Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

31-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moschino opent hotel in Milaan


Moschino opent hotel in Milaan





Fashionista's leven en reizen graag in stijl. Dat weten modemerken ook en dus openen ze hotels die hun levensstijl uitstralen. Cavalli deed het al, en nu volgt Moschino. Het merk zal in 2009 een eigen hotel openen in een oud, neoklassiek treinstation in Milaan, het modemekka van Europa. "Maison Moschino" zal 54 kamers tellen.

Het interieur wordt ontworpen door Moschino's eigen creatief directeur Rossella Jardini en haar team. Het sprookjesachtige thema zal de rode draad zijn die de 54 kamers verbindt. De stijl wordt nu al omschreven als 'de gewone wereld geschilderd door een surrealitische borstel'.

Op de vierde verdieping van het hotel zal een restaurant, spa, fitness en de tuin te vinden zijn. (br.hln)



31-10-2008 om 13:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lingerie met ingebouwde GPS


Lingerie met ingebouwde GPS 'vind me dan als je kan'






Zelfs lingerie ontsnapt niet aan de moderne technologie. De vrouwelijke hebbedingen van de 21ste eeuw bevatten namelijk een GPS-systeem. Een modeontwerpster in Brazilië hoopt met haar 'vind me dan als je kan' collectie een nieuwe trend te zetten.

Kuisheidsgordel
De Braziliaanse modegoeroe Lucia Lorio vindt alvast dat haar nieuwe lingerielijn tegemoet komt aan de behoeften van de moderne vrouw. "Deze ontwerpen zijn eigenlijk een frivole knipoog naar de vrouwen en misschien een uitdaging voor de mannen", zegt ze. "Zelfs als de vrouwen de code van hun GPS aan hun man bezorgen, kan ze de GPS nog altijd afzetten zodat haar bewegingsvrijheid niet beperkt wordt."

Feministen
Snel voegt mevrouw Lorio eraan toe: "De vrouw wordt enkel gevonden als ze wil gevonden worden." Niet iedereen deelt echter de mening van de ontwerpster. De 'vind me als je kan' collectie wordt fel bekritiseerd door feministen die het een moderne kuisheidsgordel noemen.

Duur kleinood
Ondanks de controverse die deze collectie oproept en de heersende financiële crisis, is de modegoeroe hoopvol dat haar lingerielijn een succes wordt. De luxueuze kleinoden worden uiteraard niet verkocht voor een peulschil. De vrouw die op deze manier graag wil gevonden worden door haar man, zal hiervoor 700 euro moeten neertellen. Lucia Lorio geeft wel toe dat ze er nog maar een paar verkocht heeft. "Dit is nog maar het begin," vermoedt ze. (hlnsydney/kh)



31-10-2008 om 12:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstcollectie Kate Moss in kwartier uitverkocht


Kerstcollectie Kate Moss in kwartier uitverkocht


Jurk met panterprint van Topshop.
Jurk met panterprint van Topshop.

Dit jasje kun je wel nog online bestellen bij Topshop.
Dit jasje kun je wel nog online bestellen bij Topshop.


Gisteren wachtten meer dan 200 fashionista's een dik uur in de kou voor de deuren van de Londense Flagshipstore van Topshop. Ze wilden allemaal een stuk uit de kerstcollectie ontworpen door Kate Moss. In slechts een kwartier was alles de deur uit.

Blindelings grabbelen
Er stonden gisterenochtend ongeveer 200 mensen om kwart voor 8 te wachten voor de deuren van Topshop in Londen. Toen de deuren om 9 uur dan eindelijk opgengingen, begon de strijd pas echt voor de fashionista's. Het werd een kwartier blindelings grabbelen naar de belangrijkste stukken, de rekken waren meteen leeg.

Populairste stukken
Een heel populair ontwerp was de jurk met panterprint die Kate Moss droeg op de catwalkshow van Vivienne Westwood tijdens de Londense Fashion Week in september. Ook online was deze in minder dan twee uur uitverkocht. "De meisjes renden bij het openen van de deuren meteen naar dit stuk", aldus een woordvoerdster van de winkelketen. Andere toppers waren een minijurkje met driehoekprint en een blauwe baljurk met pailletten, geïnspireerd op degene die Kate droeg voor haar dertigste verjaardag. Wil jij ook een uniek stuk ontworpen door Kate, kijk dan online naar de overblijvertjes. (br.hln)



31-10-2008 om 12:09 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
30-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modewereld kiest voor Obama


Modewereld kiest voor Obama


Links: jurk van Rodarte, rechts: jurk van Jean-Charles de Castelbajac.


Ook de modewereld begint zich te mengen in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. Dat vertaalt zich in heel wat ontwerpen die op de één of andere manier een politieke voorkeur meekrijgen. Eén ding is wel duidelijk: ontwerpers kiezen bijna allemaal voor Obama.

Catwalk
Tijdens de Fashion Week in Parijs werd de politieke voorkeur van de couturewereld duidelijk. Jean-Charles de Castelbajac pakte uit met een jurk van pailletten waarop Obama duidelijk herkenbaar is. Ook Rodarte liet voor de verjaardag van Sonia Rykiel een jurk met Obama-logo op de catwalk verschijnen, meldt weekend.be.

T-shirts en sneakers
Maar minder bekende ontwerpers bekennen eveneens hun politieke kleur. Bij Zadig et Voltaire kun je bijvoorbeeld een Obama-t-shirt kopen. Zazzle heeft een uitgebreide Obama-collectie. Het is wel één van de enige in de modewereld die ook McCain een kans wil geven, zo kan je er sneakers laten bedrukken met een politieker naar keuze. (br.hln)


30-10-2008 om 10:45 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
29-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga warm maar trendy de winter in


Ga warm maar trendy de winter in


R: oversized trui, M: Nicole Richie met wollen trenchcoat, R: Posh met trui met grafische print

Oversized trui bij asos.com.
Oversized trui bij asos.com.

Breiwerk met grafische print.
Breiwerk met grafische print.

Wollen trenchcoat
Wollen trenchcoat

Combineer zomers jurkje met gebreide cardigan
Combineer zomers jurkje met gebreide cardigan


Stilletjes aan sluipt de winter in het land. Om je te beschermen tegen wind en koude, kun je je kast nu al vullen met prachtig breiwerk. De modetrends zijn deze winter gelukkig voorzien op koude temperaturen.

Jassen
Wat de winterjassen betreft, hoef je geen vormeloos, pofferig exemplaar aan te trekken. Er is een ontzettend groot aanbod aan stylish, wollen trenchcoats. Je zit helemaal goed als je kiest voor een jas met militaire look.

Cardigans
Gebreide cardigans zijn onontbeerlijk aan je winteroutfit. Volg het voorbeeld van fashionista's als Stella McCartney, Victoria Beckham, Jessica Alba en Sienna Miller. Er is weer een uitgebreide keuze: grofgebreid, fijne steek, kort, lang met of zonder mouwen, kleurrijk of grijs, met of zonder grafische print, wol, mohair, angora en cashmier. Vooral deze laatste materialen vallen heel elegant en ze geven een nieuwe look aan breiwerk. Nog leuk is dat je gewoon je luchtige zomerjurkjes kunt blijven doordragen deze winter. Je trekt je jurkje aan met een dikke panty en combineert met een gebreide cardigan.

Oversized
Het mode-item voor deze winter is de oversized wollen trui met grove steek. Draag hem met een dikke panty of lederen legging en leg het accent met een trendy tailleriem. Combineer met enkellaarsjes met hakje en je ziet er meteen tiptop uit.

Zelf aan de slag
Creatieve, handige types hebben al helemaal geluk, die gaan tijdens koude, donkere winterdagen zelf aan de slag met hun breipennen. De brei website van Vogue geeft je alvast wat inspiratie. (br.Nina)



29-10-2008 om 11:44 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen besparen op make-up



Vrouwen besparen op make-up


De afbeelding “http://img389.imageshack.us/img389/4417/makeupve2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De dalende koopkracht laat zich overal voelen. Ook de beautysector, die normaal niet te lijden heeft onder de economie, kent nu een enorme achteruitgang.

Luxeproducten
Als het slecht gaat, zullen vrouwen besparen op luxeproducten, meldt weekend.be. Maar ze blijven dan wel nog trouw aan hun beautyproducten. Ze laten die designerhandtas -of jurk en kopen een lipstick van Chanel of dat heerlijke chique parfum.

Cosmetica
Maar uit een Amerikaans onderzoek in bij 1500 shoppers blijkt nu dat ook de beautysector begint te lijden onder de dalende koopkracht. Bijna 60 procent van de vrouwen gaf aan te besparen op cosmetica en 55 procent spendeert minder aan huidverzorging. De meesten nemen hun toevlucht tot goedkopere merken en winkels. De luxueuzere Amerikaanse departement stores zagen in de eerste vier maanden van dit jaar de verkoop van hun beautyproducten met 13 procent dalen, de ergste achteruitgang in tien jaar. In het tweede kwartaal trad een kleine verbetering op.

Wegdromen
"De beautyafdeling is vaak een plek waar vrouwen kunnen wegdromen", aldus Gary Giblen, analyst van het Amerikaanse onderzoeksbureau. Maar deze keer is het anders. "Beauty is de laatste sector die eraan gaat. En dat staat nu te gebeuren."



29-10-2008 om 10:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw wondermiddel voor langere wimpers


Nieuw wondermiddel voor langere wimpers


De afbeelding “http://www.rose-pearl.nl/img/resized/129_RosePearl_WimperVerleng.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Een medicijn dat de oogziekte glaucoom behandelt, mag nu in Amerika ook voor cosmetische doeleinden gebruikt worden. Deze zalf maakt namelijk je wimpers langer en dikker, wat binnenkort mascara misschien overbodig zal maken.

Langer, dikker en donkerder
Het medicijn, Latisse, werd oorspronkelijk getest als medicijn tegen glaucoom, een oogziekte met gezichtsverlies als gevolg. De behandeling had bij de gebruikers als neveneffect dat ze langere wimpers kregen in slechts enkele dagen, ze werden ook dikker en donkerder. Welk ingrediënt juist voor deze effecten zorgt, is nog niet bekend.


 http://www.tipjes.nl/afbn/hairextensions_hairextensions_wimper_extensions.jpg


Volgend jaar verkrijgbaar

Het medicijn wordt gemaakt door Allergan, een farmaceutisch bedrijf dat ook Botox produceert. De pil zou als wimperverlengende behandeling vanaf volgend jaar in Europa verkrijgbaar moeten zijn. Het bedrijf is nu zijn 'wonderproduct' aan het beschermen en heeft al zeven cosmetische bedrijven aangeklaagd die de pil probeerden na te maken.

Haarverlies
Brits professor Valerie Randall: "Ik kan me inbeelden dat er een ontzettend grote markt is voor deze pil. Het bedrijf onderzoekt nu de neveneffecten van deze medische behandeling. Eens we de werking ervan beter begrijpen, kunnen we het gebruiken bij de behandeling van alopecia, een vorm van haarverlies, en andere haarproblemen. (br.hln))



28-10-2008 om 11:19 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
27-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.panty met ladders


Mode om zelf te maken: panty met ladders



Links: legging Lindsay Logan, rechts: catwalk Rodarte




Net wanneer je dacht dat je panty voor de vuilbak is, kan hij je meest trendy mode-item worden. Deze herfst zijn ladders in je kousen helemaal in. Je kunt deze 'rocky' exemplaren in de winkel kopen. Maar als je slim bent, maak je ze gewoon zelf. En je spaart nog geld uit ook.

Catwalk
We zagen het voor deze herfst niet alleen op de catwalk bij Rodarte: panty's waar meer gaten dan stof aan zijn. Lindsay Lohan, die zich sinds kort ook aan het ontwerpen van leggings waagt, pikte de trend op en nam het ook op in haar nieuwste collectie 6126. Maar aan deze hype hoef je geen geld uit te geven, je kunt hem zelf maken.

Doe het zelf!
Verschillende fashionista's leggen op hun modeblog uit hoe je dit zelf kunt maken. Maar eigenlijk is het heel simpel. Je neemt een oude, zwarte panty waar toch al een gaatje of ladder in zit. Daarna ga je creatief aan de slag met je eigen nagels of een schaar. Je hoeft zelfs niet voorzichtig te zijn bij het aantrekken. Hoe meer gaten, hoe beter. (br.Nina)



27-10-2008 om 17:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horizontale strepen maken slanker


Horizontale strepen maken slanker









Er zijn zo van die stijlmythes die jarenlang worden doorgegeven en weinig waarheid bevatten. Neem nu de horizontale streepjes op je trui of t-shirt. Horizontale strepen zouden je breder maken en een gezetter figuur niet flatteren. Recent onderzoek aan de Engelse Universteit veegt deze oude wijsheid van de tafel. Horizontaal gestreepte kleding doen zelfs het omgekeerde en camoufleren extra kilo's optisch.

