MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.816 HET PLOEGIJZER OMSMEDEN TOT ZWAARD

    A.D. zondag 8 juli 2012xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    816 HET PLOEGIJZER OMSMEDEN TOT ZWAARD

     

    Kunnen grenspalen mensen scheiden die bij elkaar horen ?

     

    ***

    Natuurlijk zijn de Profeten Bijbelse figuren uit lang vervlogen tijden. Ik acht mij gelukkig met hen sedert mijn prilste jeugd kennis te hebben mogen maken. Het waren niet alleen mooie verhalen, maar ze brachten ons keer op keer in de juiste stemming. Een beetje zoals we nu Geert Wilders mogen beluisteren. In  heroïsche tijden (en de Bijbel krioelt daarvan!) rechtten zij hun ruggen en gingen zij voor in de strijd voor de Waarheid. Somtijds moesten zij dat met hun leven bekopen, want de waarheid is altijd hard….

     

    Kroniekje over :

    Toespraak van Geert Wilders op de “Western Conservative Summit” in Denver, 30 juni 2012

    Posted on 5 juli 2012 by E.J. Bron

    ***

    Dank u, beste vrienden, dames en heren, dat u mij hebt uitgenodigd voor de ‘Western Conservative Summit’ (topconferentie van de conservatieven). Het is altijd een genoegen om naar Amerika te gaan.  Een paar weken geleden was ik hier om mijn lieve vriendin, Michele Bachmann, lid van het huis van afgevaardigden, te ontmoeten om over de islam te praten en de dreiging die deze inhoudt voor Amerika en Europa. Het doet me genoegen om in Denver te zijn, de poort naar het Westen. Dit is het conservatieve hart van Amerika, waar de geest van de pioniers nog woont.

    Ik besef dat ik op een verdrietig moment kom. Velen van u zijn getroffen door de enorme bosbranden die niet ver van hier woeden. Duizenden zijn geëvacueerd en sommigen van hen verblijven zelfs in dit hotel. Maar weinig dingen zijn zo erg als het verliezen van je huis. Ik wil mijn diepste medeleven betuigen aan alle mensen die door deze ramp getroffen zijn. En ik wil de families van diegenen die hun leven verloren, condoleren.

    Ik ben onder de indruk van de solidariteit en de hulp die de mensen van Denver bieden aan de slachtoffers. U woont in een geweldige en vrijgevige stad. Denver is ook bevoorrecht, omdat hier zich het thuis bevindt van de ‘Colorado Christian University’ en het ‘Centennial Institute’ met het motto: ”Geloof, Gezin en Vrijheid”. Uw motto laat zien dat u uw prioriteiten juist stelt. Geloof, Gezin en Vrijheid zijn de fundamenten van onze Joods-christelijke beschaving en die moeten verdedigd worden.

    Ik ben vereerd dat u mij hebt uitgenodigd om vandaag het woord tot u te richten over de situatie in Europa en in het bijzonder de situatie in mijn eigen land, Nederland. Deze situatie houdt een waarschuwing in voor wat kan gebeuren in Amerika als u niet waakzaam bent. Zoals Andrew Jackson, president van de VS, zei: “Denk eraan, mijn medeburgers, dat eeuwige waakzaamheid de prijs is voor vrijheid en dat u die prijs moet betalen als u deze zegen veilig wilt stellen”.

    Maar laat mij beginnen met mijzelf voor te stellen. Ik ben één van de 150 leden van de Tweede Kamer in Nederland, een klein land in West-Europa met bijna 17 miljoen mensen. Ik ben de leider van de Partij voor de Vrijheid. Mijn partij is de op twee na grootste van de elf partijen die het Nederlandse parlement vertegenwoordigen.

    Misschien denken velen van u dat het leven van deze Nederlandse politicus lijkt op het leven van de leden van uw eigen parlement. Helaas is dit niet het geval. De afgelopen acht jaar heb ik geleefd onder een 24-urige politiebescherming. Waar ik ook heen ga, politiemannen in burger gaan met mij mee. Ik woon in een ‘safehouse’ van de regering, zwaar bewaakt en kogelvrij.

     

    Ik word iedere dag van het ‘safehouse’ naar het gebouw van het Nederlandse parlement gereden in bewaakte politieauto’s met blauwe zwaailichten.

     

    De afgelopen acht jaar heb ik niet alleen op straat gelopen. Als ik af en toe naar een restaurant ga of naar een bioscoop dan moet de politie alles eerst controleren. Mijn vrouw en ik hebben in legerbarakken en in gevangeniscellen gewoond, alleen maar om beschermd te zijn tegen sluipmoordenaars.

