(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    04-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Infoavond biologische Aardbei en Kleinfruitteelt 29/4 Provinciaal Proefcentrum Kleinfruit (PPK)

    Infoavond biologische Aardbei en Kleinfruitteelt   29/4

    Provinciaal Proefcentrum Kleinfruit (PPK)

    De provincie Vlaams- Brabant heeft te Pamel-Roosdaal in het Pajottenland een enige, biologische proeftuin, naast, maar los van de Provinciale Tuinbouwschool..

    Onder leiding van Paul Hendrickx ging de grote groep eerst de proeven bekijken die allemaal beschut aanliggen in serres, doch in volle grond, een vereiste in de bioteelt.

    Enkele frambozenrassen worden vergeleken. We passeren ook wat bessen in openlucht op weg naar de vele proeven met aardbeien, zowel met zomerrassen als met doordragers.

    Voor beide groepen is er nu biologisch geteeld plantmateriaal.

    Er is ook een serre met bramen, braambozen en andere besdragenden.

    Een knap initiatief vind ik het nieuwe agroforestery perceel (bomenteelt gepaard met een andere agrarische functie; meestal gecombineerd met weide). Op ruime afstand zijn er twee rijen hoogstamkersen aangeplant. Tussen de bomen staan op rij een groot aantal kleinfruitsoorten als bv Gojibes, de kornellebes Jolico, Jostabes, lijsterbes , vlier, Japanse Wijnbes, Taybes, en nog vele andere. Enkele soorten zijn mij nog onbekend. Conclusie een enige verzameling. Bezoekers zullen hier veel van de wereld van het kleinfruit kunnen leren kennen.

    Voor de liefhebber wordt Pamel dus te interessanter. Je wordt er gastvrij ontvangen, in tegenstelling met Sint-Truiden waar men sinds dit jaar lid moet zijn (= €100) of voor een activiteit €20 moet betalen. Trouwens voor een liefhebber is St.-Truiden minder interessant, omdat alles er toegespitst wordt op grootschalig ondernemen= industriële fruitteelt. Men kan wel niet anders, gezien de economische ontwikkeling.

    Bij Bio gaat het nog meer op menselijke maat.

    Dan volgde binnen het tweede gedeelte. Iedereen ontving een brochure met de resultaten.

    De proefresultaten, respectievelijk voor aardbeien en houtig kleinfruit werden behandeld door diverse sprekers.

    Mieke Vadermersch behandelde telkens de rassenproeven. Yves Hendrickx had het over het biologisch plantgoed van aardbeien. Paul Hendrickx en Jonas De Win bespraken de gewasbescherming, de onkruidbeheersing en de agrobiodiversiteit.

    FOTOMATERIAAL

    Op weg naar de proefpercelen passeren we percelen van de Tuinbouwschool. Daar zien we het werk van de spinselmot,die we deze tijd ook in fruitbomen aantreffen. Een kardinaalsmuts is helemaal ingesponnen.

    Verder spreken de foto’s voor zichzelf.

    Japanse Kornoelje (Cornus officinalis) op het plaatje.

    Is er hier een verwarring? De Japanse kornoelje heeft als wetenschappelijke naam Cornus kousa. De Cornus officinalis noemen wij de Chinese Kornoelje

    http://www.jardindupicvert.com/4daction/w_partner/cornouiller_officinal_cornus_officinalis.9140

    http://www.houtwal.be/vakartikels/bijzonder_winterhard/cornus_kousa_planten.htm

    Plaqueminier d’Europe (Diospyros lotus). Wordt een boom. Geeft kleinere vruchten. Wordt gebruikt als onderstam voor de echte kaki (Diospyros kaki)

    Zie : http://www.tuinadvies.be/kaki_boom_kakiboom.htm

     

















    04-05-2014, 12:27 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG

    VERVOLG

     

    In een serre kreeg men af te rekenen met de larven van de Taxuskever. Deze kunnen veel schade berokkenen aan de wortels. In een serreklimaat hebben ze het naar hun zin. Men kan natuurlijke vijanden inzetten.

    Een geparasiteerde larve













    04-05-2014, 12:19 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    02-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Bezoek bij Danny Billens

    Op Bezoek bij Danny Billens

    Van de gelegenheid van de infoavond van het PPK Pamel maakten we gebruik om te Oetingen Danny Billens te bezoeken.

    Danny is een van de pioniers van de Bio-fruitteelt in Vlaanderen. Zijn vader was fruitteler in het vruchtbare Pajottenland. Hijzelf kreeg een opleiding als bakker. Bij de overname van de percelen van zijn vader besloot hij het zonder de pesticides te doen en enkel met biologische middelen, o.a. zwavel te werken. In 1989 was hij in omschakeling naar de bioteelt. Veel heeft hij zelf moeten uitzoeken. Zijn dynamisme en vlotheid bij menselijke contacten zal hem zeker geholpen hebben.

    We bezochten hem een eerste maal begin der 90 tiger jaren op een opendeurdag. Een attractiepunt waren de fruittaarten. Hij bakt nog steeds voor zijn dochter, die nu de winkel beheert.

    Iemand die kan oordelen vindt bv zijn pruimentaarten de beste van de wereld. Daarvoor heeft hij de kwets Hanita staan.

