Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modemuseum geeft 60.000 euro uit aan kleding Raf Simons

Modemuseum geeft 60.000 euro uit aan kleding Raf Simons


http://oi46.tinypic.com/352iyxd.jpg


Het Hasseltse Modemuseum de eigenaar van meer dan honderd catwalkstukken van modeontwerper Raf Simons. “We hebben minstens één, meestal twee unieke stukken van elke modeshow waaraan Simons meedeed van 1995 tot vandaag”, zegt de trotse directeur van het Modemuseum, Kenneth Ramaekers. Het museum betaalde 60.000 euro voor de collectie.

Zo is er bijvoorbeeld de David Bowie T-shirt uit zijn allereerste collectie en de eerste en enige vrouwenoutfit die hij ooit uitbracht onder zijn eigen label.

“Het prestigieuze Franse textielmuseum Les Arts Décoratifs en musea in Japan waren ook zeer geïnteresseerd in Simons’ collectie en waren bereid grof geld te betalen. Maar het geld kon Raf weinig schelen.” verzekert Ramaekers. “Omdat hij zelf Limburger in hart en nieren is, wilde hij dat zijn collectie hier bleef.”

De collectie van Raf Simons zal tentoongesteld worden in de vaste collectie van het museum en in de expo ‘De 20ste Eeuw Aangekleed’, die zal lopen vanaf 23 juni 2012 tot en met 5 januari 2013. Daar zullen ook collecties van andere Limburgse modeontwerpers getoond worden. (br.she)


30-04-2012 om 21:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan met vloekende kleuren: deze zomer past bij elkaar

Gedaan met vloekende kleuren: deze zomer past bij elkaar


http://oi49.tinypic.com/4jsvhg.jpg
Outfits met drukke prints bij Prada, Stella McCartney en Louis Vuitton.


De laatste seizoenen was het in om zoveel mogelijk contrasterende kleuren in je outfit te stoppen. Hoe meer het geheel met elkaar vloekte, hoe beter. Maar nu stoppen fashionista's met een felpaarse rok en een oranje truitje te combineren, nu ga je voor een hele outfit in dezelfde print of kleur.

De Amerikaanse designer Marc Jacobs begon met de zijden pyjamatrend, daarna zagen we dit op de catwalk bij Stella McCartney, Louis Vuitton, Céline en Hermès. Denk aan een broek en een top in dezelfde drukke tropische print waarbij het lijkt alsof je net in je bed gaat kruipen. Deze zomer is de trend gelukkig makkelijker te dragen, met iets zwaardere broeken en topjes. We zagen deze outfits al in de winkelrekken hangen, dus het zal niet lang meer duren voor drukke prints in het straatbeeld opduiken.

Toch blijft deze trend moeilijk te dragen: lang werd een mantelpakje in een kleur als een teken van slechte smaak gezien. Aankoopster voor de Britse modeketen Whistles en mode-experte Jane Shepherdson is alvast een fan: "Deze look is erg fris en toch moet je er dapper voor zijn en op de een of andere manier zit er humor in. Ik dacht dat klanten bij die drukke prints enkel de broek of de blouse zouden kopen, maar ik zie heel wat fashionista's de hele outfit dragen."

De trend zal ook volgende winter blijven, het is dus de moeite waard om te investeren in zo'n opvallende outfit. Om te eighties te lijken suggereert Caren Downie van de modewebshop Asos voor een broek en top in dezelfde print te gaan. "Het is veel meer 'fashionable' dan een jurk. Toch is wel wat lef verreist om het met veel zelfvertrouwen te dragen. Wie twijfelt over de draagbaarheid van deze trend, denkt ook best eens aan de voordelen. Je wint belangrijke minuten die je anders zou verliezen met het samenstellen van je outfit, waardoor je toch ietsje langer in bed kunt blijven liggen." (br.hln)


29-04-2012 om 15:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sonia Rykiel lijdt aan parkinson

Sonia Rykiel lijdt aan parkinson


http://oi49.tinypic.com/351eonb.jpg


De succesvolle modeontwerpster Sonia Rykiel lijdt al ruim 15 jaar aan de ziekte van Parkinson. In het boek N'Oubliez pas que je joue vertelt ze alles over haar goedbewaarde geheim.

"Ik wil mijn pijn niet tonen, ik heb me ertegen verzet, geaarzeld, ik heb geprobeerd om onzichtbaar te zijn en om te beweren dat er niets mis was. Maar het is niet langer mogelijk. Het is niet zoals ik ben", aldus Rykiel in het boek.

Wat fans niet weten is dat Rykiel al vele jaren met een stok moet lopen. Haar entourage zorgde er echter voor dat de fiere vrouw nooit met het item gefotografeerd werd.

Rykiel startte in de jaren 60 met het breien van truien. In 1995 liet ze het bedrijf achter de naam 'Sonia Rykiel' over aan haar dochter Nathalie. (br.she)


26-04-2012 om 12:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De plooirok: zo hou je het licht en luchtig

De plooirok: zo hou je het licht en luchtig


http://oi45.tinypic.com/2wp051l.jpg
Perfect: een lichte stof, felle kleur en strak topje


Of je nu kiest voor fijne of dikke plooien, mini of maxi, een plooirok is dit seizoen niet uit je kleerkast weg te denken. En dat vinden wij een goede zaak, want met zo'n plooirok kom je overal elegant, vrouwelijk én luchtig voor de dag. Een aanrader!

