Inhoud blog
  • Tripels 52 - Val-Dieu Triple - Vilbas Bumm - Wulps Blondje
  • In het spoor van Nico Mattan - 't Vertier
  • 35ste Dinsdagnamiddag proeverij - Lazy Panda – Brewpakt - Seaking Zeewierstout - Mijnfiets – Stravius Goe straf Tripel – Stravius Goe straf Quadrupel.
  • 5 bieren 151 All - in Chinook - Gouden Carolus Classic - Hilleveld Wild Pale Ale - Maredsous Brune - Ne Grellige
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    05-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het spoor van Nico Mattan - 't Vertier



    In het spoor van Nico Mattan

    't Vertier








    Ditmaal zitten Annemie Declerck, Edwin Ghequire, en ik zelf in Westouter, het dorp met een
    landelijke charme waar veel toeristen komen wandelen en fietsen.

















    We kozen ditmaal voor praatcafé ‘’t Vertier’, een gezellig cafeetje net buiten
    de dorpskom waar Westouternaars in een vriendelijke sfeer graag samen komen om

    er een praatje te slaan aan de lange toog van deze herberg.












    ’t Vertier is de perfecte combinatie van een modern café en een bruine kroeg.




















    Wij zijn bewust vroeg gegaan om er op het gemak foto's te kunnen nemen
    van het prachtige interieur.








    De uitbaters zijn Carolien en Patrick.
    Iedereen is er van harte welkom!








    Ook de vele toeristen en vakantiegangers hebben deze plaats gevonden om er te genieten van hun
    mooi  assortiment streekbieren en hun Picon.
    Je kunt er ook proeven van hun lekkere exclusieve droge worst met nootjes en Sint-Bernardusbier.
    Dit is een creatie van de uitbaters van Hostellerie Saint-Nicolas uit Elverdinge die trouwe klanten zijn van ‘t Vertier.














    Het eigen verbouwde café ligt in de Sulferbergstraat 21.
    Het ligt aan het begin van de ‘twee bergenwandelroute’ die vertrekt van uit Westoutercentrum.
    Jaarlijks koersen ook de renners van de Belcanto Classic er voorbij.
    Het café beschikt ook over een gezellig terras waar het prettig vertoeven is bij mooi weer.









    Na het consumeren van onze Picon rijden we zoals altijd verder naar onze tweede plaats van de dag.
    Ditmaal is het “De Tere Plekke” in Dranouter.





    ’t Vertier
    Sulferbergstraat 21
    8954 Westouter


    https://www.facebook.com/tVertier/






    05-04-2024 om 00:00 geschreven door William Roelens


    02-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35ste Dinsdagnamiddag proeverij - Lazy Panda – Brewpakt - Seaking Zeewierstout - Mijnfiets – Stravius Goe straf Tripel – Stravius Goe straf Quadrupel.



    35ste Dinsdagnamiddag proeverij



    Voordrachtgever Geroen Vansteenbrugge, Poperingse voordrachtgever Edwin Ghequire, mijn vriendin Annemie Declercq (lid van de Hoppy Ladies Poperinge) en ik William Roelens komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag? Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden.

    Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als God van de rechtspraak. Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Op deze blog vermeld ik onze bevindingen onder de titel ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’

    Volgende bieren werden geproefd:

    Lazy Panda – Brewpakt - Seaking Zeewierstout - Mijnfiets – Stravius Goe straf Tripel –

    Stravius Goe straf Quadrupel.


    Voor de smaakpapillen te neutraliseren aten we tussenin brood.




    Lazy Panda (4,9%Alc.Vol.)
    Brussels Beer Project Brussel


    Wazig blond bier met een fijne witte schuimkraag

    De neus ruikt citrus toetsen
    Tikje grapefruit

    Hopprikjes

    De aanzet is zoet
    grapefruit
    granige prikken
    Aromahop
    Geroosterde granen komen soms boven
    Licht zuurtje tussendoor
    In balans
    Zoete afdronk
    Mooie start van de proeverij
    Zomerbiertje!




    Weihenstephaner / St.Bernardus Braupakt Blonde Ale (6,5%Alc.Vol.)
    St.Bernardus – Watou
    Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan


    Goudkleurig bier met een romige witte schuimkraag.

    Granig aroma
    Kruidnagel

    Hoppige toetsen
    Moutig

    Lichte bitterheid in de aanzet
    Kruidig (Kruidnagel)
    Citrus
    Moutigheid overheerst
    Voldoende evenwicht
    Licht hopbittere afdronk
    Lekker twee stijlen bier
    Mooi etiket

    Seaking (Zeewierstout) (6,0%Alc.Vol.)
    Huisbier - De Haan
    Bier op vraag gebrouwen bij Brouwerij De Graal – Brakel



    Donkerbruin bier met beige schuimkraag


    Aroma van Koffie
    Aparte smaaktonen door de zeewier
    Licht gebrand
    Tikje chocolade

    Ook een kruidigheidje
    Lichte bitterheid bij de aanzet
    Moutbitterheid
    In balans
    Gerookte nasmaak
    Lichte stout (mist een beetje karakter)




    Kompel – Mijnfiets (7,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Kompel – Maasmechelen


    Helder blond bier met een romige witte fijne schuimkraag


    Het aroma is granig
    Lichte hopprikken aanwezig
    Kruidige toetsen
    Gerookt

    Licht bittere aanzet
    Tikje hop
    Koriander
    Banaan
    Citrustoets
    Bitterheid komt opzetten
    Voldoende evenwicht
    Terrasjesbier!





    Stravius Goe straf Tripel (8,5%Alc.Vol)
    De Straviusbrouwers - Wijtschate
    Op vraag gebrouwen bij Brouwerij Het Gulden Spoor – Gullegem



    Donkerblond/Licht amber helder bier met een witte schuimkraag

    De neus is hopbitter

    De eerste slokjes zijn bitter
    Hoppige prikken
    Koriander
    Lichte kruidigheid komt naar boven
    Lichte fruitigheid
    Mooi in balans
    Bittere nasmaak
    Lekker bier!

    Stravius Goe straf Quadrupel (9,0%Alc.Vol.)
    De Straviusbrouwers - Wijtschate
    Op vraag gebrouwen bij Brouwerij Het Gulden Spoor – Gullegem



    Rood bruin bier met beige schuimkraag


    De neus ruikt een lichte gebrandheid
    Rozijntjes

    De eerste slokken zijn koffieprikjes
    Chocolade
    Karameltoetsen
    Zoet
    Geen alcoholwarmte

    Kruidigheid komt opzetten
    Brave quadrupel
    Niet slecht maar mist body.







    Alle zes de bieren die onze smaakpapillen versierden!

    Groeten
    Tot de volgende





    02-04-2024 om 15:26 geschreven door William Roelens


    22-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 bieren 151 All - in Chinook - Gouden Carolus Classic - Hilleveld Wild Pale Ale - Maredsous Brune - Ne Grellige



    5 bieren 151




    All-in Chinook - Gouden Carolus Classic - Hilleveld Wild Pale Ale -
    Maredsous Brune - Ne Grellige









    All - in Chinook (9,8%Alc.Vol.)
    Brouwerij Het Nest - Oud-Turnhout






    Koperkleurig bier met een witte schuimkraag

    De neus is moutig
    Lichte hopprik
    Karamel
    Vanille

    De eerste slokken zijn zoet
    Perzik
    Gekruide prikjes
    Droog
    Lichte bitterheid
    Tropische toetsjes van Lychee
    In balans
    De warme afdronk is zoet
    Karamel
    Lekkere zachte barleywine








    Gouden Carolus Classic (8,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij ‘Het Anker’ – Mechelen








    Robijnrood bier met een romige beige schuimkraag.

    Een aroma van karamel en gedroogd fruit verwen de neus.
    Zoete prikken

    Hints van pruimpjes
    Chocolade
    Karamel
    Vanille
    Prikje banaan
    In balans
    De afdronk is droog en fruitig
    Lichte bittere nasmaak
    Heerlijke Mechelse klassieker.








    Hilleveld Wild Pale Ale
    Brouwerij Westkwartier – Geluveld






    Donker oranjekleurig met een witte fijne schuimkraag.
    Verdwijnt vlug

    De neus heeft geuzetrekjes
    De reuk van paardendeken komt boven

    De smaak van wilde gisten
    Citroentoets
    Zure fruitigheid
    Pompoen
    Gistig
    Bittertje nu en dan tussendoor
    De afdronk is licht zurig.
    Een West-Vlaamse geuze?







