MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.755 OVER ONTMENSELIJKING

    A.D. dinsdag 24 april 2012xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    755 OVER ONTMENSELIJKING

     

     


    Ho, zegt het zwarte Engelse fotomodel vandaag in de kranten, over de meer dan 100.000 genitaal verminkte sexe-genoten van haar : als een blanke vrouw verkracht wordt, beukt de politie de deur in. Als een zwarte vrouw verkracht wordt, kijkt geen kat om. Zij noemt dat racisme. Volgens Flupe Moureaux van Ruisseau du Moulin is zich verzetten tegen de Muzelarij ook racisme. Racisme moet dus een raar beest zijn….
    Maar m.i. is het veel meer dan een raar beest. Het komt minder door de huidskleur, maar omdat, voor de genetale verminking, op de deur van dat zwarte sukkelesje meestal de naam van Allah geschreven staat. 


    Kroniekje over :
    het roofdier in iedere mens. Binst de klaarlichte dag is een man  leraar en brave huisvader. Bij het invallen van de duisternis wordt hij oofdier, hetzij om te roven en te moorden, hetzij om zijn lusten bot te vieren. Brave vaders en zonen stopt men in een uniform, men leert ze marcheren in rijen van drie, ze worden getraind zoals levend geworden loden soldaatjes. Eenmaal ze robots geworden zijn, maar van vlees en bloed gebleven, worden ze het vuur ingestuurd. Voor God en Vaderland. Achteraf worden hun namen in arduin gebeiteld. Wat waren ze toch een helden. En nu zijn ze dood.

    O Ja, als de vrede lang genoeg geduurd heeft, gaat men de Grote oorlogen gaan bagatelliseren. In een globale wereld heet dat ‘gehumaniseerd’. : van ‘wereldoorlogen’ worden ze ‘Europese burgeroorlogen’, voetnota’s in de Geschiedenis.

    Dagelijks rollen er berichten binnen over bomaanslagen, waar de optelsom der doden en gewonden vele duizenden bedraagt. Maar alleen de doden worden geteld, waarschijnlijk omdat die niet meer spoorloos kunnen verdwijnen, en in ieder geval al zeker omdat die niet meer kunnen spreken. Haten die mensen dan elkaar? Waarschijnlijk niet, want ze kennen elkaar niet eens. De dood, anders dan aan het front, slaat blindelings toe.

    De F16’s van Generaal Crembo doodden in Libië op kleine schaal maar uit pure menslievendheid. De ‘Enola Gay’ doodde er in Hiroshima in enkele minuten tijd een paar honderduizend, maar dat waren vijanden en het doden gebeurde uit menslievendheid om de eigen mariniers te ontzien. Toen later de Muzelmannerij met burgervliegtuigen vol passagiers het financiële hart van Manhattan in brand vloog, veerde de hele wereld recht, maar de Yankees lieten na als vergelding het wespennest uit te roken.

    Telkens iedere keer weer ontmenselijking frontaal gespiegeld aan menselijkheid….

