Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

11-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe make-uptrend: oranje oogschaduw

Nieuwe make-uptrend: oranje oogschaduw


http://img689.imageshack.us/img689/2787/orangeoogschaduw.jpg


Je zou de kleurtjes eerder op je lippen of wangen verwachten, maar dankzij Scarlett Johansson en Fergie gaan nu steeds meer dames overstag voor de oranje oogschaduw.

Of hij erg flatterend staat, is nog maar de vraag, maar deze zomer kan je je ogen extra in de kijker plaatsen door oranje oogschaduw aan te brengen. Dat mag gaan van feloranje over mandarijnkleur tot donker brons als afwerking. (br.she)



11-04-2011 om 20:47 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij een fashion junkie? Dit zijn de symptomen

Ben jij een fashion junkie? Dit zijn de symptomen



We zien er graag goed uit, en dat doen we door onder andere de modetrends op de voet te volgen. Fashionista's in hart en nieren kunnen het beamen: wanneer mode een regelrechte passie wordt, kan een shopverslaving serieus uit de hand lopen. Maar wanneer spreek je over een rasechte fashion junkie? Dit zijn de 7 symptomen...

1.    Merkkledij is helemaal jouw ding
Te veel aandacht schenken aan merken kan een bijzonder gevaarlijke bezigheid zijn. Je geeft al snel meer geld uit dan je vooropgestelde budget. Niet doen! In plaats van je van kop tot teen te hullen in haute couture, combineer je beter dure stukken met goedkopere exemplaren.

2.    Je gooit elk seizoen kleren weg
Soms is het broodnodig om je kleerkast op te ruimen. Gooi kledingstukken die je niet draagt weg, maar hou het wel een beetje binnen de perken. Een hele lentecollectie dumpen omdat de zomer voor de deur staat is niet alleen zonde, maar ook weggegooid geld. Wat je dan wel kan doen? Doe de afgedragen stukken weg en tover de overblijvers om tot een originele outfit die mooi aansluit bij de nieuwe zomercollectie.

3.    Je koopt dubbel
Heb je ooit overwogen om 2 identieke kledingstukken aan te schaffen? Zo ja, dan is de kans groot dat je een fashion junkie bent. In plaats van dezelfde jeans te kopen, kies je beter voor een broek die er compleet anders uit ziet. Zo breng je meer variatie in je kleerkast waardoor je de meest uiteenlopende outfits kunt samenstellen.

4.    Je verandert voortdurend van stijl
Madonna en Lady Gaga zijn er niets tegen: jij verandert voortdurend van stijl. Het maakt niet zozeer uit of je outfit bij je persoonlijkheid past, het is eerder een kwestie van wat er op dat moment 'hot or not' is. Dat kan niet alleen een tijdrovende bezigheid zijn, maar je moet er ook diep voor in de buidel tasten. In plaats van je stijl na enkele maanden weer te veranderen, ga je beter voor een look die bij je persoonlijkheid past. Verwerk daarin een trendy jasje of een kleurrijk topje, maar zorg ervoor dat je niet overdreven hip voor de dag komt. Dat heeft namelijk een averechts effect waardoor je er eerder gekunsteld uitziet dan modieus.

5.    Kledij is jouw topprioriteit
Neemt je garderobe de grootste hap uit jouw budget? Dan is het oppassen geblazen, want voor je het weet, werk je jezelf diep in de schulden. Je kan gerust modebewust zijn zonder daar bakken geld aan uit te geven. Maak daarom een lijstje van de belangrijkste uitgaven en hou je aan een strikt budget waar je in geen geval over mag gaan.

6.    Je herkent designerstukken al van ver
Een Marc Jacobs-handtas springt voor jou al vanop een kilometer afstand in het oog. Ook wanneer je al 5 mojito's achterover hebt geslagen, haal je er een shirt van Vivienne Westwood meteen uit. Herkenbaar? Dan ben je zonder enige twijfel een doorwinterde fashion junkie.

7.    Jouw stijlicoon beheerst jouw leven
Fashionista's hebben vaak een mode-icoon waar ze naar opkijken. Die inspireert hen onder andere om nieuwe dingen uit te proberen. Soms barst die bewondering uit haar voegen waardoor ze hun idolen gaan verafgoden. En zeg nu zelf, wie wil er nu als een freaky fashion stalker bestempeld worden?



