Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omapanty's zijn terug

Omapanty's zijn terug





Panty's die je niet ziet, maar je benen een iets bruinere tint geven, ook wel bekend als omapanty's, zijn terug. Gedaan dus zelfbruiners en zonnebanken, prachtige zomerbenen krijg je nu met hulp van kledij.

Waarom?
Hoe komt dat dit kledingstuk nu plots weer trendy is? Deze panty's werden namelijk in de jaren '80 gebombardeerd tot omakledij. Maar nu de leggings blijkbaar echt uit zijn en maxijurken alleen bij slanke, grote vrouwen werken en een nepkleurtje ook echt 'not done' is, hebben vrouwen tegenwoordig weinig keuze. Carla Bruni-Sarkozy werd er onlangs mee gespot, maar ook Beyoncé, Sarah Jessica Parker en Claudia Schiffer zijn er al fan van. Hun favoriet is Wolford's Luxe 9 (denier), maar verkopers zeggen dat de verkoop van natuurlijke tinten gestegen is.

Topmodellen
Hoewel beautyjournalisten vrouwen proberen te overtuigen dat het aanvaardbaar is om bleek te zijn, lijkt dit alleen van toepassing op topmodellen met perfecte benen te zijn. Zeker de periode in de lente, net na de winter, is moeilijk voor bleke vrouwen, omdat ze dan nog geen gelegenheid kregen om te bruinen. Als je dan nog eens last hebt van spataders, zijn je benen niet je meest aantrekkelijke lichaamsdeel.

Natuurlijk
Toch zijn er wat regeltjes waar je je aan moet houden bij deze trend, zo moet je weg blijven van sokken waarop vermeldt staat dat ze een bruin kleurtje evenaren, want dit heeft alles behalve een natuurlijk effect. Het is de bedoeling dat het niet opvalt dat je de hulp kreeg van een panty voor je perfecte benen. Daarom is het belangrijk te letten op de naad aan de tenen. Als er een stukje nylon uit je peep toe sandalen hangt, geef je namelijk meteen je geheim prijs en dat is niet erg aantrekkelijk.




30-07-2010 om 20:09 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen laten voeten opereren om in stiletto's te passen


Vrouwen laten voeten opereren om in stiletto's te passen



De stilettogekte blijft maar voortduren. Vrouwen zijn zo dol op hoge hakken dat ze zelfs hun voeten laten opereren om beter in de (vaak smalle) schoenen te passen. Bij de ingrepen hoort een 'teenverkorting', een 'teenverlenging', een aanpassing van de kleine teen en een algemene versmalling van de voet.

 De ingrepen maken het lopen op stiletto's niet gemakkelijker of minder pijnlijk, maar de voeten passen wel beter in de schoenen en zien er ook gelijkmatiger uit.

Assepoesterprocedure
De operaties zijn een grote hit in Los Angeles, waar verschillende esthetische klinieken pakketten aanbieden. De 'Assepoesterprocedure' voorkomt knobbels en maakt de voeten smaller.

'De perfecte tien' zorgt ervoor dat alle tien je tenen worden verkort en mooi recht worden gezet. Het pakt ook de tenen aan die over de rand van de sandaal hangen, of die geplet worden in de nauwe schoenen.

Vet en botox
Verder is er de 'kusseningreep', die vet uit de onderbuik in de bal van de voet spuit en zo een extra kussentje voorziet voor wie lange dagen op hoge hakken doorbrengt. In een andere ingreep krijgen de tenen botox te verwerken, zodat het zweten van de voeten vermindert en de vorming van schimmels wordt voorkomen.

Verbieden is onrealistisch
Orthopedische chirurgen zien de ingrepen liefst enkel bij vrouwen die last hebben van misvormingen en extreme pijnen, maar zo zien de beautyklinieken en de vrouwen het zelf niet. Zoals podoloog Ali Sadrieh het zegt: "Het is onrealistisch om vrouwen te verbieden om hoge hakken te dragen. Daarom bedacht ik procedures die hen dat pijnvrij toelaat."

Booming business
Ook in Groot-Brittannië zijn de voetoperaties aan een opmars bezig. Ondertussen zouden Britse vrouwen al 36 miljoen euro per jaar uit geven om medische problemen ten gevolge van hoge hakken, zoals knobbels en geknelde zenuwen, te verhelpen.

Voordelen
De 'hogehakkengekte' werd opgestart door de stilettoverslaving van Carrie uit Sex and the city. Sindsdien draagt elke zichzelf respecterende, vrouwelijke celeb ze, en doet ook de vrouw uit de straat lustig mee.

Ondanks de nadelen, hebben hoge hakken ook enorme voordelen: je benen lijken langer en slanker, je houding verandert en je trekt de aandacht van mannen.




30-07-2010 om 02:02 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
28-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostituees op de catwalk ter preventie van aids

Prostituees op de catwalk ter preventie van aids






Braziliaanse Prostituees willen met een kleurrijke catwalkshow en een eigen modemerk het taboe, de discriminatie wegnemen en zo aids bespreekbaarder maken. Dit moet volgens hen de preventie ten goede komen.







Sommige modellen liepen erg sensueel, anderen erg verlegen op de geïmproviseerde catwalk. De show in Brazilië was een vreemd gebeuren, maar het trok wel erg veel volk in het 'Global Village' waar tal van NGO's al een week vergaderen op de aids-conferentie. De collectie bestond uit korte gele rokjes, rode visnetpanty's, frivole jurkjes. Hier en daar zagen we subtiel geplaatste condooms, als een herinnering aan het thema. De creaties waren van Daspu, een Braziliaans kledingmerk opgestart in 2005 door een voormalig prostituee. De naam van het merk komt van 'das putas', wat 'van de hoeren' betekent in het Portugees.






Aids komt bij deze groep veel vaker voor bij de rest van de bevolking maar door het taboe rond hun beroep hebben ze minder toegang tot informatie en behandeling. "Het is belangrijk dat prostituees weten hoe ze condooms moeten gebruiken. Ze zijn een belangrijke schakel in de preventie van deze ziekte, want ze hebben direct contact met de klanten", aldus vertegenwoordiger van Daspu Friederike Strack. (br.hln)






28-07-2010 om 19:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vampier' Robert Pattinson inspireert fabrikant van slips

'Vampier' Robert Pattinson inspireert fabrikant van slips





Steeds meer trendy mannen dragen skinny jeans en smalle broeken. Dit zorgt ervoor dat ze ook steeds vaker hun boxershort aan het grote publiek laten zien. Dankzij een nieuw heupmodel met opvallende tailleband is dit echter geen modeblunder meer, heren mogen hun ondergoed weer tonen.





Onder skinny jeans
De trendy acteur Robert Pattinson, komiek Russel Brand en producer Mark Ronson zijn de inspiratiebronnen voor deze nieuwe ondergoedlijn voor mannen. De Britse winkelketen Marks and Spencer bedacht deze nieuwe slip, die de naam R-Pant kreeg. Hij werd speciaal ontwikkeld om onder skinny jeans te dragen, zodat een stukje van de tailleband komt piepen. "De heupslip is steeds populairder bij mannen de laatste drie jaar. Deze nieuwe onderbroek zal vooral aanslaan bij jonge, modebewuste mannen. "

Journalist en stijlexpert van het magazine Men's Health Oli Arnold: "Ik haat het als je de tailleband van een onderbroek kunt zien. Ik denk niet dat het zal aanslaan bij mannen, misschien wel bij vrouwen die dit voor hun partners kopen." Hoewel Pattinson gevraagd werd om de slips te promoten, heeft hij dit aanbod afgeslagen.



