(Klein)fruitliefhebber
Inhoud blog
  • NOG LENNO
  • WROCLAW
  • NAAR DRESDEN
  • Feedback Krieken
  • RE: Resistente kriek

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Mijn meer dan 40 jaar ervaring met tuinieren en het telen van vele soorten (klein)fruit zonder scheikundige bemesting en - spuiten wil ik meedelen en zelf nog bijleren.



    Voor de fruitliefhebber
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engelse Zaden

    Engelse Zaden

    Wie geïnteresseerd is in de meestal biologische zaden van zaden van Chase en Garden Organic stuurt een e-mail aan daniel@willaeys.be.

    12-02-2011, 17:15 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ganzenuitstap met Natuurpunt

    Ganzenuitstap met Natuurpunt

    Vorige zondag, 6/2 nog eens mee geweest op de traditionele ganzenuitstap. Het weer viel mee. De stormwind van de voorbije dagen was gelukkig wat geluwd. Het was droog. Behalve op 1 plaats ontbraken de kolganzen. Wel verschillende troepen brandganzen gezien.

    Verder rotganzen en enkele grauwe – en rietganzen waargenomen.

    De boerenganzen zijn een gedomesticeerde vorm van de grauwe ganzen.

    We maakten een tocht over Tholen, met wandeling op de Oesterdam, dan naar het Grevelingenmeer en verder op Goeree-Overflakkee. Middagstop in een eetcafé te Middelharris.

    Op de Brouwersdam was er flink wat wind. In de inham doken 2 zeehonden. Verder op de weg waren zich stuifduinen aan het vormen.

    Terug in de polder stapte een kleine zilverreiger in de sloot naast de bus. Dit is sinds enkele jaren een inwijkeling in dit gebied. Nog tweemaal werd deze vogel waargenomen. Een speciaal zicht waren de tamelijk grote troep kleine zwanen. Er werd ook een slechtvalk gespot. De buizerd werd regelmatig gezien. Tegen valavond werd vergeefs uitgekeken naar de velduil. Misschien te winderig? Kramsvogels en koperwieken hadden we eveneens niet te zien gekregen. Ze hadden beschutting gezocht tegen de wind. Een mooie waarneming was een wijfje blauwe kiekendief in zijn sierlijke vlucht.

    Reisleider Wim Veraghtert kent vele vogelrijke gebieden. We vernamen dat het al zijn tiende ganzentocht was. Er was nog een quiz : hoeveel ganzen verbleven er in de maand januari in Nederland?  1 000 000, een kleiner aantal omwille van de sneeuw. Normaal zijn er 1 500 000 tot 2 miljoen.

    Fotomateriaal

    1.  Brandganzen

    2.  Plassen

    3.  Vogelkijken

    4.  Op de Brouwersdam, rechts de Noordzee.

    5.  Vorming van stuifduinen op de weg.

    6.  Een steenlopertje is niet bang.

    7.  De 2 stippen zijn zeehonden.

    8.  Kleine zilverreiger in de sloot naast de bus.

    9.  Wim Veraghtert, reisleider.



















    08-02-2011, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    31-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarm rond GGO

    Alarm rond GGO

     

    Ik kreeg volgende E-mail van Andre Teirlinck, 'BIOSCHAKEL'

     

    “Hallo, beste vrienden.  Als je wil weten waarom ik konsekwent voor bioprodukten kies dan is één van de reden dat GGO's in bio verboden zijn.  Immers GGO's onderdrukken de boeren zonder dat zij het beseffen althans bij ons.  In India ondervinden ze het al.  Lees maar eens op www.wanttoknow.nl het artikel "200.000 boeren in India al tot zelfmoord gedreven".  Ik kan je hierin een goede raad geven:  doe een inspanning om de eetwaren met GGO's te weren al wordt dit hoe langer hoe meer moeilijker als men niet voor bio kiest want ze duiken meer en meer op in de industriële voeding.

    Ik wens jullie gezonde voeding die ons niet ziek maakt.”

    Andre

     

    Commentaar:

     

    Genetisch Gewijzigde Organismen worden in het huidig, kapitalistisch landbouwsysteem door de grote wereldconcerns wraakroepend uitgebuit en schaden mens en natuur.

