Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

29-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volg deze scheergeboden voor een perfecte huid

Volg deze scheergeboden voor een perfecte huid

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/11/4/20140626171559/media_xll_6854989.jpg

Als je je lichaam uitstrekt op het strand om wat zon te vangen (en je mooie bikini te showen), heb je graag dat je huid er piekfijn uitziet. Een droge plek of een sneetje van het scheren kan je daarbij missen als kiespijn. Respecteer deze scheergeboden voor een gladde en perfecte huid.

Scrubben maar!
Voor je je scheermesje ter hand neemt, geef je de huid die je wil aanpakken beter eerst een scrubbeurt. De overtollige dode huidcellen worden zo weggehaald, je huid zal veel minder geïrriteerd worden en het resultaat is veel zachter. Toch vergeten te scrubben? Doe het niet meteen na het scheren, want dan staat je heel wat irritatie en uitslag te wachten.

Scheer je nooit droog
Het is zo verleidelijk om even 'snel snel' met je mesje over je droge huid te gaan. Veel sneller en minder gedoe. Maar een natte huid is veel zachter en zal minder schilferen. Als je droge huid scheert, zijn sneetjes en wondjes niet ver weg. De huidschilfers kunnen daarnaast ook je mesje verstoppen.

Overdrijf niet
Er is altijd wel één irritant haartje dat je mesje lijkt te ontwijken, maar probeer niet talloze keren over dezelfde plek te scheren. Je huid wordt er alleen maar geïrriteerder door, en de rode, pijnlijke stoppels die verschijnen, trekken niet snel weg. Neem liever een pincet om de laatste haartjes alsnog te verwijderen.

Gebruik geen zeep
Waarom zouden we scheerschuim of -gel kopen als gewone zeep je huid even zacht maakt? De bubbels en de glibberigheid hinderen je mesje echter, waardoor de haartjes niet overal even goed aangepakt worden. Voor een glad en piekfijn resultaat haal je toch beter die gel in huis, al kan conditioner in noodgevallen nog wel dienst doen.

Scheer in de juiste richting
Scheren in de verkeerde richting kan tot irritatie leiden, en de huid zal erna ook veel ruwer zijn. Onder je oksels heb je niet veel keus, aangezien de haren daar in verschillende richtingen groeien. Scheer je benen echter altijd van de enkel richting de knie, tegen de haargroei in. Als je echter een zeer gevoelige huid hebt, kan je in de omgekeerde richting werken. De haartjes zullen wel niet zo kort afgesneden worden, maar je huid zal je dankbaar zijn.

Verander regelmatig van mesje
We weten dat goede scheermesjes aan de duurdere kant zijn, maar toch zou je de mesjes regelmatig moeten veranderen. Niet alleen worden ze na een tijdje bot, er kan zich ook vuil en bacteriën ophopen. Om een pijnlijke uitslag te vermijden, gooi je een wegwerpmesje in de vuilnisbak na zo'n drie beurten, en een opzetmesje na ongeveer zes keer.

Hou je mesje droog
Laat je scheermesje na gebruik niet in de douche liggen, maar droog hem goed af en zorg dat hij zo blijft. Niemand wil zich scheren met roestige mesjes, en de levensduur wordt zo ook sterk ingekort. Even onder de haardroger houden, is ook een optie. (br.hln)

29-06-2014 om 15:24 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
28-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De trend die je twee maten slanker kan doen lijken

De trend die je twee maten slanker kan doen lijken

http://static2.hln.be/static/photo/2014/12/7/10/20140624155657/media_xll_6848695.jpg

Een broek met een hoge taille is erg vrouwelijk en elegant. Deze modetrend is wel moeilijk te dragen voor dames die net de aandacht van hun buikje willen afleiden. Plooitjes aan de taille kunnen dit verhelpen.

Dankzij het volume aan de taille kun je in deze broek makkelijk een T-shirt stoppen, zonder dat je het gevoel hebt dat de broek te strak zit of je je buikje je te veel in de verf zet. Je beslist zelf of je er een riem in draagt of niet. Deze losse broeken waren erg populair op de catwalk voor tal van cruisecollecties. Je bent dus zelfs op de trends voor als je dit modeldraagt. We zagen bij de grote modehuizen gestreepte exemplaren met een rechte snit, maar er doken ook flatterende shorts op. Zelfs de harembroek maakt een comeback.

