(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    08-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Effectieve Micro-organismen

    Effectieve Micro-organismen

    Vandaag hield VELT vzw (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) een studiedag over mogelijke effecten van Effectieve Micro-organismen (E.M.) op biologische bodems (minimaal reeds 3 jaar biologische teelt) en bij de bereiding van compost.

    E.M. stammen uit Japan.

    Het onderzoek gebeurde aan de Universiteit van Wageningen. De medewerkers kwamen de wetenschappelijke proefopzet en de conclusies toelichten.

    In een biologische bodem zitten zeer veel levende wezens, soms microscopisch klein, die samen zorgen voor een gezond gewas. Destijds hoorde ik Alwin Seifert van ‘Das Paradies’ te Remagen aan de Rijn spreken van: “Meine Millionen Mitarbeiter”.

    De conclusie die ik heb menen te vernemen is dat E.M. niet veel meer kunnen bijbrengen aan het ziektewerend vermogen van een reeds rijke biologische bodem, behalve een specifiek onderdrukkend effect op Rhizoctonia solani, die schadelijk zijn bij jonge worteltjes.

    De vertegenwoordiger van Agriton, dat de E.M. verdeelt, gaf later voorbeelden hoe E.M. op de duur niet-biologische bodems wel verbetert en bv broei voorkomt  bij gewassen die ingekuild zullen worden.

    Het rapport wordt kortelings op de webstek van Velt gezet: http://www.velt.be

    08-03-2008, 19:33 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Trommel

    Nieuwe Trommel

    Vanmorgen, iets na zeven werd ik gewekt door het zinderend getokkel van de Grote Bonte Specht op zijn nieuw speeltje. Ik zag het hem gisteren eenmaal uitproberen.

    Deze trommel is de afdekplaat van de grote thermometer die ik kreeg van de collega’s bij mijn pensionnering, nu bijna 13 jaar geleden. Daar een dergelijke thermometer toch altijd iets te veel in de grond zakt, beinvloedt die temperatuur te veel het geheel.

    De mezenbollen lopen op hun eind en straks stopt de wintervoeding. Vandaag waren er nochtans een drietal nieuwe klanten: sijsjes!







    07-03-2008, 00:24 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Van Dievoet trotseert de Vorst

    President Van Dievoet trotseert de Vorst

    Vannacht heeft het nog eens flink gevroren. Niet interessant voor de laatst bloeiende kerspruimen. Mijn allerlaatste ras begint nu te bloeien.

    Ik deed een ontdekking toen ik de President Van Dievoet, alias Cabarette ging snoeien. Aan de voet van de boom vond ik een gave en vaste vrucht, die al de vriestemperaturen (zeker -10° C en aan de grond nog kouder!) van de voorbije winter getrotseerd heeft.

    Een kennis die vandaag langs kwam, was opgetogen over de lekkere smaak en de houdbaarheid van dit oude ras. Ik gaf hem een paar enten mee.

    Op de foto van de vrucht zie je een klein schurftplekje.





    05-03-2008, 23:31 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NBS- Mechelen en de Fruithaag

    NBS- Mechelen en de Fruithaag

    Vorige zaterdag hield de afdeling Mechelen van de Nationale Boomgaardenstichting een zeer geslaagde activiteit rond het aanplanten van een fruithaag. Ik schat een zestigtal aanwezigen, meestal 30-40tigers, die op hun kleinere bouwplek eigen fruit willen kweken.  Vroeger had de NBS enkel oog voor hoogstammen; maar de realiteit wijst op de noodzaak van voor de meeste mensen beter aangepaste, lage kweekvormen.

    Je hebt enkel een strook grond van een goede meter breed nodig en liefst enkele meters lang. Om de meter kan je een boom van liefst een ander ras planten. Om wille van de bestuiving zet je de appels en de peren bij elkaar. Heb je nog plaats voor een tweede rij, dan dienen de rijen minstens 2 tot 3 m van elkaar te staan.

    De beste belichting verkrijg je wanneer de rijen op een noord-zuid lijn staan.

    Ook hier vertrek je met liefst eenjarig materiaal. Met oudere bomen dient al veel overtollig hout weggeknipt te worden. De onderste takken beginnen pas niet lager dan 70 cm.

    Heb je een eenjarige, goed gegroeide tak, dan knip je deze iets boven de 70 cm op een goed gericht oog. De twee ogen eronder wrijf je weg. De zijtakken die onder uitgewreven ogen uitschieten (iets boven de 70 cm) staan dan iets meer horizontaal ingeplant.

