MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.850 IN DE STAATSSCHOLEN IS DE DHIMITUDE AL EEN FEIT

    A.D. woensdag 13 juni 2012xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    850 IN DE STAATSSCHOLEN IS DE DHIMITUDE AL EEN FEIT

     

     

    *** 

    Sorry, mannen! Er had moeten staan ‘Gemeenschapsscholen’ maar ik stam uit de tijd dat een kat nog een kat was. De ‘Colle Moyèn’’ was toen het standaardwoord voor het Kon. Atheneum, en eerlijk gezegd, de volksmond vond er niets ‘koninklijk’s’ aan! Eerder ombekeerd…. De Bisschoppelijke Colleges stonden toen in hoog aanzien, gevolgd door de Stadsscholen, en pas dan kwam de Colle Moyèn….

    Eigenlijk ben ik een tweede keer verkeerd. Want het is zò, dat wat ik hier en nu uitspreek over de Athenea, per definitie ook geldt voor het Vrij Onderwijs. Ergo : daar palavert men openlijk over de ‘Christelijke Deugden’ sedert kort al evenzeer of zelfs meer als over de deugden van de Islammerij.  

    Moest ik de Hemel mogen inspireren over wie of wat het best is, zou ik zeggen steek ze beiden in een zak en lanceer ze in een raket direct naar Allah en hun 72 ovenverse maagden.

     

    ***

    Op voorgaande stukje (N° 849) vergeten om het West Vlaams begrip ‘nieuwloopte’ te verklaren. Eigenlijk zal dat voor de meeste mensen niet eens nodig zijn, maar ik wil toch de pejoratieve ondertoon beklemtonen. Een vrouw kan modieus willen gekleed zijn, maar als ze overdrijft zegt haar wederhelft dan dat ze… Juist. Ja. Verstanden!

    Ik had die wending gebruikt om in de samenleving hen aan te duiden die meezeilen op elk toevallig windje. Denk aan de hetze rondom de schurk Belacim, alias de Heer Abou Rim Ram. De doos indraaien! Belgisch paspoort afpakken. Uitwijzen naar het Prachtland Marokko. Jongens blijf toch kalm! Doe gewoon zoals de Belse Justitie doet met een Flamingant die een pekelzondeke begaan heeft : ontneem hem zijn burgerrechten, zodat hij burgerlijk nergens meer bestaat. Binnen de 24 uur loopt die geregeld weer tegen de lamp : zijn landgenoten in Marokko zoeken hem : dat ze hem maar komen halen, dan hoeven we hem niet eens uit te leveren! Met de Franse Gendarmerie bestaat er toch ook een soort ‘samenwerkingsverband’?

    Enne, o ja : ook gezien dat hier een onderscheid blijft gemaakt worden tussen het ‘Nationalisme’ en het ‘Traditionalisme’? Ziet U, dat woordje ‘Nieuwloopte’ speelt daar een grote rol in! Een traditionalist is meteen ook nationalist, maar een nationalist is bijlange nog geen traditionalist. Denk maar van die Bart uit de Vier Weverkens.

     

    *** 

    Kroniekje over : hoe het gesteld is in het Officieel Onderwijs, die in de mening is (geweest), dat ze met die import-godsdienst eens rap hetzelfde spelletje namelijk negeren of belachelijk maken, zouden arrangeren als met de Katholieken? Het artikel is dus één klaagzang, één kroniek over een aangekondigde nederlaag. Neen, ik voel hierbij geen plaatsvervangende vreugde! Wat hun ondergang is ook de onze!

    *** 

    Godsdienstlessen horen niet thuis op onze scholen

    OPINIE − 12/06/12, 09u07  − Bron: De Morgen

    ***

    Patrick Loobuyck is moraalfilosoof verbonden aan de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Gent. "Ons onderwijs is te weinig bij machte om de religieuze radicalisering bij leerkrachten en leerlingen een halt toe te roepen", schrijft hij. .

    De voorbije dagen is de plaats van religie, lees 'islam', in onze seculiere rechtstaat opnieuw onderwerp van debat. Er waren al het boerkaverbod, het discours van Sharia4Belgium en de rellen en het incident in Molenbeek. Daar komt nu bovenop dat algemeen directeur van de Brusselse scholengemeenschap van het gemeenschapsonderwijs, Jacky Goris, aan de alarmbel trekt inzake de islamleerkrachten in zijn scholen. Twee ervan werden recent ontslagen, één omdat hij koranverzen reciteerde in plaats van de hulpdiensten te bellen toen een leerling een epilepsieaanval kreeg, een tweede omdat hij vond dat homo's naar de imam doorverwezen moeten worden voor een duiveluitdrijving. De directeur is duidelijk: "Die jonge lichting islamleerkrachten evolueert niet in de goede richting. Als we niets doen, verwacht ik alleen maar meer incidenten."

