Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

31-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Economische crisis raakt Parijse modeweek niet


Economische crisis raakt Parijse modeweek niet


dior


Dior en Giorgio Armani lokten de jetset van de wereld naar het Parijse Musée Rodin, voor hun Haute Couture show. Dita Von Teese, Kayne West en Marion Cotillard waren allemaal present, niets deed dan ook vermoeden dat de glamour op de catwalk nog glamoureuzer zou zijn dan die ernaast.

Luxueuze stoffen, prachtige diamanten juwelen, fabelachtige schoenen, en extravagante creaties: enkele trefwoorden die de modeshows van Armani en Dior het best omschrijven. John Galliano, hoofdontwerper bij het modehuis Dior, liet zich voornamelijk inspireren door de oud-Nederlandse kunst van Vermeer en Van Dyck. Delfts blauw, blauwe tulpen, bolle rokken, pofmouwtjes, en kanten kragen deden terugdenken aan 17de eeuwse tijden, toen exuberante luxe nog iets heel gewoons was bij de adel.


http://img141.imageshack.us/img141/4186/trjdk3.jpg


Ook Giorgio Armani moet niet onderdoen, al zoekt hij zijn inspiratie wat meer Oosters, in China meer bepaald. Zilveren jurkjes met rode kwasten, mouwomslagen die ons doen mijmeren naar Chinese pagodes en prachtige waterlelies.

De glamour deed alvast menig modecritici verbaast opkijken. De New Yorkse fashion week kreeg rake klappen vanwege de economische malaise, en menigeen had hetzelfde op de Parijse catwalk verwacht. Armani bleef er alvast nuchter over: "Als je bezig bent met reageren op de crisis, dan kan je geen haute couture meer maken. Haute Couture is zoals naar een mooie film kijken, het behoort tot een andere werel", aldus Armani in een interview.(br.she)


http://img84.imageshack.us/img84/7043/kopwv4.jpg



31-01-2009 om 21:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Catherine Zeta-Jones onthult haar beautygeheimen


Catherine Zeta-Jones onthult haar beautygeheimen




Benieuwd naar de beautygeheimen van de immer stralende Catherine Zeta-Jones? De vrouw van Micheal Douglas, met wie ze twee kindjes heeft, gaf zopas haar receptjes prijs die ervoor zorgen dat ze er steeds jong en jeugdig bijloopt. Bier, honing, appels en zout mogen straks niet op je boodschappenlijstje ontbreken.

Zout en honing
Geen dure lotions of potjes voor de actrice, wel een aantal huis-en keukenmiddeltjes die door iedereen makkelijk zijn op te slaan. Zo smeert ze een mix van zout en honing over haar hele lichaam. "Dit is tegelijk een ideale vochtinbrenger en peeling", vertelt de Oscarwinnares in een recent interview. "Was het af en je huid straalt. Ik eet ook steevast een appel na de maaltijd. Dit houdt mijn tanden proper en het lijkt alsof ik ze net gepoetst heb".

 

 http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Zeta_Jones.jpg



Haren

Wat haar mooie lokken betreft, kent ze oma's middeltjes even goed. "Als conditioner gebruik ik honing en bier. Ik geef toe, ik ruik dagen na elkaar naar een biervat, maar het doet echt wat met je haar".

Witte tanden
Je zou haast denken dat haar stralende witte tanden komen door een 'bleaching' bij de tandarts. Niet dus. Catherine gebruikt fruit. "Het sap of de pulp van aardbeien bevat een zuur dat vlekken op de tanden oplost", weet ze. "Ananas doet hetzelfde en is steeds te vinden in mijn koelkast". (br.nina)


30-01-2009 om 13:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom draagt Angelina haar jurk omgekeerd?

Waarom draagt Angelina haar jurk omgekeerd?







De meesten onder ons hadden het niet door, maar Angelina Jolie droeg haar jurk achterstevoren op de jaarlijkse Screen Actors Guild Awards vorige zondag.

Het mag gezegd, de blauwe jurk van Max Azria uit de lentecollectie stond beeldig bij mevrouw Pitt. Alleen werd de rug ontbloot en niet het decolleté, zoals eigenlijk wel de bedoeling was. Kan iemand ons vertellen waarom?

Tattoo
Haar styliste Jen Rade kent het antwoord. De bedoeling was om de jurk meer als 'blouson' te zien. Door de lage ruguitsnijding vielen ook Jolie's tattoo's beter op. En haar tatoeages, daar is Angelina duidelijk nog altijd fier op. (br.nina)


30-01-2009 om 12:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse stijltips voor een klassevrouw


Franse stijltips voor een klassevrouw




Zelfs de grootste shopaholic durft deze dagen de rem op de uitgaven te zetten. Dienen we op modedieet? Ja, maar dat kan ook in stijl en met glamour. Deze tips kunnen helpen.

Doordacht
Volgens de Amerikaanse site Forbes.com zijn Franse dames het meest elegant. Ze shoppen ook niet impulsief, wel doordacht, met een plan en zeer selectief. Ze trekken enkel naar een winkel als ze iets specifieks zoeken. Elk jaar opnieuw wordt de garderobe bekeken en met praktische basisstukken aangevuld. Af en toe hoort daar ook een duurder ontwerp bij dat vaak wordt gedragen. Combineren is de boodschap.

Shop selectief
Koop geen items die je niet echt nodig hebt. De Franse ontwerpster Anne Fontaine, bekend voor haar witte shirts, stelt dat, naast een mooie blouse, elke vrouw over een prachtig paar jeans moet beschikken. Een zwarte broek, een perfecte jurk, een zwarte jurk en een mooie jacket, mogen evenmin ontbreken. Deze basisstukken dienen 'gemixt en gematched' worden. Met andere woorden, andere accessoires geven je outfit, al naargelang het moment, een heel andere look.

Koop doordacht
Franse dames kopen doordacht en bekijken hoe vaak een kledingstuk kan gedragen worden. Ontwerpster Catherine Malandrino adviseert elke vrouw om haar aankopen goed te overwegen. "Het is niet omdat iets in de mode is, dat je het moet kopen", vertelt ze. "Denk goed na wanneer en hoe vaak je het ding zal kunnen dragen. Is het ook draagbaar op het werk? Hoe vaak zal je het aantrekken?"

De ontwerpster leerde van haar eigen moeder te investeren in comfortabele, maar kwaliteitsvolle garderobe. "Mijn moeder droeg jaren een blouse van Yves Saint Laurent. Jaar na jaar, nooit leek het ding uit de mode".

Kwaliteit boven kwantiteit
Een kwaliteitsvolle garderobe betekent dat je moet investeren in mooie accessoires. De kostprijs van een Louis Vuitton tas of eentje van Hermès kan extravagant lijken, maar wanneer je deze verschillende seizoenen kan dragen, is het zijn geld waard. Een mooie sjaal of een paar designerschoenen kunnen ook jaren meegaan. Kwaliteit primeert boven kwantiteit. Dat is eigen aan de Franse levensstijl.

Vergeet de trends
Vergeet de heersende trends, Franse dames houden vast aan stijl en kleuren waar ze mooi mee staan. Een stijlicoon als Catherine Deneuve heeft dat goed begrepen. Zwarte cocktailjurkjes en trenchcoats horen bij haar. Fransen zoeken naar hun individualiteit en hoeven niet perse te dragen wat magazines of celebs voorstellen. Ze kiezen kleding dat hun persoonlijkheid onderstreept. Het gaat erom in wat ze zich goed voelen en waar ze mee staan. Alsof ze er geen moeite voor hebben gedaan. (br.nina)



29-01-2009 om 12:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carl Lagerfeld zijn nieuwste creatie

Carl Lagerfeld zijn nieuwste creatie


http://img530.imageshack.us/img530/9482/lagerfeld12su8.jpg


Carl Lagerfeld stelt  zijn nieuwste creatie in samenwerking met de legendarische Franse leverancier  Repetto voor . Een reeks van lakleder sandalen in de kleur wit en zwart.  Er zijn drie modellen waaronder twee platform sandalen en een platte sandaal. De schoenen zijn al voorgesteld samen met Lagerfeld's Lente Zomer 2009 collectie.  De sandalen zullen beschikbaar zijn vanaf 9 april in de Repetto boetieks voor de prijs van 390 euro.

 
 
 http://img204.imageshack.us/img204/4204/carlwitlw0.jpg



http://img232.imageshack.us/img232/1166/cazwartpa7.jpg




 

28-01-2009 om 11:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephanie Rolland


Stephanie Rolland verbaast tijdens Parijse modeweek


roll



De Parijse Fashion week is weer van start gegaan en ook hier staat de man extra in de kijker. Toch kleuren sommige designers buiten de lijntjes en presenteren ze een volledige damescollectie.


http://img177.imageshack.us/img177/9706/81468971yj5.jpg

De Française Stephanie Rolland trok haar stoute schoenen aan, en verblufte iedereen met een prachtige vrouwencollectie tijdens de Parijse modeweek (br.she)


http://img211.imageshack.us/img211/787/42984211bu4.jpg



27-01-2009 om 22:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwaliteit vrouwenkledij daalt snel


Kwaliteit vrouwenkledij daalt snel




Een Britse hulplijn voor consumenten kreeg in 2008 een recordaantal klachten over de slechte kwaliteit van vrouwenkledij. Het aantal meldingen over losse knopen, kapotte ritsen en een slechte snit steeg ten opzichte van 2007 met 23 procent.

