Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    18-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Circusbrouwerij gebruikt een Ethiopische koffie voor hun nieuw bier Autumn Circus 2019








    De Circusbrouwerij gebruikt Ethiopische koffie voor hun nieuw bier

    'Autumn Circus 2019'



    De voorstelling van het bier vond plaats in het ‘Viva Sara! Kaffée’ op de grote markt in Kortrijk.

    Het is een koffiebier geworden met een kwinkslag. Ze gebruikten ‘Virgacheffe’ een Ethiopische koffie uit Gedeo. Het bier werd op een heel speciale wijze gebrouwen bij brouwerij ’t Gaverhopke. Het bier kwam tot stand in samenwerking met Sara Koffie.







    vlnr : Bart Colson, Tim en Stijn en Bart en Peter Deprez





    Dat het goed klikt tussen Bart en Peter Deprez van ‘Viva Sara’ met Tim Vandenberghe en Stijn Vercaemst van de Circusbrouwerij en fotograaf Bart Colson is in bepaalde kringen al geweten. Maar dat ze de aanleiding waren voor iets moois werd op de persconferentie duidelijk.








    Tim en Stijn






    Het is eigenlijk Bart Colson die in 2018 zijn fotostudio omvormde tot KoffieSHOT. Mooie fotoshots en een lekkere koffieschot brengen mensen dicht bij elkaar. Hij besloot om zijn eigen koffiebar te openen in Zwevegem en bestudeerde allerlei koffie.
    Eigenlijk net hetzelfde wat de Circusbrouwerij met het gerstenat doet, experimenteren met bier.






    Bert legt uit hoe het bier tot stand kwam





    Tim en Bert zijn niet aan hun proefstuk toe. Hun bieren werden al enkele keren bekroond. Hun opdracht was om in tegenstelling tot een zwart een blond koffiebier te creëren. Ze hanteerden het ‘French Press systeem’, waarbij je geen filter nodig hebt om de typische koffiesmaak te behouden, en gebruikte een filternet.
    “Het uitgisten duurde vrij lang maar ze strandden op een amberkleurig biertje van acht procent alcohol.”
    Autum Circus genaamd.
















    "Kleine gerechten lenen zich tot veel, er zijn leuke dingen mee te doen: bijvoorbeeld kaas met bier. Koffie of thee verwerken in een sausje, deden we al. Waarom eens niet met bier.
    Het is er gewoon een creatieve toets aan geven", zegt de chef van Viva Sara, die gehaktballetjes maakte met een biersausje met een toets koffie. In de toekomst al Viva Sara meerdere gerechtjes creëren.















    Er was ook de zoektocht naar geschikte koffie. Die komt uit Ethiopië. “De koffie mocht niet overheersen, maar enkel een toets geven”, zegt Deprez van Viva Sara. “We gaan het bier gebruiken in gerechten die we in Kortrijk serveren. We sluiten verdere samenwerking met de brouwerij zeker niet uit.”








    Autum Circus 























    TOEKOMST

    Tim Vandenberghe en Bart Deprez blijven niet stilzitten.
    Op de site van de beschermde elektriciteitscentrale Transfo in Zwevegem gaan ze vanaf volgend jaar bier brouwen in de voormalige smidse.
    Er komt ook een proefcafé.
    De renovatie van het gebouw wordt gedragen door de intercommunale Leiedal en de gemeente Zwevegem. Vandenberghe heeft een contract afgesloten om het pand binnen tien jaar te kopen. De investeringen lopen anders te hoog op. Het biertje Piccolo was de start van de Circusbrouwerij die nu over heel Vlaanderen actief is.






    INFO : 

    De Circus Brouwerij

    Kaffée VIVA SARAH

    KoffieSHOT



    Groeten
    William





    18-11-2019 om 07:36 geschreven door William Roelens


    06-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24ste Poperinge Bierfestival 2019




    24ste Poperinge Bierfestival 2019





    Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober vond de 24ste editie van het Poperinge Bierfestival plaats. In de zoals altijd mooie opgefriste Maeke Blyde zaal stonden 25 brouwerijen de bezoekers op te wachten.
    Naast onze Belgische waren ook enkele Franse en een Nederlandse aanwezig brouwer aanwezig.