De stijl werd vroeger altijd gezien als iets voor schoolmeisjes of secretaresses, maar dat is vandaag niet meer het geval. De plooirok was al hip op de catwalk, en dat krijgt ongetwijfeld een vervolg in ons straatbeeld. Want, in tegenstelling tot vele andere creaties, is de plooirok iets dat alle vrouwen ook echt kunnen dragen. Dat wist ook Marilyn Monroe al in haar tijd.

Ontworpen met de vrouwelijke vorm in gedachten, hebben de rokken een reeks dunne, scherpe plooien, die allemaal in dezelfde richting gedraaid zijn. Die geven je de mogelijkheid om vrij én elegant rond te zweven, in tegenstelling tot de strakke kokerrok en de heupvergrotende tulpenrok.

Daar komt nog eens bij dat de plooien ook erg flatterend zijn voor je benen. Bovendien zijn de trendy drukke prints en neonkleuren ideaal in combinatie met deze rokken. Die zorgen er namelijk voor dat de rok er niet 'gekreukt' uitziet, wat meestal het argument tegen deze rok is.

Zo volg je de trend
1. Door te kiezen voor lichte stoffen, voegen plooien volume toe, zonder dat je er zelf dikker uitziet. Aangezien de focus ligt op beweging, combineer je het best met een los bovenstuk en los haar. Platformsandalen met riempjes zorgen voor een coole, minder meisjesachtige toets.

2. Combineer niet met 'bouffant' of opgeblazen T-shirt of topje. In combinatie met het volume van de plooien zal je er veel dikker uitzien.

3. Draag geen broeken of shorts met plooien. Die blazen niet alleen je heupen op, maar zorgen ook voor een 'zakkerige' look.

4. Een geplooid jurkje is wel een goeie optie. Kies voor een exemplaar uit zijde of een andere lichte stof. Daardoor gaat het jurkje prachtig golven als je ermee rondloopt.

5. Strijk het rokje niet, want de stoom is niet goed voor de scherpe plooien.


26-04-2012 om 12:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikini passen is het slechtst voor humeur van dames

Bikini passen is het slechtst voor humeur van dames


http://oi43.tinypic.com/v40vv8.jpg


Zelfs nog maar het gedacht van bikini's te passen kunnen passen, maakt vrouwen slecht gezind, ontdekten Australische psychologen.

Jezelf in een strakke bikini wurmen in een te warm pashokje onder onflatteus licht, haast elke vrouw heeft er een hekel aan.  De onderzoekers lieten vrouwen bikini's passen. Bij het ene experiment moesten ze zich inbeelden dat ze op een strand liepen in dat kledingstuk, bij het andere moesten ze zich in een paskamer inbeelden. In een andere situatie moesten hetzelfde doen maar dan met een jeans en een trui. Na deze oefening vulden ze een vragenlijst in die peilde naar hun humeur, lichaamsbeeld en zelfobjectificatie. Dit is het gevoel dat anderen je als een object zien.

Niet verrassend voelden dames in badkledij zich niet goed over hun lichaam. Maar ze voelden zich het slechtst in de paskamer, niet op de plek waar ze ook door anderen beoordeeld werden. Dit betekent dat zelfobjectificatie een intern proces is. In een paskamer zijn heel wat elementen die objectificatie bevorderen: verschillende spiegels, felle lichten en het feit dat vrouwen zelf moeten beoordelen of de kledingstukken haar passen.

Zelfobjectificatie heeft namelijk heel wat gevolgen: je gaat er constant door denken aan je uiterlijk, je schaamt je om je lichaam, het vergroot de kans op eetstoornissen en depressie", aldus onderzoeker en psycholoog Marika Tiggeman aan de universiteit Flinders in Australië.
 
Tiggeman: "We dragen en passen dagelijks kledij, dit zijn aspecten van ons uiterlijk waar we controle over hebben, dat geldt niet voor onze kledingmaat of figuur." Zelfobjectificatie is niet makkelijk te voorkomen: de beste manier is door spiegels en vergelijking met anderen te vermijden. Concentreer je op activiteiten die de functie en niet je uiterlijk van je lichaam benadrukken zoals yoga of sport. (br.hln)


24-04-2012 om 18:51 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
23-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet eens een zwaan op je hoofd

Zet eens een zwaan op je hoofd


http://oi43.tinypic.com/i6fblc.jpg


Vogue is de trendsetter, op zowat ieder vlak. Maar of ze met deze nieuwste shoot ook een hype lanceren, betwijfelen we.

Laetitia Casta mocht onder het alziende oog van de nieuwe Franse Vogue-hoofdredactrice Emmanuelle Alt fungeren voor de mei-cover. En dat moest er eentje worden met de nodige allure. Alt gaf een nieuwe betekenis aan de dierenprinttrend en zette een zwarte nepzwaan op Casta's hoofd. (br.she)


23-04-2012 om 20:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo draag je tangerine!

Zo draag je tangerine!


http://oi41.tinypic.com/168djdx.jpg


Mandarijnrood is de nieuwe trendkleur. Maar hoe combineer je alles nu best?