Foto's
Bij het onderzoek werden beelden getoond van fotomodellen in kleding met zowel verticale als horizontale strepen. De meisjes met horizontale patroontjes zien er slanker uit, met de verticale ogen ze breder. Het feit dat zwarte kleding de figuur 'afslankt', is ook bewezen. Dat toonden de foto's eveneens aan. (br.hln)


De afbeelding “http://img244.imageshack.us/img244/5563/2bnh3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



27-10-2008 om 11:58 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
26-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijs voor Jonge Ontwerper


Prijs voor Jonge Ontwerper naar Mademoiselle Jean in 2008


De afbeelding “http://www.fashionchannel21.com/ecm/upload/L_newsdesk_Z2005/mademoisellejean1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De Modoprijs voor de Jonge Ontwerper gaat dit jaar naar Mademoiselle Jean. De prijs, goed voor 7.500 euro, wordt jaarlijks uitgereikt aan een Brusselse ontwerper die niet meer dan tien collecties heeft gecommercialiseerd.

Mademoiselle Jean, alias Aurore Jean, opende in 2005 in de gekende Dansaertstraat haar eigen boetiek. (br.hln)



26-10-2008 om 16:53 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen promoot zichzelf als shoppingstad bij uitstek


Antwerpen promoot zichzelf als shoppingstad bij uitstek




Antwerpen wil nog meer naar buiten treden als dé shoppingstad van Vlaanderen. Het stadsbestuur heeft daarom een strategisch communicatie- en marketingplan ontwikkeld. Volgende maand zullen de eerste acties zichtbaar worden in Vlaanderen, Nederland en Engeland.

De campagne met als slogan "Shoppen in Antwerpen. In 't stad vind je alles" loopt van 8 november tot 7 december. Ook handelaars krijgen de mogelijkheid om een graantje mee te pikken. Ze worden via een mailing op de hoogte gebracht en krijgen gratis promotiemateriaal voor hun klanten.

Een nieuwe website laat bezoekers vooraf proeven van Antwerpen als shoppingstad, door onder andere een overzichtelijk stadsplan en tips om in 48 uur de winkelstad te doorkruisen. (br.hln)



26-10-2008 om 12:13 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
25-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote kuis in de beautycase

Grote kuis in de beautycase


De afbeelding “http://img183.imageshack.us/img183/8545/24oktej3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Wanneer gooi je mascara weg? En wat met jouw blush die al jaren in de kast staat? Make-up blijft niet eeuwig goed. De houdbaarheidsdatum na opening geeft al een goede indicatie, maar als de geur of samenstelling veranderd is, doet het product heus niet meer wat de verpakking belooft. Vooral de huid rond de ogen is delicaat en uiterst gevoelig.

Regels
Onthou één regel: ongeopend kan make-up drie jaar worden bijgehouden. Eens geopend, gelden andere regels. Heb je een nieuw product gekocht, plak gerust een sticker met de datum van het eerste gebruik, zo weet je altijd hoelang het goedje al open is.

Producten
Make-up (poeders, blush, oogschaduw) en lip- en oogpotloden kan je 2 jaar bewaren. Compactpoeder 3 jaar. Los poeder blijft zelfs eindeloos goed. De kleur gaat na een tijdje veranderen. Bestudeer het even goed als je het na enige tijd opnieuw wil gebruiken.


http://themakeupgirl.typepad.com/themakeupgirl/images/2007/11/21/signature_lipstick_300dpi_2.jpg
Ongeopend tot drie jaar goed.

Voor blush of oogschaduw in cèmevorm is dat 18 maanden. Lipsctick en gloss gebruik je slechts 6 maanden, al blijven ze ongeopend 3 jaar goed. De houdbaarheidsdatum van je lippenstift kan je verlengen als je deze met warm weer in de koelkast bewaart. Voor lipgloss geldt dat niet, na een jaar moet deze echt weg, het kwastje is immers een favoriete plek voor bacteriën.


Foundation
Bij foundation kijk je welke formule gebruikt is: die op waterbasis maximaal 1 jaar, op oliebasis 1,5 jaar. Vloeibare cosmetica zijn over het algemeen een stuk langer houdbaar. Na anderhalf jaar is deze sowieso aan verandering toe en als de crème klontert, moet deze meteen de prullenbak in.

Nagellak
Concealers of stiften waarmee je puistjes aanstipt, doe je al weg na 3 tot 6 maanden. Nagellak kun je na opening, 1 jaar gebruiken. Je ziet trouwens snel genoeg of deze nog goed is. De lak wordt dik en begint steeds meer uit te drogen. Voorzichtigheid is geboden met oogmake-up. Potloden slijp je regelmatig, maar vooral mascara kan oogontsteking veroorzaken.

Mascara
De antibacteriële stoffen raken na 3, 4 maanden echt uitgewerkt. Als je de mascara te lang gebruikt heb je een grote kans op een oogontsteking. De bacteriën verzamelen zich namelijk graag in het borsteltje. Mascara's houden ook absoluut niet van lucht, dus beweeg het kwastje daarom zo weinig mogelijk op en neer. De slimste manier is om het kwastje er met een draaiende beweging uit te halen.

Tips
De kwastjes zijn in principe lang goed, alleen moeten ze op tijd en stond worden uitgespoeld met een warm sopje van shampoo. Gebruik voorts zo min mogelijk je vingers, zo krijgen bacteriën weinig of geen kans. Leen geen make-up uit aan anderen.



25-10-2008 om 13:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Het is een droom om Mathilde te mogen kleden'


'Het is een droom om Mathilde te mogen kleden'


http://www.sudpresse.be/mediastore/SP/VERMEULEN.jpg

Modeontwerper Edouard Vermeulen viert 25 jaar Natan


De man die alle vrouwen mooi maakt. Zo wordt Edouard Vermeulen omschreven. Geen wonder dat zoveel prinsessen bij hem kind aan huis zijn. Dinsdagavond vierde de man de 25ste verjaardag van zijn huis Natan. Claire en Laurent ontbraken niet op het feestje.
Hij kleedde zowel Mathilde als Claire op hun huwelijk. Ook Justine Henin trouwde in een creatie van Edouard Vermeulen. Maxima Zorreguieta kondigde haar huwelijk met de Nederlandse prins Alexander aan in een rode jurk van Natan. Toen ze ooit in een jeansjasje van Natan verscheen, ging heel Nederland op zoek naar de winkel die dat verkocht. En de Belgische olympische atleten mochten naar Peking in een pakje van de Belgische ontwerper.

Het gaat goed met de 51-jarige Ieperling, die oorspronkelijk voor interieurarchitect studeerde. In 1983 nam hij het Brusselse Maison de Couture over, dat Paul Natan daar in 1930 geopend had. In 1984 presenteerde hij al meteen zijn eerste collectie. In de jaren daarna maakte hij naam met elegante, sobere mode voor vrouwen, die bijzonder goed in de smaak viel bij adel en koningshuizen. Hij werkt ondertussen niet alleen voor het Belgische en Nederlandse, maar ook voor het Deense en Zweedse hof. In ons land werd hij voor die diensten in 2003 beloond met een benoeming tot officier in de Orde van Leopold II.


De afbeelding “http://www.lifestyle.nl/voorjaar07/img/art17%20(6).jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Vermeulen heeft ondertussen winkels in Kortrijk, Antwerpen, Knokke, Maastricht, Gent en Parijs, en met zijn Rozenhout een schitterend eigendom in de buurt van Mechelen. Maar de boetiek aan de Brusselse Louizalaan blijft het hart en de ziel van Natan. Geen wonder dat daar dan ook dinsdagavond de 25ste verjaardag van Natan gevierd werd. Bij de genodigden waren onder meer prins Laurent en prinses Claire, de voormalige Brusselse burgemeester Xavier de Donnéa en tv-presentator Jo De Poorter.

Als blijvende inspiratiebron noemt Vermeulen Italië en meer in het bijzonder Firenze, voor de stoffen, het licht en de sfeer. Bij de vrouwen die hij bewondert, horen onder meer koningin Rania van Jordanië en actrice Nicole Kidman. 'Ik maak geen kunst voor de kunst' is één van de motto's die hij hanteert. En: 'Het is de vrouw die het kledingstuk maakt en niet andersom. De manier waarop de vrouw een kledingstuk maakt, is allesbepalend.'


  De afbeelding “http://img356.imageshack.us/img356/1949/80599388pe2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Het advies dat Vermeulen al jarenlang aan Mathilde geeft, ging alvast niet onopgemerkt voorbij. Stijlbijbel Vanity Fair plaatste haar deze zomer nog bij de best geklede vrouwen ter wereld. 'Ze is een kroonjuweel. Haar handelsmerk zijn getailleerde jurken en mantelpakjes.' Vanity Fair viel vooral voor het ivoorkleurige ensemble dat Mathilde droeg bij de doop van haar dochter Eléonore.

'Natuurlijk flatteert het mij', gaf Vermeulen toen toe in Paris Match. 'Het is altijd goed dat België op zo'n manier erkenning krijgt op het gebied van elegantie. En het doet mij plezier, omdat men mij soms verwijt dat ik niet excentriek en extravagant genoeg ben in mijn ontwerpen. Het is in elk geval een droom om Mathilde te mogen kleden. En ik kijk er nu al naar uit om de eerste baljurk voor haar dochter Elisabeth te ontwerpen.' (br.Het Nieuwsblad)



25-10-2008 om 05:48 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
24-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag het nepbont zijn?


Mag het nepbont zijn?


De afbeelding “http://img360.imageshack.us/img360/8425/33107104mb7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Bont op de catwalk


Morgan: 260 euro.


Bond op de Parijse catwalk.
Bond op de Parijse catwalk.


Uit de collectie van Morgan: 100 euro
Uit de collectie van Morgan: 100 euro


Zwarte top van Morgan: 180 euro
Zwarte top van Morgan: 180 euro


Bont wordt weer gedragen deze winter. Terwijl het tot voor kort echt niet meer kon, lijkt het nu anders. De grote mode-ontwerpers hebben de toon gezet. Tijdens de Fashionweek in New York werden de dierenvachtjes massaal gespot en ook Parijs volgde deze trend. Ontwerpers willen hiermee het ultieme luxegevoel opwekken. Bij de kleinere ketens zijn de nepbontjes populair.

Protest
Het overmatige gebruik van bont op de catwalks leidde tot hevig protest bij een aantal dierenrechtenorganisaties. Gaia bijvoorbeeld richt zijn woede niet langer op de modehuizen, maar eerder op de grote winkelketens waar je echt bont kan kopen.

Nep
Om wel respectvol met dierenhuiden om te gaan, is er gelukkig een heel gamma aan nepbont. Deze worden dit seizoen massaal gebruikt in de verschillende collecties en zijn bijna niet te onderscheiden van het echte werk.

Gilets
De bond-gilets staan mooi bij de Boho-trend. De korte Bont-jackjes passen dan weer perfect bij de iets stoerdere look die tegenwoordig 'in' lijkt. Nepbontjes zijn o.a. te vinden bij H&M, Morgan, Mango en River Island. (br.Nina)



24-10-2008 om 13:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Comme des garçons


Holmes draagt 'Comme des garçons' voor lancering


Kate droeg het zwarte stuk met de witte bollen





De H&M-collectie door het Japanse merk Comme des Garçons ligt pas over enkele weken in de winkel. Dat wil echter niet zeggen dat het nog niet te koop is, blijkbaar. Want niemand minder dan fashionista Katie Holmes werd al met een stuk uit de collectie gezien in New York.

Holmes koos voor een bloesje met witte bollen en droeg het heel casual op een jeansbroek en met haar kenmerkende zonnebril. De collectie bestaat zowel uit mannen als vrouwenkleren, al zijn veel stukken ook genderneutraal. (br.Nina)



24-10-2008 om 11:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodzakelijke elementen van de winterlook


Noodzakelijke elementen van de winterlook


http://img227.imageshack.us/img227/4985/ralphlaurenze2.jpg
Ralph Lauren





She's got the look!

http://img205.imageshack.us/img205/9833/laurenrqi5.jpg
Enkellaarsjes en laarsen zijn er in alle soorten, vormen en maten. Voor elk wat wils!





 



Deze winter is het aan warme stoffen, warme kleuren en vrouwelijke kledij. Maar hoe bouw je nu de perfecte winterlook op? Wij geven je de bouwstenen aan.