    Maredsous Bruin/Brune (8,0%Alc.Vol.)
    Maredsous’s abbey beers (maredsousbier.be)Moortgat Breendonk









    Mahoniekleur met een dikke romige schuimkraag.

    De neus ruikt donker fruit
    Karamel
    Geroosterd aroma

    De eerste slokken zijn moutig
    Donker fruit
    Karamel
    Gebrande suiker
    Nootachtig
    Nu en dan een tikje chocolade tussendoor
    In balans
    Geroosterde afdronk
    Uitstekende klassieker.










    Ne Grellige (10,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij
    Vandijck – Lommel






    Donkerbruin bier met een beige schuimkop

    De neus ruikt geroosterde mout
    Tikje karamel

    Zoete aanzet
    Geroosterde mout
    Koffie
    Kruidig
    Karamel
    Lichtjes alcohol doorheen
    Goed in evenwicht
    Moutige afdronk
    Tikje chocolade
    Bitter
    Toch een lekker Kerstbier



    Groeten
    William













    22-03-2024 om 00:00 geschreven door William Roelens


    11-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster



    5 bieren 150



    Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur -
    Straffe Hendrik X-mas Blend -

    Ter Dolen Winter – Wintermaster








    Antiek Blond Super 5 Ale (5,0%Alc.Vol.)
    Deca Services – Woesten - Vleteren






    Amberkleurig bier met witte schuimkraag.

    De neus is moutig
    Tikje fruitigheid
    Nu en dan een hopdoorbraak

    De eerste slokken zijn licht hoppig
    Moutig
    Granig
    Brood
    Lichte bitterheid
    Juist in balans
    Licht bittere afdronk
    Een lekkere dorstlesser!






    Brown Ale Le Chasseur (8,5%Alc.Vol.)
    Thuisbrouwerij La Chasseur – Gullegem




    Donkerbruin bier met een romige beige schuimkraag


    Zoet aroma
    Karamel
    Rozijntjes breken door

    De aanzet is zoet
    Pruimen
    Karamel
    Chocoladetoets
    In balans
    Zoete afdronk
    Lichte alcohol in de smaak!
    Een Gullegemse topper!






    Straffe Hendrik X-mas Blend
    Brouwerij De Halve Maan – Brugge







    Donkerbruin bier met een romige beige schuimkraag

    Het aroma is fantastisch
    Rozijntjes
    Koffie
    Karamel

    Ook de aanzet is geweldig
    Zoet
    Caramel
    Pruimpjes
    Tikje kruidigheid
    Alcoholsmaakje tussendoor
    Tikje gebrand
    In evenwicht
    Karamel in de nasmaak
    Heerlijk Kerstbier!








    Ter Dolen Winter (9,1%Alc.Vol.)
    Brouwerij
    De Dool – Helchteren







    Amberkleurig bier met een romige schuimkraag

    De neus ruikt kaneel
    suiker
    Karamel
    Tikje zoethout

    De eerste slokken zijn zoet
    Lichte kruidigheid
    Rozijntjes
    Vijgen
    aangenaam
    Mooi in evenwicht
    Lichte kruidigheid in de afdronk
    Tikje kaneel
    Lekker winterbier







    Wintermaster (12,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij
    De Meester (Lendelede)



    Amberkleurig licht wazig bier met een beige romige schuimkraag

    Het aroma ruikt kaneel
    Fruitigheid
    Lichte kruidigheid

    De eerste slokken zijn moutig
    Karamel
    Alcoholtoetsjes
    doorheen een vanilletoets
    Gedroogd fruit

    Mooi in evenwicht

    De afdronk is moutig
    Lichte bitterheid
    Alcohol
    Heel lekker gerstenat!!!



    Groeten
    William




    11-03-2024 om 11:23 geschreven door William Roelens


    14-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het spoor van Nico Mattan - De Hollemeersch





    In het spoor van Nico Mattan



    De Hollemeersch






    De Hollemeersch zou zijn naam te danken hebben aan weiden!








    In het heuvelland noemen ze deze ook Meerschen.
    Het woord meers (vroeger: meersch) of mars betekent ' moeras ' of 'drassig land'. Een meers duidt op laaggelegen, natte grond, die alleen geschikt was als seizoensweide of hooiland, meestal begroeid met houtige in plaats van (in een moeras) kruidachtige plantensoorten.






    Dit restaurant is gelegen op de zuidelijke flank van de Kemmelberg.
    Op hun uitgebreide tuinterras kun je bij helder weer tot in Frankrijk kijken.
































    Wie liever binnen eet, ziet de chef en medewerkers bezig in de open keuken. Een aanrader zijn de streekgebonden gerechten.









    Annemie at Kabeljauw met knapperige groentjes
    en Edwin een vispannetje
    Ik at een Rundsbrochette in Ricard geflambeerd met Béarnaisesaus.










    Ik degusteerde er een Beun Select (10,0% Alc.Vol.) bij
    Een donkerbruin bier met een fijne lichtbeige schuimkraag

    De neus ruikt geroosterde mout
    En ook een lichte rumaroma

    De eerste slokken zijn zoet
    Geroosterd
    Rum (Diplomatico)
    Rozijntjes
    Het bier is in balans
    Korte afdronk
    Lekker

    Het wordt gebrouwen ism Brouwpub - Domein Leeflank (Lede)
    Het behaalde onlangs zilver op de World Beer Awards










    Ook hier speelt de fiets een belangrijke rol!








    Laurens Van den Weghe en echtgenote uitbaters van dit prachtig restaurant.



















    Restaurant Hollemeersch
    Lettingstraat 58
    Heuvelland





    14-02-2024 om 00:00 geschreven door William Roelens


    13-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het spoor van Nico Mattan - Het Mysterie (Poperinge)



    In het spoor van Nico Mattan 

    Het Mysterie (Poperinge)

    Annemie, Edwin en ik bezochten wederom twee unieke plaatsen.
    Ditmaal waren het mysterieuze Mysterie (Poperinge) en De Hollemeersch (Kemmel) aan de beurt.




    Eerst het fascinerende Mysterie waar de opperheks Lut de toverstaf zwaait!















    Heksen hebben door de geschiedenis heen een fascinerende rol gespeeld in verschillende culturen en folklore. Vaak werden ze gezien als mysterieuze figuren met veronderstelde bovennatuurlijke krachten, en hun verhalen zijn vaak verbonden met magie, tovenarij en mystiek.




    In sommige gevallen werden heksen echter ook vervolgd en beschuldigd van kwaadaardige praktijken. De perceptie van heksen varieert sterk afhankelijk van tijd, plaats en culturele achtergrond.











    In het unieke Mysterie maken heksen en trollen deel uit van het prachtig interieur.




















    Niet alleen heksen maar ook oude volksspelen, gezelschapsspelletjes en buitenspelletjes doen dit mysterieus cafeetje heropleven.






    Deze volksspelen zijn sociaal van aard en brengen gezelschappen samen voor plezier en competitie.









    Het Mysterie beschikt ook over een aardig aantal verschillende streekbieren!











    De sympathieke Lut Pelgrims de opperheks van het Mysterie







    Op regelmatige tijdstippen is deze unieke volksherberg het decor van diverse optredens zowel in de tuin als binnenshuis.


    'Het Mysterie' een plaats die ge zeker en vast moet bezoeken als ge in Poperinge bent!!!







    Wij proefden er hun heerlijke zelfgemaakte Picon.
    En na een gezellige babbel vertrokken we richting Heuvelland naar De Hollemeersch op de Kemmel
    waar het middagmaal op ons wachtte.





    HET MYSTERIE
    Abeelse weg 29
    8970 Poperinge








    13-02-2024 om 00:00 geschreven door William Roelens


    05-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 5 bieren 149 - Archivist Blonde - Heroes Mighty Brown - Quoi quoique oie couac - Sargasso – Zeedust




    5 bieren 149



    Archivist Blonde - Heroes Mighty Brown -
    Quoi quoique oie couac - Sargasso – Zeedust







    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!
    Ze kunnen ook uit de handel verdwenen zijn!