    +/-3000 bierliefhebbers kwamen op dit festival af om meer dan 100 bieren te proeven.
    Niet enkel proevers uit de eigen streek kwamen op het festival af maar ook uit Frankrijk, Noorwegen en de USA.






    Voorzitter Guy Osteux






    Volgens Voorzitter Guy Osteux is het festival in deze vorm nog altijd een succesformule. Het bestuur is nu al bezig om van de 25ste editie van volgend jaar een echte verjaardageditie te maken.
    De plannen zijn om brouwerijen van de zustersteden waarmee Poperinge verbroederd is uit te nodigen

    Ook Burgemeester Christof Dejaegher had lof voor de organisatie en was bijzonder fier over het aantal mensen dat dit festival naar Poperinge lokt.
    Hij had ook Jean-Michel Cerceau burgemeester van Saint-Victor-de- Buthon. (Verbroederd met jubilagestad Roesbrugge-Poperinge) bij en Christine Marchand (Centre national d'enseignement à distance).











    LB : Burgemeester Christof Dejaegher met Jean-Michel Cerceau burgemeester van Saint-Victor-de- Buthon en Christine Marchand
    RB : De Hopkonigin Laura Sambaer en haar eredames Manon Debacker en Hanne Rouseréen.

    LO : Zoals gebruikelijk een Poperings Bier om het festival te openen. De Tripel plukker werd op gediend door
    Bestuurslid Edwin Ghequire en de lieve jolien Cambie


    De Bieren die ik proefde




    Singel Green 2019 (5,5%Alc.Vol)
     De Plukker (Poperinge)








    Amberkleurig bier met een grove witte schuimkraag.

    Zoete prikken
    Gevolgd door zachte hoppige toetsen
    Lichte moutaroma

    De eerste slokken zijn hoppig
    zacht
    Moutig
    soms een lichte citroentoets
    Maar meer een eenrichtingsverkeer van smaak
    Zachte bitterheid strelen je smaakpapillen
    Het bier is nog wat jong maar nu al een topper!
    De hop die gebruikt werd is Centennial












    Bellenaert Triple (8,0%Alc.Vol)
     Brasserie Bellenaert (FR) – Outtersteene/Bailleul







    Amberkleurig wazig bier met witte schuimkraag

    Matig aroma
    Licht hoppig
    Gevolgd door een tikje fruit (abrikoos)

     

    Een fruitige aanzet
    Soms een granig smaakje
    Kleine bitterheid in de mond
    Evenwichtig
    Lichtzoete droge afdronk.
    Een goede Noord Franse tripel







    Monachus VIII
    (8,0%Alc.Vol)

    De Vier Monikken – Brugge.

    Gebrouwen bij Brouwerij De Feniks - Heule 








    Donkerblond bier met een romige witte schuimkraag

    Fruitig aroma van banaan
    Tikje muffigheid

    Licht bittere aanzet
    Moutige toetsen
    Fruitig
    zoetje
    De mout triomfeert
    Tikje kruidigheid
    Mooie bitterheid
    Een genietbare Tripel







    Blonde Kuif (6,0%Alc.Vol.)
    Stadsbrouwerij ’t Koelschip – Oostende








    Lichtblond gesluierd bier met witte schuimkraag

    Fruitige neus
    Citroenaroma

    Frisse aanzet
    Fruitig
    De smaak is matig
    Eenzijdig met ietsje te weinig body
    Mocht iets meer hopbitterheid hebben
    Al bij al een zomers fris bier!