27-07-2010 om 15:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke vrouw moet streven naar maat 42

"Elke vrouw moet streven naar maat 42"


http://img714.imageshack.us/img714/3020/maatje42.jpg


Een vrouw zou geen genoegen mogen nemen met het anorectische schoonheidsideaal. In plaats daarvan moeten ze streven naar rondingen, een zandloperfiguur en maat 42. Dat is de mening van de Britse minister Lynne Featherstone. "Het moet gedaan zijn dat vrouwen zich te kort voelen schieten omdat ze niet graatmager zijn."


Featherstone verwijst met haar statement naar de voluptueuze Mad Men-actrice Christina Hendricks (Joan Holloway in de serie), die met haar goed geproportioneerde lichaam vriend, vijand, man en vrouw overtuigt.

Zelfs het gerenommeerde magazine Esquire ging voor de bijl en benoemde Hendricks prompt als 'meest sexy vrouw ter wereld'. "Christina is gewoonweg geweldig, en vrouwen zouden haar als rolmodel moeten zien."

"Te vaak voelen vrouwen zich ongelukkig over hun lichaam en hun gewicht, omdat het enige vergelijkingspunt de onbereikbare lichamen van celebrities en modellen zijn. Dat brengt serieuze gevaren voor de fysieke en psychische gezondheid met zich mee, inclusief eetstoornissen. Gevaren die een heel leven hun stempel kunnen drukken."






Begeleidende tekst
Featherstone meent het, en wil de druk op magazines opvoeren om (te) magere modellen niet langer te gebruiken voor reclame of illustratie. Foto's die bewerkt zijn zouden een stempel moeten dragen, met een bijhorende tekst die waarschuwt dat de lichamen op de foto onrealistisch zijn, en slanker gemaakt werden om bepaalde delen in de verf te zetten. 

"Kinderen en jonge vrouwen moeten gewaarschuwd worden voor airbrushing, zodat ze zich kunnen wapenen tegen de beelden die ze zien en geloven dat een taille van 60 centimeter echt mogelijk is. Want dat is niet zo."

Persvrijheid
Is dat geen censuur, of ten minste een inbreuk op de persvrijheid? "Ze hebben het recht te printen wat ze willen, maar vrouwen en meisjes hebben ook het recht zich goed te voelen in hun eigen lichaam. Op dit moment wordt hen dat recht ontzegd", verdedigt Featherstone zich.

Gedragscode
"Bovendien breken de magazineuitgevers de gedragsregels omdat ze mensen misleiden en potentieel beschadigen door onrealistische, vervormde en aangepaste beelden te publiceren zonder enige vorm van kritiek. Advertenties zouden volgens de standaardcode geen enkel kind mogen blootstellen aan mentale, fysieke of morele schade, maar er worden wel volop advertenties geprint die onbereikbare schoonheidsidealen tonen in tienermagazines", klinkt het nog fel.






Is het voldoende?
De kruistocht van Featherstone is nobel, maar de vraag is of begeleidende tekst bij onrealistische foto's wel voldoende is. Een beeld is vaak zoveel sterker dan woorden, en ook al wordt het genuanceerd, de foto heb je ondertussen toch maar gezien. Om nog maar te zwijgen van de culturele idealen van de Westerse maatschappijen, die niet zomaar zullen veranderen.


27-07-2010 om 13:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taylor Momsen is het nieuwe uithangbord voor Galliano


Taylor Momsen is het nieuwe uithangbord voor Galliano


http://img18.imageshack.us/img18/5648/taylormomsenm.jpg



De Amerikaanse actrice Taylor Momsen wordt het uithangbord voor John Galliano. De 'Gossip Girl'-ster zal een nieuw parfum promoten.

Galliano heeft voor de 16-jarige actrice gekozen omdat ze "rebels" is en "anders durft zijn". Het is nog niet bekend voor welk parfum Momsen reclame zal maken.

Taylor Momsen werd onlangs ook het gezicht van 'Material Girl', de kledinglijn van Madonna. (br.she)




26-07-2010 om 12:18 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
24-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees trendy met de debardeur

Wees trendy met de debardeur



Old-fashioned gebreide truien met funky design zijn helemaal in. Klassiek, netjes, maar toch very up-to-date, zo kan deze kledingstijl samengevat worden. Het Belgische merk Morrison en het jongere broertje Howlin' geeft onder meer de klassieke debardeur een tweede leven.





In 1981 richten Ann en Stefaan Olyslager het label Morrison op met als specialisatie hoogkwalitatief Schots breiwerk. De zonen Jan en Patrick herlanceren in 2009 met het zustermerk  Howlin'. Ze blazen nieuw leven in het traditionele merk maar laten zoals toen de truien nog steeds breien in kleine fabriekjes en familiebedrijven in de Schotse hooglanden.







Jan en Patrick zorgen voor een nieuwe schwung in het familiebedrijf. Met Howlin', wat zoveel wil zeggen als "vies geurtje" in het Schots, brengen de broers de nodige dosis ironie in het merk. De retro dikke pulls, klassieke debardeurs en stijlvolle hemden krijgen hippe designs in felgekleurde breisels en een gecentreerde snit. Donkergele, koningsblauwe en felrode patronen contrasteren perfect met muisgrijs, beige of bruin. Je outfit maak je compleet met een bijpassende sjaal, das of muts.







De collectie is grotendeels voor mannen maar er zijn ook enkele stukken voor vrouwen. De broers hebben een flagshipstore in de Nationalestraat in Antwerpen, waar ze je graag bijstaan met persoonlijk advies. Ook in het buitenland kan je de collecties kopen. Van Zwitserland tot Japan. Zelfs bij Bloomingdales in de Verenigde Staten zijn ze te vinden. Meer info op www.morrison.be en www.howlin.be



24-07-2010 om 12:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armani bewijst dat strakke zwembroek helemaal terug is

Armani bewijst dat strakke zwembroek helemaal terug is





De koning van de couture Giorgio Armani waagt zich op vakantie aan de nieuwste trend qua badmode voor mannen: de strakke zwembroek. Helaas voor de 76-jarige man is zijn lichaam niet zo strak als dat van Cristiano Ronaldo en David Beckham die dit soort badmode voor Armani moeten promoten.






De strakke zwembroek is al langer trend, celebs als Rod Stewart en voetbalsterren Andres Iniesta en Cristiano Ronaldo hebben dit gelanceerd. Het gevolg is dat dit niets verhullend kledingstuk momenteel de Europese stranden verovert. De afgelopen zes maanden verviervoudigde de online verkoop van dit kleine kledingstuk. Helaas beschikt niet elke man over een goddelijk lichaam als de gemiddelde jonge voetballer. Dat dus ook het geval is bij Giorgio Armani, hoewel hij er nog goed uitziet voor zijn leeftijd. Ondanks zijn bruine tintje en zijn zwembroek uit de laatste designercollectie badkledij van Armani kan de bekende mode-ontwerper zijn jongere concurrenten toch niet evenaren.

De modekoning rust momenteel even in Spanje met vrienden uit van zijn drukke modecarrière.



23-07-2010 om 13:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worden Duitse klompen de nieuwe Crocs?

