(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    05-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even bijpraten vanuit Zeeland

             Even bijpraten vanuit Zeeland

               (Karel Martinet, Heikant Hulst)

     

    …Zelf vonden we de open dag ook zeer geslaagd, wij hadden immers iets dergelijks nog nooit gedaan, en het weer was ongelooflijk. Vooral de reacties van de mensen deden ons goed.

    Het blijkt dat veel mensen zaken voor bijzonder houden die het in mijn ogen niet zijn. Maar misschien zijn veel mensen al te ver af komen te staan van de boerderij en van de natuur. Want ook mijn groentetuin, die er wel eens beter heeft voorgestaan, werd door sommigen geroemd alsof het een wereldwonder was.

    Ook de deelnemers hadden een goede dag. De man van de fuitpers was zeer enthousiast. Hij vertelde dat er geen bank was die hem geld wilde lenen om een mobiele fruitpers aan te schaffen, terwijl het nu toch wel aardig loopt. Die banken weten het ook allemaal niet zo goed.

    Vorig jaar had ik zeer goed sap geproefd van de pers op een andere locatie. Dit jaar heb ik ook even geproefd, maar dat vond ik toch iets minder, iets te zuur. Ons eigen sap viel ons erg mee, dat zal vlug op zijn denk ik. Voor een kleine neef ga ik proberen nog wat pakken in te slaan via de Stichting Landschapsverzorging.

    Hopelijk is jouw sap ook zo'n succes. Ga je er ook wijn van maken? Het is koud geperst, en snel dus weing geoxideerd, ik denk dat het zeer geschikt zou kunnen zijn.

    Wat betreft je blog, de laatste weken is de productie weer indrukwekkend, vooral vorige week en overwegend zeer interessant.

    Nu hadden wij het zaterdag nog even over Mirabelle de Nancy. In Landleven las ik deze week dat er enkele verbeterde klonen van bestaan, met name de Duitse selecties Bellamira en Miragrande zijn zelfs zeer geschikt als dessertvrucht. Is daar bij jou iets van bekend?

    Van mijn vijg (die doorgaat voor een Castle Kennedy, gekocht bij Peter Bauwens van de Nieuwe Tuin) heb ik op dit moment een serieus aantal herfstvijgen, van de tweede vruchtzetting dus, en dat gebeurt niet elk jaar. Ze worden veel paarser dan de 1e oogst die al in juli was, en ze zijn lekker, romiger dan de zomerse versie, maar wel ongeveer half zo groot. Dat is voor deze vijgen geen probleem want ze zijn nl. normaal erg groot. Frappant is dat van deze struik alle vruchten voor mezelf zijn en niet voor de insecten. De eerste oogst was voor hun te vroeg, de tweede oogst te laat. Het is voor mij een troost, want dit jaar had ik eigenlijk voor het eerst in 25 jaar geen pruimen.

    Ik twijfel aan het ras, want in zijn eigen boekje over vijgen plaatst Bauwens een foto van een vrucht die totaal niet op die van mij lijkt.

    Wat ik wel heb dit jaar zijn walnoten, van een kwaliteit die mij meevalt na de matige zomer. Blijkbaar kun je bij mobipers ook walnoten laten persen voor olie, als je ze zonder dop aanlevert. Misschien ga ik dat nog eens een keer doen, het moet lekker en gezond zijn, die olie.

    Jammer dat we niet meer gekeken hebben naar mijn Japanse wijnbes. Sinds een paar weken was er weer een grote tak waarvan de bladere begonnen te krullen en verschrompelen.

    En je hebt nog eens een scheut tegoed van mijn gele stekelbes.

    vriendelijke groeten

    Karel

     

    Aanvulling:

    -     Het sap dat ik liet persen vind men hier zeer goed. Wijn maken doen we al lang niet meer.