1) Schoenen
Deze winter is het heel duidelijk: je draagt enkellaarsjes. Laarzen en half open schoenen met gesp kunnen ook in bepaalde combinaties. Mét een ferme hak wel te verstaan, plat is uit den boze. Spijkerkoppen (zogenaamde 'studs') als afwerking scoren bonuspunten.

2) Benen
De benen bedek je met een nylon of legging, liefst in een felle kleur, met een print of een patroon. Broekenliefhebsters kiezen beter voor een brede, 'baggy', versie of een met wijdere pijpen. Skinny wordt nog gezien in het straatbeeld, maar is niet meer het van het. Ook de broek wordt overigens met hakken gecombineerd.

3) Knielengte
Rokjes zijn er nauwelijks, jurkjes des te meer. In lichte, fladderstoffen of warmere wollen versie: ze komen onveranderlijk tot net boven of op de knie. De jurken zijn zeer stijlvol: er is gekozen voor een retrosnit, met bedekte boezem en een afwezig of koket mouwtje.

Ze hebben een lichte A-vorm of volgen de lijn van het lichaam zonder te spannen. Zeer vrouwelijk en zeer elegant! Je brengt meer pit in de garderobe door het jurkje in een funky kleur te kiezen, of te combineren met opvallende panty's.

4) Taille
De taille krijgt niet veel aandacht dit seizoen. In de jurkjes is de taille subtiel aanwezig of gewoon afwezig. Dit zonder meteen een lomp uiterlijk mee te geven! Bij de jassen en truien zijn er wel versies met een riem, maar ze domineren het beeld niet. De broeken hebben zowel hoge als middelhoge tailles. Laag is in alle geval uit den boze.

5) Bovenlichaam
De trend is hooggesloten, zowel wat bloesjes, topjes als jurkjes betreft. De snit is retro en soms een tikje ouderwets door plooitjes of ronde knoopjes. De neklijn is een wijde boog of een vierkant. T-shirts zijn voor de vrije tijd, binnenshuis en niet iets waar je fashioble ergens mee kan verschijnen.

De jasjes zijn kort, de mantels halflang en volumineus. De jasjes dienen voor een kortere, edgier look met leren stof en/of militaire details (bijvoorbeeld aan de schouders). Ook gespot maar niet zo handig: vestjes met driekwart mouwen. De voorspelde terugkeer van het mannencolbertje is nergens in de magazines te bespeuren.

De mantels zijn onveranderlijk in een warm wol en hebben een bollende vorm en een opvallende kraag. Ook een andere uitvergroot detail (zoals de zakken) kan. Ook hier overheerst de retrosnit en een retroprint. Eevetueel te combineren met een wollen mutsje en altijd, altijd met panty's en (enkel)laarsjes. Wie voor de wijde broek opteert, richt zich beter tot een vestje.

6) Stoffen
Wol is zeer populair (vooral bij jassen, jurkjes en broeken), net als fluweel (vooral als detail). Leer duikt ook op, voor de ruigere (en jongere) chicks. Een bloesje of topje is in een lichte, glanzende stof en zit zeer losjes om het lichaam.

7) Kant
Zwart kant is niet enkel meer voor lingerie: deze winter worden jurken ermee afgewerkt, draag je ze als handschoenen of is het verwerkt in je panty's. Deze look kan enkel sober gedragen worden. Draag je iets met kant, kies dan simpele en eenvoudige accessoires. Beter: kies er zo weinig mogelijk. Je combineert het niet met felle kleuren, tenzij één kleurrijk accent.

8) Ruiten
Tegengesteld aan de romantische kant-trend is de ruitenprint. In combinatie met wol of flanel en een wijde broek, is dit dé look voor wie naar het platteland trekt om te wandelen, te jagen en te onthaasten.



http://img233.imageshack.us/img233/3077/ralphvc4.jpg
Ralph Lauren
Ruitjes mogen weer, en subtiliteit is geen voorwaarde.


Een variant daarop is de opvallende en ietwat onverwachte terugkeer van de Schotse ruit. Een jurkje, tailleur, bloes, broek of panty in deze opvallende print: het kan en het mag.

9) Hoofdbedekking
Wollen, gebreide mutsjes met een bloem als versiering of een opvallend 'hoofdjuweel' met veel veren: wie helemaal glam wil gaan, mag alles uit de kast trekken.

10) Kleur
Hét winterkleur blijft paars, maar ook rood, mosterdgeel en olijfgroen doen het goed net als het onvermijdelijk zwart en wit. Wie prints kiest, kijkt best uit naar etnische, Oost-Europese prints in warme kleuren of geometrische vlakken in felle combinaties voor een meer punky look. (br.Nina)


24-10-2008 om 00:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde kont met Wonder Jeans


Ronde kont met Wonder Jeans








Deze jeans doet wonderen voor je kont. Toepasselijk de 'Wonder Jeans' genaamd, zorgt deze jeans er met optische truukjes voor dat je kont ronder en wulpser lijkt.

De jeans sluit perfect aan op je lichaam en zit comfortabel. Toch geeft het de illusie dat je achterwerk boller is en een beetje uitsteekt. Dat komt door de slimme dikkere stiksels, de kontzakken die een beetje schuin staan en de hartvormige achterband. Ook sluit de jeans goed aan aan de benen, om het effect te versterken.

De jeans komt in vier verschillende soorten: Wonder originals, Wonder Chino, onder Posh en Wonder Hug. De jeans verschillen in kleur en vorm van de zakken. De broeken zijn te koop in elke winkel die Salsa-jeans verkoopt.



23-10-2008 om 10:51 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
22-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beha van drie miljoen


De beha van drie miljoen










Geef toe, een beha voorzien van duizenden diamanten, het is niet voor ieders budget weggelegd. Toch hoopt lingeriemerk Victoria's Secret een koper te vinden voor de Fantasy Bra, een soutien dat miljoenen mag kosten.

Zwarte diamant
Elk jaar brengt het Amerikaanse lingeriemerk Victoria's Secret een 'Fantasy Bra' uit voor superrijke dames. Dit jaar is het er eentje die een dikke 3,4 miljoen euro mag opbrengen. Juwelier Martin Katz maakte het exemplaar van 3.575 zwarte diamanten, 117 één karaats ronde diamanten en 34 robijnen en twee druppelvormige zwarte diamanten met een totaal van 100 karaat. Een magapush-up zorgt letterlijk voor een groots en duur decolleté.

Opgetogen
Het Braziliaanse Model Adriana Lime is bijzonder fier dat ze de duurste bustehouder ter wereld mag showen. Voordien stonden ook al Karolina Kurkova, Heidi Klum en Tyra Banks model voor de duurste borstenhouders. (br.Nina)



22-10-2008 om 11:56 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
20-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modegoeroe Richard Blackwell (86) overleden


Modegoeroe Richard Blackwell (86) overleden




Mr. Blackwell is op 86-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse modegoeroe overleed aan de gevolgen van een infectie aan zijn darmkanaal, zo liet zijn woordvoerder weten.

Worst Dressed List
Richard Blackwell, zoals de modekenner voluit heette, werd bekend door Mr. Blackwell's Worst Dressed List, een lijst waarop hij jaarlijks de slechtst geklede Hollywoodsterren opsomde.

In januari verscheen de 48e editie van de lijst, die werd aangevoerd door Victoria Beckham, wier 'skinny mini-wanproducten' de goedkeuring van Blackwell niet konden wegdragen. Tweede werd Amy Winehouse, en derde op de door Hollywoodsterren gevreesde lijst was Mary-Kate Olsen. "Ze lijkt op een geknakte tandenstoker opgeslokt door een orkaan", zo vond hij. (br.hln)



20-10-2008 om 21:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wrinklerexia


Wrinklerexia: botoxverslaving voor gevorderden




Na anorexia, tanorexia en stressorexia duikt een nieuw, verontrustend verschijnsel op: de wrinklerexia. Zeg maar een botoxverslaving in vergevorderde staat.

Patiënten willen niet alleen een rimpelvrij gelaat, meer zien plots overal lijntjes waar er geen zijn. Hun ultieme wens is een star uiterlijk zonder expressielijntjes, alsof het lijkt dat hun gezichten bevroren zijn. De verslaving bestaat voorlopig vooral in Engeland, waar dames geobsedeerd raken van een plooivrij huidje.

Studie
Volgens een eerdere Britse studie blijkt dat ongeveer 40% van de Botox-gebruikers 'verslaafd' raken aan de behandeling. Botox-gebruikers hebben een probleem met natuurlijke ouderdomsverschijnselen en 40% heeft een compulsieve neiging om herhaald de injectienaald te laten gebruiken.

Baby Botox
The Harley Medical Group, de provider zeg maar van alle botox behandelingen, wil vanaf nu speciaal opgeleide artsen inzetten om patiënten beter te adviseren. Ook zal de 'baby botox' worden gepromoot, een lichtere variant van de behandeling. Baby Botox maakt gebruik van zeer lage doses van het toxine, met als resultaat een zeer subtiel en natuurlijker effect. (br.nina)



20-10-2008 om 19:12 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hermès winter 2008 - 2009

Hermès winter 2008 - 2009


Het kleurenpalet bij Hermès kleurt prachtig het winterseizoen....
herfsttinten als roestbruin... alle bruintinten...oranje... groen enz...
zorgen voor een warme en een echt winterse look...




http://img521.imageshack.us/img521/6664/86750672ei4.jpg



http://img293.imageshack.us/img293/6762/39905301yw5.jpg



http://img387.imageshack.us/img387/8813/54384052pp9.jpg



http://img413.imageshack.us/img413/930/31635487qv0.jpg



http://img147.imageshack.us/img147/5967/77869222to8.jpg



http://img440.imageshack.us/img440/7462/61280282jo1.jpg



http://img253.imageshack.us/img253/9296/86292973zi0.jpg




20-10-2008 om 13:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat maakt vrouwen aantrekkelijk?


Wat maakt vrouwen aantrekkelijk?




Kate Moss is aantrekkelijk door haar symmetrisch gezicht.

Ook Gwyneth Paltrow heeft een perfect symmetrisch gezicht.


Zou het niet handig zijn als er een gids bestond over hoe een vrouw zich aantrekkelijk kan maken voor mannen. De Amerikaanse wetenschapsjournaliste Jena Pincott dacht er net zo over en bundelde in haar boek 'Do gentlemen really prefer blondes?' de ontelbare resultaten van wetenschappelijke onderzoeken over aantrekkelijkheid. Het werd een handige gids met enkele boeiende onthullingen.

Gezicht
Uit tests bleek dat een gemiddeld gezicht (met een gemiddelde neus, mond, ogen,...) aantrekkelijker is dan een gezicht waarbij bijvoorbeeld de ogen ver uit elkaar staan. De reden hiervoor is dat trekken die van het gemiddelde afwijken, ons wijzen op de aanwezigheid van 'slechte' genen. Hoewel je zou denken dat schoonheid afhankelijk is van cultuur, blijkt toch dat mensen uit heel andere culturen en continenten dezelfde mensen aantrekkelijk vinden.

Daarnaast bewijzen verschillende onderzoeken bij baby's dat reacties op schoonheid aangeboren zijn. Kinderen van één dag oud die werden blootgesteld aan mooie en onaantrekkelijke gezichten, staarden consequent langer naar de aantrekkelijke gezichten.

Symmetrie
Symmetrie is ook erg belangrijk. Misschien zelfs belangrijker dan het gemiddelde, kijk naar Gwyneth Paltrow bijvoorbeeld. Haar mond is breder dan gemiddeld en haar ogen staan te ver uit elkaar. Maar haar gezicht is wel perfect symmetrisch en dat is waarom velen haar knap vinden. Dit geldt ook voor supermodellen als Kate Moss en Cindy Crawford. Dit komt omdat symmetrie erop wijst dat je een sterk lichaam hebt, het is namelijk een teken dat je gezond en fit bent en dat je lichaam beter ziektes kan afweren.

Mannelijk of vrouwelijk
Een mannelijk of vrouwelijk gezicht hebben, is het derde onderdeel van aantrekkelijkheid wat het gezicht betreft. Testosteron zorgt bij mannen voor een uitgesproken kaaklijn en jukbenen, dikkere wenkbrauwen, grote neus, kleine ogen, dunne lippen en gezichtsbeharing. Vrouwen vinden dit aantrekkelijk omdat het een teken van een sterk immuunsysteem en vruchtbaarheid is. Oestrogeen is dan weer verantwoordelijk voor een vrouwelijk gezicht. Het geeft volumineuze lippen, en geeft smallere kinnen en neuzen en ronde kaakbeenderen.

