Inhoud blog
  • Tripels 52 - Val-Dieu Triple - Vilbas Bumm - Wulps Blondje
  • In het spoor van Nico Mattan - 't Vertier
  • 35ste Dinsdagnamiddag proeverij - Lazy Panda – Brewpakt - Seaking Zeewierstout - Mijnfiets – Stravius Goe straf Tripel – Stravius Goe straf Quadrupel.
  • 5 bieren 151 All - in Chinook - Gouden Carolus Classic - Hilleveld Wild Pale Ale - Maredsous Brune - Ne Grellige
  • 5 bieren 150 - Antiek Blond Super 5 Ale - Brown Ale Le Chasseur - Straffe Hendrik X-mas Blend - Ter Dolen Winter – Wintermaster
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!
  • Heel duidelijk
  • donkere Carlsberg

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    31-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle bezoekers een gezond 2016



    Aan alle bezoekers

    een Gezond 2016



    31-12-2015 om 16:14 geschreven door William Roelens


    27-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij De Brabandere investeert fors in 2016-2018






    BROUWERIJ DE BRABANDERE
    INVESTEERT FORS IN 2016-2018








    In aanwezigheid van Minister-President Geert Bourgeois stelde brouwerij
    De Brabandere op 21 december jl op een persbijeenkomst haar toekomstplannen 2016 - 2018 voor.
    Er komt een nieuw magazijn, een gloednieuwe hoogtechnologische bottelarij,
    twee nieuwe gisting-en lagertanks en er werden laatst 6 nieuwe foeders geplaatst.
    Kostenplaatje 15 miljoen euro.
    Deze investeringen zullen fundamenteel bijdragen tot een gestage groei van deze familiebrouwerij.

     






    Op de foto : CEO Bert De Brabandere , Alain Top (Burgemeester van Harelbeke)
    Brouwmeester Chris Vanackere, Ignace De Brabandere, Minister-President Geert Bourgeois
    en Schepen Annick Vandebueri

     




    Ignace De Brabandere
    De liefde voor het brouwen kent geen grenzen in dit familiebedrijf,
    waar innovatie telkens gestuurd wordt door kwaliteit.




     

    Het zijn drukke tijden voor brouweri De Brabandere uit Bavikhove. Na de naamsverandering van het familiebedrijf in 2014, het binnenhalen van de prijs voor het beste product van het jaar in ‘de categorie bier’ met ‘Kwaremont’ en tevens verkozen te worden als beste pils met ‘Bavik Super Pils’, zijn de gepassioneerde brouwers in het tweede deel van dit decennium vastberaden om hun merken verder te valoriseren. De liefde voor het brouwen kent geen grenzen in dit familiebedrijf, waar innovatie telkens gestuurd wordt door kwaliteit.














    Om een kwaliteitsvol en authentiek, afgewerkt product af te leveren streeft Brouwerij De Brabandere naar professionalisme in elke schakel van het productieproces. Het brouwen van sterke merken die op middellange termijn een sterke groei ondersteunen, is noodzakelijk om verder te kunnen investeren. Die belangrijke stap is reeds gezet en dit wordt duidelijk gesmaakt bij het publiek.






     

    Brouwmeester Chris Vanackere geef uitleg over de brouwzaal.



    Om in de toekomst aan een groter wordende vraag nog beter te kunnen antwoorden, wordt er de komende 3 jaar een budget uitgetrokken van 15 miljoen euro. De West-Vlaamse ondernemers focussen op hun sterktes en innoveren waar het nog beter kan. Om de nakende opportuniteiten te kunnen verwezenlijken is het noodzakelijk om na de heroriëntatie van de strategie bij de naamsverandering nu een 2e transformatie door te voeren met bijhorende investeringen in personeel en bedrijf.