    Iemand zei mij achteraf dat je met peren wel voorzichtig moet zijn. Best wachten tot februari als de kans op zware vorsrt voorbij is, want anders kan het bovenste oog bij zware vorst nog verloren gaan.

    Aan de westkant houdt een stevige paal het boompje op zijn plaats.

    Om woelmuizen, die soms de onderste bast helemaal wegknagen, te slim af te zijn kan je in een draadkorf planten.

    Voor onze minder groeikrachtige zandgronden dient de onderstam minstens een M26 of zelfs een MM 106 te zijn.

    De plantstrook moet al de tijd onbegroeid te blijven om wortelconcurentie te vermijden.

    Eddy Vets, de voorzitter, die de uiteenzetting hield, benadrukte dat alles volgens de ecologische regels dient te gebeuren. Geen scheikundige bemesting, noch herbicides of pesticides. Hij heeft het vooral voor een straffe bemesting met natuurlijke mest, maar niet tot tegen de stam. Met een MM 106 vooral dien je op te passen omdat deze onderstam vatbaar is voor stambasisrot. Met  natuurlijke mest kan je (haast) niet overdrijven. De plant haalt er voeding uit die  ze nodig heeft.

    Eddy heeft het minder voor compost. Als je die zelf maakt geen bezwaar, maar tegen compost van containerparken heeft hij bezwaren.

    NBS Mechelen zal nog vervolgcursussen inrichten over hoe je de fruithaag verder kunt onderhouden.

    http://users.pandora.be/nbs.mechelen

     

     

    03-03-2008, 01:11 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.René Debrouwere en de perenrassen van de Mechelse Pomologen

    René Debrouwere en de perenrassen van de Mechelse Pomologen

    Vorige zaterdag had ik het genoegen enkele fruitkennissen uit het Mechelse te ontmoeten.

    René Debrouwere, 82 is de specialist leifruit. Hij toonde mij trots de aanplant van 14 rassen van de befaamde Mechelse pomologen tegen de zuidermuur van een gebouw in het Tivolipark.

    Charlotte De Brouwer, een minder bekend ras (1835) van majoor Esperen gaf hij als naamgenote, plaats nr1!

    Hij heeft de rassen geënt op zaailingonderstam, want de groeikracht van de zandbodem in het park is maar gering. Daarbij heeft de groeiplaats tegen een muur ook beperkingen voor de wortels. Vandaar de keuze voor een sterke onderstam.

    Bij leifruit bestaat de kunst erin de frametakken op gelijke hoogte te laten ontspringen. Bij de Charlotte De Brouwer was dit prachtig gelukt. De bedoeling is nu de boom in de vorm van een dubbele U te telen.

    Hij toonde een ander ras waarbij het moeilijk bleek de basistakken op gelijke hoogte te laten ontspringen. De ingrepen die je dan moet doen is een zaak voor specialisten ter zake en laat ik aan hen over.

    Een ander verhaal vond ik interessanter.

    René kwam bij Eddie Vets. Eddie had dure enten besteld in Brogdale , £10 (tien Engelse ponden ) per stuk. Entspecialist Louis Millis (foto) had de enting verzorgd en de nieuwe veredelingen werden uitgeplant, goed voorzien van mest als afdekking. Hierin werd Oost-Indische kers gezaaid, een prachtige bloemenborder. De afgestorven ranken zorgden voor een bijkomende winterafdekking. In het volgende voorjaar bleek dat de woelmuizen een ware ravage hadden aangericht: praktisch van alle zeventig rassen was de schors weggevreten. René maakte hem attent op de muisvriendelijke afdekking.

    Oost-Indische kers bleek anders bij proeven interessant om blad – en bloedluisaantasting van boompjes te verminderen of zelfs tegen te gaan. De resten dus best in het najaar verwijderen bij pitfruit (appel en peer). Bij steenfruit (pruim, kers en perzik) lijkt woelmuizenvraat veel minder te vrezen (foto).

    René heeft een remedie om toch de woelmuizen weg te houden: plant narcissen, paasbloemen, doch doe dit met handschoenen. Dit leert men op de tuinbouwscholen, want het zijn giftige planten en ze veroorzaken anders een allergische jeuk, vernam ik van een tuinbouwleraar.