    Vader en moeder leefden als jonge mensen boven op en in de ruïnes van 4 jaar frontoorlog aan de IJzer. Zij hadden de ‘Menenpoort’ in Ieper weten bouwen, en hadden met eigen ogen Prins Karel van Vlaanderen (!) grote pinten zien staan drinken in de staminee vlak bij de plechtigheid van de inhuldiging, waar hij en zijn oudere broer Leopold de Koning moesten vertegenwoordigen. Leopold was de brave, en Karel was de stoute, die de vrouwen toen al gaarne onder de rokken zat…. Mijn jeugdjaren later waren, net als ‘het front’ zelf op dat gebied, al een beetje, ge-effend en verlost van het oorlogstuig. Ook bij ons, net als bij de meeste mensen, stond een oude emmer waar ‘oud ijzer’ dat her en der voor de voeten lag, bijeen gespaard werd tot de oud-ijzermachand langs kwam. Was het niet veel, het bracht op, en alle beetjes hielpen. De boeren die, meestal uit het Fransche, na de wapenstilstand terug gekeerd waren, wilden de landerijen zo vlug mogelijk weer bedrijfsklaar maken : de ‘Wederopbouw’ floreerde en stilaan werden er weer zaken en zaakjes gedaan. Wie wilde werken, kon dat : er waren zelfs vele handen tekort. De ‘Tsjangs’ (Chinezen) hadden de meeste lijken of wat er nog van overbleef, samen met de springtuigen en de moordtuigen, grotendeels opgeruimd. Het is ongelofelijk wat een gewone mens zo allemaal kan gebruiken van wat soldaten achterlaten  in het veld. ’n Duitse pin-helm bvb heb ik altijd weten gebruiken op ’t hof bij nonkel, om haver voor de paarden uit de haverkist te scheppen…. Afgebroken bajonetten kenden een tweede leven als beitel, of als plantstok om plantgaten in de tuingrond te maken. In het huishouden werden de 5-liter grijze lompe stenen cylinderkruiken van de ‘Schnapps’ voor de soldaten voor van alles gebruikt. Geribde gebogen stalen platen om de tranchees af te dekken gingen levenslang mee als schutsel om de varkens binnen te houden… Ja, frontbewoners zijn een inventief volkje… Ik heb altijd horen vertellen, dat de ploegers in cirkels rond de obus-putten reden, en zo de aarde de laagten in kieperden, tot deze min of meer opgevuld lagen. Als alles maar goed toegedekt was, was het goed voor de inspecteurs, die meestal stadspietjes waren die van Brussel kwamen en Frans spraken.…. Het land was nat en vuil, en de vrouw van de Burgemeester kon zo goed koken…. Door de natuurwet, die de kleinere voorwerpen (zand- en aardekorrels) naar beneden ‘trekt’, zodat grotere voorwerpen jaar na jaar aan de oppervlakte komen, was het niet verwonderlijk dat de boeren regelmatig stukken van geraamten aan hun ploegschaar kregen. Iedereen was verplicht zoiets ‘ten stadhuize’ kenbaar te maken, die dan zorgde voor opgraving en de rest, zonder rekening te houden met de belangen van de boer… Resultaat: na korte tijd werd er niets meer aangegeven, want er werd niets meer gevonden, en de boer…hij ploegde voort.

    Hetzelfde scernario herhaalde zich, vele jaren later, toen er zwaardere tractors verschenen, en er dieper kon geploegd worden. Waarlijk : vooral voor ‘doppers’ was ‘diepgronden’ op zoek naar ‘buit’, jarenlang een zeer gegeerde bijverdienste. De jongens van DOVO zijn klein mannen in vergelijking met zo’n buit-delver die voor eigen rekening werkte, waarvan er af en toe eentje per vergissing de lucht inging….Dat was er ene die zich gespecialiseerd had in de herkomst van de obussen (Engels, Duits, Frans, jaartal) en het ontstekingsmechanisme (de kegelvormige koperen kop) kende. Deze ‘kop’ met de vele ringen en ingegraveeerde bedienignsinstructies, was in geel koper en apart verkocht bracht dat koper veel meer op. Ook het ontploffings-poeder, meestal in staafvorm of in kleine blinkende zwarte ruitvormige stukjes, was veel geld waard. Afzonderlijk natuurlijk en aangeboden per kilogram…. Zeker tot in de jaren ’60 kon ‘een oplettende ambachter-dopper’ nog een weide ontdekken met diepe glooiingen (terreinkennis zou men nu zeggen) en kon hij de boer overtuigen om die te ‘effenen’ : de garde-champetter keek meestal (tegen een kleine vergoeding?) de andere kant op. En ook, die weiden lagen nu niet precies niet in de centra….

    Ontmenselijking, en de recuperatie ervan….. Nu, bijna 100 jaar na de Grote Oorlog, leeft de stad Ieper er bijna iedereen van…. Alle lelijke of schadelijke dingen zijn opgeruimd of weggeborgen in de musea. Alleen de graven zijn gebleven. Maar wie staat daar nu nog bij stil?