Tangerine is een van de felste kleuren van het moment. Ben je niet zo'n durver? Combineer de kleur dan met wit voor een trendy doch rustige look of zwart voor een rock & roll-uitstraling. Als je voor een combinatie met beige kiest, creëer je gegarandeerd een gesofistikeerde look. Bloemetjes- en fruitprints zorgen dan weer voor een romantische toets. Etnische, dieren-, of grafische prints maken het geheel weer erg jong.

Ben je een fleurig iemand die voluit voor kleur gaat, zorg dan voor een combinatie met roesttinten, geel, rood, roze of paars. (br.she - beeld photo news)



21-04-2012 om 18:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pamela Anderson in sexy legging bij protest tegen zeehondenbont

Pamela Anderson in sexy legging bij protest tegen zeehondenbont


http://static3.hln.be/static/photo/2012/4/7/1/20120420123135/media_xll_4773811.jpg


Ze heeft een lichaam waar menig vrouw jaloers op is, maar toch leek Pamela Anderson ietwat onzeker in haar huidkleurige legging toen ze gisteren over straat wandelde. De actrice, die bekend werd om haar rol in tv-serie 'Baywatch', is momenteel in Berlijn waar ze campagne voert voor dierenrechtenorganisatie PETA. De blondine reisde af naar de Duitse hoofdstad om bij het Ministerie van Technologie en Economie een handelsverbod op zeehondenbont af te dwingen.

Pamela, die ambassadrice is van de dierenrechtenorganisatie, droeg een schattige T-shirt met daarop een zeehond afgebeeld, fleurige sandalen en een huidkleurige legging. Maar terwijl ze door de straat wandelde, leek ze haar topje wat onhandig omlaag te trekken. Misschien wou ze de afbeelding van het dier op haar T-shirt benadrukken, al leek het er eerder op dat de blonde stoot zich wat ongemakkelijk voelde in haar legging. Nochtans is zo'n roze legging erg vrouwelijk en hoeft ze zich geen zorgen te maken om haar figuur.

De 44-jarige actrice poseerde vervolgens voor het Ministerie van Technologie en Economie. Ze overhandigde een verzoek van PETA aan de Duitse overheid, die nog steeds geen verbod op zeehondenbont hanteren. Maar toen Pamela de fotografen opmerkte, trok ze opnieuw haar T-shirt omlaag om haar vleeskleurige legging te bedekken.

Eerder deze week leek ze zich heel wat zelfzekerder en comfortabeler te voelen in haar outfits. Pam liet vandaag op sociaalnetwerksite Twitter overigens ook al haar steun aan de organisatie blijken met de tweet "Animals Are Not Ours to Abuse in Any Way". (br.hln)


21-04-2012 om 17:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bang van een Hawaïaans hemd? Zo draag je het juist

Bang van een Hawaïaans hemd? Zo draag je het juist


http://oi44.tinypic.com/f4i9hk.jpg


Deze zomer draait het allemaal om felle kleuren, drukke prints en losse materialen. Een kledingstuk dat dit alles combineert, is zonder twijfel het Hawaïaanse hemd. En dat moet je dan ook hebben ... als je durft.

We konden het vorig jaar al op de catwalk zien. Want hoewel Prada al langer fan is van tropische prints, willen nu ook Stella McCartney, Riccardo Tsci en Peter Pilotto graag een revival van het zomerse shirt.

Het zogenoemde 'Aloha shirt' werd ontworpen in de jaren '30, toen een Chinese koopman hemden maakte van oude kimono's. Maar de stijl werd pas echt populair in de jaren '50, toen Elvis er één droeg op zijn iconische albumcover van 'Blue Hawaii'.

En nu is het Hawaïaanse hemd dus terug, en zelfs gedurfder dan ooit. Je vindt ze zowel voor mannen als vrouwen, als shirt of als kleedje, felgekleurd of iets minder opvallend.

Er is dus voor elk wat wils, en alles lijkt te kunnen. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de onderstaande tips.

Zo draag je het juist

1. Wees voorzichtig, net zoals bij elke T-shirt met een drukke print. Combineer met een effen broek, short of rok in een neutrale kleur.

2. Ga op zoek naar de kleuren en prints die bij jouw persoonlijkheid passen. Wil je niet te veel opvallen? Kies dan voor een donkere versie.

3. Licht katoen is duidelijk het beste - en ook het meest authentieke - materiaal.

4. Een traditioneel Hawaïaans shirt heeft een kraag en korte mouwen, maar een mouwloos exemplaar is ook een goede keuze.

5. Laat je halskettingen en andere sieraden thuis, want deze look heeft geen extra versiering nodig. (br.hln)



19-04-2012 om 11:42 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
18-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieren palmen de mode in

Dieren palmen de mode in


http://oi42.tinypic.com/ao01s9.jpg


Flamingo's, konijnen, vogels, vlinders of pony's: zowat elk dier met enige X-factor passeert dit voorjaar de revue in de nieuwe modecollecties. Kinderachtig? Helemaal niet, als je het slim aanpakt tenminste.

Een van de meest opvallendste trends dit voorjaar zijn de dierenprints. Van feloranje goudvissen die doorheen een doorzichtige cape zwemmen (Agnès b.), over flamingo's die op een luchtig kleedje fladderen (Vero Moda), tot pony's die over een hemd galopperen (Wildfox): je kan het zo gek niet bedenken of het siert wel een kledingstuk. "Er valt inderdaad niet langer naast de dierenprints te kijken", beaamt styliste Laura Van der Borght. "Heel wat mode­merken pakken uit met kleedjes, topjes of truien met dieren erop. De een al subtieler dan de andere."

