(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieve Heer Beestjes lusten ook fruit

    Lieve Heer Beestjes lusten ook fruit

    Ik plukte mijn Discovery appels. Discovery is een resistent Engels zomerras dat nu rijp is.

    In een aangevreten appel trof ik een verzameling Aziatische lieve heer beestjes aan.

    Deze soort werd eind vorige eeuw ingevoerd om te helpen bij de biologische bestrijding van bladluizen. Ze zijn agressiever en planten zich snel voort en dreigen de inheemse soorten te verdringen.

    Ze lusten blijkbaar dus ook fruit





    08-08-2009, 15:25 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Bessen

    Rode Bessen

    Uit het buitenland (Canada) kreeg ik volgende mail:

    Kunt U mij zeggen hoe in Nederland rode bessen worden geteeldt?  Is dit nog op struik vorm, zoals vroeger? Of gaat het beter als de bes geleid word aan draad tussen palen? Welke soorten worden hier voor gebruikt?

    Bestaat er kans in Nederland dat hogere bessen bevriezen?

     

    De moderne, commerciĆ«le teelt van rode bes gebeurt nu in haagvorm. Meestal teelt men  met 1 tak, maar met 2 kan ook. Aldus teelt men telkens een tak om de 30 cm, die men zo vlug mogelijk laat groeien tot 1,80m. Dan topt men. Aldus bekomt men de mooiste, lange trossen aan ongeveer 30 cm lange takken die in horizontale stand worden gewrongen als ze nog maar weinig verhout zijn.

    De meest geteelde rassen zijn Junifer (vroeg). (Jonkheer van Tets wordt verlaten wegens de te grote koudesom. Is het over een periode niet voldoende koud geweest, dan bekomt men trossen met ontbrekende bessen.)

    Het meest gekweekte ras is Rovada, een later ras. Soms ook nog Rolan en Rotet.

    Als liefhebber teel ik ook in haagvorm, aldus kan je meerdere rassen zetten. Ik heb bv de Tsechische rassen Detvan en Tatran en de Engelse Redwing en Red Poll en nog een ouder ras van Dr Bauer: de zeer donkere Mulka, met een speciale smaak die mij aan wijn doet denken. Minder zure rassen als Stanza en Red Lake vallen ook in mijn smaak.

    Vroeger heb ik het meegemaakt dat bij zware lentenachtvorst veel bloemen bevroren. Het late ras Rondom, dat vroeger veel geteeld werd, ontsnapte daar wel telkens aan. Schade door wintervorst heb ik nog nooit gezien.









    08-08-2009, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Notenplagen

    Twee Notenplagen

    Onlangs kreeg ik de gegevens van een Engels onderzoek van de Agroforestry  Research Trust te Dartington in Devon van twee notenplagen.

    Daarna zag ik onder mijn Broadview enkele gevallen noten met zwarte plekken op de bolsters. Verder ziet de boom er gezond uit met nog veel gave noten. Doch er zijn ook aangetaste.

    De zwarte vlekken zijn het gevolg van een bacterieziekte: Bacteriebrand ( Xanthomonas campestris p.v. juglandis), in het Engels Walnut blight. Vooral de vruchten worden aangetast, de bladeren veel minder. Men ziet kleine, zwarte punten. Nieuwe scheuten kunnen afsterven.

    In Devon testte men 19 van de meest gekweekte rassen.

    Tot verwondering bleken Broadview en Buccaneer het meest gevoelig. In sommige jaren stelde men tot 30% aantasting vast bij Broadview.

    De andere plaag is de Bladvlekkenziekte (Gnomonia leptostyla), een schimmelziekte, in het Engels Walnut anthracnose. Hierbij worden vooral de bladeren aangetast. Dit kan leiden tot algeheel bladverlies. Op de vruchten zijn zwarte puntjes te zien, maar de noot zelf wordt gewoonlijk niet aangetast.

    In het Engels onderzoek blijkt Broadview hier vrij resistent tegen.

    Deze gedeeltelijke bladval heb ik ooit wel geconstateerd bij sommige notenbomen. Dit jaar zie ik geen bladval.







    07-08-2009, 10:55 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    06-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notentros

    Notentros

    Met Louis ging ik bij zijn zoon in Herentals een ander natuurfenomeen bekijken: een grote tros okker - of walnoten met 14 vruchten. Je ziet wel meer trosjes van 3-4- noten, maar zoĀ’n lange tros hadden we nog nooit gezien. Ze groeien aan een jonge boom van een zevental jaar. De noten hangen niet naar beneden, maar staan schuinrecht ingeplant.

    Een paar weken terug was er al een afgevallen.

    2009 is een uitstekend walnotenjaar. Zelfs mijn vorige winter verplante bomen dragen noten, zij het nog halfwas omdat ook de bladeren in het verplantingsjaar nog kleiner blijven.











    06-08-2009, 15:44 geschreven door Daantje

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    05-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albino Tuinfluiter of Een Vogel voor de Kat

    Albino Tuinfluiter of Een Vogel voor de Kat

    Vorige zaterdag kreeg ik een telefoon van mijn goede vriend Louis Eelen uit Vorselaar.

    Hij had in zijn tuin een witte vogel opgemerkt. Eerst dacht hij dat hij met een kanarie te maken had. De vogel was onzeker bij het vliegen, precies of hij onvoldoende zag. Samen met een kennis, vogelkenner, zag men een oudervogel voederen. Deze herkende men als een Tuinfluiter.

