(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    24-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer vroege appelbloesems en optimale bestuiving: lekkere appels

    Zeer vroege appelbloesems en optimale bestuiving: lekkere appels

    Bericht uitgegeven door Wageningen UR op vrijdag 22 april 2011

    De afgelopen twintig jaar bloeiden de appelbomen gemiddeld twee weken eerder dan daarvoor. Dit jaar staan ze zelfs zeer vroeg in bloei. Met het zeer warme aprilweer tot nu toe kunnen we rekenen op een zeer korte bloeiperiode. Tegelijkertijd zijn de bijen al massaal actief door het warme en droge weer. Door de intensieve bestuiving door insecten kunnen we dit jaar rekenen op vroege, smaakvolle en lang houdbare appels.

    Dit jaar begon de bloei van appelbomen zeer vroeg. Alleen in 1990 en 2002 waren de appelbloesems nog vroeger dan dit jaar. Gisteren werd al in veel boomgaarden de volle bloei van de Elstar bomen bereikt. De warme januari en februari en de zeer warme april zijn hiervan de oorzaak. De vroege bloei sluit aan bij de trend van de afgelopen jaren. De appelbomen komen sinds 1990 gemiddeld op 22 april in bloei. Voor 1990 begon de appel gemiddeld bijna twee weken later met bloeien, op 3 mei. De gemiddelde temperatuurstijging van anderhalve graad in de eerste vier maanden van het jaar is voor 75 procent verantwoordelijk voor deze vervroeging. Dit blijkt uit een onderzoek van student Milieukunde Linda Rohnstock aan Wageningen University in het kader van De Natuurkalender. Het studentenonderzoek is begeleid vanuit de Leerstoelgroep Milieusysteemanalyse, PPO Fruit, en Plant Research International (allen onderdeel van Wageningen UR). Voor het eerst zijn waarnemingen van de start en het einde van de bloei van appels van diverse locaties in Nederland gedigitaliseerd en geanalyseerd.



    Zeer korte bloeiperiode
    Naast de zeer vroege bloei van appels is het uitzonderlijke van dit jaar dat de duur van de bloei waarschijnlijk zeer kort zal zijn, erg gunstig voor de fruittelers. Normaal gesproken is bij een vroege bloei de kans op een lange bloeiperiode groter. Dit komt doordat de duur van de bloei voor een deel bepaald wordt door de hoogte van de temperatuur tijdens de bloei. Meestal is deze temperatuur bij vroege bloei wat lager. Het uitzonderlijk warme weer tijdens de bloei op dit moment kan de bloeiduur echter verkorten. De bloeiduur van appels in de periode 1955 tot en met 2010 varieerde zeer sterk per jaar en was gemiddeld 19 dagen. De temperatuurstijging in de afgelopen decennia heeft niet geleid tot een verlenging van de bloeiduur. In de zeer vroege jaren 1990 en 2002 bloeide appel respectievelijk 26 en 31 dagen. Het jaar met de kortste bloeiperiode tot nu toe was 2006. De appel stond toen maar elf dagen in bloei. Na de koude start van 2006 was mei zeer warm waardoor de bloemen snel uitgebloeid raakten. Dit jaar ontwikkelt de appelbloesem zich ook zeer snel, de gemiddelde start van de bloei van verschillende rassen ligt naar schatting op 14 april. Op 21 april stonden de appelbomen in volle bloei en naar verwachting zijn de appelbomen rond 27 april al uitgebloeid. Een verwachte bloeiduur van dertien dagen dus.

    Lekkere appels bij goede bestuiving

    In het onderzoek is ook bepaald wat de optimale vliegomstandigheden voor honingbijen zijn. Zij spelen een zeer belangrijke rol in de bestuiving van appelbloesem. De temperatuur moet daarvoor boven de twaalf graden Celsius liggen en de neerslag moet minder dan een halve millimeter per dag zijn; op dit moment zijn de omstandigheden dus optimaal voor de bijen, die dan ook massaal aan het bestuiven zijn geslagen. De bijen hebben het erg druk. Normaal gesproken volgen de appelbloesems na de bloei van kersen en peren. Nu overlapt de bloei van deze fruitbomen. De concurrentie tussen bomen om de bestuivers is in dit soort jaren hoog. Gelukkig staan er naast de bijenvolken van imkers ook veel wilde bijensoorten, hommels en andere vliegende insecten paraat om de vele bloemen te bestuiven. Ook de gaasvliegen doen daarbij goed mee, met als bijkomend voordeel dat gaasvliegenlarven plaaginsecten opeten.

    Als de bloemen goed bestoven worden, vormen zich in de appels veel gezonde pitten. Deze pitten produceren bepaalde plantenhormonen die ervoor zorgen dat de appels meer mineralen en suikers aanmaken. Daardoor smaken de appels beter en blijven ze ook nog eens langer houdbaar.

    De ontwikkeling van bestoven bloem tot volgroeide appel duurt tussen de 120 en 130 dagen. Naar verwachting zal de oogsttijd dit jaar eerder zijn dan voorgaande jaren en kunnen de extra lekkere, verse appels van eigen bodem rond half augustus geplukt worden.

