Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

18-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

Je kunt beter geld steken in een Chanel handtas dan in een huis

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/2/14/20160617123132/media_xll_8771339.jpg

Wie later wilt genieten van een onbezorgd pensioen, investeert maar beter snel in de 2.55 handtas van Chanel. Deze iconische tas is volgens een recente studie van Baghunter namelijk de beste investering die je kunt maken, zelfs nog beter dan vastgoed of diamanten.

Vorig jaar schreven we nog dat de Birkin handtas van Hermès de beste mode-investering is die je kunt maken, maar dat is nu niet meer het geval. De prijs van een klassieke Chanel 2.55 is namelijk de afgelopen jaren alleen maar toegenomen, van enige fluctuatie was geen sprake.

Van 195 euro naar 4.000 euro
Toen de 2.55 tas het levenslicht zag in 1955, ging hij over de toonbank voor omgerekend zo'n 195 euro. Het was toen de eerste tas met een hengsel, waardoor vrouwen hun handen vrij hadden. Een instant succes, en natuurlijk daarna door zowat alle andere ontwerpers gebruikt als inspiratie. Nu gaat de iconische handtas over de toonbank voor minstens 3.000 euro en die prijs loopt op tot 4.000. Van een prijsverhoging gesproken.

Verwacht wordt dat de tassen tegen 2025 nog eens verdubbelen in prijs. Vergeet dus pensioensparen en schaf jezelf een Chanel aan, véél interessanter (en mooier). (br.hln)

18-06-2016 om 13:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
17-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 jurken die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben

5 jurken die iedere vrouw in haar kast zou moeten hebben

http://oi63.tinypic.com/6gx3b7.jpg

Binnenkort is het weer zo ver: dan halen we allemaal onze portefeuille boven om in de soldenperiode de beste koopjes te shoppen. Al is dan ook het gevaar voor miskopen het grootst. Speel het deze keer op veilig en kies voor één van deze vijf jurkjes (of allemaal): want hiermee zit je altijd goed.

Een zakelijke kokerjurk

Geen stijf mantelpakje, maar een stijvolle jurk met kokerrok en aansluitend bovenstuk is hét uniform voor de hedendaagse zakenvrouw. Klassieke kleuren als navy en zwart kunnen altijd, maar durf ook eens voor een opvallende print of pastelkleurtje te gaan. Eigenlijk kan alles, zolang je maar voor een gestroomlijnd silhouet gaat.

Een zomerse partydress

Uiteraard heb je ook een jurkje nodig waarvan je meteen zin krijgt om op vakantie te vertrekken. Of het nu door een zonnig kleurtje is of het speelse ontwerp, een kleedje waar je vrolijk van wordt is voor iedere vrouw een must.

Dé little black dress

Deze klassieker zou eigenlijk al lang in je kast moeten hangen, want geen enkele garderobe is ooit compleet zonder het perfecte kleine zwarte jurkje. Bovendien haal je met een sober exemplaar een echte kameleon in huis. Met de juiste accessoires ga je in een oogwenk van casual (sneakers en een jeansjasje) naar cocktail (hakken en een statement ketting).

Een vrijetijdskleedje

Een zaterdagnamiddag in de stad, slenteren op vakantie of chillen in het park, iedere vrouw heeft een vrijetijdskleedje nodig. Hoe herken je ze? Simpel: ze zitten ontzettend comfortabel, staan beeldig met sneakers onder en kunnen eigenlijk altijd.

Een elegante maxi-jurk

Met een maxi-jurk kan je veel meer variëren dan je op het eerste zicht zou denken. Ga voor een exemplaar in een neutrale kleur, en je zal versteld staan op hoeveel gelegenheden je de jurk kan dragen. Sandalen en een vrolijke strandhoed geven een instant vakantievibe, terwijl je met de juiste juwelen en hakken een chique avondfeest tegemoet kan gaan. (br.hln)

17-06-2016 om 16:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 10 Belgen draagt meer dan een vijfde van kleren nooit

4 op 10 Belgen draagt meer dan een vijfde van kleren nooit

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/10/3/20160615120856/media_xll_8760348.jpg

Je kent het fenomeen misschien wel: een kleerkast vol kleding maar toch draag je heel vaak hetzelfde. Bij 39% van de Belgen blijft een vijfde of meer van hun kledingstukken dan ook onaangeroerd in de kast hangen. Dit blijkt uit een onderzoek van 2dehands.be uitgevoerd door iVox bij 1.000 Belgen.