Blondines
Onderzoek toonde aan dat de meeste Europese en Amerikaanse mannen blonde vrouwen aantrekkelijker vinden. Een Poolse studie bewees dat mannen duidelijk blondines verkiezen wanneer ze vrouwen jonger dan 25 op het uiterlijk moesten beoordelen. Dit komt omdat mannen de minst voorkomende haarkleuren het mooist vinden. In de meeste landen zijn blondindes zeldzaam. Maar in Scandinavië, waar blondines het vaakst voorkomen, vinden mannen brunettes dan weer aantrekkelijk.

Rimpels
Rimpels zijn niet noodzakelijk onaantrekkelijk. Uit een studie blijkt dat mannen een ouder gezicht slechte punten geven als het om een potentiële partner voor een korte relatie gaat. Maar als een man bij zijn geboorte een moeder ouder dan 30 jaar had, koos hij eerder voor een ouder utziend gezicht als potentiële partner voor een lange, vaste relatie. De leeftijd van de vader bij de geboorte had geen invloed.

Het perfecte lichaam
Door naar je lichaam te kijken, kan een man veel leren over de leeftijd gezondheid en vruchtbaarheid van een vrouw. Dat kan hij afleiden uit de verhouding tussen de heupen en taille van een vrouw. Hoe smaller je heupen in vergelijking met je taille zijn, hoe vrouwelijker je vormen zijn. Het aantrekkelijkst is een verhouding van 0,7, onafhankelijk van je gewicht.

Hoogte
Bij minder dan 1 procent van de huwelijken is de vrouw groter dan de man. Vrouwen willen namelijk een grote man zodat ze naar hem op kunnen kijken, zelfs als ze hoge hakken dragen. En het is wederzijds, mannen verkiezen kleine vrouwen. (br.hln)



20-10-2008 om 13:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Designerkledij voor een prikje


Designerkledij voor een prikje


branquinho veronique




Altijd al eens een designerkleedje, schoenen of andere accessoires willen passen, maar nooit het lef gehad om de winkel binnen te stappen? Dan is dit weekend misschien wel hét ideale tijdstip. Dankzij de stockverkoop van de grote designshops kan je namelijk voor een prikje de hipste merken op de kop tikken.

Dit weekend kunnen fans van Christoph Broich en Tim Van Steenbergen hun modehart ophalen tijdens de stockverkoop in hun winkels gelegen op de Helmstraat 139 te Antwerpen en de Arsenaalstraat 3 in 2000 Antwerpen.

Dit weekend geen tijd? Niet getreurd, want VERONIQUE BRANQUINHO, CHRISTIAN WIJNANTS, BRUNO PIETERS, STEPHAN SCHNEIDER, DIRK BIKKEMBERGS, ANN DEMEULEMEESTER en vele anderen designers openen volgend weekend eveneens hun deuren voor het grote publiek.

Voor een volledige lijst van de geplande stockverkopen neemt u best eventjes een kijkje op de website van Flanders Fashion Institute.



19-10-2008 om 23:20 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogtepunten Fashion Week Milaan


Hoogtepunten Fashion Week Milaan



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/9/15/3/album_large_502008.jpg


Bij Gucci verscheen een bont allegaartje op de catwalk: minuscule bikini's, seventies caftans en safaripakjes. Daarnaaast zagen we tal van gouden knopen en opvallend veel pantalons en pakken. En net zoals bij de rest van de Milanese shows: torenhoge, opvallende hakken.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/2/10/0/album_large_502020.jpg


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/9/14/album_large_502019.jpg

Bij de Milanese Fashion Week met shows voor komende zomermode zagen we het aardse thema terugkeren.


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/2/7/album_large_502012.jpg


Cavalli zag het weer even groots als anders. Hij werkte met bombastische, lange jurken waarbij de inspiratie uit wel elke windstreek, stijl en periode lijkt te komen.


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/0/5/album_large_502010.jpg



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/0/4/5/album_large_501980.jpg

Raf Simons vond voor Jill Sanders de retro charlestonjurk met franjes opnieuw uit.


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/15/14/album_large_501974.jpg


Armani pakt voor komende zomer uit met een heel diverse collectie, waarbij voornamelijk de vederlichte zomerjurken opvielen. Iets om naar uit te kijken.


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/16/6/album_large_502026.jpg




19-10-2008 om 13:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend: beschrijfbare schoen


Nieuwe trend: beschrijfbare schoen


http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2008/10/17/NBN_A14reebok01.MM.jpg


Je eigen sportschoenen stylen of je mening uitschreeuwen zonder een woord te zeggen? Het kan dankzij een nieuw type basketschoen dat Reebok op de markt brengt, de 'Talkin Krazy'. Op de schoenen ligt een uitwisbare laag waarop je kan tekenen of schrijven. Ben je je ontwerp beu of is je boodschap achterhaald, dan kan je de tekst of tekening moeiteloos wissen en weer aan het schrijven gaan. De Talkin Krazy wordt verkocht met een uitwisbare stift. 'Zo lang de basketschoen bestaat, wordt erop geschreven, maar dankzij de Talkin Krazy heeft de consument de kans om zich steeds opnieuw op een andere manier uit te drukken', zegt directeur John Lynch van Reebok. In Nederland is de schoen al op de markt. Prijzen vanaf 80 euro. Wij moeten er nog heel even op wachten. (br.Het Nieuwsblad)



18-10-2008 om 14:58 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het maatpak is terug dankzij de crisis


Het maatpak is terug dankzij de crisis


De afbeelding “http://img372.imageshack.us/img372/6162/herms2wg4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
hermès
 

De economie laat zich voelen in onze kleerkast. Niet zozeer in de aankopen, wel in wat we straks zullen dragen. Zo lijkt het mannenpak weer in, vooral in het Verenigd Koninkrijk.


Het driedelig kostuum met das én al dan niet in streepjesvariant wordt in businesskringen weer uit de kast gehaald. Reden? Tonen dat de zakenwereld ernstig moet genomen worden. De kleuren zijn formeel: blauw en grijs. Dat staat te lezen op zakensite Express.be.

Vrouwenrok

Doet de economie het goed, heeft dat zijn weerslag op de lengte van de vrouwenrok. Hoe beter de cijfers, hoe korter de rok. Hoe slechter, hoe langer. De theorie werd al in de jaren twintig door ene George Taylor bewezen. In economisch florissante tijden voelen dames zich zelfzekerder en tonen ze graag wat meer.


De afbeelding “http://img139.imageshack.us/img139/5964/herms3oh0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
hermès


Betrouwbaar

Idem voor de mannenmode, zo lijkt het. Minder formele kleding kan de indruk wekken dat je het zakelijk niet zo nauw neemt. De klassieke outfit is een blijver. Het laisser-aller principe dat de betere tijden illustreerde, maakt opnieuw plaats voor de strakke outfit. (br.Nina)


17-10-2008 om 23:10 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De draagbare trends van de Parijse catwalks


De draagbare trends van de Parijse catwalks


Links: Jean Paul Gaultier, rechts: Dries Van Noten.


Freak van Martin Margiela.
Freak van Martin Margiela.


Drappage van Vivienne Westwood.
Drappage van Vivienne Westwood.


Powervrouw volgens Lagerfeld.
Powervrouw volgens Lagerfeld.


Op de Parijse catwalk verschenen futuristische, maar vaak ondraagbare collecties. Daarom selecteerden we voor jullie de trends waar je wel mee aan de slag kunt.

Freaks op de catwalk
Het leek wel de week van de freaks in Parijs. Bij Margiela zagen de modellen niet eens waar ze liepen, pruiken en kousen verhinderden hun zicht. Het leek wel of Westwood aan recyclage deed, bij een ontwerp leek het alsof ze snel iets had gemaakt met een stel plastic zakken uit haar vuilbak.

Drappages
Een trend die we veel zagen terugkomen en die we alleen kunnen toejuichen zijn de drappages en plooien. We spotten dit bij zowel Ann De Meulemeester, Vivienne Westwood en Jean Paul Gaultier. Hij werd voornamelijk toegepast bij lange, lichte zomerjurken, waardoor de modellen net Griekse godinnen leken. Het leuke hieraan is dat dit soort jurken bijna elk figuur flatteert. Bijna elke vrouw kan dus deze trend dragen.

Eenvoud
Veel moderedactrices wijten het aan de economische crisis, de collectie van Dries Van Noten was beduidend ingetogener dan anders. Deze keer geen exotische stoffen of rijke details zoals we van hem gewoon zijn. We zagen een comfortable, eenvoudige maar wel schitterende collectie. Hij speelde met opvallende grafische elementen als grote ruiten, dit kwam terug bij hemdjurken, broeken en zelfs accessoires. De show begon met donkere kleuren, maar geleidelijk aan kwamen verschenen oranje en paarse tinten op de catwalk.

Powervrouwen
Lagerfeld zette echte powervrouwen neer. Hij creëerde wespentailles met lederen riemen die meer aan korsetten deden denken. Daarnaast zagen we contrastrerende kleuren en ellenlange lederen handschoenen. Maar ook bij Gaultier kreeg de taille veel aandacht met brede riemen en pantalons met hoge tailles. Ook hij kleedt sterke vrouwen en maakt een nieuwe interpretatie van het maatpak, waarbij hij voornamelijk met laagjes en vormen speelt. (br.Nina)


17-10-2008 om 10:41 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
16-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse modeketens voelen crisis


Amerikaanse modeketens voelen crisis




De financiële crisis heeft de modehandel in de Verenigde Staten flink in zijn greep. Kledingbedrijven hebben in september een enorme terugloop in hun omzet moeten verwerken.

Al maanden zijn consumenten door de economische onzekerheden uitgesproken voorzichtig. Terwijl discount winkels als Wal-Mart hiervan profiteren en een stevige toename van de omzet weten te registreren, verkopen de grote kledingketens duidelijk minder.

Grote ketens
Modeketen Gap Inc. werd al zwaar getroffen. De omzet daalde in september vergeleken met die van vorig jaar met 6 procent. Ook Banana Republic en Old Navy verloren winsten. Net als limited Brands, het moederconcern van de lingerieketens La Senza en Victoria's Secret, die vorige maand slechtere cijfers boekte. (br.hln)



16-10-2008 om 12:10 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
15-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna veroorzaakt oproer met 'killerheels'


Madonna veroorzaakt oproer met 'killerheels'








Madonna staat bekend voor haar gedurfde fashionstatements, maar ze trapte op heel wat tenen met haar laatste schoenkeuze. Ze verscheen op de rode loper van haar nieuwste film Filth & Wisdom met Chanelschoenen ontworpen door Lagerfeld, waarbij de hak de vorm van een pistool heeft.

Gevoelloos
Anti-wapen activisten veroordeelden Madonna onverantwoordelijk en gevoelloos te zijn om voor zo'n ontwerp te kiezen in deze gewelddadige tijden. Maar ook Lily Allen kreeg het eerder al hard te verduren. Ze veroorzaakte heel wat discussie toen ze een ketting met een pistool-hangertje droeg.

Geen stijl
Dee Edwards, mede-oprichtster van 'Moeders tegen Moord en Agressie' reageert: "Ik walg hier echt van. Dit is geen mode of stijl, Madonna laat zo het dragen van wapens cool en aanvaardbaar lijken. Dagelijks sterven kinderen door geweld met wapens. Sterren worden geïdealiseerd door vele jonge fans, het is tijd dat Madonna verantwoordelijkheid voor haar daden leert nemen."

Karl Lagerfeld
De schoenen werden ontworpen door Karl Lagerfeld en waren eerder dit seizoen op de catwalk van Chanel in zilver, zwart en goud te zien. De hak is gemaakt uit een echte hoes van een pistool. Je vindt de schoenen vanaf volgend jaar wereldwijd in de boetieks van Chanel, het prijskaartje is voorlopig nog onbekend. (br.hln)



15-10-2008 om 23:14 geschreven door fashionista


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend: wenkbrauwtransplantatie


Nieuwe trend: wenkbrauwtransplantatie


Het handelsmerk van Brooke Shields: volle wenkbrauwen.
Het handelsmerk van Brooke Shields: volle wenkbrauwen.


De mode schrijft deze dagen forse, dikke wenkbrauwen voor. Ben jij niet gezegend met een stevig haardosje à la Brooke Shields, zijn er oplossingen. De wenkbrauwtransplantaties lijken in opmars. In de Verenigde Staten is de ingreep al uiterst succesvol, ook Engeland lijkt in de ban van deze nieuwste cosmetische ingreep.

Ziekte
Zij die wat te enthousiast met het haarpincet aan de wenkbrauwen pulkten, zien de nieuwste schoonheidstrends met lede ogen aan. Voor ongelukkige zielen biedt de wenkbrauwtransplantatie soelaas. In eigen land loopt het voorlopig niet zo'n vaart, wel wordt de techniek al langer toegepast, maar dan vooral bij brandwonden, ongevallen of na kanker.