11-04-2011 om 18:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louboutin sleept 'copycat' Yves Saint Laurent voor de rechter


Louboutin sleept 'copycat' Yves Saint Laurent voor de rechter



Schoenengod Christian Louboutin heeft het Franse modehuis Yves Saint Laurent aangeklaagd. Volgens Louboutin pikte YSL zijn handelsmerk: de schoen met de wereldberoemde rode zool.


Fashionista's zijn er gek op: de torenhoge Louboutins met de rode zool. Dat had ook YSL in de gaten en die wilde volgens Louboutin daarom een graantje meepikken van het succes.






Yves Saint Laurent bracht onlangs sandalen met een rode zool op de markt. De modellen liggen sinds kort in bekende Amerikaanse warenhuisketens zoals Barney's, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, Nordstrom en Neiman Marcus.


Dat was duidelijk niet naar de zin van Louboutin. Hij stapte deze week naar een rechtbank in New York en eist nu dat zijn geduchte concurrent een schadevergoeding van 1 miljoen dollar betaalt.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/16/7/media_xl_4135402.jpg?20110408200024



De rode zool werd in 1992 het handelsmerk van Louboutin nadat hij een vrouwenzool opsmukte met rode nagellak. De ontwerper is er naar eigen zeggen het hart van in dat het Franse modehuis zijn stijl nu opeens klakkeloos kopieert.


10-04-2011 om 11:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lente, nieuwe jeans

Nieuwe lente, nieuwe jeans



Dit seizoen komen de seventies weer tot leven. Ook je jeans zal dat merken: de wijduitgelopen broeken worden weer massaal gespot, al mogen ook volgende trends niet ontbreken in je kleerkast.


Niet dat de skinny jeans helemaal passé is, maar toch duiken her en der meer flared broeken op. Een hoge taille en uitlopende pijpen, gecombineerd met blokhakken is dé look van deze zomer. Wie lang en slank is, staat er beeldig mee. Er zijn veel varaties te vinden op het thema, van zeer uiteenlopende tot licht klokkende pijpen.


Jeans op jeans was absoluut not done, tot nu. Dit seizoen mag het onder en boven gedragen worden. Ook de wassing hoort niet hetzelfde te zijn.


Een jumpsuit maakt het helemaal deze lente. Waarom geen exemplaar in jeans met stretch? Ook voor mannen lijkt de jeansoveral hot. Durf je niet, kies je uit het ruime aanbod jeans met afhangende bretels.


Een spijkerbroek mag nog strak ogen, maar dan liefst met korte pijpen. De korte variant is een must-have in je garderobe. Onder een kort exemplaar ogen ballerina's perfect.


Waarom zou je enkel opteren voor een blauw, witte of zwarte jeans? Deze lente knallen de kleuren. Een jeans in kobalblauw, knalroze, lichtgeel of mintgroen laten de zon meteen stralen. (br.hln)


09-04-2011 om 10:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna failliete American Apparal lanceert jeanscollectie

Bijna failliete American Apparal lanceert jeanscollectie


http://img600.imageshack.us/img600/2060/americanapparal.jpg


American Apparal staat op het uiterste randje van een faillissement, maar eigenaar Dov Charney blijft erin geloven. Hij lanceert zelfs een nieuwe jeanscollectie.

Eind april is het definitief gedaan met American Apparel. Als er dan geen kapitaal in het bedrijf vloeit, wordt de stekker eruit getrokken. Zorgen genoeg voor eigenaar Dov Charney zou je denken, maar die houdt het hoofd koel. Volgens hem gaat een nieuwe jeanscollectie het tij doen keren en het merk uit het slop halen.

De jeanscollectie bestaat uit 2 modellen: een smalle, toelopende jeans en een kort spijkershortje. Voor een jeans betaal je ongeveer 80 dollar. "Jeans is een tijdloze klassieker. Geen enkel merk heeft zoveel basics als American Apparal", laat Charney weten. (br.she)


08-04-2011 om 14:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek en tentoonstelling voor sm-koning Alexander McQueen

Boek en tentoonstelling voor sm-koning Alexander McQueen



Het Metropolitan Museum of Art in New York brengt binnenkort een tentoonstelling en boek over de ontwerper Alexander McQueen. Het enfant terrible van de modewereld beroofde zichzelf ruim een jaar geleden van het leven. De mode-industrie verloor hierdoor één van haar grootste talenten.


