(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn laatst bloeiende Appelen
    Mijn laatst bloeiende Appelen
    Een paar van mijn laatst bloeiende appels:
    1.
    Crawley Beauty. Het mooie zal wel op de bloei slaan, want de
       
    appel is grauw-groen en enkel geschikt als keukenappel.

    2. Marie Joseph d'Othée, de Ijzerappel of Pomme de deux          Ans. Othée is een dorpje in de provincie Luik. Ik vind de appel in het voorjaar gewoon goed. Het is wel een goede appel voor gedroogde appelschijfjes.







    23-05-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar Nederland ( Land van Altena en de Betuwe)

    Naar Nederland (Land van Altena en de Betuwe)

    met de Senioren van de Boerengilden van Broechem en omliggende.

    Drie bussen is een aardig pak volk.

    Net voorbij de eerste brede stroom, de Maas, slaan we rechts af van de snelweg in het Land van Altena. Aan de linkerkant van de autoweg ligt de veel bekendere Biesbosch.

    Om het eerste doel, de klompenmakerij Den Dekker te Dussen te bereiken, reden we een eind hoog op de dijken met naast de veelal met stro gedekte huisjes en huizen, veel groen en aardige (moes)tuintjes.  De bodem ligt er 4 m onder de zeespiegel.

    Terwijl de eerste helft door de klompenmaker een verhelderende en humoristische demonstratie kreeg, genoot de andere helft van een bakje koffie en kon rondsnuisteren in de winkel.

    Daarna reden we nog een tijdje op dijken. Als bussen elkaar moeten kruisen (Ook Nederlandse senioren waren op stap!) is het wel wat smalletjes. We bereiken terug de autoweg en dwarsen de Waal (een van de Rijnarmen), de tweede, brede waterloop. Ernaast ligt Gorinchem en slaan we rechtsaf op de autoweg Tiel-Nijmegen, maar niet ver. Links naast ons loopt de nieuwe, beruchte Betuwe-lijn, HST spoorweg voor goederenverkeer.

    De tweede afrit leidt links al naar Leerdam, befaamd als het glasblazersstadje van Nederland.

    Daar loopt de rivier  Linge, die een stuk bevaarbaar is. We schepen in voor 2 uur varen. Benedendeks eten we eerst onze broodlunch en genieten daarna van het natuurschoon vanop het zonnige bovendek.

    Terug aan wal kunnen we Leerdam verkennen.  Foto van ‘Het Poortje’,  overblijfsel van het jachtslot van Willem van Oranje, die ook graaf van Leerdam was. Let op de tekst: VRIHEYT EN IS OM GHEEN GHELT TE COOP.

    Terug de bus op gaat het verder voor verkenning van de Neder Betuwe, de fruitstreek van Nederland, zoals bij ons Haspengouw. Zeer veel grote fruitpercelen. Mij vielen vooral de grote nieuwe perenaanplantingen op. We reden tot Geldermalsen met de grootste fruitveiling van Nederland. Maar die kregen we niet te zien.

    Op het avondmaal te Ulvenhout had ik het genoegen Louis Mampay, boomkweker van Viersel te ontmoeten. We zijn trouwens even oud. Van hem heb ik mijn oudste fruitbomen. Hij kweekte op M7, een geschikte onderstam voor de streek. Het worden wel flinke kleppers.

    Louis gaf voor onze Veltgroep meerdere, ook dank zij zijn volkse humor, zeer gesmaakte snoeilessen.

    Daarna had je geen  schroom meer om zelf de snoeischaar ter hand te nemen.











    21-05-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevestigingshaken voor Druivelaar tegen de muur.
    Bevestigingshaken voor Druivelaar tegen de muur.

    Voor een luchtige ophanging komen druiven best een stuk van de muur.Na regen en vocht drogen ze veel vlugger op en krijgen schimmelsporen minder kans.
    Vroeger gebruikte ik lange oogvijzen, maar zelfs de langste steken nog niet voldoende ver uit.
    De oplossing zag in de paardenwei van mijn buur. Deze haken zijn een heel stuk langer, hebben schroefdraad en zijn met een plug van 10 gemakkelijk in de muur te bevestigen.