    Zijn nieuwe woning ligt knap op een helling. Voor het huis heeft hij enkele Nashi’s, zijn oude liefde aangeplant, maar ook kweeperen en een paar Duitse Abrikozenrassen, die na drie jaar pronken met al vrij ver ontwikkelde vruchten. De bomen staan er prachtig bij, doch zullen toch in het oog moeten worden gehouden omwille van takmonillia, die al de kop opsteekt. Er groeit ook een pergola met kiwibessen en zelfs hier waren, in zeer lichte mate, sporen van nachtvorst te bespeuren.

    In een laag gelegen fruitaanplanting had hij vetpotten laten branden. Hij is bv opgezet met het vroege ras Lena: een zeer grote opbrengst van smakelijke vruchten, doch zeer vatbaar voor kanker. Ook over het nieuwe ras Zari was hij zeer te spreken, maar ook hier kankergevoeligheid, ten dele te wijten aan het naast gelegen ras Lena.

    In zijn elektrisch wagentje, afgeleid van een golfwagen lag de lichte, elektrische kettingzaag die met batterij anderhalf uur kan werken. Heel handig om met een zuivere snede de kanker uit te snijden.

    Enkele Foto’s

    Danny

    Idem

    Een zoon Colruyt, met eigen plannen voor een nieuwe speciaalzakenketen was net op bezoek.

    Aziatische peertjes

    Aantrekkelijke perziken

    Takmonillia

    Kweepeer

    Bloem kweepeer.

     

















    02-05-2014, 23:35 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloei Braambozen (op 25-4-2014)

    Bloei Braambozen (op 25-4-2014)

    In dit voor braambozen – het kruisingsproduct tussen bramen en frambozen – gezegende jaar vond ik het interessant de bloeiwijzen van de verschillende rassen te vergelijken. Tijdens de voorbije 3 zware winters (temperaturen een stuk lager dan -10°) hadden deze het erg te verduren. Sommige planten vriezen dan tot tegen de grond af, doch de wortels blijven intact. Frambozen daarentegen hebben geen last van de vorst. De bramen zijn wel gevoelig en het zijn dan nog de gestekelde die eveneens sterk lijden onder harde vorst. De Amerikaanse, stekel loze bramen hebben dan in duidelijke mate minder te lijden.

    Helen en Adrienne, twee rassen van Derek Jennings, na zijn pensionering gecreëerd, worden wel meestal als bramen benoemd, doch hebben alles weg van braambozen. Hij was ook de onderzoeker aan het Scottish Crop Research Institute (nieuwe naam: The James Hutton Institute ) die in 1978 de Medana Taybes op de markt bracht. De Stekelloze mutant ontstond spontaan in een tuin in Buckinghamshire en kwam in 1997 op de markt. Metolius en Obsidian zijn Amerikaanse rassen uit Oregon van recentere datum.                                                               Silvan werd in Australië gekweekt met West-Amerikaans materiaal. Kotata (Oregon State University 1984) en Waldo, eveneens van Oregon State University.

    Bij mij groeien alle planten voorbeeldig, behalve Silvan. Daar is een verklaring voor. Twee jaar terug liet ik een door vorst beschadigde stengel staan. De plant gebruikte al haar energie om de beschadigde stengel nog vrucht te laten dragen met als gevolg prutsvruchtjes op de oude stengel en slechts korte, nieuwe stengeltjes die in de winter 2012-2013 weer compleet afvroren. De nieuwe scheuten van vorig jaar zijn nog zeer zwak in vergelijking met de normale stengels die gemakkelijk 3-4 m lang worden. Ik vraag mij af of een dergelijke plant nog voldoende kan herstellen? Wait and see.

    FOTO’S

    Helen tak

    “   bloemen

    “   bloem

    Adrienne is duidelijk later

    Adrienne bloemknop

    Buckingham Tayberry struik

           “             “         bloem

    Taybes Medana , de oorspronkelijke met stekels is duidelijk later

       “           “       bloemknop



















    01-05-2014, 10:16 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 1

    VERVOLG 1

    Metolius struik

         “        bloem

         “         bloem

    Obsidian struik

           “     bloemen

           “     bloem

    Een andere Buckingham Taybes

    Buckingham Taybes   bloem

    De Medana Taybes staat duidelijk minder ver



















    01-05-2014, 10:12 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 2

    VERVOLG 2

    Kotata, is ook duidelijk later. Het is een struik die ontzettend veel ranken produceert. Vraagt zeer veel snoeiwerk.

    Kotata bloemknop

    Silvan

       “

       “   bloem

    Waldo

    “     bloem

    Ter vergelijking: Bramen zijn duidelijk later

    Knoppen nog gesloten

    Over de vruchten zullen we het later hebben. Ze zijn een delicatesse. Wellicht enkel te vinden in luxe speciaalzaken. In de liefhebberstuinen zijn ze weinig bekend. Nochtans zijn er veel tuinen die een beter microklimaat hebben dan ik, in de Kempense natuur. De natuur is hier niet altijd even mild.

    Over een maand op zondag 1 juni doe ik mee aan de open tuinen van VELT. (Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren). U kunt zich dan een beeld vormen van de al ver ontwikkelde vruchten.

     



















    01-05-2014, 10:06 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!