    Archivist Blond (6,6%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Brabandere – Bavikhove





    Gouden kleurig bier met een romige witte schuimkop

    De neus is moutig
    Licht zoet van aroma
    Fruitigheid van banaan

    De eerste slokken zijn zoet
    Moutig
    Rozijntje tussendoor
    Suiker
    Een lichte bitterheid komt soms naar boven
    In balans
    Lichte lange bittere afdronk
    Een gewoon drinkbaar bier.









    Herous Mighty Brown (8,5%Alc.Vol.)

    Coin Cassé BV
    – Nieuwpoort

    Gebrouwen bij Gulden Spoor – Gullegem




    Donkerbruin bier met een romige beige schuimraag

    Licht geroosterde neus
    Moutig
    Karamel
    Rozijntjes
    Tikje chocolade

    De aanzet is zoet
    Chocolade prikken
    Rozijnen
    Karamel
    Lichte koolzuur
    In evenwicht
    Licht zoete afdronk
    Braafjes






    Quoi quoique oie couac (6,8%Alc.Vol.)

    Brambrass - Heestert

    Gebrouwen bij De Meester – Lendelede




    Helder blond bier met een fijne romige schuimkraag.

    De neus ruikt zoet
    Moutig
    Tikje citrus
    Floraal

    De aanzet is fruitig
    Ook hier de aanwezigheid van citrus
    Kruidige notities
    Lichte hopbitterheid
    Vloeit redelijk lang uit
    In evenwicht
    Lekkere saison!





    Sargasso (11,0%Alc.Vol.)

    De Struise Brouwers (Oost-Vleteren)





    Donker amber kleurig bier met een kleine beige schuimkraag
    Fruitige neus
    Aards
    Bruine suiker
    Pruimpjes

    De eerste slokken smaken naar rum
    Rozijntjes
    Karamel
    Alcoholwarmte
    Vanille
    Tikje balsamico
    In balans
    Zoete en droge afdronk
    Een kanjer van een bier








    Zeedust (4,9%Alc.Vol.)

     Brouwerij De Schol – De Panne
    Gebrouwen bij Beerselect (Gent)






    Blond bier met een witte schuimkop

    De neus is granig
    Moutige prikjes
    Kruidigheid

    De smaak is licht fruitig
    Citrus
    Kruidige prikken
    Granig
    Evenwichtig
    Lichte hoppigheid bij de afdronk
    Verfrissend biertje voor op warme dagen





    Groeten
    William





    05-02-2024 om 14:16 geschreven door William Roelens


    29-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.34ste Dinsdagnamiddag proeverij - La Rules Epautre - Pichou Blonde - Balf Racine - Balf Tripel - Nostradamus Bio - Achel Superior Winter.



    34ste Dinsdagnamiddag proeverij


    Voordrachtgever Geroen Vansteenbrugge, Poperingse voordrachtgever Edwin Ghequire, mijn vriendin Annemie Declercq (lid van de Hoppy Ladies Poperinge) en ik William Roelens komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag? Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden.

    Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als God van de rechtspraak. Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Op deze blog vermeld ik onze bevindingen onder de titel ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’

    Volgende bieren werden geproefd:

    La Rules Epautre, Pichou Blonde, Balf Racine, Balf Tripel, Nostradamus Bio en Achel Superior Winter.


    Voor de smaakpapillen te neutraliseren aten we tussenin brood









    La Rules Epautre (4,6%Alc.Vol.)
    Brasserie Artisanale de Rulles – Rules - Belgisch Luxembur
    g






    Blond bier met een witte schuimkraag (Pilskleur)

    Granige prikken
    Spelt
    Moutig
    Bittere toetsjes

    De eerste slokken zijn bijna neutraal van smaak
    Een bittertje komt soms boven
    Moutig
    Granig
    Licht zurig toetsje
    Stabiel
    Licht bittere afdronk
    Toch een lekkere dorstlesser.





    Pichou Blonde (6,5%Alc.Vol)

    Jeroen Segers - Nano Brouwerij/Bierfirma?







    Goudblond bier met witte schuimkraag

    Fruitig aroma
    Moutig
    Aroma van overrijpte bananen

    Vlakke smaak
    Weinig hop te proeven
    Licht bittertje komt nu en dan boven
    In evenwicht
    Doordrinkbier
    Iets te gewoon (mist power!)
    Eenvoudig toegankelijk blond

    Balf Racine (5,8%Alc.Vol.)
    Brasserie Cooperatieve - Bière à la Ferme (Edingen)

    Koperkleurig bier met een witte (gebroken) schuimkraag

    Licht wortel aroma
    Moutig
    Licht granig

    Zoete aanzet
    Het zoete gaat over naar een lichte bitterheid
    Wortelsmaak prikjes
    Ook een honingtoets
    Soms een metaalprikje
    Evenwicht
    Lichtbittere afdronk
    Een dorstlesser








    Balf Tripel Fourche (9,0%Alc.Vol.)
    Brasserie Cooperatieve - Bière à la Ferme (Edingen)








    Amberkleurig bier met witte schuimkop

     

    Zoet fruitig aroma
     pompoen
    Perzik

    De smaak is speciaal
    Karamel
    Suiker
    moutig
    Lichte bitterheid
    Houtprik
    Evenwicht
    Droog
    Droge afdronk

    Nostradamus Bio (9,0%Alc.Vol.)
    Brasserie
    Caracole – Falmignoul







    Donkerbruin bier met beige schuimkraag

    Zoete neus
    Gebrande mout
    Chocoladeprik
    Pruimpjes
    Rozijntjes

    De aanzet is zoet

    Gebrande smaak
    Karamel
    Chocolade
    Koffie met melk
    Tussendoor een bittertje
    Zoete afdronk
    Alcoholwarmte
    Topper
    Een lekker zetelbier






    Achel Superior Winter (9,5%Alc.Vol.)
    De Achelse Kluis – Hamont Achel






    Donkerrood bier met een licht amberkleurige schuimkop

    Kruidige neus
    Karamel
    Iets meer verwacht van het aroma!

    Zoete aanzet
    Tikje gebrand
    Kruidige prikken
    Kaneel
    Gember
    In balans
    Zoet-bittere afdronk
    Alcoholtoets
    Lekker winterbier!








    De Geproefde bieren



    Groeten

    Annemie, Edwin, Geroen en William






    29-01-2024 om 16:39 geschreven door William Roelens


    20-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poperinge - uitreiking van de Hopcertificaten voor de aangevraagde bieren van 2023





    POPERINGE




    Uitreiking van de Hopcertificaten voor de aangevraagde bieren van 2023


    Vrijdag 19 januari 2024 vond naar jaarlijkse gewoonte de feestelijke uitreiking van de Hopcertificaten voor de aangevraagde bieren van 2023 plaats.
    Dit evenement ging door in de Feestzaal Skindles Guesthouse in Poperinge,



    Op het programma stond de

    Verwelkoming van Dhr. Bart Boeraeve, voorzitter vzw HOP

    Toespraak door Dhr. Christof Dejaegher, burgemeester van Poperinge

    VLAIO-LA project "HopBel 2.0 - Ontwikkeling van inheemse Belgische hopvariëteiten" toelichting en stand van zaken door mevr. Lies Willaert,

    Aansluitend werden de nieuwe certificaten uitgereikt aan de brouwerijen die het gebruik van het logo “Belgische hop – houblon belges – Belgian hops” voor hun speciaalbieren hebben aangevraagd en verkregen in 2023.
    Deze uitreiking was door Dhr. Kris Notebaert, schepen van Landbouw.

    Nadien volgt een netwerkreceptie aangeboden door het stadsbestuur van Poperinge en de vzw Hop.





    Bart Boeraeve Voorzitter VZW HOP





    Dhr. Christof Dejaegher, burgemeester van Poperinge 





    Lies Willaert Inagro Rumbeke




    Brouwerijen die een bier aanvroegen voor het
    logo Belgische hop in 2023.



    De groen gearceerde bieren dragen het 100% logo Belgische hop (gouden). De geel gearceerde bieren zijn normaal aanwezig.

    In 2023 waren er in totaal 21 aanvragen waaronder twee voor producten (Oublon likeur en Hop Goeste Siroop). Uit Wallonië kregen we 7 aanvragen, uit Vlaanderen zijn dit er 11. Één aanvraag kwam van een brouwerij uit Nederland.