    Terwijl enkelen de leiboompjes verder keurden, had ik een zeer interessante babbel met Louis Hoegaerts (foto). Vorig jaar ging hij als hoofdtuinier voor de parkverzorging met pensioen. Hij heeft een passie voor fruit en is er als vakman zeer bedreven in. Ik bewonder die praktische kennis.                     Ik heb mij al lang verzoend met mijn gebrek aan opleiding ter zake. Ook als je veel van die deskundigheid ontbeert, schenkt de natuur u toch veel vruchten.

    Je hebt het genoegen op den duur, beetje bij beetje, veel bij te leren.













    03-03-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 ste Trappistentocht

    25 ste Trappistentocht

    Op ‘ Zingen aan Tafel’, ingericht door het jumelagecomité van de gemeente vroeg Jef Joosten, de voorzitter van het comité of we de knappe foto gezien hadden op de voorpagina van ‘Het Stapperke’ van de 3 gebroers Van Hasselt op de Glüweinstand in onze schuur tijdens de ‘Driekoningentocht’.                                                 Zijn lange tafel van het ‘Laubachcomité’, waar hij ook voorzitter van is, viel op door de grootste uitbundigheid.

    Jef herinnerde ons aan de wandeling in de Trappistenbossen van de komende zondag. We zijn al een aantal jaren lid van ‘De Natuurvrienden’, de grote wandelclub van Zoersel met 600 leden, waarvan Jef stichtend voorzitter is, maar het was er nog nooit van gekomen mee te wandelen. Een activiteit van 2 dagen later kan je nog onthouden en het was eindelijk een geschikt moment. “We waren beter met de fiets gekomen zei Aleide.” Maar het zou moeilijk geweest zijn, want mijn fiets staat al een hele tijd met platte band.

    In de wijde omgeving van de Gemeenteschool St Antonius was er nog nauwelijks parking te vinden, formidabel veel volk en een uitgebreide ontvangstploeg.

    Al dadelijk hadden we een blij weerzien met Raymond De Leeuw uit Everberg. Halverwege de jaren zeventig leerden we hem kennen als initiatiefnemer voor Velt Midden-Brabant. Hij bleek nu een gepassionneerd stapper. Een 10-12 jaren terug was hij hier nog eens geweest. Kort na ons vertrek stak hij ons al voorbij, alhoewel we goed doorstapten achter 3 jonge moeders met een paar bengels.

    Op een wandeling charmeert mij de zang der vogels. Bij het begin van de tocht slechts eenmaal een mussenkreet gehoord, daarop de geeuw van een groenvink, regelmatig het gezang van koolmezen, eenmaal zwarte mees, bewoner van het dennenbos. Mij betovert de klaterenende waterval van het gezang van de roodborst, het fijne stemmetje van de sluipende heggemus. Een verrukking zijn de heldere zangstrofen van de sinds een week met zingen gestarte zanglijster.

    Als je midden de bossen wandelt krijg je het opvallend warmer. We wandelden een eind babbelend in het gezelschap van dorpsgenoten uit Sint Antonius. Onze wegen scheidden waar wij een korter traject insloegen. Terug in Sint Antonius wandelden we door het zeer uitgebreide complex grote paviljoenen van Bethanië (Psychiatrie). We bewonderden de schoonheid van het vroegere klooster- materniteit, waar ons Veerle, nu verzeild als specialiste in Canada, geboren werd.

    Het grote pand in een soort art-deco stijl, aangekocht door de gemeente, wordt volop gerenoveerd als toekomstig, nieuw gemeentehuis met plaats voor talloze gemeentediensten die nu overal verspreid liggen.

    Na 2,5 u ononderbroken stappen voelde Aleide het in haar benen. Het effect van de 3 maanden training in het hoge Noorden van Kameroen, waar ze 3 maanden was voor haar projecten, bleek na anderhalve maand thuis al te verminderen. “Ik zou er deugd van hebben vooraleer naar Afrika te gaan wat meer mee te stappen”. Van de gelegenheid maak ik gebruik om u uit te nodigen op de 2 de zaterdag van juli, de 12 de, voor het 7de Groot Afrikaans Tuinfeest in onze tuin te Halle –Zoersel.

    Zelf voelde ik het meer in mijn knieën. In mijn jeugd was er het vele op je knieën zitten, in de kerk en op school als straf. Dat knieënzitten doe ik nog steeds veel gedurende de werkzaamheden in de tuin. Mijn ervaringen hierrond kunt u lezen op mijn blog op het steeds meer gekende Seniorennet. http://blog.seniorennet.be/fruit

     

    03-03-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!