Onzekere dames kunnen een langere T-shirt dragen die ze in hun broek stoppen. Deze nieuwe broek geeft meteen wat cachet aan je outfit, het maakt een eenvoudige look meteen bijzonder met een minimum aan moeite. Zelfzekere dames kunnen het met een kort topje combineren. Een blunder die je moet vermijden is een top te dragen die halverwege de plooitjes komt, want dan krijg je al snel een slonzig resultaat. (br.hln)

28-06-2014 om 20:14 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
20-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verwisselbare hak: in een handomdraai van hoog naar laag

De verwisselbare hak: in een handomdraai van hoog naar laag

Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken

Hoge hakken zijn mooi, stijlvol en sexy maar maken het dagelijks leven soms tot een hel. Dat mooie paar stiletto's dat je niet kon laten liggen eindigt zo vaak snel weer in de kast. Als we het Franse merk Alegory mogen geloven is dit ongemak nu bijna verleden tijd. Via een vernieuwend kliksysteem is het voortaan mogelijk om die pijnlijke hoge hielen in een handomdraai te veranderen naar een aangenamere hoogte.
Om aan de eisen van de moderne vrouw te willen beantwoorden, kwam het merk Alegory na uitgebreid onderzoek met hun vernieuwend schoeisel op de proppen. Via een innovatief kliksysteem kan de hak van de schoen snel en gemakkelijk verwisseld worden. Zo is het mogelijk om je schoen aan te passen aan jouw dagschema, humeur en noden door de hoogte, kleur en het ontwerp van de hak zelf te kiezen.

De 'wonderschoenen' zullen in eerste instantie met een ronde of puntige tip verkrijgbaar zijn en kunnen gecombineerd worden met vier hakken van drie verschillende hoogtes. En dat in een hele reeks kleuren.


Jammer genoeg zijn de innovatieve hakken nog niet te koop. Voor de productie van de basiscollectie, die volledig in Frankrijk gebeurt, probeert Alegory geld in het laatje te brengen via de crowdfundingwebsite IndieGoGo. De kaap van de 15.000 euro is intussen gerond en het hoeft dus niet meer lang te duren voor de eerste schoenen van de band rollen. Een tweede doel werd op 30.000 euro gezet, waarna de collectie uitgebreid zal worden met nieuwe kleuren, stijlen en hakken. 

Wie doneert via de website telt voorlopig 175 euro neer voor een paar schoenen met twee verwisselbare hakken. Later zullen de hakken ook gewoon in de winkel te koop zijn aan een iets hogere prijs.(br.hln)

20-06-2014 om 10:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom kost een couturejurk van Dior 30.000 euro

Daarom kost een couturejurk van Dior 30.000 euro

Klik op de foto om de video te bekijken

Deze schitterende video van het Franse modehuis Christian Dior illustreert hoeveel bloed, zweet en tranen (en dus ook veel geld) een coutejurk kost.

Je ziet hoe vakmensen een miniversie van een couturejurk uit 1949 van Christian Dior in het Atelier de Fleur Lemarie in Parijs van patroon tot de decoratieve bloemen in elkaar knutselen. De creatie werd gedragen in de parfumadvertenties van het modehuis.

Elke zijden bloem op het lijfje en rok wordt met een mal uitgesneden voor het met de hand in de juiste vorm gedrukt wordt. Daarnaa plaatst een vakmens met een pincet het kunstwerkje op de juiste plaats.

Misschien is het realistischer dat je toevallig op een misbare 30.000 euro botst dan dat je erin slaagt jezelf in dit mini-exemplaartje te wurmen. (br.hln)

18-06-2014 om 10:44 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hoog heb je de split nog nooit gezien

Zo hoog heb je de split nog nooit gezien

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/14/9/20140616114500/media_xll_6826194.jpg

"Dress to impress", moet Kendall Jenner gedacht hebben toen ze naar de MuchMusic Video Awards in Toronto trok. Het model en lid van de Kardashianclan trok een jurk aan met lange mouwen, geen decolleté en een rok tot op de grond, maar wist toch haar heupbeenderen te laten zien.

