de Arabieren na de Slag bij Orbe (Urba) grote delen in het zuiden en westen van Zwitserland, inclusief de Grote St. Bernhardpas, en rukten in het noordoosten op tot St. Gallen, in het zuidoosten tot Pontresina.

    952-965 na Chr. (144 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Moslims veroveren het hertogdom Savoie.

    906-972 na Chr. (190 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen veroveren de Provence.

    964 na Chr. (132 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Islamitische troepen veroveren en brandschatten vanuit Sicilië het op het vasteland liggende Rometta.

     

    979-988 na Chr. (117 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Sebük Tigin verklaart de “heilige” oorlog aan de Hindoeschahis, wier koning Djaypal (965-1001) hij in 979 en 988 verslaat. Alle vestingen binnen Afghanistan tot aan de grens met India vallen in handen van zijn moslimkrijgers.

    997-1029 na Chr. (99 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Mahmud van Ghazni voert alleen tegen India 17 veldtochten.

    1002 na Chr. (94 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Genua wordt door de Arabieren veroverd en geplunderd.

    1002 na Chr. (94 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Bari wordt opnieuw door Arabieren veroverd en vernietigd.

    1004 na Chr. (92 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Pisa wordt door Arabieren veroverd en geplunderd.

    1009 na Chr. (87 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Kalief Al-Hakim geeft opdracht tot de systematische vernietiging van alle christelijke heiligdommen in Jeruzalem. Ook de Grafkerk inclusief het Heilige Graf worden verwoest.

    1018 na Chr. (78 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Mahmud van Ghazni verovert de Indiase stad Mathura, vermoordt 50.000 inwoners en maakt de rest tot slaaf.

    1025 na Chr. (71 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Mahmud van Ghazni verovert de Indiase stad Sonat, vermoordt 50.000 inwoners en maakt de rest tot slaaf.

    1070 na Chr. (26 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De Seltsjoeken, een Turks nomadenvolk uit Centraal-Azië, dat zich in de 10e eeuw na Chr. tot de islam had bekeerd, wint de controle over Jeruzalem. De vreedzame bedevaartstocht van christenen naar de heilige plaatsen wordt in toenemende mate gehinderd.

    1071 na Chr. (25 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): Slag bij Manzikert – een christelijk Byzantijns leger wordt vernietigend verslagen door een islamitisch leger. De islamitische Seltsjoeken veroveren het kerngebied van het christelijke Byzantijnse Rijk: Klein-Azië.

    1094 na Chr. (2 jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De islamitische generaal Aibak verovert de Indiase stad Anahilwar Patan, vermoordt 50.000 inwoners en maakt 20.000 tot slaaf.

    1095 na Chr. (1jaar voor het begin van de christelijke kruistochten): De christelijke Byzantijnse keizer Alexios I. Komnenos stuurt een gezantschap naar paus Urbanus II. Met het verzoek om militaire hulp. Op de Synode van Clermont wordt tot de kruistocht besloten.

     

    __________________________________________________________

     

    1096-1293 na Chr.: Na bijna 470 jaar islamitische expansie door het zwaard beginnen twee eeuwen van christelijke kruistochten.

    1202: De islamitische generaal Aibak verovert de Indiase stad Kalinjar en maakt 50.000 inwoners tot slaaf.

     

    1206: Sultanaat Delhi. Generaal Qutb-ud-Din Aibak neemt door sluipmoord op de heerser de macht in het land aan de Indus over en richt de zogenaamde “Slavendynastie” (1206-1290) op. Het land wordt gedwongen geïslamiseerd. Het sultanaat gaat later over in het eveneens islamitische Mogolrijk.

     

    1389: Slag op het Merelveld: Een christelijk leger, bestaande uit Serviërs, Bosniërs en Bulgaren, wordt vernietigend verslagen door een islamitisch leger. De christelijke Balkanlanden worden islamitische vazallen.

     

     

     

    1453: Verovering van Constantinopel (Nu Istanboel), het centrum van het Byzantijnse Rijk en van de orthodoxe kerk. De christelijke keizer sneuvelt in de strijd. Einde van het christelijke Byzantijnse Rijk.

     

    1479: Ottomaanse troepen veroveren na heftige gevechten het Veneziaanse eiland Euboea (nu Griekenland). Een groot deel van de bewoners wordt afgeslacht. De rest wordt als slaaf verkocht.

     

    1480: Een Ottomaans leger verovert Otranto in Italië. In 1481 herovering door een christelijk leger.

     

    1492: Nadat de Spanjaarden in 1492 met Granada het laatste islamitische koninkrijk in West-Europa hadden heroverd, vestigden zich uit Spanje gevluchte morisken in de Maghreb. Samen met inheemse Arabieren en Moren rustten ze grote vloten uit en startten vanuit hun basis Noord-Afrika als Korsaren een permanente oorlog tegen het christelijke Europa, vooral tegen haar scheepvaart en kusten. De rooftochten van de islamitische Korsaren leidden gedurende de vier eeuwen daarna tot aan de kusten van Vlaanderen, Denemarken, Ierland en zelfs IJsland, waar ze uit kustdorpen- en steden inwoners meevoerden en later als slaaf verkochten. De kusten van Italië, Spanje en Portugal werden echter het meest geteisterd door slavenrazzia´s.

    1499-1503: Turkse eenheden dringen Friuli-Julisch Venetië binnen en bedreigen zelfs de stad Vicenza. De Apulische havenstad Otranto (ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van Brindisi) wordt veroverd en uitgebreid tot bruggenhoofd voor meer roof- en krijgstochten.