Is er dan ook een ranking in populariteit? Kan een vogel de modeminners meer bekoren dan pakweg een goudvis? "Toch wel", lacht Van der Borght. "Vooral zwaluwen en flamingo's zijn een heus succesnummer. Maar ook vlinders, paardjes en konijntjes doen het erg goed."

De accessoirewereld is eveneens volledig verknocht aan de diertjes, gaat de styliste verder. "Dieren en juwelen, dat is een echte match dit seizoen. Halskettingen met paardjes, tijgerringen, oorbellen in de vorm van een hert, het kan allemaal. Ook op handtassen, sjaaltjes, panty's en zelfs schoenen zien we de beestjes terugkomen."

Allemaal goed en wel, maar komen die dierenprints al niet snel kinderachtig over? "Het klopt dat zoiets vroeger alleen door jonge meisjes werd opgepikt", klinkt het. "Maar nu kunnen dierenprints gerust voor vrouwen van alle leeftijden - als je het maar slim aanpakt. Modemerk Ted Baker heeft bijvoorbeeld flamingo's laten printen op een chique blouse. Gecombineerd met een geklede kostuumvest is dat een perfecte outfit voor de dames onder ons."

En wat met de mannen? Komen ook zij weg met een flamingo op hun vest? "Bij mannen liggen dierenprints iets gevoeliger", geeft Van der Borght toe. "In Parijs en Milaan lopen alle mannen er al mee rond, maar bij ons in België is het nog even afwachten of ze dat aandurven. (lacht) Niet elke man komt er overigens mee weg. Je moet goed weten hoe de prints te combineren zonder dat het 'verkleed' overkomt."

Het lijkt er intussen steeds meer op dat de 'beestige mode' een blijver is. Afgelopen weekend zagen we op de Milaanse mannenmodeweek nog heel wat dieren op de catwalk voor volgende winter. Bij Jil Sander werden afbeeldingen van walvissen, dinosaurussen en vissen gespot, het Britse Burberry had het dan weer voor vossen. Van der Borght, die momenteel op de belangrijke Duitse modebeurs 'Bread and Butter' vertoeft om daar de wintertrends te spotten, bevestigt vanuit Berlijn dat de diertjes zich ook volgende winter zullen laten zien, "van zwaluwen en vlinders tot pinguïns".

"Waag de komende tijd zeker eens je kans met een dierenprint", geeft de styliste nog mee als tip. "Het is niet alleen trendy, maar het geeft je outfit ook een vrolijke toets. Zeg nu zelf, een uit de kluiten gewassen flamingo op je t-shirt doet toch alleen maar wonderen voor je humeur?" (br.she)




18-04-2012 om 19:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de ballerina helemaal 'uit' is

Waarom de ballerina helemaal 'uit' is


http://oi43.tinypic.com/2r4tv5u.jpg


In de winkels vliegen de ballerina's over de toonbank, wat volgens mode-experts betekent dat dit makkelijke schoeisel afgedaan heeft bij fashionista's en vanaf volgend seizoen helemaal van de modekaart verdwenen zal zijn.

De verkoop van ballerina's bij de Britse winkelketen Marks & Spencer steeg in de eerste helft van 2012 met 76 procent ten opzichte van vorig jaar. De cijfers van andere ketens bevestigen dat er nog nooit zoveel van dit platte schoeisel werd verkocht. Ondanks het feit dat vrouwen duidelijk overtuigd zijn van het gemak van deze schoen, hebben hippe dames dit net afgezworen. Want als iedereen iets draagt, is het volgens fashionista's tijd voor iets nieuw.

Toch hebben ballerina's heel wat voordelen, ze zitten comfortabel en je trekt ze snel aan. Daarnaast kun je ze overal dragen: in de supermarkt, maar ook in een chique restaurant. Topmodellen als Kate Moss en Sienna Miller waren lang hevige fans, ze waren lang gek op de combinatie met een skinny jeans.

Welke makkelijke schoenen dragen we dan volgend jaar? Op de catwalk in Londen, Milaan en Parijs zagen we veel sandalen of sneaker met plateauzool (bijvoorbeeld bij Prada), de platte mannenschoen of de sneaker met verborgen hoge hak (bij onder meer Isabel Marant), keuze genoeg dus. Neem dus deze zomer de tijd om te genieten van je ballerina's, want het zal de laatste keer zijn, als je een echte fashionista bent althans.


18-04-2012 om 19:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louboutin: Hoge hakken is plezier en pijn

Louboutin: Hoge hakken is plezier en pijn


http://oi41.tinypic.com/35i1xg0.jpg


Hoge hakken dragen, dat staat gelijk aan plezier, maar je moet er ook wat pijn voor over hebben. Dat vindt Christian Loubouton althans. De schoenenontwerper heeft dan ook geen medelijden met vrouwen die niet met zijn hakken van 15 centimeter kunnen lopen. "Als ze het niet kunnen, dan moeten ze geen hoge hakken dragen", vindt hij.

Het succes van superhoge hakken is grotendeels te danken aan de ontwerpen van Christian Louboutin, waar vele vrouwen verliefd op werden. Ook andere merken profiteerden mee, want steeds meer vrouwen willen op torenhoge stiletto's rondlopen.