Ze is amper achttien, maar op modevlak lijkt ze al heel wat ouder. Kendall Jenner verscheen dit weekend niet met één, maar twee torenhoge splits in haar witte, rijkelijk versierde jurk van Fausto Puglisi.

De onzedige creatie deed heel wat wenkbrauwen fronsen, aangezien de splits zo ongeveer tot aan haar navel kwamen, en de heupbeenderen van de tiener te zien waren. De ranke schoonheid wist zo haar modellenlichaam in de verf te zetten, maar zelfs haar 16-jarige zusje Kylie - ook niet vies van wat blote huid - leek even geschokt. (br.hln)

18-06-2014 om 10:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de shortvrees met het juiste model voor jouw figuur

Stop de shortvrees met het juiste model voor jouw figuur

http://static2.hln.be/static/photo/2014/11/12/6/20140612113732/media_xll_6814836.jpg

Heel wat dames haten shorts wegens onelegant, het onthullen van de billen, cellulite en rimpelige knieën. De juiste snit kan echter je benen transformeren in elegante ledematen. Voor elke probleemzone bestaat er wel een oplossing, daarom zetten we de meest flatterende stijl per lichaamstype op een rijtje.

Dames met brede heupen kunnen best de short met hoge taille omarmen. Deze snit benadrukt de slanke taille en versmalt de dijen. Met donkere kleuren zit je zeker goed, dames met een kleine boezem dragen hier best een lichte top of opvallende print.  

Een short met plooitjes creëert de illusie van het zandloperfiguur. Hoe smaller je heupen, hoe meer volume je aan kan. Kies voor een eenvoudig model of opvallende print zolang de snit gestroomlijnd blijft.

Kleine, slanke dames moeten fan worden van hotpants. Kortere benen betekenen dat je kortere modellen aankan, zonder dat je ordinair overkomt. Door minder stof te dragen, ga je groter lijken.

Wie onzeker is over haar buikje, kan best voor een drukke short gaan in combinatie met een effen T-shirt. Een lage of normale taille werkt het best voor jou omdat een hoge taille de zone benadrukt die je net probeerde te maskeren. (br.hln)

12-06-2014 om 18:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de nadelen van het rokjesseizoen

Dit zijn de nadelen van het rokjesseizoen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/8/2/20140610154734/media_xll_6810242.jpg

Het mag dan wel af en toe stormen, de zomer komt er ontegensprekelijk aan. En dat betekent dat we eindelijk onze rokjes uit de kast kunnen halen en onze benen wat zon kunnen gunnen. Maar de lekker luchtige en mooie kleedjes en rokjes brengen ook heel wat typisch vrouwelijke problemen met zich mee. Om de onderstaande redenen kiezen wij soms liever voor een shortje.

Let op de wind
Marilyn Monroe slaagde erin om er geweldig uit te zien toen ze met haar witte jurk op een rooster ging staan, maar voor zover wij weten is zij de enige. Wij hebben daarentegen altijd net die onderbroek aan die niemand hoeft te zien, en zijn ook niet altijd perfect geschoren. Maar als het een troost mag wezen: zelfs Kate Middleton heeft hier last van.


Grijpgrage handen en fluitconcerten

Wie met een rokje op straat loopt, kan gegarandeerd rekenen op heel wat (mannelijk) gefluit. Jammer genoeg valt daar weinig aan te doen, behalve een bloedrood hoofd krijgen en hopen dat er niet te veel volk in de buurt is. Sommige mannen gaan echter een stap verder en denken dat rokjes een uitnodiging tot aanraken zijn. Want we willen allemaal dat vreemden hun hand op onze dij/bil leggen. Yeah right.

Oncomfortabele zithoudingen
Met een broek aan kan je eender welke zithouding aan. Maar als je niet wil dat de wereld je ondergoed ziet, hou je met een rok beter de billen stijf op elkaar. Doeltreffend, maar allesbehalve comfortabel.

Zwetende benen
Zweetdruppels die langs je billen naar beneden glijden. Mocht er een lijst bestaan met de meest ergerlijke dingen ter wereld, staat deze er zeker op. Waarom lijkt het alsof je benen enkel zweet produceren als ze zichtbaar zijn?

Te kort?
Elke vrouw voert bij het kiezen van een rok een eeuwigdurend debat. Is de lengte van mijn rok wel goed? Want niemand wil op een feestje de vrouw met het kortste exemplaar zijn.

