Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

29-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste modellenwedstrijd voor vrouwen met maatje 40 (en meer) van start gegaan

Eerste modellenwedstrijd voor vrouwen met maatje 40 (en meer) van start gegaan


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/16/13/20130429065247/media_xll_5773573.jpg


Hoewel we regelmatig schrijnende verhalen horen vanuit de mode-industrie (zoals modellen die papieren doekjes eten om niet bij te komen), gaat het tegelijk ook de goede kant op. In het Verenigd Koninkrijk heeft een modellenbureau immers de allereerste wedstrijd ooit gelanceerd voor vrouwen met een maatje meer. Alle dames die een 40 of meer hebben, mogen hun foto's inzenden.

De bijzondere wedstrijd gaat om een samenwerking van het 'plus-size'-magazine Slink en het modellenbureau Models 1. Via socialemedia roepen ze alle meisjes en dames met een maatje meer op om een foto van zichzelf te uploaden en op Instagram te zetten. Ze hopen vooral een uniek meisje te vinden die niet beantwoordt aan het stereotype van het super slanke model.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/1/2/20130429065001/media_l_5773592.jpg


En de wedstrijd is een groot succes. In amper een week tijd, hebben ze immers al meer dan 300 kiekjes ontvangen. "Zomaar een modellenbureau binnenwandelen kan heel intimiderend zijn. Daarom willen we via deze weg graag onze deuren openzetten en de beginnerszenuwen wegnemen", aldus een verantwoordelijke van het agentschap. "Aangezien Instagram een bijzonder sterk netwerk is, lijkt het ons het ideale platform om modellen op te sporen."

Gids met tips
Wie een kans wil maken, moet op Instagram een foto zetten met hashtag #MakeMeaModels1Curvy. De wedstrijd loopt nog tot begin juni. Om geïnteresseerden voor te bereiden, stelde Models 1 alvast een korte gids op met tips: (br.hln)

1. Heb vertrouwen om zowel een grote pruillip te tonen als een mooie lach.
2. Neem jezelf niet te serieus.
3. Duck faces zijn niet toegelaten!
4. Strek je nek een beetje en duw je kind lichtjes naar voor.
5. Kies een neutrale achtergrond.
6. Zorg dat er een goed, naturlijk licht is.
7. Lach ook met je ogen.
8. Zorg ervoor dat je persoonlijkheid naar voor komt.
9. Amuseer je en speel met de camera! Probeer je beste hoek te zoeken.
10. Wees niet bang om vooraf wat te proberen.


29-04-2013 om 22:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De beautytrends voor deze zomer: roze en jongenslook

De beautytrends voor deze zomer: roze en jongenslook


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/12/6/20130429100522/media_xll_5773926.jpg


Valse wimpers, felle kleurtjes maar ook een jongensachtige look zijn de make-uptrends voor deze zomer. Dankzij onze tips weet je welke producten je moet aanschaffen en hoe je jezelf moet opmaken de komende maanden.

Een jongensachtige look lijkt op het eerste gezicht helemaal niet zo aantrekkelijk, maar denk aan het voordeel van de gewonnen tijd in de badkamer. De makkelijkste manier om dit te creëren is door te zorgen dat je huid egaal is, werk af met een mat poeder. Hieronder breng je best eerst een foundation aan. Hou je wenkbrauwen zacht maar gedefinieerd, door er een poeder op aan te brengen. Blijf ver weg van het potlood, dat effect is namelijk iets te sterk. Echte fashionista's gaan voor lichtere wenkbrauwen, maar dit eist wel heel wat zelfvertrouwen.

De contouren van je ogen werk je af met een licht poeder voor een natuurlijk resultaat. Kies een foundation of concealer die drie tot vier tinten donkerder is dan je huidskleur om op je ogen te smeren, je hoeft dus geen nieuwe oogschaduw te kopeN. Mascara is helemaal uit den boze. Als je toch echt niet zonder kan, ga dan voor een lichte bruine tint om je gezicht toch wat vrouwelijker te maken. Breng een roze crème op je wangen en neus aan. Op je lippen gaat een natuurlijkere tint of transparante lipgloss.

Een goede festivallook zijn fel opgemaakte ogen. Experimenteer met een neonkleur en voeg hier wat glitters aan toe. Brave dames kiezen voor een glitterende oogschaduw, durfallen gaan voor strassjuwelen. Een populaire kleur is roze, je mag zelfs roze mascara op je wimpers smeren.  Dit is ook de enige tint waarmee je kan experimenteren op je lippen. Daarbij geldt hoe feller, hoe beter: denk aan fuchsia, barbie- of pioenroze.  Nadat je de lipstick hebt aangebracht, moet je wel deppen met een papiertje voor een mooi resultaat.

Na enkele seizoenen van natuurlijke lengte, zijn lange, dikke wimpers terug in. Vaak zijn valse wimpers wat overdreven voor overdag, maar het kan wel perfect voor een avondje uit of een feestje. Smokey eyes maken maken je ogen helemaal af, een opvallend lijntje met een vloeibare eyeliner kan ook. (br.hln)


29-04-2013 om 11:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kopen we het vaakst fout: schoenen en jassen

Dit kopen we het vaakst fout: schoenen en jassen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/1/3/4/20130425131030/media_xll_5764924.jpg


Meer dan de helft van de Britten heeft al ooit een gedragen kledingstuk teruggebracht naar de winkel, dat blijkt uit een recente enquête.

Jassen en schoenen zijn de vaakst teruggebrachte stukken, gevolgd door jeansbroeken, hemden, topjes en broeken. Een onthutsende 96 procent van de Britse shoppers heeft spijt van minstens een aankoop in het afgelopen jaar, heeft slechts 73 procent het afgelopen jaar een miskoop in winkel geruild. Hoewel slechts 56 procent een gedragen kledingstuk zou terugbrengen, zegt de rest dat ze dan met een schuldgevoel zouden kampen.

Een vrouw die deelnam aan het onderzoek legt uit waarom ze zo vaak iets terugbrengt naar de winkel. "Ik weet niet wat er mis met me is, maar in de winkel bedot ik mezelf door te denken dat ik een maatje kleiner nodig heb. Of alle spiegels in alle winkels waar ik kom zijn stuk. Als ik thuis kom, besef ik dat mijn aankopen. Dan moet ik ofwel kiezen tussen vermageren of het omruilen van de kledingstukken. Dan kies ik natuurlijk voor de makkelijkste optie."  (br..hln)


28-04-2013 om 19:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blote benen: tips om panty's in stijl te dumpen

Blote benen: tips om panty's in stijl te dumpen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/2/3/13/20130425090946/media_xll_5764108.jpg


De eerste keer dat je na de winter je blote benen moet showen in hotpants of een minirok, doet bij heel wat vrouwen het angstzweet uitbreken. Dankzij onderstaande tips hoef je je geen zorgen meer te maken over jouw bleke benen of cellulitis.