De tentoonstelling en het boek 'Savage Beauty' brengt een ode aan de designer en laat daarom de meest bekende en excentrieke stukken uit McQueens ontwerpen passeren. In het boek staat eveneens een uitgebreid interview met McQueens beste vriendin Sarah Burton. Na de dood van haar boezemvriend zette zij het label verder.


Op de catwalk paradeerden zijn modellen geregeld in outfits die doordrenkt waren met verwijzingen naar onder andere bondage. Hun handen werden vaak samengebonden door kledij en hun gezicht werd vaak bedekt met maskers. Ook de fetisjistische schoenen krijgen een speciale vermelding in het boek. McQueens flamboyante stijl werd gekenmerkt door levendige kleuren, frivole stoffen en torenhoge hakken.



http://img709.imageshack.us/img709/5249/alexandermcqueenv.jpg



Daarnaast mag ook zijn meest controversiële collectie aller tijden niet ontbreken: 'Highland Rape'. Het pronkstuk uit de collectie is een jurk waaruit als het ware een tampon lijkt te bengelen, maar wanneer je goed kijkt, zie je dat het echter om een horlogeketting gaat.


'Savage Beauty' kan je vanaf 4 mei in The Big Apple gaan bezichtigen. Het boek is vanaf 31 mei te koop.


08-04-2011 om 13:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je de broekrok met stijl

Zo draag je de broekrok met stijl


http://img29.imageshack.us/img29/7300/broekrok.jpg


Deze zomer keren we met zijn allen terug naar de jaren '90. De tijd dat broekrokken nog hip waren en door jong en oud gedragen werden. Maar hoe draag je zo'n vreemd kledingstuk nu best anno 2011?

Draag de broekrok altijd met een vestje in dezelfde kleur. Zorg er daarenboven voor dat het vestje gekleed is. Zo creëer je een nonchalante, stijlvolle look.

Kies voor een topje of vestje waarbij niet al je lichaamsdelen volledig bedekt zijn. Door voor blote armen of rug te kiezen, zorg je ervoor dat je slanker staat met je ensemble.

Een paar hoge schoenen is onontbeerlijk om de look compleet te maken. Zo wordt je broekroklook van strandtoerist omgetoverd tot chique kantoorbabe. (br.she)


07-04-2011 om 15:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de 11-jarige die Heidi Klum en Miley Cyrus kleedt


Dit is de 11-jarige die Heidi Klum en Miley Cyrus kleedt



Ze kleedde in het verleden al de hipste sterren zoals Miley Cyrus, Kelly Osbourne en Heidi Klum, maar Cecilia Cassini pakt het binnenkort nog wat grootser aan: volgens de geruchten krijgt de 11-jarige modeontwerpster weldra haar eigen realityshow.

De piepjonge dame uit het Californische Encino maakte al op 10-jarige leeftijd furore als de jongste fashion designer in de Verenigde Staten. Haar kledingcollectie ligt sinds 2009 in de rekken van de exclusieve winkel van Fred Segal in Santa Monica. Op anderhalf jaar tijd vlogen er maar liefst 500 kledingstukken over de toonbank.

Cassini is duidelijk een bezig bijtje, want ze ontwerpt haar collectie wanneer ze even geen huiswerk hoeft te maken. Fraai versierde T-shirts kosten 20 euro, terwijl je voor een frivool cocktailjurkje al snel zo'n 100 euro neertelt.

"Designers ontwerpen vaak saaie kleding voor kinderen omdat ze ervan uitgaan dat we geen uitgesproken smaak hebben. Daarom creëer ik ultramoderne outfits voor modebewuste kids. Ik weet precies wat meisjes van mijn leeftijd willen dragen." aldus Cassini.

Of ze te jong is om een modeontwerpster te zijn? "Ik heb er altijd al van gedroomd om tot een succesvolle designer uit te groeien, en waarom zou je in hemelsnaam moeten wachten om die te realiseren? Ik zou graag een voorbeeld willen zijn voor mijn leeftijdsgenoten." vertelde de tiener onlangs in een interview met Maximo TV.