Flora en fauna
Allemaal goed en wel binnenshuis, die rokjes. Tot iemand het lumineuze idee krijgt om eropuit te trekken en je aangevallen wordt door muggen, brandnetels en de zon.

Pijnlijke dijen
Bijna elke vrouw krijgt ermee te maken: als je met een rokje rondloopt, wordt de huid tussen je benen al snel herleid tot een pijnlijke, schurende boel. Gelukkig bestaan er een aantal truukjes hiervoor, die je hier kan vinden.

Valpartijen
Als je (lange) rok nog niet verstrikt geraakt is in een deur, je fietsketting, je ondergoed of gewoon je eigen voeten, heb je niet geleefd. Opgepast voor blauwe plekken!

Hygiëne
Je kan het haast niet vermijden: als je benen bloot zijn, zullen ze je stoel aanraken. Niet meteen een probleem thuis of op kantoor, maar op de metro, de trein of de bus wordt dat al snel een onhygiënische ervaring. En dan hebben we het nog niet over dat scheurende gevoel (en geluid) als je je billen van sommige stoffen probeert los te werken.

En tot slot: de perfecte rok...
... bestaat niet. Of is toch heel zeldzaam. Ze kruipen omhoog of zakken net af, spannen op plaatsen waar ze niet hoeven te spannen, of zijn net veel te wijd. Zucht. Toch maar dat shortje, dan? (br.hln)

11-06-2014 om 08:18 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend? Naar kantoor in korte broek

Nieuwe trend? Naar kantoor in korte broek

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/6/7/20140610173801/media_l_6810682.jpg

Ontwerpers geloven dat het dit jaar gaat doorbreken. De korte broek in plaats van een pantalon. Dus niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen: met je blote benen onder het bureau. Ook als je accountant bent, ambtenaar of vertegenwoordiger.

In 2008 kwamen de eerste ontwerpen. Misschien kwam het door de crisis, waardoor niemand echt risico durfde te nemen op werk, maar het sloeg nog niet bepaald aan. In 2011 probeerde ontwerpers het weer. Niemand droeg het, behalve de ontwerpers zelf.

Maar dit jaar, 2014, lijkt er geen ontkomen meer aan. Bijna elke zichzelf respecterende pakkenmaker en ontwerper heeft wel een modelletje hangen met korte broek. De mannelijke modellen kijken zo casual mogelijk, alsof er niets aan de hand is. Misschien gaat het dan dit jaar echt doorbrengen.

Alleen één vraag. Wie durft te beginnen?

Overigens, niet alleen mannenpakken zijn ontworpen met een korte broek. Ook vrouwenpakken bedienen zich van de blote benen. Maar daar lijkt het toch weer een stuk minder vreemd. (br.hln)

10-06-2014 om 19:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo geef je je haar wat meer volume

Zo geef je je haar wat meer volume

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/15/3/20140606132758/media_xll_6801528.jpg

De foto's van beroemdheden vliegen ons dagelijks rond de oren, en steevast pronken de vrouwen met een glanzend, volumineus kapsel en haar dat er kerngezond uitziet. Terwijl dat van ons er vaak maar wat dunnetjes en futloos bijhangt. Maar schijn bedriegt: de celebs passen deze truukjes toe om er piekfijn uit te zien.

Toupeer je haar
Een ouwe gouwe is de toupeertechniek: simpel maar doeltreffend. Blijf zo dicht mogelijk bij de wortels van je haar en kam stukje voor stukje in de 'verkeerde' richting, naar je hoofdhuid toe. Vergeet daarna wel niet om het effect te verzachten door er voorzichtig met je vingers door te gaan, om er niet uit te zien alsof je met je vinger in een stopcontact hebt gezeten. Gebruik deze techniek wel met mate: als je dit te vaak doet, kan je haar schade oplopen.

Kleur je haar
Het lijkt vreemd, maar je haar een nieuw kleurtje geven, geeft je kapsel wat meer volume. Je hoeft zelfs niet al je haar te kleuren; een paar strategische highlights hebben al effect. Laat je haar wel onder handen nemen door een professional, en probeer bleken te vermijden. Als je het resultaat goed verzorgt, blijft het effect enkele weken.