- Drukke prints leiden de aandacht af van het feit dat jouw benen niet zo bruin en gespierd zijn als je zou willen. Dit betekent dat je bovenaan wel best voor een eenvoudige top gaat.

- Onderschat de kracht niet van een goede scrub om je huid te laten stralen. Gebruik drie keer per week een scrubgel op een vochtige huid en smeer vervolgens een vettige crème. Zeker 's avonds mag je hier wat extra aandacht aan besteden. Dan gaat je huid namelijk in herstelmodus. Als je aan de slag gaat met een zelfbruiner, dan krijg je dankzij een scrub als voorbereiding een egaler kleurtje. Een zelfbruiner is deze lente een goede investering, want het verstopt bleke en droge benen. Kies voor het beste resultaat eentje dat gradueel voor een bruinere teint zorgt. Dit verbergt namelijk alle tekenen van een winterhuid.

- Enkellaarsjes zorgen niet enkel voor een stoere toets, deze houden je voeten ook warm tijdens minder tropische dagen in het koude België. Daarnaast zijn ze de ideale manier om verwaarloosde wintervoeten te verstoppen.

- Een langere rok, de zogenaamde midirok, die tot in de helft van je kuiten komt is een beter idee om je blote benen deze lente aan de wereld te introduceren dan een minirok.

- Een pedicure in de lente is geen overbodige luxe, zeker niet na zo een lange, strenge winter. Voetspecialisten weten perfect hoe dit lichaamsonderdeel klaar te stomen voor sexy sandaaltjes. Onverzorgde nagels of eeltplekken doen namelijk afbreuk aan je mooie zomerschoenen.

- Een hak doet de spieren van je kuit mooi uitkomen en heeft een verlengend effect op je benen.

- Dit trucje komt van catwalkmodellen: laat je benen glanzen. Breng een crème met glans aan op de voorkant van scheenbenen, dit verlengt en geeft je been vorm. Dames met een bleke teint gaan best voor een roze tint.

- Beige nagellak is flatterende voor handen en voeten. Het geeft een warmere toets aan je huid. Kies een kleurtje waarbij het lijkt alsof je geen nagellak draagt. Hou de nagellak als test tegen je hand, de kleur die het dichst tegen je eigen teint aanleunt, is de perfecte keuze.

- Een capribroek toont een van de smalste delen van je lichaam: de enkel. Met dit kledingstuk krijg je een zomers gevoel zonder dat je jezelf in een short moet wurmen. (br.hln)


27-04-2013 om 19:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosie Huntington-Whiteley eert ontwerper door zijn jurk te dragen op diner

Rosie Huntington-Whiteley eert ontwerper door zijn jurk te dragen op diner


http://oi42.tinypic.com/k2p92.jpg


De 23-jarige model Rosie Huntington-Whiteley heeft gisteren bij een exclusief evenement in London ervoor gekozen om de Amerikaanse ontwerper Michael Kors te eren. En hoe kan dat beter dan door zijn creatie te dragen?

Het diner in het Londense Café Royal werd georganiseerd door gastvrouw Alexandra Shulman, hoofdredactrice van het blad Vogue.

Model Rosie kwam op het evenement opdagen in een mooi zwart kleedje met gele bladmotief zonder schouderbandjes. Om haar hals droeg ze een hartenketinkje. Het flatterende jurkje kostte een kleine 1.300 pond.

Later op de avond tweette de blondine: "Dankjewel @michaelkors voor deze prachtige avond."

Rosie Huntington-Whiteley is de vriendin van acteur en 'actionman' Jason Statham. (br.hln)



26-04-2013 om 13:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aziatisch mooi

Aziatisch mooi


http://oi35.tinypic.com/2qbdpqd.jpg
Hermès


Mode uit Azië is excentriek, bombastisch en helemaal anders dan die uit het Westen. Toch hebben beide regionen elkaar gevonden tijdens de afgelopen fashion weeks. Grote namen als Hermès, Prada en onze eigenste Dries Van Noten hebben de Aziatische smaak alvast te pakken, want zij stuurden moderne - of beter: Westerse - varianten van de Japanse kimono op de catwalks.

Aan de een kant is het belangrijk bij deze trend dat je je gemakkelijk moet voelen. Kledingstukken zijn los, gedrapeerd en lijken soms wat breed uit te vallen, maar dat moet zo, want de Westerse aanpak op Aziatische mode is nonchalant en relaxed. Kijk maar naar de creaties van o.a. Hermès, Dries Van Noten en Etro. Topjes krijgen een sluiting die je zijwaarts drapeert, mouwen zijn kort en wijd en zijde uit het Oosten is een stof die natuurlijk het vaakst wordt gebruikt.

Opvallend is dat je daarnaast strakke varianten hebt. Prada kiest zo voor stevige, sculpturale jurken met minimalistische, geometrische plooien. Zij verwijzen ook steevast naar de plooien in de kimono. Nog subtieler zijn de jurken van Christopher Kane en Lanvin, die bijna geen Oosterse toets lijken te hebben, maar niets is minder waar.

Nu is natuurlijk de vraag: hoe kan je zelf wat Aziatische smaak overbrengen in jouw kleerkast? Erg moeilijk is het niet. Zorg er vooral voor dat je een goede combinatie tussen de zogenaamde Westerse en de Oosterse stukken maakt. Ga voor wijde broeken uit zijde, loshangende vestjes en topjes met bloemenprint.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/5/9/20130424155150/media_l_5762529.jpg
Dries van Noten.


Probeer wel altijd om je gewone kleren mee in de outfit te verwerken. Een strakke blouse combineer je dus met een loshangende vest. Gooi daarover een grote gouden riem en je hebt meteen een Oosters geïnspireerde look. Ook leuk zijn riemen met kwastjes of touw die je als riem gebruikt voor dat tikkeltje extra. Draag daarbij een losse broek met bloemenprints en je bent volledig klaar. Zo gemakkelijk kan het zijn.

Aziatisch mooi met een Westerse inslag krijg je door te spelen met contrasten tussen vormen en prints. Het oosten komt samen met het westen en zo lijkt de wereld plots weer een beetje kleiner.  (br.hln)




26-04-2013 om 09:14 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze trendy bikinistijlen passen bij jouw figuur

Deze trendy bikinistijlen passen bij jouw figuur


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/11/14/20130422101128/media_xll_5753984.jpg


Nu de zon zich eindelijk laat zien, is het niet langer een absurd idee op zoek te gaan naar een bikini om helemaal in een zomerse stemming te komen. We selecteerden de populairste trends voor deze zomer en leggen uit welke stijl het beste bij jouw lichaamstype past.

