(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruisspin met eieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kruisspin met eieren op Sturmer pippin

    04-11-2007, 23:08 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Links de iets rondere en iets kleuriger Gris Braibant; rechts de grauwere Gris Baudet

    03-11-2007, 22:37 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Links Gris Braibant, rechts Gris Baudet.
    Kenmerkend is ook de diepere steelholte en het langere steeltje van de Gris Baudet

    03-11-2007, 22:33 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRIS BAUDET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gris Baudet (ENR)

    Gepropageerd door Villeneuve d’Ascq.

    Redelijk grote, ruwschillige, grijsbruine bewaarappel. Is hoger dan de gelijkende Gris Braibant en mist ook diens blosje. Het vruchtvlees is vast, zuur, geschikt voor verse consumptie en stoven, matig gevoelig voor schurft en witziekte.

    03-11-2007, 22:24 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRISZ BRAIBANT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gris Braibant (RGF) of Reinette de Mâcon

    Door Gembloux om wille van de ziekteweerstand (schurft) terug verspreid.

    Zeer oude Franse variëteit, middelmatig groot, ruwe, bruine schil met lichte, rode blos aan zonkant. Pluk eind oktober. Lange bewaring, minstens tot maart. De vrucht verschrompelt tijdens bewaring.

    Typisch Reinette aroma, zeer zoet, enigszins zuur, alle boomvormen, vruchtbaar, weinig gevoelig voor schurft, matig gevoelig voor witziekte en kanker. Tamelijk vroegbloeiend, triploïd ras. Heeft bestuivers nodig.

    03-11-2007, 22:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZONDER BIOFRUIT

    Nog Info over gezonder BIOFRUIT

    Onderzoekers van de universiteit van Californië, San Diego hebben vastgesteld dat biologisch geteelde kiwi’s duidelijk hoger gehaltes aan polyphenolen en antioxydanten bevatten in vergelijking met conventioneel geteelde vruchten.

    Gezondheid door natuur
    Polyphenolen kunnen de cholesterolspiegel verlagen en de bloedcirkulatie verbeteren. Antioxidanten neutraliseren de vrije radikalen die andere cellen kunnen beschadigen.

    De studie die in het vaktijdschrift ‘Chemistry and Industry’ gepubliceerd werd, vermeldt tevens dat biokiwi’s meer vitamines C bevatten.

    De wetenschappers vermoeden dat de ingezette spuitmiddelen de oorzaak zijn dat de conventionele Kiwi’s niet zo goed scoren.

    En ik die dacht dat kiwi’s gemakkelijk zonder spuiten kunnen gekweekt worden, waarom dan nog spuiten?

    En zou het ook niet kunnen dat de gezonde biobodem en de ecologische miniwereld hierrond, juist zorgt voor de gezondere vruchten?

     

    03-11-2007, 11:11 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinette de Flandre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Reinette de Flandre

    Dit is een van de rassen die ik in Villeneuve d’Ascq heb leren kennen.

    De Reinette de Flandre werd als hoogstam gevonden op een boerderij te Wierre-au-Bois  (Samer) in de streek van Boulogne.

    Op de boerderij kende men de kunst van het enten.

    Het ras is weinig ziektegevoelig. Kan evengoed op laagstam geteeld worden. Late bloeiperiode. Geldt als een regelmatige drager.

    Ik heb er twee bomen van. Een is in 1996 geënt op de eerste scheut van de in 1992 tijdens een zomerstorm omgewaaide oude Bellefleur (hoogstam). Ik heb een deel van de takken ingekort. Het was een prima klimboom voor de kleinkinderen en vriendjes.  De opwaartse takken kregen een nieuwe jeugd en gaven weer volop vrucht rekening houdend met de beurtjaargevoeligheid. Zo waren er dit jaar minder vruchten. Deze Bellefleur is een van de allerbeste rassen voor appelmoes.

    Het was al een oude boom in 1962, toen we hier kwamen. Ik heb de nieuwe scheut op het breukpunt aangeaard en de nieuwe wortelvorming is tot stand gekomen, zodat de nieuwe boom nu stevig staat.

    De andere Reinette de Flandre heb ik geënt op een MM 106. De vruchtzetting op beide bomen was dit jaar een heel stuk beter dan vorig jaar, toen er overigens heel veel ander fruit was.