Goedkope ketens
Als we naar de cijfers kijken, dan lijkt het alsof de kwaliteit van vrouwenkledij even snel daalt als de prijskaartjes. De laatste 5 jaar is de prijs van kledij met 25 procent gedaald. Mensen kopen hierdoor gemiddeld 40 procent meer kledingstukken. Goedkope ketens verkopen hun stukken in grote aantallen aan een spotprijs. Deze formule blijkt succesvol te zijn, want deze ketens doen het goed.

Meer druk
Steeds meer kledij wordt in lagelonenland geproduceerd waar ze veel moeten maken voor een minimale kost. Het verband tussen beide werd nog niet bewezen, maar je kunt niet ontkennen dat er een hogere druk is om meer te produceren tegen lage prijzen. Daarvoor moet iets voor opgeofferd worden. Merken proberen sneller in te spelen op de eeuwig veranderende trends, waardoor de kledij ook sneller gemaakt en geleverd moet worden.

Basis moet goed zijn
Zullen vrouwen in opstand komen en weigeren om nog goedkope kledij van slechte kwaliteit te kopen of zullen ze hun lot accepteren? Britse modeconsulente Sarah Lucas is niet verbaasd over het gestegen aantal klachten. "Hoewel vrouwen geen uitstekende kwaliteit verwachten van een jurk van 20 euro, ze verwachten wel dat een aantal basisdingen in orde zijn. Zo moeten ritsen openen zonder kapot te gaan, zomen moeten blijven zitten en knopen mogen er niet afvallen." Een andere insider zegt dat niet alleen goedkope merken de schuld dragen. "Ik heb bij veel dure merken al slechte kwaliteit opgemerkt. Ritsen gaan ontzettend snel stuk en knopen vielen van gloednieuwe jassen. Zelfs bij een handtas van meer dan 1.000 euro brak het draagbandje meteen af." (br.nina)



27-01-2009 om 14:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Handtas voor mannen steeds populairder


Handtas voor mannen steeds populairder







Op de catwalk in Milaan was ze alomtegenwoordig: de 'manbag'. Maar ook bij de sterren lijkt hij aan te slaan: Brad Pitt en David Beckham schamen zich niet langer om met een handtas op straat te lopen.

Vrouwelijke inhoud
De macho blijkt met uitsterven bedreigd te zijn. Brits onderzoek toonde aan dat 8 op de 10 mannen zichzelf eerder een metroseksueel vindt. Dit soort man komt daar tegenwoordig eerlijk voor uit door publiekelijk een handtas te dragen, meldt nu.nl. Maar wat nog meer opvalt: ze vullen hun tas met erg 'vrouwelijke' dingen. 1 op 5 neemt namelijk altijd een dagcrème of eyeliner mee. "Mannen vinden hun uiterlijk steeds belangrijker, aan hun kledij besteden ze bijna net zoveel aandacht als vrouwen", aldus onderzoeker Pete Markey. (br.hln)



26-01-2009 om 19:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ann Demeulemeester zet man winterhoed op

Ann Demeulemeester zet man winterhoed op


http://www.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2009/01/24/Hoed.jpg


Nadat eerder al Veronique Branquinho en Dries Van Noten hun mannencollecties voor de komende winter lieten zien op de Parijse catwalk, kwam gisteren Ann Demeulemeester aan de beurt.



Demeulemeester had haar eerste show in Parijs in '92 en werd er sindsdien een vaste waarde. Als lid van de legendarische ontwerpersgroep de Zes van Antwerpen plaatste ze mee België op de modekaart. Had ze al in '87 haar eerste damescollectie, pas in '96 kwam ze ook met een mannencollectie.

Het lijkt alsof Demeulemeester de man komende winter aan het paardrijden wil krijgen, met een soort ruiterlook, compleet met hoge laarzen en witte broek. Een koude winter wordt het ook, getuige de vele lagen kleding in zwart en bruin, de (nep?)bontjassen, de leren handschoenen en de alomtegenwoordige hoeden.

Vandaag, op de laatste dag van de shows, komt nog Walter Van Beirendonck in actie, en toont Kris Van Assche een nieuwe collectie voor Dior Homme. (br.Het Nieuwsblad)



26-01-2009 om 14:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste lentetrend: ontbloot je schouders


Nieuwste lentetrend: ontbloot je schouders


lacoste




Kerstmis is nog niet voorbij of de modewereld staat al in het teken van de lente. Bij het ontluiken van de eerste bloesems laten we ons graag volledig gaan. Zwierige rokjes en leuke sandalen kunnen terug de kast uit. Om ons helemaal in zomerse sferen te brengen, herintroduceren de modeontwerpers de blote schoudertopjes. Do you do you Saint Tropez!

Het is officieel: de eerste lentetrend is binnen. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar wij juichen de nieuwste trend alvast toe. De nieuwste blote schoudertopjes zijn niet alleen superzomers, ze zijn ook nog eens elegant. Bovendien zijn de schouders één van de slankste delen van ons lichaam, en mogen ze dus best eens extra in de kijker worden gezet.(br.She)




25-01-2009 om 14:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laad je GSM op met je winterjas


Laad je GSM op met je winterjas


jas



Een hippe trenchcoat die eveneens fungeert als een hoogtechnologisch snufje, het lijkt haast onmogelijk. De Nederlandse nieuwbakken modeontwerpster Barbara van der Zanden maakt het echter waar met haar handige zonnecellenjas, een trenchcoat die je GSM in no time heroplaadt.

De zonnecellenjas is volgestopt met zonnecellen, waardoor je via een simpele aansluiting je IPhone, minilaptop en GSM zonder problemen kan opladen. Het design zal te zien zijn tijdens de Amsterdam International Fashion Week van 24 januari tot en met 1 februari. (br.she)


25-01-2009 om 00:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nike gaat voor kleurrijke en sportieve lente


Nike gaat voor kleurrijke en sportieve lente









De Cortez-sneaker van Nike is legendarisch, hij is al populair sinds 1972 bij atleten én modebewuste sportievelingen. Dit seizoen vindt het merk zijn klassieker opnieuw uit met betere materialen en felle kleurtjes.


Felle kleuren
De Cortez raakte populair uitgekiend schokdempingssysteem in de zool en vanwege zijn lichte gewicht. Het model werd over de jaren heen al in verschillende materialen uitgevoerd: leder, nylon en suède. Deze lente wilde Nike zijn paradepaardje een nieuwe look geven. De nieuwe Cortez Fly Motion is nog lichter en soepeler dan het originele model. De lederen schoen bestaat nu de meest felle kleuren en contrasten en past zo helemaal in de nieuwste trends. Ook de nylon en suède versies worden deze lentecollectie heruitgegeven. (br.nina) 


24-01-2009 om 22:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeontwerpster Rykiel geëerd in Parijs


Modeontwerpster Rykiel geëerd in Parijs


rykiel



De Franse modeontwerpster Sonia Rykiel wordt door het modemuseum Les Arts Decoratifs in Parijs nog tot en met 19 april geëerd voor haar uitgebreide modecarrière. Foto's, video's en verhaalpublicaties tonen het leven achter de schermen van een van de meest vooruitstrevende en beruchte modeontwerpsters.


http://img338.imageshack.us/img338/4347/rykietc3.jpg


Rykiel staat bekend om haar extravagante collecties, die een weerspiegeling vormen voor de maatschappelijke problemen. Naar aanleiding van het veertigjarige bestaan van het gelijknamige modehuis organiseert Les Arts Decoratifs een overzichtstentoonstelling van alle toonaangevende werken van Sonia Rykiel.


http://img407.imageshack.us/img407/5445/soniarykieldg4.jpg

(br.she)




24-01-2009 om 03:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: muzikaal parfum


Nieuw: muzikaal parfum



Calvin Klein brengt een primeur: een geur dat voor muziek zorgt. De klassieke geur 'CK One' blijft hetzelfde, alleen wordt deze uitgebracht in de vorm van een luidspreker, die kan aangesloten worden op een mp3-speler.

We are one
'CK One' bestaat al langer, maar wordt opgefrist. Het flesje wordt vernieuwd met opschriften. De vertaling van deze vreemde slogans betekent hetzelfde als 'We are one'. Het wordt ondergebracht onder een glazen stolp die eigenlijk een luidspreker is. Begin februari ligt het muzikale parfum in de winkels. (br.hln)


23-01-2009 om 16:09 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transseksueel model boekt succes op catwalk


Transseksueel model boekt succes op catwalk




Het lijkt alsof de ontwerpers steeds verder moeten gaan om wat aandacht te krijgen. Het merk Complexo B stuurde als afsluiter van de Fashion Week in Brazilië een transseksuele actrice op de catwalk.

Staande ovatie
Het model Patricia Araujo is in Brazilië bekend door haar carrière als actrice. Ze sloot voor het merk Complexo B. de Fashion Week in Rio de Janeiro af. Toen ze in een lange bontjas en een korte jurk de catwalk betrad, kreeg ze een staande ovatie. De designer van het merk, Beto Neves, wilde met Araujo het publiek versteld doen staan, meldt styletoday.nl.

