Voorstelling Rodenbach Caractère Rouge 2012 Restaurant 't Zilte - 9de verdiep Mas
Op maandag 18 juni werd aan de bierpers en aan een
aantal bierkenners de nieuwe Caractère Rouge van brouwerij Rodenbach
voorgesteld
 Het MAS verwijst naar de 16de-eewse stapelhuizen die zo typisch zijn voor de stad. De museumboxen zijn zo gestapeld dat er een soort spiraaltoren ontstaat. Al stijgend krijg je een steeds wisselend uitzicht op de stad. De buitenzijde van het MAS en het museumplein versterken de MAS-sfeer.

Het MAS is veel meer dan een traditioneel museum. Het is een architecturaal
hoogstandje met een aparte scenografie, een kunstwerk waar verschillende
huisartiesten aan meewerkten. En een katalysator voor de omgeving. Bron : www.mas.be
Als je in je droom met een lift omhoog suist, duidt dit
erop dat spoedig je aanzien en rijkdom zal toenemen zeggen ze!. Je zou een
hoger bewustzijnsniveau bereikt kunnen hebben, en de wereld van bovenaf kunnen
beschouwen.

Toen Geroen en ik met de lift van het MAS (Museum
aan de Schelde) naar het 9de verdiep omhoog gleden hadden we al dat
gevoel.
Boven was immers het twee sterren restaurant t Zilte. Het culinair appartementje van Top chef Viki
Geunes. De rijkdom die ons te beurt zou vallen was het
proeven van de nieuwe Rodenbach Caractère Rouge en we waren er van bewust dat
onze smaakpapillen aangenaam verrast zouden worden door de hapjes die Viki ons
zou voorschotelen . We konden als toemaatje van bovenaf Antwerpen aanschouwen en
eindelijk erkennen dat het een gigantische metropool is met een wereldhaven.
Tweesterrenrestaurant t Zilte

360° panoramisch
plezier
Nergens biedt de stad Antwerpen een beter zicht op haar fascinerende ligging en
uitgestrektheid. Stroom, haven, kathedraal, Boerentoren, Sportpaleis en zo vele
andere markante merkpunten: allemaal in één blik vervat.
En s avonds wachten uiteraard de 'lichtjes van de Schelde'. (bron : 't Zilte)



Intimistisch kunstminnend interieur Samen met architect Vittorio Simoni en kunstenaar
Koen van den Broeck creëerden we een eigenzinnig en kunstminnend platform waarmee we onze culinaire en gastgedreven dromen
nog meer inhoud en vorm geven. (bron : 't Zilte)


Open keuken Wij staan als het ware in het restaurant te koken. Gasten kunnen volledig langs de transparante keuken lopen. Actie, vakmanschap en rustige spanning is uw deel.(bron : 't Zilte)




Zinnenprikkelend ontspannen Onze signatuur staat voor smaakverfijning, strak afgelijnde, scherp uitgetekende composities en verrassende detailprikkels. Prima producten krijgen elegant vorm waarbij smaak, aroma's primeren. (bron : 't Zilte)
Voorstelling Rodenbach Caractère Rouge


Uw verslaggever in
gesprek met Johan Wanne Madelijns
(voorzitter van de lambiekstoempers) © Geroen Vansteenbrugge.