    BROUWERIJEN

    Brouwerij Ter Dolen, Eikendreef 21, 3530 Houthalen-Helchteren, BE

    Ter Dolen Wit
    Ter Dolen Tripel
    Ter Dolen Donker
    Ter Dolen Blond

    Brouwerij de Coureur, Borstelsstraat 20, 3010 Kessel-Lo, BE

    Souplesse
    Colleke

    Brouwerij Brewtous'     Marktplatz 6, 4750 Butgenbach, BE

    BrewTous' Paint it black

    Brasserie Lupulus, Courtil 50, 6671 Gouvy, BE

    Lupulus Brune
    Lupulus Pils
    Lupulus Organicus




    Astrid Callens, Brasserie Lupulus


    l'Heritage ism Belhop, Grote Markt 19, 8970 Poperinge, BE

    Hop Goeste Siroop




    Bart Mostaert l'Heritage en Annebel Vandenbroucke 

    Brouwerij Troost, Pazzanistraat 27, 1014 DB Amsterdam, NL

    Troost Barleywine
    Troost honingblond
    Troost Tripel
    Troost Extra Wit
    Troost Saison
    Troost Pilsner

    Brouwerij Ruimtegist    , Budastraat 12 Bus 1b, 8500 Kortrijk, BE

    Barrel Aged Whisky Quadruple Obsquur





    Arn Simoens - brouwerij Ruimtegist

     

    Belgian Peak Beer, Rue de Botrange 132, 4950 Sourbrodt, BE

    Peak Blonde

    Br'ij De Hophemel, Terwouwenstraat 46, 3800 Zepperen, BE

    Elooi Imperial Pale Ale

    "Bière à la Ferme", Termuninck 4, 7850 Enghien, BE

    Racine
    Marguerite
    Friskette
    La Tartine
    Triple Fourche
    Saison de Ferme

    Brouwerij Adriaensen, Bargiestraat 1A, 8900 Ieper, BE

    Froajn Ieperlink
    Droevn Ieperlink
    Stoutn Ieperlink




    Erjen Adriaensen - Brouwerij Adriaensen - Ieper

    Oublon, Donkerstraat 4, 8640 Vleteren, BE

    Oublon

    Hoeve Mahieu     , Calvariestraat 20, 8940 Wervik, BE

    Kersenbier Lekkers

    Pure Range Beers, Bouwensstraat 18/2, 2140 Antwerpen, BE

    Donkere Dauw
    Blonde Bries

    Brouwerij Westkwartier, Polygosestraat 3, 8980 Geluveld, BE

    Westkwartier Oud Bruin

    Brouwerij Craywinckelhof, Staatsbaan 263, 3210 Lubbeek, BE

    Cera Brut
    Cera Tripel Blond

    Brasserie Atrium, Rue des Brasseurs 9, 6900 Marche-en-Famenne, BE

    Trio BIO
    Clémentine BIO

    Brasserie des Ambrumes, Place de condes 8, 7910 Cordes, BE

    La Saison
    La Cordoise





    Stephane Dumont - Brasserie des Ambrumes



    Brouwerij Rubbens, Bohemen 101, 9260 Wichelen, BE

    Rubbens Fruit

    Brasserie Wander 3 Brothers, Rue du Pont de Maulde 62, 7620 Bléharies, BE

    Wander Blonde Cuivrée

    Brouwerij Betsy, Sportstraat 18, 8450 Bredene, BE

    Betsy Quadrupel 12






    De gelauwerde brouwerijen






    Buffet aangeboden door VZW HOP




    Groeten
    William Roelens






    20-01-2024 om 15:42 geschreven door William Roelens


    11-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het spoor van Nico Mattan - In de zon - De Klyte (Heuvelland).



    In het spoor van Nico Mattan


    In de zon - De Klyte - Heuvelland












    Na onze aperitief gedegusteerd te hebben in De Helleketel (Poperinge)
    reden we door naar het restaurant ‘In de Zon’
    Deze bekende eetgelegenheid is gelegen niet ver van de Klijte in Heuvelland.











    ‘In de Zon’ is een restaurant die ingericht is zoals in de tijd van toen
    en die daardoor wat nostalgisch aandoet.
    Het heeft een karaktervol interieur met een knipoog naar het landelijke.









    De sfeer is gezellig vooral vanaf de herfst als de kachel brandt
    en kaarsjes die zorgen voor een aangename stemming.








    De prachtige antieke toog!














    De keuken is typisch Vlaams.
    Het eten is er lekker en heel betaalbaar.









    De sympathieke uitbaters Cathy en Dirk








    Mooie brandglazen verfraaien de ruimte!








    Het ruikt er naar antiek en brocante. De duidelijke passie van uitbater Dirk.









    Wij proefden er een  Baptiste (7,7%Alc.Vol.)
    gebrouwen door Brouwerij Strubbe uit Ichtegem
    voor Bataille-Dumortier ‘Komen’ ter ere van Jean-Baptiste Soete.
    Jean-Baptiste was de de laatste molenaar van Soetens Molen uit Komen-Ten Brielen. 
    De hop komt uit Warneton (Waasten)









    Blond wazig bier met witte fijne schuimkraag 

    Neus is moutig
    Gistig 
    De eerste slokken zijn scherp
    Moutig met een lichte zuurtje
    Hoppige toetsen
    Licht fruitige prikken van banaan
    Voldoende evenwicht
    Zoet moutige afdronk
    Toch een bittertje in de nasmaak!
    Lekker bier!!!










    We aten er een lekker Kraaibiefstuk in sjalottensaus
    Een vaste waarde op de Franse menukaarten en gelukkig
    ook op de kaart van In 'De Zon'!











    De liefde voor de wielerkoers is duidelijk zichtbaar in een zaaltje achteraan het restaurant.
    Niet verwonderlijk want de zaakvoerder is een oud wielrenner.

















    Vanop het terras heb je een prachtig uitzicht op de vallei met Ieper en omstreken.









    'In de Zon' is een uitstekende zaak;
    Niet chique of stijf maar warm en huiselijk
    met een prima bediening 
    en aandacht voor de klant.


    Ni
    ets dan lof dus zodat ik er zeker van ben dat menig klant hier terugkomt.
    Wij komen zeker nog eens terug maar eerst nog andere locaties bezoeken






    Groeten
    William







    11-01-2024 om 00:00 geschreven door William Roelens


    03-01-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In het spoor van Nico Mattan - De Helleketel - Poperinge



    In het spoor van Nico Mattan - De Helleketel - Poperinge





    Nog altijd in het spoor van oud-wielrenner Nico Mattan bezochten Annemie, Edwin en ik ditmaal het volkscafé
    ‘De Helleketel’ in Poperinge.

    Zoals gebruikelijk proefden we als aperitief een Picon van het huis.
    Op de middag stond het volksrestaurant “In de Zon” op het programma.
    Deze bekende eetgelegenheid is gelegen niet ver van de Klijte in Heuvelland.




    De Helleketel









    De Helleketel is een echt volkscafé. Het is blijkbaar één van de oudste café’s (1895) van Poperinge.
    Het Café ligt niet ver van het Helleketelbos en van de Fazantenheuvel, het hoogste punt van Poperinge en het nabijgelegen brouwersdorp Watou.
    Het café ligt ook op de befaamde Piconroute!
    Vandaar dat waarschijnlijk Nico Mattan dit historisch cafeetje heeft uitgekozen?
    Ook niet ver van het café bevindt zich de oriëntatietafel die de belangrijke plaatsen uit de omgeving aanduidt.









    Langs hier geraakt ge moeilijk binnnen!









    Wijze spreuk!
































    Het interieur van het café is jaren onveranderd gebleven.
    Het is eigenlijk een oord van verpozing en vermaak  
    waar de tijd er is blijven stil staan!










    Nog altijd geen tapkranen aan de toog.
    Alle bieren staan in de koelkast!
    De stamgasten nemen gewoon een biertje uit de frigo en betalen aan de toog.














    Langs de voordeur geraak je er niet binnen!
    Wanneer er je aan klopt roept een stem dat je langs achter moet gaan.


    Via het terras betraden we het heiligdom waar de tijd is blijven stil staan.

    Antiek meubilair, het onderstel van naaimachines als tafels, trollen, oude volksspelen en ander prularia vullen het café.
    Ook een oude jukebox staat er op zijn eigen plaats.









    Dit unieke volkscafé wordt uitgebaat door de praatgrage Lena!
    Een echte volksfiguur.