Worden Duitse klompen de nieuwe Crocs?





Mooi zijn ze niet, comfortabel wel: de Wörishofer-klomp, een evergreen sinds de jaren '70. Ze worden geassocieerd met bomma's en boerinnen, maar sinds Maggie Gyllenhaal en Kirsten Dunst er mee werden gespot, beloeren verschillende celebs de schoenen. Zouden ze, of zouden ze niet? Wordt het een nieuwe trend, of niet?


Op het eerste zicht lijkt de kans klein, maar de plastieken Crocs met gaatjes waren ook niet moeders mooiste, en toch veroverden ze in geen tijd de hele wereld. Uiterlijk is duidelijk niet alles, ook niet in schoenenland. Een probleem is wel dat ze (nog?) niet overal verkrijgbaar zijn, wat de opmars enigszins kan stoppen.

50 procent
Aan de andere kant kosten de schoenen nog geen 50 euro, én zagen verkopers de verkoop ervan met de helft toenemen in de laatste twee jaar. Jong en oud: beide kopen ze.

Tegenpool
Is deze klomp dan het antwoord op de torenhoge schoenen en de voetpijn die ermee gepaard gaat? Want daar lijkt het wel op. Met zijn kurkzool, steun aan de wreef en zonder een hak, is de Wörishofer-klomp de absolute tegenpool van elke stiletto.



 




Podologen juichen het orthopedische schoeisel dan ook toe: de open sandaal laat de voeten ademen en is beter voor de algemene gezondheid.


Rijtje
Misschien wordt de Wörishofer de nieuwste toevoeging in het rijtje 'lelijke' schoenen, naast de Crocs, de populaire Uggs, Birkenstocks en Dr Scholls. (br.hln)




22-07-2010 om 16:04 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tourslipjes moeten uit straatbeeld verdwijnen

Tourslipjes moeten uit straatbeeld verdwijnen



De reclamecampagne van lingeriefrabrikant Sloggi met slipjes in de kleuren van de klassementstruien van de Tour moet uit het straatbeeld verdwijnen.

De Jury voor Ehtische Praktijken inzake Reclame (JEP) ontving klachtenbrieven over de reclameborden die sinds de start van de Tour de France in ons land te zien zijn. Volgens de JEP doet de reclame afbreuk aan "de menselijke waardigheid van de vrouw".
 
Sloggi betreurt de beslissing en is verwonderd dat slechts een paar klachten voldoende waren om de campagne te laten stoppzetten. "Mocht de campagne een haast nationale heisa hebben veroorzaakt die de JEP bedolven zou hebben onder een berg van verontwaardigde klachten, dan zouden wij het verbod op de campagne best begrepen hebben", aldus PR-verantwoordelijke Ann Raemaeckers.
 
Het reclamebureau RCA gaat wellicht niet in beroep tegen de beslissing van de JEP. De campagne was slechts voor twee weken gepland.



22-07-2010 om 15:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier soorten trendy jurken voor de herfst

Vier soorten trendy jurken voor de herfst


Balmain.


Terwijl gewone mensen nog volop genieten van de zomer, de zon en de luchtige kledingstijl die daar bij hoort, buigt de modewereld zich alweer over wat we komende herfst en winter zullen dragen. Veel jurkjes blijkbaar, en dit zijn de vier trends:



Chanel.
Chanel.


Midi-lengte
Deze jurken komen tot halverwege je schenen, en geven je een statige, ietwat preutse uitstraling. Als je groot genoeg bent tenminste, want voor wie kleiner is dan 1,70 meter is deze lengte geen cadeau. Te combineren met hoge pumps of enkellaarsjes, dat spreekt voor zich.



Stella McCartney.
Stella McCartney.



Babydoll-jurkjes
Voor wie gelooft in een warme winter, biedt het babydoll-jurkje een aantrekkelijke mogelijkheid. Kort, elegant, een tikje speels en relatief flatterend: er zijn ergere opties. Wie met nylons niet genoeg heeft, kan het jurkje eventueel ook combineren met een jeans of een paar (dikke) leggings
.



Balmain, de korte naveldiepe jurk.
Balmain, de korte naveldiepe jurk.



Naveldiep
Deze lange jurken lijken enkel geschikt voor rode lopers en bals. Met een lengte tot op de grond en een decolleté tot aan de navel, zijn ze erg sexy en elegant, maar nauwelijks draagbaar in het echte leven. De korte cocktailversies daarentegen zijn een zeer goede optie voor de eindejaarsfeesten.



Ann Demeulemeester.
Ann Demeulemeester.



Gothic
Zwart blijft ondanks alles het overheersende kleur, en in zwart leer krijgt het algauw een gothic uitstraling. Hoog gesloten, lang en eventueel met veel riempjes en frutsels: dit zal maar een niche aanspreken.




http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/11/9/10/media_xl_3805255.jpg?20100720151923





22-07-2010 om 12:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat Beckham binnenkort opnieuw uit de kleren?


Gaat Beckham binnenkort opnieuw uit de kleren?


http://img834.imageshack.us/img834/967/davidbeckham.jpg


Geruchten doen de ronde dat voetbalster David Beckham opnieuw uit de kleren zal gaan voor een onderbroekenmerk.

Volgens De Telegraaf zou Beckham gezegd hebben dat er mogelijk een nieuwe campagne komt. "Maar die zal niet voor Armani zijn", klinkt het.

Vorig jaar maakten David en Victoria Beckham samen reclame voor het Italiaanse merk. De lingeriefoto's verschenen toen op reclameborden over de hele wereld.

21-07-2010 om 15:43 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
20-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksueel poseert naakt in Vogue

Transseksueel poseert naakt in Vogue



Het modeblad Vogue pakt uit met een opmerkelijke fotoshoot. Niet alleen poseert Lea poedelnaakt, maar is het model ook transseksueel.


Givenchy ontwerper Ricardo Tisci heeft een bijzondere boon voor zijn persoonlijke assistante, Lea voordien Leo genaamd. Volgens haar beschikt de transseksueel over heel wat modetalent en oogt ze uiterst vrouwelijk met aristocratische trekjes. De dame werd door haar baas al ingezet in de herfstcampagne van Givenchy en was te zien in de Italiaanse Vanity Fair.





De modebijbel Vogue wist Lea opnieuw te strikken. Volgende maand verschijnt ze in het magazine onder de titel 'Lea, born again'.



20-07-2010 om 13:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delvaux doet het zonder modellen

Delvaux doet het zonder modellen


http://img833.imageshack.us/img833/7224/delvaux.jpg


Geen modellen in de nieuwe campagne van Delvaux: het ledermerk fotografeerde vrouwen uit hun eigen atelier.

Voor hun nieuwe 'Toujours'-lijn haalde Delvaux de inspiratie binnenshuis. De lijn werd getekent door artistiek directeur Veronique Branquino, en voor de campagne werd beroep gedaan op vrouwen uit het eigen bedrijf. Leuke, inspirerende vrouwen van vlees en bloed, dus.

De 'Toujours'-collectie van het merk is een moderne, eigentijdse lijn voor vrouwen die druk in het leven staan. De verschillende modellen werden genoemd naar de dagen van de week: samedi, dimanche, mercredi, lundi en vendredi. De lijn is ook iets goedkoper dan de klassieke tassen van Delvaux: prijzen variëren tussen de 350 en de 750 euro. (br.Het Nieuwsblad)



20-07-2010 om 10:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga krijgt geen parfum bij ons


Lady Gaga krijgt geen parfum bij ons


http://img514.imageshack.us/img514/8560/ladygaga2w.jpg


Lady Gaga krijgt dan toch geen eigen parfum, althans niet in samenwerking met het beautybedrijf Coty.

