IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN
Familierestaurant De Barbier (Dranouter)

Na het nuttigen van onze Picon in café Boutique in Kemmel (zie vorig verslag) reden we verder om het avondmaal te nuttigen in restaurant “De Barbier” te Dranouter.



Deze eetgelegenheid is een sfeervol en populair etablissement, gelegen aan de Hillestraat 5. Het restaurant staat bekend om zijn warme, rustieke inrichting en gastvrije sfeer. Het interieur doet denken aan een oude grenswinkel en café.


Het restaurant kenmerkt zich door een combinatie van hout en natuurlijke materialen, wat bijdraagt aan een huiselijke en comfortabele ambiance.


De tafels en stoelen zijn meestal van hout en de verlichting is zacht en sfeervol met gebruik van hanglampen en kaarslicht.

De muren zijn gedecoreerd met oude foto's, schilderijen of andere decoratieve items die een knipoog geven naar de geschiedenis en de cultuur van de streek.

Thierry de sympathieke eigenaar van deze zaak achter een reeks boeken die u rustig kan inkijken wanneer u wacht op uw gerecht!

De locatie biedt een prachtig uitzicht op het omliggende groen wat bijdraagt aan de idyllische sfeer.

De Barbier biedt een menu met Belgische en Europese gerechten, waarbij veel aandacht wordt besteed aan lokale specialiteiten zoals Potjevleesch, Garnaalkroketten en Gerookte zalm. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van lokale bieren.

Het heeft al heel veel lovende recensies ontvangen,. Gasten prijzen de kwaliteit van het eten, de gezellige ambiance en de uitstekende service aan.

Annemie en ik aten een Gevogelte brochette met couscous en groenten. Daarbij degusteerden wij een Que de Charrue (Vieille) brune uit Ploegsteert.

Queue de Charrue (Vieille) Brune (5,4%Alc.Vol.) Gebrouwen voor Brasserie Vanuxeem. Door brouwerij Verhaege uit Vichte Donkerbruin bier met een romige beige schuimkraag De neus ruikt balsamico Moutigheid Vleugje citrus De eerste slokken zijn fruitig peer Groene appel pruimpjes Ook prikjes van cider Lichte bitterheid Zoet en zure prikjes in de keel Zoetzure afdronk Lekker bier.

Als dessert kregen we een soort Meringue van eiwitschuim versiert met witte en bruine chocolade vlokken.

Weerom een sfeervolle herberg die we kunnen aanklikken op ons lijstje. Wij volgen oud wielrenner Nico Mattan verder. Waar ons volgende spoor naar toe gaat moeten we nog uitmaken!
De Barbier
Hillestraat 5 Dranouter
Open op vrijdag en zaterdag vanaf 18h00 Op zondag vanaf 12h00
Groeten van Annemie; Edwin en William
10-06-2024 om 00:00
geschreven door William Roelens
|