De pin-ups uit de fifties inspireerden heel wat designers dit seizoen. Deze stijl is speels en verricht vaak wonderen voor je figuur. Leg de retrotoets er niet vingerdik op, hou het subtiel met een vintage snit en prints. Waar je niet omheen kunt bij vintage badmode is een hoge taille, zo kun je modern en retro perfect laten samensmelten. Ga voor een badpak dat de nadruk op de taille legt, of hartvormig decolleté en halternek. Laat je ook gaan met speelse patronen met bloemen- en fruitprints. Bij het slipje mogen de pijpen wat langer zijn. Vooral dames met wat rondingen zitten met deze trend goed. Je hoeft ze echter niet gaan te verdoezelen, gebruik deze stijl om je rondingen in de kijker te zetten. Een model dat de aandacht naar je taille trekt en je zandloperfiguur benadrukt is een goede optie.

Deze zomer mag het allemaal wat nonchalanter en dat geldt ook voor de badmode. Laat de kleuren en prints van je top en slipje maar flink met elkaar botsen, dit creëert een interessante look. Toch kun je je creativiteit niet volledig de vrije loop laten, hou rekening met de volgende regels. Als je het niet te gewaagd wil maken, schaf jezelf dan een klassieke zwarte bikini aan en draag hierop een felgekleurd topje of slip. Als je prints wil combineren, dan kun je maar beter overdrijven. Kies twee van de volgende stijlen en combineer: dierenprint, ruitjes, bloemen en strepen. Dames met korte benen opteren best voor een top met print in combinatie met een eenvoudig slipje. Zo leidt je de aandacht naar boven af. Vermijd langere pijpen, want deze hebben een optisch verkortend effect, ga echter voor een hoog uitgesneden model.

Badpakken met bijvoorbeeld een landschap op gedrukt zijn al langer populair en het voordeel is dat dit niet alleen gepast is voor op strand, je kan er perfect mee op een zomers terrasje zitten. De keuze is uitgebreid: dat gaat van zachte bloemenpatronen tot gewaagde dierenprints of abstracte tekeningen.

Gedrapeerde stoffen zijn ideaal voor wie wat probleemzones wil verdoezelen. Daarnaast kan het ook helpen volume te creëren op plaatsen waar vrouwen het liefst wat meer willen. Wat kleuren betreft, zit je met rood, oranje en zachte pastelkleuren goed. Deze stijl is ook heel makkelijk te combineren: kies voor gouden juwelen om het geheel af te maken. Franjes creëren bovenaan volume, en doen bijvoorbeeld een bescheiden boezem groter lijken. Dames met grote borsten kunnen met franjes aan het slipje hun lichaam in evenwicht brengen. Vermijd in dat geval wel minuscule topjes met touwtjes, want die bieden geen enkele steun. Een top met beugel is dan een betere keuze.(br.hln)



23-04-2013 om 11:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom de kont van dit model de headlines haalt

Waarom de kont van dit model de headlines haalt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/4/12/20130419092041/media_xll_5745987.jpg


In Rio de Janeiro worden de catwalks weer goed gevuld met schaarsgeklede modellen. Hoewel de grote, slanke dames in de ogen van veel toeschouwers de perfectie uitstralen, toonde één lingeriemodel gisteren pijnlijk aan wat de gevolgen kunnen zijn van de drastische levensstijl.

Zo lokte de bevreemdende bil van dit model heel wat verontwaardigde reacties uit. "Nog maar eens het bewijs dat mager niet noodzakelijk gezond is", klinkt het. De uitpuilende, afgezakte kontspier zou het gevolg zijn van een te schaars eetpatroon en het verwaarlozen van workouts.

"Het is geen geheim dat een slechte voeding, weinig slaap en lichaamsbeweging, veel cafeïne en roken niet goed zijn voor ons lichaam. Doe daar nog lange periodes van niet eten en dehydratatie bij, en de oorzaak is simpel. Bovendien zijn veel van deze modellen ook afhankelijk van andere stimulerende middelen. Ze laten er soms zelfs voeding en water voor liggen. Dit gedrag leidt tot verminderde spiermassa en cellulitis", verklaart de Londense personal trainer Sheldon Stringer.

De combinatie van de stress om er altijd perfect uit te zien, ondervoeding én slaaptekort leidt dus tot afzakkende spieren en appelsienhuid. Iets wat pijnlijk zichtbaar werd in de lingerieparade in Rio.  (br.hln)


20-04-2013 om 20:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellenbureau zocht meisjes aan Zweeds ziekenhuis voor anorexia

Modellenbureau zocht meisjes aan Zweeds ziekenhuis voor anorexia


http://oi49.tinypic.com/17feio.jpg


Een modellenbureau heeft nieuwe modellen gezocht aan een gezondheidscentrum voor mensen met eetstoornissen in Stockholm. Dat heeft het centrum vandaag verklaard.

"Ze stonden buiten het gebouw te wachten op jonge meisjes die naar buiten gingen om te wandelen", zei de directrice van het publieke gezondheidscentrum, Anna-Maria af Sandeberg. Over het betrokken modellenbureau gaf ze geen verdere details.

Volgens het centrum kenden de ronselaars de gewoontes van de instelling zeer goed en handelden ze zonder schaamte. "Een van de meisjes die gecontacteerd werd, zat in een rolstoel omdat ze zo mager was", betreurde af Sandeberg.

De feiten deden zich enkele maanden geleden voor. Sindsdien zijn de uren van het centrum aangepast. De directeur van het agentschap Elite Model Management van Stockholm, Fredo Kazemi, ontkende bij de ronselpraktijken betrokken te zijn. "Het is walgelijk en onethisch. Ik geloof niet dat een groot en ernstig agentschap op zo'n manier te werk zou gaan", verzekerde hij.

Het Centrum van Stockholm voor eetstoornissen is het grootste van Zweden in zijn domein. Er worden tegenwoordig 1.700 patiënten behandeld, van wie het merendeel jonge meisjes zijn. Sommigen zijn opgenomen in het ziekenhuis, anderen volgen een behandeling in het daghospitaal.

Het modemilieu wordt vaak beschuldigd extreme magerzucht aan te moedigen en modellen te tonen die lijden aan anorexia. Behalve in Spanje en Israël waar modellen verplicht zijn een bepaald gewicht te hebben, volgen anderen zelf hun regels. (br.hln)


19-04-2013 om 13:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flatteer je rondingen met deze catwalktrends

Flatteer je rondingen met deze catwalktrends


 http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/16/7/20130418100115/media_xll_5742667.jpg


Na een hele winter je probleemzones te hebben verstopt onder dikke truien en lange broeken is het nu tijd om eindelijk de luchtige stofjes en de korte rokjes boven te halen. Dames met een maatje denken vaak ten onrechte dat de can op de catwalk niets voor hen zijn, maar als je de juiste stukken koopt, flatteren deze ook jouw rondingen.