    20-05-2008, 11:40 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akkoord aansprakelijkheid transgene besmetting

    Akkoord aansprakelijkheid transgene besmetting

    17 mei 2008 16:42
     

    Een VN-conferentie over biodiversiteit heeft een principeakkoord bereikt over de verantwoordelijkheid voor milieuschade als gevolg van het gebruik van genetisch veranderde gewassen.

    Landen kunnen compensatie claimen bij de teler of de fabrikanten van transgene producten.

    De grootste conferentie ooit over biodiversiteit in Bonn slaagde er echter niet in een internationaal bindend verdrag op te stellen dat de verantwoordelijke aanwijst en verplicht tot schadevergoeding. Daarover wordt nog minimaal twee jaar onderhandeld.

    Het is voor het eerst in vier jaar dat de betrokken 150 landen het eens werden over een slotverklaring op dit heikele punt. De details vergen de komende jaren nog vele overleggen, aldus de voorzitters van de vergadering. Volgens insiders lagen Japen en Brazilië te veel dwars om heldere en bindende regels vast te leggen. De grootste producenten van transgene zaden drongen voor de conferentie in Bonn aan op vrijwillige afspraken, maar hebben die eis laten vallen in Bonn.

    Het Verdrag van Cartagena over het behoud van biodiversiteit is leidend in de onderhandelingen. Die overeenkomst beoogde per 2008 de verantwoordelijkheid van transgene besmetting wettelijk te hebben vastgesteld. Omdat de Verenigde Staten het Cartagena-protocol niet hebben ondertekend, zal het land ook niet gebonden zijn aan een verdrag over aansprakelijkheid bij transgene vervuiling.

     

    Bron: Agrarisch Dagblad auteur: Roel Leferink

    19-05-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloei Mispel (Mespilus germanica)
    Bloei Mispel  (Mespilus germanica)

    Nu bloeit de mispel met grote witte bloemen.

    De mispel is een van de vruchten die door de Romeinen naar onze streken werden gebracht. Maar daar is discussie over. Net als de wilde appel, de wilde peer treft men in België ook de wilde mispel aan. Vanwaar komen die? De wilde mispel heb ik leren kennen op een natuurexploratie ter gelegenheid van een Nationale Natuurbeschermingsdag in de Ardennen.We wandelden op een bergflank met allerhande struweel en werden attent gemaakt op een wilde mispelstruik.Ik heb een herinneringsbeeld aan een kleine struik op een weinig gunstige groeiplaats.

    Ook in Duitsland komt de mispel verwilderd  in de bossen  voor, waardoor men dacht dat de boom daar autochtoon of inheems was, vandaar de naam germanica .






    18-05-2008, 11:51 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    17-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte Dag voor Slakken
    Slechte Dag voor Slakken
    Met het regenweer van vanmorgen waren de slakken in hun nopjes. Ik had al gezien dat ze al te graag paprika lusten. Met dit weer hebben de slakken geen haast. Dit deed er mij aan denken naar de planten te gaan kijken in de serre, gewapend met de snoeischaar. En ja op elke plant nog een 3 tal nagenietende slakken, echter niet meer voor lang.

    17-05-2008, 07:38 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtbaarheid Walnoot Feedback uit Zeeland

    Vruchtbaarheid Walnoot   Feedback uit Zeeland

    "Ik heb in 1976 een aantal notelaars opgekweekt uit noten van onze eigen oude noteboom, die redelijk goed draagt met goede en lekkere maar niet al te grote noten. Het zijn dus zaailingen.

