(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    17-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reinette Hernaut

    Reinette Hernaut

    Het is volop snoeitijd. Vandaag mijn kleinfruit in de kleinfruitkoepel onder handen genomen.

    In de nabijheid staat op MM106 onderstam, een Belle Fille Normande ( een grote appel maar verder niets speciaals) die ik voor de helft omgeënt heb met Reinette Hernaut, een prachtige appel, halverwege de jaren dertig ontdekt op het stort van Anderlecht en door boomkweker Adams van Ruisbroek in de handel gebracht. Daar in het Pajottenland  spreekt men van ‘Dubbele Speeckaert’.

    De moederboom ( op zaailing) die ik van kwekerij Adams heb, deed het de eerste 10 jaar schitterend, maar dan verscheen er plots veel kanker. Nu na verloop van nogal wat jaren zie ik maar weinig nieuwe aantasting.

    Mijn tweede boom  (MM 106) staat in de luwte (aan de oostkant) van de boskant van mijn buur. Je zou zeggen een stuk vochtiger?

    Daar heb ik in de vijftien jaar nog geen kanker gezien.

    Je begrijpt dan ook mijn verwondering als ik 2 kankertakken opmerk in de top van de omgeënte boom. Deze takken stonden (want ik heb ze afgesnoeid) helemaal in de wind en volop in het zonlicht.

    17-02-2011, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    16-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er verkeerd aan genetische manipulatie?

    Wat is er verkeerd aan genetische manipulatie?

     

    (Met dank aan Andre Teirlinck, bioschakel)

     

     

    10 Zaken waarvan Monsanto niet wil dat jij ze te weten komt!

     

    vertaling © Jan Smith / WantToKnow.nl   (Voor wie meer wil weten)

     

     

     

    Bitter humor, die ons helpt herinneren aan de vraag of je überhaupt eigenaar kunt zijn van 'voedselzaden'

     

    Genetische manipulatie is een radicale technologie die genetische barrières afbreekt tussen mens, plant en dier. Wanneer deze genetisch gemanipuleerde organismen (GMO’s) vrijkomen, kunnen ze zich makkelijk vermengen met andere organisme en kunnen daarna onmogelijk nog worden teruggehaald naar de laboratoria.

     

    Monsanto levert ruwweg 90% van de GMO zaden in de wereld. Deze zaden zijn genetisch gemodificeerd zodat Monsanto hun eigen pesticiden kan produceren of herhaalde behandelingen met hun eigen zwaar giftige herbicide ‘Roundup’ kunnen overleven.

     

    Monsanto’s GMO’s werden niet ontwikkeld om bij te dragen aan de toename van grotere oogstopbrengsten in de wereld, maar eerder om de winsten van Monsanto op te krikken door het laten toenemen van het gebruik van hun eigen chemicaliën zoals ‘Roundup’ en ieder jaar opnieuw hun zeer dure gepatenteerde zaden op te dringen aan de agrarische sector.

     

    Door de enorme politieke invloed van Monsanto, wordt de Amerikaanse bevolking het recht onthouden te weten of hun voedsel genetisch gemanipuleerd wordt of niet. Hieronder volgt een lijst van 10 wetenswaardigheden over Monsanto en GMO’s en welke ongelofelijk nadelige invloed ze hebben op jouw gezondheid, op die van de agrariërs en op de planeet als geheel.

     

    Misschien moeten we beginnen je te wijzen op OFFICIEEL ONDERZOEK dat keihard aantoont, dat de claims over hogere voedselopbrengsten door GMO-gewassen, volkomen VALS zijn. In DIT artikel, hier op WantToKnow, vind je daar de keiharde gegevens over..!

     

    1 Geen Amerikaanse wetgeving die GMO-aanduiding verplicht

     

    Deze uiterst sneaky’ wetgeving zegt eigenlijk al meteen genoeg over de krankzinnige invloed die de Monsanto’s van deze wereld hebben op wetgevers en ambtenaren. Via lobbywerk heeft o.a. Monsanto het voor elkaar gekregen dat voedingsmiddelen die GMO’s bevatten, in de VS niet als zodanig hoeven te worden aangemerkt…! Het is werkelijk de wereld op zijn kop..!

    Monsanto heeft zeer harde strijd geleverd om wetgeving hierover tegen te houden. Dat is alarmerend, omdat ongeveer 70% van alle geproduceerde voedingsmiddelen in de VS nu gemanipuleerde ingrediënten bevat…

    De Europese unie, Japan, China, Australië, Nieuw-Zeeland en vele andere landen eisen nu verplichte identificatie. Maar ook dáár zit Monsanto op het vinkentouw om ambtenaren heftig te beïnvloeden en haar lobbyisten dátgene te laten doen dat nodig is, om een positieve houding naar Monsanto toe te organiseren.

