(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    10-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feedback onderstam Benedicte

    Feedback onderstam Benedicte

    Van Ger van Santvoort kreeg ik een verbetering: de perzik is geënt op Krymsk-86.

    Dit is een Prunus persica x Prunus ceracifera.

    VVA-1 is een echte pruimenonderstam Prunus tomentosa x Prunus cerasifera.

    Meer info: Krymsk® 86 (Kuban 86*)

    Een nieuwe veelzijdige onderstam waarvan Gebr. Janssen B.V. te Nederweert licentiehouder is.

    Herkomst: Krymsk Breeding Station Rusland / professor Dr. G. Eremin.

    Kruising: Prunus persica x Prunus cerasifera.

    Verenigbaar met: perzik, nectarine, amandel, abrikoos en pruim.

    Groeikracht: 90% van Myrobalan.

    Productiviteit: vroege en hoge productie, tevens uitstekende vruchtmaat.

    Boomkwekersvriendelijke onderstam, gemakkelijk in opkweek.

    Geschikt voor zware en natte gronden. Winterhard.

    Resistent tegen droge omstandigheden.

    Nematoden resistent.

    Commentaar: mijn grond is zandig, maar wel nat. Intussen staan er bij mij veel Myrobolanen of kerspruimen en die doen het goed. Dat mijn Prunus domestica het laten afweten is slechts ten dele te wijten aan ouderdom. Maar aan wat dan wel: bacterie- kanker, honingzwam of…?

    10-10-2014, 21:11 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frederiksoord, 2 jaarlijkse Fruittentoonstelling Souvenirs van Eeuwen.

    Frederiksoord, 2 jaarlijkse Fruittentoonstelling Souvenirs van Eeuwen.

    Op zondag 5 okt. reden we de 250 km naar Drenthe (Frederiksoord ligt nog net in de top) en Friesland. Daar hebben liefhebbers op de gronden van een vroegere tuinbouwschool 800 fruitbomen geplant. Het achteraf determineren is misschien nog niet helemaal gelukt?

    We kwamen er een eerste keer zo’n 15 jaar geleden en ook 4 jaar terug (Zie blog van 26/10/210). Marten Pelleboer, een vroegere beroepsteler in Zeeland is er nu een van de sterkhouders. Van hem komt er trouwens een knap geïllustreerd werk uit ‘Ziekten en Plagen, natuurlijk bestrijden’ €29,95.

    In de eerste kas bevindt zich de boekenstand en zit de determineerploeg: Marten Pelleboer, Henk Houtman, Jan Henk Schutter, Nynke Zijlstra en Jet Houtman. Ze hebben de handen vol.

    We spoeden ons naar het paviljoen voor een film over de herkomst van de appel;van uit Kazakstan met gelukkig op het einde een interessante bijdrage van Joan Morgan, auteur van ‘The Book of Apples’, zeg maar de appelbijbel. Hopelijk vindt haar boek over peren binnenkort een uitgever.

    In de tuin staan een aantal standen. De bomen van Ger van Santvoort, kweker van oude rassen uit Someren, Noord-Brabant trekken de aandacht. Ik schaf er Benedicte, een nieuwe, witvlezige perzik uit Frankrijk (1995) op onderstam Krymsk/ VVA 1 aan, geschikt voor iets nattere grond. Het ras is matig krulziekte gevoelig. Vroege bloei, rijp begin september.                                                                               De halfstam appelen in pot staan op MM106. Stina Lohmann, een Duitse appel van omstreeks 1800, was al appel van het jaar in de Streuobst. Joan Morgan omschrijft de vrucht als ‘vrij rijk, sterke verhouding suiker en zuur, bleekgeel vlees. Bloeit eerder vroeg, Pluk eind okt., eetrijp dec-febr.- maart. Reinette von Zuccalmaglio is eveneens een Duitse appel, Ananas reinetteXPurpurroter Agatapfel , 1878. Beurtjaargevoelig, plukken midden oktober, nov.-maart, pittige ananassmaak, knapperig, sappig. Er was ook nog een interessante stand van biologisch gekweekt kleinfruit- plantgoed. Bv 2 rassen cranberries. Die vergen regelmatig vochtvoorziening en ik heb al werk genoeg.

    In het paviljoen bezoeken we de proefstand en de tentoongestelde vruchten.

    Na nog een lange babbel rijden we naar Frits en Jet Doornenbal te Nijelamer. Frits troont ons mee naar zijn pawpaws. Veertien jaar terug zaaide hij de zaden. Nu vormen ze een flink groepje. Frits telde aan een van de bomen wel 60 vrij grote vruchten. Hij heeft wel meer interessante bomen, waarvan sommige uit Nieuw Zeeland, waar hij een broer heeft wonen.

    (Een foto van Jet en Frits vindt u op de blog van 24/08/2014, de laatste. Zie ook de blog van het vorige bezoek: 26/10/2010)

    FOTO’S

    De Tuinen. Er zijn er namelijk 2: Stichting Gehandicaptentuin en Stichting Fruithof Frederikdoord.

    Fruithof

    Begroeting door Marten Pelleboer. Vincent houdt zijn nieuwe publicatie vast.