    Ongeveer 10 bomen heb ik opgekweekt, waarvan er nog 5 bij mij op het erf staan. Van alle bomen heb ik na ongeveer 7 jaar de eerste noten geoogst, behalve van één, die maar niet wilde dragen. De betreffende boom groeit goed, maar niet extreem, is ongeveer 9 of 10 m hoog, staat naast een andere die al vele jaren draagt, maar heeft zelf nog nooit een noot gedragen, ik heb ook nooit bloemen of katjes gezien. Ik dacht dat hij steriel was. De boom heeft ook een apart blad, erg groot zelfs, zeker 40 cm lang. Elk jaar kijk ik goed of ik toch niet iets kan ontdekken, en wat zie ik een paar dagen geleden? Er komen noten aan, misschien wel enkele honderden, als ze niet afvallen! Het is dus een boom die meer dan 30 jaar weigerde ook ook maar 1 noot te produceren! Dat is toch wel een buitenbeentje. De moraal is in elk geval dat je niet te snel de zaag ter hand moet nemen, gewoon geduldig wachten. Ik ben benieuwd naar de noten, mijn andere zaailingen doen het best goed en geven allen noten  die minstens zo groot zijn als de moeder en ze zitten ook goed vol. Wel is de vorm soms iets minder, en zijn ze niet allemaal met de hand te openen, en dat is een minpunt.

    Heb jij een verklaring voor zo'n uitzonderlijk late dracht? Zou dat meer voor komen?"

    Groeten
    Karel

    Zijn er soms lezers die hieromtrent ervaring hebben?

    17-05-2008, 06:49 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    15-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlindertijd
    Vlindertijd
    Tijdens de voorbije zonnige dagen was het een heerlijke tijd voor de vlinders. Vooral het oranjetipje was voortdurend te zien.
    Het klein geaderd witje is ook niet zeldzaam. De citroenvlinder heb ik maar twee maal waargenomen (geen foto).
    Klein koolwitje en oranjetip.
    De mooiste waarneming vind ik de Atalanta of nummervlinder, een trekvlinder. De meeste exemplaren zie in het najaar op rottend fruit.









    15-05-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nest Grauwe Vliegenvanger
    Nest Grauwe Vliegenvanger

    Onze Grauwe Vliegenvanger is nog niet terug. Ik heb alvast het oude nest weggehaald, zodat de vogel, als hij komt, met een nieuwe lei kan beginnen. Merk hoe hij/zij het nest met mos drapeert.






    14-05-2008, 08:43 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dode Hoornaars

    Dode Hoornaars

    Gisteren kwam dochter Tinneke. In de Veranda op het noorden ontdekte zij 3 hoornaars : 2 dode en een derde op stervens na dood. Ze lagen dicht bij elkaar op de vloer. Een veronderstelling was dat ze gevochten hadden voor een territorium? Een insect mankeerde een stuk van de vleugel. De halfdode heb ik buiten gezet.

    Of hadden ze alle vliegen reeds opgepeuzeld en stierven ze de hongerdood?

    Waarom dan zo dicht tegen elkaar?

    Waren het koninginnen die ontwaakt waren uit de winterslaap?

    De deur is praktisch steeds dicht omdat daar de diepvriezer staat.

    Nadien ontdekte ik nog een dood exemplaar en was een ander met veel geronk aan het rondvliegen. Veiligheidshalve heb ik het beest gevangen en buiten gezet. Zo’n lawaai bij het vliegen zou veel mensen doen schrikken.

    Hoornaars hebben het dubbele formaat van een wesp. Zeer kenmerkend is de roodachtige rand van het borststuk. Hoornaars zien er gevaarlijk uit, maar zijn dit totaal niet. Ze zijn helemaal niet agressief, behalve om hun nest te verdedigen.  Als kleine jongen heb ik eenmaal een nest gezien in de houtblokkenwand  van de schietstand van de Duitsers in het Wijnendalebos.

    Hoornaars komen niet af op zoetigheid zoals wespen. In het najaar zie ik ze weleens op rottend fruit. Ik heb de indruk dat zij de laatste jaren talrijker zijn geworden. Vroeger zag ik ze hier haast nooit.

    Hun voedsel bestaat uit insecten, voor 90 % vliegen. Het zijn dus heel nuttige wezens. Spijtig van de dode.





    13-05-2008, 23:20 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    12-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijg
    Vijg (Ficus carica)
    Ik heb 2 vijgen, een Brown Turkey en het ras Violetta uit Beieren, Duitsland. Deze laatste moet nog een betere plaats krijgen.
    Dit is het derde jaar dat de Brown Turkey vruchten heeft. Vorig jaar 3 rijpe vruchten. Met de zwakke zomer rijpten de meesten niet. De plant staat tegen de zuid-westkant van het kippenhok. De nieuwe vruchtjes hebben de winterkou goed overleefd en ontwikkelen vlug , dank zij het warme weer.  Ze beginnen te rijpen vanaf augustus.





