(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    27-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INGEVROREN BLAUWBESSEN
    Van de firma Schrijnwerkers kreeg ik volgende info: Geachte, Bedankt voor Uw mail. Wat betreft diepgevroren bessen: op moment is het aanbod van dit soort bessen beperkt tot industrie bessen tbv van het zelf maken van wijn. Deze bessen worden tegen de zeer schappelijke prijs van 1 € /kg afgegeven. Er staan hier op moment zeker een 100 – 150 kg in de vriescontainer. Vandaag zijn ook nog 600 kg naar het vrieshuis gegaan met de bestemming voor vlaai te laten baken voor bakkers of andere. Deze bessen zijn ook uitstekend geschikt voor het maken van confituur of andere bereidingen. De prijs hier van is 3,5 €/kg. In de loop van het seizoen zal mijn persoonlijke diepvries ook nog volgeraken met bessen voor de “normale” consumptie in yoghurt, fruitsalades of andere recepten. Deze bessen zijn dan ook af bedrijf te koop per volle kist van 5 kg. De prijs is helaas nog niet verder bepaald. Ik hoop U en Uw lezer hier verder mee te kunnen helpen. In de Standard van 22 juli en Het Nieuwsblad van 5 aug (beiden editie Limburg) vindt U 2 artikelen over ons bedrijf in België waar we sinds 1991 actief zijn en waar sinds een jaar of 6 het brede publiek ook zelf bessen mag komen plukken. (Tussen haakjes: onze VELTafdeling is er al tweemaal gaan plukken.) Zie voor verdere info ook onze website www.blauwebessen.be NB. : de bevroren bessen staan in Gruitrode. Met vriendelijke groet, Ruth Schrijnwerkers - Scheer Blauwe bessenplantages Schrijnwerkers Weg naar As 121 B - 3670 Gruitrode tel. +32 - 89 85 89 33 fax. +32 - 89 81 23 53 www.blauwebessen.be www.schrijnwerkers.nl

    27-08-2005, 23:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    26-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MANKEREN MIJN PRUIMEN KALK?
    Vandaag kreeg ik dorpsgenoot Guido De Coene op bezoek. Hij woont nauwelijks op een km afstand en vertelde mij dat hij de takken van zijn Anna Späth pruimeboom moest onderstutten. Aan mijn boom hangen slechts enkele vruchten. Heb je wel voldoende gekalkt? 't Is al een tijdje geleden dat ik nog kalk strooide. Anderzijds kregen de bomen wel houtasse en kippenmest. In beiden zit kalk. Toch nog meer kalken? Ik ben geneigd te denken dat de lentenachtvorst bij mij de spelbederver was.

    26-08-2005, 22:21 geschreven door Daantje

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIEPVRIES FRUIT
    Geachte heer/mevrouw Ik las dat u iets schreef over blauwbessen uit de diepvries. In Nederland ben ik nog nooit ingevroren fruit tegen gekomen, maar ben er wel hard naar op zoek. Heeft u merknamen of bedrijfnamen die blauwbessen bevroren aanbieden? hopelijk hoor ik van u, Met vriendelijke groet, S. de Kruijf Fennema ANTWOORD: Kijk eens op www.schrijnwerkers.nl en leg hen uw vraag voor. In Grubbenvorst hebben ze een Blauwbessencollectief en hopelijk voor u weten zij of en wie hun bessen diepvriest. Destijds heb ik het gros van mijn collectie rassen bij hen aangeschaft. Ingevroren fruit kan je o.a. vinden bij de Duitse Firma Bofrost.Zij zijn ook in Nederland actief. Ik haal 2 voorbeelden aan uit hun catalogus: 0800 Vruchtenmix Extra fijne vruchtenmix van aalbessen, braambessen, frambozen en kersen. Losgevroren. 1000g €5,25 0802 Frambozen Volrijpe bessen, voorzichtig geplukt en zorgvuldig per stuk schokgevroren. 1000g €7,95 Bij het invriezen van bessen letten wij er op dat er slechts één laag van gave vruchten is. Ze worden dus 'losgevroren'. Daarna gaan ze in een grotere verpakking. Een andere mogelijkheid is de bessen tot moes te mixen en deze moes in te vriezen. Dit bespaart plaatsruimte.