     

    2 Gebrek aan adequate veiligheidsonderzoeken.

     

    In mei 1992 kondigde vice-president Dan Quayle het publieksonvriendelijke beleid aan van de FDA (Food- and DrugAdministration – de Amerikaanse Voedsel- en Waren Autoriteit – vert.), waarin wordt gesteld dat GMO-voedingsmiddelen niet als zodanig herkenbaar hoeven te zijn en dat er ook geen onderzoeken hoeven worden uitgevoerd naar de veiligheid ervan. Ondertussen hebben prominente wetenschappers als Arpad Pusztai en Gilles-Eric Seralini alarmerend onderzoeksresultaten bekendgemaakt waaruit blijkt dat dieren die met GMO-producten werden gevoerd, onherstelbare schade hebben opgelopen. (HIER volledig artikel op deze site)

     

    3 Monsanto maakt kleine agrariërs werkloos

     

    Percy Schmeiser is een Canadese boer wiens koolzaadvelden werden besmet met Monsanto’s ‘Round-Up Ready’ raapzaad door pollen afkomstig van een naburige GMO-akker. Monsanto won een rechtszaak tegen hem waarin hij werd beschuldigd van het schenden van patentrechten en Schmeiser werd gedwongen honderdduizenden dollaars schadevergoeding te betalen. Dit soort biologische terreur komt overal in de Verenigde Staten voor. Het is de consequentie van een wetgeving die tot stand is gekomen onder de Bush-presidenten. Zij waren degene die de patentwetten lieten uitbreiden met ‘het patent-op-levend-materiaal’. Elke DNA-knutsellaboratorium werd daarmee dus in staat gesteld zijn eigen patent te krijgen op zaden en levend DNA-materiaal.

     

    4 Monsanto Producten vervuilen Ontwikkelingslanden

     

    Monsanto heeft ons ook de dodelijke erfenis nagelaten van de productie van ‘Orange Agent’ en DDT. Tegenwoordig wordt in Columbia massale besproeiing met Roundup door de Amerikanen en de Columbiaanse  regering ingezet als militaire tactiek in de strijd tegen verzetsbewegingen waardoor oogsten en complete dorpen worden vergiftigd.

     

    5 Monsanto Blokkeert Regeringswetgeving

     

    Er is sprake van innige samenwerking tussen Monsanto en de Amerikaanse wetgevende en rechterlijke macht waar belangrijke besluitvorming plaatsvindt. Rechter Clarence Thomas, een voormalig juridisch adviseur van Monsanto, was de auteur van de meerderheidsopinie in een belangrijke zaak tegen Monsanto. Michael Taylor werkte ooit voor de FDA en vertegenwoordigde Monsanto als advocaat, keerde daarna weer terug naar de FDA en werd er Beleidsmedewerker toen het groeihormoon rGBH werd goedgekeurd..

     

    Nu denk je wellicht dat dit alleen in de VS gebeurt, maar graag herinneren we je aan het FEIT dat -nota bene- de voorzitter van de Europese Raad voor Voedselveiligheid, mevrouw professor Banati (foto), lid is van de GMO-lobby..!!! Kijk HIER.

     

    6 Monsanto Schuldig aan Valse Reclame

     

    Het Franse Hooggerechtshof oordeelde in 2009 dat Monsanto gelogen had over de veiligheid van hun onkruidverdelgingsmiddel Roundup. Het Hof bevestigde een eerdere uitspraak dat Monsanto valse reclame had verspreid door het middel aan te prijzen als zijnde ‘biologisch afbreekbaar’.

    Als je een voorbeeld wilt zien, hoe manipulatief Monsanto meent te moeten omgaan, met zoiets als ‘duurzaamheid’, dan kun je hiervan nog een staaltje ‘greenwashing’ lezen in dit kader HIER.

     

    7 Consumenten weigeren groeihormoon voor rundvee

     

    Onder druk van de publieke opinie hebben winkelketens als Safeway, Publix, Wal-Mart en Kroger zuivelproducten waarin Monsanto’s controversiële genetisch gemanipuleerde hormoon zit, uit hun winkelschappen verwijderd. Starbucks heeft op aandringen van onder andere onze bondgenoot de Organic Consumers Association alle melkproducten waarin het berucht groeihormoon rGBH zit, in de ban gedaan. Zie HIER en HIER artikelen hierover op WantToKnow.

     

    8 GMO leidt niet tot grotere opbrengsten

     

    In een door de VN en de Wereldbank gesponsord rapport waaraan meer dan 400 wetenschappers hebben meegewerkt en dat door 58 landen werd onderschreven, wordt de conclusie getrokken dat genetisch gemanipuleerde gewassen nauwelijks een bijdrage leveren aan de uitdagingen van de wereldwijde armoede, honger en klimaatveranderingen.