     

    Op landbouwgebied heb ik nog geen weet van positieve toepassingen van GGO. Wellicht zijn die ggo’s niet commercieel interessant? In de medische wereld blijken ggo’s wel zeer nuttig.

     

    De groeiende Biolandbouw is alvast een zeer positieve evolutie, die de laatste jaren ook van overheidswege gesteund wordt. Bewuste consumenten –en die gaan ook in stijgende lijn- zijn hier dankbaar voor.

     

    31-01-2011, 21:41 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    29-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug rechtgezette Boom

    Terug rechtgezette Boom

    Als gevolg van de zware sneeuw waren een paar bomen bezweken onder de sneeuwlast (blog van 28 /12 /2010).

    De schoonzoon van mijn buurman is vrachtwagenbestuurder.

    Toen terloops de scheefgezakte bomen ter sprake kwamen zei hij. “Ik weet een oplossing. De zware sjorbanden voor het vastzetten van ladingen hebben een trekkracht tot 5 ton. Daarmee trekken we de bomen weer recht.”

    De boom op M7 onderstam, een Tydeman's Early Worchester met de top omgeënt tot Transparente de Croncels, aangekocht in 1963, maar verplant, is nog ver van versleten. Ik heb hem wel een flinke snoeibeurt gegeven.

    De appel Tydeman’s Early Worchester komt van het onderzoeksstation East Malling in Kent. Henry Tydeman kweekte deze appel uit een kruising van McIntosh en Worchester Pearmain in 1929. Het ras kwam in 1945 op de markt.

    Het is een mooie, vrij rode zomerappel van eind augustus en begin september die best direct van de boom gegeten wordt. Bewaart een week. Sappige, witvlezige appel met aardbeiaroma. Gedeeltelijk zelfbestuivend.

    Transparente de Croncels is een Franse appel van 1869 van de befaamde kwekerij Charles en Ernest Baltet te Troyes. De appel met een gladde, gele pel en een tikje rozig aan de zonkant is een vrij gezonde (weinig schurft en geen bloedluis) lekkere, sappige, wat zurige appel. Een handappel maar ook ideaal voor appelmoes. Ook een goede droogappel.

    Bij mij is de appel beurtjaargevoelig, maar draagt dan overvloedig. Het is een herfstappel in september, begin oktober die daarna, tot december, veel van zijn frisheid verliest.

    Dit ras werd vroeger in de hoogstamboomgaarden veel aangeplant. In Zeeland ooit machtige bomen zien staan.

















    29-01-2011, 17:39 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit in de Kempen

    Fruit in de Kempen

     

    “Ik wil namelijk enkele hoogstam en halfstam fruitbomen zetten, maar heb hier een erg zanderige grond. Een lijst waarin ook duidelijk de 'grondvoorkeur' vermeld staat heb ik nergens gevonden terwijl ik het toch een belangrijk aspect vind. Liefst heb ik rassen die het hier in de kempen al lang naar hun zin hebben...)

    Antwoord

    Rassen die het goed doen op zandgrond: Bellefleur, Jacques Lebel, Lombarts Calville, Notarisappel, Schone van Boskoop…

    Maar eigenlijk kan je de meeste rassen telen.

    Het kan interessant zijn ook rassen te kiezen die pas la(a)t(er) bloeien omwille van mogelijke late nachtvorst.

    Zorg voor verbetering van de plantgrond: ph in orde.(Kalk nodig?) Ik gebruik bentoniet (montmorriliniet), basalt en lavameel met het oog op de nodige spoorelementen en verbetering van de grond. In het plantgat slechts een beetje compost. Een dikke compostlaag wordt pas na het planten aangebracht met eventueel nog wat organische mest.

    Jaarlijks kan de compost en mest toediening herhaald worden, zeker bij peren.

    Zorg voor een passende onderstam: B 9, M 26, MM 106 of nog sterker.

    De plaatselijke boomkweker, Mampay in Viersel entte vroeger zijn bomen op M 7. (Nu nog?). Dit worden wel flinke bomen, maar met snoeien kan je die toch wat lager houden, tenzij je een hoogstam verkiest.

