(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kunstact van Marie Julia Bolansée

    De kunstact van Marie Julia Bolansée

    Gisteren geraakten we op tijd terug te Antwerpen in de Provinciestraat 287, lokaal 01 voor de act van Marie, de partner van zoon Peter.

    Op de lange tafel plaatste de goudkleurige Marie eerst de schalen.

    In elke schaal liet zij wat water vloeien.

    Dan werd uit een grote gouden bokaal in elke schaal een scheut goudkleurige vloeistof gegoten.

    Vervolgens werd schaal na schaal aangestoken.

    Een feeërik gezicht de dansende vlammen. Een kinderlijke vreugde werd in ons wakker.

    We kregen het er wel warm van.

    Laatste foto met moeder Miet en dochter Anaïs.















    13-04-2008, 21:58 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Bezoek
    Gisteren op bezoek

    * Te Merelbeke bij Tim en Veerle Neyt - Meulemeester en zoontje Gilles (8-12-2007). Veerle is de oudste dochter van Carmen, de reeds in 1991 overleden halfzus van Aleide.
    * Te Maria-Aalter bij het gezin Johan en Colette Meulemeester-Martens. Waren thuis Bram, Isaac en de 10 jarige Fleur. Isaac en Fleur zijn kinderen van Colette, uit het tweede huwelijk van Johan.
    * Te St Andries-Brugge, in residentie Rozenhof met kasteelallures, bij juffrouw Alice Devolder, 96 jaar; mijn strenge onderwijzeres op de wijkschool De Reiger te Ichtegem. Dit schooltje werd kort geleden afgebroken. Zij noteert elk bezoek van oudleerlingen. Wij waren haar 40 ste bezoek. Vorig jaar waren er in totaal 132 bezoeken. Al die contacten houden haar jong.
    Verder in de St Rembertuskliniek te Torhout waar mijn zuster Maria herstellende is.
    Tenslotte te Koksijde aan de zieke neef Bart Lagrou, neef van Aleide.

    Straks vertrekt Aleide naar Kameroen. Ze komt maandagmorgen om 5u35 (Pl. T. , bij ons 6u35) aan in Douala, de haven- en grootste stad met 3.000.000 inwoners. Hopelijk wordt Leen, onze oudste dochter op tijd wakker.















    13-04-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NBS Voorbereiding Bed Bramenhaag
    NBS Voorbereiding Bed Bramenhaag
    Foto 1 Werkleider Jan aan het bed van de toekomstige bramenhaag.
    Op de achtergrond een controleur van Fluxys die ons eerst deed schrikken.
    "Die palen (van de kleinfruitkooi) mogen er niet staan!"
    Blijkbaar had hij deze situatie nog nooit meegemaakt.
    Toen ik hem zei dat ik weet had dat ook laagstamfruitteelt toegelaten is boven een gasleiding en dat het hier veel minder diep wortelend kleinfruit betrof, moest hij eerst zijn licht opsteken bij de hoofdzetel. Achteraf heeft hij zich geexcuseerd.








    13-04-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CAROLINE en de Gezondheidswaarde van bessen

     

    CAROLINE en de Gezondheidswaarde van bessen

    Deze Nieuwe herfstframboos uit de Verenigde Staten is een felle groeier. De vruchten zijn groot, rood, zoet en vast. Caroline rijpt een week vroeger dan het late ras Heritage. De weerstand tegen wortelziektes is sterker dan bij Heritage.

    Caroline had het hoogste gehalte aan voedingsstoffen en anti-oxydanten van de geteste frambozenrassen. Caroline bevatte 20-44% meer bètacaroteen, 27 tot 43% meer vitamine A, 16 tot 77% meer vitamine E en 25 tot 48% meer vitamine C.

    "We stellen excellente eigenschappen vast bij bessen , doch het dringt maar traag door dat zij deel kunnen zijn van het dieet bij mensen met specifieke noden.” zei Dick Funt, een specialist van kleinfruit in Ohio, Verenigde Staten. "Als een persoon behoefte heeft aan meer vitamine A of vitamine E, kunnen bessen met hoge gehaltes van deze vitamines een deel zijn van hun dieet. Dit is een meer biologische weg van gezond blijven, eerder dan door het innemen van supplementen.”

    Onderzoekers vergeleken eveneens de Oxygen Radical Absorbency Capacity (ORAC) (capaciteit tot het vernietigen van vrije radicalen)  van vier rassen, waaronder Caroline. ORAC is een maat voor de hoeveelheid antioxidanten (kanker bestrijdende stoffen) in voedsel.  Wetenschappers en voedingsspecialisten erkennen deze methode als de beste voor het bepalen van het antioxidantengehalte. Hoe hoger het ORAC nummer, hoe groter de aanwezige antioxidanten.

    Zwarte bessen, Blauwe bessen en zwarte frambozen bevatten extra hoge gehaltes aan antioxidanten.

    Nationaal onderzoek suggereert dat de consumptie van fruit en groenten met een hoog ORAC -- 1.600 tot 5.000 eenheden per 100 gram – het verouderingsproces, zowel in lichaam als in hersenen tegengaat.

    Uit studies in de staat Ohio bleek dat Caroline 47 procent meer ORAC eenheden had dan de frambozenrassen Lauren or Killarney, en 65 procent meer ORAC eenheden dan het gemiddelde van twee Heritage stalen.  

    Caroline bevat 2.130 ORAC eenheden/100g.

    Vergelijk: Blauwe bessen bevatten gemiddeld 2.400 ORAC eenheden en aardbeien 1.540 ORAC eenheden.

