(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    05-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter 2011-2012

    Winter 2011-2012

    Tot bijna eind januari begon het er op te lijken dat we geen winter zouden krijgen. Maar dan vormde zich een zeer sterk en uitgebreid hoge luchtdruk gebied in het hoge noorden en het oosten en versmolt met dit aan onze kanten. De Siberische koude zakte af.

    Vanmorgen 4/2 –voor mij een belangrijke dag, want 2x7- las ik op de beide buitenthermometers om 8u -15 °C. Toch voelde het niet echt koud aan in vergelijking met de koude wind van de vorige dagen. Een echt striemende wind was het gelukkig nog niet, want pas dan is het vriesdroogeffect op zijn sterkst en is er veel vorstschade. Nogal wat peren op kwee vriezen dan dood.

    Bij mij lijden dan vooral de bramen en braambozen (half braam, half framboos).

    Misschien beschut de 4 cm sneeuw die gisteren viel enigszins de op de grond liggende stengels?

    Men voorspelt nog een week serieuze vorst. Boven de sneeuw en open hemel vriest het hard.

    Als de wind maar wegblijft!

     

    FOTO’S

    De bramen staan er deze winter er nog opvallend groen bij. Was er nog te veel sapstroom en zijn ze nu misschien nog gevoeliger?  Vanaf -10 °C lopen ze gevaar.











    05-02-2012, 10:15 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    04-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info ISSAÏ uit Friesland (Rinskje Kooistra & Auke Kleefstra )

    Info ISSAÏ uit Friesland (Rinskje Kooistra & Auke Kleefstra )

     

    Wijzelf hebben de Issai altijd ontraden aan kwekers die een grote aanplant wilden realiseren. Op rijke zandgrond in Sumar groeien de Issai erg goed, een paar meter schot. Maar op klei, blijft het een tierig plantje.

    De vruchten zijn te kwetsbaar voor de handel en te klein. Vaak ook telaat, oktober, waardoor ze niet goed rijpen.

     

    In Duitsland zijn er nogal wat plantages met Issai. En ook diverse offertes die we aangevraagd kregen voor Nederland/Belgie bevatte vaak de wens om Issai te offereren. Mensen gaan toch voor de korte termijn merkten we. Maar goedkoop is in deze toch duurkoop. Jammer hoor, want het zorgt voor onterechte teleurstelling voor dit ideale fruitgewas!

     

    Inderdaad niet planten in kassen o.i.d.! Lopen ze onder de spint. De minikiwi komt van oorsprong uit hele koude gebieden, verre Oosten Rusland en Noord-Korea/China.

    Min 20/30 Celcius kunnen ze prima hebben. Alleen als de bloemknoppen aanwezig zijn, dan zorgt (nacht)vorst ervoor dat ze gevriesdroogd worden.... met als gevolg (bijna) geen oogst!

     

    Wij hebben een aantal jaren 50 diverse rassen in proef. Waarvan enkele rassen niet geschikt bleken en alweer verwijderd zijn. De lege plekken worden weer opgevuld met andere rassen, nog genoeg te testen!

    We testen op smaak, zoetheid vrucht versus bitterheid schil. Verder is gewicht belangrijk, minimaal 6/7 gram per vrucht voor de markt. En bewaardbaarheids proeven.

     

    Zie:  www.vruchtboom.nl

         

    04-02-2012, 14:50 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Bezoek bij Gerard en Irene Ameeuw-Debergh
    Op Bezoek bij Gerard en Irene Ameeuw-Debergh
    Ik heb Gerard een eerste maal ontmoet te Roeselare bij Jan Heyman in 1974. Ze waren collega’s op de Land- en Tuinbouwschool. Gerard is ingenieur Tuinbouw. Hij was toen al begonnen met zijn organische meststoffen OSMO, eerst te Keiem, dan te te Diksmuide. Zijn bedrijf bezochten we in 1976 ter gelegenheid van het VELT-congres op de Volkshogeschool De Blankaart te Woumen.
    Na de verkoop van het bedrijf(+/-10 jaar terug ) hebben zij zich gevestigd op een verbouwde hoeve te Houthulst.
    De broer van Irene is bekend van het Dischhof te Keiem, het ouderlijke hof, een van de eerste bio-melkbedrijven. Voor de geïnteresseerde: www.dischhof.be
    Irene en Gerard waren meerdere keren mee op de reizen van de NBS en de Veltreizen naar Engeland die ik inrichtte.
    Gerard heeft een fijne neus voor bibliofiele werken over fruit en groenten. Ik had het geluk er te kunnen in grasduinen.
    Laatst vond ik nog gegevens over de Wintercitroenen. Een interessante bewaarappel. Het blijkt een oud Duits ras te zijn. Sterke groeikracht, gezond, grote vruchten met een goede smaak en die bewaren tot april. De enten kwamen uit de tuin van de nichten van Aleide te Kortemark. Het is een goede en regelmatige drager. Ik heb ze geënt aan de basis van onze familieboom en dat was een goede keuze. Het ras vormt van nature een brede kroon.  Een bewaarappel die ik zeker zou aanraden.
    Gerard heeft zijn perenplantsoen “Potager du Roi” genoemd naar de tuin te Versailles. Daartegenover staat een weelderige kersenaanplant op Gisela 5, bomen die van Bart Dequidt van Kemmel komen .  www.boomkwekerijdelinde.be
    In de hoogstamboomgaard lopen schapen.
    Tegen de zuidgevel staan enkele vijgen. Problemen met bevriezen zijn er nog niet geweest. Steeds hadden ze een overvloedige opbrengst. Blijkbaar een gunstig klimaat, goede rassen en een dankbare leemgrond.
    Op de moestuinpercelen nog heel wat groenten.
    In de serre oogstrelend plantsoen van veldsla.
    Ik schreef reeds een blog over de Issai die het niet deed in de serre. Was het een mindere kloon? Te zware grond? De gevoeligheid voor spint in een serreklimaat?