Procedure
De chirurg neemt onder plaatselijk verdoving enten uit de hoofdhuid en plaatst deze ter hoogte van de wenkbrauwen. De haren worden op het achterhoofd geoogst en in individuele eenheden van één haarzakje verdeeld. Die worden vervolgens één voor één in de wenkbrauw geïmplanteerd. Voor één wenkbrauw kunnen enkele honderden implantaties nodig zijn, afhankelijk van de conditie van de aanwezige wenkbrauw.

De haarchirurg zorgt ervoor dat de haren onder de juiste hoek en in de juiste groeirichting worden geplaatst. Onregelmatige of kale wenkbrauwen kunnen zo tot natuurlijk uitziende exemplaren worden omgevormd. Ongeveer 90% van de getransplanteerde haren slaat aan en zorgt zo voor een volle wenkbrauw. (br.hln)


15-10-2008 om 12:30 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
14-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camper voor warme voeten


Camper voor warme voeten




Het hippe schoenenmerk Camper komt deze winter voor het eerst met een winterpantoffel op de markt. De Wabi is een comfortabele pantoffel voor binnenskamers en past in het rijtje van aparte en eigenzinnige ontwerpen waarvoor het merk zo bekend is.

Echte Camperfans kennen de Wabi al langer. Enkele jaren geleden kreeg een succesvolle schoen uit het Spaanse gamma deze naam. De vraag naar de schoen bleek groot en vandaag wordt zijn comfort gekopieerd in de Wabi-pantoffel voor comfort binnenshuis.

Varianten
Voor haar bestaat er een roze exemplaar met schotse ruit, hij draagt een grijze variant. Voor beiden bestaat er ook een multicolor tweedschoen met gevlochten wol en zijde. Verkrijgbaar vanaf 40 euro. Inlichtingen en verkooppunten: www.camper.be (br.hln)



14-10-2008 om 13:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijltips van Kate Moss


Stijltips van Kate Moss




Kate Moss ziet er altijd goed uit, maar ze lijkt er nooit moeite voor te moeten doen.


Kate Moss draagt stukken altijd strak in de taille.


Kate Moss staat er om bekend altijd trouw te blijven aan haar eigen stijl, daarom is ze voor vele vrouwen en modemagazines een echt stijlicoon. In het nieuwe Britse boek 'Inside The World's Most Famous Wardrobe' is Moss de muze voor heel wat modetips. Wij pikten er de 10 leukste uit, waarmee ook jij alle hoofden zal doen omdraaien.

1. Jeans met een ruig kantje
Kate Moss maakt steeds een fashionstatement als ze jeans draagt, voor haar is het geen makkelijke modeoplossing. Vaak maak je het grootste statement door dingen als eerste te dragen. Zo droeg Moss een brede jeans met hoge taille toen iedereen zich nog maar net een skinny jeans had aangeschaft.

2. Geen moeite
Draag je cocktailjurk nonchalant en brush je haar niet voor feestelijkheden. Koop vintagekledij en accessoires die duidelijk al een heel leven achter de rug hebben. Bij Moss lijkt het nooit alsof ze te hard haar best doet om er goed en trendy uit te zien, in tegenstelling tot andere vrouwen als Victoria Beckham.

3. Kwaliteit
Buiten haar eigen 'goedkope' lijn bij Topshop, koopt Moss enkel designerstukken. Toen ze nog een tiener was, droeg ze al tweedehands cashmeer truitjes, zijden jurkjes die ze kocht op de markt aan Portobello in Londen. Echte vintage biedt kwaliteit, wat je nu niet vaak meer vindt, zowel qua stof als snit. En dat voor een fractie van de prijs.

4. Rebel
Er is een ding waar Kate Moss altijd de aandacht mee trekt: ze draagt altijd het tegenovergestelde van wat verwacht wordt. Ze schittert in een eenvoudige grijze jurk op de rode loper en verscheen in een smoking op het Metropolitan Ball in New York. Ze let nooit op de dresscode, maar geeft anderen wel het gevoel alsof zij verkeerd zitten.

5. Tijdloze prints
Kate Moss houdt haar prints eenvoudig en klassiek: ruitjeshemden, stijlvolle gestreepte blouses, retro bloemenjurkjes,... Ze draagt nooit een print die enkel één seizoen meegaat, haar sleutelwoord is tijdloos.

6. Taille
Kate Moss is klein en tenger voor een model, maar ze weet goed wat haar staat. Moss past zelf haar kledingstukken aan waarvan ze vindt die haar niet staan. Zo maakt ze stukken altijd strak in de taille, met of zonder riem. Het is een eenvoudige truc, maar hij werkt voor bijna elk figuur.

7. Authenticiteit
Hippy, punk, rock en retro: Kate Moss wisselt zonder moeite tussen deze stijlen, zonder er als een modekluns uit zien. Dit doet ze door altijd authentieke stukken te kopen, zonder dat ze de hele stijl probeert na te bootsen. Ze ziet er altijd echt en niet gekunsteld uit.

8. Kledij
Bij Moss gaat het nooit over mode, altijd over kledingstukken. Een mooie zijden blouse is een mooie zijden blouse. Je zult er bijvoorbeeld altijd schitterend uitzien in een mooie regenmantel met een goede snit, ook al is hij niet meteen trendy.

9. Mixen
Kate Moss mixt kledingstukken die eigenlijk niet helemaal bij elkaar passen. Zware laarzen met een elegante jurk, ze kan het allemaal aan. Ze breekt geregeld stijlregels en start zo wereldwijd nieuwe trends.

10. Bij twijfel, koop diamanten
Het model beseft als niemand anders dat diamanten de eenvoudigste outfit glamoureus maken, zonder te overdrijven. Vooral de armband met diamanten, saffier en robijnen die ze kreeg van Donatella Versace, blijft in het hoofd van menig vrouw rondspoken. (br.Nina)



14-10-2008 om 12:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: broeken deze winter


Trend: broeken deze winter


De afbeelding “http://img254.imageshack.us/img254/2299/yvesju6.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Yves Saint Laurent


De aanschaf van een nieuwe broek behoort meestal niet tot een fashionista’s favoriete hobby. Zeker niet indien je er achter komt dat de trend pants van het moment jouw figuur niet flatteert. 

Gelukkig is het tijdperk dat de mode slechts een model dicteerde voorbij. Skinny, baggy, recht, kort, soulpijp, bootcut… dit seizoen is er voor ieder figuur een broek.

Styletoday zette negen broeken trends op een rij, die je meteen kunt toepassen in je eigen kledingkast.

1.) Zwart smal geplooid

plooizwart.jpg
Catwalk: Jil Sander

2.) Grijze pantalon


balenciagapants.jpg
Catwalk: Balenciaga

3.) Black leather pants
leathertrouser.jpg

Catwalk: Alexander McQueen

4.)  De geruite broek

pantsd7gruit.jpg
Catwalk: D&G

5.) Bandplooi wortelbroek

bottegavenetawinter.jpg
Catwalk: Bottega Veneta


6.) Oversized pants

yvessaintlaurentpants.jpg
Catwalk: Yves Saint Laurent


7.) Hoog water broek

louisvuitton.jpg
Catwalk: Louis Vuitton

8.) Loose fit heren pantalon

fcukjeanpaul.jpg
Catwalk: Jean Paul Gaultier

9.) Shiny soul legs

groenebroek.jpg
Catwalk: Burberry Prorsum

(br.Styletoday)


14-10-2008 om 09:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louis Vuitton lente 2009


Louis Vuitton lente 2009


De afbeelding “http://img384.imageshack.us/img384/7647/76437530no5.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Marc Jacobs ontwierp voor Louis Vuitton een schitterende collectie. Waarbij natuurlijk veel aandacht werd besteed aan de handtassen en andere accessoires.


De afbeelding “http://img133.imageshack.us/img133/143/99799977mw2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De afbeelding “http://img361.imageshack.us/img361/6898/51136588yj1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De afbeelding “http://img162.imageshack.us/img162/438/rugez4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De afbeelding “http://img219.imageshack.us/img219/1333/22lf7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


(br.nina)

13-10-2008 om 08:22 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
12-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.decolleté


Nieuwste beha maakt decolleté rimpelvrij


http://latimesblogs.latimes.com/photos/uncategorized/2008/04/22/penelope_cruz.jpg


 


Door veroudering, op je zij te slapen of te zonnen, ontstaan verticale plooitjes in je decolleté. Sinds kort bestaat een makkelijke oplossing om komaf te maken met deze fijne lijntjes. 'La Decollete' of de anti-rimpel beha draag je gedurende de ganse nacht.

Resultaten
Doordat de BH de borsten min of meer dwingt op de juiste plaats te blijven, zou elk velletje netjes glad blijven. Al na één nacht zouden de gevolgen zichtbaar zijn. Na vijf tot zeven nachten moet de busthouder zijn werk optimaal hebben gedaan.

Stevige boezem
Volgens de fabrikanten draagt de anti-rimpel BH uiterst comfortabel door gebruik van zachte, anti-allergische materialen. Ook geeft de 'soutien' voldoende ondersteuning tijdens de nacht, wat de stevigheid alleen maar ten goede komt.

La Decollete is verkrijgbaar voor 39,95 euro via www.decollette.nl (br.Nina)


12-10-2008 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheryl Crow lanceert kledinglijn


Sheryl Crow lanceert kledinglijn


De afbeelding “http://melodyplant.com/wp-content/uploads/2007/09/sheryl-crow-photo.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Sheryl Crow heeft een kledinglijn uitgebracht, Bootheel Trading Co., die is gebaseerd op haar eigen garderobe. De eerste collectie, die bestaat uit zo'n 24 items, ligt in de Verenigde Staten al in de winkel.

Jeans
De 46-jarige Grammywinnares liet de lijn ontwikkelen door haar persoonlijke stylist. Spijkerbroeken maken een belangrijk deel uit van de eerste collectie. Zo zijn er jeans met namen als Nashville, Memphis en Missouri.

Ook liet de artieste een broek vervaardigen met de naam Kennett, naar de geboorteplaats van Crow in het zuidoosten van de staat Missouri. Die regio wordt ook wel aangeduid als de Bootheel.

Naast broeken bevat de kledinglijn giletjes, eenvoudige topjes en tuniekachtige blouses. (br.hln)



11-10-2008 om 18:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jurk Liz Hurley verkozen tot mooiste


Jurk Liz Hurley verkozen tot mooiste



De afbeelding “http://img.thesun.co.uk/multimedia/archive/00141/F_200611_november18_141016a.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Liz Hurley met Hugh Grant.


De zwarte jurk met veiligheidsspelden van Versace, gedragen door Liz Hurley in 1994, is verkozen tot mooiste exemplaar. Het kledingstuk werd ruim gepubliceerd in magazines en kranten overal ter wereld. Mede dankzij de sexy jurk kreeg de carrière van Hurley een ware boost.


De afbeelding “http://img518.imageshack.us/img518/8254/auid2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.
Audrey Hepburn in Givenchy-jurk.


Rechts Julia Roberts in Valentino-outfit. Links Renee Zellwegger.


Hilary Swank in jurk van Guy Laroche.


Charlize Theron.


Top drie
Op de tweede plaats eindigde de witte bloemenjurk van Audrey
Hepburn in 1954, ontworpen door Givenchy. Julia Roberts eindigde derde met haar zwart-witte Valentino jurk in 2001.

Drieduizend Britten dienden hun favoriete jurken aan te stippen. Vooral actrices en hun outfit, gezien op de rode-loper, kaapten de prijzen weg.

Onbekend
Hurley droeg het sexy ding op de première van Four Weddings and a Funeral. Ze was toen het liefje van Hugh Grant, die in de film de hoofdrol speelt. De carrière van het onbekende fotomodel kreeg een stroomversnelling.