    In het Poperings dialect (dat voegt een authentieke toets toe aan de conversatie)
    vertelt ze de laatste nieuwtjes, verhalen en anekdotes die de ronde doen.

    Ze speelt er een centrale rol en zorgt voor een aangename sfeer!








    Een unieke tafel!
















    De Helleketel is een uitzonderlijke plaats.
    U houdt ervan of niet.

    Een plaats die het bezoeken alleen, met vrienden of familie de moeite waard is 
    Een volkscafeetje waar u kunt genieten van de uitzonderlijk sfeer die zich in deze kleine ruimte bevindt.
    Een lekker streekbiertje of een zelfgemaakte Picon verhoogt nog meer het genot.















    We degusteerden zoals gebruikelijk de lokale picon en verplaatsten ons daarna naar het Heuvelland voor ons middagmaal in het volksrestaurant “In de Zon”










    Tot In de Zon

    Groeten
    William







    03-01-2024 om 10:54 geschreven door William Roelens


    27-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33ste Dinsdagnamiddag proeverij - Bierbeek Saison – Bierbeek Bruin – Golden Shower - Bierbeek Tripel – Bierbeek Quadrupel Winter 2023 - Maredsous Kerst.

    33ste Dinsdagnamiddag proeverij




    Bierbeek Saison – Bierbeek Bruin – Golden Shower -
    Bierbeek Tripel – Bierbeek Quadrupel Winter 2023 -
    Maredsous Kerst



    Voordrachtgever Geroen Vansteenbrugge, Poperingse voordrachtgever Edwin Ghequire, Annemie Declerck Lid van de Poperingse Beerlady’s en

    ik William Roelens (BIERblog) komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.
    Ditmaal waren we te gast in de Hoppestad Poperinge bij Annemie en mijzelf.

    Waarom op dinsdag? Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden.

    Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als God van de rechtspraak. Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Op deze blog vermeld ik onze bevindingen onder de titel ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’


    We proefden vier bieren van de dorpsbrouwerij van Bierbeek. Eentje van Brouwerij Maenhout uit Pittem en een Kerstbier van brouwerij Moortgat (Breendonk)
    Er waren weer stukjes brood aanwezig om de smaakpapillen na elk bier te neutraliseren.





    Bierbeek Saison (5,5%Alc.Vol)





    Amberkleurig bier met een witte romige schuimkraag.


    Lichte hoppigheid in de neus
    Ook een fruitige prik
    Een zachte kruidigheid komt naar boven.

    Een lichthoppige aanzet
    Rechtlijnig van smaak
    Bitter
    Kruidig
    Een lichte citrusprik
    Heeft een frisheid
    In balans
    Bitter afdronk
    Droog
    Klassieke saison.




    Bierbeek Bruin (6,2%Alc.Vol)






    Donkerbruin bier met een wollige beige schuimkraag.


    De neus ruikt lichtjes gebrand
    Zoete prikken
    Donker fruit
    Allemaal niet overweldigend

    De eerste slokken zijn moutig
    Karameltoets
    Licht geroosterd
    Helemaal niet zoet
    Lichtbittere afdronk
    Misschien ietsje te flauw van smaak
    Maar helemaal niet slecht

    Dit recept werd mee op punt gezet door de inwoners van Korbeek-Lo tijdens de zomer van 2022.




    Golden Shower - American IPA (6,2%Alc.Vol)
    Brouwerij Maenhout – Pittem


    Na ruim 15 jaar vol passie en plezier kondigen wij met trots aan dat Brouwerij Maenhout een nieuwe eigenaar heeft gevonden. Vanaf 1 juli 2023 zal de heer Pieter Maes onze brouwerij overnemen en ons verhaal voortzetten, zij het op een andere locatie






    Blond troebel bier met een romige witte schuimkraag


    We ruiken hoppigheid in de neus
    Fruitige prikken

    De eerste slokken zijn hopbitter
    Fruitig
    Scherp
    Agressieve bitterheid
    Beetje wrangheid
    Scherp van smaak
    Bittere afdronk
    Lekker bier




    Bierbeek Tripel (8,1%Alc.Vol)






    Blond bier met romige witte schuimkraag.


    Licht fruitig aroma
    Gist
    Korianderprik
    Moutigheid komt naar boven
    Alcoholprik

    Hoppige aanzet
    Moutig
    Kruidig
    Lichte bitterheid tussen het zoete
    Toch redelijk hard en scherp van smaak
    In evenwicht
    Aanvaardbare lokale tripel

    De smaak werd mee bepaald door de inwoners van Bierbeek in de zomer van 2018.





    Bierbeek Quadrupel Winter 2023 (10,3%Alc.Vol) Limited Edition.






    Donkerbruin Bier met een romige beige schuimkraag.


    Fruitig aroma
    Alcoholwarmte
    Zoet
    Karamelprikken
    Geroosterde mout

    De eerste slokken zijn licht alcoholisch
    Zoet
    Moutig
    Ook in de smaak komt karamel voor
    Evenwichtig
    Zoete afdronk
    Lekker winterbier




    Maredsous Kerst (10,0%Alc.Vol)
    Brouwerij Moortgat - Breendonk






    Donkerbruin tot bijna zwart bier met een romige beige schuimkraag.


    Alcoholwarmte in de neus
    Geroosterde mout


    De eerste slokken zijn zoet
    Alcohol komt lichtjes naar boven
    Zachte kruidigheid
    Geroosterde mout
    Lichte koolzuur
    Bijna geen karakter (Jammer)
    Lekker maar voor mij geen echt Kerstbier!









    Alle bieren op een rij!



    Groeten
    William






    27-12-2023 om 10:39 geschreven door William Roelens


    20-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 bieren 148 - Brett Elle Oude Geuze - Caliber 3 - Sir Grashopper - Terre Noire - Tietje




    5 bieren 148




    Brett Elle Oude Geuze - Caliber 3 - Sir Grashopper -
    Terre Noire - Tietje






    Brett Elle Oude Geuze
    Lambiek fabriek – Ruisbroek (momenteel in Sint-Pieters-Leeuw)






    Goudgeel bier met een romige witte schuimkraag


    Zuur fruitig aroma
    Appelzuur

    Groene appel in de mond
    Brett
    Milde zoete toetsen doorheen
    Aardse bitterheid
    Tikje eikenhout
    De afdronk is zuur en tamelijk scherp
    Droog
    Een lange afdronk
    Lichtzure smaak in de mond
    Kan mij wel smaken alhoewel ik geen echte geuzeproever ben!






    Sans Merci Caliber 3
    Gebrouwen door brouwerij De Poes (Tielt)
    voor brouwerij Sans Merci (Stekene)
    Collaboration brew






    Wazig donker amberkleurig bier met witte fijne schuimkraag die vlug verdwijnt


    De neus is granig
    Moutig
    Tikje fruitigheid
    Hoppig

    Zoete aanzet
    Kruidige prikken
    Ook een zekere fruitigheid komt naar boven
    Hoppige nota’s
    Mooi in balans
    Zacht
    Vol van smaak
    Bittere afdronk
    Lekker!






    Sir Grashopper (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Deca – Woesten /Vleteren






    Amberkleurig helder bier met een romige beige schuimkraag.

    De neus is hoppig

    Moutig
    Fruitige prikken van:
    Mango
    Ananas
    Tikje citrus

    De eerste slokken zijn moutig
    Zoet
    Kruidigheid
     Perzik
    Hopbitter
    Citrus
    Voldoende evenwicht
    Droge afdronk met bitterheid
    Lekkere IPA





    Terre Noir Dark Saison (8,5%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij Craywinckelhof – Lubbeek
    voor Galea Craft Beers – Brasschaat







    Donker tot zwart bier met een lichtbruine schuimkop


    De neus is moutig
    Geroosterd
    Aroma van chocolade

    De eerste slokken zijn koffieprikken
    Moutig
    Bitter
    Tikje alcoholwarmte
    In evenwicht
    Moutige afdronk
    Geroosterd
    Koffie
    Zachte nasmaak
    Toppertje!