En dat blijft helaas niet zonder gevolgen. Veel vrouwen krijgen door die schoenen namelijk last van allerlei kwaaltjes aan hun voeten. Ook dat is dus ergens 'te danken' aan de ontwerpen van Christian Louboutin.

Maar geen haar op het hoofd van de schoenendesigner dat eraan denkt om zich schuldig te voelen over de pijn die hij veroorzaakt. De schoenen zijn te nemen of te laten, vindt de Fransman.

Ook medelijden met vrouwen die het moeilijk vinden om rond te lopen met zijn ontwerpen, heeft Louboutin niet. Hij vindt dat de relatie tussen een vrouw en haar stiletto's nu eenmaal een pijnlijke ervaring is.

"Hoge hakken zijn plezier met pijn", zei hij daarover aan Grazia magazine. "Als je er niet mee kan stappen, dan moet je ze niet dragen."

Eén fan die het daar zeker mee eens zal zijn, is Victoria Beckham. Want hoewel zij last heeft van eeltknobbels en een hernia, zal ze nooit afstand doen van haar favoriete schoenen... Wie mooi wil zijn, moet lijden?


18-04-2012 om 13:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxemerk Burberry is razend populair

Luxemerk Burberry is razend populair


http://oi41.tinypic.com/j5d0s9.jpg


Burberry, de Britse maker van luxegoederen met het bekende ruitje in camel, rood en zwart, heeft een goed laatste half jaar achter de rug. Het bedrijf zag de omzet in zijn gebroken boekjaar met 18 procent stijgen, vooral gedreven door een sterke verkoop in Frankrijk en China.

Het Britse modehuis Burberry bestaat al 156 jaar, de omzet kwam in de eerste zes maanden tot eind maart uit op 1,027 miljard pond (1,24 miljard euro). Het concern zei dat de consumentenverkopen, goed voor 72 procent van de totale omzet, met een kwart toenamen tot 743 miljoen pond.

De groothandelsomzet steeg met 7 procent en de verkopen onder licentie met 5 procent in het laatste halfjaar. De groep blijft in het huidige fiscale jaar waakzaam in het huidige economische klimaat, maar verwacht een verdere groei van de gemiddelde consumentenomzet met 14 procent.

Populair bi celebs
Het modehuis staat bekend om zijn iconische trenchcoats en paraplu's. Heel wat Britse fashionista's als Keira Knightley en Emma Watson zijn fan, maar ook Rosie Huntington-Whiteley en Kate Bosworth worden regelmatig in een outfit van dit merk gespot. (br.hln - beeld photo news)


17-04-2012 om 17:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy flaneren doe je deze zomer in leder

Sexy flaneren doe je deze zomer in leder


http://oi43.tinypic.com/24do95l.jpg
Jurk van Valentino, shortje van Chanel en rok van Dior.


Wat jaarlijks terugkomt op de catwalk is leder, dit seizoen gebruikten designers bij Valentino en Chanel het echter op originele wijze. Denk aan sexy jurkjes, korte shortjes maar ook frivole rokjes. We leren je hoe het sexy, maar gesofisticeerd te dragen.

Calvin Klein introduceerde militairen in leder op de catwalk voor deze lente. Jean Paul Gaultier ging voor een meer erotische aanpak, zoals we dat van deze designer gewend zijn. Met tops die veel aan lingerie deden denken, ging hij voor sexy met subtiele details op jasjes, topjes en jurken. Wie deze stijl wil uitproberen deze lente, raden we aan dat niet op de werkvloer te doen.  Bij Prada zagen we heel wat borduursels en bijzondere prints op leder.

Wie niet voor de stoere look van de bikerchick wil gaan, opteert best voor een lederen rok of jurkje. Daarbij denk je meteen aan strak, maar geef je outfit een twist met een zwierig lederen exemplaar. Door te combineren met een bloemenprint, geef je een instant vrouwelijke toets aan je outfit. 

De makkelijkste manier om dit materiaal deze lente te dragen, is met een lederen legging: sexy en tegelijkertijd stoer. Combineer met een gebreide top en laarzen voor een nonchalant resultaat, voor een avondje uit kan een oversized blouse en pumps.

Ook de lederen short is een blijver, maar alleen geschikt voor durfallen. In de winkels hangen vooral modellen met een hoge taille, wat goed past bij een kort jasje. Nog een veilige optie is het stoere motorjasje, wat we bijvoorbeeld bij DSquared op de catwalk zagen. Trek er nog snel een jeansbroek en stoere laarzen bij aan en je ziet er meteen tiptop uit. (br.hln)


16-04-2012 om 10:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexy of te gewaagd? Deze jurk geeft je kont bloot

Sexy of te gewaagd? Deze jurk geeft je kont bloot


http://oi44.tinypic.com/125qdzb.jpg


De Griekse ontwerpster Lina Petrauskiene lanceerde een lijn van sexy jurken die je kont blootgeven.

Ze biedt haar collectie aan op de site Etsy, waar ook duizenden andere creatievelingen hun zelfgemaakte spullen op verkopen. Het bijzondere aan haar creaties is dat al haar jurken een grote uitsparing hebben ter hoogte van de kont. Aan de voorkant lijken deze kledingstukken heel gewoon.