Top 20 van de meest legendarische outfits
1. Liz Hurley met Versace jurk: Four Weddings and a Funeral première 1994

2. Audrey Hepburn - Witte bloemenjurk Givenchy: Oscars 1954

3. Julia Roberts - zwarte vintagejurk Valentino: Oscars 2001

4. Catherine Zeta Jones - rode Versacejurk 1999

5. Jennifer Lopez - groene Versace: Grammy's 2000

6. Keira Knightley - donkere Vera Wang met één schouder: Oscars 2006

7. Kate Winslet - rodejurk van Ben de Lisi: Oscars 2002

8. Halle Berry - Elie Saab geborduurde jurk: Oscars 2002

9. Bjork - zwanenjurk ontworpen door Marjan Pejoski: Oscars 2001

10. Kate Moss - vintage Christian Dior: The Golden Age Of Couture VIP Gala, V & A Museum 2007

11. Reese Witherspoon - gele jurk door Oliver Theyskens for Nina Ricci: Golden Globes 2007

12.Cindy Crawford- Rode Versace: Oscars 1991

13. Gwyneth Paltrow - roze Ralph Lauren: Oscars 1999

14. Charlize Theron - lichtblauwe Christian Dior : Academy Awards 2005

15. Penelope Cruz - roze Versace: Academy Awards 2007

16. Hilary Swank - marineblauwe Guy Laroche: Academy Awards 2005

17. Gisele- witte Christian Dior: Oscars 2005

18. Cher - Bob Mackie's creatie: Oscars 1987

19. Renee Zellwegger - Lily et Cie jurk: Oscars 2001

20. Uma Thurman - Alberta Ferretti: Oscars 2000 (br.nina)



11-10-2008 om 13:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheim van schoonheid ontrafeld


Het geheim van schoonheid ontrafeld


http://artfiles.art.com/images/-/Audrey-Hepburn---Roman-Holiday-Photograph-C10104136.jpeg
Audrey Hepburn wordt wereldwijd als een 'beauty' beschouwd.


Gisele Bundchen


Kate Moss


Bruni straalde in haar eenvoudige mantelpakje.



Er lopen heel wat mooie vrouwen rond, toch zijn er maar enkele die er echt uitspringen door hun schoonheid. Welk geheim delen tijdloze schoonheden als Kate Moss, Claudia Schiffer, Brigitte Bardot en Audrey Hepburn? Op deze vraag zocht Alexandra Shulman, redactrice van modeblad Vogue, een antwoord.

Uniek
"De eerste keer dat ik Kate Moss zeg, vond ik haar niet mooi. Dit was op de New York Fashion Week in 1992, vooral haar o-benen en kleurloos haar vielen me op. Toen ik Gisele Bundchen ontdekte en haar voorstelde voor de Vogue-cover in andere landen, wilde niemand haar er op. Journalisten vonden dat ze het verkeerde figuur had: smalle taille, grote neus, smalle ogen en grote borsten. Een jaar later vond iedereen haar wel mooi. Dat bewijst voor mij dat mooie vrouwen iets unieks of zelfs iets raar hebben. Bij een betoverende vrouw lijkt het soms wel of er iets niet helemaal klopt. Het is iets dat je doet stoppen op straat om nog eens goed te kijken", vertelt Shulman.

Gewone omgeving
"Wat maakt het onderscheid tussen een gewoon mooie vrouw en een prachtige vrouw? Denk aan vrouwen als Sophia Loren en Cate Blanchett, zij hebben stijl en 'précense'. Het maakt dat mensen rond dit soort vrouwen zich anders gaan gedragen, deze vrouwen hebben echt macht. Schoonheid is straf spul, niet veel mensen kunnen weerstaan aan deze fascinatie,"aldus Shulman. "Bij de feestjes van Gianni Versace's na de modeshow arriveerden er steeds een troep prachtige modellen in glamoureuze Versace-jurken. Bedoeling was niet om de mannen te verleiden, maar om de feestje mooier te maken en natuurlijk de jurken te showen. Je zag deze vrouwen nauwelijks eten, ze zorgden ervoor dat andere zich lelijk voelen maar wel betoverd werden door de modellen. Maar schoonheid komt nog altijd het best tot zijn recht in een 'gewone' omgeving. Zo ziet Carla Bruni er geweldig in een outfit van Dior, maar ze straalde enkele maanden geleden in een eenvoudig mantelpakje, waarbij haar prachtige ogen en schitterende huid nog meer opvielen. "

Bedwelmen
De schrijver Aldous Huxley omschreef het zo: "Schoonheid is erger dan wijn, het bedwelmt zowel de houder als de aanschouwer. Het dwingende karakter van schoonheid is het meest interessante aspect ervan. We hunkeren er naar omdat het zo zeldzaam is."

Persoonlijk
"De maatschappij en cultuur hebben natuurlijk een invloed op de perceptie van schoonheid, toch is het ook iets heel persoonlijk. We zouden koning Mary van Schotland, niet meteen als mooi omschrijven. Ze heeft een grote neus, kraalachtige ogen en smalle lippen. Terwijl ze in haar tijd werd beschreven als de mooiste prinses van Europa, met haar amberkleurig haar en mooie blanke huid. De kans is klein dat we een bekende schoonheid als Cleopatra nu nog mooi zouden vinden, ze zou ons te te klein en te dik zijn."

Relatief
"De drie modellen die op de nieuwste Vogue-cover prijken, zijn specifiek gekozen omdat ze voor de drie soorten schoonheden van nu staan. De ene kan deze modellen mooi vinden, anderen zijn het daar helemaal niet mee eens. Maar wie of wat het ook bepaalt, de modebladen, modeadvertenties of roddelbladen, deze meisjes zijn verkozen uit heel veel andere, ook mooie mensen. Toch zijn uitgerekend zij het gezicht van het 'nu'", besluit Alexandra Shulman. (br.Nina)



11-10-2008 om 10:59 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexander McQueen lente 2009



Alexander McQueen lente 2009


De afbeelding “http://img513.imageshack.us/img513/7226/alexandermcqueen0lk7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Bij Alexander McQueen zagen we een dierentuin op de catwalk. Ook voor zijn ontwerpen liet hij zich inspireren door de dieren- en plantenwereld.


De afbeelding “http://img503.imageshack.us/img503/822/alexandermcqueensl3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De afbeelding “http://img374.imageshack.us/img374/4926/alexandermcqueenjpg3sk2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De afbeelding “http://img387.imageshack.us/img387/4144/13305382ii1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De afbeelding “http://img523.imageshack.us/img523/9711/alexandermcqueenjpg4vr0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.




10-10-2008 om 15:02 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verander stijlvol van look


Verander stijlvol van look








Het loont de moeite om kleuradvies in te winnen.


Heel wat dames dromen ervan om er eens helemaal anders uit te zien. Van lang naar kort haar, een pittig blond kopje, een nieuwe garderobe: het zijn maar enkele elementen die je een ander uiterlijk kunnen geven. Hoe pak je dat aan zonder kleerscheuren?

-Kijk op websites of doe inspiratie op uit bladen en magazines. Bestudeer celebs die je de moeite vindt en kijk naar het volledige plaatje, zowel wat kapsel, kledij en accessoires betreft. Heel belangrijk is dat je nooit voor een stijl gaat die helemaal anders is dan de jouwe.

-Past de look wel bij jou? Je mag best wel kritisch zijn. Staat dat
kapsel bij de vorm van je gezicht? Laat de kleding jouw figuur goed uitkomen? Een bepaalde stijl kan té overweldigend voor je zijn, haal er dan enkel bepaalde elementen uit.

-Neem een vriendin mee op shoppingtrip. Vraag haar eerlijke mening. Eventueel trek je naar de verkoopsters om raad.

-Voor een nieuw kapsel ga je bij een goede kapper. Belangrijk is dat hij of zij je op het gemak weet te stellen en dat hij luistert naar jouw wensen. Neem eventueel een foto mee, vraag zijn eerlijke mening en luister naar zijn advies.

-Een nieuwe look lanceer je geleidelijk. Doe het langzaam aan. Begin met een accessoire of een enkele basisstukken, dan krijg jij en jouw omgeving de kans te wennen aan je nieuwe ik.

-Ben je overtuigd van een 'look', staar je er dan niet blind op. Hou rekening met je persoonlijkheid en laat je eigen smaak niet achterwege. Zo blijf je goed in je vel zitten.

-Al eens gedacht aan een kleurenconsultatie? Met de juiste tinten zie je er al een pak anders uit. Het is vaak bijzonder confronterend om vast te stellen dat je met de verkeerde kleuren om het lijf loopt. (br.nina)


09-10-2008 om 13:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing, wondermiddel voor de huid


Honing, wondermiddel voor de huid





Een brandwonde behandelen met honing doet de wonde sneller genezen, dat blijkt uit recent onderzoek. Daarnaast is honing het ideale middel om een droge, doffe huid opnieuw te laten stralen.

Sneller genezen
Het onderzoek bestudeerde meer dan 2.500 patiënten met verschillende soorten wonden. Lichte tot gemiddeld zware wonden genazen sneller dan wanneer andere verbandmiddelen gebruikt werden.

Infecties
Hoe de honing juist werkt is nog onduidelijk. Maar het lijkt er op dat het infecties tegengaat en het lichaam helpt dode cellen te verwijderen. Honing werd al gebruikt door de oude Grieken en Egyptenaren als zalf voor brandwonden en zweren.

Hydrateren
Maar honing hydrateert ook een droge en doffe huid en helpt die terug zacht te worden. Honing trekt vocht aan en houdt het vast. Daarnaast wordt het goed verdragen door een gevoelige huid. Daarom leren we jullie zelf schoonheidsproducten op basis van honing te maken die je huid zullen laten stralen. Makkelijk en goedkoop.

Vochtinbrengende crème voor het gezicht
- 2eetlepels honing
- 2 eetlepels cacaoboter
- 1 druppel lavendelolie
Laat de honing en de boter smelten en meng ze met de lavendelolie. Laat het mengsel even afkoelen tot het lauw is. Breng de crème aan op een schoon, droog gezicht. Heb je over, bewaar deze crème dan in een potje in de kast. Het zal wel stollen. Dus als je het een volgende keer wil gebruiken, warm het dan tien seconden op in de microgolfoven. Vervolgens even roeren en klaar.

Scrub voor ganse lichaam
- 2 kopjes honing
- Half kopje druivenpitolie
- Zes dessertlepels donkere chocolade, kan ook vervangen worden door cacaopoeder
- 2 kopjes grof zout
Meng de honing en de olie in een kom. Voeg dan de chocolade en het zout al roerend toe. Zorg ervoor dat je alles goed mengt en een dikke, korrelige materie krijgt. Breng de scrub vervolgens aan op het lichaam en masseer het in de huid. Verwijder vervolgens met een warme vochtige handdoek of spoel af onder de douche. (br.hln)




09-10-2008 om 12:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koolaburra: het dure broertje van de Uggs


Koolaburra: het dure broertje van de Uggs









De hippe Uggs-schoenen krijgen er een exclusiever variant bij: de Koolaburra. Ze lijken sterk op de Ugg, maar zijn een pak duurder. Dat heeft vooral te maken met de Swarovski kristallen waarmee ze zijn ingezet. In Amerika lopen al een heleboel celebs rond met dit nieuwste hebbeding aan hun voeten.

Rage
Sinds Jennifer Love Hewitte, Kylie Minogue en Heroes-actrice Hayden Pannettiere flaneerden met de Koolaburra's, is de vraag naar glinsterende laarzen explosief gestegen in Amerika. Hier laat de trend voorlopig nog even op zich wachten.

Uniek design
Koolaburra's worden exclusief geproduceerd in Australië en bestaan uit echt schaapswol. Opmerkelijk aan de laarzen zijn de unieke designs op de schoenen. De designs worden voor Koolaburra ontworpen in Los Angeles en Santa Barbara. Vooral de designs van Ed Hardy en de Rock & Roll boots zijn gegeerd.

Prijs
In Nederland zijn deze warme voetenverwarmers sinds kort te verkrijgen voor minstens 500 euro. Wie ze via Amerikaanse of Australische sites weet te bestellen, raakt goedkoper weg. (br.hln)


08-10-2008 om 14:11 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topmodel buiten westen door te strak korset


Topmodel buiten westen door te strak korset




Abbey Lee Kershaw, een Australisch topmodel, is flauwgevallen op de catwalk tijdens de Fashion Week in Parijs. Haar korset was superstrak aangebonden.

Lange dagen
Het 19-jarige model had lange dagen gewerkt, volgens haar agente Kathy Ward. "Toen ze van de catwalk kwam, begon ze kleine stapjes te nemen omdat ze voelde dat ze zou flauwvallen. En dat gebeurde ook", zegt Ward. "Het korset was inderdaad uiterst strak maar ze was snel weer op de been. Ze heeft zelfs nog shows gelopen nadien." De show must go on.

Val in New York
Kershaw, die in Melbourne geboren werd, is een veelgevraagde mannequin. Ze was deze zomer te zien in modeshows in New York, Milaan en Parijs. Het was niet haar eerste 'blunder' op de catwalk. Het was ook Kershaw die vorige maand in New York met haar hoge hakken viel tijdens de Rodarte show. (br.hln)


07-10-2008 om 19:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoria op gevaarlijke hakken


Victoria op gevaarlijke hakken


Victoria met zoontjes Romeo, Brooklyn en Cruz.