63% van de Belgen heeft meer dan 40 kledingstukken - enkel bovenkledij - om dagelijks uit te kiezen. Vooral bij de vrouwen (72% tegenover 53% bij de mannen) kan dit aanleiding geven tot keuzestress. 12% van de Belgen beschikt zelfs over meer dan 100 kledingstukken.

Bij 1 op 10 respondenten wordt al deze kleding regelmatig uit de kast gehaald, maar de overgrote meerderheid heeft stukken die het laatste jaar niet of nauwelijks gedragen werden. De belangrijkste oorzaken hiervoor zijn 'omdat het niet meer past' (47%) of 'omdat het niet meer in de smaak valt' (34%).

Top 5 ongebruikte kledingstukken bij mannen
1. T-shirts (40%)
2. Broeken (32%)
3. Truien (30%)
4. Hemden (29%)
5. Vesten (19%)

Top 5 ongebruikte kledingsstukken bij vrouwen
1. Jurken (32%)
2. Broeken (28%)
3. T-shirts (28%)
4. Rokken (27%)
5. Blouses (26%)

Ontspullen
Bij meer dan een derde van de mannen (35% - tegenover 16% van de vrouwen) wordt de kleerkast vrijwel nooit opgeruimd. Belgen die wel orde scheppen in hun garderobe, doen dit gemiddeld 2 keer per jaar. 'Ongebruikte kleding' vindt daarbij voornamelijk zijn weg naar de kledingcontainer (74%), verhuist naar een plaatsje achteraan de kleerkast (23%), wordt weggegeven aan familie of vrienden (21%) of eindigt op zolder (9%). Slechts 8% is praktischer ingesteld en verkoopt zijn 'ongebruikte kleding'.

De meest voorkomende redenen om dit niet te doen zijn 'omdat we ze liever aan een goed doel schenken' (54%), 'omdat het te veel tijd kost' (24%) of 'omdat ze er gewoonweg niet aan gedacht hadden' (15%). (br.hln)


15-06-2016 om 19:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort moet je nooit meer aanschuiven aan de kassa bij Zara

Binnenkort moet je nooit meer aanschuiven aan de kassa bij Zara

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/4/10/20160613154241/media_xll_8753695.jpg

Heel wat mensen hebben wel een stuk van de Zara in hun kast hangen, je koopt er dan ook modieuze items aan spotprijzen. Al zorgt de populariteit van de Spaanse modeketen er ook voor dat je - zeker op zaterdag - soms wel een eeuwigheid moet aanschuiven aan de kassa. Maar daar komt nu verandering in.

Refinery29 bracht onlangs een bezoekje aan het hoofdkantoor van Zara. Daar kwamen ze te weten dat de modeketen volop aan het experimenten is met selfscanners, zoals je die ook al kunt vinden in supermarkten. Zo kan je zelf je kleren scannen en ook zelf afrekenen. Je spaart er niet alleen tijd mee uit, de keten hoeft zo ook minder personeel achter kassa's te laten werken. Zo kunnen meer mensen klanten helpen in de winkels. Een win-win situatie voor iedereen dus, aldus de keten zelf.

De bekende modeketen heeft al een paar van de selfscanners staan in enkele geselecteerde winkels in Spanje. Tot nu toe is de feedback van klanten blijkbaar erg positief. Op Twitter vonden we alvast een foto van hoe die scanners er net uitzien. Binnenkort ook in ons land? (br.hln)

13-06-2016 om 17:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 90's trend is terug!

Deze 90's trend is terug!

http://oi68.tinypic.com/2nlu592.jpg

Haal je wafelijzer maar boven, want de gebekte lokken zijn weer terug van weggeweest. De nineties zijn al langer weer helemaal hip, en dus kan het bekende wafelhaar niet achterblijven.

Op de catwalk liet Marc Jacobs zijn modellen al verschijnen met een gewafelde haardos, en ook in het dagdagelijkse leven komen we de trend steeds vaker weer tegen.

Wie durft kan voor een compleet gewafeld kapsel gaan, maar als je het graag wat subtieler houdt (of er nog wat moet inkomen), kan je ook voor enkele lokken kiezen en die een bekjeseffect geven.(br.hln)

13-06-2016 om 09:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

Te oud voor mode? Deze knapperd bewijst het tegendeel

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/6/7/20160610121921/media_xll_8739502.jpg

Je bent nooit te oud om je dromen te realiseren, dat weet Philippe Dumas als geen ander. De knappe Fransman mag dan al 60 zijn, hij breekt momenteel heel wat potten in de modewereld.