    Het enige punt, aan ’t Oud Sas in Boezinge, waar de Duitsers ooit de IJzer (ttz de gekanaliseerde Leet, een bijrivier) zijn kunnen oversteken, is alleen in de Duitse archieven een verre herinnering. Noch de Franse, noch de Engelse archieven maken er melding van. Waarom ook zouden ze? De doorbraak was, raar, hé, precies daar gebeurd waar die twee legers elkaar raakte en elkaar waarschijnlijk het vuile werk wilden laten. Net als de voorhoede va het leger van Paulus tot in de voorsteden van Moskou was geraakt, zo geraakten de Pinhelmen hier onverwacht een paar honderd meter voorbij heet Niemandsland. Maar het Hoofdkwartier sliep en er kwamen alleen tegenorders. Op dat kleine plekje Vlaamse grond had de Geschiedenis (weer eens) een andere wending kunnen krijgen…. Albert van Sex- en Coburg, de Held van de IJzer,  was, moest dat gelukt zijn, waarschijnlijk zwaar geridderd geworden door zij neef, Willem II…Keizer van Duitsland. Hitler was dan kladschilder kunnen blijven en die Duitse soldatenlaarzen hadden nooit ten tweeden male dienen te marcheren.

    ********************

    Mocht U op een zomeravond rond 21 uur de militaire ‘taptoe’, de af- en aanzwellende klanken van de klaroenen horen van onder de Menenpoort als een oproep tot de doden, hier komen beluisteren, aan dat oude sas, dan zullen de ritselende populieren U namens die honderdduizenden jonge levens, toefluisteren hoe menselijk dat er hier gestorven werd.

    *********************

    Ontmenselijking” – dat is de methode die Breivik, net als vele anderen, heeft toegepast

    --------------------------

    Breivik zei, dat hij de strategie van de “ontmenselijking” had gebruikt om de moorden uit te voeren: “Onder normale omstandigheden ben ik een heel aardig persoon”.

    Deze uitspraak is in zoverre interessant, omdat wij de ontmenselijking net gisteren hadden aangesproken m.b.t. de soldaten en ook tot de islamitische strijders. Hij heeft in principe inderdaad deze methode van de islamitische strijders, de soldaten en van andere paramilitaire organisaties (bijv. van de massamoordenaar Che Guevara) overgenomen. De moordenaar van Myriam Monsarengo, Mohammed Merah, heeft ook alleen door deze strategie kinderen in koelen bloede kunnen vermoorden.

    Ontmenselijking is in principe ook een soort fanatiek worden en wordt als zodanig door veel sektes en religies toegepast, met voorop de islam, maar ook door de Scientology Church, de Jehova´s getuigen enz. en in de Klassieke Oudheid was deze ontmenselijking wijdverbreid – ja, men kende het humanisme nauwelijks.

    Slavenhoudersamenlevingen, samenlevingen met veel kinderarbeid en kindsoldaten zijn per se “ontmenselijkt”. Deze ontmenselijking is veel wijder verbreid dan de Europese goedmenschen denken. Buiten het Avondland is zij de heersende levensvorm en ook hier kan zij ieder moment het humanisme verdringen, van de ene op de andere dag. De ontwrichtende multiculturele samenleving, zonder een gemeenschappelijke, bindende ethiek, is de optimale voedingsbodem voor een grootschalige ontmenselijking van de mensen. Droevig, maar dat staat ons te wachten: Parallelsamenlevingen, waarbij de leden van de ene samenleving bereid zullen zijn om roerloos (of zelfs met gejubel) het leed van de anderen aan te zien. Dat gebeurt bijvoorbeeld op dit moment in Egypte, in Nigeria – in feite overal, waar moslims met andere religies “samen”leven.

     

     

     

    ************************

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : ja, en aansluitend bij de tweevoudige Europese burgeroorlogen, komt er weer een ontmenselijkt systeem op ons af. Nietwaar, zeggen hun vrienden, onze Leiders, zo erg is het nu ook weer niet.

    Dat is ongeveer hetzelfde als de beul wist te troosten voor Maria Antoinette, de laatste Franse Koningin, die stierf onder de guillotine op het schavot. “Het kietelt een beetje, Madame” zei de man, “maar het duurt niet lang.

    Oc! Het is allemaal zo menselijk!

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!