(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    22-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijeenkomst van de Bio-kleinfruittelers bij Bart Van Parijs Neerstraat, 7 te 8720 Oeselgem (Dentergem)

    Bijeenkomst van de Bio-kleinfruittelers bij Bart Van Parijs Neerstraat, 7 te 8720 Oeselgem (Dentergem)

    Het bedrijf ligt in een van de gekanaliseerde Leie afgesneden vroegere meander,  in een uithoek van West-Vlaanderen.  Oppervlakte 12 Ha.  www.purfruit.com

    (Maybe it's the biggest Pick Your Own (organic) farm in Belgium)

     

    Bart  is begonnen met een aanplant van grootfruit met de bedoeling eronder Ronquière kalkoenen te kweken. Met de vogelpestperikelen is het er niet van gekomen. Zijn eerste aanplant werd vlier. Hij is waarschijnlijk de enige teler van deze vruchtsoort. Intussen maakte hij een leerschool door met blauwe bessen, waarvan hij al lang droomde.

    De grond was zuur met een PH van rond de 4. Alhoewel de scheikundige ontleding o.k. was voor de aanplant van blauwe bessen, deden deze het niet. Mits bergen (hout)compost  geraakte de grond beter geschikt . Op zijn bedrijf hoeft hij zelf niet met biologische middelen te spuiten. Het meeste last had hij met het late ras Elliott. We zagen een jonge aanplant met Duke, een vroeg en zeer productief ras. Het Nieuw-Zeelands ras Puru stond er uitstekend bij.

    Bart  vertelde dat hij weken nodig heeft om zijn 16 000 struiken blauwe bessen te snoeien. Ik durf flink te snoeien. Dan heb ik nog grotere vruchten. “Nog een betere kwaliteit dan in de winkel”, zeggen kopers-zelfplukkers.

    Voor de percelen bij het bedrijf is hij sinds 4 jaar overgeschakeld op zelfpluk van alle soorten. Aldus heeft hij eigen afzet voor zijn totale productie. Men komt zelfs van het Antwerpse en het Brusselse.  Hij schat dat dit voor 10 %  bio-mensen zijn.

    Er zijn bv zoveel gegadigden voor frambozen (Tulameen en Meeker )dat na enkele uren al de rijpe bessen reeds geplukt zijn. Als herfstframbozen heeft hij All Gold (geel), Polka en Heritage, een oud laat ras met goede smaak.

    Nog niet alles is overdekt. We werden gewaarschuwd voor het kanon dat elke 12 minuten knalt.  Voor de meesten toch schrikken bij de knal als je er dichtbij staat. Als rode bessen heeft hij o.a. Jonkheer Van Tets, Rovada, Rolan... Over de witte: Hollander en Versailles is hij minder tevreden.

    De stekelbessen staan er schitterend voor, zwaar beladen met grote bessen. Rassen: Invicta, Pax en Xenia. Er zou rui optreden bij (haast)volgroeide bessen. Onder de struiken lagen nogal wat afgevallen bessen. Achteraf vroeg ik mij af of niet ook vogels hiervoor (gedeeltelijk) verantwoordelijk zouden kunnen zijn?  De zwarte bessen Titania en vooral Triton beginnen te rijpen. Triton smaakt het best.

    Zes rassen resistente druiven, derde groeijaar. Rood: Regent, Muscat Bleu en Rondo. Wit: Phoenix, Birstaler Muscat,..

    Bramen: Loch Ness en Chester Thornless.

    De gestekelde bramen vindt hij wel beter van smaak, maar stelden te veel problemen.

    De braambozen o.a. Taybes, Boysen... hadden geen succes wegens ONBEKEND bij de zelfplukkers.

    De Siberische kiwi’s (Issaï, Weiki,...) zijn nog te jong.

    Een groot deel van de kersen op Gisela 5 droegen niet. Toch waren er ook enkele goed beladen bomen. Het probleem zou geweest  zijn gebrek aan bestuiving. Men denkt er aan nu ook hommelvolken  buiten in te zetten. Bart wees een plek aan met vraat aan de bladeren door houtduiven. De vruchten er rond werden met rust gelaten.

    Bij de bespreking achteraf hoorden we van Yves Heyndrickx, de verantwoordelijke van de Bioproeftuin Pamel-Roosdaal, bekend vooral om de aardbeien, dat men gerust met de klassieke rassen kan telen gedurende 1 jaar.

    De man heeft een formidabele ervaring. Na eerst klassiek geteeld te hebben met alle mogelijke pesticiden, doet hij het nu al enkele jaren biologisch.

    Dank zij de gezonde bodem heeft hij nu een gezondere groei met minder problemen dan vroeger.

     

    Foto’s

    1.      Bart Van Parijs

    2.     Yves Heyndrickx bij Blauwe bes

    3.     Vroege Blauwe bes Duke

    4.     Toeschouwers

    5.     Toeschouwers

    6.     Toeschouwers

    7.     Stekelbes Invicta

    8.     Stekelbes Invicta

















    22-06-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    21-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste Appelen 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Laatste Appelen 2007

    Dit zijn, op twee na, onze laatste appelen van vorig jaar. We bewaren die buiten onder een afdak. Bij vriesweer worden ze afgedekt.

    Het zijn vruchten van het tegen schurft resistente ras Baujade.Het is een productief ras, soms te, met kleine vruchten. Als er het volgende jaar minder vruchten zijn is de maat beter.