Kort topje
In tegenstelling tot wat veel dames met rondingen denken, kunnen korte topjes ook voor een maatje meer. Je hoeft niet je hele buik te ontbloten, maar je kan wel bovenaan de taille wat vlees tonen. Combineer daarom een kort bovenstok met een hoge taille. Als je echt te onzeker bent voor deze trend, trek dan onder het korte topje een andere blouse aan.

Wit
Durf deze lente voor een hele witte outfit te gaan. We zagen dit op de catwalk bij tal van ontwerpers als Vera Wang en Roberto Cavalli. Het is een mythe dat deze kleur optisch verdikt, ook een maatje meer kan er schitterend uit zien in wit. Ga op zoek naar een jurk die al je troeven, je boezem bijvoorbeeld, in de verf zet en je probleemzones verdoezelt door los over de heupen te vallen.

Strepen
Een gestreept kledingstuk is een must-have deze lente, we zagen dit onder meer bij ontwerpers als Michael Kors, Marc Jacobs en Oscar De La Renta. Je kunt een blubberbuikje bijvoorbeeld perfect verstoppen onder een top met peplum aan de taille.

Gekleurd maatpak
Een tweedelig maatpak in een fel kleurtje is een belangrijke trend voor deze lente. Zo zagen we bij modehuis Gucci een roze exemplaar op de catwalk. Een outfit in dezelfde kleur doet je figuur langer lijken en slankt dus af. Daarom is dit de ideale optie voor wie wat onzeker is over haar rondingen.

Franjes
Heel wat ontwerpers lieten zich volledig gaan met franjes. Mollige dames moeten hier echter voorzichtig mee zijn. Hoe meer extra lagen een kledingstuk heeft, hoe dikker je kan lijken. Het is belangrijk dat je alles in proportie houdt. Overdadige franjes aan de neklijn kunnen bijvoorbeeld je boezem vergroten, wanneer dit te bescheiden wordt gehouden, kan de rest van je lichaam net groter lijken. (br.hln)


18-04-2013 om 10:22 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trends voor de lente

Nieuwe trends voor de lente : fouten die je moet vermijden


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/14/5/20130417100853/media_xll_5739605.jpg


Elk nieuw modeseizoen duiken er nieuwe trends op die het proberen waard zijn. Wees wel voorzichtig, een uitschuiver is namelijk snel gemaakt, waardoor je outfit flopt of je dikker gaat lijken. Daarom geven we een lijstje van enkele fouten die je steeds moet vermijden.

Witte jurk
Ruil deze lente je zwarte jurkje om voor een wit model. Dit is niet alleen gepast voor overdag, het kan ook voor een feestje ontzettend sexy zijn. Zorg er wel voor dat dit perfect aanpast, een onberispelijke pasvorm is ontzettend belangrijk bij het dragen van wit.

Jumpsuit
De jumpsuit maakte al meer dan vijf jaar geleden een comeback. Je kunt deze chique maken door te combineren met een blazer of hoge hakken, in het weekend ga je voor nonchalent met sneakers. Geef er een modern toets aan met een hippe handtas of een grote strandhoed.

Strepen
De catwalk voor dit seizoen werd overspoeld met strepen, je zag ze bij maatpakken, hemdjurken en zelfs galakledij. Je kan dit seizoen zelfs verticale en horizontale strepen combineren. Maak wel dat je voor fijne streepjes gaat, die hebben een afslankend effect.

Drukke prints
Durfallen kunnen verschillende drukke prints op elkaar dragen, zeker bloemen zijn helemaal in. Zorg wel dat je verschillende grootten van patronen met elkaar laat concurreren. Doe het dan wel rustig aan met de accessoires, anders wordt het geheel te druk.

Oversized
Losse silhouetten zijn weer populair deze lente, denk aan gigantische t-shirts en losse broeken. Hou je wel maar aan een oversized item, anders ga je al snel dikker lijken dan je werkelijk bent. Je combineert dus best een losse top met een strakke broek of omgekeerd.

Accessoires
Een felgekleurde handtas kan je outfit maken of kraken. Je mag het vooral niet te braaf maken, een rode handtas kan bij evenveel outfits passen als een zwarte of een bruine. Durf dus te investeren in een neonkleurig accessoire. (br.hln)



18-04-2013 om 09:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.River Island onder vuur door graatmager model

River Island onder vuur door graatmager model


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/4/5/20130415115932/media_xll_5733560.jpg


Toen River Island een voorsmaakje wou geven van de hoogst artistieke collaboratie met designer Georgia Hardinge, vielen heel wat monden open. Helaas niet omwille van de speciale ontwerpen, maar wel door het uitgemergeld model op de foto's. "Immoreel en weerzinwekkend", klonk het oordeel.

In de nasleep van de getuigenis van Kirstie Clements, ex-hoofdredactrice van de Australische Vogue, over de extreme afslank- en hongerstillende gewoontes bij (top)modellen, ligt 'size zero' weer gevoelig op de maag.

Door de minuscule taille, het gebrek aan borsten en de twijgjes van armen komen de sculpturale ontwerpen van Georgia Hardinge niet echt tot hun recht. We kunnen alleen maar hopen dat de heisa River Island één ding heeft geleerd: Deze collectie zou 100 keer indrukwekkender zijn op een gezond lichaam. (br.hln)


16-04-2013 om 18:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diversiteit troef in catalogus van Debenhams

Diversiteit troef in catalogus van Debenhams


http://oi46.tinypic.com/30hy5x1.jpg
Van maatjes meer tot geamputeerden, Debenhams breekt met conventies.


Winkelketen Debenhams lanceerde recent een gloednieuwe lentecatalogus die heel wat modeharten sneller doet slaan. Niet in het minste door de verrassende, razend originele keuze van modellen. "We geloven dat iedereen kan stralen in onze collectie, dus besloten we te breken met vastgeroeste conventies", klinkt de hartverwarmende boodschap.

In plaats van vast te houden aan de 'size zero'-norm, koos Debenhams bewust voor diversiteit. Daaronder mag je verschillende rassen verstaan, maar ook modellen boven de 40, dames met enkele maatjes meer en een kleine gestalte én vrouwen met geamputeerde ledematen.

"Door onze nieuwste collectie te promoten met modellen van verschillende afkomst en met uiteenlopende maten, looks en leeftijden, keren we onze rug naar het ideaal van jonge, magere modellen binnen de industrie", klinkt het op de blog van Debenhams. Deze frisse aanpak kunnen we alleen maar 300 procent ondersteunen, toch?

Nog even meegeven dat het niet de eerste keer is dat Debenhams zijn voeten veegt aan conventies. De winkelketen plaatste eerder ook al plus size mannequins in de etalages en besloot airbrushing te weren uit reclamebeelden. Als dat geen glimlach waard is... 