     

    Waarom heb ik deze bescherming nodig? Ik ben geen president of een koning; ik ben maar een gewone parlementariër. Ik ben echter met de dood bedreigd, omdat ik kritiek heb op de islam. Ik werd begin november onder politiebescherming geplaatst, toen een islamitische fanaat de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh vermoordde, omdat hij de islam bekritiseerde. Van Gogh werd op klaarlichte dag in de straten van Amsterdam afgeslacht. Een paar uur later vond de politie een brief die geschreven was door de moordenaar, die dreigde dat hij mij ook zou ombrengen.

    Wat heb ik gedaan, kunt u zich afvragen, om die doodsbedreigingen te verdienen? Ik heb openhartig mijn mening over de islam gegeven. Mijn opvattingen, zijn kort gezegd, dat de islam in plaats van een religie overwegend een totalitaire ideologie is die streeft naar werelddominantie. Ik ben ervan overtuigd dat de islam en de vrijheid onverenigbaar zijn.

    Er zijn mensen die deze boodschap niet willen horen. Dat is de reden waarom zij dreigen iedereen te vermoorden die deze waarheid verkondigt. Ik ben niet de enige die met de dood bedreigd is. De Britse schrijver Salman Rushdie, de Scandinavische cartoonist Kurt Westergaard en de kunstenaar Lars Vilks zijn allemaal slachtoffers geweest van pogingen tot moord.

     

    Als je echter werkelijk van de vrijheid houdt, dan moet je de waarheid spreken. Als we dat niet doen, dan zullen we het slachtoffer van de islam worden, zoals eerder de mensen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Perzië, India en Indonesië het slachtoffer werden. Dat is de reden waarom ik sprak, spreek en zal blijven spreken, wat de consequenties ook mogen zijn: Ik wil niet dat Europa noch Amerika islamitisch wordt.

    Voor ik verder ga wil ik duidelijk maken dat ik geen probleem heb met moslims. Er zijn veel gematigde moslims. Ik maak altijd onderscheid tussen mensen en hun ideologie, tussen moslims en de islam. Er zijn veel gematigde moslims, maar er is niet zoiets als een gematigde islam.

    Er is slechts één islam en dat is een gevaarlijke ideologie. Die is intolerant en gewelddadig. Zij zou niet getolereerd moeten worden, maar moeten worden ingedamd.

    In Europa ervaren we dat, als de islam sterker wordt in de maatschappij – zelfs als de meerderheid van de moslims gematigd is – een maatschappij minder vrij wordt en minder tolerant tegenover niet-moslims.

     

    Een voormalig lid van het congres, Tom Tancredo, geboren en getogen in deze geweldige stad, die ik op zijn ministerie in Washington bezocht aan het eind van 2008, zei eens, terwijl hij verwees naar Miami en ik citeer: “Kijk eens wat er in Miami gebeurd is. Het is een Derde Wereldland geworden. Je zou nooit beseffen dat je in de Verenigde Staten van Amerika bent. Je zou eerder zeggen dat je in een Derde Wereldland zit” – einde citaat.

    Hetzelfde gebeurt met Europa: Bepaalde delen van onze binnensteden zien er niet meer Europees uit. Ze zien eruit als buitenwijken van Cairo, Rabat, Algiers, Damascus of Mekka.

    Omdat de moslimpopulatie zich heeft geconcentreerd in stedelijke gebieden, hebben veel Europese steden grote islamitische woonkernen. We worden geconfronteerd met hoofddoeken en boerka’s, polygamie, genitale verminking bij vrouwen en moorden vanwege eerwraak.

    De afgelopen dertig jaar heeft Europa een fatale fout begaan. Het stond miljoenen mensen toe om vanuit islamitische landen naar Europa te emigreren. Veel mensen die hun wortels  in een cultuur hadden die totaal verschillend is van onze eigen Joods-christelijke en humanistische traditie, zijn Europa binnen gekomen met als gevolg dat onze historische erfenis, onze vrijheid, onze welvaart en onze cultuur in gevaar zijn.

     

    Misschien geloven veel Amerikanen nog dat Europa de plaats is zoals zij die kennen van een toeristische trip of van de verhalen van hun grootouders. Dit Europa staat op het punt om te verdwijnen.

     

    “In elke stad” schreef de Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci kort voor haar dood in 2006 “is er een tweede stad, een staat binnen een staat, een regering binnen een regering, een moslimstad, een stad die geregeerd wordt door de koran” – einde citaat.