Coty ontkent met kracht alle geruchten over een mogelijke samenwerking tussen het bedrijf en de zangeres. Volgens hen zijn er geen vergevorderde gesprekken en zal er dus ook geen Lady Gaga-parfum bij Coty komen. Eerder beweerden diverse Amerikaanse modewebsites dat Gaga binnenkort een eigen geurtje op de markt zou brengen. (br.she)



18-07-2010 om 15:35 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
17-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Midi-rokken vervangen maxi-jurken


 'Midi'-rokken vervangen maxi-jurken


http://img94.imageshack.us/img94/2772/rokxe.jpg


Deze zomer hullen fashionista's zich nog massaal in maxi-jurken, maar vanaf het winterseizoen worden de rokken weer een ietsiepietsie korter.






De zogenaamde 'midi'-rokken zullen de maxi-zomermode vervangen. Een midi-rok komt tot halverwege de kuiten, en wordt voornamelijk gedragen met een brede riem waardoor de taille mooi uitkomt.


Een beetje preuts en saai? Daar lijkt het wel op, maar Louis Vuitton (foto) bewees dat het ook sexy kan. Voorstanders beweren dat dit soort rok ook heel stijlvol en elegant kan zijn. In elk geval komt met de rok weer een beetje retro in de mode geslopen.


Want wie ziet niet de gelijkenis met de jaren '50, toen vrouwen de hemdjes braaf in hun (wijde en ritselende) rokken stopten, en het geheel afwerkten met een brede riem? Met dit verschil dat het volume behoorlijk minder is.


Zo werd de rok dan ook het vaakst gespot: met een bloesje of shirt strak ingestopt, een nette riem met grote gesp en een losse rok in A-lijn, gecombineerd met lage pumps. Al zijn varianten natuurlijk mogelijk, zoals een gegespte vest of een strakke rok of de combinatie met enkellaarsjes.


Het bleef ook niet bij rokken, of bij uitbreiding bij jurken. Lagerfeld tekende voor Chanel (zie fotoreeks) zelfs een reeks wollen winterjassen, die gedragen met korte, losse laarsjes, het summum van elegantie lijken te zijn.







Maar zullen vrouwen de rokken ook dragen op regenachtige herfstdagen en/of strenge winterdagen, of grijpen ze terug naar de vertrouwde broek? (br.hln)



17-07-2010 om 13:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge hakken wisselen voor lage schoenen beschadigt de kuiten

Hoge hakken wisselen voor lage schoenen beschadigt de kuiten



In de zakelijke disctricten van New York of Londen is het geen ongewoon zicht: nette zakenvrouwen die hun hoge hakken wisselen voor ballerina's, slippers of zelfs sportschoenen voor ze naar huis wandelen.


Op het eerste zicht een logische keuze, zeker als je meer dan een kwartier moet stappen. Maar voor het lichaam is het net de slechte keuze.


"Vrouwen die meestal rondlopen op hoge hakken, kunnen hun spieren beschadigen door op lage schoenen of blootsvoets rond te lopen", aldus wetenschapper Marco Narici in Journal of Experimental Biology.


Dat komt omdat na verloop van tijd, na het lange tijd dragen van hoge hakken, de kuitspieren inkorten en verzwakken. Hoge hakken doen je namelijk op je tenen lopen, wat de afstand tussen de enkels en de achterkant van de knieën verkort.


De kuiten korten gemiddeld 13 procent in, als een vrouw twee jaar lang vijf dagen per week hoge hakken draagt. Ook wie lage hakken draagt (4 à 5 centimeter) kan op lange termijn spierschade oplopen. Wie dan plat gaat lopen, rekt die verkorte spieren uit, wat pijn en ongemak kan veroorzaken.



 http://img231.imageshack.us/img231/3374/platteschoenen.jpg



Volgens de wetenschappers is de verkorting permanent, tenzij je elke avond de spieren stretcht. Dat kan gemakkelijk op een trap. Je plaatst één voet op een trede, en de andere op de trede erboven. De hiel van de eerste voet hangt over de tree, en wordt lichtjes naar beneden geduwd. Dit rekt de kuitspieren uit. Herhaal verschillende malen voor beide voeten.

Een andere manier om spierschade te vermijden is nooit meer lage schoenen drageb... of nooit aan hoge hakken beginnen.




17-07-2010 om 10:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheim van perfecte benen Gwyneth Paltrow? Make-up

Geheim van perfecte benen Gwyneth Paltrow? Make-up





Gwyneth Paltrow gaf onlangs toe dat ze make-up op haar benen smeert om deze mooier te maken. Dit zorgt voor een gevoel van opluchting bij heel wat vrouwen, nu blijkt dat ook celebs middeltjes nodig hebben om hun tekortkomingen te verdoezelen.



Met make-up...
Met make-up...



Make-up voor je benen is de middenweg tussen een natuurlijke look en zelfbruiners. Als je kiest voor een dikke foundation camoufleer je littekens, vlekken en spataders, een luchtiger product laat je benen stralen. Het effect blijft natuurlijk niet erg lang, maar je kunt fouten wel meteen wegwassen.



... zonder make-up.
... zonder make-up.


Tegenwoordig heb je speciale foundations op de markt voor je ledematen als 'Face and Body Foundation' van MAC of 'No Streaks Bronzer Dry Body Mist' van Ambre Solaire.



16-07-2010 om 14:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooral mannen laten zich gaan tijdens zomersolden

Vooral mannen laten zich gaan tijdens zomersolden



Halverwege de solden hebben de handelaars een omzetstijging van 1,5 procent geboekt tegenover de vorige zomersolden, meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. Fedis bevestigt dit nieuws en zegt dat vooral mannenspullen vlot over de toonbank gaan.

"Door het aanhoudende mooie weer gaan vooral de typische zomerspullen zoals topjes, rokjes, kleedjes, shorts en sandalen zeer vlot over de toonbank", zegt het NSZ in een persbericht. "Verwacht wordt dat in de tweede helft van de solden vooral de lentecollectie zal verkocht worden."
 
Volgens het NSZ verwachten de meeste handelaars voor de volledige soldenperiode "een gelijke of betere omzet dan vorig jaar". Toen werd ook gesproken van een goed resultaat. Van de handelaars zou 57 procent tijdens deze soldenperiode evenveel verkopen als vorig jaar, 14 procent zou uitgaan van een meerverkoop.


Ook Fedis, de Belgische federatie van de distributie, zegt dat tijdens de eerste twee weken van de solden is meer verkocht dan vorig jaar.
Na precies twee weken van koopjes is de balans voor de verkopers van kleding, schoenen en accessoires positief. De meeste Fedis-leden hebben meer of dezelfde omzet gedraaid dan vorig jaar. De hitte van de voorbije dagen zorgde er wel voor dat de koopwoede van de eerste dagen wat is geluwd.


Volgens Fedis zijn zomerartikelen bijna volledig uitverkocht. Vooral topjes en shorts en zomerjurkjes doen het goed, net zoals badmode. Opvallend is voorts dat de mannenspullen erg in trek zijn, blijkbaar hebben veel mannen op de solden gewacht om zich een nieuwe outfit aan te schaffen.