    Het witte vruchtvlees smaakt vrij aangenaam en is iets zuurbetoond.
    Het plukken gebeurt bij volle rijpheid eind oktober. Is op zijn best tijdens november en december. Dan is de vrucht ook zoeter. Bewaart tot februari.

    Goed voor appelmoes: bruin, zuurbetoond en zeer geparfumeerd. Als taartbeleg behouden de stukjes hun vorm. Ook geschikt als stoofvrucht voor dessert, langzaam gebakken in de oven.

    Noot: Reinette de Flandre heeft veel weg van het Duitse ras Zabergau. Dit willen we nu verder nagaan.

     

    02-11-2007, 21:26 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinette de Flandre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nog vruchten van Reinette de Flandre

    02-11-2007, 21:12 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinette de Flandre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vruchten van Reinette de Flandre

    02-11-2007, 21:03 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Saint Mathieu Stoofpeer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Saint Mathieu Stoofpeer

    Op het eerste gezicht heeft deze peer veel weg van de Saint Remy. De bewaarbaarheid is echter een stuk korter.

    Elke streek in Frans-Vlaanderen had zowat zijn eigen type stoofpeer op een hoogstam op het erf. De Saint Mathieu situeert zich in de streek tussen l’Escaut (de Schelde) en la Lys (de Leie) met o.a. een concentratie rond Lille (Rijsel). In 2001 heeft het Centre Regional de Ressources Génétiques de ganse streek geïnventariseerd.

    De peren zijn te herkennen door hun typisch voorkomen, hun sterke groeikracht, de hangende takken, wegens de grote vruchtdracht van zware peren. De bomen worden 150 jaar en meer. De weerstand tegen schurft is groot.

    Het ras leent zich ook voor laagstam op kwee, mits een tussenstam. De productiviteit is goed. De groene vruchten krijgen aan de zonkant een rode blos. De pluk gebeurt al rond Saint Mathieu (20 september). De peer houdt tot januari.

    Deze excellente bakpeer, zoet en met een rijk aroma, wordt niet alleen geapprecieerd als dessertpeer (wit-kokend), maar is eveneens een uitstekende begeleider bij wit vlees en wild.

    01-11-2007, 23:19 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint Mathieu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Saint Mathieu peer

    01-11-2007, 21:36 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereide Stoofpeer Saint Mathieu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bereide Stoofpeer Saint Mathieu

    Er was ook een proefstand waar men de plaatselijke stoofpeer van de streek liet proeven: de Saint Mathieu. In de oven, op een lage temperatuur laat men de peren een uurtje stoven. Ze zijn witkokend en behouden hun vorm. Er werd wel een beetje suiker bijgevoegd, maar wellicht is dit niet nodig.

    Echt een delicatesse

    01-11-2007, 20:39 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsenhouder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Totaalbeeld fietsenhouder

    01-11-2007, 20:24 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsenhouder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Originele fietsenhouder bij de ingang van het Musée de plein Air

    01-11-2007, 20:22 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuursap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn appelsap laat ik persen bij Lombarts Calville in Voormezele bij Ieper.
    Voor grotere hoeveelheden perst men de ene dag. Het sap laat men 1 dag bezinken.
    's Anderendaags wordt het dan gepasteuriseerd.
    Zowel naar inhoud en smaak is het sap onovertroffen.
    Hun eigen sappen zijn in de winkels van de streek te koop.

    01-11-2007, 08:47 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelsap light

    Appelsap light

    Appelsap bevat, naast vitaminen, mineralen en spoorelementen veel vruchteigen suikers, waaronder gemiddeld 1,7 % saccharose, 2,4 % glucose en 6,5 % fructose. In calorieën uitgedrukt bekomt men ca 185 kj per 100 ml.

    Dit zou van het goede teveel zijn voor het nog steeds steigende aantal te zware mensen en suikerzieken. Dit zal wel aan andere zaken dan aan het drinken van appelsap liggen.

    Europa heeft daarom een driejarig onderzoeksproject opgezet met 17 partners.

    Mijn bedenking: Het appelsap waarvan sprake, betreft het natuurlijke, ongefilterde  appelsap. Waar vindt men dit nog in de handel tegenwoordig?  Ik vraag me tevens af wat er nog in het reeds uitgefilterde, commerciële sap van heden zit?          Vorig jaar bleek uit een studie hoe belangrijk ongefilterd sap wel was voor de goede darmwerking en het voorkomen van bv kanker.

    Een eerste weg die men wil bewandelen is zoeken naar appelrassen met weinig suikers.

