(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRAMBOZEN ZIJN HEEL GEZOND

     

    Frambozen zijn heel gezond

     

    Frambozen bevatten veel meer gezonde stoffen dan bijvoorbeeld tomaten, kiwi’s en broccoli die bij de meeste mensen veel beter bekend zijn als gezonde voedingsmiddelen. Dat schrijven Nederlandse weten­schappers in het tijdschrift BioFactors.

    Volgens de wetenschappers bevat de framboos een geneeskrach­tige stof die in die hoeveelheden tot nu toe in geen enkel ander voedingsmiddel werd teruggevonden. Wellicht komt de stof ook voor in enkele geneeskrachtige Chinese kruiden. Frambozen bevatten naast de geneeskrachtige stof per gram ook tien keer meer beschermende antioxidanten dan tomaten. De antioxi­danten neutraliseren agressieve moleculen in het lichaam en voorkomen celbeschadiging. Het nadeel van frambozen is dat de vrucht erg duur is en slechts in kleine hoeveelheden op de markt komt.

    Uit De Morgen 24/03/2006

     
    Tijdens de zomerreizen met de kinderen destijds, hebben we langs landelijke - en boswegen, in nogal wat landen van de wilde framboosjes gesnoept!

                                         

     

    24-03-2006, 13:53 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    22-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Guido naar Duitsland Vervolg

    'Roter Ellerstädter'/'Kernechter vom Vorgebirge'/'Vorgebirgspfirsich' M 9 - E 9. Er ist wenig frostempfindlich wegen später Blüte und relativ robust, für Gärten gut geeignet. Fleisch steinlösend, Frucht mittelgross, aromatisch, süss, saftig, weiss. Selbstfruchtbar. Die Steine können für Nachzucht verwendet werden. Für Konservierung gut geeignet. Hauptanbaugebiet entlang von Main, Mosel und Rhein. Auch für weniger warme Lagen geeignet, am besten als Spalierobst an einer südlichen Hauswand. Wenig anfällig für Kräuselkrankheit, Mehltau und Monilia. Ernte 8/9. Kernechter vom Vorgebirge ist genauso, aber gelbfleischig.

    mvg

    guido

    22-03-2006, 12:52 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    20-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MET GUIDO NAAR DUITSLAND

    Met Guido naar Duitsland

     

    Op 15 maart, een zonnige winterdag, reed Guido met Louis en mij naar Der Sängerhof, das Garten-Center in Meckenheim, aan de autoweg naar Koblenz. Guido was fier te constateren dat zijn Mercedes het deed met een goede 5 l.

    Een test kon niet tot een goed einde gebracht worden. Bij 180 lag een voorganger in de weg.

    Guido had een speciale perzik besteld. Gelukkig had men die in een pot staan. Met vliesdoek werden de rijen potten beschermd. Restjes sneeuw lagen er nog tussen.

    Het was de bedoeling ook de abrikoos Hargrand ® aan te schaffen. Die zat echter vastgevroren in de grond.

    Deze abrikoos rijpt begin augustus. Het is een grote, mat oranje, gladde, vast vlezige vrucht, met zeer goed loskomende steen, een gezonde groeier. De smaak is zeer goed, met een fijn zurig accent.

     

    Een maand terug had ik gevraagd naar de Meibessen (Lonicera kamtschatica) Mailon en Amur. Men zei dat de Zwitserse firma Häberli pas in april leverde. Blijkbaar was die persoon onvoldoende op de hoogte, want Häberli had net geleverd. Vorig jaar had ik reeds Maistar aangeschaft.

    Meibessen vormen struiken van 1 tot 1,5 m, zoals Blauwbessen. Ze groeien op alle voedselrijke bodems. Blauwbessen integendeel vergen een zure grond. Meibessen zijn zeer winterhard ( tot -45 ° C). De bloemen verschijnen in maart en verdragen vorst tot – 8 ° C ) (Vand     aag de 19 de met de koude maart, zijn de knoppen nog helemaal gesloten.)

    De langwerpige, blauwe vruchten, rijk aan vitamine C en B, beginnen al eind mei te rijpen en zouden wat smaak betreft wat van Blauwbessen weg hebben. Onderling verschillen de rassen niet zoveel. Maistar en Amur zijn zoeter, Mailon wat zuurder.

    Voor een betere bestuiving raadt men aan 2 verschillende rassen te planten.

     

    Nog van Häberli hebben ze en assortiment druiven, maar mijn muren zijn praktisch volledig bekleed.

    Er zijn nog 2 plaatsen tegen het kippenhok.

    Tonia®, commerciële naam voor het nieuwe ras Hobrevt, is een nieuw, pitloos ras, zoet en aromatisch, grote, witte bessen, knakkig vruchtvlees en zachte pel. Zou weinig ziektegevoelig zijn. Grote bladeren. Rijpt begin oktober.

     

    Birsztaler Muskat is een vroeg ras met gele, middelgrote, knapperige, zoete bessen met duidelijke muskaatsmaak. Middelgrote, losse trossen.

    Gemiddelde tot hoge productiviteit. Gemiddelde groeikracht.

     

    In het Häberli assortiment zit ook de stekelbes Rote Eva®, met als soortnaam Redeva. Resistent tegen meeldauw (Sphaerotheca mors uvae) en bladval. Het is een krachtige groeier. De rode, gladde vruchten zijn laat rijp en hebben een aangename, zoete smaak.

