Tripels 7
Fagnes Triple (9,0%Alc.Vol.) Brasserie des Fagnes - Mariembourg

Donker blond bier met witte fijne schuimkraag een parfum van fruit troetelt de neus Toets van zoete biscuit
De aanzet is zoet Moutig Gistig Suikertoets Abrikoos Vanille Lichte hoppigheid Op het eind ietwat vervelende bitterheid
Lekker voor de toeristen en bezoekers Maar een echte bierfanaat zou meer bitterheid verwachten
Brasserie des Fagnes
Brasserie des Fagnes ook brouwerij van de Venen genoemd gelegen in Mariembourg (Namen) bestaat eigenlijk uit twee brouwerijen. Een museumbrouwerij en een actieve brouwerij. La bière de Brasseur en andere kleine brouwsels worden hier naar gelang het seizoen en het humeur van de brouwer gebrouwen. De andere bieren (klassieke) worden gebrouwen in Purnode bij Brasserie Du Bocq. In de museumbrouwerij ontdekt u alles over het bier, net als in een encyclopedie. Ze tonen u een oude brouwerij, zoals deze er 150 jaar geleden uitzag. Het museum brengt u terug naar dat authentieke begin. Samen de geschiedenis van het bier beleven en ervaren over de vroegere trots van een dorpsbrouwerij in uw streek.
Het uitstekend bewaarde materiaal is afkomstig van brouwerij Degauquier, welke werd gesticht in 1858.
Brasserie des Fagnes beschikt ook over een ruime ontvangstruimte en buiten terras.
Tête de mort Tripel Brasserie Du Bock – Purnode

Goudblond helder bier met witte schuimkraag Neus is zoet Lichte fruitigheid De aanzet is zoet moutzoet Tikje honing in de achtergrond Nergens een hoptoets te smaken Te stroperig Zoete afdronk Mocht iets meer power gehad hebben Maar het bier is zeker geliefd bij zoetebekken Maar is ook populair door de speciale glazen die een doodshoofd voorstellen!
Brasserie Du Bocq
Brasserie Du Bocq gelegen in Purnode is een van de mooiste brouwerijen van Wallonië. Gelegen naast de kerk in het hartje van het dorp Purnode (Yvoir) maakt zij bijna deel uit van de dorpskern. Brouwerij Du Bocq was vroeger een familiale brouwerij. en was in handen van de vijfde generatie familie Belot. De brouwerij werd gesticht in 1858 door Martin Belot en is vooral na de tweede oorlog beginnen bloeien en ontwikkelen. Ze is vandaag in handen van de familie Keersmaekers, eigenaar van brouwerij Corsendonk, Ze namen in 2015 de brouwerij over. De familie had sinds 2010 al aandelen in het bedrijf en liet er hun Corsendonk bieren er ook brouwen. Vanaf 2015 nam de familie de brouwerij volledig over.
Waterloo Triple Hop (7,0%Alc.Vol.) Brouwerij Anthony Martin - Waterloo

Goudkleurig bier met een witte schuimkraag Een aroma van fruit Lichte harsaroma Matig zoete aanzet Een lichte hoppetoets moutig Tikje karamel Een gewone tripel met een tikje hop Niet slecht maar mocht een tikje hoppiger!
Brouwerij Anthony Martin
Waterloo is een bier dat met liefde wordt gebrouwen in de Ferme de Mont-Saint-Jean, de boerderij waar tijdens de Slag bij Waterloo het beroemde veldhospitaal van de Engelsen ondergebracht was. Dit bier van topkwaliteit is meer dan ooit een symbool van authenticiteit, vakmanschap en moed. In 1815 kregen de troepen tijdens de wereldberoemde veldslag bier van hoge gisting voorgeschoteld, want dat zou hen kracht en moed geven om ten strijde te trekken. Twee eeuw later zijn Anthony Martin en Adrien Desclée trots om dit historische moment nieuw leven te mogen inblazen door dit lokale kwaliteitsbier opnieuw te brouwen met respect voor het oorspronkelijke recept: Waterloo, het bier van de moed! De productie van de bieren van Waterloo werden niet aan de eerste de beste toevertrouwd. Twee jonge brouwers onder leiding van meesterbrouwer Willem Van Herreweghen hebben het lot van deze producten in handen. Thomas Vandelanotte en Edward Martin.
Thomas heeft een jarenlange ervaring, onder meer bij de brouwerij Timmermans. Edward Martin, de achterkleinzoon van John Martin, die als het ware geboren is tussen de biervaten. Hij ziet nauwlettend toe op de hoge kwaliteit van de producten
Groeten William
15-08-2019 om 11:15
geschreven door William Roelens
|