    Kwekers van deze rassen zouden dan duurzame contracten kunnen afsluiten en een betere prijs kunnen bedingen.

    Een andere onderzoekspiste is het zoeken naar technologieën om het calorieëngehalte te verminderen met behulp van biokatalysatoren (enzymes). Het product moet wel smakelijk blijven.

    Tenslotte wil men een aantal kleine  - en middelgrote bedrijven helpen deze reductietechnologieën toe te passen om hun concurentiekracht te verhogen ten opzichte van het goedkope, vooral uit Azië, ingevoerde sap.

    31-10-2007, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boulonnaispaard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Boulonnaispaard
    Witharig trekras uit de streek

    30-10-2007, 20:35 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bewoner van het 'Musée de plein Air' van Villeneuve d'Ascq (Lille)

    Een witharig trekpaard van de streek van Boulogne

    30-10-2007, 20:26 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feedback Veltboomgaard Wevelgem

    Feedback Veltboomgaard Wevelgem

    We hebben inderdaad een eigen Velt-boomgaard te Wevelgem die gelegen is op een oud voetbalterrein van  Gemeenschapsschool "De Startbaan" in de Reutelstraat. De aanplantingen gebeurden in 1999. Er werden dan 29 hoogstambomen  en 16 laagstambomen aangeplant.
    In 2005 werden nog eens 24 laagstambomen bijgeplant.
    Er komen nog bomen bij de komende jaren.
    Wij organiseerden onze eerste fruithappening ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan in 2004, de tweede in 2006 en de volgende wordt voorzien in september 2008. De boomgaard wordt volledig ecologisch beheerd, het snoeiwerk gebeurt door de leden van onze werkgroep en Pierre Demeulenaere hoort daar ook bij.
    Er worden ook jaarlijkse snoeilessen gegeven en andere activiteiten rond fruit.
    Dit jaar hebben voor het eerst samen met de Fruitwerkgroep van Beernem de jaarlijkse fruitboomactie georganiseerd voor de afdelingen van Velt-West Vlaanderen. Vroeger gebeurde dat door leden van ons provinciaal bestuur .

    Fruitige groeten
    vanuit Menen,
    Vanden Hove Bart

    30-10-2007, 20:07 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REINETTE DE WALEFFE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Reinette de Waleffe

    Oud Belgisch ras, oorspronkelijk uit het dorp van ‘Vieux-Waleffe’, traditioneel als hoogstam gekweekt maar zeer goed aangepast op alle onderstammen (M 9, M 26 & MM 106).  Dessertappel van eerste kwaliteit, goed caliber, halfglad, tweekleurig met een mooie, oranje blos; gelijkt op en mengsel van  ‘Court-Pendu’ en ‘Reinette de France’, ‘Reinette-type’ met zeer wit, fijn en stevig vlees, wordt niet melig, zeer goed evenwicht tussen zoet en zuur, fijn aroma, zeer goed te bewaren in een goede kelder tijdens de hele winter (tot maart). Boom met weinig behoefte aan meststof, snel en goed vruchtbaar, algemeen weinig gevoelig voor schurft op vrucht, net als andere ‘Reinette’ rassen, aandacht voor witziekte en kanker is wel nodig, daardoor niet aanbevolen op slechte gronden en in koude en te natte situaties; neiging tot stip op jonge bomen. Slechte stuifmeelkwaliteit, heeft een bestuiver nodig in de tamelijk late bloeiperiode – groep 4-5 - (o.a. ‘Reinette Etoilée – Sterappel’, ‘Président Van Dievoet’).   Bron RGF

     

    Dit ras wordt door de met het RGF gecontracteerde telers voor ’t eerst aangeboden.

    Dit jaar zijn dit in Vlaanderen al zeker

    Boomkwekerij De Linde, Bart Dequidt  Kemmel www.boomkwekerijdelinde.be

    De Bock Oudenaarde                                               www.planten-debock.be

    Wellicht zal ook Andre Hendrickx te Stabroek dit ras aanbieden

    GSM 0475902122

     

     

    29-10-2007, 15:09 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel meer antioxidanten in biologische voeding

    Veel meer antioxidanten in biologische voeding

    GROENTEN EN FRUIT  29 OKT 2007

    Biologische voeding is stukken gezonder dan voeding uit de klassieke landbouw. Tot die conclusie komt een grootscheeps Europees onderzoek dat vier jaar duurde en 18 miljoen euro kostte.