    Met zijn donker groene pel trekt de vrucht minder aan , alhoewel de smaak meevalt. Later tijdens de bewaring wordt de pel geel. Het is onze langst bewarende appel. Deze vruchten voldoen nog voor de fruitsla.

    21-06-2008, 12:17 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leen met kinderen terug in 't Land

    Leen met kinderen terug in ’t Land

    Vandaag, 20 juni, kwam Leen met haar kinderen Keda (15), Kael (13), Nico (11) en Isis (7) om 10u aan in het zonnige Halle-Kempen.

    “Wat een verademing hier op de buiten in vergelijking met het, drukkend, tropisch-vochtig klimaat in de 3 miljoenenstad, Douala, havenstad en grootste stad van Kameroen”, zei Leen.

    Foto’s

    1  Welkom terug (Jonathan 7)

    2  Welkom in het Besjesparadijs

    3  Moeder en dochter

    4  De namen van de 5 nieuwe bewoners

    5  Leen met dochter Keda; Aleide met Peter, de oudste van onze vijf kinderen.

    6  Groepsfoto. Isis was al naar de trampoline.

    7  Groepsfoto, nu wel met alle bewoners.                                          

          

     















    20-06-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    18-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wezel Slachtoffer van mijn Poes

    Wezel Slachtoffer van mijn Poes

    Wij hebben twee poezen. Laatst zag ik de zwarte met een woelmuis. De witte is feller en die heb ik al een paar keer gezien met een rat.

    Gisterenavond ontdekten we een nieuw slachtoffer voor de keukendeur. Gezien de donkere kleur dacht ik eerst aan een hermelijn. De staart was echter kort en bruin. Hermelijnen hebben een langere staart met zwarte eindharen.

    Waarschijnlijk is dit dier nog niet helemaal volwassen en is de vacht nog donkerbruin en wordt die met het ouder worden lichter bruin.

    Bij een hermelijn, die duidelijk groter is, is de afscheiding tussen de bruine vacht- althans in de zomer, want in de winter heb ik er ooit een witte gezien- mooi afgelijnd van de witte onderzijde. Bij een wezel is de afscheiding meer golvend.

    Een typisch kenmerk bij de wezel is ook de bruine vlek achter de mondhoek.

    Veertig jaar terug zag ik hier af en toe een wezel. Nu was het zeker meer dan dertig jaar geleden.







    18-06-2008, 22:56 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    17-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studente vindt biologische oplossing voor beurtjaar
    Studente vindt biologische oplossing voor beurtjaar

    Een studente uit de Verenigde Staten heeft een manier ontdekt om fruittelers te helpen aan een constante oogst van biologische appelen. Normaal gesproken hebben appeltelers te maken met schommelende jaren van hoge en lage productie. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit, waarde en grootte van de oogst. Er zijn wel middelen om deze schommeling enigszins tegen te gaan maar dat strookt niet met de biologische teelt.

    Na lange gesprekken met diverse telers heeft de studente uitvoerig testen gedaan en uiteindelijk 5 mineralen gevonden. Deze natuurlijke mineralen stimuleren de boom om tot een overvloedige oogst van hoge-kwaliteitsappelen te komen. Nu wordt verder onderzoek gedaan om nog beter te begrijpen hoeveel van elk mineraal gebruikt moet worden en in welke concentratie.
    Bron: Biotheek Netknipsels

    17-06-2008, 10:31 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    16-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Witlof Reactie uit Zeeland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Witlof   Reactie uit Zeeland

    Ik heb ooit beroepshalve witlof geteeld voor een witloftrekker. De ervaring met duiven is dat die er wel aan pikken, maar de rest van het plantje laten staan. Zelf heb ik ook enorme slakkenschade in de moestuin. Ze hebben zeker zes kroppen sla volledig opgegeten (niet de gekleurde!) en van enkele bijna volgroeide spitskolen alleen maar rafels overgelaten! Dit heb ik nog nooit gezien! Overdag zie je ze niet, 's avonds komen ze pas. Dit waren naaktslakken.

    Ook dahlia's e.d. moet je in de gaten houden. Je denkt nl dat ze niet willen boven komen, maar in werkelijkheid worden ze gewoon elke nacht een paar mm afgeschaafd, tot tegen de grond, door met name huisjesslakken.

    Karel

    Commentaar: In Vlaanderen schrijven wij witloof, in Nederland witlof.

    De spitskolen werden naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer van houtduiven. Daarom heb ik er een foto van mijn door houtduiven aangepikte rode kool bijgedaan. Wat de dahlia’s betreft is dit voor 99,9 % zeker dat de naaktslakken, minstens 95 % van het aantal slakken, de aanvreters zijn.


    I


    16-06-2008, 22:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee en Zeventig Slakken op mijn Crinium

    Twee en Zeventig Slakken op mijn Crinium

    Vorige week trok de Crinium (Crinum ) uit de leliefamilie, mijn aandacht door de uitwerpselen en aangevreten bladeren: slakken. Dat zou je niet verwachten op die dikke bladeren.

    De jacht werd geopend. Overal op, onder en tussen de bladeren verzamelde ik 72 naaktslakken. Een zwart gestreepte, gele kleine huisjesslak werd met rust gelaten. De volgende dag kon ik er slechts 2 vinden.





    16-06-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!