    Vleteren Rood (8,0%Alc.Vol)
    Brouwerij Deca Sevices – Woesten-Vleteren









    Donker amberkleurig met gebroken witte volle schuimkraag

     

    Moutige neus
    Licht kruidig
    tikje hout

    Moutige aanzet
    Lichte bitterheid
    Geroosterde toets
    Tikj hout
    Lichte kruidigheid
    Karamel komt boven
    Mooi in balans
    Licht bittere afdronk
    lekker bier






    Saison d’Or (5,5%Alc.Vol.)
    Huisbrouwerij Klondiker – Meulebeke







    Amberkleurig wazig bier met een romige witte schuimkraag

    De eerste geur is fruitig
    Koriander
    Licht moutig

    In de eerste slokken is een lichte lekkere bitterheid aanwezig
    Tikje citrus fruitigheid kom naar boven
    Kruidigheid van koriander
    Mooi evenwichtig
    Gistig
    Licht bittere afdronk
    Goed gebrouwen bier










    Zoals elk jaar een bomvolle zaal










    Golden Brown (8,0%Alc.Vol)
    Brouwerij De Meester– Stasegem

     









    Lichtbruin bier met gebroken witte schuimkraag

    Een aangenaam moutig aroma
    Licht geroosterd

    Licht bittere aanzet
    Fruitige toetsen
    Tikje hout komt boven
    Bittere prikken
    Mooi in balans
    Licht bittere afdronk
    Lekker bier maar De Meester heeft betere in de brouwerij











    Het Poperinge Bierfestival is genieten!!!











    Serafijn (9,0%Alc.Vol)
    Brouwerij Pirlot - Zandhoven











    Amberkleurig bier met witte kleine schuimkraag

    Fruitige neus
    Zoet aroma
    Karameltoetsjes

     

    Ook de aanzet is zoet
    Gistig
    Fruitige toetsen perzik
    Vanille
    Tikje kruidigheid
    Evenwichtig
    Niet slecht!
    Gevaarlijk! Proeft vlot






    Houthakker (7,0%Alc.Vol)
    Brasserie St. Sylvester - Saint-Sylvestre-Cappel France






    Helder amberkleurig bier met witte schuimkraag

    Moutige neus
    Mooie bitterheid

    De eerste slokken zijn licht bitter
    Moutig
    De bitterheid neemt lichtjes toe
    Tikje gebrand
    Fruitigheid in de achtergrond
    Mooi in balans
    Licht fruitige afdronk
    Lekker Noord-Frans bier









    Uiltje Cavallaro Napoli Birra Superiore (6,0%Alc.Vol)
    Uiltje Brewing Co.- Haarlem (NL)








    Licht blond bier met witte schuimkraag

    Het aroma is citrus
    Lichtzure prikjes

    De eerste slokken zijn zoet
    Zoet zuur
    Citroen komt opzetten
    Ik smaak een tikje ananas
    Kruidig
    Ook een beetje bitterheid.
    Stabiel
    Lichtzure afdronk
    Heel veel smaak in dit maar 6,0% Alc. biertje!










    WUK Bruin (8,5%Alc.Vol)
    De Brouwmoaten – Roeselare

    Gebrouwen bij Het Gulden Spoor – Gullegem









    Donkerbruin bier met lichtbruine schuimkraag
    Moutig aroma
    Lichtjes gebrand
    Karamelprik

    De geroosterde mout zet zich verder in de smaak

    Tikje koffie
    Karamel
    Lichte bitterheid
    Tikje fondant chocolade
    Allemaal goed in evenwicht
    Licht bittere afdronk
    Een west-Vlaams toppertje













    Dit is Poperinge. Tijdens het proeven genieten van een dansje op de tonen van  
    The MG Brothers en Blue Jerry (Gitarist Will Tura)













    Dit jaar geen één, geen twee maar drie mooie vrolijke dames
    die mij enthousiast één voor één in mijn oor toe fluisterden

    "TOT VOLGEND JAAR"



    Op het 25ste Poperinge Bierfestival







    Groeten
    William






    06-11-2019 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!