Zeven maanden geleden postte Philippe, uit Parijs, wat foto's van zichzelf op sociaalnetwerksite Reddit. Hij had jarenlang in de filmwereld gewerkt als locatiezoeker en was net op pensioen. "Op pensioen, maar nog niet bereid om te stoppen", klonk het. "Ik wil proberen om mijn levensdroom om model te worden toch nog een kans te geven. Wat denken jullie, heb ik het in me?", vroeg hij aan de Redditors, die massaal positief reageerden. Als wij de foto's van Dumas zien, begrijpen we perfect waarom.

Intussen kreeg de sympathieke grijsaard een contract bij niet minder dan zes modellenbureau's en agentschappen. Zijn hipsterbaard, knap lichaam en tattoo's zijn erg in trek: hij is regelmatig te zien in photoshoots en campagnes. "De jongere modellen kunnen maar niet genoeg krijgen van mijn baard en tattoo's", aldus Dumas, die zijn eerste tattoo liet zetten toen hij 37 was. "Het is altijd fijn als ze mij een complimentje geven en een selfie willen. Ik kan alleen maar zeggen dat ouder worden niet zo erg is als het lijkt." (br.hln)

11-06-2016 om 12:08 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
09-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de olifantenpijp en de boyfriend is dit de nieuwe jeanstrend

Na de olifantenpijp en de boyfriend is dit de nieuwe jeanstrend

http://static3.hln.be/static/photo/2016/1/11/10/20160608130954/media_xll_8733370.jpg

Verban de skinny, olifantenpijp en boyfriendjeans naar de achterste regionen van je kleerkast, want dit seizoen is de jeans die van boven tot onder breed is dé musthave voor elke fashionista. Ideaal voor de zomer wegens erg luchtig, maar helaas staat wel niet iedereen met dit model.

Verslanken doet de broek dan ook niet echt, en wie klein is lijkt er al snel nog kleiner in. Hakken maken gelukkig wel veel goed, en een model met een hoge taille doet je benen zelfs langer lijken. Al blijft dit vooral een moeilijke trend voor dames met een maatje meer. (br.hln)

09-06-2016 om 09:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het simpelste én goedkoopste trucje om je kapsel een upgrade te geven

Het simpelste én goedkoopste trucje om je kapsel een upgrade te geven

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/14/6/20160601120548/media_xll_8712786.jpg

In Hollywood is het een hit, en ook bij ons zal het binnenkort niet meer uit het straatbeeld weg te denken zijn: een lintje is alles wat je nog nodig hebt om met een fris lentekapsel de deur uit te gaan.

Wie zegt dat de favoriete accessoires van de sterren altijd duur hoeven te zijn? Het nieuwe it-item in de celebwereld is simpelweg een lintje. Ze waren al te zien op de catwalk en prijken nu in het haar van medig modemeisje en wereldster.

Niet verwonderlijk, want met zo'n simpel stukje lint of touw kan je alle kanten op. Verweef het mee in je vlecht, maak er een accent van rond je paardenstaart of ga voor een schattige haarband. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De haarband

Haal net als Karlie Kloss je schattigheidsfactor omhoog door het lintje als een haarband te gebruiken. Een leuk strikje erbij zorgt er niet alleen voor dat je haren gegarandeerd uit je gezicht blijven, het geeft je kapsel ook een extra speelse toets. Hou jij het liever wat zakelijker? Dan draai je het lintje gewoon zo dat het knoopje in de nek zit, niemand die er dan nog iets van ziet.

De vlecht

Het is vrouwelijk en elegant. Nonchalant of strak en professioneel, de vlecht kan altijd en overal. Al helemaal wanneer je er net als Nicole Kidman een subtiel effect in verwerkt met een lintje. Ga net als de actrice voor klassiek sober zwart of kies een opvallende kleur voor een vrolijk accent.

De paardenstaart

Kijk naar Oscarwinnares Brie Larson: een lage nonchalante staart krijgt meer uitstraling met een mooi lint rond. Chique en elegant vooraan, speels at the back. Combineerbaar met een strakke, hoge paardenstaart voor een ballerina-effect, lekker zomers. (br.hln)

04-06-2016 om 12:38 geschreven door fashionista


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!