De klanten bleken de afgelopen twee weken ook graag in de shoppingcentra, met airco, te vertoeven. De solden duren nog tot 31 juli



16-07-2010 om 01:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga krijgt eigen parfum

Lady Gaga krijgt eigen parfum


http://img411.imageshack.us/img411/9320/ladygagadu.jpg


Fans van Lady Gaga kunnen binnenkort net zo excentriek ruiken als hun idool. De zangeres zou namelijk op de proppen komen met een eigen parfum.

Hoe het parfum precies zal heten of ruiken is nog niet bekend. Maar volgens insiders zou de zangeres in vergevorderde gesprekken met Coty Beauty verwikkeld zitten. Coty was ook verantwoordelijk voor de parfums van Kate Moss, Kylie Minogue en Sarah Jessica Parker. (br.she)



16-07-2010 om 01:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 vrouwenleven= 100 nieuwe kapsels

1 vrouwenleven= 100 nieuwe kapsels



De gemiddelde vrouw meet zich in haar leven 104 keer een andere snit aan. Twee keer per jaar knipt ze haar haardos op, kleurt of verkort ze haar lokken, zo blijkt uit een Britse rondvraag. Al kiest ze daarbij zelden voor dramatische veranderingen.


De belangrijkste redenen om zich een andere haarsnit aan te meten, zijn uit verveling of omdat er een punt achter een relatie werd gezet. De gemiddelde vrouw probeert ook drie verschillende haarkleuringen: 1 op 4 experimenteert zelfs met maximaal vijf tinten.


Volgens Andrew Collinge, de Britse kapper die de rondvraag liet uitvoeren, gebruiken vrouwen hun kapsel als een manier om hun uiterlijk te veranderen. Haar heeft immers een immense visuele impact. "Al zijn vrouwen zeer voorzichtig, volgens mijn gevoel kiezen vrouwen zelden voor dramatische veranderingen, maar kiezen ze voor regelmatige, kleinere aanpassingen aan hun looks. Door de lengte aan te passen, kan je al een moderne textuur bekomen, net als door meer lagen te knippen. Zelfs een andere brushing geeft al een nieuw effect.


Vrouwen trekken voor allerlei redenen naar de kapper, maar de impact van trends op  de catwalk of de voorbeelden van celebs, zijn niet te onderschatten. Verandering is echter niet altijd de beste optie, bijna drie kwart van de vrouwen betreurt één van hun haarsnits.


De meest populaire snit bleek het lange haar met de pony te zijn, 69 procent opteert tijdens zijn leven ooit eens voor deze look. 58 procent is van plan om hun huidige stijl te veranderen in de nabije toekomst, 56 procent wil wel eerst het advies van de kapper afwachten. (br.nina)



15-07-2010 om 11:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomertrend: een grote kont

De zomertrend: een grote kont





Tal van sterren met een ronde kont laten deze zomer trots hun derrière zien. Het is zelfs een trend want bekende dames met een slanker achterste geven toe hier jaloers op te zijn.



 Kim Kardashian
Kim Kardashian


Serena Williams onthulde dat het jarenlang geduurd heeft voor ze haar rondingen accepteerde. Serena Williams: "Ik heb grote borsten en een enorme kont, ik zal er nooit als Venus uitzien. Vroeger was ik jaloers op haar, maar nu ben ik blij dat ik anders ben." Kim Kardashian houdt ook van haar achterste. "Op school werd ik er om gepest, maar nu apprecieer ik dit lichaamsdeel. Mijn moeder leerde me namelijk er trots op te zijn." De kont van Dannii Minogue zette uit sinds haar zwangerschap, maar dat vond haar vriend Kris Smith niet erg. De ultraslanke actrice Cameron Diaz gaf onlangs toe dat ze jaloers is op grote konten. Een recent boek illustreert deze trend, 'The Big But Book' bevat meer dan 400 foto's van vrouwenkonten, van Pamela Anderson tot Serena Williams.



Serena Williams
Serena Williams

 

De 13-jarige dochter van Madonna Lourdes weet ondanks haar jonge leeftijd heel wat over mode, zo hielp ze een modelijn die verkocht wordt bij het Amerikaanse grootwarenhuis Macy's te tekenen.  Haar blogs over haar favoriete ontwerpen worden door tal van experts gevolgd, haar nieuwste obsessie zijn shorts met jaren '80 look die je kont groot doen lijken. Dat is iets wat Jennifer Lopez niet nodig heeft. De celeb, die dankzij haar voluptueuze derrière bekend werd, showde vorige week haar troeven in hotpants op het strand van Malibu.



 Jennifer Lopez
Jennifer Lopez
 


Amerikaanse styliste en trendspotter Sharon Graubard zegt dat de trend van de grote kont niet snel zal verdwijnen. "Het is niet langer iets waar je je voor moet schamen. Door meer diversiteit bij de bevolking, wordt het schoonheidsideaal ook diverser. Andere culturen aanbidden al veel langer grote konten, denk maar aan Braziliaanse modellen.

Dus dames, deze zomer kun je je kont met veel fierheid op strand showen.



15-07-2010 om 00:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossingen om decolleté bij te sexy outfits te bedekken

Oplossingen om decolleté bij te sexy outfits te bedekken






De verkoop van kleding- en hulpstukken die een diepe decolleté bij uitdagende outfits moeten verbergen stijgt snel. Deze middeltjes, bijvoorbeeld een stukje stof dat je op je behabandjes speldt, moeten vooral vrouwen met grote boezem helpen zich minder sexy te kleden.


Het is geen geheim dat de mode-industrie vooral ontwerpen maakt voor graatmagere mannequins. Voor vrouwen met een grotere boezem is het bij deze outfits een uitdaging om niet te veel van zichzelf bloot te geven. Dit zorgt tegenwoordig voor een stijging in de verkoop van producten die helpen de boezem wat te verstoppen. Zo kun je nu een stukje stof kopen dat je op je behabandjes kan spelden en zo over je decolleté komt. Het heeft bovenaan wat kant en is verkrijgbaar in drie kleuren. Dit ziet er helaas wel wat goedkoop uit. Je kan het wel makkelijk kwijt in je handtas, wat handig is moest plots blijken dat je outfit te uitdagend is.



Bandeaubeha van American
Apparel.
Bandeaubeha van American Apparel.


Een beter en trendyer alternatief zijn de bandeaubeha's die je in tal van kleuren bij onder meer American Apparel kunt kopen.

Als dat niets voor jou is, kun je nog kiezen voor de 'bosom button'. Dit is een drukknopje dat je in de halsuitsnijding van een topje kunt naaien om je decolleté te verbergen. Deze zijn bezet met Swarovski kristallen in verschillende kleuren, wat meteen ook extra cachet aan je outfit geeft.



14-07-2010 om 11:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topless modellen met baard sieren de catwalk


Topless modellen met baard sieren de catwalk bij Patrick Mohr


http://img38.imageshack.us/img38/260/modellenmetbaard.jpg



De Duitse ontwerper Patrick Mohr is nooit om een stunt verlegen. Dit seizoen pakte hij uit met kale, topless modellen met baard.