(br.hln - foto Debenhams)

16-04-2013 om 10:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miranda Kerr stijlvol, speels én sexy voor Mango

Miranda Kerr stijlvol, speels én sexy voor Mango

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Of Miranda Kerr nu wel of geen Victoria's Secret Angel meer is, valt nog af te wachten. Wat we daarentegen wél 200 procent zeker weten, is dat de samenwerking tussen het Australische topmodel en de Spaanse kledingketen Mango opnieuw een toppertje is.

In november vorig jaar verving Miranda Kerr haar Britse collega Kate Moss als gezicht van Mango. Net als bij de eerdere samenwerkingen bewijst mevrouw Orlando Bloom dat ze perfect past bij het Spaanse kledingmerk.

De zomercollectie 2013 is een mooie mix van speelse, sexy en stijlvolle outfits die stuk voor stuk op het prachtige lijf van de 29-jarige Australische geschreven staan. Vooral het witte en groene jurkje zetten haar vormen (lees: lange stelten) perfect in de kijker. Of de gemiddelde vrouw even goed staat met de topstukken uit de collectie, valt natuurlijk af te wachten. Verder domineren felle bedrukkingen met bloemetjes en etnische prints de zomerse lijn. Wat de kleuren betreft, blijft het redelijk eenvoudig met vooral heel veel wit, een beetje roze, groen en blauw.

Uiteraard zitten ook de lange, bruine lokken van Miranda perfect in de plooi. Met haar haren netjes in laagjes opgeknipt, krijgt haar kapsel extra veel volume. Om niet over de top te gaan, legde make-upartieste Lisa Butler enkel de nadruk op haar hemelsblauwe ogen. Verder kwam er niet al te veel 'verf' aan te pas.

In het reclamespotje (dat je hieronder kan bekijken) haalt Miranda alvast haar meest verleidelijke blikken en dansbewegingen uit de kast. Aan haar lijntje te zien, zouden we nooit kunnen vermoeden dat het topmodel een dikke twee jaar geleden haar zoontje Flynn op de wereld zette.  (br.hln)


13-04-2013 om 16:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Must-have schoenen voor deze lente

Must-have schoenen voor deze lente


http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/13/5/20130411103116/media_xll_5722400.jpg


Nu het buiten ook echt warmer belooft te worden, is het hoog tijd om onze laarzen in te wisselen voor leuke lenteschoenen. Wie nog op zoek is naar een nieuw paar kan hieronder inspiratie vinden, want wij zetten de hipste schoenen voor de komende seizoenen op een rijtje.

 1. Twee kleuren

http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/3/0/20130411095837/media_l_5722305.jpg


Dit is de ideale manier om te experimenteren met kleur, zonder te ver te moeten gaan. Zeker als je een leek bent in het combineren van felle kleuren, doen deze schoenen alle moeite in jouw plaats.

Zo draag je ze: met bijna alles. Je kan kiezen voor klassiek zwart of wit, maar ook voor fellere kleuren. Tweekleurige schoenen passen ook zowel bij jurkjes met een leuke print als bij een boyfriendjeans.

2. Enkelbandjes

Sandalen met enkelbandjes (met hak of zonder) behoren tot de meer verfijnde schoenen van deze lente. Ze zetten je benen in de kijker en geven wat meer sexappeal aan je look.

Zo draag je ze: je kan er niets mis mee doen, zolang je ze draagt met veel zelfvertrouwen. Kies voor een jeansbroek of een korte broek of rok.

3. Prints

http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/1/0/20130411100227/media_l_5722320.jpg


Het dragen van schoenen met een print is een makkelijke manier om je voeten wat meer flair te geven en kunnen de meest eenvoudige outfits omtoveren tot een krachtige look.

Zo draag je ze: er zijn twee manieren om te scoren met geprinte schoenen. Je kan ze in de kijker zetten door ze te combineren met bijvoorbeeld een skinny jeans en een leuke blouse of een jurkje. Of je kan voor een volledige look met prints gaan door schoenen met bloemen te mixen met een gestreept jurkje of een exemplaar met stipjes. Plezier verzekerd!

4. Platte 'D'Orsays'

Schoenen die de boog van je voet bloot laten terwijl ze je tenen en hiel wel verbergen, noemen we 'D'Orsay'-schoenen. Vooral de platte exemplaren zijn de komende seizoenen in en zijn dus zowel modieus als praktisch. Bovendien bestaan ze in allerlei verschillende kleuren.

Zo draag je ze: met alles. Kies voor zomerjurkjes en korte shorts voor overdag, of combineer ze voor een avondje uit met een lederen broek.


 5. Korte stiletto's of 'kittenhak'

De 'kittenhak' is een dunne, korte hak tussen 3,5 en 4,75 centimeter die populair gemaakt werd door Audrey Hepburn. Een klassieker dus, maar nog steeds populair door de verfijnde look die ze geven.

Zo draag je ze: met schattige jurkjes met een bloemenprint en broeken tot aan je enkels.

6. Transparante details

http://static1.hln.be/static/photo/2013/3/11/12/20130411101344/media_l_5722347.jpg


Transparante hakken zijn modern en speel en geven de indruk dat je op lucht loopt. Tegenwoordig zijn er ook schoenen met andere transparante details, bijvoorbeeld aan de zijkant, als bandjes of bovenaan.

Zo draag je ze: je wil dat deze schoenen de aandacht trekken, dus combineer je ze met een zwart jurkje of een strakke zwarte broek.

7. Espadrilles

Dit zijn de perfecte schoenen voor warme, zonnige dagen in het park of op het strand. Ze zijn makkelijk aan te trekken, maar hebben toch een goeie, stevige zool.

Zo draag je ze: de jute zool is casual en bestemd voor het strand, dus combineer je ze met jeansshortjes, lichte jurkjes of een jeans die tot op je enkels valt. Voor een meer geklede optie kies je een exemplaar met leuke enkelbandjes.

8. Gladiatorsandalen

http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/2/5/20130411101910/media_l_5722355.jpg


Bij gladiatorsandalen moet je niet alleen denken aan Griekse mannen met een ontbloot bovenlijf, maar ook aan jezelf. Op warmere dagen zijn deze schoenen de perfecte keuze.

Zo draag je ze: met alles, afhankelijk van hoe hoog de bandjes op je benen gaan. Bij versies tot je kuiten of knieën kies je best een leuk jurkje. Bij korte, opgeleukte versies kan je kiezen voor een jeans op enkellengte of een opgerolde boyfriend jeans.

9. Dikke, gestreepte hak

Deze hakken zijn meestal bruin of beige en geven de illusie dat er dunne laagjes hout op elkaar gelegd werden. Bij winterschoenen zie je zo'n hak vaak, maar door de veelzijdigheid kan het ook in de warmere maanden.