    12-05-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn oudste Walnoot
    Mijn oudste Walnoot
    Naast de schuur, op de plaats van het afgebroken afdak voor de kar, - In 't West-Vlaams zeggen we daar karrekot tegen - plantte ik in de herfst van 1962 mijn eerste notelaar. (Te zien links op de eerste foto van 'Begin van een zomerse Lentedag') Ik had geluk, nog geen 10 jaar later had ik de eerste noten, tenminste als het niet vroor begin mei, want dan bevriezen de uitlopende toppen. Er waren jaren dat de eekhoorns mij voor waren. In de herfst komen die uit het bos bij mij op rooftocht.
    Deze boom staat iets verder in ontwikkeling dan de Broadview. De nootjes zijn al goed te zien. De notenkatjes komen hier gelijk met de vrouwelijke bloemen.
    Bemerk de vele katjes. Meestal is dit ook een kenmerk voor een goede notenboom.





    11-05-2008, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    09-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okkernoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Okkernoot
    Dit is een jonge scheut van het ras Broadview, lange tijd het vruchtbaarste ras van de geënte noten.
    Broadview stamt uit Brittish Columbia, de provincie tegen de Grote Oceaan, de westkust van Canada. Je ziet een katje met het mannelijk stuifmeel. Vrouwelijke bloemen zijn nog niet te zien. Dit ras zet ook gemakkelijk vruchten zonder bestuiving. Dit noemt men parthenocarpie (vruchten ontwikkelen zonder bestuiving en bevatten dan ook geen zaden).  Het meest geteelde perenras, Conference doet dit ook.
    Men zegt dat beroepsperentelers : 'De peren aan de boom spuiten'. Bevroren bloemen worden bespoten met gibblerines, een plantenhormoon en er ontwikkelen zich peren zonder pitten. Naast de Broadview staat een andere geënte noot de Buccanier, een Nederlands ras. Dit is een later ras. Het stuifmeel uit deze katjes komt op tijd voor de bestuiving van de Broadviewbloemen.
    Nog een ander positief punt van de geënte noten: ze beginnen al te dragen na 3, 4 jaar.

    09-05-2008, 20:09 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    08-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Appeloogst belooft
    De Appeloogst belooft
    Geen vorst op de appelbloesem dit jaar. Al een tijd zonnig weer. Volop bijtjes, hommels en andere insecten voor het bestuivingswerk.
    De meeste bomen zitten in volle bloei.Dit wil zeggen dat de bloemblaadjes beginnen te vallen. Met dit weer versnelt en verkort ook de bloeiperiode.
    De eerste vruchtjes verschijnen al.





    08-05-2008, 23:05 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOMEN IN BLOEI

    BOMEN IN BLOEI

    1.  Ashmead’s Kernel  Een zeer lekker, oud, Engels ras.

    2.  Ecolette. De volle bloei is voorbij.  De eerste resistente van Wageningen. Mooi rode, lekkere appel, beurtjaargevoelig.

    3.  Edward VII  Late bloeier.

    4.  Reinette Hernaut  Mooie, roze bloei. Uitstekende reinette.

    5.       “           “        Bloem

    6.  Reinette de Flandre  Volle bloei.

    7.  Suntan   Van de Coxfamilie.

    8.  Winter Gem Engelse appel.

    9.  Resistente druif Perlette, pitloos, vroege witte bes. Toont al trosvorming (in plastiek serre).



















    06-05-2008, 22:11 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    05-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Fruitvrienden in Hoeselt

    Met Fruitvrienden in Hoeselt

    1.  Op wandel in Hoeselt, behorend tot het nattere gedeelte van Haspengouw. Er is veel fruitteelt, maar we wandelden ook door een open gedeelte met wijde landerijen. Op een pas bewerkte akker zagen we een kievitkuiken wegrennen. Ook hier sinds een paar jaar geen jubelende leeuweriken meer, wist Jean-Pierre te vertellen.