Bovendien is Cassini dol op Lady Gaga: "Ik hoop dat ik ooit de kans krijg om een outfit voor Lady Gaga te ontwerpen. Ik weet zelfs precies hoe die jurk er uit zal zien: het zal om een bonte mix gaan van plastic, pailletten, veren en nep-bont. Het geheel werk ik tot slot af met een gigantische strik." Op en top Gaga dus.

Modeblad WWD pakte uit met het nieuws over de eigen realityreeks, maar laat weten dat er nog steeds druk onderhandeld wordt en er voorlopig nog niets uit officiële hoek werd bevestigd.



07-04-2011 om 11:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaat Tilley ontwerpt poncho met picknickdeken

Kaat Tilley ontwerpt poncho met picknickdeken



Modeontwerpster Kaat Tilley heeft een unieke regenponcho ontworpen. Het kledingstuk kan aan twee kanten worden gedragen als poncho, maar ook als rok. Bovendien heeft de poncho een functie als picknickdeken, zodat hij ook bij mooi weer zijn nut heeft. Wie de poncho wil, moet van 7 mei tot 11 juni deelnemen aan de fietscampagne Met Belgerinkel naar de Winkel.


In haar eigen gevoelsstijl en refererend aan de sprookjeswereld van Roodkapje en Sneeuwwitje creëerde Tilley een ontwerp gebaseerd op twee van haar schilderijen. De productie van de poncho ligt opnieuw in handen van het Nederlandse Basil, producent van stijlvolle fietsaccessoires.


De Belgerinkel-poncho multifunctioneel. Hij is langs twee kanten te dragen en kan daarnaast ook als lange rok worden gedragen. En omdat de tiende editie van Met Belgerinkel naar de Winkel dit jaar volledig in het teken van de liefde staat, kreeg de poncho ook heel doelbewust een functie als picknickdeken.






Door al fietsend boodschappen te doen, verzamel je bij de deelnemende handelaars zeven stempels op je spaarkaart en kan je de picknickponcho bestellen voor 25 euro.

Met Belgerinkel naar de Winkel is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, Unizo en de Christelijke Mutualiteit. De campagne moedigt het brede publiek aan om zijn dagelijkse boodschappen met de fiets te doen in plaats van met de auto. Op die manier draagt elke fietsende klant bij aan meer zuurstof in de gemeente, veiligere wegen en een bloeiende middenstand. (br.hln)


07-04-2011 om 11:15 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Miu Miu opent webwinkel

Miu Miu opent webwinkel


http://img845.imageshack.us/img845/8990/miumiu.jpg


Fans van Miu Miu moeten niet langer naar Londen of Parijs afzakken voor hun aankopen te doen. Het kleine zusje van het modehuis Prada gaat namelijk online.

Toegegeven: het is niet voor ieders budget. Maar degenen die het kunnen betalen, lopen wel altijd trendy en glamoureus rond in de kledij, schoenen en met de accessoires van MiuMiu. Vind je de drempel om zo'n flagshipstore binnen te stappen toch te groot? Dan heeft het modehuis goed nieuws voor je, want Miu Miu gaat online. Volgens het merk zelf zal er online het grootst mogelijke aanbod te verkrijgen zijn.(br.vandaag.be - foto Photonews)


06-04-2011 om 17:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: parfum van thee

Nieuw: parfum van thee



Zou je Chanel nr 5 inruilen voor een parfum dat naar thee ruikt? De Britse theefabrikant Tetley hoopt van wel en brengt voor het eerst een geurtje uit op basis van thee, Le Brew genaamd.

Britten zijn dol op thee. Zo dol dat de nationale drank vereeuwigd wordt in een parfumflesje. Een vers gebrouwen kopje thee prijkt zelfs op de vierde plaats in de lijst van topgeuren. Op de eerste plaats staat vers brood, gevolgd door gemaaid gras, schone was en thee. Andere top 10 geuren betreffen koffie, barbecue, benzine, chocolade, taarten en nieuwe boeken.