Gebruik warmterollers
De prachtige gekrulde kapsels die op de rode loper paraderen, zijn vaak het resultaat van warmterollers. Deze simpele techniek, die niet veel tijd vergt, kan je gemakkelijk thuis uitproberen. Meestal zitten in een pak rollers twee of drie verschillende formaten. Breng de grootste vanboven op je hoofd aan, laat ze volledig afkoelen en werk af met een goede haarlak om de krullen te fixeren. Deze methode lukt wel het beste met langer haar.

Droog je haar ondersteboven
Wie wat zwaarder of langer haar heeft, krijgt tijdens het drogen af te rekenen met de zwaartekracht. De oplossing is simpel: buig je voorover en droog het ondersteboven. Het ziet er misschien wat gek uit, maar het resultaat loont. Werk af met wat volumepoeder, en het effect blijft de hele dag zitten.

Aloë Vera
De Aloë Vera-plant wordt voor alles en nog wat gebruikt, maar kan ook helpen om je haar wat dikker en gezonder te maken. Het goedje beschermt je haar tegen uitdroging en haaruitval, en stimuleert de haargroei. Masseer de gel in als een haarmasker, laat een uurtje intrekken en was daarna uit met shampoo.

Ga regelmatig naar de kapper
Een goede knipbeurt kan je haar in één klap een gezondere uitstraling geven. De kapotte puntjes eraf, en het zal meteen wat voller lijken. Vrouwen met fijn haar gaan ook beter voor wat (subtiele) laagjes om volume te creëren.

Gebruik de juiste producten
Het lijkt voor de hand te liggen, maar heel wat vrouwen gebruiken geen haarverzorgingsproducten die aangepast zijn aan hun haartype. Als je dun of stijl haar hebt en volume wil creëren, ga je beter voor een volumeshampoo. Gebruik dan ook liever de 2-in-1-versie en laat conditioners en haarmaskers zoveel mogelijk achterwege. Die hebben namelijk de neiging om je haar te verzwaren. (br.hln)

09-06-2014 om 09:59 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je nu een omaslipje moet dragen

Waarom je nu een omaslipje moet dragen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/4/6/20140605164413/media_xll_6799341.jpg

Eerder deze week flaneerde het Amerikaanse topmodel Chrissy Teigen in een gigantische onderbroek, zo eentje waar oudere dames bij zweren, op de rode loper. Maar op de een of andere manier stond ze er toch beeldig mee. En ze is niet de eerste ster om dit 'oubollige' kledingstuk met veel trots te dragen: Kesha, J-Lo en Kim Kardashian deden het haar al voor.

Het 28-jarige model Chrissy toont met haar omaslipje hoe je wel met stijl een transparante jurk (in dit geval van ontwerpster Vera Wang) draagt. ZO troeft ze zangeres Rihanna af die eerder deze week met haar string onder haar doorschijnende jurk een tikje ordinair overkwam.

Jennifer Lopez ging voor de Billboard Music Awards voor een donkerrood exemplaar onder haar transparante jurk van Donna Karan. Zij combineerde het met een ceintuur in de taille en sandalen. Ook Kim Kardashian heeft al bewezen dat een grote slip in combinatie met een transparante jurk erg sexy kan zijn. Onder een grijze kanten outfit droeg ze een gigantisch zwart model.  

Vorige zomer raakte bekend dat in de Verenigde Staten de verkoop van strings en kleine slipjes de afgelopen twee jaar is gedaald. De verkoop van grote onderbroeken is dan weer gestegen. En dankzij de ontwikkeling van betere materialen, voelen deze slipjes helemaal niet meer oubollig aan en zitten deze onderbroeken zelfs beter dan strings.


De Amerikaanse ontwerpster van lingerie Daphne Javitch zegt dat wie een keer de omaslip probeert, nooit meer een ander model wil dragen. "Het staat beeldig onder een jurk en kan ook dienst doen als een sexy pyjama. Daarnaast zit het nog eens makkelijk." Een ding waar je wel op moet letten: creëer geen lovehandles door een te strak model te kopen. Een maatje groter is altijd beter dan een te klein exemplaar. (br.hln)

06-06-2014 om 10:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je vanaf nu meer kleur moet dragen

Waarom je vanaf nu meer kleur moet dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/16/9/20140603174305/media_xll_6793794.jpg

Heel wat vrouwen hebben schrik om kleur te dragen, vaak omdat ze de aandacht niet willen trekken en zich liever verstoppen achter zwarte, onopvallende kledij. Dankzij onderstaand stappenplan introduceer je geleidelijk aan meer kleur in je garderobe.

