(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil biologische en reguliere eieren nu aantoonbaar

    Fingerprint van inhoudsstoffen
    Verschil biologische en reguliere eieren nu aantoonbaar

    http://www.biojournaal.nl/nieuws/2011/logos/WURRikilt.jpgRIKILT, onderdeel van Wageningen UR, heeft een methode ontwikkeld om de identiteit van biologische eieren met behulp van analytische technieken te verifiëren.

    De methode werkt op basis van een fingerprint van inhoudsstoffen van het ei. De fingerprints van authentieke biologische producten worden vergeleken met een brede selectie van vergelijkbare reguliere producten en de gegevens worden opgenomen in een database. De onderzoekers bij RIKILT ontwikkelden een statistisch model dat de fingerprint van een nieuw monster vergelijkt met die van monsters in de database. Zo kan een uitspraak worden gedaan of dit nieuwe product qua samenstelling op die van biologische of reguliere producten lijkt.

    In het geval van de eieren werkt RIKILT met name met de fingerprint van de geelpigmenten in eieren, de zogenaamde carotenoïden. Het is gebleken dat deze fingerprints voldoende verschillen om goed onderscheid te maken tussen biologische en reguliere eieren. De bepaling van de fingerprints gebeurt met behulp van een scheidingsmethode, de zogenaamde hoge druk vloeistof chromatografie (HPLC). De database bevat ondertussen gegevens van eieren van meer dan de helft van de biologische eierproducenten van Nederland (75) en circa 75 andere eierproducenten (vrije uitloop, scharrel, kooi ei).


    Rikilt presenteerde de mogelijkheden al op de BioVak in Zwolle

    De methode heeft zich in de praktijk bewezen en blijkt prima in staat om fraude of andere onregelmatigheden op te sporen.

    De achterliggende techniek is goed bruikbaar voor gelijksoortige doeleinden bij andere producten. De eerste resultaten van methoden die biologische melk, biologische ham, BOB (beschermde oorsprongsbenaming) kaas, en de geografische herkomst van boter en olijfolie onderscheiden zijn reeds gepubliceerd en of gepresenteerd.  Momenteel wordt gekeken naar verdere ontwikkeling van deze methode onder andere voor gebruik voor het herkennen van biologisch veevoer, wilde versus kweekvis en duurzame palmolie.

    Publicatiedatum: 25-3-2011

     

    26-03-2011, 09:09 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerspruimen of Myrobolanen (Prunus cerasifera)

    Kerspruimen of Myrobolanen

    (Prunus cerasifera)

    Ten alle kante staan bij ons al een week de kerspruimen in volle, witte bloesemgloed, de enkele, roze bloeiende niet te na gesproken. De gewone pruimen staan nog met gesloten knoppen. Ook de Japanse pruimen beginnen te bloeien.

    De foto’s werden al een aantal dagen geleden genomen.  De vroegst bloeiende zijn vandaag al in volle bloei. Dit wil zeggen dat vele bloemblaadjes beginnen af te vallen. De bodem eronder krijgt een wit tapijt.

    Als je onder een boom staat gonst het geweldig van de bijen en de bloesemgeur overweldigt je. (Let op de vliegende bij met beladen pootjes); We beleven een uitzonderlijke, lange, zonnige periode, in wat normaal de buienmaand heet.



















    26-03-2011, 08:39 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Boer hij ploegde voort

    De Boer hij ploegde voort

    Met het aanhoudende droge zonnige weer is de grond voldoende opgedroogd om te late ploegen.

    De tijd is al lang voorbij dat ik de kleine 2000m omspitte  en plaatsen zonder begroeiing met de grelinette bewerkte.

    Vandaag kwam Jos Cools, de 87 jarige vader van de enige nog resterende full-time boer in Halle Kempen ploegen.

    Ik ben tevreden met het resultaat. Enkel nog de kanten wat bijwerken.

    Een tijd kwam ook iemand frezen, maar dan krijg je ondiep een soort ploegzool, zeer nadelig voor dieper wortelende wortelgewassen als wortel, pastinaak en schorseneren.

    FOTO’S

    1.  Overleggen

    2.  Idem

    3.  Op de achtergrond de geelbloeiende Cornus mas, kornellebes

    4.  Ploegen

    5.  Links bloesemende  kerspruim of myrobolaan

    6.  Het ploegen zit er op

    7.  De gisteren verzwikte voet verzorgen met Comfreyolie van de Russische smeerwortel.

    8.  Portret

    9.  87 jaar jong.



















    24-03-2011, 23:59 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog Citroenvlinder

    Nog Citroenvlinder

    Gisteren zag ik de vluchtige ontmoeting van 3 citroenvlinders.

    De vlinders zagen er goed uit, niettegenstaande ze de winter als vlinder overleefd hebben.

    Dit zijn enkel nog mannetjes, zwavelgeel. De wijfjes, groenachtig wit komen pas twee à drie weken later te voorschijn.