Prijs
Wie zich met de zoete geur van thee wil besprenkelen, kan voorlopig enkel in Engeland terecht. Kostprijs bedraagt ginds ongeveer 17 euro per flesje, wat een pak goedkoper is dan onze Chanelfles.



06-04-2011 om 17:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spionne Anna Chapman met geweer op de catwalk

Spionne Anna Chapman met geweer op de catwalk



De voormalige spionne Anna Chapman die door Amerika geruild is met Rusland, zet haar eerste stappen in de modewereld. Zo werd ze gespot op de catwalk tijdens de Fashion Week in Moskou met een echt geweer in de hand.






Met een knipoog naar haar verleden houdt ze het mannelijk model, Dima Bilan onder bedwang. Haar act lokte meteen heel wat  controverse uit.  Critici vinden het ongepast en er ver over dat een geweer, zelfs een ongeladen, tegen iemands keel wordt gehouden.





Pech dat haar carrière in de 007-wereld niet goed verlopen is, want of haar juiste roeping als model wel gevonden is?



06-04-2011 om 11:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps! Model opnieuw overduidelijk gephotoshopt


Oeps! Model opnieuw overduidelijk gephotoshopt



Modellen hebben doorgaans dan wel de perfecte maten, vaak vinden modemerken hen nog niet dun genoeg. Photoshoppers tonen zich dan van hun creatieve kant en bewerken de lichamen zodanig dat de modellen mager genoeg zijn om op de cover van een tijdschrift te verschijnen. Maar soms loopt het ook helemaal mis, zoals bij deze dame...


Op de website van Newport News is een model te zien met een wel erg opvallend lichaam. Dat de photoshopper van dienst wel erg vlijtig te werk is gegaan, is overduidelijk. De hals van het model is niet alleen veel te lang en te breed, hij staat bovendien ook niet in verhouding met de rest van haar lichaam. Ook haar armen ogen bijzonder dun en overdreven lang, waardoor de foto nog maar weinig geloofwaardig is en vooral onnatuurlijk overkomt.







Dergelijke blunders zijn vooral te wijten aan onoplettendheid en slordigheid. Maar het gephotoshopte lijf van Demi Moore slaat werkelijk alles. De actrice prijkte in 2009 op de cover van W-Magazine, maar miste tegelijkertijd een stuk heup. Al snel bleek dat niet enkel haar heup weg was getoverd, maar haar hele lichaam. Haar lijf zou namelijk vervangen zijn door dat van Victoria's Secret-model Anja Rubik. Toch bleven zowel Demi als het tijdschrift de geruchten ontkennen.

Toch hoeven modellen zich niet altijd van hun magerste kant te laten zien. In Groot-Brittannië werd het graatmagere Poolse model Kamilla Wladyka met Photoshop dikker gemaakt om er gezonder uit te zien. Zij had volgens het tijdschrift Healthy een mooi snoetje, maar haar lichaam zag er te dun en ongezond uit voor hun cover.





Deze blog stelde een lijstje samen van de belachelijkste Photoshop-blunders in tijdschriften. (br.hln)



06-04-2011 om 11:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 draagt verkeerde beha

7 op 10 draagt verkeerde beha


http://img813.imageshack.us/img813/5290/zwart.jpg


1 op 4 vrouwen heeft nog nooit haar behamaat laten opmeten, zo blijkt uit een recente enquête. 70 procent van alle vrouwen loopt daardoor met de verkeerde beha rond. Een regelmatige check-up van de lingeriegarderobe is echter onontbeerlijk want ook uw boezem durft al eens te wijzigen. Enkele tips om de juiste behamaat te vinden.


1.    Neem zelf niet je maat. Elke winkel beschikt over gediplomeerde verkoopsters die perfect weten welke beha best bij je past. Het verschil tussen een A,B,C cup is vaak miniem en scheelt vaak enkele centimeters. Om te vermijden dat er een maatje te klein of te groot wordt genomen, is het belangrijk dat de maat wordt genomen door professionele handen.


2.    Eens gekend, moet je niet denken dat die behamaat ongewijzigd blijft. Door meer of minder te sporten, na een zwangerschap, dieet of na extra feestkilootjes, veranderen vooral de borsten. Bij ieder bezoek aan een lingeriespeciaalzaak, laat je beter de maat nemen.