    Tekst: Arnold van Vliet, Linda Rohnstock en Fedor Gassner, De Natuurkalender, Wageningen University; Frank Maas, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Bloembollen, Boomkwekerij & Fruit; Bram Cornelissen, Plant Research International. Alle organisaties zijn onderdeel van Wageningen UR.

     

    Met dank aan Nynke voor het overmaken van de gegevens

     

    Eigen illustratiemateriaal van vandaag 24/04

     

    1. Kweepeer Lescovacs, bijna in volle bloei

    2. Idem, met een deel van de bramenrij.

    3. Kwee Champion al ver uitgebloeid

    4. Eerste vruchtjes van de geënte noot Koenen zijn al te zien in het midden  Dit ras hoort bij de vroeg uitlopende noten. (Vorig jaar geen enkele noot, alles bevroren)

    5. De Crawley Beauty opent pas de allereerste bloem.

    6.  

    Dit is een van de laatst bloeiende rassen, zoals hier meer in detail te zien is op deze foto. (Bloeidag 29 in de rangschikking van Brogdale)

    7. Edward VII , een late bloeier al in volle bloei (Bloeidag 21 in de rangschikking van Brogdale)

    8. Naast Edward VII rechts de uitgebloeide Ashmead’s Kernel (bloeidag 14).

    9. Idem

     



















    24-04-2011, 13:17 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOLENDUIF

    HOLENDUIF

    Terwijl we beiden voor de computer zitten, vraagt Aleide plots “Welk een duif is dit?”

    Voor het raam paradeert een prachtig belichte holenduif. De groen-blauwe nekkleuren lichten metaalachtig op. Ze was daarna spijtig al te ver voor een foto.

    Dit is de eerste maal dat ik die hier opmerk, afgezien van de mummie dan (Zie ook de blog van 10/04).

    24-04-2011, 12:10 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 de Roep Koekoek

    2 de Roep Koekoek

    Vanmorgen terug de koekoek gehoord. Na de eerste waarneming dit jaar (7/4) moest ik wachten tot gisteren (23/4) voor de 2 de waarneming.

    Gegevens vorig jaar: eerste roep pas op 30/4/2010

                                   tweede : 10/5

    24-04-2011, 10:39 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spontane Bloemenwei rond het Huis

    Spontane Bloemenwei rond het Huis

    FOTO’S VAN ALEIDE

    Nog even wachten om de grasmachine te starten.

     

    1.  Door het raam

    2.  Madeliefjes

    3.  Idem

    4.  Paardenbloemen

    5.  Paardenbloem met bij

    6.  Ereprijs

    7.  Hondsdraf

    8.  Paarse Dovenetel

    9.  Voor het huis.



















    20-04-2011, 10:42 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    19-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige Bloei van de Reinette de Flandre

    Prachtige Bloei van de Reinette de Flandre

    Dit ras is populair in Frans-Vlaanderen. De vrucht heeft een bruine pel. In Engeland heeft men het dan over een Russet-appel.

    De appel smaakt beter dan hij er uitziet.







    19-04-2011, 09:57 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volle Bloei

    Volle Bloei

    Dit is het laatste stadium vooraleer vruchtjes beginnen te zwellen. De bloemblaadjes vallen af.

    Je ziet dit vandaag, 18 april reeds bij de Stark Earliest, een appel die eind juli rijpt. Dit was een favoriet van dochter Veerle in haar examentijd. Ze is nu specialist voorbehoedende geneeskunde in Vancouver, Canada. Ze werkte o.a. voor de First Nations, de indianen.

    De andere boom op de foto blijft voor mij nog steeds een raadsel. In concreto is deze boom nog de vrucht van een enthappening van de Veltjeugd in 1984 op een M7 onderstam. Ik heb er 2 exemplaren van.

    Het enthout kwam van mijn allereerste ent-experiment begin april 1963.

    Dit enthout had ik van bij mijn schoonbroer Roger Saelens in Ichtegem. Toen ik er kwam vond ik het waardevolle appels met een zeer goede bewaarcapaciteit. De boom kwam van een kwekerij in Moere en het ras kon herkomstig zijn uit Engeland.

    Een tijd dacht ik dat het ras Sturmer Pippin betrof, maar dit klopt niet.

    De oorspronkelijke boom bij mijn schoonbroer is reeds lang uitgewroet door zijn varkens.

    Ik herinner mij mijn eerste enting op een boom in de kippenren begin april 1963. Aan de hand van een boek sneed ik een soort driehoeksenting met het entmesje met ivoren lemmet dat ik toen kocht en nog steeds gebruik.

    Het is de enige keer –onder het enten- dat ik het rollen van de nachtzwaluw gehoord heb op het terrein, vol met brem, die serieus geleden had onder de zware winter ’62-63, waar daarna de wijk Verscheurde Hoeve gebouwd werd.

     FOTO'S

    1.  Stark Earliest

    2.. Gevallen bloemblaadjes

    3.  Nog steeds de onbekende









    18-04-2011, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!