    Misschien zien de Amerikanen de immigratie als iets wat in essentie goed voor een land is, omdat die zoveel heeft bijgedragen aan de Verenigde Staten. Maar terwijl de meesten van de voormalige immigranten die naar Amerika emigreerden uit Europa kwamen, een continent met dezelfde Joods-christelijke wortels als Amerika die heeft, delen de huidige Europese immigranten onze gezamenlijke wortels niet. Integendeel, de islamisering van onze samenleving ondermijnt onze westerse Joods-christelijke waarden.

     

    Ik heb het niet alleen over de dreiging van terrorisme of geweld; er is ook het fenomeen van de niet-gewelddadige Jihad. De in toenemende mate assertieve islamitische lobby heeft op een succesvolle manier de Europese politici onder druk gezet om een pro islamitisch beleid te voeren en om elementen van de islamitische sharia wetgeving te adopteren. Het aantal mensen dat hun leven inricht in overeenstemming met de islamitische eisen is aan het groeien, speciaal onder jonge mensen. Onder Duitse moslims van 15 jaar vindt 40 procent de islam belangrijker dan de democratie. Onder moslimstudenten aan de universiteiten in Groot-Brittannië steunt 40 procent de sharia. Eén op de drie van deze studenten vindt het legitiem om uit naam van de islam te doden.

     

    De opkomst van de islam betekent ook de opkomst van de sharia wetgeving in ons rechtssysteem. In Europa hebben we sharia erfenissen, sharia scholen, sharia banken. De introductie van elementen uit de sharia wet in onze samenlevingen creëert een systeem van wettelijke apartheid. De sharia wetgeving discrimineert systematisch groepen mensen. Ik zal u enkele voorbeelden geven:

     

    Groot-Brittannië heeft officiële sharia rechtbanken. Een van deze rechtbanken regelde een erfenisgeschil waar een man bij betrokken was van wie het bezit verdeeld moest worden tussen zijn kinderen. Het hof gaf de zoons tweemaal zoveel als de dochters, in overeenstemming met de uitspraak uit de koran dat een vrouw slechts de helft van een man waard is. In mijn eigen land, Nederland, wordt de sharia toegepast door de Nederlandse rechtbanken – ik weet dat het moeilijk te geloven is, maar het is helaas waar. Dit is een schande. In onze beschaving worden mannen en vrouwen voor de wet gelijk behandeld.

     

    Dames en heren, vergis u niet: De islam komt ook naar Amerika. In werkelijkheid is hij er al. Ook uw land heeft te maken met een heimelijke Jihad – een islamitische poging om de sharia wetgeving stap voor stap te introduceren. De islam eist afzonderlijke huisvesting op de campus voor moslims; de islam eist dat vrouwen afzonderlijke uren in sportzalen en zwembaden hebben; scholen verbannen kerstvieringen en verwijderen varkensvlees van hun kanitne menu’s om te vermijden dat moslimstudenten beledigd worden. En rechtbanken zijn begonnen – zelfs in Amerika, we hebben een voorbeeld gezien in Florida – om de sharia wetgeving toe te passen.

    Wees u ervan bewust dat dit nog maar het begin is.

    Als we geen halt toe roepen aan de islamisering dan zullen we alles verliezen: onze eigen identiteit, onze cultuur, onze democratische rechtsstaat, onze vrijheid en onze beschaving. In Europa verliezen wij al het recht op vrijheid van meningsuiting, het recht om kritiek te hebben op de islam.

    Wat wij nodig hebben, vrienden, is een geest van verzet. Verzet tegen het kwaad is een morele plicht. Dit verzet begint met het tot uitdrukking brengen van onze solidariteit met alle christenen, alle Joden, alle niet-moslims, alle moslim afvalligen, alle mensen die het slachtoffer zijn van de islam.

     

    We kunnen zien wat de islam voor ons in petto heeft als wij kijken naar het lot van de christenen in de islamitische wereld, zoals de Kopten in Egypte, de Maronieten in Libanon, de Assyriërs in Irak en christenen elders, zoals de dappere christenen in Nigeria. Bijna elke dag worden in islamitische landen kerken in brand gestoken en christenen worden vermoord. Zelfs in zogenaamde gematigde landen zoals Turkije en Indonesië moeten christenen dagelijks discriminatie en vernedering ondergaan. De oorzaak van al dit lijden van christenen is de islam. Rivieren van tranen vloeien in het Midden-Oosten, waar maar één veilige haven voor de christenen is. Precies, de enige plaats in het Midden-Oosten waar christenen veilig zijn als christenen, is Israël. Daarom verdient Israël de steun van christenen wereldwijd. Israël is de kanarie in de kolenmijn. Als Israël niet in vrede kan bestaan, dan zullen wij dat ook niet kunnen.