Volgens de ontwerpster onthullen haar creaties het meest aantrekkelijke deel van het vrouwenlichaam. Petauskiene gelooft namelijk dat haar kont haar voornaamste troef is, de vraag is of andere vrouwen zelfzeker genoeg zijn voor deze gewaagde modekeuze. "Dit kledingstuk is ontworpen om het figuur van een vrouw te flatteren en haar aantrekkelijker te maken." In sommige ontwerpen gaat ze nog een stapje verder met gaten aan de rug en dijen.

Toch zijn er heel wat geïnteresseerden in haar jurk, haar pagina werd al bijna 20.000 keer bekeken. Toch vragen we ons af of je kont helemaal blootgeven de beste manier is om dit lichaamsdeel te benadrukken. Soms is het beter om bepaalde zaken aan de verbeelding over te laten. Ons lijkt het iets enkel bestemd voor wel erg zelfzekere dames of bezoekers van een eroticabeurs. (br.hln)


14-04-2012 om 20:13 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke print of sexy badpak: de strandtrends van 2012

Drukke print of sexy badpak: de strandtrends van 2012


http://oi40.tinypic.com/13z8t29.jpg


Hoewel het Belgische regenweer het nog niet toelaat schaars gekleed op het strand te gaan liggen, dromen we wel al zon, zee en strand. Om het alvast wat warmer te krijgen, geven we een overzicht van hoe je fashionable in badkledij kunt flaneren komende zomer.

Op de catwalk van de strandmodeweek in Miami spotten we deze bikinitrend: het broekje met hoge taille. Hoewel dit op het eerste gezicht ouderwets lijkt, zorgen leuke details als gevlochten touwtjes voor een sexy toets. Combineer met een bandeau topje en je zit helemaal goed.

Zorg er komende zomer voor dat je badkledij glanst, je kunt voor zilver of goud gaan, maar bijvoorbeeld ook voor felroze. Transparante panelen bovenaan maken het geheel wat moderner.

Het badpak met uitsparingen is al even terug, en dat blijft ook zo dit seizoen. Op de catwalk in Miami zagen we voornamelijk gehaakte exemplaren verschijnen, maar ook bandeaumodellen waren erg populair.

Sterren zijn altijd een beetje voor op de rest van de dames en daarom kun je ook bij hen inspiratie opdoen voor je strandoutfit. Ashley Tisdale, Selena Gomez en Vanessa Hudgens gaan voor bikini's in felle neonkleuren: denk aan elektrisch blauw, felroze, opvallend oranje of citroengeel.  Combineer dit nog eens met een asymmetrisch bovenstuk en je zit helemaal goed. Dit oogt wel het best bij een licht gebruinde huid. Daarom kun je best voor je eerste keer op het strand wat zelfbruiner aanrbrengen.

Felgekleurde prints scoren ook goed op het strand. Daarbij mogen verschillende patronen met elkaar contrasteren, aks het van het Amerikaanse merk Victoria's Secret afhangt.  En met een dierenprint zit je helemaal goed. (br.hln)


12-04-2012 om 18:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modetrends bij mannen waar vrouwen op afknappen

Modetrends bij mannen waar vrouwen op afknappen


http://oi41.tinypic.com/15n16c1.jpg


Hoewel mannen het eenvoudiger lijken te hebben op het vlak van mode, ze hoeven uiteindelijk maar een t-shirt en een jeans uit de kast te nemen, slagen er velen toch in de bal volledig mis te slaan. Daarom een overzichtje van te vermijden modeblunders voor heren.

Slippers
Als er geen strand is in een straal van 100 meter, dan zijn slippers een grote don't. Zeker in combinatie met een lange broek is het een modemisdaad. Heren die hun voeten niet verzorgen, de grote meerderheid dus, zullen hier alvast geen dames mee verleiden.

Borsthaar
Diep uitgesneden t-shirts zijn tegenwoordig erg hip, het is de hedendaagse variant van het seventies hemd dat tot aan de navel openstaat. De meeste dames zijn echter niet echt dol op piepend borsthaar.

Juwelen
Een elegant horloge of een trouwring kan nog net. Maar wanneer een man meer kettingen draagt dan jij, is er een probleem.

Lederen broek
Als zelfs een knapperd als Brad Pitt hier niet mee wegkomt, dan kan haast geen enkele man dit dragen. Een lederen broek laat je dus maar beter in de winkelrekken hangen, geen uitzondering.

Harembroek
Een broek met laag kruis is al op het randje voor vrouwen, bij een man is dit helemaal een ramp. Robbie Williams bewijst dat dit een slecht idee is.

Mouwloos
Elke man denkt dat een mouwloos, wit hemdje zijn spieren goed doet uitkomen, maar niets is minder waar. Het doet dames namelijk aan bouwvakkers of loodgieters met bierbuik denken. En wil je daar nu echt mee geassocieerd worden?

Korte short
Jamie Hince houdt van de garderobe van vrouwlief Kate Moss, maar haar hotpants had hij beter laten hangen. Er is geen enkel excuus dat dit goed kan praten.

Riem met versieringen
Je draagt een riem om je broek hoog te houden. Bij dames heeft dit ook een esthetische functie, maar dat geldt niet voor mannen.

Panty's
Waarom modehuizen blijven proberen om panty's voor mannen te introduceren, is een raadsel. Maar het ziet er in elk geval niet uit. Hier blijf je dus maar beter ver van weg.