    26-08-2005, 22:04 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    25-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOSTABES
    Ik kreeg volgende vraag: wat zijn jouw ervaringen met Jostabes? Mijn eerste Jostabes kreeg ik meer dan 25 jaar terug van Herman De Waele van Geraardsbergen, die kort daarop VELTvoorzitter werd. Toen de plant vruchten moest gaan dragen waren er in de tachtigerjaren nogal veel lentevorsten met het bevriezen van de bloemen als gevolg. Het waren magere kleinfruitjaren. Geen zwarte bessen, haast geen stekelbessen en maar weinig rode bessen, behalve een late bloeier als bv Rondom. Nu ik dit schrijf lijken die slechte jaren al lang achter de rug. Slechte jaren zijn er al meer dan 10 jaar niet meer geweest. Jostabes is een Duitse kruising tussen zwarte bes en stekelbes. Het resultaat zijn vergrote zwarte bessen, met een zachtere smaak dan de doorsnee zwarte bessen. Ook de struikgroei is een stuk feller dan zwarte bes. Van de stekelbesouder is niet veel te bemerken, behalve wat in de (vergrote) bladvorm. Merels lusten Jostabessen nog liever dan zwarte bessen. Bij deze laatste heb ik het meest last van houtduiven! Met Jostabessen maak je lekkerder confituur dan met zwarte bes. In een mixer mixen we enerzijds bessen en anderzijds nog groene, vroege appelen. Zo heb je natuurlijke pectines die zorgen voor het stijf worden bij de bereiding van de confituur. Hierbij gebruiken we ongeveer ¼ rietsuiker. Ik ben van plan de Josta, bij de herinrichting van mijn kleinfruitkooi, een plaats te geven naast de Worchesterbes (spreek uit woesterbes) en de Black Velvet (kruising van Worchesterbes met zwarte bes). Beiden zijn even felle groeiers als de jostabes, maar struiken en vruchten hebben alle kenmerken van een stekelbes. De vruchten zijn echter een stuk kleiner dan de doorsnee stekelbessen. De vruchtdracht is evenwel veel groter dan bij Josta. Beide soorten zijn zeer gezonde groeiers. Als belagers zijn er enkel de bessebastaardrupsen; maar aan zo’n grote struiken kunnen ze minder schade berokkenen dan aan de kleine stekelbessen.

    25-08-2005, 00:13 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    23-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP WELK PERCEEL
    Iemand vroeg mij op welk perceel men best aardbeien teelt. Dikwijls gebeurt dit na vroege aardappelen. In de literatuur raadt men dit af omdat aardappelen en aardbeien dezelfde bodembelagers zouden hebben. Zelf plant ik graag na tuinbonen (labbonen), erwten of op het veld van de ajuinen en sjalotten.

    23-08-2005, 23:54 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE AARDBEIEN
    Sinds enkele jaren teel ik mijn aardbeien op voorgeponst antiworteldoek van 1,14 m. Op de witte naden, die 25 cm van elkaar liggen, heeft men om de 25 cm een gat geponst. De buitenste rijen gaten liggen slechts op 7 cm van de rand en worden mee ingegraven. Ik leg verhoogde bedden aan; maak aan weerszijden een rechte geul en leg de boorden strak in. Verhoogde bedden zorgen ervoor dat de planten niet met hun wortels in het water zitten. De waterspiegel hier in de Kempen staat 's winters praktisch gelijk met de grond. Door de ophoging win ik al ongeveer 15 cm. Ergens heb ik gelezen dat de wortels van aardbei tot 1 m diep kunnen gaan. Alleszins niet bij mij. Waarschijnlijk wortelen mijn gtootste bomen niet onder de 80 cm! Het grootste voordeel van het geweven antiworteldoek is het verhinderen van onkruidgroei en dus geen wiedwerk. Daarbij komen vervroeging, de propere vruchten en betere opdroging, met minder vruchtrot als gevolg. Het grote nadeel is de verhoogde lentenachtvorstschade. Bij dreigend gevaar is afdekken de boodschap. Het voorbije seizoen heb ik geexperimenteerd met drie rijen, omdat in biologische teelt de bladgroei minder is en omdat er steeds nogal wat uitval was wegens wortelrot. Vorig jaar teelde ik met eigen uitlopers, vooral van Gorella en misschien van nog overgeschoten Elsanta. Ik had ook wat planten van Malling Pandora. Ik heb de indruk dat de dichte planting de wortelrotaantasting nog meer in de hand gewerkt heeft. Het late ras Pandora bijft gelukkig gezond! Vorige zondag heb ik nieuwe planten aangeschaft op de markt te Heist-op-de-Berg. Ik was zeer gelukkig er vooral planten van Korona te kunnen kopen. (€10 per bak van 25 goed bewortelde planten.) Verder Darselect (30 cent) en een pak losse planten ( € 10 voor 50). Ik kocht ook een bak MELATE. (30 cent). Het zou een gezond en lekker laat ras zijn. Maar ik heb er nergens gegevens over gevonden. ( Mocht er iemand onder de lezers zijn die hier meer over weet, dan zou hij/zij mij een plezier doen met die info.) En tenslotte nog enkele Selva, doordragend ras (50 cent) en Fragoo ® F1 White (40 cent). FRAGOO is de hybride aardbeiserie van S&G Flowers. Bijzondere kleuren en grote bloemen, die fraai contrasteren met het donkergroene blad. Vanaf het voorjaar continu groei en bloei en de hele zomer volop smakelijke rode aardbeien! Dankzij de compacte plantbouw is Fragoo uitstekend te telen in 10.5 cm potten en hangpotten. - Gemakkelijk en snel te telen - Minimale groeiregulatie nodig (natuurlijk compact) - Hele zomer volop aardbeien. KORONA is al een oud ras , 1978, van het Veredelingsstation van Wageningen. Het is een productief, zeer goed smakend, middentijds rijpend ras. De plant is matig vatbaar voor vruchtrot. Verder weinig vatbaar voor verwelkingsziekte, roodwortelrot en meeldauw. Elsanta, maar ook Gorella zijn daar te gevoelig voor. DARSELECT is een nieuwer, vroeg Frans ras met grote, goed smakende vruchten. De vatbaarheid voor bodemziektes zou gering zijn. Ik heb drie nieuwe, verhoogde aardbeibedden aangelegd. Daarbij ga ik als volgt te werk: Eerst strooi ik een dun laagje bentoniet, het beste kleimineraal. Hierop komt een laag oude paardenmest. Voor de ophoging heb ik momenteel de beschikking over een jaar verteerd en afgedekt materiaal van het uitgraven van de gracht aan onze kant van de landbouwweg waarlangs wij wonen. Dit meng ik met leem, die overschoot na de bouw van de lemen woning van mijn zoon. Hierop komt het antiworteldoek. Met een plantschupje duw ik de grond naar twee kanten opzij. In het gat doe ik een schep eigen wormencompost en boetseer een kuipje voor de aardbeiplant, die er precies in past. Nog wat aandrukken en klaar is Kees. Ik plant nu op twee rijen, 50 cm van elkaar. Op de rij staan de aardbeien op 25 cm en per pand staan er 80 planten. Ik zie al uit naar de oogst!