    Israël is de enige democratie in het Midden-Oosten. Het is een veilige haven voor iedereen. Het is een baken van licht in een gebied van totale duisternis. Als Israël valt, zullen wij ook de gevolgen daarvan ervaren. In feite vecht Israël onze strijd. Moeders in het Westen kunnen veilig slapen omdat Israëlische moeders zich ’s nachts zorgen maken over hun zonen die in het leger zijn.

     

    Wij zijn allemaal Israël. Wij moeten allemaal Israël steunen, omdat de zogenaamde ‘heilige oorlog’ tegen Israël een oorlog tegen ons allemaal is.

     

    In maart 2008 heb ik ‘Fitna’ uitgebracht, een 15 minuten durende documentaire over de koran en de dreiging van de islamisering in Nederland. Terwijl ik op dat ogenblik uitgenodigd was door senator Jon Kyl om ‘Fitna’ te laten zien aan collega’s in de senaat van de VS, werd de vertoning van mijn film verboden door het Europese Parlement. De Britse regering ontzegde me zelfs de toegang tot het Verenigd Koninkrijk op de dag waarop ik uitgenodigd was om Fitna te vertonen in de ‘House of Lords’ (Eerste Kamer).

    Later, in 2008, daagden linkse, liberale en islamitische organisaties in Nederland mij voor het gerecht vanwege ‘Fitna’. Zij beschuldigden mij van groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie. Ik werd enkel en alleen vervolgd, omdat ik mijn mening gaf over de islam. Gelukkig werd ik vrijgesproken van alle beschuldigingen, maar de juridische lijdensweg duurde bijna drie jaar. Stelt u zich eens voor; een lid van het parlement dat zich 3 jaar lang met een rechtszaak moet bezig houden. Dat is een enorme verspilling van tijd, energie en geld. De rechtbank sprak mij uiteindelijk vrij, omdat ik kritiek geleverd had op de islam, niet op moslims en omdat ik, als gekozen politicus, in een openbaar debat het recht had op meer vrijheid van meningsuiting dan de gemiddelde burger.

     

    Dames en heren, vrienden, het is belangrijk dat wij ons realiseren hoe het Westen in deze huidig situatie is beland. Het is gedeeltelijk onze eigen schuld, want wij hebben dwaas genoeg de ideologie van het multiculturalisme aangenomen. Ik gebruik de term ‘multiculturalisme’ om te verwijzen naar het cultuurrelativisme. Dit is de grootste ziekte van het politiek correcte Europa en zelfs van het huidige Amerika. Het is de waanzinnige gedachte dat alle culturen gelijk zijn. Natuurlijk zijn zij dat niet. Onze cultuur, die gebaseerd is op het christendom, het Jodendom en het humanisme is veel beter en veruit superieur aan de islamitische cultuur. Wij zouden niet bang moeten zijn om dat te zeggen, maar we zouden er trots op moeten zijn.

    Het cultuurrelativisme maakt het Westen dagelijks zwakker. Regeringsleiders, advocaten, rechters, kerken, vakbonden, de media, academici, liefdadigheidsinstellingen – allemaal zijn zij verblind door politieke correctheid en vergoelijken zij de islam. Als resultaat van het cultuurrelativisme sterft het vrije Westen iedere dag een beetje meer. Het multiculturalisme is een ramp. Het multiculturalisme is zo’n enorme catastrofe geweest, omdat het als werktuig heeft gediend om de islam te bevorderen – een ideologie die onze fundamentele waarden bedreigt, zoals bijvoorbeeld de tolerantie.

    Het multiculturalisme zorgde ervoor dat onze grenzen open gingen voor diegenen die zich niet kunnen assimileren; het maakte ons tolerant ten opzichte van diegenen die intolerant zijn en nu is intolerantie bezig de tolerantie te vernietigen. Wij zouden, uit naam van de tolerantie, het recht moeten eisen om geen mensen te tolereren die intolerant zijn ten opzichte van ons; wij zouden, uit naam van de zelfbescherming, diegenen die weigeren zich aan te passen aan onze waarden, moeten verbieden om onze landen nog binnen te komen.