    Er zijn betere alternatieven beschikbaar en in het rapport wordt de voorkeur uitgesproken voor organische land- en tuinbouw als de duurzame manier voor de ontwikkeling van Derde Wereldlanden.

     

    9 Monsanto Controleert de Amerikaanse Soja-markt

     

    In 1996, toen Monsanto begon met de verkoop van hun beruchte Roundup Ready sojabonen,  bevatte nog slechts 20% van de Amerikaanse sojabonen hun gepatenteerde gen. Tegen 2008 zat het schadelijke Monsanto-gen al in meer dan 90% van alle sojabonen op de Amerikaanse markt.

     

    10 GMO Voedingsmiddelen kunnen leiden tot voedselallergieën.

     

    In maart 1999 werden Britse onderzoekers aan het York laboratorium gealarmeerd door de ontdekking dat in het daaraan voorafgaande jaar de allergische reacties op soja met een schrikbarende 50% was toegenomen. In het Verenigd koninkrijk was de import van genetisch gemanipuleerde soja uit Amerika nog maar recent toegestaan en de soja die in het onderzoek was gebruikt was voornamelijk gemanipuleerd. Kijk voor een uitgebreid artikel hierover, op DEZE link van WantToKnow. Dat er zelfs wetenschappelijk experimenten zijn gehouden, die keihard aantoonden, dat GMO-producten SCHADELIJK ZIJN VOOR LEVER EN NIEREN, zie je in DIT artikel hier op de site.

     

    * * *

     

    Onderneem actie, NU; hier zijn de actiepunten waarmee jij aan de slag kunt:

     

    - Lees het laatste nieuws en doe mee op Action Alerts, teken in op de gratis nieuwsbrief op www.OrganicConsumers.org

     

    - Koop organisch verbouwd voedsel in de biologische winkels, in je buurtwinkel, bij coöperaties of boerenwinkel. Kijk bijv. eens op de site van ODIN, waar je een abonnement kunt nemen op een tas vol bio-groenten, die je elke week ophaalt, bij een natuurwinkel bij jou in de buurt. HIER

     

    - Vermijd genetische geproduceerd voedsel, in het bijzonder dat voedsel waarin Soja, katoenzaadolie en/of koolzaad is verwerkt, tenzij erop wordt vermeld dat het product organisch werd verbouwd. Je zult het niet geloven, maar er is al wetgeving aangenomen, die de wereld op zijn kop zet..! Dat wil bijvoorbeeld zeggen, dat je ALLEEN NOG MAAR kunt zien of een product GMO-geproduceerd is, als NIET opstaat dat het biologisch/regulier-organisch geproduceerd is..!!

     

    - Bel of stuur een brief naar je volksvertegenwoordigers. Vertel hen dat je voorstander bent van het duidelijk op de etiketten vermelden van de ingrediënten en veiligheidsonderzoeken naar GMO’s en kleinschalige boerenbedrijven wil subsidiëren teneinde het hen mogelijk te maken over te stappen op organische landbouwmethoden.

     

    - Laat de volgende bedrijven weten dat ze moeten stoppen met de verkoop van GMO-ingrediënten:

     

    * Kellogg’s/Kashi *  Coca-Cola * Kraft/Nabisco *  McDonald’s * Frito-Lay * General Mills *  Quaker Oats *  Procter & Gamble * Nestle *  Safeway * Campbell Soup * Wal-Mart

     

    Organic Consumers Association 

     

     

    16-02-2011, 21:08 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'˜De Ronde' in het huis van zoon Peter

     

    ‘De Ronde’ in het huis van zoon Peter

    Nieuw: ‘De ronde’: Nu zondag 13 februari, omstreeks 21.40 uur kunt u op Eén kijken naar

    De eerste aflevering van de veelbelovende nieuwe fictiereeks ‘De Ronde’. Voor deze reeks koos regisseur Jan Eelen een locatie in onze gemeente, namelijk Kattenberg 31 in Halle. De eigenaar vertelt:"In de serie bekomen Bruno Vanden Broecke, Wim Helsen en nog wat acteurs in mijn lemen huis van een avondje stappen ... Ik heb zelf nog geen beelden gezien, dus ben ik erg benieuwd naar wat de kijker te zien zal krijgen. Er werden zowel binnen als buiten opnames gemaakt." Binnenkort dus een nieuwe bekende plaats in onze gemeente.

    Zoersel Nieuwsbrief nr 299 11 februari ‘11











    15-02-2011, 00:20 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!