    -     De Bellamira® heb ik 4 jaar geleden meegebracht van het tuincentrum “Der Sängerhof” te Meckenheim, iets voorbij Bonn. Vorig jaar oogstten de vogels. Dit jaar waren er geen pruimen. Ik moet de boom dit najaar verplanten, want hij staat te dicht bij mijn Winterbanana die ik helemaal kaal geknipt had met het oog op rooien, doch die liep toch opnieuw uit en krijgt een nieuwe kans. Ik weet niet of Bellarmina dichterbij te verkrijgen is.

    -     Naar ik vernam laat Mobipers de noten voorlopig nog persen in Frankrijk.

    -     De Japanse Wijnbes is in tegenstelling met Dormanred vrij droogtegevoelig. Bij mij stierven in het verleden ook meerdere struiken. Bij het laattijdig herplanten dit voorjaar overleefde geen enkele van de 3 Japanse Wijnbessen, terwijl de meeste braamachtigen wel overleefden. In de toekomst voorzie ik in een dikke mulchlaag tegen droogtestress.

     

    05-10-2008, 16:48 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit Happenings in Oktober

    Gloster

    Fruit Happenings in Oktober

    Volgende zondag 5 okt. te Itegem  Bevelse stwg 85 bij Eddy Vets. 10 – 18 U  Eddy is voorzitter van de Mechelse Pomologen. Hij wordt bijgestaan door Louis Millis, een fantastische enter en kweker van vele fruitsoorten.

    Je komt hier in een grote boomgaard. Naast het kweken van de Mechelse rassen is Eddy gefacineerd door de grote familie van de Renetten.

    De kweek hier is biologisch.

    De Nationale fruittentoonstelling van de Nationale Boomgaardenstichting (NBS) gaat dit jaar door op zo. 12 okt. te Geel Ten Aard in de Hooibeekhoeve,  Hooibeeksedijk. 10 – 18 U

    Meer dan 300 oude en streekeigen fruitrassen. Een ideale kans voor de belangstellenden of personen met plantplannen om ons nationaal fruitassortiment te leren kennen en kennis te maken met de verschillende kenmerken en eigenschappen van de onderscheiden rassen.

    Tevens zijn er lekkere fruitbereidingen voorzien, zoals rasechte fruitsappen (Gascoigner Scarlet sap, Keuleman sap, Court-Pendu sap, ….), fruithoning van de eigen hoogstamboomgaarden, appel- en perenstroop gemaakt van fruit uit hoogstamboomgaarden, zonder enige toevoeging, … Een uitgebreide proef- en verkoopstand van authentieke appel- en perenrassen.

    Heeft u een voor u onbekende fruitboom in uw tuin staan, breng dan gerust een vijftal vruchten mee, dan zoeken de NBS-medewerkers voor u uit om welke fruitsoort dit gaat.

    De Hooibeekhoeve is het praktijk – en voorlichtingscentrum voor de melkveehouderij in de provincie Antwerpen. Je maakt er tevens kennis met verschillende aspecten van landbouw en platteland.

    Zo. 19 okt Fruithappening van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen  10 – 18 U  in het Cultureel Centrum te Zwalm. Vorig jaar was Kruishoutem aan de buurt.

    Men heeft mij gevraagd twee maal een half uur te spreken over de aanplant, het onderhoud en de mogelijke ziektes.

    Zoals telkenjare zijn er veel standen en activiteiten rond het fruitgebeuren.


    Foto's  Fruit van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland   Open Deur K. Martinet Heikant

    Eisinger Klumpke

    Zoete Ermgaard

    Pondspeer of Catillac

    Karmijn de Sonnaville

    Gloster

    Falstaff:  (door mij meegebracht) Kruising van East Malling tussen James Grieve en Golden Delicious.

                  Geïntroduceerd in 1986; rijke smaak; groeit voldoende gezond.

                  Weini!g val. Pluk in okt., bewaart tot dec.













    02-10-2008, 13:33 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    30-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comité Jean Pain 30 jaar (28/09)

    Comité Jean Pain 30 jaar (28/09)

    Was het in ’74 of ’76? dat we in Brussel een film zagen hoe Jean Pain in het zuiden van Frankrijk het houtgewas uit brandgangen composteerde en de compost gebruikte in zijn tuin midden de wildernis. Die tuin was echt gebarricadeerd met boomstammen om de everzwijnen buiten te houden.