     

    Ik schafte ook de nieuwe mirabelle Bellamira® aan.

    De gele vruchten zijn vroeg rijpend (augustus), goede smaak. Ze zijn groot, vast, sappig. De steen komt goed los.

    De dracht zet vroeg in en is hoog.

    Weinig ziektegevoelig. De onderstam is een Fereley. De groeikracht hiervan is te vergelijken met de bij ons gebruikelijke St Julien onderstam.

     

    Op mijn vorige boom, een Mirabelle de Nancy, had ik zeldzaam enkele vruchten. Onlangs heb ik die geveld. Het was een hoge boom geworden, die pas na vele jaren soms iets was beginnen dragen. Aan opslag te oordelen was hij veredeld op een myrobolaan of kerspruim.

    In andere streken kan men niet klagen over de vruchtbaarheid van de Mirabelle de Nancy.

     

    Guido schafte zich de perzik Rote Ellerstädter aan. De boom is minder vatbaar voor krulziekte en monilia. Late bloei, zelfvruchtbaar.

    De vrucht is middelgroot, witvlezig, aromatisch, zoet, sappig. Rijp midden september. De steen komt gemakkelijk los. (Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij Reine de Vergers). Het ras is tamelijk zaadvast.

     

    De aanwinst voor de reeds zeer uitgebreide pruimencollectie van Louis was een Katinka.

    De vruchten zijn middelgroot, eirond, blauwviolet, rijp eind juli, begin augustus. De steen komt goed los. De vrucht leent zich voor verse consumptie en bakken (hierbij loopt het sap niet uit). Het ras is zelfvruchtbaar en begint vroeg te dragen.

     

    Op de terugweg stopten we bij Boomkwekerij Jos Frijns te Margraten (Ned. Limburg).

     

    Enkel daar kon Louis een Strival vinden. Strival heeft grote, zwart-blauwe vruchten. Strival behoort tot de Japanse pruimen (Prunus salicina), een aparte soort, die zeer vroeg bloeit (als de kerspruimen). Een meer bekend ras is bijvoorbeeld Burbank. Met het warmer wordende klimaat – wat je niet zou zeggen met het late vriesweer van de laatste weken!- is aanplant van Japanse pruimen ook bij ons te overwegen.

    Twee jaar naeen waren er heel veel Kerspruimen (Prunus cerasifera) en die bloeien ook zeer vroeg. Japanse pruimen, die eveneens zeer vroeg bloeien, zijn zeer groot en behoorlijk lekker.

     

    Frijns afficeert een assortiment ‘Eko appels’, die het vrij goed doen zonder behandeling.

     

    Ik vulde mijn resistente (vooral tegen schurft) rassen aan met Red Devil, Rubinola en Svatava.

     

    Red Devil® was het eerste ras dat Huge Ermen, na zijn pensionering als medewerker op Brogdale creëerde (1975). Kwam in 1990 op de markt.

    Het is een kruising tussen Discovery en Kent. Matig sterke groeikracht. Middentijdse bloeitijd. Het is een rode appel, met roodachtig vlees, fruitig (frambozensmaak), zoet en sappig, die rijpt begin september en kan bewaren tot december. Geeft een roosachtig sap.

    Het is een gezond en vruchtbaar ras.

     

    Rubinola® Vorig jaar kreeg Minister Tobback de eerste vrucht bij Danny Billens, te Oetingen (Pajottenland), een van de toonaangevende biologische fruittelers. ( Zie blog van 18 september 2005).

    Rubinola is een Tsjechische kruising (te Strizovice) tussen de Amerikaanse schurftresistente appel Prima en Rubin. Introductiejaar: 1980.

    De boom is groeikrachtig met opengaande takken, die iets later begint te dragen. Heeft niet veel snoei nodig. Later draagt de boom regelmatig. Weinig beurtjaar gevoelig. Men raadt, omwille van de sterke groeikracht en een iets latere vruchtbaarheid, een zwak groeiende onderstam aan (M9).

    Bloei middentijds. Goed stuifmeel. Goede resistentie tegen schurft en voldoende tegen meeldauw.

    Middelmatige, wat afgeplatte appels, met rode blos. Aan de steelholte is er een bruine verruwing. Een kenmerk om dit ras te herkennen.

    Plukken tussen half september en begin oktober. Kunnen natuurlijk bewaard worden tot begin maart.

    Het vlees is geel, vast, fijn van structuur, sappig en heeft een zeer goede zuur-zoete, aromatische smaak.

     

    Svatava® is een kruising, eveneens uit Tsjechië, tussen Golden en een schurftresistent ras.

    De boom groeit tamelijk sterk met een opwaartse groeiwijze. De bloeitijd is eerder vroeg.

    De vruchten zijn eerder klein, afgeplat rond, met een rode blos.

    Vaste, zoete, lekkere appel. Plukken tijdens de maand oktober.

    Op een proefsessie (begin november 2003) met 60 man op de biologische boomgaard De Wielewaal te Eindhoven, de vroegere boomgaard van de Philipsfabrieken, kwam Svatava er als eerste uit. Het ging om 6 rassen, geteeld in de eigen biologische boomgaard.

    20-03-2006, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (14 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!