Zo draag je ze: op veel manieren. Combineer met een broek met print of een golvend jurkje voor een lentelook. Ook mixen met een witte skinny jeans is een goed idee.

10. Sneakers

Sneakers zijn helemaal terug, zoals je al kon zien in het straatbeeld. Je kan kiezen voor een klassiek exemplaar of de trendy versie met ingebouwde sleehak. Stijlvol en praktisch!

Zo draag je ze: met een skinny jeans tot op je enkels, een losse T-shirt en een aansluitende blazer. Je kan ze ook dragen met een lederen legging voor een avondje uit.  (br.hln)
 

12-04-2013 om 19:30 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wordt een van deze jurken het trouwkleed van Adele?

Wordt een van deze jurken het trouwkleed van Adele?


http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/4/11/20130410120422/media_xll_5719841.jpg
Enkele trouwjurken van Jenny Packham.


Hoewel Adele nog steeds niet bevestigde dat er een huwelijk met Simon Konecki op komst is, doen er wel al geruchten de ronde over haar trouwjurk. Zo zou de 24-jarige zangeres de Britse Jenny Packham uitgekozen hebben om haar jurk te ontwerpen.

"Adele heeft haar zinnen gezet op een jurk van Jenny Packham en ze is erop gebrand om alles in gang te zetten", onthulde een bron. "Ze plant de ceremonie aan het einde van de zomer of in de vroege herfst."

Grazia Daily contacteerde Jenny Packham, maar die kon de geruchten niet bevestigen. Het is wel zo dat Adele duidelijk een grote fan is, want ze verscheen al verschillende keren in een van haar jurken op de rode loper. Op de voorbije Oscars bijvoorbeeld, een gloriemoment dat de zangeres misschien graag wil herbeleven.

Wat Adele zal kiezen als trouwjurk valt nog af te wachten, maar het is goed mogelijk dat er ook sprake zal zijn van kant. Daarnaast is de zangeres ook een grote fan van langere mouwen, dus lijken de bovenstaande en onderstaande jurken wel goede inspiratiebronnen. (br.hln)


10-04-2013 om 13:02 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Feestelijke herdenking Kaat Tilley op 22 en 23 juni

Feestelijke herdenking Kaat Tilley op 22 en 23 juni


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/11/10/20130409174029/media_xll_5717740.jpg


Op 22 en 23 juni wordt de feestelijke herdenking Tribute to Kaat Tilley georganiseerd. De modeontwerpster overleed vorig jaar plots aan een pneumokokken­infectie. Ze stond bekend om haar sprookjesachtige creaties.

Tijdens de herdenking, die op haar domein in Asbeek plaatsvindt, zullen fragmenten worden getoond uit Tilleys eerdere projecten. Er is ook een overzichtstentoonstelling met onder meer haar artistiek werk, haar meubels en schilderijen.

De dochters van Kaat Tilley, Epiphany (24) en Rebekka (28) Vanderhaegen, hebben het werk van hun mama voortgezet en ontwierpen een nieuwe trouwcollectie met de naam Between heaven and earth. Op het groot eerbetoon in juni zullen ze enkele stukken van de Heaven-collectie tonen.

Tijdens het herdenkingsweekend wordt een picknick georganiseerd en zullen er allerlei eettentjes zijn. Ook muziek wordt voorzien. (br.hln)



10-04-2013 om 12:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je figuur in de verf met het juiste lentejurkje

Zet je figuur in de verf met het juiste lentejurkje


http://static3.hln.be/static/photo/2013/16/5/9/20130410102245/media_xll_5719434.jpg


Hoewel we allemaal wel van kleedjes houden, is het niet altijd gemakkelijk om het exemplaar te vinden dat bij ons lichaam past. Daarom onthullen wij welke jurkjes jouw figuur beter doen uitkomen.

Je bent misschien een grote fan van lange jurken, maar zelfs met hoge hakken kunnen kleine en slanke vrouwen daarin verdrinken. Kies daarom voor een jurk met dezelfde look, zonder dat je erin wegzakt: een golvende midijurk. Voeg nog wat extra lengte toe door te kiezen voor hoge stiletto's. Inspiratie kan je vinden bij Olivia Munn.

2. Voor iedereen: de retrojurk

Er is een reden waarom de retrojurk tegenwoordig zo populair is: ze past bij iedereen. Met een aansluitend bovenlijf en volle rok worden je troeven in de verf gezet, terwijl de veelvoorkomende probleemzones van dijen en kont verdoezeld worden.

Het exemplaar van Michelle Obama heeft een klassiek patroon dat leuk is met een contrasterende riem. De jurk zet ook haar gespierde armen in de verf, terwijl haar heupen en taille slanker lijken

3. Kleine boezem, ruches aan de neklijn

Als je een slank figuur hebt, dan kan je Marilyn Monroe-achtige vormen faken met een brede riem en een golvende ruche aan de neklijn. Dat geeft de illusie van een grotere boezem.

Net als Camilla Belle is het ook een goed idee om te kiezen voor een geprinte jurk, want dat verhoogt de vrouwelijkheid van de look.

4. Fijne schouders, langere mouwen

Als je niet gezegend bent met de gespierde armen die je zou willen, dan moet je kiezen voor een jurkje met een hogere neklijn én mouwen die je hele bovenarm bedekken. Als het jurkje dan ook nog eens zo kleurrijk en nauwaansluitend is als dat van Kate Beckinsale, dan heb je de perfectie gevonden.

5. Peervormig lichaam, donkere rok

Wie een peervormig lichaam heeft (smal bovenaan, breder onderaan), doet er goed aan om te kiezen voor een jurk in twee kleuren en zelfs met twee verschillende prints. Rachel Bilson toont hoe het moet: de lichtgekleurde print bovenaan, de donkere onderaan. Zo trek je de aandacht weg van je bredere onderlichaam.

6. Voor iedereen, de maxiwikkeljurk

Nee, wikkeljurken zijn nog steeds niet uit de mode. Kies deze lente voor een maxiversie, die je slanker en groter maakt. Je kan een exemplaar kiezen dat je decolleté in de verf zet, maar het is geen slecht idee om er een topje onder te dragen om ongelukjes te vermijden.

7. Jongensachtig figuur, A-lijn

Vrouwen met een slank, jongensachtig figuur zoals Taylor Swift halen voordeel uit modellen die de nadruk leggen op vormen. Een A-lijn (bovenaan smal, onderaan breder) is de ideale optie. Uiteraard mag daar in de lente een vrolijk kleurtje bij, zoals de geel-witte optie van Taylor.

8. Slanke vrouwen, kleine prints

Terwijl grote prints te veel zijn voor slanke figuren, zijn kleine prints wél perfect voor die lichaamsvorm. Zorg ervoor dat je er niet te meisjesachtig uitziet door te kiezen voor een asymmetrische zoom en volwassen accessoires.