     






    Er komen twee nieuwe gisting-en lagertanks bij vertelde ons Brouwmeester Chris Vanackere 




    Inzetten op investeringen gestuurd door kwaliteit

     

    Vooral op het gebied van productie en logistiek wordt daarom fors geïnvesteerd. De economie is aan het digitaliseren. Vader en zoon De Brabander zijn ervan overtuigd dat ook in de brouwsector digitalisering zijn vruchten zal afwerpen. De nakende investering in DrinkIT, met als doel de bedrijfsprocessen beter te beheersen, zal van De Brabandere een professionelere, snellere en flexibelere organisatie maken nodig om margegroei en verdere investeringen te ondersteunen. Het implementeren van dit nieuwe ERP pakket (ERP = Enterprise Resource Planning) is een belangrijke tool die hen de nodige professionaliteit zal garanderen. Verder zal de stock ondergebracht worden in een volledig nieuw magazijn waarin ze zullen kunnen werken met digitale scanners. Op die manier verbeteren ze de traceability van hun stock en zullen ze een betere leverservice garanderen.

     






    Een volledig nieuwe bottelarij in opbouw.



    Het beschikken over de best beschikbare technologie is cruciaal ter ondersteuning van de ambitieuze groei-en investeringsplannen van Brouwerij De Brabandere. Het kroonjuweel van dit investeringsplan is dan ook een gloednieuwe, hoogtechnologische bottelarij. De geplande multifunctionele afvullijn, met een capaciteit van 35.000 flessen/uur, zal zorgen dat al hun producten op één en dezelfde lijn zullen kunnen geproduceerd worden en dit aan een veel hoger rendement. Wat een enorme toename zal betekenen in productieflexibiliteit. Het wassen, inspecteren, vullen en etiketteren zal dus nog effectiever en efficiënter verlopen. Maar vooral de combinatie van capaciteit, flexibiliteit en packaging mogelijkheden maken dat deze bottelarij uniek zal zijn in België.

     









    Het nieuwe magazijn.





    Eveneens in de pipeline is de omschakeling naar een volledig geautomatiseerde
    filtratie op basis van een dubbele centrifuge, om de kwaliteit
    en smaakstabiliteit nog verder te optimaliseren.






     

    Bert De Brabandere in gesprek met Laurent Lacroix zaakvoerder van Foudrerie François. Dit is de firma
    die de eiken vaten levert en is  gevestigd in Brive La Gaillarde - France






    Tot slot investeert de brouwerij ook in twee nieuwe gisting- en lagertanks van 1.000HL, noodzakelijk omwille van de focus op authentieke recepten waaraan zij zich vastpinnen. ‘Bavik Super Pils’ zal dan ook 1 maand lang gisten en lageren in deze cylindroconische tanks. Ook zijn er onlangs 6 nieuwe foeders bijgeplaatst voor het rijpen van de ‘Petrus Sour Beers’, een unieke collectie zure bieren die naar vrije wil door de consument verder versneden kunnen worden.








    Ook aanwezig is de Belgische ondernemer Willy Naessens eigenaar van ‘Willy Naessens Industriebouw’
    een bouwbedrijf gespecialiseerd in het bouwen van KMO , Logistieke, Retail en vele andere in
    zowel beton- en metaalstructuren. Zijn firma bouwde de nieuwe magazijnen. 






    Brouwerij De Brabandere is er steevast van overtuigd dat deze belangrijke investeringen fundamenteel zullen bijdragen tot een gestage groei van hun onderneming waar ook hun medewerkers positiever zullen uitkomen. De productiviteit zal stijgen mits een goede opleiding en opvolging. Deze duurzame bedrijfsvoering vormt volgens de familie De Brabander de toekomstige structuur naar waar hun familiebedrijf zal evolueren en is tevens de beste garantie voor continuïteit en tewerkstelling in de brouw sector.








    Minister-President Geert Bourgeois tapt een verse pils uit de tapkraan van de kikker.
    Deze kikker is een geschenk van het personeel van de brouwerij.









    Toosten op het succes!