     

    1521: Een islamitisch leger verovert Belgrado.

     

    1526: Slag bij Mohács – een christelijk leger wordt vernietigend verslagen door een islamitisch leger. Islamitische legers veroveren het grootste deel van Hongarije en bedreigen Wenen.

     

    1526: De stad Ragusa (nu Dubrovnik) wordt veroverd door Ottomaanse troepen. Er volgen plunderingen, verkrachtingen, gedwongen islamisering of slavernij.

     

    1526-1530: Grootmogol Babur verovert vanuit de huidige landen Oezbekistan en Afghanistan het sultanaat van Delhi en het Indiase kernland rondom de Noord-Indiase Indus-Ganges-vlakte en de steden Delhi, Agra en Lahore. 100 tot 150 miljoen mensen komen in de klauwen van deze overweldiger terecht.

     

    1529: De eerste belegering van Wenen door een islamitisch leger mislukt. Tijdens de opmars echter gaan de steden Komárno en Bratislava in vlammen op. Alle omringende landerijen worden volledig verwoest. Duizenden raken in islamitische gevangenschap en eindigen op de slavenmarkten van Istanboel.

    1534: Met in totaal 84 galeien overvallen en brandschatten islamitische piraten de zuidelijke westkust van Italië, beginnend bij Reggio Calabria noordwaarts dor de Tyrreense Zee tot Sperlonga, om daarna beladen met duizenden slaven en onmetelijke buit terug te keren naar Istanboel.

    1537: Islamitische piraten veroveren de Veneziaanse eilanden Naxos, Kasos, Tinos en Karpathos.

     

    1543: Islamitische Berberpiraten belegeren en plunderen de stad Nice.

     

    1544: Chair ad-Din overvalt het eiland Ischia (voor de kust van Napels), neemt 4000 gijzelaars (die tegen losgeld worden vrijgelaten) en maakt 9000 bewoners tot slaaf (bijna de volledige rest van de bevolking).

     

    1551: Turgut Reis maakt de volledige bevolking van het Maltezer eiland Gozo tot slaaf. Er worden 5000-6000 mensen op de Libische slavenmarkten verkocht.

     

    1554: Islamitische piraten overvallen de Italiaanse stad Vieste. De stad wordt geplunderd en er worden 7000-10.000 slaven gemaakt, die op de markten van Istanboel verkocht worden.

     

    1555: Turgut Reis overvalt Bastia op Corsica. Hij maakt 6000-7000 mensen tot slaaf, die verkocht worden op de Libische slavenmarkten. Tijdens zijn terugtocht laat hij talloze kustplaatsen in vlammen opgaan.

     

    1558: Berberpiraten veroveren de stad Ciutadella (op het eiland Menorca). Ze verwoesten alle gebouwen, nemen 3000 slaven (die in Istanboel verkocht worden) en slachten de rest van de bevolking van de stad af.

     

    1563: Turgut Reis landt op de kust van de Spaanse provincie Grenada. Hij verovert en plundert alle kustplaatsen. O.a. Almuñécar, waar hij 4000 slaven neemt en een veel groter aantal mensen afslacht. De jaren daarna worden de Balearen zo vaak aangevallen, dat de hele kust uiteindelijk met wachttorens en versterkte kerken bevestigd moet worden. Eilanden zoals Formentera worden volledig ontvolkt door slavernij, afslachting en vlucht.

     

    1565: De belegering van het eiland Malta door een Ottomaans leger begon op 18 mei en duurde tot de aftocht van de troepen op 8 september 1565. Daarbij werd het eiland bijna volledig verwoest, de versterkingen in puin geschoten en meer dan 42.000 soldaten en burgers gedood.

     

    1558-1707: Zuidelijke expansie van het Mogolrijk en gedwongen islamisering van de veroverde gebieden.

     

    1609-1616: Alleen Engeland al verliest 466 handelsschepen (tussen 15.000 en 40.000 mensen) aan de islamitische Berberpiraten. De bemanningen worden afgeslacht of eindigen in slavernij.

     

    1617-1625: Aanvallen van de Berberpiraten zijn aan de orde van de dag. Overvallen vinden plaats op zuidelijk Portugal, het zuiden en zuidoosten van Spanje, de Balearen, IJsland, Sardinië, Corsica, Elba, het Italiaanse schiereiland (vooral op Ligurië, Toscane, Lazio, Campanië, Calabrië en Apulië). Andere overvallen en rooftochten (inclusief verkrachtingen en tot slaaf maken) vinden plaats op Sicilië en Malta. Grotere aanvallen in de vorm van echte krijgstochten zijn tegen het Iberisch schiereiland gericht. De steden Bouzas, Cangas, Moaña en Darbo vallen ten prooi aan de Berberpiraten.

     

    1627: IJsland wordt meerdere keren door Turkse piraten geplunderd en een groot deel van de bevolking wordt als slaaf op de Berberkust verkocht. Diegenen, die zich verzetten, worden in een kerk bijeengedreven en daar leven verbrand.

     

    1631: Murat Reis overvalt met Algerijnse piraten en reguliere Ottomaanse soldaten Ierland. Ze bestormen de kust dichtbij Baltimore (County of cork). Ze brandschatten en plunderen de hele stad, nemen bijna alle inwoners van Baltimore als slaaf en verkopen hen op de slavenmarkten van de Berberkust. Slechts twee van hen komend levend terug naar huis.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!