9. Voller figuur, lichte stoffen

Lichte stofjes zoals chiffon zijn niet alleen supervrouwelijk, maar ook handig om je probleemzones te verstoppen. Kies voor een riem rond je taille, zodat de stof onderaan losser hangt. Een mooie pastelprint zoals die van Amber Riley trekt de aandacht naar de volledige jurk en past bij de meeste huidtinten.

10. Twijfelende vrouwen, zwarte jurk

Het is niet omdat de zon in het land is, dat je zwarte jurkjes niet meer uit de kast mogen komen. Zolang de snit en de stof licht genoeg zijn, is dit een jurkje dat je altijd en overal kan dragen.  (br.hln)


10-04-2013 om 12:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diane Kruger opnieuw gezicht van Chanel-campagne

Diane Kruger opnieuw gezicht van Chanel-campagne


http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/11/6/20130408140313/media_xll_5713371.jpg


Diane Kruger is door het Franse modehuis Chanel uitgekozen als het gezicht van hun volgende beautycampagne. Die zal later dit jaar nog onthuld worden.

Volgens een persbericht van Chanel is het vooral de elegantie en de klasse van de Duitse actrice die tot de keuze hebben geleid.

Het is niet de eerste keer dat de vriendin van Joshua Jackson zal samenwerken met het modehuis van Karl Lagerfeld. In 1996, toen Diane nog geen actrice maar een succesvol model was, promootte ze al het parfum 'Allure' voor Chanel.

Elf jaar later, in 2007, was ze dan weer te zien in de Paris-Biarritz handtassencampagne, waarvoor Karl Lagerfeld zelf achter de camera kroop. Diane is ook goed bevriend met de designer en is vaak te zien in zijn ontwerpen en op modeshows van het luxehuis. (br.hln)


09-04-2013 om 19:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taylor Swift blinkt uit met gouden jurk van D&G

Taylor Swift blinkt uit met gouden jurk van D&G


http://oi46.tinypic.com/2yud3jk.jpg


Als er iemand is die niet mag ontbreken op de 'Academy of Country Music Awards', dan is het natuurlijk Taylor Swift. De 23-jarige zangeres was ook duidelijk vastbesloten om er de show te stelen, want voor de gelegenheid haalde ze een goudkleurige jurk van Dolce & Gabbana uit de kast.

Naast haar verdronken de andere countrysterren in Las Vegas, zoals Sheryl Crow, Shania Twain, Carrie Underwood en Keith Urban, dan ook in het niets.

Je kon natuurlijk moeilijk naast Taylor kijken, alleen al door de opvallende gouden kleur van haar lange jurk. De stof was bezaaid met blinkende stipjes en zilveren verticale strepen.

Bovendien was de jurk bovenaan nog extra afgewerkt met blinkende diamanten, zowel op haar decolleté als aan de kraag. Voor sommigen waren deze extraatjes wat van het goeie teveel, anderen vonden het dan weer geweldig.

Meer eensgezindheid was er over de achterkant van Taylors jurk, die haar jurk overwegend bloot liet. In het midden van haar jurk en onderaan waren er wel zilveren bandjes te zien, net als op haar schouderbladen.

Het kapsel, de make-up en de accessoires van Taylor werden vrij sober gehouden, wat bij zo'n opvallende jurk de beste keuze is. Haar blonde lokken gingen in een hoge paardenstaart, een paar diamanten oorringen werkten de look van Taylor af.

Rest ons nog de vraag: wat vind jij van de gouden jurk van Taylor Swift? Geslaagd of niet? Laat het ons weten via de reacties en door te stemmen op de poll. (br.hln)



08-04-2013 om 13:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna gaat 'all the way'... in jeans

Rihanna gaat 'all the way'... in jeans


http://oi47.tinypic.com/5d9s8o.jpg


Rihanna gaat maar al te graag mee met alles wat in de mode is. Geen wonder dus dat de 'Diamonds'-zangeres zich ook met veel plezier onderdompelt in de denimlook. Zoals we intussen al van RiRi gewoon zijn, gaat ze ook hierin tot het uiterste met een combinatie van jeans op jeans. En uiteraard gaf ze ook wat inkijk op haar sexy achterste via een gaatje in haar rok.

Paparazzi konden Rihanna gisteren vastleggen op de gevoelige plaat terwijl ze genoot van een shoptripje op Rodeo Drive in Beverly Hills, California. In tegenstelling tot het hoertje Vivian uit 'Pretty Woman' (gespeeld door Julia Roberts) was de 25-jarige losbol duidelijk wel welkom in de prestigieuze winkelstraat.

Hoewel jeans niet meteen geassocieerd wordt met 'haute couture' wist RiRi haar nonchalante jeansoutfit wel degelijk op te smukken met stijlvolle accessoires, zoals een Chanelbroche en twee armbanden van hetzelfde merk. Om toch iets of wat contrast te verkijgen, koos Rihanna voor huidkleurige schoentjes en nagels. Haar handtas uit slangenleer kreeg dan wel weer een jeanskleurig laagje.

Hoewel we nooit echt fan zijn geweest van een overdosis aan jeans in één outfit, weet Rihanna ons wel te bekoren. Al blijft de zangeres natuurlijk weer trouw aan haar typische stijl die zowat enkel bij haar lijkt te passen. Het beste bewijs hiervan is ongetwijfeld het gaatje in RiRi's jeansrokje, dat niet toevallig een stukje van haar strakke acherste blootlegt. En dat terwijl liefje Chris Brown werd verwacht in de rechtbank, waar de zitting omtrent zijn taakstraf uiteindelijk werd uitgesteld. (br.hln)


07-04-2013 om 11:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucjes om je nagels langer, sterker en mooier te maken

Trucjes om je nagels langer, sterker en mooier te maken


http://oi46.tinypic.com/3345k5k.jpg


Het onderhouden van je nagels is helemaal niet zo simpel. Ze breken vaak af, zijn dof, je nagellak brokkelt snel af, enzovoort. Gelukkig wil nagelspecialist Tom Bachik, die al de manicure van onder andere Anne Hathaway verzorgde, graag zijn trucjes met ons delen.

1. Zo blijft je nagellak langer intact

Veel vrouwen willen liever geen gelnagels gebruiken, maar vinden het vervelend dat hun gewone nagellak zo snel afschilfert. Om dat te voorkomen, moet je er volgens Tom vooral voor zorgen dat je nagels schoon en gedehydrateerd zijn. "De specialisten in een nagelsalon hebben daar speciale producten voor, maar thuis kan je ook gewoon isopropanol gebruiken om de olie van je nagels te halen", luidt het advies.