    De Boezemvrienden Tietje Belgian Blond (7,5%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij BeerSelect - St-Denijs-Westrem
    Voor De Boezemvrienden - St-Denijs-Westrem

    Wazig goudblond bier met een witte romige schuimkraag

    Moutige neus
    Zoete prikken
    Fruitigheid komt naar voor

    De eerste slokken zijn moutig
    Zoet
    Banaan
    Tikje kruidigheid
    Korianderprik tussen door
    In balans
    De afdronk is licht kruidig
    Hopbitter
    Zoete prikken
    Kruidachtig
    Niet slecht maar geen hoogvlieger





    GROETEN
    WILLIAM







    20-12-2023 om 15:45 geschreven door William Roelens


    02-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het spoor van Nico Mattan - De Musette - Dranouter




    In het spoor van Nico Mattan


    Het moet niet altijd ver zijn om een leuk etablissement te vinden waar de tijd eventjes blijft stil staan.
    Voor onze derde trip begaven we ons eerst naar de Havermuis in Poperinge (Zie vorig artikel)
    en daarna naar het restaurant De Musette in Dranouter.



    De Musette Dranouter


    De Musette is een aangenaam charmant restaurant.
    Het is gelegen in het golvend landschap van Dranouter en bevindt zich in een Oud Pastoriegebouw.






















    De naam van het restaurant verwijst niet naar een Franse dans uit de 17e en 18e eeuw
    maar naar het zakje waarin wielrenners hun eten en drinken opbergen.









    Dit gezellige eet- en koffiehuis wordt uitgebaat door Freya en Tristan.
    Je kan er terecht voor zowel een snelle hap alsook voor een uitgebreid diner.















    De sympathieke gastvrouw Freya




    Zij kiezen hun dagverse producten zorgvuldig uit, zo werken zij samen met een lokale hoeveslager die de verzorging van zijn koeien hoog in het vaandel draagt, en dat smaak je! 










    Hun groentjes komen vaak rechtstreeks uit de boerengrond en ze bieden ook Heuvellandse wijnen aan waarvan je de wijnranken op wandelafstand kan terugvinden.








    Een verzameling fietsplaten decoreren het interieur






















    Tijdens de zomer kun je in de tuin genieten van het mooie Heuvelland















    Onze keuze viel op Schelvishaasje met witte wijnsaus - sla en frietjes.

    Als bierproevers kozen we voor het Dranouters bier ‘Borelle’ (7,0%Alc.Vol.)
    gebrouwen door Brouwerij Het Nest (Oud -Turnhout)


    Borelle,

    Borelle!!!
    Stik ’t vier
    in d’helle





    De naam is ontstaan door het werkwoord Borellen. 
    Tijdens het lentefeest wordt in de streek de winter met Borellen verjaagd.

     Borellen zijn bundels stro die als fakkels dienen.
    Het stamt voort uit een Germaanse traditie.

     

     Het dorp Dranouter is dan in feeststemming en er wordt op verschillende plaatsen stropoppen verbrand.
    Naast talrijke activiteiten vloeit het Borellebier overmatig!









    Het is een donkerblond tot amberkleurig bier met gebroken witte schuimkraag 

     De neus is gistig
     Moutig
    met een licht hoparoma

     De aanzet is kruidig 
    ook een moutzoete toets.
    Zacht met een lichte hopbitterheid die blijft duren
    een tikje fruitigheid
    Ook de kruidigheid (kruidnagel) laat zich voortdurend smaken
    mooi in balans
    droge afdronk

     

     



    Een eenvoudig lekker bier die op het lentefeest door de feestvierders wordt geapprecieerd!
    Ook wij konden van dit biertje genieten in dit prachtig interieur.










    Naast het restaurant is er een aanpalend fietsenatelier
    Daar staan hun sympathieke buren klaar voor het verhuren en herstellen van fietsen en E-Bikes .
    Het idyllische landschap van het Heuvelland nodigt immers uit om de fiets te nemen en de omgeving te (her)ontdekken.







    De Musette
    Dikkebusstraat 244
    Dranouter – Heuvelland
    0478 59 07 33




    Op naar een volgende locatie

    Groeten
    Annemie, Edwin en William



    02-12-2023 om 16:16 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het spoor van Nico Mattan - De Havermuis - Poperinge


    In het spoor van Nico Mattan


    Het moet niet altijd ver zijn om een leuk etablissement te vinden waar de tijd eventjes blijft stil staan.
    Voor onze derde trip begaven we ons eerst naar de Havermuis in Poperinge en Daarna naar het restaurant De Musette in Dranouter.











    De Havermuis - Poperinge



    De Havermuis is een van de oudste herbergen van Poperinge (1870).
    Het is een echt volkscafeetje waar de tijd bleef stil staan.



    Het ligt op de Quintens Wandelingpalend aan de Vleterbeek en het Tjoekebos.
    Ook de wandelroute aan de Vleterbeek en het waterspaarbekken ligt niet veraf!
    Het bezit eveneens een prachtig zomerterras waar je als de zon schijnt gezellig kan genieten van de zuivere buitenlucht.

    Tijdens het warm weer kan je er je schutterstalent tonen bij het schieten op de liggende wip met een gewone boog, ideaal als je met vrienden op toer bent!












    Wil je kaarten, vogelpieken of een ander volksspel spelen dan zijn er altijd stamgasten die bereid zijn mee te genieten. Het café maakt trouwens deel uit van de volkssportroute van de stad Poperinge.


















    Het interieur is kleurrijk. Je vindt er onder andere oude foto’s, tal van borden aan de muur en kasten waar diverse soorten muizenbeeldjes tentoon gesteld staan.
    Vroeger was er een smidse gevestigd en een boltra waar het genot van een streekbier bij hoorde.




































































    Bertin Deroo en zijn echtgenote Didianne Knockaert schenken er diverse streekbieren. Wij proefden hun huisgemaakte Picon…een echte topper!











    Kortom dit origineel Poperings cafeetje is een bezoekje waard!









    En nu naar......De Musette in Dranouter




    Groeten

    Annemie, Edwin en William












    02-12-2023 om 09:39 geschreven door William Roelens


    13-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.32ste Dinsdagnamiddag proeverij





    32ste Dinsdagnamiddag proeverij






    Birra FLEA ‘Bianca Lancia Blanche’ - Birra FLEA ‘Frederico II Ipa’ –
    Birra FLEA 7 ‘Violante Belgian Strong Blond’ -
    Nurcia Tripel - Nurcia Extra - Tormales -
    Elite Tripel 


    Voordrachtgever Geroen Vansteenbrugge, Poperingse voordrachtgever Edwin Ghequire, Annemie Declerck Lid van de Poperingse Beerlady’s en
    ik William Roelens (BIERblog) komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.
    Ditmaal waren we te gast in Gullegem bij Geroen en Conny.

    Waarom op dinsdag? Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden.

    Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als God van de rechtspraak. Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Op deze blog vermeld ik onze bevindingen onder de titel ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’

    Geroen had weer brood gebakken om de smaakpapillen na elk bier te neutraliseren.
    Ditmaal Mais Brood.

    Vijf bieren van de zeven kwamen uit de Italiaanse regio’s De Marken & Umbrië!








    Birra FLEA ‘Bianca Lancia Blanche’ (5,0%Alc.Vol.)
    Birra Flea - Umbria





    Helder Blond bier met een fijne witte schuimkraag

    Weinig koolzuur te bespeuren

    De neus is wel verfrissend
    Koriander
    Curasol
    Moutig

    Matige aanzet
    Vlak
    Weinig smaak en body
    Lichte bitterheid
    Licht zuurtje van de tarwe
    Flauwe nasmaak
    Waterachtig
    Toch een klein bittertje op het eind
    Witbier, doordrinker en dorstlesser.





    Birra FLEA ‘Frederico II Ipa’ (6,6%Alc.Vol.)
    Birra Flea – Umbria






    Licht amber (Bijna oranje) bier met een romige witte schuimkraag


    De neus bied een hoppigheid aan
    Ook fruitige toetsen tussendoor

    De eerste slokken zijn licht bitter
    Zoete prikken
    Ook een fruitigheid komt naar boven
    Alsook een lichte kruidigheid
    Alles in evenwicht
    Een nabitterheid blijft hangen
    Lichte IPA
    Heerlijk bier!





    Birra FLEA 7 ‘Violante Belgian Strong Blond’ (8,0%Alc.Vol)
    Birra Flea - Umbria






    Blond bier met een witte smalle kraag

    Hoppige neus
    Lichte bitterheid

    Ook de eerste slokken zijn licht bitter
    Hoppigheid komt boven
    Een tikje honing
    Mooi in balans
    Licht bittere afdronk
    Een smakelijke Belgische tripel





    Nursia Tripel (8,0%Alc.Vol.)
    Monastero di San Benedetto da Norcia - Norcia (PG), Italia




    Amberkleurig bier met een romige witte fijne mousserende schuimkraag.