Een ster
De Braziliaanse media noemden de 25-jarige actrice de ster van de Fashion Week. Ook Patricia zelf was tevreden over haar 'optreden': "Ik vind het heerlijk om door de pers lastig gevallen te worden. Ik droomde hier al van toen ik nog kind was." (br.hln)


23-01-2009 om 12:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga deze lente helemaal voor goud en zilver


Ga deze lente helemaal voor goud en zilver





Ralph Lauren
Ralph Lauren

Jurkje bij La Redoute
Jurkje bij La Redoute



Deze lente mag het allemaal glitteren. Op de catwalk bij Ralph Lauren en Dolce & Gabbana zagen we glanzende stoffen in goud, brons en zilver. Je trekt er alle aandacht mee, deze kleuren brengen je ook meteen in een vrolijke lentestemming.

Glanzende luxe
Deze lente merken we niets van een crisis in onze garderobe. De ontwerpers gingen voor luxe met ontwerpen die glanzen en stijl uitstralen. Je mag schitteren met goud, brons of zilver. Dit seizoen zijn deze kleuren niet enkel voor accessoires weggelegd. Ga voor een zilveren jurk, bronzen broek of gouden hemdje. Je ziet er meteen chique genoeg uit om naar een feestje te gaan, maar je kan er ook mee naar kantoor. Deze kleuren zijn echter niet makkelijk te combineren. Kies voor beige, bruine of grijze accessoires, zodat je metallic kledingstuk alle aandacht krijgt. De echte durvers gaan voor gouden trenchcoat.

Make-up
Je zwarte lipstick en de donkere oogschaduw die vorig seizoen zo hot waren, mag je weer in de vuilbak werpen. Want ook wat make-up betreft, mag je helemaal voor metaalkleuren gaan. Deze look oogt veel natuurlijker dan de vorige trends en de tinten flatteren gelukkig haast elk huidtype. Warme brunettes kiezen best voor goud, koele blondines gaan voor zilver. (br.Nina)



22-01-2009 om 21:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marlies Dekkers krijgt Lef Award

Marlies Dekkers krijgt Lef Award







Marlies Dekkers is uitgeroepen tot ondernemer met het meeste lef. De Nederlandse lingerieontwerpster ontving gisteren de Lef Award tijdens de Big Improvement Day, een conferentie voor ondernemers in Amsterdam. Dekkers kreeg de meeste stemmen via de website van het evenement.

Extra bandjes
Dekkers, die bekend staat om haar sexy lingerie met strakke lijnen en extra bandjes, wordt op de website geprezen om de 'opschudding die ze veroorzaakte in de lingeriewereld'. "Ze is continu vernieuwend en houdt vast aan de doelen die ze wil bereiken."

De lingerie van de ontwerpster, die vorig jaar haar vijftienjarige jubileum vierde, wordt inmiddels wereldwijd verkocht. Ze heeft onder meer winkels in New York, Parijs en Berlijn. (br.hln)


22-01-2009 om 13:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna laat zich au naturel fotograferen


Madonna laat zich au naturel fotograferen


madonna



Au Naturel gaan lijkt wel een nieuwe trend. We hebben de onbewerkte foto's van de Belgische Betty nog niet goed verwerkt of we krijgen al nieuwe naturelbeelden op ons bord. Deze keer van Madonna, in een reclamecampagne voor haar cd Hard Candy.

Om haar cd Hard Candy terug onder de aandacht te brengen, liet Madonna enkele nieuwe foto's maken. De foto's lekten 'per ongeluk' uit naar de pers. Op de foto's zien we een wel erg naturelle, bijna niet gephotoshopte Madonna. Volgens sommigen een reclamestunt, andere media zijn er alvast volledig weg van en spreken over een 'rauwe versie, die nooit had mogen uitlekken'.





(br.she)


21-01-2009 om 19:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armani beschuldigt D&G van kopieergedrag


Armani beschuldigt D&G van kopieergedrag


Armani


De bewuste broek.
De bewuste broek.


Dolce & Gabbana
Dolce & Gabbana


De modeweek voor mannen in Milaan is nog maar net begonnen en het is al ruzie. Giorgio Armani beschuldigt ontwerpersduo Dolce & Gabbana van een broek van hem te hebben gekopieerd. De ontwerpers halen bitsig uit in de Italiaanse pers.

Broek met motief
In Milaan krijg je deze week een blik op de mannenmode voor de komende winter, meldt Weekend.be. Bij Dolce en Gabbana zagen we zaterdag een zijden broek op de catwalk waarop een ruitmotief gestikt was. Een dag later verscheen bij de show van Armani een pantalon met exact hetzelfde motief.

Nog veel te leren
Armani begon meteen met modder te smijten in de pers. "Nu kopiëren ze, later zullen ze leren". Het duo reageerde scherp met: "De ontwerpen van Armani dienden nooit als inspiratiebron voor ons, we hebben al jaren zijn collectie niet meer bekeken. We hebben nog veel te leren, maar niet van hem." (br.nina)



21-01-2009 om 11:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Push-up onderbroek voor mannen is populair

Push-up onderbroek voor mannen is populair


Onderbroek van Aussiebum.


De push-up onderbroek voor mannen doet het goed, volgens de lingeriebeurs van Parijs wordt dit een heuse trend.

Vals spelen
Voor vrouwen is er al langer een slip die de kont lift en wat extra ronding geeft. Maar nu kunnen ook mannen vals spelen met hun ondergoed, meldt Styletoday.nl. De push-up onderbroek laat namelijk hun geslachtsorgaan groter lijken omdat hij een liftende werking heeft. Je vindt deze broekjes onder andere bij DIM en het Australische merk Aussiebum. Voor deze 'penisverlening' zonder operatie betaal je ongeveer 10 euro.

Blijkbaar is hier een grote vraag naar bij mannen, in een week tijd werden al meer dan 50.000 exemplaren verkocht. (br.nina)


20-01-2009 om 20:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angelina straalt elegantie uit met nieuw kapsel


Angelina straalt elegantie uit met nieuw kapsel







Angelina Jolie verscheen op de Duitse rode loper van de première van The Curious Case Of Benjamin Button met een nieuw kapsel. In haar eenvoudig witte mantelpakje en met manlief Brad Pitt aan haar zijde straalde de actrice.

Oorbellen
Angelina Jolie bewees dat de klassieke kapsels helemaal terug zijn. Ze verscheen op de rode loper met een glamoureus kapsel dat stijlvol aan de zijkant was opgestoken. Voor de première hield ze het eenvoudig met een wit mantelpakje, maar haar elegante oorbellen maakten de outfit helemaal af. Brad Pitt maakte een groter fasionstatement in een stijlvol zwart pak met trendy sjaal én snor. (br.nina)


20-01-2009 om 19:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tim Van Steenbergen ontwerpt retrobrillen


Tim Van Steenbergen ontwerpt retrobrillen



Foto Theo

Foto Theo
Foto Theo



De Antwerpse modeontwerper Tim Van Steenbergen lanceert voor de eerste keer een collectie brillen. Hij werkt daarvoor samen met het bekende merk Theo. De brillen zijn vanaf nu te koop en zijn geïnspireerd op de jaren 50.

Oldtimers
De ontwerper nam als inspiratie de vorm van Amerikaanse oldtimers. Hij maakte 3 brillen in kunststof en 3 in metaal. Ze vallen op door hun afgeronde hoeken, zoals op de bumper van de wagens uit de jaren 50. In de namen voor de modellen trok hij de lijn van de oldtimer door met namen als Impala, Le Sabre en Wildcat. Deze laatste werd al genomineerd voor een vakprijs.

Verlengstuk kleding
Volgens Theo werden de contacten voor de samenwerking gelegd op een receptie in Moskou. Van Steenbergen is van mening dat brillen een verlengstuk van zijn kleding zijn. Hij probeerde bij de monturen dezelfde kleuren uit zijn rokken en hemden te gebruiken.

De 30-jarige Van Steenbergen studeerde in 2000 af aan de Antwerpse modeacademie en is momenteel hij artistiek directeur van het Belgische kledinglabel Chine. (br.hln)



20-01-2009 om 12:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe draag je de retrojurk?


Hoe draag je de retrojurk?


Ontwerpen van Jill Sander en Alexander McQueen.



Links: Macy's, rechts: Urban Outfitters
Links: Macy's, rechts: Urban Outfitters


Jurk bij asos.com
Jurk bij asos.com


Jurk van La Redoute.
Jurk van La Redoute.


Retro is al langer trendy, voor komend lenteseizoen zochten designers als Alexander McQueen en Jill Sander inspiratie in de jaren '20. Denk aan fleurige, lichte retrojurkjes, vaak zonder taille, met franjes die leuk zwieren als je danst.

Wat?
Je herkent een jurk met een look uit de jaren '20 vooral aan de gedetailleerde afwerking met steentjes of veertjes, hij heeft vaak geen taille en is versierd met sierlijke franjes. Met deze trend worden de jurken weer wat korter en laten ze nog meer bloot: verwacht je deze lente maar aan blote knieën en armen. Het leuke eraan is de vrouwelijkheid, de elegantie én het feit dat dit soort jurk haast elke vrouw flatteert.