    23-03-2011, 12:51 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroenvlinder en Dagpauwoog ontwaakt

    Citroenvlinder en Dagpauwoog ontwaakt

    Vandaag, 21 maart, lentedag, 18°, enkele keren de Citroenvlinder fladderend rond huis en tuin gezien. Telkens één exemplaar. Was het dezelfde die om het uur verscheen?

    Ook een Dagpauwoog gezien.

    De tjiftjaf liet zich meerdere malen horen. Vorige week was hij al op het appel. Op de morgenwandeling gisteren gaf hij echter verstek.

    21-03-2011, 23:28 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG

    VERVOLG

    10. Lemen huis van de aanrijders in “De Ronde”

    11. Berk op de hoek van de Oude Hride en Berkemei

    12. Berkenbosje

    13. Landbouwgebied van de Berkemei

    14. In het bosje in het midden, in de naaldboom rechts zit een  steenuil te zonnen, opgemerkt  door de dames die het parcours uitstippelden.

    15. De voortrekkers

    16. Abeel

    17. Terug aan de kerk

    18. De twee gidsen



















    21-03-2011, 09:30 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelzang Praktijkwandeling Natuurpunt Voorkempen

    Vogelzang Praktijkwandeling Natuurpunt Voorkempen

    Zo.20/3 7u  De wereld ligt er nog bevroren bij van de nachtvorst. Verzamelen aan de kerk van Halle Kempen. Vorige donderdagavond zagen we hier nog een troep kraanvogels overvliegen.

    In de pastorijtuin zingt de roodborst. Dit is de vogel die we ’t meest zullen horen op onze wandeling.

    We nemen als eerste straat Vogelzang, een passende benaming. We leren de 3 maal herhaalde roep van de Turkse tortel onderscheiden van de 5 maal koerende houtduif.

    Ik sta in bewondering hoe vlug de gids Koen Leysen van Natuurpunt-educatie de vogels weet te lokaliseren en er zijn ferme telescoop weet op te richten.

    Hij maakt ons attent op de regelmatig overtrekkende vinken. We horen de schetterende winterkoning en het zachte liedje van de heggenmus, en het bij wijle pompend zingen van de koolmees. De pimpelmees liet zich maar weinig opmerken; de  vink een paar keer. We horen even de staartmees, maar krijgen die niet te zien, wel de kuifmees en bewonderen zijn schitterende kuif in de telescoop. Verder de afwisselende strofen van de zanglijster en slechts een paar keren de merel. Die zingt meer bij de eerste ochtendschemering.

    Enkele keren hoorden we de groenling en de krachtige roep van de boomklever. Even verder was deze druk bezig de invliegholte van een nestkast met modder te verkleinen. We zagen hem bezig aan zijn kleverig werkje. Op een paar modderhoopjes kwam het niet aan. Gans de bozenzijde van de nestkast was volgeplakt.

    Op de Kattenberg passeren we de woning van zoon Peter waar de 3 fuivers verbleven na de aanrijding in “De Ronde”.

    Verder op de Berkemei wordt het landschap opener. Dit is de kant waar wij wonen op de parallelstraat met de Berkemei, die in 1962 nog geen naam had. Toen kwamen we op Berkemei 16 wonen. Nu draagt het huisnummer van onze buur daar nr 103. Ik had net verteld dat hier, tot 40 jaar terug, de roodborsttapuit meerdere nestplaatsen had of 2 wijfjes en een manentje werden waargenomen. Koen hoorde zijn eerste zwarte roodstaart. Een koppeltje scholeksters liet zich bewonderen, met erboven baltsvlucht van de kieviet.

    Opmerkzame dames wisten in de verte een zonnende steenuil te ontdekken. Hij heeft er zijn broedplaats. Nog een prachtige vogel in de telescoop is de Witte kwikstaart.

    Een paar overvliegende roeken zijn te herkennen aan de meer roeiende vlucht en de afgeronde staart. Een buizerd schroeft in de lucht. We zien ook nog een paar reigers en voor sommigen een glimp van een aalscholver. In het bosgedeelte hadden we het “tsiet” van de grote bonte specht gehoord en later het lachen van de groene specht. Een zingende spreeuw in glimmend kleurenpak is te bewonderen in de kijker.

    Op Hooidonkeinde wees ik op het drietal oude abelen. Toen ik in 1970 voorzitter was van het Groencomité, waren het al majestatische bomen.

    Intussen was het heerlijk wandelen met het zonnige weer en genieten van de warme zonnestralen. Iedereen was voldaan. We hadden veel gehoord en waargenomen.

    Als je de kans hebt met een van de educatieve medewerkers of gidsen van Natuurpunt er op uit te trekken: doen.

     

    FOTOMATERIAAL

    1. Op weg

    2. Groepsfoto

    3. Aan het bejaardencentrum is men nog aan ’t uitbreiden

    4. Door het bos

    5. Telescoop

    6. Een oude berk vol met heksenbezems

    7. Boomklever

    8. Zijn metselwerk

    9. Luisterende groep

     




















    21-03-2011, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!