    De neus ruikt fruitigheid
    Banaan
    Abrikoos
    Tikje karamel

    De aanzet is bitter
    Moutig
    Fruitige toetsen
    Kruidige prikken
    Ook in de smaak een tikje karamel
    Hoppig
    Evenwichtig
    Licht bittere afdronk met wat fruitigheid
    Lekker bier





    Nursia Extra (10,0%Alc.Vol.)
    Monastero di San Benedetto da Norcia - Norcia (PG), Italia






    Kastanje bruinkleurig bier met een romige beige schuimkraag


    De neus ruikt zoete prikken
    Donker rijp fruit
    Rozijntjes
    Lichte alcohol
    Chocoladetoets

    De eerste slokken zijn zoet
    Karamel
    Muskaatdruifjes?
    Prik chocolade
    Alcohol
    Lichte rokerige moutbitterheid
    Beetje zoethout op het einde
    Lekker zetelbier





    Tormales Tripel (8,1%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij Anders (Halen)
    Voor Dorpsweyden (Zoutleeuw)

    Dit nieuwe ambachtelijk streekbier werd gelanceerd door een groep Zoutleeuwse hobbybrouwers gebrouwen naar een oud recept dat werd gevonden op een perkament uit Dormaal. (©Vanessa Dekeyzer)







    Blond bier met een witte romige schuimkraag


    Lichte zoetigheid in de neus
    Koriander
    moutig
    Hoppige prikken

    De eerste slokken zijn zoet met in de achtergrond een lichte bitterheid
    Kruidige toetsen
    Geel fruit
    Koriander laat zich opmerken
    Jeneverbes?
    In balans
    Zacht bittere afdronk
    Lekkere tripel





    Elite Tripel (8,0%Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij Pirlot (Zandhoven)






    Goudkleurig-Donker bier met witte fijne romige schuimkraag


    Lichte fruitigheid in de neus
    Hoppige prikjes
    Zachte kruidigheid

    De eerste slokken zijn Kruidig
    Een aangename lichte bitterheid
    Granig
    Ook kruidige toetsjes tussendoor
    Aangename smaak
    Suiker
    Evenwicht
    Licht bittere afdronk
    Niet mis!








    De geproefde bieren




    Maisbrood






    Groeten
    William




    13-11-2023 om 00:00 geschreven door William Roelens


    31-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. In het spoor van Nico Mattan - Hazekasteel en Chaplin.



    Deel 2

    IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN




    HAZEKASTEEL en CHAPLIN (Nieuwkerke)



    Nog altijd in het spoor van oud wielrenner Nico Mattan reisden Annemie, Edwin en mezelf ditmaal naar Nieuwkerke. Nieuwkerke is ook een dorp in de provincie West-Vlaanderen en ligt net zoals Basseville
    (Zie : Proeven in het dorpscafé A La Basse Ville (Wulvergem) in het prachtige Heuvelland. 

    https://blog.seniorennet.be/bierblog/archief.php?ID=2564567

    Het dorp werd vroeger ook Westnieuwkerke genoemd. Het was een zelfstandige gemeente tot in1977. Toen werd het de zuidelijkste deelgemeente van Heuvelland. Het ligt tegen de grens met Frankrijke en Wallonië

    We bezochten er een originele kroeg en een restaurant.









    Eerst proefden we een Picon bij “Maitje Lalleman” in het volkscafé
    “Het Hazekasteel”







    Maitje of Maria is de derde en laatste generatie van dit origineel Dorpscafé.
    De kleinste cafébazin van Vlaanderen staat al 52 jaar achter haar toog en telt 77 lentes.









    Maar de reden waarom we het Hazekasteel bezochten was de Picon van Maitje.
    Voor amper 5 euro konden we genieten van haar fruitige frisse zelfgemaakte Picon.








    “Maitje, we zien joen gern” staat er ergens te lezen op een ‘schort’ aan de muur.
    Dit zou een geschenkje geweest zijn van de dorpelingen tijdens een kermis.
    Ook haar hond Jerom wordt graag gezien. Hij komt meteen kennis maken met de gasten die binnenkomen.








    Dat het druk is in dit dorpscafeetje was meteen duidelijk toen we binnen kwamen.
    Een tiental mensen waren aanwezig in de gelagzaal, niet alleen voor de
    sympathieke cafébazin maar toen we de prijslijst zagen werd het meteen duidelijk.




































    Toen we wilden vertrekken kwam oud wielrenner Nico Mattan binnen.
    Een foto met de cafébazin mocht in mijn reeks niet ontbreken.













    ’s Middags deden we restaurant ‘Chaplin’ aan. 













    In deze gezellige eetgelegenheid aten we als lunch ‘Scampi’s van het huis’ en proefden we
    vooraf een ‘Charlie Dry Hopped Tripel’.















    Charlie Dry Hopped Tripel (8,0%Alc.Vol.)

    Gebrouwen bij Beerselect Gent

    Goudkleurig bier met een kleine witte schuimkraag

    De neus ruikt fruitig
    Moutig
    Banaanprikjes

    De eerste slokken zijn zoet
    Moutig
    Fruitig (banaan)
    Hoppige toetsjes
    Citrusprik
    In balans
    Licht fruitige afdronk
    Tikje bitterheid
    Een klassieke tripel!















    Restaurant Chaplin (https://www.chaplin-nieuwkerke.be/Nederlands/index1.html)
    is gelegen op de markt 5 te Nieuwkerke (Heuvelland).



    Groeten

    Annemie, Edwin en mezelf
    Op naar een volgende locatie!





    31-10-2023 om 00:00 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagnamiddag proeverij 31 - Axes Castellium Zondagskind - Entre Nous 6 Blonde - Entre Nous 7 Amber - Entre Nous Triple - De Zeedijk Dubbel - Rodenbach Envolved Grand Cru


    Dinsdagnamiddag proeverij 31





    Voordrachtgever Geroen Vansteenbrugge, Poperingse voordrachtgever Edwin Ghequire, Annemie Declerck en ik William Roelens komen regelmatig op een  dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag? Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden.

    Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als God van de rechtspraak. Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.





    Axes Castellium Zondagskind (5,2%Alc.Vol.)
    Brouwerij Assen - Zwolle (NL)





    Goudblond bier met witte schuimkraag

    De neus is zoet
    Fruitig
    Granig (Tarwe)

    De eerste slokken zijn licht zurig (Tarwe)
    Ook een lichte bitterheid komt opdagen
    Fris
    Fruitig (Banaan)
    Tikje kruidigheid
    Evenwichtig
    Lichte nabitterheid
    Niet slecht!









    Entre Nous 6 Blonde (5,7%Alc.Vol.)
    Gebrouwen voor Brasserie de Hosdent - Luik

    Gebrouwen bij Brasserie des Carrières - Basècles



    Bier met wilgenschors

    Lichtwazig blond bier met een witte stabiele schuimkraag

    Aroma is granig
    Kruidige prikken
    Hoppige nota’s

    De eerste slokken zijn kruidig
    Bitter
    Nu en dan een zuurzoet prikje
    Een lichte bitterheid blijft aanhouden
    Hout
    De wilgenschors bepaald de smaak
    Koriander
    Evenwicht
    Bittere hoppige afdronk
    Met een bittere nasmaak
    Origineel bier





    Entre Nous 7 Amber (6,5%Alc.Vol.)
    Gebrouwen voor Brasserie de Hosdent - Luik





    Bier met wilgenschors

    Troebel amberkleurig bier met een mooie witte schuimkraag

    Moutig aroma
    Kruidigheid
    Karamel

    Moutige aanzet
    Karamelprik
    Bitter
    Kruidig
    Ook hier houttoets (wilg)
    Vol van smaak
    In balans
    Bittere afdronk
    Lichte alcoholwarmte
    Kruidig
    Kon ons bekoren!