3.    Heb je een mooie beha gevonden? Pas hem altijd en beweeg ermee. Waarom? Borsten bewegen en als je stilstaat, kan je niet met zekerheid vertellen of die wel goed zit. Bij een goed zittende beha bewegen de borsten niet. Wandel enkele stappen, draai eens van links naar rechts, buig voorover, ga zitten en sta weer recht. Blijven je boezem mooi zitten, mag je gerust zijn.


05-04-2011 om 00:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgetest: horizontale strepen slanken af

Uitgetest: horizontale strepen slanken af


http://img696.imageshack.us/img696/2912/strepen.jpg


Al jaren wordt gefluisterd dat verticale strepen slanker en groter maken. Deze stylingtip blijkt niet te werken. Het omgekeerd is zelfs waar, zo toont nieuw onderzoek aan de universiteit van New York aan.


Bij de studie kregen vrijwilligers zowel verticale als horizontale strepen aangemeten. Na beoordeling welke het meest flatteren, bleek de horizontale streep de favoriet. Volgens de onderzoekers blokkeren verticale strepen het algemene zicht. Dat maakt drukker wat ervoor zorgt dat je er dikker uitziet. Horizontale strepen geven rust en bezorgen een meer evenwichtige indruk.


Voor wie deze zomer de streepjestrend wil uitproberen: kies streepjes die allemaal even breed ogen. Dat flatteert meer dan enkel dikke banden over het lichaam.


04-04-2011 om 19:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar respect? Draag merkkleding

Op zoek naar respect? Draag merkkleding



Door een bekend merk te dragen, lijk je rijker, verdien je meer respect en lukt het makkelijker een betere job binnen te rijven. Onderzoek, uitgevoerd aan de universiteit van Tilburg, toont dat aan.

Vrouwen met merkkleding van Lacoste en Tommy Hilfiger, werden op straat gestuurd met de vraag geld te ronselen voor het goede doel. In vergelijking met hun collega's zonder merkoutfit, kregen ze dubbel zoveel geld toegestopt. Bij een ander onderzoek schenen mannen met merkkleding beter te overtuigen op de sollicitatiemarkt. Niet  alleen kregen ze de job, maar ook een hoger salaris te pakken.
 
Kwaliteit
Volgens de onderzoekers Rob Nelissen en Marijn Meijers tonen de resultaten aan dat de mens er nog altijd niet in slaagt om verder dan de oppervlakte te kijken. Schijnbaar worden we nog altijd meegezogen door de reclame van designermerken. "Vergelijk het met de pauw met de mooiste veren die het vrouwtje krijgt. Merkkleding geeft aan mensen het signaal van kwaliteit. Enkel de besten kunnen het zich permitteren". 

De studie wordt binnenkort neergepend in het wetenschappelijk tijdschrift 'Evolution and Human Behavior'
(br.hln)


04-04-2011 om 15:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je klaar voor de Seventies revival

Maak je klaar voor de Seventies revival



De retro jeans is weer helemaal terug van weggeweest. Deze lente ga jij helemaal in Studio 54-stijl boho beauty Farah Fawcett achterna. Claudia Schiffer, Zoe Saldana en Mila Kunis zetten alvast de trend.


De Seventies revival hebben we grotendeels te danken aan topontwerpers zoals Marc Jabos, Derek Lam en Gucci die elk op hun beurt een scheutje flower power op de catwalk toevoegden.

Je hoeft er trouwens helemaal niet als een mislukte hippie uit te zien om hip te zijn: laat de opvallende tie-dye shirts achterwege en laat de bloemenshirts en de retrojeans met wijde pijpen hun werk doen.

Weinig poeha
Deze lente en de komende zomer zijn flower power (maar vermijd tie-dye!) tanktops, t-shirts en truien aan de orde. Daar kan je dan ook echt alle kanten mee uit: kies voor exemplaren zonder al te veel poeha of draag een kledingstuk in een gedurfd flashy kleurtje. Fleurig of niet, dit seizoen scoor je gegarandeerd met een retrobloesje.