    23-08-2005, 01:27 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    22-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN INDRINGER
    Het was een hele poos geleden dat ik nog een merel in de fruitkooi betrapte. Wou hij iets anders tussen de wormen door? Hij was inderdaad aan het ruien. De nieuwe veerscheuten waren duidelijk te zien.

    22-08-2005, 17:39 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIJPE SUIKERMAIS
    Op 16 mei zaaide ik 6 rassen suikermais uit de Organic Catalogue van de Henry Doubleday Research Association ( De Engelse VELT) en de firma Chase Organics. Vandaag genoten we van een eerste ras: SWEET NUGGET F1. (Volgens de Cataloog een super zoet hoofdras, rijp begin september (in Engeland), met lange, goed gevulde kolven. Groeit goed in koele omstandigheden). Het is inderdaad een mooi gewas met mooie kolven. Vogels waren ons nog voor geweest en hadden bovenaan de kolven al aangepikt, een onmiskenbaar teken van rijpheid. Yasmien, de zesjarige kleindochter was al direct aan het snoepen. Aleide en ik hebben ze liefst gestoomd en nog warm, gesmeerd met boter en met een tikkeltje zout. Hierbij een parelende Cava, Spaanse Champagne om het geheel nog feestelijker te maken!

    22-08-2005, 00:42 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PERZIKSTENEN PLANTEN
    Via mail kreeg ik enkele dagen terug vogend Bericht en Vraag: Ik heb bij een Turkse groenteboer een paar wilde perziken gekocht. Ze zijn bijna de helft kleiner dan de gekweekte en veel platter van vorm. Wit vlees, heel lekker! Ik heb drie pitten en vraag me af wanneer en hoe ik die kan zaaien. Weten jullie dat? Ik heb mijn licht opgestoken bij Fik Denissen: Hierbij mijn poging (zegt Fik) tot een bevredigend antwoord. Hoe zou ik te werk gaan met die 3 perzikpitten ? Ik zou ze nu reeds in de grond deponeren, en de stenen niet volledig laten uitdrogen. Liefst op een plaats waar een mogelijke zaailing niet meer verplant moet worden, en op een diepte : 1 à 1,5 maal de dikte van de steen. Met een stokje erbij vind je de steen terug tussen de misschien ondertussen verwilderde omtrek. Ook zou ik je aanraden om je kaars eens op te steken bij Vincent. Dit heb ik gedaan en hij vertelde dat bij onmiddellijk planten van de steen het lukkingspercentage zeer hoog lag in tegenstelling met gestratificeerde stenen.

    22-08-2005, 00:24 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (34 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!