Inhoud blog
  • 39ste Dinsdagnamiddag proeverij
  • Tripels 53 - Piro Tripel - Stien Tripel - Suprise gouden tripel
  • 37 ste Dinsdagnamiddag proeverij - Durboyse Blonde - Memphis Belle La Petite - Daison des Ambrumes - Saison de Bièrepassion - Durboyse Triple - Memphis Belle
  • IN HET SPOOR VAN NICO MATTAN - Familierestaurant De Barbier (Dranouter)
  • 5 bieren 152 - Bux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire diversBux Cherry - Not listening - St.Barbara - Tempeliers - Valeire divers
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 10-2024
  • 07-2024
  • 06-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1984
  • 05-1983
    Gastenboek
  • Bieren waar ik nog nooit van gehoord heb. Schol!
  • Zegen op deze vrijdag middag op naar het weekend
  • Mooi fotoblog!
  • Een vrijdag bezoekje
  • Met aandacht gelezen!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    03-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melse Koekoek op het Karakterbierweekend.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De Melse koekoek wordt gebrouwen bij De Proefbrouwerij in Lochristi.  Het recept komt van Dany De Smet.  Samen met zijn echtgenote Marleen runnen zij de bierfirma "Slaapmutske".

    Op het etiket staat de Man van Melle.  Een typetje dat vertolkt werd door Bart De Pauw in Schalkse Ruiters.  Regelmatig komt de Man van Melle uit de Koekoekstraat in Melle regelmatig eens opduiken.

    Melse Koekoek is een warme donkerbruine kleur.  Beige schuim.
    Fijne pareling.  Het bier oogt goed.
    Het heeft een moutig aroma met toetsen van fruit.  Bosbessen, Kersen?
    De smaak is moutachtig, zoet en een fijne bitterheid.  Toffee?
    Een eignaardig biertje? Complex.
    6,4 % alc.vol.

    Slaapmutske bruin vind ik net ietsje beter of die Koekoek.
      Maar toch...

    03-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karakterbierweekend 2006 -
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén van de 70 Karakterbieren op het Karakterbierweekend van HOP was wel deze Rodenbach Grand-Cru.
    Het scheelde weinig of Rodenbach was niet aanwezig.  Door het wegvallen van een Waalse brouwerij hebben we ze zich toch nog een plaatsje kunnen geven.

    Rodenbach Grand-Cru hoef ik eigenlijk niet meer voor te stellen.  Het is een begrip geworden in de bierwereld.  Het is een van de beste Karakterbieren van de wereld.  Het behoord tot het West-Vlaams oud bruin.  Uniek in de wereld.
    Twee jaar gerijpt op eiken vaten maakt het deel uit van onze Belgische Biercultuur.

    Het is een rood bier met een beige schuimkraag die nog al vlug verdwijnt.
    Het aroma is zoals zure appelen smaken. Eiken en azijnachtige hemelse geuren ook donkere kersen zijn waarneembaar.
    De smaken zijn zuur, zoet.Kersen, citrus?.
    Een prachtig boeket.

    Een Wereldbier!!!!

    Rodenbach brouwt ook nog de Rodenbach en de Redbach.

    Het vermelden waard is dat deze Grand-Cru samen met Redbach een gouden medaille in de wacht sleepte op The 2006 Brewers Association World Beer Cup.

    03-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    02-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FARO - Girardin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag zijn we de zaal gaan klaar zetten voor ons jaarlijks Karakterbierweekend.
    Laat in de avond arriveerde Gunter de vertegenwoordiger van brouwerij Girardin.  Het is de eerste maal dat deze brouwer-en geuzestekerij mee doet aan een festival.
    Toen zijn stand klaar was, nodigde Gunter ons uit om een glas faro van het vat te komen drinken.
    Een echte lekkernij.  Normaal is faro een gezoete lambik. Hij werd vroeger gezoet met kandijsuiker.  Het was  de goedkoopste en meest volkse drank, die vooral in trek was bij vrouwen en kinderen.  Faro zou in het Spaans gerstenat of gouden drank betekenen.
    Deze Farro was minder zoet.
    Lichtbruin van kleur.  Een boterachtige zoete geur.  De smaak was mals en niet zo zoet.
    Smaakte ik vijgen?
    Alhoewel ik geen echte zoetemule (iemand die van zoet houd) ben, dit bier was heerlijk.
    Een echte aanrader!

    Brouwerij Girardin

    Lindenbergstraat 10
    1700 Sint-Ulriks-Kapelle
    tel : +32 (0) 2 453 94 19
    fax : +32 (0) 2 453 94 19




    02-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer Karel Blond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een volgend biertje die we konden proeven was Kezier Karel Blond.  Zeg maar de tegenhanger van de Robijnrode Charles Quint.
    Het bier werd voor de gelegenheid opgediend in een pot met drie oren.  Zeg maar de pot van Olen.
    Het is een hoog gegist biertje van 8,5 vol.%. 
    Het is een helder parelend bier met romige witte schuimkraag.  Fijne pareling.
    Het heeft fijne kruidige aroma's.
    Het smaakt vrij zoet.  Moutig en het heeft een kleine hopbitterheid.
    Een commercieel biertje.

    01-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriek Mystic
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Uitgenodigd geweest voor de persvoorstelling van HoReCaSol-Kortrijk.  HoReCaSol is een spontane ontwikkeling van een vereniging tussen burgers uit de stad en daarbuiten, en de beleidsmensen uit diverse HoReCa-zaken.
    Deze persconferentie ging door in Café West-Vlaanderen, Grote markt te Kortrijk.
    Na de voorstelling konden we proeven van twee nieuwe bieren van brouwerij Haacht.
    Het eerste was Kriek Mystic.
    De basis van Mystic is witbier.  Met deze naam wil Haacht de nieuwsgierigheid van de consumenten prikkelen.
    Het is zoals alle fruitbieren erg zoet.  Het heeft slechts een alc vol. van 3,5%. Het zou de vrouwelijke consumenten moeten bekoren.  Het heeft mij alvast niet bekoort.
    Het zoveelste fruitbiertje waar de bijen graag zullen op afkomen.

    01-06-2006 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!