    Voor de meeste liefhebbers- gezien de eerder beperkte ruimte waarover ze beschikken - zal eerder het fruithaag systeem aangewezen zijn, zoals bv gepropageerd door Willy Mahieu van Jabbeke in zijn boek Appels & Peren Laagstammige fruitbomen van A tot Z   (2005)  Uitgeverij Lannoo Tielt  ISBN 90-209-6010-5

    In 2010 heeft de Provincie Antwerpen Fruit-Wijzer uitgegeven met beschrijving van de interessantste rassen voor en soms van de streek. Inwoners van de Provincie Antwerpen kunnen dit gratis aanvragen.

     

    24-01-2011, 23:38 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuwklokjes

    Sneeuwklokjes

    De sneeuwklokjes zijn in deze warmere periode van +/- 10 ° C ontloken. Wanneer zullen ze zich openen? Men voorspelt weer koudere nachten, iets onder het vriespunt



    17-01-2011, 23:50 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    16-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mezen terug

    Mezen terug


    Ik ben pas eind november beginnen voederen. Tot twee jaar terug waren er steeds veel mezen. Deze winter zag ik er hoogstens een paar. Wellicht waren de andere al weggetrokken naar andere gevulde tafels toen ik begon te voederen?

    De laatste dagen zie ik er echter meestal 5 – 6 ter zelfdertijd bezig. Vandaag was er zelfs een koppeltje matkopmezen bij; een paar dagen geleden een kuifmees.

    We wonen toch een eindje van de bosrand, in landbouwgebied en de kuifmees en de zwarte mees zijn bosbewoners. Dit jaar heb ik de zwarte mees nog niet opgemerkt.

    Ik begon al te vrezen dat mijn nestkasten weinig bevolkt zouden zijn dit jaar. Vanaf nu beginnen de mezen uit te kijken naar geschikte broedplaatsen.

    Wellicht hebben ze daar meer zin in met voedselbronnen in de buurt. Eind april stop ik wel met bijvoederen, want dan kunnen ze op zoek gaan naar de jonge rupsjes van de kleine wintervlinder en dergelijke.

    16-01-2011, 19:31 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkope halfdoorzichtige Zonnecellen

    Mijn goede vriend ir.Guido De Coene gaf volgende info door:

    Goedkope halfdoorzichtige zonnecellen

    Nieuwe technologie vervangt vloeibare elektrolyt door vaste organische halfgeleider

    Publicatiedatum: 14 januari 2011

    Goedkope halfdoorzichtige zonnecellen

    Oxford Photovoltaics, een Engelse firma die is opgericht met de hulp van de Oxford University, heeft een methode ontwikkeld waarbij reeds eerder ontwikkelde fotosynthetische electrochemische zonnecellen worden gecombineerd met halfgeleider-plastics tot half doorzichtige zonnecellen. De nieuwe zonnecellen maken gebruik van een vorm van dunnefilm-technologie, een relatief nieuwe ontwikkeling op het gebied van zonnecelproductie.

    guy/do/bom/pa 

     

    Het grote voordeel van de op deze manier geproduceerde zonnecellen is dat ze op glas of andere oppervlakken kunnen worden geprint in een aantal kleuren. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in nieuwe gebouwen, waar ze dan in glazen panelen en ruiten kunnen worden geïntegreerd.

    De huidige dunnefilm-technologieën hebben het probleem dat de gebruikte minerale grondstoffen schaars zijn. De ontwikkeling van kleurstofgevoelige zonnecellen komt niet vooruit door de vluchtige natuur van vloeibare elektrolyten. Bij de door Oxford Photovoltaics ontwikkelde technologie wordt de vloeibare elektrolyt vervangen door een vaste organische halfgeleider, waardoor zonnecellen eenvoudig op glas of andere oppervlakken kunnen worden "gedrukt". Groen blijkt hierbij de meest efficiënte "kleur" te zijn voor het produceren van elektriciteit, rood en paars liggen daar qua rendement vlak achter.

     

    Oxford PV verwacht dat de productiekosten van de nieuwe zonnecellen zo'n 50% lager zullen liggen dan de goedkoopste huidige zonnecellen op basis van dunnefilm-technologie.

    Meer info:
    www.ox.ac.uk/media/science_blog/110106.html

    14-01-2011, 17:55 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wateroverlast

    Wateroverlast

    Net als 2 maanden terug loopt de gracht weer over.

    Een paar noten baden opnieuw in het water. In het verleden is dat nog gebeurd, maar ze kwamen er ongehavend uit. Kunnen ze er blijvend tegen?