    Biofruit en -groenten bevatten tot 40 procent meer antioxidanten, biomelk zelfs 90 procent meer. "Interessant als gegeven, maar je mag de gevolgen daarvan niet overdrijven" (Bedenking: welke gevolgen?) nuanceert voedingsdeskundige Patrick Mullie in Het Laatste Nieuws. In België is bio goed voor ongeveer 2 procent van wat we besteden aan voeding. (Bedenking: er zijn nog veel onwetenden).

    Onder leiding van de universiteit van Newcastle teelden boeren en wetenschappers her en der in de Europese Unie op 33 percelen groenten en fruit op de biologische en de klassieke manier. Ze deden ook hetzelfde met vee. Vervolgens analyseerden ze de oogst en de teelt. De definitieve resultaten zullen de komende maanden mondjesmaat vrijgegeven worden.

     

    Kanttekening
    De eerste voorlopige onderzoeksgegevens zijn op z'n zachtst gezegd ophefmakend. Professor Carlo Leifert, coördinator van het onderzoek: "Dit zou toch iedereen tot nadenken moeten aanzetten. En voor al diegenen die de voorgeschreven vijf stukken groenten en/of fruit per dag niet halen, is dit goed nieuws. Als je biologisch eet, kom je met vier stuks toe". Mullie heeft wel een kanttekening: “Dit gaat over de groente of het fruit die je oogst. Maar wat je effectief binnenkrijgt aan antioxidanten hangt af van de versheid, de bereidingswijze. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld beter om blikgroenten te bereiden dan vers te eten".  (Bedenking: wel een curieuze stellingname.Wat is vers bij deze man?)

     

    "Het lichaam heeft ook geen onbeperkte hoeveelheid antioxidanten nodig. Er is een juiste dosis maar we kennen die nog niet", zegt Patrick Mullie nog. "Het probleem is nog altijd dat veel mensen te weinig groenten en fruit eten. Zeggen dat je van bio met vier stuks genoeg hebt, is mijns inziens een foute boodschap. Het is beter er vijf te eten, al komen die uit de klassieke landbouw en eet je ze zelfs uit blik. Door de prijs is bio ook lang niet voor iedereen weggelegd".

     

    Een meer genuanceerde visie

    BioForum bestrijdt de analyse van Test-Aankoop. "Wij hebben zelf vergelijkingen gemaakt", zegt coördinator Marianne Vergeyle. "Een grijs biobrood kost op de markt 1,90 euro, in biowinkel één 2,25, in biowinkel twee 2,01 en in de supermarkt 1,85. Maar het brood van de biowinkel en de markt weegt 800 gram en dat uit de supermarkt 500 gram. Men vergelijkt dus appelen met peren". Nog een voorbeeld: zes bio-eieren. Op de markt kosten die 1,50 euro. In biowinkel één 1,98 euro, in biowinkel twee 1,70. In supermarkt één kosten ze 1,94 euro, in supermarkt twee 1,84 en in de derde supermarkt 2,09 euro. "Dan is de discussie voor mij gedaan", zegt Vergeyle. "Bio is het goedkoopst op de markt of bij de boer".

    De biokoper geeft volgens Test-Aankoop gemiddeld 4 tot 5 procent meer uit aan voeding dan de gemiddelde Belg. Vergeyle zegt dat niet te merken. "Ik heb niet het gevoel dat ik veel meer betaal dan andere gezinnen. Als je kiest voor lokale en seizoensgebonden producten weegt dat niet zoveel door. Laat ons dus stoppen met te memmen dat bio zogezegd duurder is. Als ik mijn zalm in de Aldi haal of in een speciaalzaak met exquise vissen, dan zal die in die laatste winkel ook 270 procent duurder zijn".

    Sommige producten, zoals vlees, zijn wel duurder. Daarvoor zijn verschillende redenen. Zo heeft vee in de biolandbouw meer ruimte dan in de conventionele teelt. Ze krijgen ook meer gras en granen en minder krachtvoeder, waardoor ze minder melk produceren. Biovoeding wordt dan ook vooral gesmaakt door hogeropgeleiden die met hun gezin in de stad wonen. Ze zijn zeer begaan met de milieu- en Noord-Zuidproblematiek en kiezen zeer bewust voor bio. Financieel gaat het ze voor de wind, aldus Test-Aankoop.(KS)

    Bron: De Morgen

     

    29-10-2007, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!