Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

31-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slippers helpen bij artritis

Slippers helpen bij artritis


http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/31/966133/slippers-helpen-bij-artritis_1_515x0.jpg



Blootsvoets lopen is de beste manier om je gewrichten en knieën te ontlasten. Maar wanneer je toch schoeisel moet aandoen, kies je best voor slippers. Dat beweren onderzoekers aan de Universiteit van Chicago.

Wanneer je blootsvoets loopt heb je het minste kans om je gewrichten, aangetast door artritis, nog meer te belasten. Ook slippers benaderen deze ontlastende functie. Stabiliteitsschoenen en klompen zijn dan weer het meest belastend voor de gewrichten. Belangrijk is wel dat de slippers flexibel zijn en met de voet mee bewegen.



31-03-2010 om 22:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emma Watson straalt in trendy jurkje van Christopher Kane

Emma Watson straalt in trendy jurkje van Christopher Kane



De 19-jarige actrice Emma Watson maakte op een feestje in New York een echt modestatement door te kiezen voor een sexy leren kleedje met bloemenprint van de Schotse designer Christopher Kane. De jurk werd onlangs nog door een model geshowd op de catwalk en maakt deel uit van de herfst/wintercollectie 2010/2011.

De conceptuele creaties van de schotse ontwerper worden zelfs door Anna Wintour van de Amerikaanse Vogue de hemel in geprezen en dat kan natuurlijk tellen in het modewereldje.

Jong talent
Emma Watson schrikt er duidelijk niet voor terug om voor kledingstukken van aanstormend talent te kiezen. Haar voorkeur gaat uit naar trendy en eveneens hoogwaardige kledij. De ster uit Harry Potter verscheen eerder al in outfits van de jonge Britse designer William Tempest en het Amerikaanse label Rodarte.



31-03-2010 om 08:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwangere Claudia Schiffer naakt tegen borstkanker

Zwangere Claudia Schiffer naakt tegen borstkanker





Ook de modewereld draagt zijn steentje bij met de organisatie 'Fashion Targets Breast Cancer' in de strijd tegen borstkanker. Voor deze campagne gingen de drie schoonheden Kylie Minogue, Claudia Schiffer en Siena Miller naakt, een zijden laken met het herkenbare logo van de campagne bedekte hun lichaam. Modefotograaf Mario Testino stond in voor de prachtige beelden van de vrouwen.

Borstkanker overwonnen
Model en actrice Siena Miller: "In mijn familie zijn er enkele gevallen van borstkanker. Daarom ben ik trots het gezicht van deze campagne te zijn. Niemand is beter dan Mario in wat hij doet, het goede doel maakt het nog veel beter." Het is geen wonder dat zangeres Kylie Minogue besloot naakt te poseren voor de campagne, zij overwon vier jaar geleden deze slopende ziekte. Ook de zwangere Claudia Schiffer deed mee, ze kon haar bolle buikje goed verstoppen onder het laken. 

Sinds de lancering van het initiatief in 1996, bracht het initiatief al meer dan 11 miljoen euro op, dat bedrag ging naar onderzoek tegen de ziekte. Britse modeketens als Whistles, Marks & Spencers, Topshop, River Island en Warehouse werken samen met de organisatie. Ze verkopen voor de gelegenheid zwart-witte producten, waarvan 30 procent van de prijs naar het goede doel gaat. De foto's van de drie schoonheden kun je hier bekijken.



31-03-2010 om 08:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kopieerde Victoria Beckham deze jurk?

Kopieerde Victoria Beckham deze jurk?





Het lijkt er sterk op dat Victoria Beckham haar mosterd elders haalde voor haar jurkenontwerpen. Volgens de Britse ontwerper Osman Yousefzada zou haar lange 'column dress' geïnspireerd zijn op een jurk uit zijn vorige collectie.







Het moet gezegd, wie de 2 jurken naast elkaar ziet, merkt weinig of geen verschil. De donkerblauwe jurk is van Victoria, de lichte variant van Osman. Alleen werd die van Osman vorig jaar genaaid voor de herfst/wintercollectie van 2009/2010. Die van Victoria een jaartje later.







Oman denkt er nog niet aan om juridische stappen te ondernemen. Voorlopig vindt hij het een groot compliment: "Ik hou ervan om krachtige vrouwen te kleden. Het is geweldig om te denken dat mijn jurk haar inspireerde".



30-03-2010 om 11:16 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
29-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knip je haar zelf

 Knip je haar zelf


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/09/08/668614/trend-knip-je-haar-zelf_1_515x0.jpg



Wie heeft als tiener niet stiekem een stuk van zijn haar geknipt met de keukenschaar. Dankzij de economische crisis werd deze 'geheime' daad echter een ware hit bij jongvolwassenen. Steeds meer vrouwen gaan zelf aan de slag met allerhande grootwarenhuisspulletjes en proberen zo hun perfecte coupe te creëren of behouden.

Steeds meer gezinnen kiezen er bewust voor een of meerdere kappersbeurten over te slaan. Ze hopen daarmee wat centjes uit te sparen. Toch waarschuwen professionals uit het vak hen. Je lokken zelf knippen is niet zo simpel als je denkt. Bovendien kost het meer om daarna de kapper je fiasco te laten opknappen dan je oorspronkelijk aan een kappersbeurt zou hebben uitgegeven.