    Een plant die van de voorbije winter en het water geen last schijnt te hebben is de koningskaars.















    14-01-2011, 14:33 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    13-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestrijdingsmiddelen

    Niets aan de hand?

    Bestrijdingsmiddelen

    een uitzending op de Nederlandse TV Vara

    Onder de titel “Gif in de Bloembollenteelt”            8 januari 2011

    Momenteel nog te zien

    http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=37328&tx_ttnews[backPid]=1974&cHash=ee801d3130fd736d624a3750bb3167cf

     

    …Toxicoloog prof. L. Reijnders in ZEMBLA: ‘Wij gebruiken in Nederland heel erg veel bestrijdingsmiddelen. Veel meer dan in bijna alle andere landen. We zijn samen met Japan en België recordhouder per hectare wat we aan bestrijdingsmiddelen gebruiken.’
    …Door verwaaiing en verdamping komt veel landbouwgif in de lucht terecht. Dit blijkt onder meer uit publicaties van de Gezondheidsraad.
    …De kleine gifdeeltjes kunnen zich kilometers ver verspreiden en neerdalen in de tuinen en huizen.
    Kinderarts professor P. Sauer in Groningen zegt in ZEMBLA dat het met name effect heeft op kinderen die nog in ontwikkeling zijn: ‘We weten dat als deze kinderen op deze leeftijd worden blootgesteld aan deze stoffen, dat het een schadelijk effect heeft.’

    13-01-2011, 22:05 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cornus mas - Kornellebes

    Cornus mas – Kornellebes

    De knoppen van de Cornus mas zitten al barstens klaar om eind volgende maand open te barsten in gele gloed; een prachtige winterbloeier en met interessante vruchten later.







    09-01-2011, 11:44 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Wintervlinder bis

    Kleine Wintervlinder bis (6 jan.)

    Een uurtje geleden heb ik de bureellamp naar het raam gedraaid en waarempel er is een mannetje Kleine Wintervlinder tegen de ruit komen zitten. De voorbije wintermaand heeft hem blijkbaar niet gedeerd. Momenteel is het 5°C, een ideale temperatuur voor deze vlindersoort naar natuurkenner Wim Veraghtert mij vertelde.

    06-01-2011, 23:59 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spuitresten op appels

    Spuitresten op appels

    Door het Duitse Lebensmittelinstitut Oldenburg (Nedersaksen) werden van april 2009 tot juli 2010 168 monsters van appels, herkomstig uit 11 landen, op residuen van gewasbeschermingsmiddelen onderzocht.


    Van de 160 monsters van de traditionele en 8 monsters van de biologische teelt kwamen er 89 uit Duitsland en verder uit Italië, Chili, Nieuw-Zeeland, Argentinië, Frankrijk, Nederland, China, Brazilië, Oostenrijk en Polen.

    Op 11 monsters van de 168 - 4 van de 160 traditionele  en 7 van de 8 biologische - werden geen residuen gevonden. Bij het 8ste bio-monster kan het residu, gezien de geringheid, te wijten zijn aan drift uit een belendend traditioneel perceel.

    In 156 van de 160 stalen appels uit traditionele teelt werden wel een of meerdere residuen van gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen. Bij een staal uit Frankrijk waren er dit zelfs 8 verschillende. Er werden wel geen overschrijdingen van de maximaal toelaatbare chemische stoffen gevonden.

    Totaal werden er 36 verschillende stoffen aangetroffen, waarvan 124 keer het fungicide Captan, gevolgd door de fungiciden Trifloxystrobin (53x) en Thiabendazol (26x). In 10 monsters werd de groeiregulator Ethephon aangetroffen.

     

    06-01-2011, 12:29 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    05-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Netoverdekking Fruitkooi

    Netoverdekking Fruitkooi

    (10 op 25 m)

    Het was er niet van gekomen om het net over de kleinfruitkooi af te nemen. Nu dochter Leen niet meer inwoont schoot het erover om voldoende volk te mobiliseren om het net op te plooien.

    Gevolg het hing er nog.

    Een vriend had mij vroeger verteld dat gans zijn overdekking ingestort was als gevolg van de sneeuwlast.