    INFO :

    Brouwerij De Brabandere
    Rijksweg 33
    B-8531 Bavikhove
    België
    Administratie: +32 56 71 90 91+32 56 71 90 91
    Bestellingen: +32 56 71 13 79+32 56 71 13 79
    Dienst horeca: +32 56 65 04 50+32 56 65 04 50
    Fax: +32 56 71 15 12
    Email: info@brouwerijdebrabandere.be











    27-12-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    20-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (18) - Abdij van 't Park Blond - Dark Sister - Hellegat Blond - Kempisch Vuur Havermout Stout - Bertinus.









    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (18)





     

     

    Abdij van ’t Park Blond (6,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Haacht – Boortmeerbeek.







    Goudblond bier met witte romige schuimkraag.
    Zoet aroma.
    Tikje abrikoos in de neus.
    Kruidig.
    Gistig.

    Zoete aanzet.
    Abrikoos.
    Kruidige toetsen Kruidnagel?
    Weinig bitterheid.
    Droge afdronk.

    Een Allemans vriend?
    Speciaal gebrouwen voor de Aldi











    Dark Sister (6,66%Alc.Vol.)
    Brussels Beer Project – Brussel.
    Gebrouwen bij Anders - Halen


     





    Donkerbruin bier met beige schuimkraag.
    De schuimkraag blijft tot het einde.

    Aroma van gebrande mout.
    Chocolade en cacaopoeder.

    De eerste slok is verdorie lekker.
    Gebrande smaak.
    Bittere toetsen.
    Geroosterde prikken.
    alles op een stevige body.
    Mooi evenwicht.
    Droge afdronk.
    Een bier waar mijn smaakpapillen van houden.
    Ondanks dat het een donker bier is mag het gerust fris gedegusteerd worden.










    Hellegat Blond (6,5%Alc.Vol)
    Brouwerij De Klem - Niel.







    Blond bier met een dikke witte schuimkraag. 
    Floraal aroma.
    Citrustoetsen.
    Soms komt er in het aroma een geurtje van zeepsop
    of iets dat er gelijkt.

    De aanzet is fruitig.
    Licht kruidige invloeden.
    Het bier heeft soms een zeepsmaak.
    Er is ook geen evenwicht.
    Dit bier kan mij absoluut niet bekoren.
    Jammer.








    Kempisch vuur Havermout Stout (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij Pirlot– Zandhoven.







    Donkerbruin bier met een romige lichtbruine schuimkop.
    Aroma van zoethout.
    Cacaoprikken.
    Fruitige flitsen.

    Geroosterde mout te proeven bij de eerste slok.
    Chocoladesmaakjes komen piepen.
    Gebrand.
    Karamel.
    Toetsen van zoethout laten zich gelden.
    Droge bittere afdronk.
    Chocolade in de mond.
    Lekker smakelijk bier!

     







    Bertinus (7,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Plukker - Poperinge.







    Goudblond bier met witte schuimkraag.
    Moutig aroma.
    Licht hoppige neus.
    Fruitige prikken.

    De aanzet is lekker.
    Een zacht zoet begin.
    Moutig met fruitige toetsen wisselen elkaar af. 
    In de achtergrond een geringe bitterheid.
    Toetsen van perzik komen nu en dan uw smaakpapillen verwennen.
    Een lichte hopbitterheid in de achtergrond komt na een tijdje aanzwellen.
    Zoet bittere afdronk.
    Een voortreffelijke biotripel.
    Dit bier is een éénmalig brouwsel en dit voor het 20-jaar bestaan
    van Bierclub Poperinge.
    Wie weet komt er nog een vervolg?