    Entre Nous Triple (8,3%Alc.Vol.)
    Gebrouwen voor Brasserie de Hosdent – Luik




    Amberkleurig bier met een mooie romige schuimkraag

    Een hoppig aroma
    Zoet
    Lichte fruitigheid in de neus

    De eerste slokjes zijn hoppig
    Moutig
    Vol van smaak
    Fruitigheid komt boven
    Zoete toetsen
    Karamel
    Hopbitterheid
    Ook hier een alcoholwarmte
    In evenwicht
    Fruitige afdronk
    Topper van de drie bieren








    De Zeedijk Dubbel (7,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Klinkert – Overrijsel (NL)





    Helder bruin bier met een beige schuimkraag


    Zoet aroma
    Hints van karamel
    Tikje zoethout
    licht hoppig
    Chocoladeprik

    De eerste slokken zijn nootachtig
    Karamel
    Licht bittere smaak
    notig
    Klein zoetje Chocolat
    In balans
    Bittere afdronk en nasmaak
    Een lekker bier die mijn smaakpapillen kan bekoren!









    Netjes op een rij!








    Rodenbach Envolved Grand Cru (6,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Rodenbach (Swinkels Family Brewers) 



    Wat gebeurt er als we onze Grand Cru in plaats van de standaard 18 maanden 10 jaar laten rijpen? Het antwoord is de allereerste editie van Rodenbach Evolved. Een viering van onze iconische Grand Cru die je verrast met zijn subtiliteit en complexiteit. Dankzij de uitzonderlijk lange rijping in eikenhouten vat nr. 95 heeft het bier een nog uitgesprokener houtkarakter. De natuurlijke smaken van zure kers, groene appel, leer, eikenhout en rood fruit, ontwikkeld tijdens het verouderingsproces, zijn van sensationele zuiverheid.
    (Bron: Rodenbach)


    Roodbruin van kleur met een gebroken beige schuimkraag

    Een heerlijk aroma van hout
    Groene appel
    Basamico
    Donker fruit
    De eerste slokken zijn licht zurig
    Appel
    Zure kers
    Marsepein
    Karamel!
    Ook in de smaak een tikje balsamico
    Evenwichtig
    Droge afdronk
    Een topper die soepel consumeert!





    TOT DE VOLGENDE
    GEROEN

    EDWIN
    ANNEMIE
    WILLIAM










    31-10-2023 om 00:00 geschreven door William Roelens


    22-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het spoor van Nico Mattan - Deel 2 - Hazekasteel en Chaplin

    ze

    Deel 2

    IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN




    HAZEKASTEEL en CHAPLIN (Nieuwkerke)



    Nog altijd in het spoor van oud wielrenner Nico Mattan reisden Annemie, Edwin en mezelf ditmaal naar Nieuwkerke. Nieuwkerke is ook een dorp in de provincie West-Vlaanderen en ligt net zoals Basseville
    (Zie : Proeven in het dorpscafé A La Basse Ville (Wulvergem) in het prachtige Heuvelland. 

    https://blog.seniorennet.be/bierblog/archief.php?ID=2564567

    Het dorp werd vroeger ook Westnieuwkerke genoemd. Het was een zelfstandige gemeente tot in1977. Toen werd het de zuidelijkste deelgemeente van Heuvelland. Het ligt tegen de grens met Frankrijke en Wallonië

    We bezochten er een originele kroeg en een restaurant.









    Eerst proefden we een Picon bij “Maitje Lalleman” in het volkscafé
    “Het Hazekasteel”







    Maitje of Maria is de derde en laatste generatie van dit origineel Dorpscafé.
    De kleinste cafébazin van Vlaanderen staat al 52 jaar achter haar toog en telt 77 lentes.









    Maar de reden waarom we het Hazekasteel bezochten was de Picon van Maitje.
    Voor amper 5 euro konden we genieten van haar fruitige frisse zelfgemaakte Picon.








    “Maitje, we zien joen gern” staat er ergens te lezen op een ‘schort’ aan de muur.
    Dit zou een geschenkje geweest zijn van de dorpelingen tijdens een kermis.
    Ook haar hond Jerom wordt graag gezien. Hij komt meteen kennis maken met de gasten die binnenkomen.








    Dat het druk is in dit dorpscafeetje was meteen duidelijk toen we binnen kwamen.
    Een tiental mensen waren aanwezig in de gelagzaal, niet alleen voor de
    sympathieke cafébazin maar toen we de prijslijst zagen werd het meteen duidelijk.




































    Toen we wilden vertrekken kwam oud wielrenner Nico Mattan binnen.
    Een foto met de cafébazin mocht in mijn reeks niet ontbreken.













    ’s Middags deden we restaurant ‘Chaplin’ aan. 













    In deze gezellige eetgelegenheid aten we als lunch ‘Scampi’s van het huis’ en proefden we
    vooraf een ‘Charlie Dry Hopped Tripel’.















    Charlie Dry Hopped Tripel (8,0%Alc.Vol.)

    Gebrouwen bij Beerselect Gent

    Goudkleurig bier met een kleine witte schuimkraag

    De neus ruikt fruitig
    Moutig
    Banaanprikjes

    De eerste slokken zijn zoet
    Moutig
    Fruitig (banaan)
    Hoppige toetsjes
    Citrusprik
    In balans
    Licht fruitige afdronk
    Tikje bitterheid
    Een klassieke tripel!















    Restaurant Chaplin (https://www.chaplin-nieuwkerke.be/Nederlands/index1.html)
    is gelegen op de markt 5 te Nieuwkerke (Heuvelland).



    Groeten

    Annemie, Edwin en mezelf
    Op naar een volgende locatie!





    22-10-2023 om 00:00 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 bieren 147 - Gulden Draak Cuvée prestige Bourbon - Liefmans Kriek Brut Extra - Nonkel Pater - RDV Rendez-Vous - Robert The Great




    5 bieren 147



    Gulden Draak Cuvée prestige Bourbon
    Liefmans Kriek Brut Extra - Nonkel Pater - RDV -
    Robert the Great










    Gulden Draak Cuvée prestige Bourbon (10,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Van Steenberge – Ertvelde






    Met dank aan Edwin Ghequire

    Amberkleurig bier met een gebroken witte schuimkop

    De neus ruikt moutig
    rozijntjes
    Karamel
    Bourbon

    De eerste slokken zijn zoet
    Rozijnen
    Karamel
    Vanilleprikken

    In evenwicht
    De afdronk is alcoholisch
    Licht bitter
    Zoet
    Bourbon
    Lekker complex bier!








    Liefmans Kriek Brut Extra (9,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Liefmans (Moortgat) – Oudenaarde








    Kriek-Brut Xtra is een origineel en uniek bier waarvoor we Liefmans-kriekbieren van diverse jaargangen geblend hebben met een blond bier dat twee jaar op bourbonvaten heeft gerijpt en met kriekbier dat vier jaar op wijnvaten heeft gerijpt.



    Donkerrood bier met een romige lichtroze schuimkraag

    Zoete aromatische neus
    Amandelprikken
    Marsepein

    De eerste slokken zijn zoet/Zuur
    Marsepein
    Kersachtig
    Tikje vanille
    Houtprik
    In balans
    Lichtbittere nasmaak
    Lekkere smaakbom










    Nonkel Pater (9,0%Alc.Vol.)
    Antwerpse Brouw Compagnie – Antwerpen







    Donkerbruin bier met een amberkleurige grove schuimkraag


    Karamel in de neus
    Zoethout
    Kruidige prikken

    De smaak is raak
    Toffee
    Karamel
    Moka
    Lichte kruidigheid
    In evenwicht
    Karamelachtige afdronk
    Gedroogd fruit
    Lekker bier uit de Seefhoek!










    RDV - Rendez - Vous(0,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Het Anker – Mechelen








    Amberkleurig helder bier met een witte romige schuimkraag

    De neus ruikt een lichte moutigheid
    Tikje kruidig

    De aanzet is licht bitter
    Moutig
    Hopbitterheid
    Tikje granig
    Citrustoets
    Redelijk alcoholvrij bier.
    Voor wie met de auto moet rijden is het een perfect biertje!






    Robert the Great (10,5%Alc.Vol.)
    De struise Brouwers – Oostvleteren








    Donker tot zwart bier met een fijne lichtbruine schuimkraag

    Een heerlijk aroma van Cacao
    Karamel
    Koffie

    De eerste slokken zijn heerlijk!
    Geroosterde mout
    Zoet
    Romig
    Karamel
    Vanille
    Voldoende evenwicht
    warme alcoholische afdronk
    Lichte nabitterheid
    Een struis bier die me blij maakt!




    Groeten
    William






    22-10-2023 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!