Hoe val je op tijdens een Fashion Week? Je kan fabelachtige kledij maken, of je kan ervoor zorgen dat er gesproken wordt over je show voor een andere reden. De Duitse designer Patrick Mohr lijkt een van die ontwerpers die nooit tevreden is over zijn designs, en het dan maar ergens anders zoekt. Zo liet hij vorig jaar travestieten en daklozen zijn modeshow lopen en koos hij dit jaar voor een ander soort van choqueren.



  http://img822.imageshack.us/img822/7013/toplessmodellenmetbaard.jpg


Mohr bedekte al zijn modellen hun haar, plakte hen grote, pluizige baarden op, en omdat het toch niet zozeer om de kledij als wel om het spektakel ging liet hij sommige modellen zelfs topless de catwalk betreden.  (br.she)



12-07-2010 om 20:20 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hoort in de strandtas?

Wat hoort in de strandtas?


 


Wie  op reis vertrekt of een een dagje naar het strand trekt, neemt maar beter de juiste beautyproducten mee. Neem de tijd om je tijdens de vakantie goed te verzorgen, zo zie je er na enkele dagen gegarandeerd super uit.

Zonneproducten
Onmisbaar in elke tas is een goede zonnecrème. Niemand wil er als een rood kreeftje bijlopen, de zon zorgt op termijn voor huidveroudering en rimpels. Daarom kunnen we ons beter ten volle beschermen met een hoge beschermingsfactor. Gebruik een speciale crème voor het gelaat, deze bevatten vaak rimpelbestijders of anti-verouderingsingredienten.

After sun
De zon droogt de huid uit. Het is uiterst belangrijk om het velletje nadien te hydrateren en te herstellen met een aftersun. Het verkoelt de huid en geeft het opgedane tintje vaak een mooie glans.

Lippenbalsem
De huid van de lippen is één van de meest gevoelige delen en kan makkelijk verbranden. Een lippenbalsem met een beschermingsfactor is echt wel een vereiste en dient regelmatig aangebracht te worden.







Waterproof mascara
Wie wil schitteren op het strand, mag gerust wat zonnemake-up gebruiken. Een waterproof mascara is een minimum en maakt dat je nooit uitgelopen randen krijgt door het zwemmen of het transpireren.

Oil-blotting papiertjes
De huid produceert veel talg als we meer gaan zweten. Wie een glimmend gelaat niet ziet zitten, kan speciale vloeipapiertjes gebruiken voor het gezicht om talg te absorberen.

Haarbescherming
Ook je haar krijgt af te rekenen met de kwalijke gevolgen van de zon. Wie niet met een strooien dakje wil rondlopen, kan een speciaal haarproduct overwegen met UV-bescherming. Ook een aftersun haarmasker of speciale shampoos in de zon doen wonderen. Haal voordeel uit de zon door een leave-in conditioner of masker te gebruiken. De warmte van de zon zal de werking van het product versterken. Aan het einde van de dag heb je superzacht haar. Al even efficiënt is het dragen van een hoedje of pet.

Ontharen
Ben je langer op vakantie? Neem dan beslist een ontharingsproduct mee. Een scheermesje wil nog wel eens een geïrriteerde huid opleveren, een crème of lotion doet dit meestal niet.

Scrub
Door de huid van gezicht en lichaam te scrubben, verwijder je dode huidcellen. Wanneer die verdwenen zijn, wordt je mooier bruin en krijg je een gezonde glans. Scrub twee keer per week voor het beste resultaat. Je kunt eventueel ook zand op het strand gebruiken, maar doe dit niet voor je gezicht, daarvoor is zand te grof.



12-07-2010 om 02:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk badpak past bij jouw model?

Welk badpak past bij jouw model?


http://img130.imageshack.us/img130/7779/badpak.jpg


Een badpak kiezen is vaak erg lastig. Je kan maar moeilijk iets camoufleren en al je probleemzones worden extra in de verf gezet. Toch kan je met enkele handige tips zeker en vast een badpak voor jouw model vinden.

Wanneer je bijna geen taille hebt, is het noodzakelijk om voluit te gaan voor optisch bedrog. Kies dus best een broekje met een hoge uitsnijding of eentje dat je op je heupen moet vastknopen. Zo creëer je diepte en krijgt je lichaam meteen wat meer vorm. Zorg ervoor dat je badpak of bikini steeds supervrouwelijke vormen heeft en laat sportievere modellen aan de kant liggen.
Buikje

Vrouwen met een buikje trekken dan weer best de aandacht naar een ander lichaamsdeel. Kies ook steeds voor erg stevige badpakken. Heel wat merken hebben een afslankende lijn in hun gamma zitten met een verstevigende wand ter hoogte van de buik. Zo krijg je een plattere buik zonder al te veel moeite. Qua kleur ga je best voor een soberder kleur die afslankend werkt, marineblauw, donkerbruin en zwart zijn daarbij ideale kleuren.

Heb je last van stevige schouders? Doe dan alles om de aandacht hiervan af te leiden door bijvoorbeeld voor een haltertop te kiezen. Toch geen fan van dit soort zwemkledij, kies dan voor erg brede bandjes. Zo breng je die schouders meteen in proportie.
Benen

Heb je kortere benen? Ga dan voor hoog uitgesneden badpakken en vermijd zeker en vast shortjes. Zij maken je benen enkel maar kleiner, dikker en stomperig. Vrouwen met brede heupen moeten het accent naar boven proberen trekken, zodat alles beter in proportie lijkt. Ook strandrokjes zijn een optie voor deze vrouwen, omdat ze als geen ander de probleemzone helpen verhullen.

Grote borsten moeten de juiste ondersteuning krijgen, kies daarom steeds voor een badpak of bikini met halters en zorg dat je de juiste maat hebt. Er is niets zo onsexy als een halve borst, die onderaan de bikini komt piepen. Vermijd drukke prints en kies voor een badpak waarbij de aandacht eerder naar je taille wordt getrokken. Vrouwen met kleine borsten moeten dan weer net het tegenovergestelde hebben. Zij staan prachtig in een bikini met heel veel franjes en fronsjes in de meest drukke kleuren. Ook push-up bikini's zijn een waar genot voor kleine boezems. (br.she)



10-07-2010 om 10:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recessionista geen hype, maar een trend

Recessionista geen hype, maar een trend



Sinds de economische crisis is het voor 'recessionista' al vaker gevallen. Uit een recente online bevraging bij 700 vrouwen blijkt dat de fashionista die ook de goedkope ketens afschuimt en wel degelijk let op haar geld nu ook echt bestaat.


Eén op drie bezit een kledingsstuk dat minder dan één euro heeft gekost. De helft zou nooit meer dan 250 euro aan één outfit spenderen, voor een op zes is de limiet zelfs 125 euro. Het aantal vrouwen dat meer dan 600 euro zou uitgeven aan één jurk is amper 3,4 procent.


De meeste vrouwen blijven hun vroegere, duurdere uitgaven wel koesteren. De favoriete kledingstukken blijven gemakkelijk tien jaar in een kast hangen. Zeven op de tien vrouwen verkiezen dan ook de kleren die hen zelfvertrouwen geven. Tien procent kiest kledij die hen sexy doet voelen.


"De opkomst van de recessionista was geen fase, het is een trend. Het is een levensstijl, een nieuwe manier van shoppen" aldus Yvonne Gillon. En er is geen beter moment om recessionista te zijn, dan tijdens de solden die kunnen oplopen tot 70 procent.