    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Groeten William








    20-12-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    17-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angels & Demons





    Angels & Demons




    Van alle in het wild levende dieren die God gemaakt had, was de slang het sluwst.
    Dit dier vroeg aan Eva:
    "Is het waar dat God gezegd heeft dat jullie van geen enkele boom in de tuin mogen eten?"
    "We mogen de vruchten van alle bomen eten," antwoordde de vrouw,
    "behalve die van de boom in het midden van de tuin.
    God heeft ons verboden van de vruchten van die boom te eten
    of ze zelfs maar aan te raken; doen we dat toch, dan zullen we sterven."
    "Jullie zullen helemaal niet sterven," zei de slang.
    "Integendeel, God weet dat jullie de ogen zullen opengaan zodra je daarvan proeft,
    dat jullie dan als goden zullen zijn en kennis zullen hebben van goed ... en kwaad."


    Genesis 3:1-5

     

    Een eigenaardig inleiding om de twee volgende bieren te bespreken.
    Inderdaad…Maar deze tekst is te vinden op de website van Koen (Hugel) Hugelier.
    Niet voor niets noemt zijn bierfirma ‘De zeven zonden’
    Deze zonden inspireren deze creative ambachtelijke brouwer in die mate dat hij ze vertaald in bier.



    Eindelijk begon het zo : Voor de geboorte van zijn dochter Soete leek het
    leuk om in plaats van doopsuiker een eigen gebrouwen biertje
    aan familie en vrienden te kunnen geven.
    Aangezien Koen niet getrouwd is, kwam hij op het idee om het bier Luxuria
    naar de zonde onkuisheid te gaan noemen.
    Zo is het concept ontstaan om bier te maken geïnspireerd op de zeven zonden,
    elk met een eigen karakter, stijl en uitzonderlijke smaak,’.







    Ook de twee bieren die hij brouwde in collaboration brew met brouwerij Gulden Spoor (Gullegem)
    en de Amerikaans brouwerij Shubros (San Ramon, CA)

    en die hij onlangs presenteerde op het Streekbierenfestival van Zwevegem 2015
    hebben betrekking opzijn voorliefde voor religies.

     


     

    Koen Hugelier








    Koen werd in september 2013 de brouwer van Brouwerij Kazematten.





    Koen Hugelier (°1976) woont met zijn vrouw Ilse en 2 kindjes in Kortrijk.
    Hij genoot een dubbele opleiding als medisch en farmaceutisch
    laborant aan de Hogeschool Gent en Hogeschool West-Vlaanderen
    en werkte een 10-tal jaar in laboratoria van de UGent.
    In 2006 ruilde Koen het laboratoriumwerk in om zijn toenmalig bijberoep
    als entertainer uit te bouwen.
    Hij kreeg de bier-microbe te pakken via de cursus Zythologie in Syntra West Kortrijk,
    en al gauw werd Koen een gepassioneerd bierliefhebber en hobbybrouwer.

    Koen is momenteel docent drankenkennis en foodpairing
    aan Syntra West en Syntra Midden-Vlaanderen.

    Koen werd in september 2013 de brouwer van Brouwerij Kazematten.
    Daarnaast zal zijn ervaring als entertainer en creatieve duizendpoot
    zeker van pas komen om de bezoekers rond te leiden
    en hen wegwijs te maken in de brouwerij.




    Which side do you prefer :


    Angels & Demons



    Angels 3,5% Alc.Vol.



    Blond bier met witte schuimkraag

    De neus verrast ons met een mooie fruitigheid.
    Florale toetsen van citrus.

    De eerst slok heeft een licht bittere smaak.
    Hoppig
    Ook in de smaak een florale toets
    met pompelmoes prikken.
    De bitterheid blijft voortduren.
    Alles perfect in evenwicht
    Kurkdroge afdronk.
    Licht in alcohol en toch heel veel smaak!










    De verbeelding?










    Demons 11,0% Alc.Vol.





    Donker bier met lichtbruine schuimkraag.

    Een heerlijk koffiearoma
    Geroosterde mout
    Donker chocolade toetsen.