    2.  We komen aan de boomgaard van Jean-Pierre. Vooraan Johan en Linda Baecke; achteraan Paul en Tony Janssen.

    3.   De glunderende Jean-Pierre Billen. Hij is de organisator van de reizen van de Nationale Boomgaardenstichting. Momenteel broedt hij op de reis naar Midden-Engeland volgend jaar.

    4.  Johan Baecke legt het uit. Hij is de leifruitspecialist van de NBS.

    5.  De hoogstamboomgaard. Wie goed kijkt ziet op de tweede rij de meer rozige bloei van 2 Reinette Hernaut’s, een allerbeste Reinetteras.

    6.   Laagstamgedeelte van Jean-Pierre (vooraan). Aan de horizon de kerktoren van Werm, een kleine deelgemeente van Hoeselt.

    7.  De laag- en hoogstamboomgaard van Jean-Pierre met Paul Janssen, professionele onderstammenkweker te Nederweert (De Peel, Ned.)

       Met genoegen vernam ik dat hij nu ook volop de Russische onderstam Budagovski, de B9 kweekt. Twee jaar terug had hij deze nog niet.

       Ik leerde deze onderstam kennen door Willy Mahieu. In zijn voor de fruitliefhebber onmisbare Appels & Peren, laagstammige fruitbomen van A tot Z breekt hij een lans voor deze onderstam   

    met ongeveer de groeikracht van de M 9. “Het grootste voordeel is dat hij zich veel beter aanpast aan de lichtere gronden van de liefhebber. Deze roodbladige onderstam is ook zeer winterhard en niet zo droogtegevoelig als de M 9. Wegens zijn winterhardheid is hij ook uiterst geschikt voor appelboompjes in potten

    8.  Jean-Pierre en Johan.

    9.  Op de terugweg springen we binnen bij de ouders van Jean-Pierre.

    Zijn vader, Louis heeft een eigen wijngaard en is een excellente wijnmaker, te oordelen naar de proeverij.



















    05-05-2008, 17:47 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    03-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Begin van een zomerse Lentedag
    Het Begin van een zomerse Lentedag
    Gisteren was het minstens al terug 16°, maar toch nog een buitje. Vanaf vandaag krijgen we volop zon en warmte. Eindelijk weer droge, zaaiklare grond, want men belooft mooi weer tot half volgende week en wellicht halen we 25°.











    03-05-2008, 08:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooi bloeiende Bramley's Seedling
    De mooi bloeiende Bramley's Seedling
    De meeste appelbomen zijn in volle bloei wit. Een Bramley o.a. blijft iets rozig, welllicht ook omwille van latere bloemen.






    03-05-2008, 07:57 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    01-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feeëriek avondlicht
    Feeëriek avondlicht
    Gisteren speciaal avondlicht.

    1. Rode beuk en populier
    2. De generatieboom met 17 rassen naar de 17 kleinkinderen. De
        bovenste tak links is de Marie-Joseph d'Otthée, de ijzerappel       een zeer late bloeier.












    01-05-2008, 11:08 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanguine de Savoie

    Sanguine de Savoie

    Toen ik terugkwam van het boodschappen doen, trof ik aan de achterdeur een perzik in pot. De heer De Bie had de naam genoteerd Sanguine de Savoie.

    Ik ben zeer benieuwd naar de verdere uitleg van de heer De Bie.

    Zoals de naam zegt is dit een roodvlezige perzik, een van de laatst rijpende in september.

    Het ziet er een zeer gezonde boom uit. Geen krukziekte. Is dit eigen aan het ras. Of werd de plant beschut geteeld?

    Vorig jaar waren er bij mij 2 perziken uitgeschoten. Ik had ze op een wachtbed gezet, samen met de exemplaren van Pulderbos. Gisteren heb ik ze echter uitgetrokken: een en al krulziekte. De exemplaren van Pulderbos vertonen maar een beperkte aantasting.

    Maar als je de bladstand bekijkt komt de nieuwe Sanguine de Savoie er veruit het beste uit. Zie foto: links Sanguine de Savoie, rechts de zaailingen van Charel Bollansée Pulderbos).







    01-05-2008, 00:20 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!