    FOTOMATERIAAL

    1.    Uw verslaggever
    2.    Met Gerard
    3.    Het woonhuis
    4.    Irene in de deur
    5.    Tuinpad
    6.    Huis met oprit
    7.    We naderen “Le Potager du Roi” naar het voorbeeld van Versailles
    8.    Idem
    9.    Detail



















    04-02-2012, 09:20 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 1
    VERVOLG  1

    10.    Peren
    11.    Kersenboomgaard
    12.    Knotwilgen met meidoornhaag tegen de straat
    13.    Schapen inde hoogstamboomgaard
    14.    Vijg
    15.    De druiven in bakken geven weinig voldoening
    16.    Kolen
    17.    Spruiten
    18.    Oude knotwilg en moerbei




















    04-02-2012, 00:12 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERVOLG 2
    VERVOLG  2

    19.    Wintersla van Villeneuve d’Ascq zou de winter doorstaan. Om de houtduiven weg te houden heeft het technisch vernuft van Gerard er iets op gevonden. Draadwerk dat men gebruikt bij betonbekisting in twee plooien!
    20.    De wortelen kunnen ter plaatse blijven staan. Bij vrieskou wel afdekken. Ik heb dit vele jaren geleden ook eens geprobeerd. Na ontdekken alle wortelen volledig uitgegeten, enkel nog het buitenste karkas. Hier ontbreken de woelmuizen gelukkig.
    21.    Stellage waar opnieuw frambozen komen
    22.    Serre
    23.    Gerard is fier op de na jaren bemesting en compostgift bekomen kruimelige grond.
    24.    Prachtige veldsla
    25.    Detail
    26.    Bloemkolen en broccoli
    27.    Sappige perziken zoals elk jaar in ‘t verschiet





















    03-02-2012, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer info over de Teelt van Issaï
    Meer info over de Teelt van Issaï

    Met dank aan prof Filip Debersaques van de Hogeschool Gent
     
    Ik vrees dat de mindere groei van de 'Issai' (bericht Sylvain) vooral te maken heeft met de standplaats. Wij weten dat de 'Issai', die eigenlijk een kruising is tussen kiwibes en een andere kiwi-achtige (Actinidia rufa), heel wat meer warmte/beschutting nodig heeft dan 'andere' kiwibessen zoals de cultivaers 'Weiki', 'Geneva'... Daardoor blijft hij ook veelal achter op deze andere rassen. Dat verklaart dan ook waarom hij aan een zuidenmuur het meestal goed doet zoals ook te zien is op je Blog bij je fruitvriend Louis. Let op : In de meeste gevallen is een zuidenmuur in veel gevallen te warm voor de doorsnee eenhuizige kiwibes! Plant dan beter een 'gewone' Kiwi
    De 'Issai' is ook een buitenbeentje wat de vruchtproductie betreft, je krijgt al snel vruchten op de jonge planten en deze vruchten staan dicht op de stam wat ook totaal verschillend is met de andere cv's. Daarom is het veel beter om de 'Issai' op te kweken in een zogenaamde waaiervorm (zie foto) ipv de 

    T   
    structuur.                                                                                                       Ook onze professionele telers (in ons project zitten al ca. 45 telers) doen dit op die manier voor de 'Issai'. Vanwege de grotere warmtebehoefte telen we de 'Issai' trouwens vooral (en met zeer goed resultaat) in beschutte teelt (serre, tunnel,..). Wil je toch met de T-balk structuur werken dan zal de richting die je de toppen meegeeft niet zo'n grote invloed hebben, wij adviseren om deze in de richting van de overheersende windrichting aan te binden. Na verloop van tijd is de plant trouwens naar beide richtingen uitgegroeid.
    Graag geeft ik je nog mee dat er een zeer groot verschil is in de herkomst van Issai. Er bestaan heel goede klonen, maar er zijn er ook waarvan de bessen heel klein blijven ! Dus beter bij een specialist kopen zoals bij Christian De Kezel.
     
    Zware leemgrond kan zeker een probleem zijn! Maar één van de aandachtspunten bij serreteelt is "spint"   Zie Spint (mijt) - Wikipedia
    Het is bijna een "zekerheid" bij teelt in serre en zeer belastend voor de plant. Zeer tijdig ingrijpen (liefst biologisch, maar kan natuurlijk ook chemisch ) en klimaat regelen vocht/temperatuur. In open teelt heeft kiwibes weinig of geen plagen, het is dus anders voor beschutte teelt!

    FOTO: Speciale opkweek van Issaï in beschutte teelt. Men heeft de plant net gesnoeid.
    De vruchten staan dicht op de stam,  wat ook totaal verschillend is met de andere cultivars. Daarom is het veel beter om de 'Issai' op te kweken in een zogenaamde waaiervorm (zie foto) ipv de T structuur voor de andere rassen kiwibessen .                                                                                                      




    30-01-2012, 22:58 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!