    Dus na de eerste sneeuw ik naar buiten: met een borstel de sneeuw  door het net schudden: iets dat vlot vooruit gaat. Je bent er wel verwonderd over hoeveel het pak sneeuw toch weegt.

    Dit werkje kon ik nog twee keer herhalen, na de tweede en derde sneeuwbui. Een vorm van sneeuwpret in de gezonde buitenlucht! Je hebt er wel een regenfrak met kap bij nodig.

    Met het nieuwjaarsfeest van de familie was het een geschikt moment om met het groot volk het uitgestelde opplooien alsnog tot een goed einde te brengen.

    Ik wil het lot niet uitdagen: veronderstel dat er 25 cm sneeuw ineens valt, is het net dan nog sterk genoeg om die last te dragen?

    FOTO’S

     

    7. Jonas, Peter, Jochen, Kael, Filip, Werner, ik

    9. Zoon Peter en ik



















    05-01-2011, 13:33 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    04-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenkastanje

    Paardenkastanje

    (aesculus hippocastanum L.)

    Deze van oorsprong Zuid-oost Europese houtsoort is intussen over de ganse gematigde wereld verspreid. Deze soort groeit het best op een rijke, vochtige, humusrijke en liefst leemhoudende grond. In mijn zandgrond profiteert hij al tientallen jaren van de composthopen die geregeld ernaast liggen. Als die er iets langer blijven liggen groeien de wortels gretig omhoog, wat het opscheppen iets bemoeilijkt.            

    De talrijke afgevallen bladeren worden dankbaar gebruikt als vorstbedekking in de tuin.

    Deze boom, alsmede de twee linden naast de oprit, plantte ik begin maart 1970, als voorzitter van het Halse Groencomité als gevolg van de BRT actie “Plant den Boom”.

    De laatste jaren heeft hij nogal wat last van de mineerziekte met een wormpje dat de bladeren van binnen doorgroeft, met als gevolg bruinverkleuring en veel minder bladgroenverrichting.



















    04-01-2011, 12:30 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    02-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COZOEGO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Op de foto staat de paardenkastanje in prachtige kersttooi. We hebben deze geplant ter gelegenheid van de eerste grote boomplantactie in 1970 te Halle Kempen. Toen was Daniel voorzitter van het pas gestichte Groencomité. Bomen staan hoog in ons vaandel!

    Direct na aankoop van de boerderij in 1962 begonnen we al  bomen te planten. Nu genieten we van een rijke oogst.  

     

    In Kameroen hebben onze plaatselijke mensen te Going na ons vertrek  in maart 2010, tijdens de  regenperiode heel wat nutsbomen aangeplant  op het centrum van CoZoeGo.

    In 2011 plannen Guy Cotemans en Aleide in Bi-Paing , een naburig dorp van Going, met  behulp van de plaatselijke bevolking, aanplantingen te doen  volgens de permacultuur-methode.

     

    In naam van gans de groep nodigen u al van harte uit op het 10de  Afrikaans lustrumtuinfeest.  Noteer alvast in uw agenda zaterdag 2 juli 2010.

    We willen er, samen met u, een onvergetelijk feest van maken met veel  toffe contacten, muziek, optredens, dansen, lekker eten en info over onze projecten.

     

     

    Prettige feestdagen,

    Aleide Lagrou, namens het COZOEGO-team


    02-01-2011, 00:00 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwjaarswensen

    ( Klikken voor vergroting)

    01-01-2011, 11:14 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZADENSTENGELS

    ZADENSTENGELS

    Melde

    ?

    Kleine Kaardenbol







    31-12-2010, 16:38 geschreven door Daantje

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezweken

    Bezweken

    Niet alleen (kerk)daken bezwijken onder het gewicht van de sneeuw, maar ook bomen.

    Bij ons viel in totaal 18 cm.

    Een van mijn oudste appels, een reeds lang geleden verplante Early Tydeman Worchester, (onderstam M7) met in de top Transparente de Croncels boog onder het gewicht.

    Ook de mispel Royal,(onderstam meidoorn) de mooist gevormde van de rassen die ik heb, kon de last niet torsen.













    28-12-2010, 12:05 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJSKEGELS

    IJSKEGELS

    Aan de dakgoot en zelfs een aan een tak van de druivelaar















    28-12-2010, 11:35 geschreven door Daantje

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Hebt u een vraag of opmerking druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!