Uggs
En als laatste, maar niet de minste: de Ugg-laars. Bij vrouwen kan het nog net op koude dagen, bij een man is deze blunder onvergeeflijk.


11-04-2012 om 16:33 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De minirok: even kort bij veertigers als bij tieners

De minirok: even kort bij veertigers als bij tieners


http://oi41.tinypic.com/346sxzc.jpg


Het bereiken van de 'magische' 40 is voor vrouwen altijd al het ideale moment geweest om over te schakelen op meer verhullende kleding. Tot nu, zo blijkt uit een nieuw onderzoek. Tegenwoordig lopen vrouwen tot hun 45ste rond in minirokjes, en die zijn zelfs even kort als in hun tienerjaren.

De resultaten komen uit een studie van Debenhams. Zij voerden in 2009 al een gelijkaardige studie uit, waaruit toen bleek dat veertig het moment was om minirokjes af te zweren. Drie jaar later is die leeftijd met vijf jaar gestegen, wellicht door een toegenomen zelfvertrouwen bij rijpere vrouwen.

Volgens de studie varieert de roklengte van een vrouw in haar hele leven zo'n 50 centimeter. Het begint op 14-jarige leeftijd, wanneer meisjes een minirok willen dragen om zich af te zetten tegen de 'lange' schoolrokken van 46 centimeter.

Het is echter pas vanaf hun 16de dat ze echte minirokjes van 36 centimeter dragen, ongeveer tot ze 19 jaar oud zijn.

Want bij die volwassenheid horen de kortste rokjes die ze in hun leven zullen dragen. Met minirokken van 32 centimeter beginnen ze te flirten en te daten, met een (letterlijk) hoogtepunt op 23-jarige leeftijd.

De rokken worden weer 5 centimeter langer als de meisjes hun eerste echte vriend ontmoeten. Een paar jaar later, tussen 28 en 34 jaar, gaan de rokken echter weer naar omhoog bij de zoektocht naar een geschikte huwelijkspartner.

Dertigers houden hun roklengte dan weer vrij lang. Maar wanneer ze 40 worden, keren ze terug naar de korte rokjes van 35 centimeter uit hun tienerjaren. "Vrouwen hebben steeds meer zelfvertrouwen over hun lichaam en willen dat graag laten zien", vertelt een woordvoerder van Debenhams.

Vanaf 49 jaar kiezen vrouwen echter wel voor een rok tot onder de knie. 60-plussers doen daar nog een schepje bovenop, want zij verkiezen maxirokken van minstens 80 centimeter lang. En dat is waarschijnlijk maar goed ook... (br.hln)


11-04-2012 om 09:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lijk je slank in trendy wit

Zo lijk je slank in trendy wit


http://oi41.tinypic.com/34ngk92.jpg


Wit is een belangrijke trend dit seizoen, we zagen complete witte outfits op de catwalk voor de lente van 2012. Toch vrezen vele vrouwen deze tint, aangezien het vaak onvergeeflijk voor probleemzones is. Daarover kan Khloe Kardashian meespreken, de realityster kreeg onlangs heel wat kritiek toen ze een witte skinny jeans droeg. Daarom enkele tips om dit te voorkomen.

Haast elke lente duikt wit als trend op, maar designers als Dries Van Noten, Jil Sander en Dolce & Gabbana gingen voor 2012 nog een stapje verder, denk aan een outfit van kop tot teen in wit. Het kan ook voor elk kledingstuk: jurkjes, rokken, blouses, handtassen en zelfs schoenen.

De makkelijkste manier om dit in je eigen garderobe te introduceren is de witte jeans. De moeilijkheid daarbij is het juiste exemplaar te vinden dat je niet tien kilo dikker doet lijken en dit juist te combineren. Wat hierbij nog belangrijker is dan bij donkere jeans is de pasvorm. Zorg ervoor dat de broek strak zit, zeker aan de knieën.

Omdat dit kledingstuk alle aandacht naar je heupen trekt, kies je best voor een langere top of tuniek als bovenstuk, iets wat net over de heupen valt, is perfect. Een breder bovenlichaam breng je in evenwicht met een jeans met rechte of brede pijpen. Een hele witte outfit lijkt op het eerste gezicht moeilijk te dragen, alleen al om het gevaar van vlekken. Dit slankt je echter af omdat het ook je lichaam optisch verlengt.

Ook de keuze van ondergoed is essentieel, niets zo onaantrekkelijk als flashy ondergoed dat komt piepen. Ga voor een huidskleurig shortje of voor een string, zodat je er zeker niets komt piepen. Hoge hakken maken je benen langer, waardoor ze optisch slanker lijken. Enkel zelfzekere dames kunnen dus voor ballerina's gaan. (br.hln)


09-04-2012 om 15:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mad Men' brengt strepen uit jaren '60 opnieuw in de mode

'Mad Men' brengt strepen uit jaren '60 opnieuw in de mode

http://oi44.tinypic.com/33o4gmq.jpg


In de jaren '50 werden sportwagens met hun eigen 'racing stripes' versierd, om ze beter te herkennen op het circuit. Niet veel later werden de strepen ook een trend op gewone auto's en ... in de modewereld. En het is precies daar dat die sportieve strepen nu weer helemaal terug zijn. Met dank de tv-serie 'Mad Men', die zich afspeelt in de jaren '60.