Hoe combineren?
Ben je wat onzeker over je armen of is het gewoon nog fris, combineer deze jurk dan met een eenvoudige bolero. Bij deze trend is het heel belangrijk niet te overdrijven. Geef je jurk een moderne twist en combineer bijvoorbeeld met een getailleerd lederen vestje. Je kan er ook gouden sandalen met sleehak, chique ballerina's of andere trendy accessoires bij dragen. (br.nina)



19-01-2009 om 16:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is Sonia Rykiel

Wie is Sonia Rykiel


http://img294.imageshack.us/img294/3031/soniarykiel2ru6.jpg



Sonia Rykiel (° 1930, Parijs) is van Russisch-Roemeense afkomst en wordt op haar zeventiende etalagiste in een Parijse kledingzaak. Ze trouwt met Sam Rykiel, eigenaar van modeboetiek Laura. Wanneer ze in 1962 zwanger raakt, vindt ze nergens een zachte positiejurk. Dus vraagt ze hun leverancier uit Venetië om haar eigen ontwerp uit te voeren in wollen jersey.

In 1968 opent ze haar eerste eigen boetiek, gespecialiseerd in breigoed. Al snel wordt Rykiel een eersterangsontwerper met elegante, vloeiende kleren in zachte wol, jersey, angora en mohair. De lijnen zijn soepel, sluik en zeer nauwsluitend. Rykiel zelf draagt altijd zwart en heeft een vlammend rode haardos waar niet naast te kijken valt. Daarbij heeft ze een buitengewoon talent om overal in de kijker te lopen. Amerikanen noemen haar meteen "de koningin van het breigoed". Haar favoriete kleuren zijn vooral beige, grijs, donkerblauw en antraciet.

Rykiel schrijft over de jaren heen heel wat boeken, waaronder een A tot Z over mode en een serie kinderboeken. Ze start ook met de eerste van een reeks parfums: 17ième Sens. In 1980 wordt ze uitgeroepen tot een van de tien meest elegante vrouwen ter wereld. Ze is de eerste Franse ontwerpster van naam die voor een postorderbedrijf (Trois Suisses) ontwerpt.
In oktober 2001 showt ze haar lentecollectie 2002 in het Louvre, met nog steeds dezelfde kenmerken als veertig jaar geleden: de strakke sweaters en slogans languit over de borst of aflopend langs de arm en de typische Rykielstrepen.

Hoewel Sonia Rykiel al even de zeventig gepasseerd is, is ze allesbehalve preuts. Zo verwerkte ze de afgelopen jaren ook seksspeeltjes, amusant ondergoed en vibrators in haar collecties. Ondertussen wordt Rykiel bijgestaan door haar dochter Nathalie.



18-01-2009 om 13:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Breiwerk is hot


Breiwerk is hot
















Breiwerk is verre van oubollig. Anno 2009 is een nieuwe generatie knitters aan het werk die volop aan het experimenteren zijn. In eigen land hebben we ontwerpster Hilde Frunt die van breigoed haar handelsmerk maakt. Even gegeerd is haar zoon Sigi, die zich, in zijn nieuwste collectie, laat inspireren door een stukje Wereldoorloggeschiedenis.

Symbolen
De nieuwe lente- en zomercollectie SIGI is een stijlvolle mix van 'no nonsense' knitwear en een stukje onvervalste geschiedenis. De jonge ontwerper liet zich door het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog inspireren.

Sigi is tuk op symbolen: "Ik verwerk onder andere het symbool van La Résistance, het Croix de Lorraine', in enkele ontwerpen. Ook speel ik graag met transparante weefsels en vurige kleuren als zwart, okergeel, kobaltblauw en karmijnrood dat een pittig accent geeft".

Bikini
99 % van de trico collectie wordt in het atelier van zijn moeder Hilde Frunt gemaakt. Net als zijn moeder, experimenteert hij graag met bijzondere materialen, complexe technieken en eigenzinnige modelleringen. Blikvanger in de vrouwencollectie is een frivool okergeel shortje met licht transparant effect en schitterende details op het beenstuk. Sigi flirt voor het eerst ook met de bikini in crochet.

Sober
Sigi is niet aan proefstuk toe. Al op 20-jarige leeftijd stelt hij zijn eerste collectie voor. SIGI staat intussen symbool voor een sobere, minimalistische en complexloze look. IN 2006 herstelt de ontwerper van kanker en wordt hij geselecteerd voor twee prestigieuze internationale modeprojecten, Fashion Exposed/preview van de Australische Vogue en Elle. Vanaf 2008 brengt hij, naast knitwear, ook geconfectioneerde ontwerpen toe aan zijn collectie, wel nog in natuurlijke materialen.

SIGI is te vinden in binnen-en buitenland. Hij heeft een eigen showroom in Parijs en Antwerpen. Meer info: www.sigi.eu. (br.nina)



18-01-2009 om 01:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virtuele spiegel geeft persoonlijk make-upadvies


Virtuele spiegel geeft persoonlijk make-upadvies


make-up



Vergeet die vieze make-uptesters maar snel. EZFace en IBM creëerden de virtuele spiegel, een scherm dat de gekozen make-upproducten zo op je gezicht reflecteren.

De virtuele spiegel wordt als kiosk in een winkel geplaatst. Het scherm neemt eerst een digitale foto van je gezicht, scant daarna de barcodes in van de gekozen make-upproducten en projecteert deze op je gezicht. Zo kan je direct het resultaat zien.

Ken je absoluut niets van make-up? Dan kan de spiegel je helpen door enkele suggesties te geven over bepaalde kleuren en producten. Twijfel je nadien nog, dan mms of mail je de foto gewoon eventjes naar je vrienden om hun mening te vragen. (br.she)


17-01-2009 om 22:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kledij dragen voor promotie


1 Britse op 3 wil uitdagende kledij dragen voor promotie


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/uitdagend.jpg


Meer dan 27 procent van de Britse vrouwen is bereid zich provocerend te kleden om haar carrière een zetje te geven. 1 vrouw op 20 gaf zelfs toe dit regelmatig te doen.

Uitdagende kledij
De enquête bevroeg 3.000 werknemers in Groot-Brittannië. Daaruit bleek dat 78 procent van de vrouwen gelooft dat haar kledijkeuzel haar werkdag beïnvloedt. Sommige vrouwen hebben er geen problemen mee uitdagende kledij te dragen op kantoor, als dat haar kansen op een promotie of bonus verzekert. Meer dan de helft van hen gelooft dat een stijlvolle outfit helpt beter te presteren.

Te comfortabel
"Dit onderzoek bewijst dat je kledijkeuze werkelijk je succes beïnvloedt: het bepaalt je productiviteit, maar kan ook je sneller doen opklimmen op de carrièreladder. Zelfs als je thuis werkt, is het ongelooflijk hoe je outfit je werk kan beïnvloeden. Als je iets té comfortabele stukken aantrekt, is het moeilijk om in de werksfeer te komen en ga je al snel een deel van de dag verspillen", aldus de onderzoekers.

Modestrijd
Verder bleek dat twee derde van de vrouwen zich zelfzekerder voelt als ze zich optut, 61 procent denkt dat ze dan meer respect van haar collega's krijgt. 48 procent van de vrouwen vindt dat er concurrentie is op kantoor wat kledij betreft, bij mannen is dat slechts 27 procent. Vooral in de reclame- en marketingwereld heerst er een modestrijd.

Blunders
Onderzoekers ontdekten ook dat een kwart van de vrouwen zich schaamt als een collega dezelfde outfit draagt. 63 procent van de werknemers maakte al een modeblunder mee op kantoor. 31 procent van de vrouwen kreeg een ladder in haar kous, 19 procent van de mannen wandelde met een open broekrits rond, 14 procent scheurde ooit zijn broek. (br.hln)



17-01-2009 om 14:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy hakken


Trendy hakken



Chanel.


Dior.
Dior.


Galliano.
Galliano.


Shouler.
Shouler.




Zwevende hak van Marc Jacobs.
Zwevende hak van Marc Jacobs.



Pistoolstilleto's.
Pistoolstilleto's.


Hakken worden heuse blikvangers. Dat hadden we vorig seizoen al door. Denk maar aan de pistoolstilleto's van Chanel die Madonna droeg of de zwevende hakken van Marc Jacobs. Dit jaar lijkt de trend zich door te zetten. De hakken van de schoenen ogen indrukwekkender dan ooit.

Humor
Mode mag altijd wat humor uitstralen. Alleen daarom is het al mooi om naar te kijken. Maar wie voelt zich geroepen om met een Godess heel van Dior, een Cuber heel van Chanel, een spiraalhak van Proenza Shouler of een superextravagante Iguanahieltje van Galliano rond te huppelen? (br.nina)


16-01-2009 om 15:16 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Melanie Griffith siert Mango-campagne

Dochter Melanie Griffith siert Mango-campagne







Dakota Johnson, de 19 jarige dochter van Melanie Griffith, wordt volgend seizoen het nieuwste model voor Mango.

Positief
Dakota Johnson is vanaf vorig jaar onder contract bij modellenbureau IMG, en stond al eerder op de voorpagina van Vogue. Zelf is ze uiterst positief over de samenwerking. "Het is een eer om te werken met Mango. Ik vind de collectie chic en elegant, maar tegelijkertijd ook cool en casual".