    De aanzet is heel lekker!
    Geroosterde smaak
    Toffee toetsjes
    Een tikje aards
    Allemaal gedoseerd
    Zoet
    Chocolade
    Lichte bitterheid in de achtergrond

    Een degustatiebier om te genieten!



    INFO :


    De Zeven Zonden
    Pervijzestraat 29
    ​8500 Kortrijk
    koen@hugel.be
    +32 497 388 415





    Groeten
    William


    17-12-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    09-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwste telg in de “Botanical-lambics” familie - Lindemans BlossomGueuze





    De nieuwste telg in de “Botanical-lambics” familie




    “Lindemans BlossomGueuze”



    Dat Lambiek een heel dankbaar bier is om creatief mee om te gaan
    bewijs Familiebrouwerij Lindemans uit Vlezenbeek.
    Hun ‘SpontanBasil’ een oude geuze gemacereerd met verse basilicum is pas uitgebracht
    of ze komen al met een nieuwe geuze op de markt.
    Op de onlangs gehouden Horecabeurs 2015 in Gent stelden
    ze hun nieuwe Lindemans ‘BlossomGueuze’ voor aan de pers.
    Een oude geuze met een twist die deze keer met vlierbloesem gemaakt werd.
    Het resultaat is alweer een zeer eigenwijs bier, perfect voor foodpairing of als aperitief.







    Twee vroegere creaties van Lindemans
    Spontanbasil en Cuvée René






    “Het grote succes van de SpontanBasil was een beetje onverwacht”
    , sprak Geert Lindemans,
    afgevaardigde Bestuurder van Brouwerij Lindemans.
    Het zette ons aan het denken over welke kruiden of botonicals er
    nog goed zouden passen bij een zurige, oude geuze.
    Met de vlierbloesem zijn we voor een iets subtieler smaak gegaan. We zijn ervan overtuigd dat onze BlossomGueze daarmee nog een tikkeltje toegankelijker is geworden.”










    BlossomGueze



    BlossomGueze is een assemblage van 2 tot 3 jaar lambiek op hout gerijpt,
    versneden met lambiek van 12 maanden en vlierbloesem.
    Na hergisting in de fles heeft deze geuze een gouden kleur en combineert
    het de zure smaak van lambiek met de natuurlijke en frisse aroma’s van vlierbloesem.

    Het is het ideale aperitief, perfect te combineren met verschillende gerechten.
    Het werd een beperkte editie van 10.000 flessen.
    Ze zijn te verkrijgen bij de beste drankenhandelaars en horecazaken.






    Geert Lindemans



    Design


    “Zoals al onze lambiekbieren zit ook de BlossomGueze in een champagnefles,
    verzegeld met kurk en kroonkurk”
    , zegde Dirk Lintermans, neef van Geert Lindemans

    en tevens Afgevaardigd bestuurder.
    “We kregen bij onze SpontanBasil ook veel complimenten over het design van onze fles.
    Dus hebben we ons best gedaan om voor de nieuwe Blossomgeuze een even mooi fles te maken!”
    .



    Na de voorstelling konden we enkele hapjes proeven die perfect pasten bij de bijzondere smaak van deze nieuwe geuze. Ze werden klaar gemaakt door Thoma Locus,
    chef eigenaar van het uitstekende sterrenrestaurant Bistro Margaux






    Thoma Locus, chef van sterrenrestaurant Bistro Margaux






    Bistro Margaux

    Sinds 2010 is Bistro Margaux gehuisvest in een gezellig gerenoveerde oude hoeve, aan het pittoreske dorpsplein van Sint-Martens-Bodegem.

    Thomas leerde de kneepjes van het vak bij tal van gerenomeerde chefs waaronder Sergio Herman, Martin Berasatagui, Michel Coppens en Jean-Pierre Bruneau.

    Slechts 1 jaar na de opening van Bistro Margaux kreeg Thomas al zijn eerste Michelin ster. Het daaropvolgende jaar kreeg hij de titel ‘Jonge Topchef van het jaar’ van Gault&Millau.









