(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    08-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamma-uil

    Gamma-uil

    Vorige zondag was het vlinderteldag. De meest gespotte vlinder bleek de gamma-uil, eigenlijk een nachtvlinder die overdag vliegt. De vlinders trekken vanuit het Middellandse zeegebied naar het noorden. De soort is waar te nemen van april tot en met oktober.

    Na het regenweer van gisteren haalden de vlinders en hommels vandaag hun schade in.

    De Gamma-uilen zijn inderdaad talrijk dit jaar. Bijzonder in trek waren de kogeldistels. Op een plant waren s ’middags 3 Gamma-uilen actief; op een andere plant nog twee. Ik ging ook kijken naar de marjolein waarop we hem vorige zondag al bezig zagen: ook daar twee exemplaren.

    Een drietal jaar geleden was de distelvlinder, ook een trekvlinder talrijk aanwezig. Ik meen er vorige week een gezien te hebben, maar geen zekerheid.

     

    FOTO’S

    Gamma-uil

    Gamma-uilen

    Gamma-uil

    Gamma-uil in Teunisbloem

    Oranje zandoogje

    Boomblauwtje op Solidago

    Landkaartje

    Dankt zijn naam aan de onderkant van de vleugel die aan een landkaart doet denken.

     

















    08-08-2013, 23:31 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    07-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom zijn bessen zo gezond

    Uit de Standaard:

    Daarom zijn bessen zo gezond

    Gisteren om 16:28 door mgs | Bron: Daily Mail

    De Scandinavische Lingonbesjes, donkerrode zachte vruchten, worden getipt als hét nieuwe superfood, maar eigenlijk zitten alle bessen boordevol gezonde voedingsstoffen.

    (Bij ons is dit de vossenbes of rode bosbes - Vaccinium vitis-ideae-; in het Engels Lingonberry, Preiselbeere in het Duits. De cultivars “Koralle” en “Red Pearl” zijn bij ons te koop. Vossenbessen vind je ook in de Ardennen naast de bosbessen.

    Bosbessen voor sterkere botten

    Bosbessen barsten van de antioxidanten en helpen ons beschermen tegen hartziektes en kanker. Een minder bekend voordeel van deze blauwe bessen is dat is dat ze sterke beenderen bezorgen. Een studie, die werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Bone and Mineral Research toont aan dat een dieet met veel bosbessen de ontwikkeling van uw botten stimuleert.                                                                                                               (Men maakt hier geen onderscheid tussen de wilde bosbessen met rood sap en de gecultiveerde, grotere Blauwe bessen met wit sap.)

     

    Aardbeien voor een goede darmwerking

    Aardbeien bevatten niet alleen meer vitamine C dan sinaasappels, ze vormen ook een van de beste oplossingen voor obstipatie. Het rode fruit bevat namelijk veel vezels die de darmfunctie optimaliseren en bestaan, in tegenstelling tot pruimen (die het tegenovergestelde effect kunnen hebben als u niet voldoende drinkt), voor 92 procent uit water.
     

    Braambessen voor uw geheugen

    Deze besjes kunnen uw hersencellen stimuleren. Een studie op dieren heeft aangetoond dat extracten van braambes het evenwicht en de coördinatie verbeteren en uw geheugen versterken. Volgens de onderzoekers kan dit verklaard worden door de antioxidanten in de bessen en hun ontstekingswerende werking.

    Onderzoekers aan het Amerikaanse Human Nutrition Research Center on Ageing geloven zelfs dat de polyfenolen in de bessen ons cognitieve vermogen kunnen verbeteren door de opeenstapeling van toxische proteïnes in de hersenen tegen te gaan. Ze zouden op die manier gebruikt kunnen worden in de strijd tegen Alzheimer.
     

    Aalbessen voor een gezonde bloeddruk

    Een kopje aalbessen bevat 308 milligram kalium (dagelijks wordt 2.000 milligram aangeraden). Kalium is essentieel om de bloeddruk te regelen en is ook belangrijk voor uw spieren en beenderen. Een tekort aan kalium kan tot spierkrampen, zwakte en een onregelmatige hartslag leiden.
     

    Goji-bessen voor meer energie

    Deze besjes uit het Himalayagebergte, met meer bètacaroteen dan wortels, zijn beschikbaar in gezondheids- en natuurvoedingwinkels. Per honderd gram bevatten de bessen 7,6 milligram ijzer en daarmee laten ze een steak (3,7 milligram) en spinazie (2,7 milligram) ver achter zich. We hebben ijzer vooral nodig om hemoglobine, het rode pigment in bloedcellen dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof door het lichaam, aan te maken.

    Açaí-bessen voor uw uitstraling

    Açaí-bessen bevatten twee keer zoveel antioxidanten als bosbessen en ze worden in hun thuisland Brazilië ook wel de beauty berries genoemd omdat ze veroudering tegengaan. Een Amerikaanse studie aan de Emory University School of Medicine heeft aangetoond dat fruitvliegjes tot drie keer langer leven als ze Açaí-supplementen krijgen. De bessen zijn eveneeens rijk aan aminozuren en omega vetzuren waardoor ze goed zijn voor je haar, je huid en je nagels.
     

    Frambozen voor gezonde gewrichten

    Framboosjes staan vooral bekend om hun ontstekingswerende eigenschappen, maar in dierenstudies werd aangetoond dat ze niet alleen ontstekingen remmen, maar ook schade aan het kraakbeen beperken. In de toekomst zullen ze misschien kunnen worden ingezet bij de behandeling van artritis.
     