Dakoto steekt haar modeambities niet onder stoelen en banken. Ze hoopt ooit zelf een collectie op de markt te brengen. (br.nina)


16-01-2009 om 01:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couturiers ontwerpen voor inauguratie Obama


Couturiers ontwerpen voor inauguratie Obama




Sjaal van Alexander Wang, handtas van Diane von Furstenburg.
Verschillende bekende ontwerpers lieten zich al door Obama inspireren tijdens de kiesstrijd. Nu namen 10 bekende designers voor zijn inauguratie handtassen en t-shirts onder handen.

Slogans
Diane von Furstenburg ging aan de slag met een handtas, onder meer Zac Posen, Donna Karan en Juicy Couture tekenden t-shirts en Alexander Wang ontwierp een sjaal met een statement. De bekende slogans als 'Change' en 'I love my president' mochten op de ontwerpen niet ontbreken. Je hebt al een t-shirt vanaf 45 dollar, bestellen kan hier. (br.hln)


16-01-2009 om 00:53 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
15-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart-witte couture moet panda's redden


Zwart-witte couture moet panda's redden




De New Yorkse ontwerpster Vivienne Tam toverde panda's om tot echte stijliconen. Ze liet zich inspireren door de dieren voor haar modeshow in Peking, die geld in het laatje moest brengen om het natuurlijke habitat in China van deze bedreigde dieren te redden.

Pandamotief
Tam is geboren in China, maar woont en ontwerpt in New York. De ontwerpster creëerde voor deze uitzonderlijke show ondermeer een beestige lange jurk, een flirterige retro outfit en een stijlvol kostuum. In elke outfit herken je duidelijk een schattige panda.

Veiling
Alle outfits werden tijdens de show geveild en brachten in totaal 21.153 euro op. De winst gaat naar het verwoeste Wolong Panda reservaat in het zuidwesten van de provincie Sichuan. Vorig jaar in mei werd dit gebied erg getroffen door een aardbeving. "Ik vond het ontzettend leuk om geld voor de panda's in te zamelen. Het is een goed doel en goed voor mijn karma", aldus de ontwerpster. Het bieden ging heel vlot tijdens de show, hier was niets te merken van een economische crisis.

Eerder al hield Donatella Versace in Peking een benefietshow die meer dan 75.000 euro opbracht voor de overlevenden van de aardbeving.



15-01-2009 om 21:55 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
14-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ann Demeulemeester



Ann Demeulemeester


De afbeelding “http://img370.imageshack.us/img370/1461/demeulemeester750ls4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Eenmaal afgestudeerd aan de Antwerpse Academie in 1981, veranderde alles voor Ann Demeulemeester (°1959). Allereerst won ze in 1982 de eerste Gouden Spoel; een paar jaar later showde ze haar collectie in Londen, samen met vijf andere ex-academiestudenten: vanaf dat moment was Ann Demeulemeester (die toen nog Verhelst als tweede naam droeg) officieel lid van de Antwerpse Zes.




De afbeelding “http://piaffboutique.com/thumbnails/ABOUTU2.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Met haar fotograferende echtgenoot Patrick Robyn richtte ze al in 1985 haar eigen bedrijf op, met als hoofdproject een vrouwencollectie, wat later uitgebreid met mannenkleren en schoenen. Al vroeg bleek ze aan een stille revolutie binnen het modebeeld te werken, via een signatuur (hard en streng en tegelijk romantisch en passioneel) dat uiterst persoonlijk getint was en desalniettemin wereldwijd bijzonder veel bijval genoot/geniet. In passerende trends heeft ze nooit geloofd, wel in de kracht van kledingstukken. "Een collectie maken is als een cadeau presenteren aan een anonieme persoon", zei ze ooit.

Demeulemeester brengt haar boodschap vooral door haar kleren over, dankzij haar voortdurende zoektocht naar vormen, structuren, superposities en het samenbrengen van tactiele materialen. Zwart en wit blijven haar geliefkoosde kleuren; fellere tinten komen enkel te pas als ze een conceptuele of psychologische meerwaarde brengen. Thema's zijn er nooit bij Demeulemeester, wel rode draden, zoals de balans tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid, en een onderkoelde zin voor anarchie (zie haar algemene iconen, zoals de dichter Rimbaud en de zangeres Patti Smith, met wie ze ondertussen een vriendschapsband heeft opgebouwd).



De afbeelding “http://www.townandcountrytravelmag.com/cm/tandctravel/images/zs/shopping-antwerp-03-sp08-fb.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


Demeulemeester showde voor het eerst in Parijs in 1992; vanaf 1996 toonde ze haar vrouwenkleren samen met haar mannensilhouetten. In 1996 ontwierp ze samen met haar man een witte tafel (het blad bespannen met schilderslinnen) voor de fabrikant Bulo. In 1999 opende ze haar eigen winkel op het Antwerpse Zuid. (br.Weekendknack)



14-01-2009 om 13:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pixie Geldof uit de kleren voor berucht lingeriemerk


Pixie Geldof uit de kleren voor berucht lingeriemerk


geldof



Pixie Geldof lijkt haar zus Peaches op te volgen. Ze wordt nu al gebombardeerd tot de nieuwste it-girl, en ze poseerde onlangs voor het overbekende lingeriemerk Agent Provocateur.

Daar waar Peaches voor een doorgedreven Gothic-look koos, hult Pixie zich in de romantische wit-kleuren. Kant, parels en korsetten zijn allemaal overgoten door een lieflijke uitstraling. De foto maakt deel uit van de nieuwste campagne voor de lente/zomercollectie 2009.  (br.she)


14-01-2009 om 11:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draag eens een Andy Warhol

Draag eens een Andy Warhol


warhol



De iconische beelden van Andy Warhol waren voor menigeen een ware inspiratiebron. Zijn beruchte Campbell's Soup Cans, Marylin Monroe zeefdrukken en Elvistekeningen zijn nu vastgelegd op een reeks T-shirts en jeansbroeken van Pepe Jeans London.

'The Andy Warhol Collection by Pepe Jeans London' lente/zomercollectie 2009 wordt gekenmerkt door de meest iconische, tijdloze kunstwerken. Geborduurde lijnkunst, subtiele versiering, geslaagde zeefdrukken, en zwart/wit fotoprints doen terugdenken aan de bijzondere Warholstijl.

In de collectie zitten T-shirts, tricot, hemden, sobere vrijetijdskledij en jeans. Herhaalde patronen met opvallende prints, zoals Flowers, Elvis, Shoes, Jackie, Portrait en The Banana, zijn alom aanwezig. Ze prijken op tunieken in sixties stijl, op jurken met smok, in A-lijn, met klokmouw en geplisseerd en op steeds gevarieerdere tricotsilhouetten.

Nieuw voor lente/zomer 2009 is de introductie van de 'Pre-Pop'-categorie. Uitgevoerd met de klassieke Warhol prints in een hele waaier felle kleuren op een gamma katoenstoffen oogt deze 'Pre-Pop' jeugdig, modern en vrouwelijk en voegt een apart 'dagdagelijks' gevoel toe aan de reeks.

Als aanvulling op zowel de mannen- als de vrouwenlijn is een volledige accessoirelijn beschikbaar. Ook hier is het iconische beeldmateriaal van Warhol dominant aanwezig met repetitieve prints die een markante lijn creëren.(br.she)


13-01-2009 om 18:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grease inspireert H&M


Grease inspireert H&M


http://img246.imageshack.us/img246/4816/greaseop4.jpg


http://img401.imageshack.us/img401/7329/81401485vx0.jpg












De voorjaarscollectie van H&M belooft vrolijk en fleurig te worden. Tussen zoveel kleur en romantiek, mag zelfs roze niet ontbreken. Een flink deel van de nieuwste collectie is gebaseerd op de Grease-klassieker.

Roze cardigan
Wie dol is op de roze jackjes van de Pink Ladies of de stoere lederen jacks van Travolta en de zijnen, vindt ongetwijfeld zijn gading in de Divides lente collectie.

Roze cardigans in de stijl van Olivia Newton John, bolletjes- , kersen- en ruitjesmotieven, hoge taillerokken met brede laklederen riemen of een megastrakke printlegging, iets voor jou? (br.nina)


13-01-2009 om 02:58 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lennon-bril wordt dé bril van 2009


John Lennon-bril wordt dé bril van 2009







Vergeet de reuzegrote uilenbrillen, dé zonnebril voor 2009 is de zogenaamde 'John lennon-bril'. Ronde, gekleurde glazen in een licht metalen montuur: meer (of minder) is het niet. De jongere generatie herkent er misschien eerder de bril van Harry Potter in, maar dan met funky gekleurde glazen.

Elle.nl merkte de trends vooral bij New Yorkse ontwerpers zoals Ralph Lauren. De kans dat het deze zomer bij ons in het straatbeeld opduikt, is vooralsnog erg klein. Maar een gewaarschuwde vrouw is er twee waard... (br.hln)


11-01-2009 om 16:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onmisbaar voor mannen: de rolkraag


Onmisbaar voor mannen: de rolkraag


Hugh Jackman met witte rolkraag.






De rolkraag is een tijdloos stijlvol kledingsstuk, het overleeft al sinds de jaren '50. Het is veel meer dan een veredeld t-shirt, het kan een goed alternatief betekenen voor hemd en das. Met een hippe vest staat het meteen stijlvol.

