(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    21-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROTE FRUITSHOW
    Ook in Nederland kan je naar een grote fruittentoonstelling op zat. 12 en zond. 13 november in het museumgebouw 't Olde Ras, parallelweg 1 te Doesburg, boven Arnhem.
    In 1992 werd de Stichting Behoud en Bevordering van de Fruitcultuur opgericht. We zijn daar meerdere malen geweest en hebben er interessante contacten gelegd.

    21-10-2005, 23:49 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Soete Land van Waas

    Het Soete Land van Waas
    (Heb ik dit uit De Vos Reynaerde?)

    Op Snoepreis met de Senioren van Zoersel

    Gisteren  met een uitstekende gidse, Marcella Piessens de streek van St Niklaas verkend en ten gepaste tijde halt gehouden.

    Nog geen veertien dagen terug kwamen we op het einde van een uitstap met de KVLV ook in St Niklaas terecht . Aleide en ik  kwamen toen in Papatya, Madeliefje in het Turks, bij de kerk met het hoge, gouden beeld, voor een ruime en zeer goed smakende snack.

    De stop was weer op de knap heraangelegde, grootste Grote markt van België, die nu vol kramen stond met de wekelijkse markt. Eronder is de naar alle kanten opene parkeergarage. We laadden de uitmuntende gidse op, die ons de weg wees naar ‘Den ouden advokaat’, op tien jaar tijd uitgegroeid tot een modelbedrijf in zijn genre. We werden ontvangen door de welbespraakte baas, ook een Daniel, die het uitstekend en beeldend uitlegt, terwijl we een deel van het fabricageproces volgen. We proefden de advokaat met de Wambrechies granengenever, advokaat met Schotse malt whisky, advokaat met kruiden, en Schnobbelèreadvokaat. We zagen de bereiding van de advokaatpralines en namen de proef op de som. In de mooie ontvangstruimte genoten we nog van een knap geserveerd en deugddoend smakend bakje koffie of thee met een zeer fijne speculoos. De rekken van de bus werden een eerste maal gevuld. We reden terug naar het Centrum en hadden in de ruime taverne van het nieuwe cinemacomplex bij het station een lekker 3 gangen middagmaal.

    De namiddag begon met een blik op het knap heraangelegde stationsplein, koloniaal station en bekroonde fietsenstalling.  Daarna reden we over de mooiste wegen in een wijde boog rond de stad. De kant van St Gillis is een van de fruitstreken van Vlaanderen met appels en peren. Op een plaats zag ik in de verte nog kleurige, rode appels hangen. Hier en daar zie je nog restanten van de vroegere hoogstamboomgaarden.

    In Nieuwkerken stopten we bij de ambachtelijke likeurfabriek, de vroegere ‘Brouwerij Verhofstede’. Ik heb de oude brouwer ooit nog ontmoet bij zijn dochter Godelieve.  Mijn vrouw Aleide en zij waren namelijk vriendinnen in het Heilig Graf te Turnhout. Ik noemde ze ‘graf-sterren’, in plaats van grafsters.

    Later waren we bevriend met de oudste dochter Maria, directrice van het Lyceum van Borgerhout, waar mijn jongste dochters school liepen. Verschillende keren zijn we in haar zeer verzorgde (kruiden)tuin op het kasteel Cantecroy te Mortsel geweest. Op een bezoek bij haar heb ik ooit eens 16 likeurtjes geproefd!

    Na haar pensionering ging ze in Lectoure, in het zuiden van Frankrijk wonen. We zijn er ook een paar keer geweest.

    We werden ontvangen door de schoonzoon en de dochter van Stefaan,  vorig jaar overleden, samen met  zijn broer Christiaan, de stichter van de likeurfabriek.

    We kregen een enthoesiaste uiteenzetting over de heilzaamheid, onder het proeven van Tante Andrée16° op basis van wijn, Tante Andrée 35° op basis van brandewijn, Elexir Christiane 33°, Liqueur de Saint Nicolas 35°, Solé appelsien 33° en Edelweiss Mokka 20°. De bus werd weer bijgevuld.

    De laatste stopplaats was bij Brouwerij Boelens te Belsele, een van de recentste en kleinste, maar zeer actief brouwerijtje. (Tussen haakjes, Kris Boelens brouwt ook op bestelling. Zo brouwde hij  Bon Vivant  voor de partij Vivant van Roland Duchatelet). We werden er gul ontvangen door de zeer joviale baas met een heldere en enthoesiaste uitleg over het brouwproces.  Het nuttigen van 2 glazen Bieken, zijn straf bier 8,5° met honing en een Waase Wolf er boven op, verhelderde of beter monterde de geesten nog meer op. De bus werd een laatste maal, maar nog zwaarder bijgevuld.

    21-10-2005, 02:28 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    19-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONBESPOTEN
    Vandaag plukte ik de Relinda's. In de naam zie je de Re van Resistent, weerstand biedend of tolerant. Het is een ras uit Pillnitz, een voorstad van Dresden in het vroegere Oost-Duitsland. Dertig, veertig jaar terug ging men daar toen al op zoek  naar resistente rassen.
    In het Westen spoot men er dan nog maar op los!
    Sinsdien is er veel veranderd, voor een deel te danken aan de biologische-ecologische bewegingen als VELT (Vereniniging voor Ecologische Leef - en Teeltwijze vzw; de Biodynamische verenigingen in Nederland en Duitsland enz.

    19-10-2005, 23:29 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NUVAR


    Nieuwe Rassen voor de thuisverkoop en voor de liefhebber

     
    Via het Engelse tijdschrift The Fruit Grower verneem ik het bestaan van Nuvar.

