(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAAR DE MOEZEL

                    Naar de Moezel


    op 1 september, op initiatief van de Wijngilde Noordkempische Botteliers naar wijnboer Ferdinand Diedrich van Weingut Brunnenhof te Minheim, op ongeveer 15km van Bernkastel.

    Een paar leden van de club komen hier helpen bij de druivenpluk. Dit jaar is deze voorzien eind september, ongeveer veertien dagen vroeger dan gewoonlijk. Door de frisse augustus is al een gedeelte van de voorsprong verloren gegaan.

    Om 6u rijden we in de motregen van Zoersel naar St Job. Haast de laatste regen van de dag. Stevig ontbijt te Barchon in het restaurant boven de autoweg.

    De zon breekt af en toe door boven het heuvelende Ardennen - en daarna Eifellandschap, met soms mooie panorama's.

    We verlaten de autoweg bij Wittlich en rijden enkele km richting Trier. Dan slaan we af op de Panorama Strasse. Het is een verrukkelijk moment als we de kam van de Moezelvallei bereiken en uitzicht krijgen op de wijngaarden op de soms scherpe helling en in de vallei.

    Bij de stop op het uitkijkpunt boven Piesport wacht de wijnboer ons op. De verwelkoming gaat gepaard met een glaasje halbtrocken en trocken Zeltinger Himmelreich Riesling Qualitätswein.

    Daarna wordt nog een eindje verder gereden.

    Aan de Pestkapelle stappen de meesten uit voor de wandeling met de wijnboer door de wijngaarden. De kapel is een aandenken aan de grote pestepidemie in de jaren 1600, met slechts 100 overlevenden van de 400 toenmalige inwoners.

    Ferdinand laat ons de eerste, gele, rijpe Rieslingdruiven proeven. Heel lekker om te eten.

    Hij wijst de doppen met feromonen, dit zijn de lokstoffen van de vrouwtjes van een schadelijke mot. Om de 5 m hangen deze bruine gevalletjes, een hele kost, maar het gebruik van pesticiden wordt hierdoor vermeden. De mannetjes kunnen door deze grote verwarring de wijfjes niet meer lokaliseren om deze te bevruchten. Aldus verhindert men eiafzet, waaruit anders rupsjes komen die zich in de bessen eten en rotting in de trossen veroorzaken.

    De rijpe, gele bessen van het ras Bacchus smaken nog heerlijker.

    Ook de rijpe, blauwe bessen van de Spätburgunder (Pinot Noir) zijn niet te versmaden. De blauwe, reuzentrossen Dornfelder kunnen we alleen bewonderen.

    In de ruime zaal boven de wijnkelder schuiven we aan voor de lunch met een groentenschotel en daarna een vleesschotel met brood. Als witte wijn kan men weer de reeds geproefde wijnen kiezen. Als rode is er de Spätburgunder trocken van 2002. Verder is er ook druivensap en natuurlijk koolzuurhoudend mineraalwater.

    Alhoewel mijn voorkeur normaal naar rode wijn gaat, valt mij de witte beter in de smaak.

    Als dessert worden nog een 5 tal wijnen geproefd; o.a. de rode Dornfelder (13 %!) een goede wijn, maar ik heb het meer voor een stevige tempranillo of Cabernet.

    De verrassing en mijn eerste kennismaking met, was de Optima Spätlese, een witte wijn, zo vol fruitige aroma's.

    Daarna dalen we af naar de wijnmakerskelder.

    De grote, fonkelnieuwe, kostelijke inoxtanks trekken de aandacht, ter vervanging van de plastiekvaten.

    Na de rondleiding krijgen we weer een glas om de 3 likeuren en 3 stokerijproducten te keuren. Het goedje van Mirabellen ( 42°) was het strafste, maar een zeker niet te versmaden spul. Toch schaften we beter een fles druivenpitolie aan.

    Na het inladen van de voorraad - voor ons o.a. een paar flessen Sekt (schuimwijn) van Rieslingdruiven om te genieten bij de suikermaïs - rijden we tot aan de kerk van Kesten, tegenover de aanlegplaats.

    Feestelijk klokkengelui begeleidt het opstappen op de grote rondvaartboot die we helemaal voor ons gezelschap alleen hebben.

    We vinden nog een lege, eerste bank vooraan, boven op het dek.

    Het wordt een zalige, ongeveer 10 km zonovergoten vaart op de brede Moezel, met aan weerszijden de vele wijngaarden op de flanken.

    In Bernkastel staat een flinke groep gegadigden voor de rondvaart.

    Een groepje stevige Nederlanders in oranje outfit, vormt voor ons Vlamingen, een luide, maar toch melodieuze verwelkomingshaag, met de in de hoogte geheven pinten.

    In Bernkastel is het overal feest, met veel dranktentjes en hier en daar fanfaremuzikanten. De wijnboer wijst ons de wijnschool waar hij zijn vak leerde. De oude, hoge, vakwerkhuizen maken indruk. Een groepje van vier in het zwart uitgedoste, rijzige Kozakken vormt een attractie op zich. Met luide, zware, zeer diepe basstem zingt de zanger een aangrijpend Russisch lied. Herinneringen aan concerten in de vijftigerjaren weldden op.

    We wandelden het stadje uit en kwamen via de rustige straat onderaan de wijngaarden terug.

    Het anderhalf uur vrije tijd was zo voorbij.

