Feedback Walnotenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Beste Daan,
U hebt gelijk: wal- en okkernoten zijn zeer waardevol voor de mens. Maar als de mens er nu eenmaal teveel heeft (meer dan 7.000 noten kregen wij met 2 personen niet "verdaan") en weet dat de vogels er verlekkerd op zijn, tja...
Nu, wij eten geregeld een nootje en ik bak soms gemalen noten in mijn brood. Al bij al had ik er dan nog te veel. Bijaldien (wat een woord!) ik verleden herfst er een 2.500 op zolder heb ondergebracht. Blijkt nu dat die na 1 jaar nog compleet intact en eetbaar zijn. En met onze huidige magere oogst goed van pas gaan komen.
Ik had nochtans verwacht dat die noten totaal onbruikbaar zouden geworden zijn. Om reden dat het op zolder extreem koud en warm kan worden (dak niet geïsoleerd, vloer driedubbel geïsoleerd). Ik had de noten wel op voorhand goed gewassen en goed laten drogen in de zon en op dagbladpapier (ik toonde daar verleden jaar een foto van). Op zolder lagen ze op een plankenvloer eenlaags uitgespreid. Onder een rechthoekig houten kader waarop fijnmazig kippengaas was geniet, dit tegen eventueel ongedierte. Daan, deze ervaring is voor u als fruitliefhebber misschien iets voor uw blog. U ziet maar.
Nog een goede middag Hughes
|