     

    Beste vrienden, ik ben geen pessimist. We kunnen het tij nog keren – zelfs in Europa – als we vandaag tot handelen overgaan. Daarvoor zijn vier maatregelen nodig:

    In de eerste plaats moeten we de mensen vertellen wat er op het spel staat. In West-Europa wordt de vrijheid van meningsuiting beperkt op dringend verzoek van aanhangers van de islam en hun collaborateurs. Als het christendom beledigd wordt, geldt dat als een kunstuiting, als de islam beledigd wordt is dat een haatmisdrijf.

     

    Er is reden tot bezorgdheid als de erosie van onze vrijheid van meningsuiting de prijs is die wij moeten betalen om de islam onderdak te verlenen. Er is reden tot bezorgdheid als diegenen die ontkennen dat de islam een probleem is ons niet het recht gunnen om het probleem te bespreken en de waarheid te verkondigen.

     

    Dit is onze eerste en belangrijkste plicht: Verdedig het recht om over datgene te spreken wat wij zien als de waarheid. Daarom moeten wij in Europa het Amerikaanse voorbeeld volgen en een Europees Eerste Amendement invoeren. Maar als we eenmaal het recht hebben om de waarheid te spreken, dan moeten we ook van dat recht gebruik maken. Het laatste is tevens een boodschap aan u, aan Amerika: Verkondig de waarheid, zelfs wanneer die onaangenaam is, zelfs wanneer die niet politiek correct is, zelfs als wij daardoor doodsbedreigingen krijgen. Over (het verkondigen van) de waarheid kan niet worden onderhandeld.

     

    In de tweede plaats moeten wij ons cultureel relativisme beëindigen. We moeten niet bang zijn om te zeggen wie we zijn en te weten wie we niet zijn. We moeten trots verkondigen dat onze Joods-christelijke waarden veel beter zijn dan en superieur aan de islamitische waarden.

     

    Ten derde moeten we het islamisering proces stoppen. Meer islam betekent meer intolerantie, meer sharia en minder vrijheid. Wij moeten de immigratie van islamitische landen stop zetten, we moeten criminele immigranten uitwijzen, we moeten de bouw van nieuwe moskeeën verbieden. Er is al genoeg islam in het Westen.

     

    Ten vierde moeten we opnieuw trots op onze naties zijn. We moeten eisen dat immigranten onze waarden accepteren en niet andersom. Wat wij ons ‘thuis’ noemen is meer dan een plaats op de kaart. Het is het behoren tot een gemeenschap van waarden, een gemeenschap van ideeën en idealen.

     

    Vrienden, u en ik, Amerikanen en Europeanen, wij behoren tot een gemeenschappelijke Westerse cultuur. Wij delen de waarden en idealen van onze gezamenlijke erfenis. Om onze naties en onze huizen te bewaren, om onze erfenis door te geven aan onze kinderen, om te overleven, moeten we eensgezind zijn. Anders zullen we opgeslokt worden door een eenvormig islamitisch rijk. We moeten metterdaad onze eigen beschaving verdedigen. Ronald Reagan zei dat ‘de toekomst niet aan de lafaards behoort’. En Reagan had gelijk. We moeten dapper zijn of we zullen worden overspoeld door het totalitarisme. Het is een voortdurende strijd om ons geloof, ons gezin en onze vrijheid te beschermen en te bewaren. Maar wij zijn dit verplicht aan onze kinderen. Daarom moeten we krachtig stelling nemen.

     

    We zullen ons nooit onderwerpen aan de islam. Nooit.

    We zullen overleven door ons eigen Joods-christelijk erfgoed.

    We zullen onze vrijheid verdedigen.

    We zullen de waarheid verkondigen.

     

    Omdat we opkomen voor de waarheid.

     

    En de waarheid zal ons vrij maken.

     

    Dank u.

     

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : blijven wij met ons gezegde, dat het spijtig is dat Geert Wilders alleen namens Nederland kan speken. Vooral als hij spreekt in Amerika. Stel U voor dat hij spreekt van op de plaats waar nu onze Natte Dweil ligt! Die speech zou een vlammend zwaard zijn dat wijst naar de buitengrenzen van Europa!

    Hoe hij het uiteindelijk zou affietsen, tegen de Islam te zijn, en niet tegen de Islammers, is persoonlijk voor mij een raadsel. Maar ja, de heksenmeesters staan inderdaad klaar om hem naar de keel te vliegen. De mensenrechten, ziet U. De overweldigers hebben het recht hier binnen te vallen, maar wij hebben niet het recht ons daartegen te verzetten. Wij moeten van de eigen Elite, oorlog voeren met de handen op de rug gebonden.

    Is dat niet een beetje al te doorzichtig?

    ***



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!