     

    Capitulatie

    Dat bepaalde islamleerkrachten vaak ondermaats geschoold zijn, is bekend. Vorige week vond daarom een hoorzitting plaats in het Vlaams Parlement over de vraag hoe de overheid een academische opleiding islamtheologie kan faciliteren. Maar er is meer. Er zijn nogal wat leerkrachten die ideeën verkondigen die haaks staan op ons onderwijsproject. Er wordt bijvoorbeeld geflirt met creationisme. Dat een inspecteur islam laat optekenen dat hij zijn leerkrachten aanspoort "respect te hebben voor de wetenschappelijke visie over de schepping van de mens en het universum" - en bij het verkondigen van de islam rekening moet houden met "de gevoeligheden binnen de school", spreekt boekdelen. Naar buiten toe wordt Darwin 'getolereerd', er is niet veel verbeelding nodig om te weten wat daarover dan gezegd wordt in bepaalde islamlessen. We moeten hier trouwens niet alleen denken aan de islam, de hoeveelheid evangelical churches die in het stedelijk straatbeeld verschijnen, voorspellen niet veel goeds.

     

    Ons onderwijs is op dit moment ook te weinig bij machte om de religieuze radicalisering en polarisering bij bepaalde jongeren een halt toe te roepen. Sommige seculier denkende leerkrachten in islamconcentratiescholen zijn bang om hun mening te verkondigen inzake geloof of (homo)seksualiteit; onmiddellijk krijgt men het label 'haram' (onrein) opgeplakt. En wie toch tegen de haren van Allah durft te strijken, krijgt het signaal van bovenaf dat hij/zij beter zwijgt, voor de goede vrede. Dit is capitulatie. We mogen hier als samenleving de ogen niet voor sluiten en het onderwijs moet haar verantwoordelijkheid nemen. Veel scholen opteerden voor een hoofddoekenverbod, maar dat is machteloze struisvogelpolitiek zolang die scholen niets te zeggen hebben over hun leerkrachten islam en de inhoud die ze verkondigen.

     

    Er dringt zich een grondige discussie op over de vraag welke plaats levensbeschouwing in het onderwijs moet krijgen. Ons onderwijs dient om jongeren te vormen tot autonome mensen die in staat zijn om op een eigen manier hun leven vorm te geven. Hiervoor moeten we jongeren in de wereld oriënteren op basis van onze voorlopige beste kennis. Darwin hoort daarbij, godsdienstige opvattingen over het ontstaan van de mens niet. Op vlak van levensbeschouwing moeten we niet van ons onderwijs verwachten dat het leerlingen tot goede katholieken, vrijzinnigen of moslims vormt. Het onderwijs moet jongeren in staat stellen om op een reflexieve, redelijke manier hun leven op levensbeschouwelijk vlak vorm te geven in overeenstemming met de grondrechten en de seculiere rechtstaat. Vandaag moet het officieel onderwijs nog steeds de moslims bij de moslims, de protestanten bij de protestanten en de joden bij de joden zetten als levensbeschouwing op het curriculum komt. Dit is geen goed idee. Net die jongeren die het meest nood hebben aan een kritisch liberale omgang met levensbeschouwing, zetten we nu afzonderlijk voor les over het eigen gelijk. Bovendien wordt op die manier elke vorm van dialoog structureel onmogelijk gemaakt. Hoe inefficiënt kunnen we bezig zijn om de radicalisering te stoppen en jongeren op de gediversifieerde en seculiere samenleving voor te bereiden?

     

    Er is nood aan een algemeen vormend plichtvak waarin de studie van levensbeschouwing, het omgaan met levensbeschouwelijke en morele vragen en burgerschapseducatie op een inclusieve manier aan bod kunnen komen. De geëngageerde levensbeschouwelijke vakken kunnen hoogstens facultatief op het curriculum blijven staan. Dit zou ook zo moeten in het vrij onderwijs, maar dat is een andere discussie. Elke leerling, gelijk in welk onderwijsnet die is ingeschreven, heeft recht op levensbeschouwelijke en morele vorming die gebaseerd is op religiestudies, ethiek, moraalwetenschap en filosofie. Bovendien heeft ons onderwijs, zowel naar de jongeren als naar de samenleving toe, de plicht burgerschapseducatie inzake de seculiere rechtstaat aan te bieden. Dat dergelijke evidenties zo moeilijk voet aan de grond krijgen in ons onderwijs is, in het licht van de uitdagingen waar onze gediversifieerde samenleving voor staat, onbegrijpelijk. .

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : gisteren ook dat halal-BBqtje meegemaakt? Kunnen zwijgen? U wilt toch niet dat wij die lieve Muzeltjes kwaad maken? Pas op, hoor! Die schieten niet uit hun krammen zoals wij, maar die schieten van direct met scherp!

    ***



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!