    Frederik Vanden Brande van Londerzeel, 2 de Veltvoorzitter van 1978 tot 1980, vertaalde het boek van Jean Pain ‘Een andere Tuin’. Op Hof ter Winkelen richtte hij zijn eigen compostwerf voor compostering van vers houtgewas op. Hieruit groeide de vzw Comité Jean Pain. De man kwam hier regelmatig op bezoek. Je weet: niemand is sant in eigen (Frankrijk) land.

    Frederik kon 3 werkkrachten van het door de regering net gecreëerde Bijzonder Tijdelijk Kader, om de werkeloosheid op te vangen, tewerkstellen. In Velt konden we 12 krachten aantrekken.Een formidabele steun in de rug.

    Frederik haalde de woorden aan van Jean Pain: “l’Année 1981 sera l’année de l’explosition!” . In Readers Digest van mei/81 verscheen een reportage van 7 blz., in een oplage van 32.000.000 exemplaren.  Reactie: 16.000 brieven. Zes weken daarop begaf het hart van Jean Pain.

    Londerzeel groeide uit tot een internationaal centrum. Personen uit 65 landen kwamen er al op stage. Met Frederik kan het ook in het Esperanto.

    Met Filip Robinet en zijn opvolger Gerrit Van Dale werden er knappe medewerkers aangetrokken.

    De overheid zag het belang in van compostverwerking en richtte de Vlaamse Compostorganisatie, VLACO vzw op. Gerrit heeft de cel Thuiscomposteren met de vorming en de begeleiding van de compostmeesters onder zijn hoede.

    “Die begeleiding waren we in Nederland vergeten” getuigde Harry Winckels van VAM, Nederland.

    Gerrit Van Dale combineert zijn job met het Comité Jean Pain, waarvan hij onlangs de nieuwe voorzitter werd, na bevordering van de 82 jarige Frederik Vanden Brande tot erevoorzitter.

    We waren blij met het terugzien van Jean Cornelis, toen voorzitter van Velt Ukkel-Brussel, een van de eerste Veltafdelingen en medestichter van de vzw Comité Jean Pain.

    We genoten van het verhaal van Luc Van Acker, nu in de top van Ovam, hoe hij met echtgenote en dochtertje voor info kwam en ter plaatse aangetrokken werd als medestichter.

    Gerrit leidde in zijn eigen stijl de verschillende sprekers in.

    De burgervader van Londerzeel onderlijnde de pioniersrol van Frederik Vanden Brande. Bij een vorige viering kreeg Frederik al de eretitel “ereburger van Londerzeel”, net als Gerard Walschap.

    Uit de toespraak van de vertegenwoordiger van de provincie Brabant onthield ik hoe deze provincie het verst staat met de steun voor het compostcentrum. Jan Vannoppen, sinds vorig jaar de directeur van Velt, bracht een gesmaakt eresaluut vanuit zijn ervaringsrijke achtergrond.

    Het Comité heeft ook zijn vertegenwoordigers in Brussel en Wallonië. Vanuit Frankrijk kwam iemand aan het woord van de compostmeesterwerking te Valenciennes. Iemand bracht ook een groet in het Spaans. Harry Swinkels van de Vuil Afvoer Maatschappij (VAM) in Nederland, die al van veel vroeger compost maakt, was vol waardering voor het werk in Vlaanderen.

    Daarna bezochten we de werf.

    De bekomen compost gaat reeds al de tijd  naar de 12 tuintjes van dorpsgenoten. Haast iedereen teelt ook asperges. Die doen het blijkbaar goed in al die humus. Ik meen een C (koolstofgehalte) van 35 te hebben gehoord!

    Op Hof Ter Winkelen word je altijd hartelijk ontvangen.Daartoe draagt ook Lauraine bij, de echtgenote van Frederik.