Posh heeft iets met excentrieke schoenen.


Celebs hebben iets met hoge hakken. Nog niet zo lang geleden pakte Gwyneth Paltrow uit met superhoge stilleto's op de première van Iron Man. Lily Allen deed hetzelfde maar Victoria overtrof beide dames met de hoogste hakken die we ooit gezien hebben.

Dat Posh iets heeft met excentrieke schoenen, wisten we al langer. Wie anders durft rond te huppelen met hielloze PVC-laarzen die ze vorige week droeg?

Metaal
Tijdens een shoppingtrip met haar zoontjes werd ze gesignaleerd met een paar van de Canadese ontwerper Dsquared2. Voorzien van supersmalle en gevaarlijk uitziende metalen hakken, trok de fashionista alle aandacht. Hoe ze haar evenwicht hierop kan bewaren, blijft een raadsel. Allicht dient de oversized handtas en de hand van zoontje Cruz om de ultradunne Posh in evenwicht te houden.

De trappen heeft onze Victoria wijselijk gemeden, in plaats daarvan nam het gezelschap de lift in het winkelcentrum. (br.Nina)



07-10-2008 om 19:34 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaal worden is grootste nachtmerrie vrouwen


Kaal worden is grootste nachtmerrie vrouwen


http://i162.photobucket.com/albums/t246/cosmicRambler/Misc/SineadOConnorBald.jpg


Kaal worden is hét onderdeel van het verouderingsproces waar Nederlandse vrouwen het meeste schrik voor hebben. Dat blijkt uit een onderzoek bij 523 vrouwen van 35 tot 65 jaar.

Anti-aging
Het onderzoek vroeg de vrouwen naar hun gevoelens en gedrag in verband met anti-aging, meldt De Telegraaf. De onderzoekers maakten een top 5 op van de antwoorden op de vraag "Wat is je grootste nachtmerrie als het op uiterlijke veranderingen aankomt?"

Top 5
1. Dun haar of kale plekken (35 procent)
30 tot 40 procent van de vrouwen krijgt hier tijdens het verouderingsproces mee te maken. De oorzaak is vaak erfelijk, maar veel vrouwen denken dat het door een zwangerschap of haarverlies komt. Maar Nederlands dokter Emiel Verdonschot geeft vrouwen toch wat moed: "Als je er op tijd bij bent, kun je het proces vertragen of zelfs stoppen."

2. Overhangende oogleden (28 procent)
Voor dit probleem is plastische chirurgie de enige oplossing.

3. Een uitgezakt figuur (26 procent)
Ook dit probleem is voor een stuk erfelijk bepaald. Maar je kunt bijvoorbeeld met een bindweefselmassage of injectie-lipolyse het proces tegen gaan. Bij deze laatste techniek wordt een vloeistof in het vetweefsel gespoten, zodat deze cellen trager worden afgebroken.

4. Haargroei op plekken die vroeger niet behaard waren (23 procent)
Er bestaan gelukkig verschillende methodes om van ongewenste haren af te raken. Laat je op voorhand goed informeren, het is belangrijk een behandeling te kiezen dat je huidtype past.

5. Gele en versleten tanden (18 procent)
Het is normaal dat je tanden slijten als je ouder wordt. Ze krijgen heel wat te verduren, vooral wanneer je veel zoet eet of koffie drinkt. Door kapjes op je tanden te laten plaatsen of een bleking kun je dit probleem verhelpen. (br.hln)



  De afbeelding “http://news.softpedia.com/images/news2/Sinead-O-Connor-Slams-Bono-2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



07-10-2008 om 13:34 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brillen zijn weer hip

Brillen zijn weer hip


De afbeelding “http://img143.imageshack.us/img143/7562/brilph4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.




Brillen zijn meer dan een noodzakelijk kwaad. Tegenwoordig worden ze als heuse fashion-items bekeken. Ze zijn zelfs zo hip dat er een toenemende vraag is naar brillen-zonder-sterkteglazen, een bril met vensterglas. Ze dienen om je stijl mee te onderstrepen. Dat staat te lezen op de fashionsite Mixitup.

Mix en match
Trendwatchers zien in brillen meer dan ooit een accessoire waarmee naar hartenlust kan gecombineerd worden. Helemaal volgens de mix & matchtrend van dit najaar. Allerlei monturen duiken op: van extravagant groot tot superklein.

Uitgaan
Zeker in het uitgangsleven doen de brillen het goed. Daarbij zijn vooral hippe, glamoureuze modelletjes, geïnspireerd op de keuze van de celebs als Madonna en Posh, zeer belangrijk. Het dikke, kunststof montuur scoort op een avondje uit waarbij duidelijk gelonkt wordt naar de seventies.

Statement
Op de werkvloer zijn de kleinere, jaren vijftig monturen populair. Deze vallen minder op en de pootjes zijn forser en vaak voorzien van trendy kleuren. Ga vooral niet voor veilig, spanning en contrast horen bij de keuze van je montuur, aldus de trendwatchers. De opmars van de bril-zonder-sterkte geeft mix & match een extra impuls. (br.hln)


06-10-2008 om 10:40 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
05-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margiela tovert catwalk om tot freakshow


Margiela tovert catwalk om tot freakshow


De afbeelding “http://www.nina.be/static/FOTO/pe/1/16/1/album_large_506446.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De Belgische ontwerper Martin Margiela staat bekend een excentriekeling te zijn en niet-draagbare mode te ontwerpen. Maar zijn lentecollectie voor 2009 is toch het meest bizarre wat hij tot nu maakte.


De modellen zagen niet eens waar ze wandelden door de panty's of pruiken (die veel aan neef Itt uit de Adams familie deden denken) op hun hoofd.



De afbeelding “http://www.nina.be/static/FOTO/pe/12/12/1/album_large_506476.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Ze verschenen verder met plastic zakken, witte kooien op het hoofd of ronde, lederen 'jassen'.

Als finale was er een wandelende bruidstaart gemaakt uit drie banden.



De afbeelding “http://www.nina.be/static/FOTO/pe/4/6/12/album_large_506487.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De uitleg die erbij hoorde: "Deze show is bijna meer een optreden, dan het tonen van kledij."



De afbeelding “http://www.nina.be/static/FOTO/pe/15/15/4/album_large_506479.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



De afbeelding “http://www.nina.be/static/FOTO/pe/13/13/2/album_large_506477.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


(br.Nina)


05-10-2008 om 20:31 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sexy lingeriesetje


Een op de drie kiest voor sexy lingeriesetje


De afbeelding “http://img341.imageshack.us/img341/239/31919108ng0.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


De lingerie-industrie doet er alles aan om hun nieuwste setjes zo verleidelijk mogelijk voor te stellen. En toch, kopen we hun ontwerpen niet om ons sexy en verleidelijker te voelen. Dat blijkt uit een Engels onderzoek.


Slechts 34 procent kiest voor bijpassende beha met broekje, 36 procent houdt het bij de 'multipacks', onderbroekjes in één pak aan een voordelig prijsje.


  De afbeelding “http://img387.imageshack.us/img387/9079/77141530sf8.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Praktisch

Ondanks de inspanningen van Dita Von Teese en andere lingeriegoeroe's, benaderen we ondergoed nog steeds als een uiterst praktisch en functioneel iets. Beha's en broekjes worden door de meeste vrouwen niet aanzien als een kledingstuk dat 'sexy en verleidelijk' kan zijn.

Zestig procent van de dames koopt nieuwe lingerie als de oude aan vervanging toe is. 31 procent houdt mooie, bijpassende setjes voor speciale gelegenheden.


 
De afbeelding “http://img398.imageshack.us/img398/4669/86316706jy9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

Winkelketens
Niet alle vrouwen stappen de gespecialiseerde vakhandel binnen. De meeste lingerie-aankopen gebeuren nog steeds in de supermarkt of de grotere winkelketens.



05-10-2008 om 13:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: chocoladen lipstick

Nieuw: chocoladen lipstick




Goed nieuws voor zoetebekken. Meester chocolatier Dominique Persoone brengt, na de chocoladesnuifmachine voor de Rolling Stones, nu ook lipsticks en eetbare massagecrème uit chocolade. De man vertelt over zijn nieuwste vondsten in Weekend Knack.

Primeur
Schoonheidbehandelingen met het zoete goedje zijn al een tijdje in. Nooit mag er daarvan geproefd worden en dat vinden sommige dames bijzonder jammer. De chocoladekok mixte daarom amandelolie met originele chocolade en munt. De mooimaker dringt tamelijk goed in de huid, geeft een fris gevoel en groot voordeel, er mag geproefd worden. Ook is hij zijn creaties volop aan het testen met lavendel voor relaxerende behandelingen.

Lippenstift
Al helemaal revolutionair zijn de lipsticks op basis van chocolade. "De voedselwetenschapper Bernard Lahousse vertelde me dat veel lipsticks cacaoboter bevatten, dus waarom zou je er geen lekker smaakje aan geven?", vertelt de chocolatier. "Tot mijn verbazing is het behoorlijk eenvoudig: je stopt lege vormen in een houder, spuit de vulling erin en laat ze opstijven, alsof je ijsblokjes zou maken."

Soorten
Net zoals bij de klassieke lippenstiften, zijn er verschillende soorten. Zo is er eentje met originechocolade uit Papoe-Nieuw-Guinea, een andere met Peruviaanse chocolade en gevriesdroogde munt met een natuurlijke, frisse smaak. Volgens Persoone werden nog een heleboel andere getest die uiteindelijk niet te eten bleken, zoals met Griekse yoghurt.

Nadelen
Of er nadelen aan een eetbare variant zijn? Bewaar de lipstick koel, want wie ze in een broekzak of op een warm plaatsje houdt, ziet deze lekkere mooimaker zo verdwijnen. Het ding smelt, maar dat is niet alles. Wordt het goedje te koud opgeslagen, dan krijg je de stick moeilijker opgedraaid.

De chocoladelipsticks, en binnenkort ook de massagezalf, zijn verkrijgbaar bij The Chocolate Line, Simon Stevinplein 19, 8000 Brugge,  (br.Nina)


05-10-2008 om 10:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb jij de stijl van Posh...


Heb jij de stijl van Posh, Keira of Agyness?


Heb jij dezelfde stijl als Victoria Beckham, Agyness Deyn of Keira Knightley?


Basisstuk voor Victoria Beckham: geveterde enkellaarsjes van Cavalli.


Basisstuk voor Agyness Deyn: stoer lederen jasje van Gestuz bij welikefashion.com.


Basisstuk voor Keira Knightley: makkelijke, wollen cardigan van La Redoute.


Soms zie je door de bomen het bos niet meer wat modetrends betreft. Maar deze winter is het eigenlijk heel eenvoudig, ze zijn te herleiden tot drie stijlen. Dus herken jij jezelf in de funky Agyness Deyn, ben je meer city chique als Victoria Beckham of kies je voor romantische, comfortabele stukken net als Keira Knightley? Dan is het gewoon een kwestie van goed te kopiëren.

Urban chique
Houd je van grote namen als Marc Jacobs of Balenciaga en mag het wel al eens wat kosten? Dan verkies je net als Victoria Beckham de urban chique look. Deze stijl associeert zich met het drukke stadsleven, waarbij je op elk moment goed voor de dag moet komen. Luxueuze stoffen, stukken gemaakt met oog voor detail, donkere kleuren als basis en eenvoudige vormen met een perfecte snit, daar voel jij je goed in.

Onmisbare basisitems zijn voor jou de trendy maar stijlvolle trenchcoat, geveterde enkellaarsjes of lakpumps en een oversized handtas om al je spullen in kwijt te kunnen als je grote zonnebril met zwaar montuur. Kort samengevat, je bent stijlvol met een vleugje zakelijkheid.

Mix 'n match
Jij mixt alle stijlen door elkaar. Je gaat voor retro maar combineert probleemloos de jaren '70, '80 en '90. Net als Agyness Deyn draag jij disco, punk en bohemian door elkaar. Deze stijl is moeilijk omdat, hoewel het niet te gestunteld mag lijken, alles wel bij elkaar moet passen. Je leert dit op maar een manier, door zo veel mogelijk uit te proberen.

Deze stijl combineert felle kleuren, verschillende designs en looks. Zo kan je roze makkelijk op oranje dragen en ruiten op stippen. Of kun je voor een frivool bloemetjesjurkje met zware laarzen en stoer lederen jasje kiezen. Wil je er helemaal voor gaan, combineer je het ruitjeshemd van je vriendje met een kleurijke legging en opvallende sneakers. Kies voor hippe Deense merken als Soaked en Gestuz maar ga ook regelmatig snuisteren op rommelmarkten en vintagewinkels.