    Veenbessen voor een blije buik

    Deze bessen hebben een scherpe smaak, maar bezorgen u wel een gezonde blaas. Nieuw onderzoek toont ook aan dat veenbessen een goede partner kunnen zijn in de strijd tegen maagzweren en maagkanker.

     

     

    07-08-2013, 14:00 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perzikenwandeling te Gelrode Ludo Rosseel en de NBS

    Perzikenwandeling te Gelrode           

    Ludo Rosseel en de NBS

    Te Gelrode in het Hageland ligt de nog enige, commerciële perzikenaanplant. De Nationale Boomgaardenstichting vond er onderdak voor zijn perzikencollectie. Op 3 augustus was er de perzikenwandeling.

    Gelrode ken ik van toen ik nog een kind was. Dagen lang kon mijn vader vertellen over zijn oorlogservaringen. Hij passeerde er in 1914 toen hij op weg was terug naar het leger. Bij Tienen was hij aan de dood ontsnapt door zich dood te gebaren. Op het kruispunt van de grote baan Aarschot –Leuven en de Begijnendijksesteenweg naar Betekom waren alle huizen door de Duitsers in brand gestoken. Langs die weg heeft men op hem in burger drie maal geschoten.

    Voor de verkenning was er nogal wat volk opgekomen; zelfs vanuit Nederland.

    De eigenaar Ludo Rosseel heeft een verkoopstand bij het perceel. De perziken waren al uitverkocht, maar hij had nog een paar bakken uit gesorteerde om te laten proeven. Het vroege ras Amsden was geplukt Er is wel wat variatie in dit ras. Er zijn vroege en late klonen.

    Het perceel ligt op een heuvelkam van ijzerzandsteen en er is verschil in vorstgevoeligheid naar gelang hoger en lager. Door de vroege bloei is de perzikenteelt een risicoteelt. Op dit punt is er evolutie. Het weer is warmer geworden. Ten tijde van zijn vader was er maar op één van de twee jaren oogst. Nu is er maar een slecht jaar op 3-4 jaren. Er waren gapingen in de aanplant voor verjonging. Na een paar jaar rust is heraanplant mogelijk. Echter met de zware winters van de laatste jaren bevroor het jong plantsoen op de kwekerij. Eenjarige en tweejarige boompjes zijn gevoelig voor wintervorst, vanaf 3 jaar is dit niet meer het geval. Soms kan er wel een takje invriezen. Perziken verkiezen een licht zure grond. Natte gronden vormen een probleem.

    De heer Rosseel is ook verkoper van sproeistoffen en zijn bomen waren al 13 keer behandeld. Jaren geleden, bij zijn vader volstonden 3 bespuitingen.

    De NBS is 4 jaar terug begonnen met de eerste aanplant. Sommige rassen dragen al in het tweede jaar. Er staan een 30 tal rassen, meestal in tweevoud. Men brengt de perziken onder in een 5 tal groepen. Er zijn witvlezige en geelvlezige. Ze hebben er ook een oude Briool (Van Zelem), haar- of donsloze perzik, maar een delicaat ras, dat beter thuis hoort in een warme stadstuin. Over perziken is er niet veel nieuwe lectuur. NBS hoopt tegen de volgende Europom met een brochure over de proefaanleg klaar te komen.

    Dirk Vanden Eynde van Nieuwrode en Louis Millis van Ramsel zijn er de drijvende krachten. Ze namen de groep, na verkenning met de heer Rosseel, verder op sleeptouw.

    Dirk legde uit hoe zij op zoek gaan naar de oude rassen, dikwijls in de buurlanden. Doch zij hebben ook oog voor waardevolle nieuwe rassen. Hij liet zich bv. lovend uit over het nieuwe, Franse ras Benedicte.

    Het terugvinden van de oude rassen is niet zo makkelijk omdat er een generatie tussen zit die geen perziken meer teelde. Met de open grenzen in Europa werd de perzikenteelt vanaf de zestigerjaren verlaten. Een bijkomende moeilijkheid is het vinden van het echte ras tussen de vele, gelijkende zaailingen.

    Perziken worden gemakshalve geënt op de pruimenonderstam St Julien A maar houden het soms slechts korte tijd uit. Veel beter is te enten op zaailing van perzik. Deze groeit met een pinwortel en zet zich beter in de grond.

    Vroeger werden perziken veelal in serres geteeld. Montreuil tegen Parijs is bekend om de hoge muren (2,7 m) waartegen de perziken geteeld werden (17 de eeuw tot 1960). Perziken waren toen dure luxeproducten.

    We zijn er in 2003 geweest op de NBS reis in Frankrijk. De muren zijn geklasseerd erfgoed. Rassen die er groeiden als Tétons de Venus, Grosse Mignonne en Belle Impériale groeien nu in Gelrode.

     

    FOTO’S

    Ludo Royen, stichter-voorzitter NBS en Louis Millis

    Dirk Vanden Eynde

    Groep rond Ludo Rosseel

    Ludo Rosseel , links Eouis Millis

    Idem

    De man met het groene petje is Jacques Bosschaerts

    Aantrekkelijke perziken

    Idem

    Onder de perziken



















    07-08-2013, 12:34 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG

    VERVOLG

    Een bevroren takje

    2 jarig boompje

    Op 4 jaar

    Tweejarig boompje met vruchten

    Bij dergelijke groeiwijze stoten vruchten elkaar soms af.

    Vincent in gesprek met Nijmegenaar; iemand die mijn blog al kent.













    07-08-2013, 12:31 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!