 
Mila Kunis zag er onlangs oogverblindend uit op de rode loper in New York. Zij straalde in een wit broekpak, inclusief getailleerde broek met wijde pijpen. Maar ook Heidi Klum laat de trend niet aan haar voorbij gaan en kiest voor een hippe retrojeans en plateauzolen.

Durf je jezelf aan een Seventies-outfit te wagen? Combineer dan een opvallend kledingstuk met een ietwat neutraal t-shirt of met sobere accessoires, maar ga niet over the top door voor elk kledingstuk schreeuwerige kleuren uit te kiezen. (br.hln)



03-04-2011 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hermès wil modehuis Jean-Paul Gaultier kwijt

Hermès wil modehuis Jean-Paul Gaultier kwijt



De Franse groep van luxeartikelen Hermès heeft aangekondigd dat het zijn participatie van 45 procent in het modehuis Jean-Paul Gaultier van de hand wil doen. Hermès werd al benaderd door geïnteresseerde kopers en er zijn onderhandelingen opgestart.

Volgens de Franse zakenkrant Les Echos wil het modehuis van Jean-Paul Gaultier kapitaal aantrekken om zijn ontwikkeling te financieren.
 
Overnemers
Nog volgens die krant zijn er meerdere kandidaten om het modehuis over te nemen. De Franse financiële groep Aforge Finance heeft een mandaat gekregen voor een 'reflectieopdracht over de strategische ontwikkelingen'.
Schattingen van de waarde van Jean-Paul Gaultier lopen sterk uiteen, gaande van enkele tientallen miljoenen dollar tot honderden miljoenen.
 
Designer Jean-Paul Gaultier is verbonden met Hermès sinds 1999, toen dat laatste bedrijf 23 miljoen dollar (16,2 miljoen euro) neerlegde voor een participatie van 35 procent. Later werd die verhoogd tot 45 procent.


01-04-2011 om 21:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag stijladvies aan je vrienden via Twitter-spiegel

Vraag stijladvies aan je vrienden via 'Twitter-spiegel'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Voor degenen die graag alleen winkelen: vanaf nu kunnen de thuisblijvers dankzij de 'Tweet Mirror' jou vanuit hun luie zetel stijladvies geven. Het hoogtechnologische toestel werd vandaag neergepoot in winkelcentrum Westfield in Londen.

De spiegel werkt als volgt: je past een kledingstuk, je neemt vervolgens een foto met het cameraatje aan de voorzijde van de Twitter-spiegel en stuurt hem daarna door naar je vrienden. Zij kunnen je dan via Twitter of Facebook laten weten wat ze van jouw outfit vinden.

Polaroid
"Eén van onze ingenieurs zag hoe zijn vrouw tijdens het winkelen Polaroidfoto's nam in het pashokje. Zo kon ze haar nieuwste aanwinsten diezelfde dag nog aan haar vriendinnen laten zien. Niet lang daarna kwam hij op het idee om een Twitter-spiegel te ontwikkelen. " zegt Kevin Trafford van Nedap, het Nederlandse bedrijf achter het technologische snufje.

De spiegel staat al sinds vorig jaar in verschillende WE-filialen in Nederland, maar doet nu dus ook haar intrede over de plas.

In onderstaand promofilmpje zie je meteen hoe het fashiongadget werkt.


01-04-2011 om 10:30 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
31-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lingerie wordt speelser en ondeugender

Lingerie wordt speelser en ondeugender


http://img860.imageshack.us/img860/5290/zwart.jpg


Lingerie mag weer wat pittiger zijn. Bekende merken brengen alsmaar meer de 'venusheuvel' in kaart door doorschijnende slipjes met subtiele versieringen op de markt te lanceren.

Vroeger zag je dergelijke pikante lingerie enkel in erotische catalogi, maar nu springen ook luxelingeriemerken als La Perla op de kar. Vooral de venusheuvel wordt terug in beeld gebracht met behulp van doorschijnende lingerie bedrukt met een bloem, ster of ander patroon op de nodige plaatsen onderaan.

"Vroeger was lingerie van duurdere merken vooral romantisch, maar vanaf dit seizoen wordt alles gedurfder. Vrouwen willen lingerie waarvan hun man opkijkt", vertelt Filip Lanszweert van de website lingerienet tegen een krant van de Persgroep. (br.she)


31-03-2011 om 19:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!