Wie het slim aanpakt kan de degelijke basisstukken voor jaren gebruiken, en de outfits opvrolijken met hier en daar een modieus item.



09-07-2010 om 12:55 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
08-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 signalen dat je een modesnob bent

10 signalen dat je een modesnob bent


http://img709.imageshack.us/img709/7137/dior1b.jpg


Een passie voor mode is een ding, maar een modesnob is een ander. Wanneer gaat je interesse voor mode te ver? Wanneer hecht je meer belang aan een merk dan aan een snit? Ben jij echt een modesnob? Deze tien signalen wijzen daar alvast op!

1)    Je noemt je huisdier naar een modemerk
De kat Gucci, de hond Armani en de goudvis Valentino... als de huisdieren in je leven je lievelingsmerken reflecteren, in naam, voeding én kledij, dan ben je zeker geobsedeerd.

2)    Vogue is je bijbel
Bij twijfel, aarzeling of een beslissing raadpleeg je Vogue om je op de juiste weg te zetten. Een restaurant bezoek je niet als het niet in Vogue stond, je leest enkel boeken en films die in dat blad gerecenseerd werden en uiteraard koop je enkel de kledij die daar te zien is, in dié combinatie. Ook al ga je er failliet aan, het is het enige dat je gelukkig maakt.

3)    Verzekering voor je zonnebril
Je nieuwe zonnebril is uberhip, supermooi en megaduur. Daarom draag je hem nooit, uit schrik dat er een kras op komt. Voor de zekerheid nam je een verzekering voor als iemand hem zou stelen. Want wie wil nu niet zo'n designer zonnebril, toch?

4)    Modevakantie
Je plant je vakanties rond shoppen, kleren en geld uitgeven. Milaan en Parijs zijn je favoriete bestemmingen, telkens toevallig tijdens Fashion Week.

5)    Weggooien
Alles dat uit de mode is, gooi je weg of geef je weg.  Basisstukken? Nooit van gehoord. Kledij met een herinnering koesteren? Een duur stuk proberen in een nieuwe trend passen? Waar moeten de nieuwe kleren dan komen?

6)    Verstoppen
De rekening van de Visakaart, de rekeningetjes in de zakken, de labels met de prijs op: alles verdwijnt op magische wijze, zodat je zeker niet geconfronteerd wordt met de totale prijs.

7)    Je voeten haten je
Je draagt alleen 'must have'-schoenen, lees: met torenhoge hakken van bepaalde, zeer beroemde schoenenontwerpers. Je voeten laten rusten met comfortabele schoenen of doodgewone slippers komt niet in je op, nee, je draagt deze schoenen de hele dag en de hele nacht. Uiteraard doen je voeten dan pijn!

8)    De kleren maken de man
Een man is maar zo interessant als zijn kleren. Hoe sexy, slim, grappig en rijk hij ook is, als zijn schoenen van het verkeerde merk komen, kan hij inpakken.

9)    Ketens
Je weigert vierkant in de buurt van kledingketens te komen, zelfs niet voor een onderbroek of pyjama.

10)    Aangesproken
De verkoopsdames in de designerboetieks kennen je naam, sterrenbeeld en weten dat je moeder in het ziekenhuis lag. En tuurlijk leggen ze iets voor je opzij, als je het niet kan betalen... (br.nina)




08-07-2010 om 17:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fris en stralend tijdens elke hittegolf

Fris en stralend tijdens elke hittegolf



De temperaturen beloven opnieuw heet te worden en dat zal je make-up geweten hebben. De foundation plakt, de mascara loopt, het parfum is niet meer te herkennen en wie weet nog welke crème je moet gebruiken?

Christine Thyange van Ici Paris XL Benelux deelt haar schoonheidsgeheimpjes om straks stralend en fris elke hittegolf te weerstaan.

1. Reinig je gezicht grondig. Gebruik lichtere texturen zoals een gel of een mousse.

2. Hydrateer je huid. Om de hydraterende verzorging sneller en beter door de huid te laten opnemen, breng je hem aan op een vochtige huid. Een tonic gebruiken is dus een goed idee: hij neutraliseert immers kalk en voorkomt het trekken van de huid. Hij bevochtigt je gezicht en zorgt ervoor dat de vochtinbrenger sneller in de huid dringt wanneer deze vlak na de tonic wordt aangebracht.

3. Een frisse teint krijg je door foundations te vermijden die uitlopen en de huid verstikken. Gebruik een primer of make-upbasis en meng hem met wat foundation. De textuur van de primers - die in de winter onder de foundation worden gebruikt - is veel vloeibaarder en lichter.

4. Gebruik geen kohlpotlood: dat is vetter en dus zwaarder in de zomer. Geef de voorkeur aan waterproof of siliconenpotloden die beter geschikt zijn tegen de warmte.

5. Gebruik parfum, maar vermijd de klassieke eau de toilette of eau de parfum.
-  Kies voor de minder sterke eau d'été.
-  Parfumeer je ook anders. Gebruik de lichaamsproducten van de parfums, de melk, de spray of de deodorant, die je een
subtiele en lichtere geur geven.
-  Stimuleer je lichaam met dynamiserende en frisse geuren zoals een eau de cologne - er bestaan verschillende versies - of een eau dynamisante.  (br.nina)



07-07-2010 om 23:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo Boss wil ook maatpakken verkopen


Hugo Boss wil ook maatpakken verkopen


http://img683.imageshack.us/img683/9370/hugobossf.jpg


Hugo Boss, maker van exclusieve confectiekleding, wil ook maatpakken gaan verkopen. Dat heeft topman Claus-Dietrich Lahrs aangekondigd in het Duitse weekblad Wirtschaftswoche.

Het experiment start in 2011 in Azië. Nadien zal het merk met de maatpakken de oversteek maken naar de Verenigde Staten. Hugo Boss neemt zich voor 50 tot 60 nieuwe winkels per jaar te openen. Een maatpak zal minstens 2.500 euro kosten.
Onlinewinkels

Met deze nieuwe activiteit wil het modemerk de wereldwijde omzet, die nu schommelt rond 1,5 miljard euro, tegen 2015 opdrijven naar 2,5 miljard euro. En ook op het net maakt de Duitse groep zijn intrede. Binnen de drie jaar wil Hugo Boss met nog op te richten onlinewinkels minstens 50 miljoen euro extra omzet realiseren.(br.she)



07-07-2010 om 12:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy met de fietsbroek

Trendy met de fietsbroek





Dragen we binnenkort de fietsbroek? Wel als het van de huidige mode-ontwerpers afhangt. De fietsbroek wordt her en der op de catwalks gespot. 

Volgens de modekenners bij Styletoday wordt de fietsbroek binnenkort 'hot'. Op de catwalk passeerde de broek in soorten en maten, gaande van oranje bij Sonia Rykiel tot de zwarte variant van Jean Paul Gaultier.



http://img62.imageshack.us/img62/773/fietsbroek.jpg


Hoe te dragen
Is de fietsbroek draagbaar? Wie over een slank figuurtje beschikt, kan er zeker mee weg. Anderen zoeken beter hun heil onder een jurkje dat net te kort is om zonder broek te dragen. (br.hln)



06-07-2010 om 11:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikkembergs bundelt visie over mode en voetbal in boek

Bikkembergs bundelt visie over mode en voetbal in boek


http://img195.imageshack.us/img195/7448/bikkembergsdirk.jpg


Dirk Bikkembergs is alombekend door zijn combinatie van voetbal en mode. Nu heeft de modeontwerper zijn ideeën over mode samengevat in een boek.