Foto © Bierambassadrice Anneke Rijkers
 vlnr : Jan Vandenwyngaerden (CEO Palm Breweries) Geroen Vansteenbrugge (Biervoordrachtgever), Jef Van den Steen (Brouwer en auteur van diverse bierboeken en Johan Wanne Madelijns (voorzitter Lambiekstoempers)
 vlnr : Theo Vervloet (voorzitter van de Belgische Brouwerijen) Ben Vinken (uitgever Bierpassie Magazine) en Kaasmeester Michel Van Tricht
In 2011 ontwikkelden Viki Geunes en brouwmeester Rudi Ghequire in
samenwerking met de brouwers van Rodenbach
een eerste proefbrouwsel Rodenbach Caractère Rouge. Op verzoek van Palm Breweries, verleende
Viki Geunes, omwille van zijn scherp, uniek proefvermogen en zijn uitzonderlijke
creativiteit, medewerking aan productinnovatie en productontwikkeling bij Palm
Breweries. De eerste 900 flessen van 75 cl. onder kurk werden laaiend
enthousiast onthaald.
 Brouwmeester Rudi Ghequire
Door het grote succes werd nu ook in 2012 een exclusieve Limited Edition op
de markt gebracht !
Het bier rijpt traditioneel twee jaar lang op grote eiken foeders en wordt gedurende zes maanden verder met verse
krieken, frambozen en veenbessen gemacereerd. Het bier werd door dezelfde ploeg
nog meer verfijnd en is in tegenstelling van verleden jaar nog subtieler van
aroma en smaak geworden.
Dit edele bier is meer dan uniek en tevens heel exclusief want er werden
slechts 10.000 flessen, onder kurk, van
75 cl. gebotteld.
 vlnr Jan Vandenwyngaerden
CEO Palm Breweries
Brouw-meester Rudi Ghequire
en 2 Sterrenchef Viki Geunes
Over Rodenbach Caractère Rouge is Viki Geunes duidelijk enthousiast: Samen met de brouwers van Rodenbach en met mijn eigen sommeliers hebben wij
heel veel geproefd om te komen tot de ideale blend. We mogen trots zijn op het
resultaat. Net zoals in mijn keuken streef ik naar diepgang en complexiteit en
dat is nu net waar Rodenbach
Caractère Rouge voor staat !
Brouw-meester Rudi Ghequire licht verder toe: Rodenbach Caractère Rouge, met een alcoholvolume van 7%, ontstaat door een 6 maand
durende gistende maceratie van vers fruit - krieken, frambozen en veenbessen -
op bier dat zelf reeds een rijping heeft ondergaan van 2 jaar op eiken
foeders.
Gepassioneerd brouwer, Jan Toye, omschrijft het
bier als: Vineus, met zeer complexe
fruitige neus van framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel.
In de ondertoon de geur van viooltjes, leder en lichte tabak. In de smaak komt
het fruitbier eerder zuur over maar dan van een bijzondere puurheid.
Geunes voegt hieraan toe: De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen
zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de
veenbessen, die het bier een bijzonder lange en zuivere afdronk bezorgen. Het bier doet denken aan de unieke combinatie
van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn.
 Prachtig ritueel voor een fantastisch bier!
In restaurant t Zilte combineert Geunes dit eigenzinnige bier met zijn verfijnde gastronomische creaties. En dat hebben we mogen proeven!

 Rijstkrokant met kabeljauw en Soya
 Lottelever - Noordzeekrab en bloemkool
 Peking eend
 Tartaar van watermeloen - Kreeft - Bouillon van Dashi

Sterrenchef Viki Geunes, CEO Palm Breweries Jan Vandenwyngaerden
en Brouw-meester Rudi Ghequire
toosten op het succes

Vineus met een zeer complexe fruitige neus van Framboos en kriek in combinatie met houttoetsen en karamel. In de ondertoon de geur van viooltjes, leder en lichte tabak. In de smaak komt het fruitbier eerder zuur over maar dan van een bijzondere puurheid. De lichte restzoetheid brengt evenwicht in de smaakdriehoek tussen zuur, zoet en droogheid. Deze droogheid is hoofdzakelijk afkomstig van de veenbessen, die het bier een bijzondere lange en zuivere afdronk bezorgen
Het bier doet denken aan de unieke combinatie van delicaatheid en kracht van een frisse bourgogne wijn
Viki Geunes
INFO
Palm Breweries
Steenhuffeldorp 3
1840 Steenhuffel
(Londerzeel)
tel: 052-31 74 11
fax: 052-30 4167
e-mail: info@palmbreweries.com
website: www.palmbreweries.com
en www.rodenbach.be
brouwsites:
Brouwerij
Palm,Steenhuffeldorp 3,1840 Steenhuffel (Londerzeel)
Brouwerij
Rodenbach,Spanjestraat 133,8800 Roeselare
Restaurant 't Zilte
Hanzestedenplaats 5
2000 Antwerpen
T 03/283.40.40
info@tzilte.be
Museum aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
03 338 44 00
fax +32 3 338 44 44
e-mail
mas@stad.antwerpen.be
01-07-2012 om 18:56
geschreven door William Roelens
|