    De Engelse boomkweker John Breach en Bruno Essner, van de grote Franse kwekerij Pepinière du Valois  te Villers-Cotterets, zo’n 70 km noord-oost van Parijs, stichtten in 2003 NUVAR.

    Zij richten zich op nieuwe rassen voor de thuisverkoop en voor de liefhebber,  geen rassen voor de supermarkt.

    De rassen kunnen toevalszaailingen zijn, of het resultaat van kruissingswerk, van zowel professionals als van amateurs.

    Enkele nieuwe, interessante rassen krijgen aldus een kans, die ze anders nooit zouden krijgen in het supermarktcircuit, dat werkt met een zeer beperkt assortiment rassen en andere criteria stelt.

    Nuvar biedt op dit ogenblik 8 rassen dessertappels aan.  2 rassen zitten nog in de lift. Verder zijn er 6 sierappels. Men kan er ook gelei mee maken.

    Ook wordt nog een nectarine en een 4 tal perziken aangeboden.

    In het komend plantseizoen lanceert Nuvar 2 peren, gekweekt op East Malling Research.

    Meer info vindt men op www.nuvar.net

    De informatie  laat nog veel vragen open: bv groeikracht? ziektegevoeligheid? welke onderstammen ? enz.

    In ons land is het de kwekerij René Nicolai  Lindestraat, 22  te 3570 Alken 

    tel  011 31 21 25   rene.nicolai@pi.be  die Nuvar vertegenwoordigt.

    De bekendmaking schiet echter te kort. Ook een professional, die nog niet zo lang geleden op het bedrijf kwam, is nog helemaal onwetend over de Nuvar –rassen.

    Ik heb om meer info gevraagd.

    19-10-2005, 01:41 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRAAG 2

    Ik zoek al enige tijd de Rubus Tayberry Medana.
    Waar kan ik deze kruising braam/framboos verkrijgen en
    zijn er mensen die ervaring met deze soort hebben?
    Graag een reactie

     
    De Taybes Medana wordt op meerdere plaatsen aangeboden. Een paar jaar terug zelfs bij de Aveve in mijn buurt.

    Wie die zeker heeft is Andre Hendrickx te Stabroek (vanaf 2 de week nov. Op vrijdag en zaterdag open) GSM 0475902122

    Hij heeft ook de ongestekelde mutatie : de Buckingham Tayberry, spontaan ontstaan in 1995. We waren toen met enkele Veltvrienden op bezoek bij de heer Jennings, die ik in 1991 had leren kennen. Hij vertelde toen dat hij uitgenodigd werd door een meneer uit Buckinghamshire, in wiens tuin de ongestekelde ranken waren ontstaan, met dezelfde grote vruchten en “ zeggen dat ik destijds zoveel proeven heb ondernomen om de stekels weg te krijgen. Ik slaagde hierin, maar ook de vruchten waren weg!”

     Ik vind de Tayberry veruit de beste braamboos (half braam, half framboos). Ik heb die al meer dan 15 jaar. ( De Buckingham een jaar of 7). Bij  serieuze wintervorst  (- 10° C) lijden de takken schade.

    Dan is het best de beschadigde delen af te knippen, want de plant verliest te veel energie aan het in leven houden van die tak. De laatste jaren vriest het niet zo zwaar, maar dit blijft een mogelijkheid.

    De beste manier om veel vruchten te oogsten is de takken zoveel mogelijk horizontaal te leiden. Ik zou zeggen minstens 3 m naar elke kant.  Het beste resultaat zag ik aan een betonbekistingsnetwerk. Ikzelf doe het aan 3 -4 draden.

    Daar de merels heel graag meeeten, werp ik er een insectengaasdoek van 3,66 m over, omstreeks half juli, wanneer de bessen beginnen te rijpen.  De nieuwe scheuten duw ik eerst horizontaal, zodat ze niet onder het doek groeien.

    Het insectengaas is zo fijn dat het weinig hapert bij het openen om te plukken. Je hebt eenvoudig de wasknijpers los te maken die  je gebruikt om de beide panden onderaan te sluiten. Zorgvuldig afsluiten is nodig, want de merels vinden alle gaten!

    Ik ben nog altijd kontent dat ik jaren geleden op het gedacht kwam de bekende vogelnetten, waarmee het altijd sukkelen en haperen was, door insectengaas te vervangen.

    18-10-2005, 00:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    17-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRAGEN 1

    Ik kreeg volgende vragen:

     

    Waar kan ik Otava aanschaffen ?
    Ik wil ook een laagstam Santana kopen, en een nashi-peer misschien of een Benita-peer.

     

    Otava en Benita  kan je aanschaffen via de Plantactie van de Nationale Boomgaarden stichting  Postbus 49 3500 Hasselt of Tel 012 23 70 01

    Zie Plantactie op   http://www.nbs-vzw.be

    Benita staat er wel fout gespeld in als Bonita.

    Wie weet nog andere adressen?

     

    Voor Santana moet je bij mijn weten in Nederland op zoek.  Waar ?

     

    Benita vind ik de moeite.(Tussen haakjes : Benita is het resultaat van de kruising van een gewone peer met een Nashi.)  Oorspronkelijk had ik 2 Nashiperen die elkaar bestoven.

    Eén is weggevallen. De andere geeft kleine peertjes, niet de moeite. Het ras ken ik niet meer. Is er iemand met meer ondervinding betreffende Nashi’s?

    17-10-2005, 11:28 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!