(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BRAAMBOZEN OPGEBONDEN

    BRAAMBOZEN OPGEBONDEN

    Vanmiddag de braambozen gesnoeid en opgebonden. Ze gaan nu hun derde groeijaar in en hebben zich vorig jaar al zeer goed gesetteld. Ik verwacht een goede oogst.

    Braambozen zijn half braam half framboos met grote vruchten en een eigen, zeer goede smaak.

    Gedurende de winter liggen de nieuwe scheuten op het antiworteldoek, dat waterdoorlatend is . Door hun bladerdek waren ze ook wat beschut tegen de vorst en zijn ze op het eerste zicht goed de strenge winter doorgekomen. Schade treedt op vanaf ongeveer -10° C.

    De zijtakken worden op 2-3 ogen ingekort. De oude takken worden weggeknipt en de jonge ook nog wat uitgedund. Vervolgens worden ze opgebonden. Losse takken lopen windschade op.Alle ranken worden goed vastgezet met de speciale klemmen en binddraad. Naar de westkant vormt een bosje een zeer goed windscherm.

    Het is zaak de takken zo horizontaal mogelijk te leiden. Ik heb ondervonden dat dit de vruchtzetting ten goede komt.

    Aan de hoop afgeknipte takken is te zien dat er veel knipwerk is.

    Aan de buitenkanten staat telkens een Taybes, dan Japanse Wijnbes, Silvan, Kotata en dan weet ik het niet meer. Nectarberry?, Youngberry? Loganberry… Een gevolg van het noodzakelijk verplanten wegens de gasleiding en verloren gaan van enkele labels.

    De vruchten kunnen uitsluitsel geven. Daarvoor is het nog wachten tot juli. Ik ben al verlekkerd op de vruchten!

    FOTO'S

    Snoeiafval 1

    Taybes met de stevige, rode takken

    Kotata, moet nog verder opgebonden worden. De zijtakken zijn reeds verwijderd.

    De stevige, fijngestekelde takken van Kotata. Kotata ziet er volledig uit als een zwarte braam. Vogels laten gewone bramen meestal met rust. Onbeschermde Kotata's werden maar al te graag gelust!

    ....

    Om te eindigen de grootste hoop snoeisel



















    27-02-2010, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londen Dag 2

    Londen Dag 2

    Ik wou het befaamd koor van St. Pauls Cathedral horen. Het is zondag. De hoogmis van kwart na tien is hiervoor het moment.

    Je kan achteraan zitten en je open stellen en de aanrollende klanken van koor en orgel op je laten afkomen.

    De mensen vooraan van de Anglikaanse dienst moesten opvallend veel gaan rechtstaan, terwijl je achteraan rustig zit te genieten.

    Na de dienst verlaat je de kathedraal onder jubelend klokkenspel.

    Zondagmiddag is een uitstekend moment om boven op een dubbeldekker Londen te verkennen. Geen verkeersopstoppingen.

    Ik had met dochter Mieke in de National Gallery (vrije inkom) afgesproken om ’s namiddags Kew Gardens te bezoeken. Van de gelegenheid geprofiteerd om de Zonnebloemen van Van Gogh te bewonderen en ook van de kleuren van Turner te genieten. In de Tate hangen nog betere stukken en ik had met de NBS ooit de gelegenheid om Petworth House in West Sussex te bezoeken, ook met een rijke verzameling Turners.

    Al lang geleden dat ik in Kew Gardens kwam, maar wat een belevenis.

    Bij een volgend bezoek aan Londen trek ik er een ganse dag voor uit.

    In de tropische serre scheelt het niet veel of een palm groeit door het dak, 20 m hoog. Plezant is dat je met een wenteltrap naar boven kunt klimmen en boven in een gaanderij rond kunt wandelen.

    Beneden kan je dan weer afdalen om de waterwereld te verkennen. Met een 3 D bril sta je te midden van het plankton. Er zijn meerdere aquaria. Een speciale worm(?) wurmt zich naar boven (zie foto).

     



















    26-02-2010, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg Kew Gardens
    Vervolg Kew Gardens














    26-02-2010, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Engeland

    Naar Engeland

    Wie wil op op 15 en 16 mei mee? Velt-Zoersel bezoekt Leonardslee, voor het toppunt van Azalea- en Rododendronbloei, het landhuis van Charles Darwin, De Biotuin Yalding en het befaamde Sissinghurst.

    Verdere info: daniel@willaeys.be

    25-02-2010, 21:48 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaartemperatuur van 1833 tot nu

    Jaartemperatuur van 1833 tot nu

    De gemiddelde jaartemperatuur is met 2,3°C gestegen sedert het begin van de waarnemingen in het KMI in 1833. In de jongste twaalf jaar lag de temperatuur elk jaar boven het langetermijngemiddelde.

    Vandaag de laatste druiven gesnoeid. Het werd hoog tijd. Gelukkig bleef de regen uit tot laat in de namiddag. Met 8°C is het vrij zacht voor de tijd van het jaar.

    25-02-2010, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag één Londen

    Dag één Londen

    Voor de oversteek heb ik 3 mogelijkheden. De shuttle is uitgesloten omdat ik met LPG rij; niet meer met zo’n sticker achteraan, maar met een nieuwe installatie en een kleine sticker op de voorruit. Met een gastank mag je niet op de Shuttle. Dat was vroeger best aangenaam: een dubbeldekwagon en slechts 35' van Calais naar Folkestone. Je bent meteen al een 20 km dichter bij Londen. De boot doet er minstens anderhalf uur over. In Engeland win je meteen een uur in tijd. Als het bij ons al 11 u is, is het in Engeland nog maar 10 u.