Ondanks hun angst voor kleur associëren heel wat vrouwen rood met zelfvertrouwen. Flashy kledij kan dus een positief effect hebben op je hebben. Bijna de helft van de Britse vrouwen zegt meer complimenten te krijgen bij het dragen van een kleurrijke outfit dan wanneer ze in zwart of wit paraderen. Dat blijkt uit een rondvraag van zeepfabrikant Dove.


Modeontwerpster Olivia Rubin geeft haar geheimen prijs om meer kleur in je garderobe te introduceren. "Je hoeft niet meteen voor felgeel of knalblauw te gaan. Experimenteer met zachtroze, babyblauw en muntgroen. Combineer deze stukken met grijs of donkere panty's voor wat meer frivoliteit het hele jaar rond. Pasteltinten kunnen je zelfvertrouwen stapsgewijs vergroten zonder dat je je ongemakkelijk voelt."  

"Deze lente en zomer is een hele outfit in flashy rood of oranje een trend. Als dit een tikje overdreven is voor jou, kun je een kleurrijk stuk combineren met een neutrale outfit. Zo trek je de aandacht op een subtiele manier. Durf ook meer dan één kleur te dragen. Veel dames krijgen stress uit angst voor verkeerde combinaties en daarom gaan ze voor slechts één kleur in combinatie met wit of zwart. Je kan gerust fuchsia op blauw of grijs dragen", besluit Rubin. (br.hln)

04-06-2014 om 13:44 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein is sexy: waarom we ons in te krappe schoenen wurmen

Klein is sexy: waarom we ons in te krappe schoenen wurmen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/5/6/4/20140603141144/media_xll_6793189.jpg

Sinds de jaren 70 zijn de voeten van de gemiddelde Britse vrouw met twee maten gegroeid. Toch verdragen heel wat dames de pijn van rond te lopen in te krappe schoenen omdat onze maatschappij blijkbaar kleinere voeten aantrekkelijker vindt.

Onderzoek aan het Britse College of Podiatry heeft aangetoond dat steeds meer Britse vrouwen de verkeerde schoenmaat kopen. 2000 volwassenen namen deel aan de rondvraag, een kwart van de mannen en 41 procent van de dames meent dat hun voeten groter zijn geworden met het verouderen. Ongeveer de helft denkt dat dit door een gewichtstoename komt. Onderzoekster Lorraine Jones: "Voeten worden groter omdat de mensen langer en ook dikker worden. Hoe meer je weegt, hoe groter de druk op de onderste ledematen. Je voeten passen zich aan aan deze verhoogde druk. Dit kan leiden tot pijn en de ontwikkeling van artritis."

Podoloog Emma Supple zegt dat vrouwen nog steeds geloven dat kleine, slanke voeten elegant en vrouwelijk zijn. Dit is een reden waarom sommige dames weigeren de realiteit onder ogen te zien en grotere schoenen te kopen. Een woordvoerster van College of Podiatry voegt eraan toe dat negen op de tien vrouwen nu de foute maat dragen. "Grote voeten zijn niets waar vrouwen zich over moeten schamen. Maar het idee dat een kleine maat vrouwelijker is, blijft bestaan. Er is nog heel wat werk aan de winkel om schoenen te ontwikkelen die fahionable zijn en die makkelijk zitten. Een andere reden waarom vrouwen te kleine schoenen dragen, is dat ballerina's bijvoorbeeld af de voeten vallen als ze niet te klein zijn", besluit Supple.

Waarom vrouwen schoenen dragen die niet passen:

1. Toen ik thuis kwam, zaten de schoenen plots niet meer zo comfortabel als in de winkel. (35 procent)
2. Ik was dol op de schoenen, maar ze hadden mijn maat niet meer. (27 procent)
3. Ik kocht ze op het internet en wist niet dat ze niet zouden passen. (26 procent)
4. Ze waren afgeprijsd (19 procent)
5. Ik had geen tijd om de schoenen te passen in de winkel. (15 procent) (br.hln)

04-06-2014 om 13:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!