    In de bus werd nog zalig nagedroomd op de goeie 300 km lange rit terug. Om 23u10 waren we thuis.

    www.brunnenhof-minheim.com


    02-09-2007, 12:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    29-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opsporing verzocht

    Van Ingolf kreeg ik net volgende mail:

    Tijdens mijn vakantie in Zuid-Frankrijk heb ik de heer Raphael Colicci ontmoet. Deze man heeft een ongelooflijke fruitcollectie op een privédomein van enkele hectaren .

    Hij heeft de hele wereld rondgereisd om zijn collectie op te bouwen . Zijn voorkeur gaat uit naar fruit dat aan de volgende voorwaarden voldoet : - gemakkelijk  te telen; biologisch te teken; ziekteresistent; kouderesistent; droogteresistent; voorkrut voor oude of zeldzame rassen.

    Voor sommige plantensoorten mag je zijn collectie misschien wel uniek in de wereld noemen. Hij heeft 280 olijfboomvariëteiten in zijn persoonlijke collectie , 220 druivensoorten, 40 perzikrassen . Verder ook enkele speciale planten ; een bananenplant die kan overleven tot minus 20 graden, een 15 tal appelsoorten enz....

    Ik heb van hem enkele planten gekregen , olijf - Negrale , druif -Noach en een vijgensoort .

    Hij is zelf lid van de 'Confrérie des Planteurs de Fruitiers Rares' en dus steeds op zoek naar nieuwe of vergeten fruitsoorten . Een van de topprioriteiten van deze vereniging is het terugvinden van de kerssoort Belle Agathe de Novembre die ook beschreven staat in de Annales de Pomologie Belges. Blijkbaar is die soort totaal verdwenen in Frankrijk en nu heeft hij mij gevraagd om deze soort in Belgie op te sporen Speciaal voor dit ras is dat de oogst einde oktober - begin november valt .

    Wie van jullie kan ons helpen deze soort terug te vinden. Hopelijk bestaat ze nog ergens in iemands collectie. Er zou in Brogdale een soort bestaan die hiervoor moest doorgaan maar ze zijn er van overtuigd dat het niet over de Belle Agathe de Novembre gaat ! Misschien kunnen we een oproep doen via Pomologia ?

    Website van de Confrérie: http://www.coplfr.org 

    igjertse@ford.com of igjertse@hotmail.com

     

    29-08-2007, 16:20 geschreven door Daantje

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEIGNEUR ESPEREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Seigneur Esperen

    Let op de aangepikte vruchten!

    Vandaag 28/8 Seigneur Esperen geplukt. Dit is echt een peer die je in de gaten dient te houden. Vogels en insecten weten vlugger dan ik of de peer rijp is.

    Nogal wat peren tonen pikgaatjes. Het duurt niet lang voor de rotting begint.

    De vorige dagen heb ik de gevallen en meestal aangepikte vruchten verzameld. Deze peren zijn al goed eetrijp.

    Willy Mahieu omschrijft deze vrucht als een kleine, sappige, vroege herfstpeer van uitstekende kwaliteit. Wellicht is het bij mij de peer die het meest regelmatig draagt. Blijft nog meer dan een maand goed.

    In de 18 de en begin 19 eeuw was België de toonaangevende natie voor het ontwikkelen van nieuwe perenrassen.

    Majoor Esperen behoorde tot het leger van Napoleon.

    Hij ontwikkelde vier uitstekende peren: Joséphine de Malines; Bergamotte Esperen; Soldat Laboureur en Seigneur Esperen en nog een reeks anderen.  Esperen  stierf in 1842.

                                                                                                                                                                                                                                                  

    28-08-2007, 23:52 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    27-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PRUIMEN PROEVEN IN DOMEIN PUYENBROECK WACHTEBEKE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag 26 oogst had de Nationale Boomgaardenstichting zijn jaarlijkse pruimenproefdag ter gelegenheid van de dag LEVEND ERFGOED.
    Nogal wat Vlaamse en ook Waalse rassen werden tentoongesteld en te koop aangeboden. De pluimveerassen (kriel)kippen, duiven, eenden, ganzen waren het sterkst vertegenwoordigd, maar ook konijnen, geiten, schapen, zelfs paarden en koeien.

    Er waren nogal wat pruimen te zien. Velen had men moeten bewaren in frigo, naar aanleiding van het uiterst vroege rijpheids stadium dit jaar.
    Dit gaat wel sterk ten koste van de smaak.

    Foto's van Aleide

    27-08-2007, 21:40 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-08-2007, 21:31 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-08-2007, 21:28 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-08-2007, 21:25 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spontane Plantengroei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na 2 jaar heeft zich een dichte, hoge, spontane vegetatie gevormd. De vroegere tuin is niet meer te herkennen.

    27-08-2007, 00:59 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Maaigang
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-08-2007, 00:54 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SDe Kaalslag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-08-2007, 00:50 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet aan de zijkanten voor het fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-08-2007, 00:47 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondergelopen sporen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-08-2007, 00:45 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weghalen Humuslaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De bovengrond wordt weggeschraapt

    27-08-2007, 00:41 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afdekking van de humusgrond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de uitgegraven teeltgrond legt men eerst een 6 meter breed doek. Hierboven komen aaneengezette balken. Later komt hierboven nog het zand.

    27-08-2007, 00:37 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Watersleuf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De sleuf na de vele regen van de voorlaatste week van augustus.

    27-08-2007, 00:30 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Detail afdekking rijbaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hierboven komt nog het zand van de uit te graven sleuf.

    27-08-2007, 00:25 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verzopen Tracé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De waterafzuiging is geplaatst, maar nog niet werkzaam.
    Trouwens waar zou men met het water naartoe moeten, de afvoergrachten staan vol.

    27-08-2007, 00:19 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!