     TER AANVULLING: Zie voor verdere informatie:

    www.comitejeanpain.be

    www.vlaco.be


     

    30-09-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    29-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Deur bij Karel Martinet door de Stichting Landschapsbeheer Zeeland te Heikant Hulst

    Open Deur bij Karel Martinet door de Stichting Landschapsbeheer Zeeland te Heikant Hulst

    27 september, schitterend Herfstweer

    Een tot in de puntjes verzorgde ontvangst

    Hier was tot kort na de oorlog een vlasbewerkingsbedrijf gevestigd. Bolle, familie van ons, had op De Reiger te Ichtegem een gelijkaardig bedrijf. Ik heb als kind dikwijls naar het zwingelen staan kijken, het wegslaan van de lemen, de gebroken, houtige omhulsels van de vlasdraad. Tijdens de wintermaanden werd een soort ketel gevuld met lemen omgekeerd op de Leuvense stoof gezet. De lemen brandden gedurende lange tijd en gaven extra warmte.                     Over meerdere vlasbewerkingstoestellen werd uitleg gegeven door vakmensen uit de tijd.

    De 100 jarige, machtige schuur vormde een bijzonder attractiepunt. Op de oude dorpsvloer werd het dorsen met de vlegel (vlei in het West-Vlaams) gedemonstreerd. Bij ons thuis werd nog gedeeltelijk gedorsen tijdens de oorlog.

    Voor de oorlog al had de dorsmachine haar intrede gedaan. Uit mijn prilste kinderjaren herinner ik mij nog “Den Duvel” met indrukwekkende zwarte snoet die met een brander verhit werd. Met alle beschikbaar volk werd aan de lange, brede aandrijfriem tussen de stoommachine en de dorsmachine getrokken om het aandrijfmechanisme op gang te trekken.Tegen het begin der oorlogsjaren werd die stoommachine al vervangen door een speciale tractor.

    Een van de laatste dorsmachines kon men in de wei aan het werk zien. Voor de bediening was maar één man meer nodig, plus de man op de schelf om de schoven met de vork toe te leveren. Bij volle werking is er nog iemand nodig bij het graan en bij het geperste stro.

    Voor mij het interessantste was echter de kennismaking met de Mobipers, een complete sapbereidingsmachine van een jong echtpaar uit Zoelen bij Tiel, de Betuwe, de fruitstreek van Nederland.

    Zie  www.mobipers.nl

    De machine werd naar eigen ontwerp van de man gebouwd en is nu voor het tweede jaar in bedrijf. De capaciteit is 500 l  per uur. Het sap komt in een bag-in-box van 5 l met tapkraantje. Blijft 2 j goed, geopend tot 8 weken.

    De NBS heeft dit najaar ook hen voor een paar dagen ingehuurd, naast iemand van Aken, met een iets minder grote capaciteit, voor nog een 5 tal dagen. De bedoeling van de NBS is om volgend jaar over een eigen sapmobiel te beschikken. Men dient vooraf in te schrijven met minimum 75 kg en zich op het uitgestippelde moment aan te bieden.

    Het rendement sap zou 70 % bedragen. Ik kon 190 l sap inladen.

    Er waren nog andere werkende toestellen als bv een haverpletter. Verder tochten met de huifkar. Meerdere standen, waaronder een fruitstand van de Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Dit is een recent initiatief, gecoördineerd door Theo Aernoudts.

    Karel verzorgde geleide rondleidingen. Ik kon mij aansluiten bij de eerste, die na veel omzwervingen via gebouwen en demonstraties tenslotte eindigde in zijn tuin. Dank Karel voor de boeiende uitleg.

    Voor verdere, gelijkaardige manifestaties zie www.landschapsbeheer.nl/zeeland

    FOTO’S

    Verwelkoming door de familie

    Karel Martinet deed de boeiende rondleidingen

    Dorsen met de vlegel

    De 100 jarige schuur

    Dorsmachine

    Mobipers

    Mobipers

    Mobipers

    Eddy Dobbelaar gaf uitleg op de fruitstand



















    29-09-2008, 21:31 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!