Casual én stijlvol
Lang geleden was de rolkraag het uniform van vissers. Sinds de jaren '50 startten de trendy Franse mannen met het dragen van deze trui in het dagelijkse leven. De rolkraag is een ontzettend veelzijdig kledingstuk. Een dikker exemplaar staat mooi op een jeans, ideaal in de winter om een casual outfit af te maken. Een dunner exemplaar kan je onder een vest dragen met een donkere jeans, zo zie je er meteen stijlvol uit. En in deze koude tijden is het natuurlijk ook warm, de rolkraag is als een trui met ingebouwde sjaal.

Tips
Ga voor donkere basiskleuren, zo kun je je trui erg vaak dragen. Zwart is goed, maar donkerblauw kan ook veelzijdig zijn. Deze kleuren zijn ook het best combineerbaar met de meeste donkere jasjes en broeken of zelfs kostuums. Wil je toch voor een lichtere kleur gaan, kies dan voor grijs. Met felle kleuren val je meer op en maak je een statement. Een witte rolkraag is moeilijker te combineren, maar een zelfzekere man als Hugh Jackman komt er mee weg. (br.nina)



11-01-2009 om 00:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrékapsel wordt honderd

Carrékapsel wordt honderd


http://img210.imageshack.us/img210/5750/katieholmesfk3.jpg

Katie Holmes

Het carrékapsel - dat kortere, bollere dameskopje dat ook bekendstaat als de 'bob' - bestaat honderd jaar. Het kapsel zou in 1909 zijn uitgevonden door de beroemde Parijse kapper Antoine. Aanvankelijk zorgde het voor ophef, omdat mannen toen niet gewend waren om vrouwen zo kortgeknipt te zien. In Amerika werden vrouwen ontslagen die hun haar zo lieten knippen. Predikanten spraken schande en er waren zelfs kappers die weigerden om de carré te knippen. Geen wonder dat vrijgevochten vrouwen de carré in die dagen grif adopteerden.


  http://img444.imageshack.us/img444/9108/louisebrooksjo7.jpg

Louise Brooks 1906-1985


Ondertussen werd de 'bob' een kapsel dat nooit uit de tijd gaat en talloze variaties onderging. Elke ster gaat er vroeg of laat wel aan. Toen Katie Holmes zich eraan waagde, gingen de foto's de wereld rond. De versie van Posh Spice Victoria Beckham werd prompt de 'pob' gedoopt. Ook filmsterren als Natalie Portman, Christina Ricci, Reese Witherspoon en Uma Thurman (in Pulp fiction ) werden er al mee gespot. Topmodel Agyness Deyn maakte er haast haar handelsmerk van. En toen popster Madonna een paar jaar geleden met carré verscheen, snelde menige vrouw met haar foto naar de kapper. Madonna's versie bleek echter een pruik te zijn. (br.Het Nieuwsblad)

 

10-01-2009 om 17:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde lente met Mexx

Wilde lente met Mexx


Foto: Mexx





Foto: Mexx
Foto: Mexx


Foto: Mexx
Foto: Mexx


Mexx heeft het gemunt op avontuurlijke vrouwen, met de lentecollectie van dit merk kun je zo op safari. De lijn kreeg heel toepasselijk de naam 'Go Wild', denk aan lichte stoffen, exotische prints, zwierige jurken en safarikleuren.

Stijlvol en kleurrijk
Als je safari zegt, denk ik aan bruin, beige en grijs. Maar Mexx legde met zijn collectie voor de lente enkele kleurige accenten met geel en rood. Ook oogt de lijn verrassend classy met lange, brede pantalons, lichte hemdjes en stijlvolle jurken. Ideaal om het hoofd koel te houden tijdens een hopelijk warme zomer. (br.Nina)


10-01-2009 om 12:23 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
09-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justin Timberlake showt eigen collectie

Justin Timberlake showt eigen collectie




De Amerikaanse superster Justin Timberlake (27) zal zijn eigen kledinglijn William Rast hoogstpersoonlijk presenteren op de modeweek in New York. Timberlake maakt zijn debuut als model op 16 februari, meldt het Amerikaanse modeblad Women's Wear Daily.

Timberlake trad voor de eerste keer op als model in de eerste reclamecampagne voor zijn prijzige kledingmerk William Rast. Hij lanceerde het merk in 2005 samen met goede vriend Trace Ayala.
De modeweek in New York start op 13 februari. William Rast heeft ook een collectie voor vrouwen.(br.hln)


09-01-2009 om 22:42 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Website voorkomt wereldwijde modeblunders


Website voorkomt wereldwijde modeblunders


dubbel



Hetzelfde kleedje aanhebben op dat ene leuke feestje, het is de nachtmerrie van menig fashionista en VIP. Daarom ontwikkelde de Amerikaan Andrew Jones de website 'Dress Registry' waar je alvast je jurk kan registeren en tevens kan checken of niemand anders hetzelfde zal dragen.

Jones was het danig beu om samen met zijn vrouw naar onbekende winkeloorden te reizen, om toch maar die ene unieke jurk te vinden. Bovendien deden andere genodigden net hetzelfde, waardoor er nog steeds veel gasten hetzelfde aanhadden. Ook celebrities maakten vaak de ultieme kledingfout, en verschenen in hetzelfde ensemble op een feestje.

Daarom ontwikkelde Jones de 'Dress Registry' een website waarop je zelf een feestje kan toevoegen, en er tevens kan bijzetten welke jurk jij zal dragen. Bovendien is de gehele website anoniem, je kan dus het merk van je jurk, lengte, kleur etc toevoegen zonder dat iemand weet dat jij het bent.(br.She)


09-01-2009 om 11:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brengt 2009 comeback voor Paco Rabanne?


Brengt 2009 comeback voor Paco Rabanne?


rabanne



Het mode- en beautymerk Paco Rabanne denkt eraan om opnieuw collecties op de markt te brengen. De modeketen stopte met het produceren van eigen kledij in 2004. De groep wou toen naar eigen zeggen meer aandacht besteden aan hun parfumlijn.

Vincent Thilloy, tot voor kort de directeur van Paco Rabanne Parfum, werd begin 2009 aangesteld als nieuwe vicepresident. Onder zijn gezag verdubbelde Paco Rabanne Parfums zijn omzet in twee jaar tijd. Thilloy wil nu de uitgebluste modetak nieuw leven inblazen. De modeketen produceert momenteel enkel een ready-to-wearcollectie in Zuid-Korea.(br.She)


09-01-2009 om 01:54 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna schittert in nieuwe handtassenreclame


Madonna schittert in nieuwe handtassenreclame


madonna



Madonna lijkt haar breuk met Guy Ritchie goed te hebben verwerkt. De zangeres schittert in de nieuwste reclamecampagne van het handtassenmerk Louis Vuitton.

De campagne bestaat uit 6 verschillende foto's, allen getrokkend oor Steven Meisel, een oude kennis van Madonna. Meisel was ook verantwoordelijk voor de foto's van de zangeres haar ' Sex Book' uit 1992. "Tijdens een brainstorming met de crew van Louis Vuitton kwam ik opeens op de gedachte om Madonna nogmaals op te voeren. Ik zag haar even daarvoor tijdens één van haar concerten in Parijs en ik was helemaal blown away."

Meiser stuurde Madonna een voorzichtig sms'je om te peilen naar haar interesse. "Even later kreeg ik de bevestigende woorden 'lijkt me super' teruggestuurd." De foto's maken deel uit van de lente/zomer 2009 collectie. Louis Vuitton schakelde eerder ook al bekenheden als Keith Richard en Sean Connery in om zijn tassen te promoten.(br.She)


08-01-2009 om 18:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staan we aan de rand van een snorrenrevolutie?

Staan we aan de rand van een snorrenrevolutie?


pitt



Brad Pitt is er verknocht aan, en ook jonge acteurs als James Franco zien een snor wel zitten. Trendwatchers zijn het echter nog niet eens of er al dan niet een 'snorrenrevolutie' zit aan te komen. Wij plaatsten hun pro's en contra's op een rijtje.

De snor is door de jaren heen het meest onbeminde deel van menig man geworden. De jaren 70 bombardeerden de snor tot een 'pornosymbool' en mensen met een melksnorretje (een dunne lijn beharing) werden al snel aanschouwd als gigolo's, macho's en idioten. Snoriconen als Burt Reynolds, Sam Elliott en de leden van de 'Village People' deden de snor ook niet veel eer aan.

Toch lijken de sterren van vandaag de snor terug uit te vinden. Zo liet Brad Pitt zijn snor, die hij liet groeien voor een film van Quentin Tarantino, moedwillig staan, en is ook James Franco, opkomende ster uit de film 'Milk', fier op zijn melksnorretje.

Sommigen zijn zelfs zo fier op hun snor, dat ze er een hele beweging rond oprichten. De pro-moustache beweging kent zijn origine in Australië, en brengt jaarlijks een kleine 200.000 mannen op de been om een snor te laten groeien. Een maand later mag de snor afgeschoren worden, en gaat het sponsorgeld naar goede doelorganisaties.