Want volgens de Daily Mail hebben de strepen hun heropleving grotendeels te danken aan de populariteit van die tv-serie. Twee personages werden in de laatste afleveringen gespot met de strepen. Megan Draper toonde ze op haar blauwe kokerrok, Peggy Olson op een zwart jurkje.

Op die manier zorgen ze voor een revival van de sportieve strepen uit de jaren '60, die toen deel uitmaakten van de zogenoemde 'Mod Fashion'. Voor vrouwen betekende dat een androgyne look: kort haar, T-shirts en broeken voor mannen, platte schoenen en weinig make-up. Heel wat supermodellen uit die tijd, zoals de bekende Twiggy, waren fan van die look ... én van de 'racing stripes'.

Maar de stylisten van 'Mad Men' zijn niet de enige die een terugkeer van de strepen wel zien zitten. Ook grote modehuizen, zoals Ralph Lauren, Rag & Bone en Topshop, gebruiken de 'racing stripes' in hun nieuwste ontwerpen.

Oorspronkelijk werden de strepen gezien op zowat alle kledingstukken: van hoog uitgesneden minirokjes tot broeken met olifantenpijpen. En dat lijkt nu niet anders te zijn.

Topshop verkoopt bijvoorbeeld een crèmekleurige kokerrok met een dikke, zwarte streep aan de zijkant, terwijl Rag & Bone zowel hun jeans als rokken opleuken met de strepen. Bij Lauren van Ralph Lauren zien we ze zelfs terugkeren op katoenen polo-shirts. Andere labels gebruiken ze dan weer op blazers of sportoutfits.

En ook voor wie slechts een subtiele verwijzing wil maken naar de trend, zijn er genoeg opties. Ook op verschillende accessoires, vooral handtassen en riemen, kan je uitpakken met de 'racing stripes'. Doen! (br.hln)


04-04-2012 om 16:14 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
03-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adele verliest 6,5 kilo en krijgt handtassen van Lagerfeld

Adele verliest 6,5 kilo en krijgt handtassen van Lagerfeld


http://oi41.tinypic.com/29w3huw.jpg


Zangeres Adele is samen met haar vriend Simon Konecki vegetarisch beginnen eten en op enkele weken tijd verloor Adele zo 6,5 kilo. De twee zijn ook samen beginnen joggen en Adele, die al enkele maanden niet meer rookt, wil zich ook op Pilates storten. Modekeizer Karl Lagerfeld, die haar "een beetje te dik" noemde, heeft Adele zijn verontschuldigingen aangeboden. Ze kreeg er meteen een collectie handtassen van Chanel bovenop.

Adele en haar vriend willen hun vegetarisch dieet nog tot eind deze maand volhouden. Adele begon te vermageren na de operatie aan haar stembanden vorig jaar, maar nadat ze was gestopt met roken vlogen de kilo's er terug aan.

Karl Lagerfeld, die zelf de strijd tegen overgewicht won, heeft Adele zijn excuses aangeboden nadat hij de Grammy-winnares in een Frans tijdschrift als "een beetje te dik" had omschreven. Om het goed te maken, stuurde hij Adele een reeks handtassen van Chanel.

Lagerfeld vernam dat Adele handtassen verzamelt en gaf zijn modehuis de opdracht haar hun fijnste exemplaren op te sturen. Lagerfeld aast tegelijk op een samenwerking met Adele. Wanneer het contract van Chanel met Blake Lively uitloopt, zou hij willen dat Adele het gezicht wordt van de Chanel Mademoiselle-tassen.

Intussen onthulde Adele dat ze tegen eind dit jaar een nieuw nummer zal uitbrengen. "Er zat dik twee jaar tussen mijn eerste en mijn tweede album en dat zal nu niet anders zijn. Mocht ik niet zelf mijn songs schrijven, had ik volgende week al een nieuw album uit. Tegen eind dit jaar zal er een nieuw nummer zijn. Wat een nieuw album betreft: dat zal afhangen van hoe snel ik nieuwe songs schrijf", verklaarde ze aan een Frans radiostation.


03-04-2012 om 14:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Koop raffia voor in je kleerkast

Koop raffia voor in je kleerkast


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/raffia.jpg?t=1333106801


De zon laat zich weer zien, bloemen en bloesems ontluiken en de lentekriebels hebben zich definitief in onze buik genesteld. Weg met winterschoenen, winterjassen en winterstoffen. Wij willen... raffia!

Raffia is een strooien, flexibele maar sterke materie die komt van de raffiapalm. Het wordt het vaakst gebruikt als schoenzool (vooral bij plateauzolen), maar kan ook dienen als jurkje, short of hemd - al ziet dat er nogal jeukerig uit.

Het voordeel is alvast de absolute nonchalance van deze stof: het duidt op zomer, vakantie, relaxen, strand... en grote namen als Burberry Prorsum en Michael Kors toonden het al op de catwalk.

Hoe draag je het?

1)    Als accessoire: als schoenzool, als hoed of als (strand)tas. Combineer met een bloemenprint  voor optimaal zomers effect.

2)    Raffia kan in elke kleur gedragen worden, beperk je dus niet tot het natuurlijke okerbruin. Pasteltinten zijn superhot deze lente.

3)    Hou het simpel: raffia is een statement, maar ook een detail. Eén item per outfit dus. (br.hln)


02-04-2012 om 22:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!