Romantisch
Deze is helemaal anders als de voorgaande stijl, maar dat betekent niet dat hij niet trendy is. Voor jou moet kleding praktisch zijn en wil je je er voornamelijk comfortabel in voelen, net als Keira Knightley. Je stijl ademt de rust en vrijheid van het platteland uit.

Ga daarom deze winter voor grof gebreide stukken met stijlvolle details. Kies voor lange jurken of jassen waar je je vrij in kunt bewegen in combinatie met een paar eenvoudige, platte laarzen. Je kunt verschillende stijlen en materialen mixen, maar zorg ervoor zorgen dat het niet te druk of schreeuwerig wordt.

Je zit altijd veilig met zachte, vrouwelijke vormen en natuurlijke, aardse kleuren. Wat accessoires betreft, ga je voor een bril met een rond montuur en een gebreide sjaal. Kleed je smaakvol en kies voor degelijkheid. (br.Nina)


03-10-2008 om 13:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een parfum uitkiezen dat bij je past

Een parfum uitkiezen dat bij je past


http://adaphnee.files.wordpress.com/2008/04/nicole_kidman_chanel.jpg



Misschien heb je dit al eens meegemaakt: je vriendin heeft een nieuw parfum gekregen en je vindt het heerlijk ruiken. Daarop trek je naar de parfumerie voor je eigen flacon van het geurtje. Wat blijkt echter na thuiskomst? Eigenlijk vind je het parfum niet meer zo goed geuren...

 

Geen nood, je bent niet wispelturig en met je reukorgaan is er niets mis! Wel reageert jouw huid anders op het parfum; noem het gerust chemie. Geuren passen zich namelijk aan aan de persoon die ze draagt. Wat speelt daarbij een rol? Je huidtype, je transpiratiegedrag en je voedingspatroon.

 

Omgeving verandert geuren

Zelfs als je rekening houdt met het hoogst persoonlijke karakter van een geur, toch betekent dat niet dat een parfum altijd hetzelfde ruikt bij een en dezelfde persoon. Ook de omgeving beïnvloedt of vervuilt de geur. Omgevingsgeuren, de temperatuur, de luchtvochtigheid, het al dan niet gebruik van air conditioning... spelen een rol. Dit verklaart waarom een bepaalde geur thuis anders ruikt dan in de parfumerie of de winkel waar je het parfum gekocht hebt.

 

Verschillende geurstadia

Omdat het even duurt eer je de geurkern van een parfum kan opvangen, wacht je best een tiental minuten voor je beslist of je al dan niet van de geur houdt.


De afbeelding “http://www.shopfreak.nl/beheer/images/site/cosmetica/Bvlgari%20Omnia%20Eau%20de%20Parfum%2040ML%20(1051)_1.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Wist je dat geuren opgebouwd zijn uit drie delen? Men spreekt van een top, een hart en een basis. Deze geurnoten verwijzen naar één bepaalde geur of een karakteriserende kenmerk van de geur van één grondstof. 

    *
      De eerste minuten ruik je de alcohol die snel verdampt.
    *
      Als de alcohol vervlogen is, ruik je de topnoot van het parfum: een frisse, sterke geur die erg vluchtig is.
    *
      Na een tiental minuten tot een uur bereikt de geur de middennoot of het hart van het parfum: de eigenlijke geur die drie à vier uur blijft hangen.
    *
      Ten slotte blijft de basisnoot over. Dit is de vaak sensuele en zoete geur die in je kledij kruipt en die het parfum diepte en karakter geeft.

Verschillende geurfamilies

Als je enkele favoriete parfums hebt, kan je een nieuwe geur zoeken in dezelfde geurfamilie. Dat zijn grote geurakkoorden die de ziel, de structuur en de architectuur van parfums bepalen.

 

Men deelt parfums in in zeven geurfamilies:

    *
      Bloemig - een of meerdere bloemengeuren zoals roos, meibloem
    *
      Kruidig - kruidige aroma’s zoals majoraan, kruidnagel en peper
    *
      Fruitig - frisse citrusgeuren zoals pompelmoes, sinaasappel en citroen
    *
      Oriëntaals - zware, pittige geuren die kruidig en/of bloemig zijn en lang blijven hangen zoals kaneel, vanille en amber
    *
      Houtig - bosachtige geuren zoals patchouli, ceder en sandelhout
    *
      Groen - frisse natuurgeuren zoals gras, bladeren en kardemom
    *
      Chypre - frisse geurencombinaties zoals bergamot als kopnoot, aangevuld met bloemige geuren met een vleugje eikenmos en/of patchouli

Op basis van je karakter en persoonlijkheid zal je geneigd zijn om een bepaalde categorie te kiezen. Ook het klimaat bepaalt je voorkeur voor een bepaalde geurfamilie. In het algemeen kiest men voor bloemige parfums in de lente en voor fruitige in de zomer.

 

Do’s en don’t’s bij het testen van parfum

Ten slotte sommen we enkele tips op waarmee je best rekening houdt bij de keuze van een parfum:

    *
      Ruik niet aan een open flacon, want dan ruik je enkel de alcohol en de topnoot van het parfum.
    *
      De beste manier om een geur uit te testen is deze aanbrengen op je huid.
    *
      Als je dat niet wil, kan je een papieren teststrip of een stukje stof gebruiken, maar de geur komt pas ten volle tot uiting op je eigen huid.
    *
      Wrijf niet over het parfum want dan beschadig je de geurmoleculen en wijzig je de geurnoten.
    *
      De beste plek om parfum te testen is de binnenkant van je pols of de rugzijde van je hand.
    *
      Op het einde van de dag is je reukvermogen op zijn best. Ga dus tegen sluitingstijd naar de winkel.
    *
      Draag geen parfum als je voor jezelf een nieuw parfum wil aanschaffen.
    *
      De neuzen van de parfumindustrie kunnen geur na geur perfect analyseren. Wij kunnen echter niet zo’n groot aantal geuren aan; we kunnen de aroma’s dan niet meer onderscheiden van elkaar. Test daarom nooit meer dan vier geuren. Als je de geuren wil neutraliseren, kan je aan koffiebonen ruiken of frisse lucht inademen.
    *
      Een parfum uitkiezen voor iemand is heel erg persoonlijk. Laat de persoon in kwestie dus zelf kiezen.




03-10-2008 om 00:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderbra voor mooiere poep


Wonderbra voor mooiere poep









Grote, stevige kontjes mogen gezien worden. Met de nieuwste beha die het achterwerk een liftje geeft, ziet elke 'derrière' er aantrekkelijker en groter uit. Alsof dat niet voldoende is, doet deze wonderbroek tegelijk je buik platter lijken.

Mooi is de de Double-O-Thong niet te noemen. De vleeskleurige variant met twee gaten ziet er weinig flatterend uit. Zelfs de orthopedische kousen ogen, in vergelijking met dit hebbeding, nog sexier. Ook lijkt het ding super verwarrend. Er zijn vijf gaten: één voor de romp, twee voor de benen en twee voor de billen.

Test
Het doel heiligt echter de middelen. Na testen bleek de nieuwste 'wonderbra' wel degelijk comfortabel en vernieuwend. Cellulitisrolletjes verdwijnen en de taille is hoog genoeg om strak in het vel te zitten. Zelfs qua draagcomfort scoort de liftbeha, dankzij de ingewerkte latex. De naden zijn onzichbaar, waardoor zonder gêne de potloodrok of die aansluitende broek opnieuw uit de kast kunnen.

Pionier
Dit model is niet de eerste 'kontbh'. Een tijdje geleden schreven we al over de 'Bikini', die een hangend achterwerk stevigheid geeft. Het ontwerp lijkt op een string, alleen gaan de twee bandjes onder de billen. (br.hln)


03-10-2008 om 00:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stiletto's


Stiletto's kosten Britse vrouwen 37 miljoen aan blessures


Hakken van Prada.


Tijdens de laatste catwalkshow van Prada belanden twee modellen op de grond door de te hoge hakken.




Britse vrouwen spenderen in totaal 37 miljoen euro aan de behandeling van voetblessures die ze opliepen door het dragen van hoge hakken. Dat blijkt uit een recente Britse studie.

Operaties
Stiletto's laten je groter, slanker en eleganter lijken, maar het dragen ervan houdt wel wat risico's in. De meest voorkomende blessures door hoge hakken zijn eeltknobbels, vervormde tenen, ingegroeide teennagels, geknelde zenuwen en eksterogen. Verder blijkt uit de studie dat bijna een op drie voetoperaties bij vrouwen misvormde tenen door slecht zittende schoenen terug recht zet. Een op vijf verwijdert eeltknobbels.

Rug en achillespees
Verder zijn hoge hakken ook niet goed voor je rug. Ze dwingen vrouwen hun hiel op te heffen waardoor de onderrug buigt om dit te compenseren. Dit zet druk op de zenuwen en kan pijn in de rug veroorzaken en gevoelloosheid in voeten en benen. Een ander vaak voorkomend probleem is een beschadigde achillespees. Vier op tien van de deelnemende vrouwen gaf toe al een ongelukje te hebben gehad door haar hoge hakken, met verstuikte enkels en valpartijen als gevolg.



 
De afbeelding “http://www.nina.be/static/FOTO/pe/0/8/5/album_large_506540.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Cosmetische chirurgie

Er wordt ook steeds meer cosmetische chirurgie uitgevoerd aan de voeten. Daarbij injecteert de arts fillers in de bal van de voet om zo het wandelen comfortabeler te maken.

Afwisseling
De onderzoekers willen vrouwen waarschuwen voor de gevaren van hoge hakken. Ze raden aan stiletto's regelmatig af te wisselen met platte en comfortabele schoenen om je lichaam te tijd te geven te recupereren. Als je nooit hakken hoger dan 3,5 cm draagt, beperk je ook de risico's. (br.Nina)



De afbeelding “http://www.nina.be/static/FOTO/pe/8/16/13/album_large_506548.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.




02-10-2008 om 09:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse mode-ontwerpers bestormen Milaan



Nederlandse mode-ontwerpers bestormen Milaan


http://img.fd.nl/10199652/550/0/-1

Welke Nederlandse mode-ontwerpers gaan het maken in Milaan?


Niels Klavers (41) en Astrid van Engelen (38) winden er geen doekjes om. 'Wij willen een groot modemerk worden. Daarom zijn we in Milaan. Maar wel groot op onze eigen manier. Waar het ontwerp voorop staat en niet al het andere. Chanel is ons voorbeeld.'
In Nederland mag dan werk van het ontwerpersduo in het museum hangen, in Milaan moeten Klavers en Van Engelen zich nog bewijzen. Ze kregen het voor elkaar zich gedurende de Fashion Week, die eergisteren afliep, tussen grote namen als Gucci, Prada en Laura Biagiotti te presenteren als een veelbelovend (en hoewel al tien jaar oud) jonger merk.

Modemerk met grote potentie

Internationale modewatchers herkennen in het tweetal, dat werkt vanuit de Amsterdamse Jordaan, een modemerk met grote potentie. En Nederland heeft zichzelf met het succesverhaal van de ontwerpers Viktor & Rolf nadrukkelijk in de kijker gezet. Naast Klavers van Engelen presenteerden ook Spijkers en Spijkers, Hans Ubbink, Marcha Hüskes en Mattijs zich onder de naam Dutch Touch in Milaan.

Maar in Milaan gelden strenge regels. Je hebt je eraan te houden of het is 'arriverderci'. 'Zo krijg je hier op eigen houtje niets voor elkaar', verduidelijkt Daniele Ghiselli, een van de belangrijke modeagenten in Milaan. Alle succesvolle ontwerpers hier zijn al sinds het prille begin gaan samenwerken met lokale agenten en een showroom.'

Internationale doorbraak

De grote bottleneck voor modeontwerpers, die een internationale doorbraak willen maken, is de productie. De collectie die gedurende de show wordt getoond is vaak door ontwerpers zelf of medewerkers gemaakt, maar produceren in iets grotere aantallen is een ander verhaal. In Nederland is de productie van hoge kwaliteit kleding uitgestorven. In de meeste andere landen blijft de kwaliteit of de productiecapaciteit achter. Veel modemakers zijn daarom gedwongen zich in te vechten in de Italiaanse modewereld waar de productie van oudsher op een kwalitatief hoog niveau ligt.

Maar kledingproducenten, die immers een grote investering moeten doen om een nieuw label te laten doorbreken, moeten eerst worden overtuigd. Daarvoor is een perfecte show, een complete collectie, uitstraling en een deuren openende agent nodig. Na de eerste show afgelopen voorjaar was de zoektocht voor het label Klavers van Engelen nog niet voltooid. Afgelopen week was een herkansing.


01-10-2008 om 11:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!