    Zondag na de regen kwam Louis in de tuin, vergezeld van een jong katje. In een schicht had dit katje de vogel te pakken die beschutting had gezocht onder de beschutting van de tomaten.

    Het was al te laat toen Louis de vogel kon losmaken.

    Gisteren heb ik er een paar fotoĀ’s van kunnen maken.

    Nog nooit in mijn leven had ik een albino vogel gezien. De kans is zeer klein, omdat deze genetische afwijking wellicht zeer weinig voorkomt en ten tweede deze gehandicapte dieren het zeer moeilijk hebben om lang te overleven.







    05-08-2009, 09:11 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insecten op de Hegte Heide

    Insecten op de Hegte Heide

    Dit is een reservaat te St-Antonius -Zoersel van Natuurpunt, bestaande uit een sinds 30-40 jaar niet bemeste weide van 2 Ha en 6 Ha bos, voornamelijk grove den dat men zeer geleidelijk overschakelt naar loofbos.

    Gids Wim Veraghtert is een uitstekende natuurkenner.

    Er komen nog zoĀ’n 30 dagvlinders voor in De Kempen. De Kleine Vos geldt nog als een algemene vlinder. Ik had er jaren geen meer gezien tot vorige week. Wim had er dit jaar nog geen waargenomen.

    Wim had vlindernetten bij en potjes. Hij liet ons een meegebrachte, grote nachtvlinder zien, een populieren pijlstaart. Na bezichtiging mocht het jongvolk het beestje vrijlaten.

    Als handboek raadde hij het boek Ā‘Dagvlinders Ā‘, een overvloedig geĆÆllustreerde veldgids voor West-Europa aan.

    We vernamen dat met het warmer worden nieuwe soorten naar onze streken komen. Dit is het geval met een kleurige nachtvlinder: Spaanse vlag.

    Ook met insecten is dit het geval: bv. de tijgerspin, waarvan we er op de oude weide meerdere te zien kregen; zelfs een koppeltje. Het mannetje is minstens de helft kleiner.

    We zien roofvliegen, een sikkelsabelsprinkhaan, ook een nieuwkomer van de laatste 10 jaar.

    Een paar keer een Kleine vuurvlinder, waarvan de enige waardplant de schapenzuring is.

    We kunnen de glazenmaker, de Paardenbijter, een libel, van dichtbij bewonderen. Wim houdt ze bij de vleugels. Vlinders integendeel mogen niet bij de vleugels vastgenomen worden, want dan komen de beschuttende schubben los.

    Ik verneem dat de grote libel die we af en toe zien jacht maken voor ons huis de Keizerlibel is, de grootste libel van onze streek.

    Het verwondert mij dat we slechts Ć©Ć©n daas, een regendaas te zien krijgen. Misschien is het te zonnig?

    Van de 5 soorten blauwtjes krijgen we er een te zien: het Boomblauwtje met zilverkleurige achtervleugels en vele verspreide puntjes. Bij het Icarusblauwtje is er meer een patroon en is er onderaan een licht oranje bruine band. Interessant was dat Wim ons telkens op de voornaamste kenmerken wees: zo leer je vlugger waarnemen en op naam brengen. Bij het Oranje zandoogje zei hij te letten op de 2 witte stipjes in het oog. Bij het bruin zandoogje is dit maar Ć©Ć©n wit stipje in het zwarte oog.

    In de loop van de wandeling kregen we de drie koolwitjes te zien: het Groot koolwitje, het Klein koolwitje en ook het Geaderd witje. Bij nauwkeurig kijken zie je het streepjespatroon. Deze soort zou zelfs iets meer voorkomen dan het Klein koolwitje.

    Vooraleer het weiland te verlaten vonden we nog een dode hazelworm, misschien slachtoffer van het maaien van een strook. Om meer afwisseling te bekomen en de viltlaag te doorbreken doet men aan dit selectief beheer. Er is ook een stukje geplagd.

    We wandelen in de zonnige bosrand en het bonte zandoogje laat niet lang op zich wachten.

    Als laatste wordt nog een nachtvlinder geschept: een hyena vlinder. Zijn rups wordt zelfs een moordrups genoemd omdat hij zich niet houdt aan plantaardig voedsel maar andere insecten verorbert.

    Morgen is er in Malle en Zoersel de 2 de Ā‘Turen in VlindertuinenĀ’ van Natuurpunt. Wij doen ook mee, maar de regen werd spelbreker.

     

    FOTOMATERIAAL

     

    Wim Veraghtert

    Wim Veraghtert

    Er is ook jong volk van de partij.

    Luisteren met open mond

    Nog aandachtige toehoorders

    Populieren pijlstaart

    Populieren pijlstaart

    De vrijlating



















    03-08-2009, 10:22 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG

    VERVOLG

    Een nieuwe vangst

    We kregen ook de dit jaar talrijke distelvlinder te zien (foto van vorige week)

    Een nieuwkomer: de tijgerspin

    Let op het veel kleinere mannetje

    Libel: paardenbijter, te herkennen aan de gescheiden blauwe vlekjes op het laatste segment van de staart

    Boomblauwtje

    Hazelworm

    Nachtvlinder: netelmot. Let op de lange antennes. Bij de dagvlinders eindigen alle antennes op een bolletje

    Bont zandoogje (ook een foto van verleden week).



















    03-08-2009, 09:32 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!