Filmproducent Jay Della Valle ging zelfs zo ver om een film te maken rondom het dragen van snorren. In 'De glorieuze snorrenuitdaging' volgde Della Valle enkele snorrenliefhebbers gedurende enkele maanden. Della Valle, zelf een fervent snorrenaanhanger weet alvast erg goed waarom een snor hip is. "Een snor maakt je stoerder. Waarom een snor laten groeien? Omdat het garant staat voor puur plezier!" (br.She)


08-01-2009 om 16:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hippe ecoschoenen gemaakt van plastic zakken


Hippe ecoschoenen gemaakt van plastic zakken








http://img397.imageshack.us/img397/5012/geelmx6.jpg



http://img255.imageshack.us/img255/2406/55666045kv3.jpg





De milieubewuste ontwerpster Camila Labra maakt de mooiste schoenen uit afgedankte plastic zakken. De Dacca Boots zorgen voor heel wat oproer in de modewereld, de designer kan nu al op heel wat fans rekenen.

Waterbestendig
Voor ongeveer 40 euro loop jij ook rond met deze trendy én ecologisch verantwoorde enkellaarsjes. De ontwerpen bestaan namelijk bijna volledig uit gerecycleerd plastic, maar ze voelen helemaal niet zo aan. In elk paar schoenen gaan 8 zakken en ze zijn waterbestendig.

Gigantische collectie
De Chileense Camila Labra kwam op het idee in haar laatste jaar aan de modeschool, waar ze de opdracht kreeg een ontwerp te maken uit ongewone materialen. "Ik verzamelde een gigantische collectie plastic zakken op mijn ontelbare shoptrips. Bijna iedereen zit ermee, maar de meese mensen gebruiken ze gewoon als vuilniszakken. Maar ik was er zeker van dat ik er meer mee kon doen, ik kreeg mijn ingeving toen ik mensen met plastic zakken aan hun voeten zag lopen om ze zo droog te houden. Als mensen mijn schoenen zien, vragen ze vaak waar ze die kunnen kopen. Hun mond valt open als ik vertel dat ze van plastic zakken gemaakt zijn." Bekijk de volledige collectie hier. (br.hln)



08-01-2009 om 02:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex Britney Spears


Ex Britney Spears ontwerpt eigen kinderkledingcollectie


http://images.eonline.com/eol_images/Entire_Site/20070820/293.federline.kevin.082007.jpg


Kevin Federline, de ex van Britney Spears heeft zijn eerste eigen collectie aangekondigd. De voormalige danser zal kleding voor kinderen ontwikkelen.


Otzi, zo noemt K-Fed zijn eerste collectie. Veel is er nog niet geweten over de verschillende kledingstukken. Federline wil naar eigen zeggen zorgen voor een revolutie op de kinderkledingmarkt. De modewereld is alvast wat kritischer en voorzichtiger. Zo zal de collectie volgens The Daily News vooral bestaan uit uitgezakte, afgedragen jeans, hopen lelijke T-shirts, en lipstickopdrukken. (br.She)


07-01-2009 om 12:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Veroorzaakt zwarte kledij winterblues?


Veroorzaakt zwarte kledij winterblues?


http://img364.imageshack.us/img364/4805/lmlwm1.jpg



Veel vrouwen zijn dol op zwarte kledij, het doet wonderen voor je figuur en is altijd trendy. Maar volgens kleurenexperts zou het je depressief maken. De Britse journaliste Alice BB van de Daily Mail nam de proef op de som en bande een maand lang zwart uit haar kleerkast.

Aura
Brits Auralezer Mairead Armstrong: "Zwart en donkere kleuren in het aura aan je hoofd tonen depressie en storingen aan. Vaak dragen personen met dit soort aura donkere kleuren. Zwart absorbeert licht in plaats van te reflecteren, daardoor trekt deze kleur negatieve dingen aan."

Noodpakket
Daarom zette de Britse modejournaliste Alice BB zichzelf op een modedieet. Ze droeg enkele maanden geen zwarte kledij meer. "Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ontdekte dat 30 procent van mijn zomerkledij en 70 procent van mijn winterstukken zwart zijn. Ik gaf het grootste deel van mijn zwarte kledij weg aan het goede doel. Maar ik stond mezelf wel een noodpakket met een zwarte jeans, een zwart jurkje en een stijlvolle lange winterjas toe."

Gelukkiger
"Ik kocht mezelf voor mijn 'dieet' een paar glitterende sneakers en ik moet toegeven, ze maakten me gelukkiger. Op de eerste dag trok ik een felgroene jas, een blauwe wollen trui en een fel geel t-shirt aan. Klinkt niet meteen stijlvol, maar ik voelde me er wel goed in. Vervolgens koos ik elke ochtend instinctief de kleuren voor die dag uit. Na een tijdje durfde ik steeds meer aan, ik ging zelfs voor geel, roze en paars. Moest ik professionaliteit uitstralen, koos ik voor blauw of grijs", aldus Alice BB.

Energieker
"Door geen zwart meer te dragen, voel ik me energieker. Ik ben positiever en vind mezelf 'lichter'. Als snel kreeg ik ook complimentjes van anderen. Blauw associeer ik ook niet langer met een uniform. Deze kleur kan heel chique zijn, zeker als je dit met metaalkleuren combineert. Ik kijk nu al uit naar de fleurige lentecollecties. Toch blijf ik er van overtuigd dat zwart heel sexy kan zijn. Om dat probleem op te lossen, bewaar ik enkele zwarte jurkjes in mijn kast voor feestjes. Maar ik kan wel zeggen dat ik na dit experiment aan kleur verslaafd ben geraakt", besluit de journaliste. (br.Nina)



07-01-2009 om 02:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Claudia Schiffer gaat make-up ontwerpen


Claudia Schiffer gaat make-up ontwerpen


http://img156.imageshack.us/img156/9738/claudiano2.jpg


Topmodel Claudia Schiffer waagde zich al aan een eigen collectie juwelen, volgens verschillende Britse bronnen zou het Duitse model binnenkort ook een eigen make-uplijn lanceren.

Ook modellencarrière
Het topmodel wil zelf niet veel uitleg geven over haar toekomstplannen. Ze vertelde wel dat ze met 'iets nieuw' bezig is, maar dat ze er nog niet te veel details over kan vertellen. Dat betekent echter niet dat Schiffer haar modellencarrière op een lager pitje gaat zetten. Onlangs raakte namelijk bekend dat ze het nieuwe gezicht van het modehuis Yves Saint Laurent wordt. (br.Nina)


06-01-2009 om 22:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extensions veroorzaken permanente kaalheid


Extensions veroorzaken permanente kaalheid





Britney Spears met extensions.
Britney Spears met extensions.


Het dragen van extensions in je haar kan permanent kale plekken veroorzaken. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dit je hoofdhuid blijvend beschadigd.

Beschadigde hoofdhuid
Dit komt doordat de stukjes met vals haar, die in het echte haar gevlecht of geplakt worden, te veel druk op de hoofdhuid veroorzaken. Omdat de schade aan de hoofdhuid blijvend is, kampen deze vrouwen voor de rest van hun leven met kale plekken, meldt styletoday.nl. Volgens de onderzoekers zou dit probleem ook veel vaker voorkomen dan gedacht. Vrouwen die geen kale plekken hebben na het aanbrengen van de extensions, kampten eveneens met een beschadigde hoofdhuid.

Celebs
Verschillende celebs als Victoria Beckham, Kate Beckinsale, Christina Aguilera en Britney Spears merkten al de negatieve gevolgen van extensions. Ze werden allemaal gespot met kale plekken of dunner haar, na hun behandeling.

Verbieden
Brits expert Barry Stevens: "Dit is echt een probleem, extensions moeten verboden worden. Als je slechts één keer valse plukjes haar laat aanbrengen, groeien je natuurlijke lokken meestal terug. Maar als je het meerdere keren laat doen, raakt je huid zo beschadigd dat het geen nieuw, gezond haar meer kan aanmaken." Nochtans zijn haarextensions heel populair. De vraag ernaar steeg de laatste jaren met 40 procent. (br.Nina)


06-01-2009 om 00:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse creëert eigen kledinglijn


Amy Winehouse creëert eigen kledinglijn


http://www.kinkfm.com/images/image/nieuws/band%20fotos/Amy%20Winehouse.jpg



De beruchte zangeres Amy Winehouse laat opnieuw van zich horen. Na een turbulente periode in haar privéleven probeert de rehab-zangeres haar leven terug op het goede spoor te brengen. Ze heeft zelfs de ambitie bekend gemaakt om een eigen kledinglijn te ontwerpen.

Fred Perry, het iconische Britse modelabel, zou samen met Winehouse de eerste sketches maken voor een innoverende modelijn. Winehouse zelf is alvast bijzonder enthousiast over haar nieuwe carrièrewending. Volgens een kennis praat ze momenteel over niets anders meer als haar nieuwe creaties.

Winehouse werd eerder al door Karl Lagerfeld van Chanel en Roberto Cavalli geroemd voor haar uiterst persoonlijke stijl. (br.She)


05-01-2009 om 18:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sienna Miller showt eigen collectie op Fashion Week


Sienna Miller showt eigen collectie op Fashion Week


http://img2.timeinc.net/instyle/images/2007/parties/090607_miller_300X400.jpg


Sienna Miller en haar zus Savannah stellen volgende maand hun kledinglijn tijdens de London Fashion Week, dat meldt de Britse krant Daily Mail vandaag. Het label kreeg de naam Twenty8Twelve, het evenement gaat van start op 20 februari.