    De lekkere hapjes die bij de Blossomgeuze werden geserveert.







    Dirk en Geert Lindemans met tussen hen in sterren chef Thomas Locus
    (Sterrenrestaurant Bistro Margaux - St. Martens-Bodegem).










    Nog twee Geuzefans!
    Roel Vanderstukken (Familie) en Johan Wanne Madalijns
    (Voorzitter van de Lambikstoempers)



    INFO :

    Brouwerij Lindemans
    Lenniksebaan 1479, 1602 Vlezenbeek
    Telefoon:02 569 03 90



    Groeten
    William

    09-12-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    03-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (17) - Antigoon - Big Bang - Ename Tripel - Hop-a-Billy - Wilderen Goud.







    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (17)


     

     

    Antigoon (6,7%Alc.Vol.)
    Bierfirma The Musketeers
    Gebrouwen bij De Proefbrouwerij – Lochristi

     

    Redelijk helder bier met een romige schuimkop.

    De neus bied eerst een pilsaroma.
    Licht hoppig
    daarna een tikje fruit.

    De eerste slok bied een frisse smaak.
    Een mooie bitterheid doet zijn intrede
    Droog en scherp.
    Af en toe enige Citrusprikken.
    Mooi evenwicht
    Fruitig toetsen
    Om af te sluiten een
    Bittere droge afdronk.

    Een lekkere abieritief.










    Big Bang (9,0%Alc.Vol.)
    Brouwerij Gulden Spoor – Gullegem ism met bierfirma Hugel



    Zwart bier met een lichtbruine schuimkraag

    Scherpe geur van geroosterde mout streelt de neus.
    Diep een snuifje chocolade.

    De eerste slok is een smaaksensatie.
    een smaak van Roodhoofd (Bruine spekjes - Ook Arabiertjes genoemd).
    Een festival van smaken :
    Chocotoffee
    Zwarte koffie.
    Geroosterde prikken.
    Aardse tinten.
    Nu en dan een zoet smaaktintje die afwisseling brengt.
    Mooie uitgeballanceerde bitterheid.
    Ook in de afdronk een droge bitterheid.

     Een top degustatiebier!!











    Ename Tripel (8,5%Alc.Vol)
    Brouwerij Roman - Mater

    Strogeel bier
    met romige witte schuimkraag.

    Licht zoet aroma.
    Tikje hop.
    Citrus
    Licht moutig.

    De smaak is zoet met een lichte bitterheid.
    Ietsje kruidig.
    granig brood prikje
    Mooi in balans. 
    Af en toe een aanwezigheid van fruit.
    Zoete afdronk.

    Een klassieke voortreffelijke geliefde tripel.












    Hop-a-Billy (6,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij ’t Hofbrouwerijke – Beerzel



    Blond wazig bier
    met witte schuimkraag.

    De neus bied ons een aangename citrusgeur.
    Moutige prikken.
    Fruitig en hoppige aroma’s. 

    Ik verwachtte in mijn eerste slok een fruitige smaak
    maar een bitterheid nam er de bovenhand.
    Kruidige toetsen.
    Tikje aards.
    Toch af en toe een hoppig citrus toetsje.
    En toch ontbreekt er wat boddy.
    Het bier zou op de duur kunnen vervelen.
    bittere afdronk.
    Een beetje saai?









      

    Wilderen Goud (6,2%Alc.Vol.)
    Brouwerij Wilderen – Wilderen

     


    Goudblond bier
    met witte romige schuimkraag

    Moutige neus
    Tikje karamel en suiker.
    Gistig.

    De eerste slok is licht moutig
    Een tikje gist
    Prikje tofee
    Fruitig.
    Zoet.
    Mooi in evenwicht.
    Een licht bittere afdronk

    Een allemans vriend.
    Een toeristisch biertje.






    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Groeten William








    03-12-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!