    Onderzoek suggereert dat de consumptie van 10 gram gevriesdroogde Caroline rode frambozen kan voorzien in 40 tot 66 procent van de 3,000-5,000 aanbevolen dagelijkse ORAC eenheden. 

    13-04-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5. Raspberry Maxx, Frambozenbedrijf te Meijel in omschakeling naar Bio.

    5. Raspberry Maxx, Frambozenbedrijf te Meijel in omschakeling naar Bio.

    Dit bedrijf zit in zijn derde jaar overschakeling naar bio en wordt gevolgd en gecontroleerd door Skal, het enige controleorganisme voor de bioteelt in Nederland.  “Skal is sterk in wat niet mag, anderzijds schiet hun positief advies te kort. Ze komen bij mij leren hoe frambozen bio moeten geteeld worden.”

    De bedrijfsleider is een vlot bespraakt man die verstand heeft om geïnteresseerden aan te trekken. Gezinnen met kinderen zijn er welkom (wat speeltuigen). Hij komt geregeld in de pers. Er is een aanbod van geleide rondleidingen. Een perceel is bestemd voor zelfpluk. Hier en daar zie je wat uitleg.

    Hij heeft 7 Ha frambozen. De rijen staan op 3 m van elkaar. De teelt is vrij extensief.  Zo is gemotoriseerd verkeer tussen de rijen mogelijk.

    Bioteelt steunt in sterke mate op een verhoogd bodemleven. Hij teelt op verhoogde ruggen, met wit – en zwartveen en wat compost. Het aandeel compost zou hij willen verhogen tot 40 %. Er is instrooiïng met rijstkaf.

    Aan weerszijden van de verhoogde ruggen is er antiworteldoek. Het ligt er nog van vroeger en zorgt voor onkruidonderdrukking. Er werd gesuggereerd om  de bovenkant in te strooien met gecomposteerde houtschilfers om ook daar onkruidgroei tegen te gaan. Er is mogelijkheid tot watergeven.

    Er zijn versterkende bespuitingen met zeewierextracten en zeoliet. Er werd mycorrydza in de grond gebracht. Er wordt gebruik gemaakt van Aloe Vera en visolie. Fauvinezuur zou haast een wondermiddel zijn.

    Rassen zomerframbozen: Tulameen, Glen Magna, Glen Lyon, Meeker, Octavia. Golden Everest...

    Zijn voorkeur gaat naar de herfstframbozen. Van Derek Jennings heeft hij Joan Squire en Joan J. Een nieuwer ras Caroline uit Maryland, V. S. geeft hem veel voldoening. Gele vruchten spreken hem aan o.a. Golden Bliss.

    Het veld met de herfstframbozen heeft op dit ogenblik vanzelfsprekend minder allure.

    In een oude serre maakte de aanplant een betere indruk. Evenwel waren er nogal wat toehoorders die wat ongelovig keken bij de verklaring van een fluitend geluid aan de acterkant. De geluidsgolven zouden een activerende werking hebben op het blad.

    Achteraf gingen we met enkelen aan de andere kant van de straat naar een veld met zomerframbozen kijken dat een veel betere indruk maakte. Evenwel vertoonden de rijen aan de verste kant van het perceel serieuze rondingen. Iemand zei: “Op een kromme lijn kan je meer planten kwijt.”

    Niet alleen Aleide had de indruk dat het bedrijf een beter verzorgde indruk kan maken.

    Aan presentatie en verpakking wordt wel veel  aandacht geschonken. Hij heeft zijn eigen frambooskleurige dozen. De verzorgde bedrijfswinkel van mevrouw had aantrek. Er is 10 % thuisverkoop. Daar hij momenteel zowat de enige bioteler is kan hij eisen stellen aan de opkopers en tevens arrangementen maken voor de toekomst.                                                  De psychedelisch geschilderde frambozenwagen stond klaar voor de markt in Amsterdam(?). Er was ook plantmateriaal van Caroline.

    Ik was tevreden een plant van dit ras te kunnen aangeschaffen.

    Op de laatste foto: Max met Fanny Pitsioudis, onderzoeker en voorlichter van de Proeftuin Aardbeien en houtig Kleinfruit van Tongeren















    09-04-2008, 12:35 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    08-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 jaar Blog

    Een stralende verjaardag

    3 jaar Blogs!

    Vandaag is het volle drie jaar dat ik actief ben op mijn blog fruit. Het is een stuk van mijn geheugen geworden en ik ben nog beter op sommige zaken gaan letten. Het fotograferen draagt daar ook toe bij.

     

    Maar: “Ze hebben er weer de zot mee gehouden!”, zoals men in het West-Vlaams zegt. Inderdaad de weergoden hadden het andermaal gemunt op de bloemen van pruimen, peren, perziken (bij mij zijn die wel uitgebloeid en reeds vroeger bevroren?), en wellicht ook bij het kleinfruit: zwarte en sommige rode bessen...  -3 °C rond half 8.

    Als ik de peren beter bekijk, zie ik dat een aantal nog gesloten knoppen hebben: Jeanne d’Arc, Jefkenspeer, Concorde, Grand Champion. Nu let ik erop dat er maar weinig perenbloesem is na de goede vruchtdracht van vorig jaar. Eén Comtesse zit zelfs in een compleet beurtjaar. De andere staan in volle bloei. (foto).

     

    Achtereenvolgend

    -     Comtesse de Paris, boom

    -            “       “      “  , bloem

    -     Bloem Benita (kruising peer- Nashi)

    -     Pruim (Reine Claude Verte)

    -     Blauwe bes











    08-04-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!