    De determineerstand: (van rechts naar links) Henk Houtman, Jan Henk Schutter, Nynke Zijlstra en Jet Houtman

    Nynke

    Henk Houtman en Marten Pelleboer

    Henk Houtman en Vincent Turkelboom die de Benedicte draagt

    Op de foto met Henk

    Stand van Ger van Santvoort



















    09-10-2014, 23:26 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 1

    VERVOLG 1

    Ger van Santvoort

    De medewerkers van de proefstand

    Reinette Parmentier, een lekkere appel

    Princesse Noble; let op de soms langgerekte vorm

    Ontario. Bij mij in Zoersel is het de slechtste appeloogst ooit. Enkel Ontario draagt goed.

    Holsteiner Cox. Henk Houtman is er zeer over te spreken. Bij mij op zand heb ik geen resultaat; maar heb ik wel het juiste ras?

    We proefden ook de Lemoen appel en die heeft ook zijn verdiensten

    Luculles Op de vorige Europom te Alden Biezen vond Joan Morgan dit een van de lekkerste Nederlandse appels. Maar je hoort er nooit iets over.

    Marie Joseph d’Othée, Ijzerappel; goede appel om te drogen. Is na de winter op smaak.



















    09-10-2014, 23:17 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 2

    VERVOLG 2  Bij Frits en Jet Doornenbal

    Paw paw

    Idem

    Idem

    Nieuw-Zeelandse appel

    Frits zette een bypass, een overbrugging

    Overtrekkende ganzen. Vier Jaar terug waren er nog meer van de partij

    Jam en gelei op zijn Fries

    We proeven de heerlijke paw paw

    Zaden. In een vrucht zitten er tot 6 zaden



















    09-10-2014, 23:13 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    07-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steenuilen

    Steenuilen

    Vanmorgen vroeg werd ik wakker door het lang aangehouden geroep van een steenuil. In het blad van Natuurpunt Voorkempen lees ik over het nest in een schapenschuurtje 300 m van hier.

    In 2011 werd het nest op de zolder opgehangen met onmiddellijk resultaat: 3 jongen. In 2012 vlogen er weer 3 jongen uit, 1 stierf in het nest. Vorig jaar: 4 eieren, doch het nest werd verlaten. De onderzoekers van de steenuilenwerkgroep vreesden dat het mannetje iets was overkomen, waardoor het vrouwtje haar broedsel in de steek moest laten om zelf te overleven. Zij schrijven:’ In de directe omgeving werden de afgelopen jaren verwoede pogingen ondernomen om steenuilen te vinden en tot broeden aan te zetten. Dit lukte nauwelijks of niet. Het besproken broedkoppel is al jaren vrijwel het enige onderzochte paar in Halle.(Ik heb echter weet dat zeker tot 4 jaar terug, op circa een kleine km afstand aan de andere kant van de Peggerstraat een steenuil broedde; doch de laatste jaren niet meer.) In de omliggende dorpen wordt echter een aanzienlijk succesvolle populatie vastgesteld. De reden voor het bijna ontbreken van de steenuil in dit landschappelijk toch aantrekkelijke dorp is mogelijk het veelvuldig voorkomen van predators (sperwer, havik, bosuil en eventueel marters), die o.a. vanuit het Zoerselbos opereren.’

    2014. In het verdere verloop van 2013 had men steeds maar 1 steenuil waargenomen doch dit jaar waren er gelukkig weer 2, met spoedig de eerste eieren. Bij een daaropvolgend bezoek trof men echter 3 volwassen uilen in het nest aan. OP 11 mei ging men op advies nogmaals controleren en wou men meteen ringen. Nu waren er maar 2 volwassen dieren: het vrouwtje met broedvlek op 3 eieren en één zonder broedvlek, vermoedelijk het mannetje. Een vierde ei lag koud buiten het bereik van het broedende wijfje. Uit verdere studie bleek dat bigamie bij steenuilen erg zeldzaam is (1 op 1000 gecontroleerde gevallen). Er is maar 1 uitzondering bekend van een succesvolle bigamie. In de andere gevallen steeds mislukking. Inderdaad: tijdens een volgende controle troffen ze één vrouwtje aan dat nog steeds op 4 eieren zat te broeden. Na afloop van het broedseizoen bleken de eieren bij het openmaken alle onbevrucht. Eén ei was zelfs leeg, er zat niets in de schaal.

    Bij mij werd al meer dan 10 jaar geleden een lange kast voor de steenuil opgehangen, doch steeds wordt die ingenomen door kauwen. Ik heb er al meermalen over bericht. Het is tijd dat er een kast komt waarin kauwen niet in kunnen. Vorig jaar op de studiedag over steenuilen vernam ik dat zo’n kast bestaat.

    07-10-2014, 12:17 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciale gast Winterkoning

    Speciale gast Winterkoning

    Vorige week met het warme, zonnige weer - St. Michieltjeszomer zegt men in mijn geboortegemeente Ichtegem met als patroonheilige St. Michaël (29 september) met de grote kermis de zondag daarna – stonden keukendeur en schuifraam wijd open en was er een jonge winterkoning binnen gevlogen. Half verdoofd van tegen het raam te vliegen kon ik een foto nemen.





    07-10-2014, 10:25 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!