Professionele voetballers fungeerden al vaak als model in zijn shows, hij bracht een modeshow in het befaamde Camp Nou-stadion van voetbalclub FC Barcelona en hij kocht zelfs een eigen voetbalteam: FC Bikkembergs Fossombrone.

Kortom, Bikkembergs en voetbal zijn één. De ontwerper zet nu zijn visie op mode uiteen in het boek 'Football is fashion'. Het werk verschijnt in oktober, zowel in een luxeversie als in een gewone editie. (br.she)


05-07-2010 om 21:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je haar zomerklaar

Maak je haar zomerklaar



http://img819.imageshack.us/img819/4224/haar.jpg



De zon straalt aan de hemel, tijd voor een likje zonnebrandcrème op de snoet. Maar wat met je haar?

Je haar heeft enorm te lijden onder de schadelijke zonnestralen. Niet alleen droogt ze uit door de hitte en de UV-stralen, de kleur wordt ook nog eens dof en de lokken vaak onhandelbaar. Probeer je haar daarom steeds zoveel mogelijk bescherming te bieden door een hip hoedje of ander hoofddeksel te dragen.

Toch niet zo'n fan van die petjes en bandana's? Er zijn ook heel wat sprays op de markt die je haren extra verzorging bieden tijdens de zomermaanden. Zo is er de Brume Jour Protection, een beschermende spray voor gekleurd haar van Kérastase of de Color Extend Sun van Redken. Geen fan van al die extra producten? Dan kan je ook steeds wat zonnebrandmelk mixen met wat water en in een verstuifbus gieten. Dit mengsel geeft je lokken de nodige bescherming en zorgt meteen ook voor die zwembadlook.

Je shampoo vervang je tijdens de zomermaanden best door eentje voor droog of beschadigd haar. Je haar krullen, föhnen of stylen laat je ook best achterwegen, omdat dit je haar nog meer uitdroogt. Toch echt geen fan van de natuurlijke look? Probeer je haar dan voor 80% te laten drogen door de lucht en werk af met wat stylingproducten. Wil je je coupe bovendien extra lang behouden? Kies dan voor een haarlak, die ook nog eens UV-filters bevat. Zo zie je er stralend uit en wordt je haar beschermd.



05-07-2010 om 11:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bandeau-bikini opnieuw hip

Bandeau-bikini opnieuw hip


http://img43.imageshack.us/img43/5046/bandeaubikini.jpg



Na twintig jaar is de bandeau-bikini, waarbij het bovenstuk als een band rond de borsten wordt gedragen, weer helemaal terug. Het grote voordeel van deze bikini is dat je schouders egaal bruinen.



http://img251.imageshack.us/img251/818/bikinil.jpg




04-07-2010 om 14:41 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
03-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze slips zijn niet te koop


Deze slips zijn niet te koop



Opvallend is ze wel, de nieuwste reclamecampagne van Sloggi, al is het niet de bedoeling dat we de drie tourklassementen met rode bolletjes, groene of gele slip straks aantrekken. De niemandalletjes zijn immers niet te koop.

Tour de Sloggi, zo luidt de nieuwste campagne langs de Vlaamse wegen. Meer dan de gemiddelde autobestuurder uit zijn concentratie brengen, doen ze niet. De bevallige dames dragen de tourkleuren louter als infocampagne.


Het is niet de bedoeling dat Vlaamse vrouwen dit dragen, zo luidt het eensgezind bij Sloggi. Vlaamse dames dragen, volgens de fabrikant, liefst wit en zwart. Tijdens de zomer verkiezen we vleeskleurige slips maar zeker geen kleurtjes. (br.hln)



03-07-2010 om 00:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sex and the City bezorgt dames een financiële kater

Sex and the City bezorgt dames een financiële kater



De nieuwste Sex and the City film doet wat met vrouwen en hun bankrekening. In Amerika zijn er volop zelfhulpboeken over financiële problemen te koop, nadat vrouwen zich net als de hoofdpersonages, in dure designerspullen willen steken. De auteurs van de zelfhulpboeken zijn journalisten die allen shopverslaafd raakten.

De vrouwen in Sex and the City geven niet meteen het beste voorbeeld: elke avond uit eten gaan, overnachten in de beste hotels, rondlopen met de duurste designershoes en pronken in  de prachtigste gewaden. Het doet de modale vrouw watertanden en  grijpen naar nieuwe, exclusieve outfits.

Voorbeelden
Eén van de te beklagen dames betreft de Amerikaanse Washington Post-journaliste Nancy Trejos. Naar het voorbeeld van collega-schrijfster Carrie dweilde ze de designerwinkels af en maakte ze hopen schulden. Uiteindelijk dienden haar ouders de dame uit de financiële nood te helpen.

Ook modejournaliste Avis Cardella raakte shopverslaafd en schreef er een boek over 'Memoirs of a Shopping Addict'. Door de SATC reeks leek shoppen bijna een vorm van feminisme.

"In SATC hoort shoppen en designeroutfits bij het dagelijks leven. Het sprak de assepoes in ons aan", geeft Catey Hill, ook één van de auteurs, aan. ""Hoogtijd om ons enkel te concentreren op de plot van de serie en niet op de pracht en praal dat er rondhangt. SATC heeft niets met de realiteit te maken".



02-07-2010 om 10:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhoud handtas is 423 euro waard

Inhoud handtas is 423 euro waard



Een handtas is het heiligdom van een vrouw. Het maakt haar outfit, maar zorgt er tegelijk voor dat ze alles wat ze nodig heeft en nodig zou kunnen hebben bij zich heeft. De totale waarde van de inhoud van zo'n handtas wordt (inclusief tas) geschat op 423 euro. Alle (Britse) vrouwen samen hebben zo'n 8,6 miljard euro aan hun schouder hangen.

De handtas zelf is gemiddeld 63 euro waard. De portemonnee kostte 36 euro, en bevat 34 euro, de gsm is goed voor 130 euro en de mp3-speler kostte 48 euro. Make-up, zonnebril en agenda zijn nog eens goed voor respectievelijk 22, 31 en 49 euro. Een op twintig vrouwen bewaart een designerzonnebril (120 euro) in de handtas. Gemiddeld dragen vrouwen drie kredietkaarten mee, zo'n vijf procent heeft er meer dan tien.


60 procent bewaart er documenten met naam en adres, samen met huis- en autosleutels. 71 procent steekt ook hun paspoort of rijbewijs in de handtas.

Ongeveer 18 procent van de vrouwen is haar handtas al eens kwijtgeraakt, door te verliezen of door diefstal. Vijf procent van de vrouwen kreeg daardoor te maken met identiteitsdiefstal.


De studie werd uitgevoerd door de website itsmyid.co.uk, die beschermende hoesjes voor paspoorten maken. "Wij denken dat 423 euro een conservatieve schatting is. Ook mogen we de spullen met emotionele waarde, zoals foto's, niet vergeten. Bij diefstal worden deze maar zelfden terugbezorgd", aldus Victoria Barrett.


Barrett wijst er ook op dat de kost van een gestolen handtas hoger is dan het lijkt. "Er is de waarde van alles dat je kwijt bent, plus alle kosten om de gestolen spullen, zoals rijbewijs en sleutels, te vervangen."



01-07-2010 om 00:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!