    Je kan met de Norfolkline van Duinkerken naar Dover, 25 km minder rijden, maar een half uur langer varen. Soms zijn ze het goedkoopste, maar nu het duurste met €73. Seafrance in Calais vroeg €70, maar P&O, met de meeste boten, slechts  €65. Tussen haakjes: voor een dagtrip vorig jaar betaalden we met P&O slechts €28!

    Na het inchecken in het hotel spoorden we ’s namiddags naar Londen. Het Brittish Museum stond andermaal op mijn verlanglijstje. Inkom vrij. Spijtig had ik mijn fotoapparaat niet bij, want je mag er naar hartelust fotograferen.

    In de vijfde latijnse (de 2de van nu) aan het St Rembertcollege te Torhout was E.H. Dehem van Ieper, broer van de latere burgemeester, onze klastitularis en hij vertelde geregeld over zijn bezoek aan het Brittish Museum.

    Dezelfde leraar organiseerde tijdens het groot verlof daarop voor ons de toer van West-Vlaanderen. We keken in Ieper naar het wereldkampioenschap wielrennen dat gewonnen werd door onze Brik Schotte (1950). Lag het aan onze aanmoedigingen? Het jaar daarop reden we de toer van België. Bij het kasteel van Beloeil schuilden we voor een zwaar onweer. Maar er lag een plank met nagels voor het gebouwtje: 3 lekke banden.

    Ik ben er hem nog altijd dankbaar voor.

    We hadden met de rest afgesproken in Covent Garden. Het regende lichtjes, zodat er weinig animatie was op straat. We hadden niet veel tijd voor de muzikanten in de benedenruimte.

    Van vorig jaar kenden we een Pakistaans restaurant in East Croyden. Alcoholische dranken schenken ze niet, maar je mag die meebrengen. Dus eerst in de nabijheid een fles wijn gekocht. Iedereen bestelt zijn voorkeur schoteltjes en dan maar proeven. Je mijdt best deze waar hot (heet) bijstaat.

    Lekker gegeten en de mond toch wat blussen met een scheut goede Chileense, of was het Australische? wijn. De copieuse maaltijd kostte ons maar £12 de man.

    24-02-2010, 23:40 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feedback van Guido Sterk (Zie studiedag Kleinfruit 19 februari)

    Feedback van Guido Sterk (Zie studiedag Kleinfruit 19 februari)

     

    Het is inderdaad correct dat ik het absoluut niet eens ben met wat de directeur van VELT toen op de radio zei. Zoals gezegd heb ik zeer veel bewondering voor biologische tuinders omdat dit mensen zijn die een bepaalde overtuiging van een betere wereld hebben en daar voluit en eerlijk voor gaan.

     

    Maar wat ik als wetenschapper absoluut niet kan goedkeuren is het scheppen van een angstklimaat om bepaalde (commerciële?) doelstellingen te bereiken. Als Greenpeace foto's gebruikt met daarop E605 lopen zij verschillende jaren achter op de realiteit en is dit doelbewuste manipulatie. Als uw directeur constant spreekt van 'gif', maar zelf het gebruik van biologische middelen aanhaalt, is dit demagogie,

    want zoals gezegd zijn die biologische middelen zoals zwavel, koper, pyrethrum, rotenon, nicotine, en zelfs neem (is zeer toxisch voor larven van onze-lieve heersbeestjes) absoluut niet milieuvriendelijk en vaak zelfs gevaarlijk voor de menselijke gezondheid.

    Ik ken een persoon die allergisch is voor zwavel. Biologische groenten en fruit eten is dus quasi onmogelijk.

    De feiten die ik aanhaal zijn ook gebaseerd op serieus wetenschappelijk onderzoek, zowel van mezelf als van verschillende buitenlandse collega's. Roofmijten worden gesteriliseerd door zwavel. Elke sluipwesp wordt of afgedood of verjaagd door dit middel. Dat is de reden waarom ik proeven op wollige bloedluis, vruchtschilvreter, mineermotten, enz. bij biologische telers moet aanleggen. In een geïntegreerd bedrijf vind ik deze parasieten niet of in veel mindere mate omdat zijn wel milieuvriendelijke middelen gebruiken, zij het van chemische origine, en dergelijke 'man-made' parasieten dus direkt geparasiteerd worden door een overvloed aan sluipswespsoorten, vaak 3 tot 4 per parasiet.

     

    Het woordje 'gif' is dan ook zeer misplaatst. Dit was zo tot voor de Europese herziening van de oude middelen, maar zij zijn zo goed als allemaal nu verdwenen.

    Ander voorbeeld: pyrethrum is extreem toxisch voor alle koudbloedige organismen, nuttige arthropoden, vissen, reptielen en amfibieën incluis. Koper sterilizeert roofwantsen (zelf meegemaakt bij het gebruik van Macrolophus in tomaten, toen uitgebreid getest en jawel). Ook de effecten van koper op regenwormen en dergelijke zijn bekend.

    Daarom dat ik persoonlijk de ecologische teelt, die momenteel bv. in Duitsland opmars maakt, wel eerlijk vind. Hier beperkt men zich tot zuiver teeltmaatregelen zoals rassenkeuze, schoffelen, aanplanten van hagen, zaaien van bloemen voor nuttige insecten enz.. Ik ben het niet eens met hun filosofie, een chemisch middel is per definitie niet toxisch, net zoals een biologisch middel niet per definitie onschadelijk is, maar zij mogen volgens mij wel met recht en rede zeggen dat zij milieuvriendelijk werken. Uitspraken moeten gebaseerd zijn op wetenschappelijke gegevens, anders komt men in het vaarwater van de religie en demagogie terecht.

    Tot een volgende keer,

    Guido Sterk

     

    22-02-2010, 22:39 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!