Marc Deelen is trainer van zaalvoetbalploeg Patriots. Toen hij hoorde dat er leukemie was vastgesteld bij het pas enkele maanden oude dochtertje van een van zijn voetballers, was hij zwaar onder de indruk. Hij wilde niet bij de pakken blijven zitten en plande een fietstocht waarbij hij zich liet sponsoren ten voordele van het Kinderkankerfonds. Op zondag 2 mei 2010 vertrok hij op een vijf weken durende tocht van meer dan drieduizend kilometer door de Pyreneeën.

Wat het moeilijkste moment was tijdens deze tocht? 'De oversteek van de Frans-Spaanse grens. Toen ik de berg opfietste was het bar koud, het regende en ik had wind tegen', vertelt hij. Anderzijds zal hij zich altijd de vriendelijkheid en de hartelijkheid van de mensen onderweg herinneren.

En Juliette? Die is nu anderhalf jaar oud. Ze vocht meer dan een jaar als een leeuwin tegen 'meneer Leukemie' en onderging met succes een beenmergtransplantatie met beenmerg van haar grote zus.

Bij de overhandiging van de cheque donderdagavond hielden haar ouders er dan ook aan met Juliette, ondertussen een flinke kapoen, aanwezig te zijn. Marc Deelen heeft intussen de smaak van het verre fietsen te pakken. Begin mei vertrekt hij op een nieuwe tocht door Portugal, dit keer als vakantiebestemming.

Je kan Marcs avonturen volgen via www.marcfiets-naarportugal.blogspot.com.

Bron: het Nieuwsblad
Link: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=1937P26A

STABROEK/EKEREN (08-06-2010) - Na een fietstocht van meer dan 3.000 kilometer is Marc Deelen weer thuis. Deelen liet zich sponsoren voor het Kinderkankerfonds nadat hij vernam dat een van de kinderen van ‘zijn' voetbalspelers leukemie had. Onderweg vernam hij dat kleine Juliette hervallen was.

Marc Deelen is coach van veteranenvoetbalploeg Patriots. ‘Toen ik vernam dat een kindje van een van de spelers in het UZ in Gent tegen leukemie moest vechten, besloot ik te fietsen en me te laten sponsoren ten voordele van het Kinderkankerfonds', vertelt Deelen.

Marc vertrok op 2 mei voor een fietstocht van vijf weken door Frankrijk en Spanje. Net voor hij vertrok was de vreugde bij de familie van Juliette en bij de Patriots heel groot. De dokters hadden de kleine meid immers voor genezen verklaard. Onderweg heeft Marc moeten vernemen dat Juliette hervallen is. Ze heeft ondertussen een eerste chemokuur achter de rug. Er volgt nog een tweede en dan zal Juliette een beenmergtransplantatie moeten ondergaan.

Het weerzien met Juliette, haar familie en voetbalploeg Patriots was zondag heel emotioneel. Zo'n twintig ploegmakkers stonden Marc in Antwerpen op te wachten om samen de laatste kilometers af te leggen. Aan het clublokaal werden de fietsers onthaald met een luid en langdurig applaus.

‘Ik had wel gedacht dat Patro iets zou organiseren, maar dit had ik niet verwacht. Het doet me wel iets. Ook onderweg kon ik rekenen op heel wat sympathie wanneer ik mensen mijn verhaal vertelde.'

Hoeveel de fietstocht precies heeft opgebracht moet nog blijken. ‘Er staan nu 3.057 kilometer op de teller. De volgende dagen zullen we alles uitrekenen. Ik hoop toch op een paar duizend euro.'

De ziekte van Juliette heeft bij de voetbalploeg en in Stabroek een golf van solidariteit op gang gebracht. Zo schenkt FC Patro ook de opbrengst van de drankjes van zondag aan het Kinderkankerfonds. De vriendinnen Leen Lommers en Natascha De Cuyper zetten in mei een grote wafelverkoop ten voordele van Juliette op touw. Daarmee zou een groot genezingsfeest georganiseerd worden.

‘We hadden dit feest zo graag gehouden op Juliettes eerste verjaardag, maar meneer leukemie heeft er helaas anders over beslist. Uitstel is geen afstel. Op haar tweede verjaardag zal ze ook zelf op het springkasteel kunnen', stelt mama Sophie.

Eind mei vond ook een quiz plaats ten voordele van het Kinderkankerfonds en de fietsploeg van café De Papegaai gaat binnenkort ook fietsen voor het Fonds.

Bron: het Nieuwsblad (2010)
Link: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=MT2R78G9

Papegaaien rijden voor Juliette!

Ook in 2011 zal De Papegaai Bike Team deelnemen aan de 24 uren van Westerlo en zich laten sponsoren ten voordele van het Kinderkankerfonds.  Er zijn alvast één estafetteploeg en één Papegaai die de 24 uren solo zal rijden eind juni 2011!