2. Zo lijken korte nagels langer

"Een van de makkelijkste manieren om je nagels langer te doen lijken, is het aanbrengen van een naaktkleurige nagellak. Kies voor een kleur die één tint lichter is dan je huidskleur", raadt Tom aan. Dat heeft een verlengend effect, net zoals je benen langer lijken met naaktkleurige schoenen.

Maar ook voor wie liever donkere nagellak draagt, is er een handig trucje. "Zij moeten langs de beide zijkanten een klein beetje wit laten. Je begint dus wel dicht bij de nagelriem, maar gaat aan de zijkanten niet helemaal tot de hoeken", aldus Tom. Zo creëer je de perfecte illusie.

3. Zo hou je je nagels sterk als je gelnagels gebruikt

"Gelnagels zijn erg populair omdat ze zo lang blijven zitten, tot twee à drie weken. Maar om je nagels ook sterk te houden, moet je die gelnagels goed onderhouden", waarschuwt Tom. "Na twee of drie weken moet je terug naar het salon om het product te laten verwijderen. Als je dat niet doet, ga je eraan prutsen, waardoor je ook lagen van de nagel zelf afbreekt."

Wie geen tijd of geld heeft om zo vaak naar het nagelsalon te gaan, kan ook zelf aan de slag. "Neem een nagelbuffer of een nagelvijl en verwijder de gel. Let er wel op dat je je nagels zelf niet aantast. Neem daarna een watje met nagellakremover en duw je dat op de nagel. Doe er een klein stukje aluminiumpapier op en laat het zo'n tien minuten zitten. Daarna zou het moeten lukken om de gel er helemaal af te halen", aldus Tom.

4. Zo blijven je nagels glanzend en gezond

"Bij mijn klanten gebruik ik een moisturizer die eigenlijk bedoeld is voor het gezicht. Die dringen dieper door in de huid en helpen met de vernieuwing ervan. Het is dus zoals een gezichtsbehandeling, maar dan voor je handen. En dat werkt perfect", besluit Tom.  (br.hln)


05-04-2013 om 18:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topmodellen eten papier om graatmager te blijven

Topmodellen eten papier om graatmager te blijven


http://static1.hln.be/static/photo/2013/0/10/2/20130403135154/media_xll_5700722.jpg


Al decennialang laait de discussie over te magere modellen op de catwalk. Zonder succes, zo blijkt nog maar eens. Hoewel de verontrustende berichten vaak worden geminimaliseerd vanuit de modewereld, doet ex-hoofdredactrice van de Australische Vogue, Kirstie Clements, in haar recent boek 'The Vogue Factor' immers een boekje open over de afschuwelijke afslank- en hongerstillende gewoontes bij modellen. Volgens haar maken onder andere papieren zakdoekjes deel uit van hun dieet.

In haar boek beweert Clements dat ze tijdens haar carrière verschillende jonge modellen tot het uiterste heeft zien gaan om zo dun mogelijk te zijn. Achter de pracht en praal die we op de catwalk te zien krijgen, schuilt er volgens haar dan ook een wereld die een pak minder glamoureus is, maar eerder schrijnend.

Clements baseert zich voornamelijk op wat ze tijdens haar carrière als hoofdredactrice van Vogue gezien heeft achter de schermen bij modeshows en fotoshoots. Ze beweert onder andere dat jonge vrouwen papieren zakdoekjes aten om hun maag te vullen en zo de honger te stillen. Daarnaast zouden ook verschillende modellen een borstverkleining hebben laten uitvoeren om in de kledij te passen. Clements herinnert zich bovendien dat sommige modellen zo zwak waren dat ze nog amper konden functioneren.


http://static0.hln.be/static/photo/2013/15/6/13/20130403134432/media_l_5700718.jpg


In haar onthullend boek, dat ongetwijfeld nog heel wat reacties zal losweken, vertelt ze eveneens het verhaal van een model dat tijdens een shoot van drie dagen geen enkele maaltijd had gegeten. Op de laatste dag kon ze nog amper op haar benen staan, laat staan haar ogen openhouden.

Clements werd vorig jaar onverwacht ontslagen. We zouden dus kunnen vermoeden dat ze via haar onthullingen een sneer wil uitdelen aan haar vroegere collega's. Toch schuilt er volgens ons wel degelijk waarheid in haar boek. In september vorig jaar, klapte het Russiche model Kira Dikhtyar immers ook al eens uit de biecht met gelijkaardige berichten. "Kettingroken, dagelijkse darmspoelingen, laxeermiddelen, dieetpillen, amfetamines, hongeronderdrukkers,... Dit zijn slechts een paar technieken waarmee collega's hun eetlust afremmen", sprak Dikhtyar toen. Ze zei eveneens dat sommige modellen zich volproppen met watten om hun honger te stillen. (br.hln)


03-04-2013 om 19:51 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
01-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oei: Adriana Lima draagt haar jurk achterstevoren

Adriana Lima draagt haar jurk achterstevoren


http://static2.hln.be/static/photo/2013/18/6/13/20130329154623/media_l_5690518.jpg
Het ontwerp van Alberta Ferretti op de catwalk in Milaan.


Als je een Victoria's Secret Angel bent, dan sta je met alles. Zélfs als je een jurk achterstevoren aantrekt, zo bewees Adriana Lima in Miami. Het 31-jarige model hulde zich voor een liefdadigheidsgala in een witte jurk van Alberta Ferretti. Die was aan de zijkanten doorzichtig en had een gedrapeerde, diepe decolleté. Maar dat was niet hoe de ontwerper het bedoeld had....

Zo zien we op de catwalk van zijn lentecollectie uit 2012 in Milaan dat het model in kwestie de jurk helemaal anders draagt. Haar decolleté is veel braver én er is doorzichtig stuk stof aan haar navel te zien.

Maar we moeten eerlijk zijn: als we de foto van het model niet hadden gezien, hadden we nooit vermoed dat Adriana de jurk omgekeerd droeg. Het decolleté is namelijk perfect op haar lijf geschreven. Misschien wil dat wel zeggen dat de jurk speciaal voor het supermodel gemaakt werd.

Een andere optie is dat Adriana het ontwerp gewoon veel leuker vindt zo. Misschien vond ze de oorspronkelijke versie niet sexy genoeg, en was dit haar oplossing.



http://static0.hln.be/static/photo/2013/18/2/5/20130329153534/media_l_5690480.jpg
Adriana Lima


Uiteraard is het ook mogelijk dat het model de jurk 'per ongeluk' omgekeerd heeft aangetrokken. Ze zou alleszins niet de eerste zijn, want sterren zoals Amanda Seyfried en Angelina Jolie deden het haar al voor.

En we hebben zo het vermoeden dat het Adriana ook niet kan schelen. Ze zag er adembenemend mooi uit. Punt. (br.hln)


01-04-2013 om 12:37 geschreven door fashionista


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!