Geboortedatum
De 26-jarige actrice en haar vier jaar oudere zus begonnen anderhalf jaar geleden een eigen kledinglijn. Sienna wordt dikwijls geroemd om haar boho-chique kledingstijl, terwijl haar zus vier jaar geleden afstudeerde aan de prestigieuze modeopleiding Central Saint Martins. De naam van de kledinglijn is afgeleid van de geboortedatum van Sienna op 28 december.

Aanvulling
Het duo vult elkaar goed aan, legt Savannah uit. "Werken met haar is geweldig, want zij komt vaak met gekke ideeën op de proppen die ik niet zo snel zou bedenken", vertelt ze op de website van het merk. "Sienna is scherp en hip, ik ben zacht en romantisch. Ik heb een idee voor een ontwerp en zij voegt daar de seks aan toe en zet het op zijn kop. Het is leuk en het werkt."

Winkels
De gezusters Miller openden in augustus 2007 hun eerste winkel in Londen. Onlangs kwam er een tweede winkel bij in de Britse hoofdstad. Daarnaast worden de kledingstukken onder meer verkocht in boetieks in Parijs, New York en Los Angeles. (br.hln)


05-01-2009 om 17:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modetrend haar

Modetrend: haar


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/largehaar-2.jpg


Avondkapsels verschuiven en worden nu ook overdag gedragen . Wel een paar uurtjes vroeger op staan maar ik vind het prachtig !


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/largehaar.jpg


Foto's : Chanel en Yves Saint Laurent.



05-01-2009 om 17:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe breng je valse wimpers aan

Hoe breng je valse wimpers aan


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/wimper.jpg



Wimpers zijn heel erg belangrijk voor een mooie oogopslag, want welke vrouw wil geen verleidelijke blik? Ben je niet gezegend met mooie, volle wimpers? Geen paniek, je kan altijd gebruik maken van valse wimpers. Heel wat vrouwen hebben schrik om valse wimpers aan te brengen maar dit hoeft helemaal niet…met deze tips gaat het vanzelf!


1     Neem met het pincet de valse wimpers uit de verpakking en houd ze tegen je oog. Als de valse wimpers langer zijn dan je natuurlijke wimperlijn dan moet je er een stukje van af knippen. Breng met de andere hand een weinig hoeveelheid kleurloze latexlijm aan op de rand van de complete wimper. Wacht een 10 tal seconden zodat het kan inwerken.

2    Plaats met het pincet de complete wimper op het ooglid zo dicht mogelijk tegen de natuurlijke wimperrand aan. Werk steeds van de binnenooghoek naar de buitenooghoek toe. Druk zachtjes, zorg ervoor dat de wimpers goed vastzitten.

3    Als je valse wimpers op de onderste wimpers gaat aanbrengen, doe dit dan nadat je de bovenste wimperrand hebt geplaatst.


4    Als de wimpers goed geplaatst zijn, kan je een laagje mascara aanbrengen voor een mooi effect. Zo zal niemand zien dat het valse wimpers zijn. Met een eyeliner kan je eventuele openingen en foutjes camoufleren. Je wimpers kunnen nog extra gekruld worden met een wimperkrultang voor een heel glamoureuze oogopslag.

5    Om de complete wimper te verwijderen, neem je de binnen – of buitenkant van de wimper vast en trekt deze langzaam van het ooglid. Ga nooit slapen met je valse wimpers!

Valse wimpers zijn ideaal voor een feestje of voor die knappe man eens diep in zijn ogen te kijken  Veel succes!  (br.Zita)


05-01-2009 om 02:52 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen kopen massaal pelsmantels


Vlamingen kopen massaal pelsmantels


http://img181.imageshack.us/img181/7712/pelswv8.jpg


Door de vrieskou loopt de Vlaming storm voor pels. Zo zag Pelsland vrijdag zijn omzet verviervoudigen ten opzichte van 2 januari vorig jaar. "Vooral de interesse voor 'mouton retourné' is groot", zegt zaakvoerder Marc Wajsberg. (br.hln)


04-01-2009 om 14:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succesvol op koopjesjacht


Succesvol op koopjesjacht






De solden komen eraan. Met de voorspelde fikse kortingen is het de ideale moment om enkele uitgaven te doen. Miskopen horen evengoed bij de solden. Kleding die al vlug in de kast blijft hangen omdat het niet past of al snel gedateerd oogt, is weggegooid geld.

Bekijk nieuwe collectie
Een blik op de nieuwe collectie geeft meteen een idee welke kleuren, modellen of prints er binnenkort in de mode zijn. Loop er even doorheen en trek naar de soldenhoek. Zo weet je meteen welke kleding er nog lang kan gedragen worden.

Tracht niet te investeren in kleding of accessoires die het huidige seizoen weerspiegelen. Tijdloze kleding is beter.

Eerste keuze
Wacht niet te lang om te gaan shoppen. De mooiste zaken verdwijnen nog altijd als eerst in de uitverkoop. Sommige winkels houden besloten kortingdagen voor goede klanten. Al zijn de kortingen dan nog niet zo hoog, je stapt gegarandeerd met de mooiste stuks de deur uit.

Goede moment
Een ideaal moment bestaat er niet om je spullen in te slaan. Zaken die je echt wil, koop je maar beter tijdens de eerste drie soldendagen. Voor je basisproducten kan je wachten tot de tweede week. En als je niet noodzakelijk iets wil kopen, kan je evengoed het einde van de solden afwachten.

Lijstje
Wat heb je werkelijk nodig? Maak een lijstje en hou je daaraan. Zo koop je zeer doelgericht en is de verleiding minder groot om nog snel dat afgeprijsd jasje mee te brengen.

Afspraken
Maak jezelf niets wijs. Zit jouw maat er niet meer tussen, grijp dan niet naar een kleiner exemplaar. Een scheurtje of een lelijke vlek koop je ook beter niet. Spaar je centen, zo koop je straks een mooier soldenstuk.

Roep hulp in
Ga liever niet alleen shoppen. Met de hulp van een vriendin merk je de koopjes niet alleen sneller op, maar heb je een hulp die weet te zeggen of je ermee staat of niet. (br.nina)




03-01-2009 om 13:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé belangrijkste trends in 2009


Dé belangrijkste trends in 2009


http://img236.imageshack.us/img236/974/witpa0.jpg


Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of we wagen ons al aan trends en tendensen. Wat heeft 2009 in petto op het gebied van mode, beauty, lifestyle en voeding?

Modetrends
Jurken krijgen het komende jaar asymmetrische vormen. Eén schouder mag bloot. De harembroek werd dit jaar al gesignaleerd en die trend zet zich volgend jaar nog meer door. Kniebroeken zijn daarbij zeer populair. Diepe, intense kleuren met nuances in blauw en groen horen daar zeker bij. Idem voor wit en crème. Helemaal mooi zijn de outfits in één kleur.

Juwelen
Accessoires blijven het goed doen. Dit jaar mogen de juwelen opvallen. Kettingen, armbanden en oorbellen zijn kleurrijk en gigantisch groot. Hoe opvallender en groter, hoe beter.

Schoenen
Hoge hakken maken je outfit helemaal af. Ook in 2009. Schoenen hebben duizelingwekkend hoge hakken en plateaus. Wie niet durft, kan weg met platte ballerina's.

Beautytrends
De crisis is te voelen, ook in de beautyindustrie. Niet alleen letten we meer op de prijs en kwaliteit, ook op de eco-vriendelijkheid van de cosmetische producten.
Schoonheid zit vanbinnen. Letterlijk zelfs, in heel wat cosmetica wordt steeds vaker beautyfood verwerkt. De term 'probiotica' duikt vaker op.

Make-up
De bleke huid van 2008 is weg, een perfect glanzende huid krijgt een gezonder en warmer tintje. Wel blijven de smokey eyes het goed doen, al mogen die nu in alle mogelijke kleuren aangezet worden. Wenkbrauwen mogen dik zijn en opvallen. Dat kan door ze één tint donkerder te maken. 2009 mag schitteren, zeker in de make-up. Metallics en goudtinten horen erbij, en ook de lippenstift oogt warm in koraalrode tinten. (br.hln)



02-01-2009 om 11:32 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chanel ontslaat 200 werknemers


Chanel ontslaat 200 werknemers




De crisis laat zich voelen in de fashionisdustrie. Chanel kondigt aan dat het 200 werknemers zal moeten ontslaan. Dat staat in de Britse Guardian.

Vooral tijdelijke contracten of die op interim-basis werkzaam waren, krijgen de bons. De meeste ontslagen vallen vermoedelijk in de Chanel-vestiging in Verneuil-en-Halatte. In de historische winkel aan
de Rue Cambon komen 16 banen op de tocht te staan.

Modeketens
Chanel is niet de eerste gigant in de modewereld die fors in het personeelsbestand snijdt. Eerder dit jaar maakten de bedrijven 3 Suisses en La Redoute al bekend honderden banen te schrappen.

Chanel trok eerder al de stekker uit de prijzige, reizende Mobile Art tentoonstelling waarvoor de gerenommeerde architecte Zaha Hadid in de arm was genomen. Het modehuis wil zich focussen op strategische investeringen.

Prada
Verder in modeland gaat het ook juwelenbrand Bulgari en modehuis Prada niet voor de wind. Beide boeken minder winst en vrezen ook al maatregelen te moeten nemen. (br.hln)



02-01-2009 om 11:30 geschreven door fashionista


» Reageer (2)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!