Toch laten veel Amerikanen zich niet afschrikken door de nadelen van het vele knipwerk. Enkelingen richten zelfs een Facebookpagina op genaamd "I cut my own hair". Ook op Youtube vindt je allerlei filmpjes die je uitleggen hoe je best begint aan een eigen knipbeurt.




29-03-2010 om 16:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Gaga krijgt eigen collectie zonnebrillen


Lady Gaga krijgt eigen collectie zonnebrillen





De zangeres, die bekend staat om haar excentrieke kledingstijl, kiest zelf vaak voor extreme brillen. Ze zou voor haar eigen collectie monturen nu gaan samenwerken met ontwerpster Linda Farrow, een designer die al zonnebrillen creëerde voor Alexander Wang en The Row, het merk van de zusjes Olsen.


Eerder liet Gaga al vallen dat ze graag een eigen kledinglijn zou lanceren. "Ik kan niet wachten om zelf outfits te creëren, ik hoop dat ik er dit jaar aan kan beginnen." De 23-jarige zangeres gaf onlangs toe dat ze zich zo extreem kleedt omdat ze op school gepest werd. Met haar bizarre outfits wil ze de 'freaks' onder haar fans verzekeren dat ze niet alleen zijn. Ik hoorde er niet bij op school, ik voelde me een freak, ik weet dus perfect hoe ze zich voelen."



28-03-2010 om 22:23 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
27-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders vinden voeten onhygiënisch en vies

Nederlanders vinden voeten onhygiënisch en vies


http://img15.imageshack.us/img15/5670/voeten.jpg



Je kan best geen blote tenen tonen wanneer je op sollicitatiegesprek in Nederland gaat. Uit een onderzoek lijkt namelijk dat drie vierde van de ondervraagde Nederlanders liever geen blote voeten of tenen van zijn collega's ziet.



http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/26/960142/nederlanders-vinden-voeten-onhygienisch-en-vies_7_235x280.jpg



Nederlanders zijn geen liefhebbers van blote voeten en tenen. Ze vinden de voeten onhygiënisch en vies. Vooral op het werk zijn blote voeten of tenen niet netjes. Het grootste probleem is volgens Nederlanders de beperkte hygiëne. Zo verzorgen Nederlanders hun voeten alleen wanneer ze open schoenen aandoen, op strandbezoek gaan of gaan zwemmen. (br.she)



27-03-2010 om 09:37 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
25-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de modegeheimen van diva Greta Garbo in Milaan

Ontdek de modegeheimen van diva Greta Garbo in Milaan



Een intrigerende tentoonstelling in Milaan ontrafelt de modegeheimen van één van de meeste mysterieuze sterren die Hollywood ooit heeft voortgebracht, Greta Garbo. Dankzij een unieke samenwerking tussen het fashion label Ferragamo (in het verleden haar schoenenontwerper) en Craig Reisfeld (de zoon van Garbo's enige nichtje) is deze expo tot stand kunnen komen.



Greta Garbo wordt vaak herinnerd als iemand die schitterde op het witte doek maar zeer mysterieus en zwijgzaam bleef in het echte leven. Ze weigerde pertinent interviews en het zetten van handtekeningen. Ze verliet Hollywood in de jaren veertig en verhuisde naar de andere kant van de Verenigde Staten, New York. De reden van de verhuis typeerde de actrice helemaal: "ik wil alleen zijn". Toch werd ze ook daar niet met rust gelaten door de paparazzi. De Hollywoodster stierf in 1990.



Stijlicoon Greta Garbo
Stijlicoon Greta Garbo



De tentoonstelling bevat foto's, filmfragmenten- en kostuums van de diva. De meest intrigerende zaal van de expo is degene waar ons een blik in de uitgebreide kleerkast van Garbo gegund wordt. De collectie stijlvolle jurken, jassen, hoeden, sjaals en handschoenen is indrukwekkend. Ook haar koffers van Louis Vuitton worden uitgestald, net zoals de ontwerpen van Pucci en Givenchy. Wat we vooral leren uit deze interessante tentoonstelling is dat de hollywoodster zich vooral mooi kleedde voor zichzelf en niet voor anderen.







De expo loopt nog tot mei in de Triennale van Milaan. Daarna verhuist de Garbo-tentoonstelling naar het Ferragamo museum (Palazzo Spini Feroni) in Firenze, waar de collectie nog tot september zal te zien zijn. Trouwens vier paar schoenen volledig in de stijl van Garbo maken deel uit van de herst/wintercollectie 2010/2011 van Ferragamo.



25-03-2010 om 21:57 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps! Zelfs modellen last van cellulitis

Oeps! Zelfs modellen last van cellulitis





Dat zelfs heuse modellen te kampen hebben met cellulitis, bewijst deze fotoshoot. De onfortuinlijke foto werd genomen tijdens de voorstelling van de lente- en zomercollectie van het bekende lingeriemerk Triumph, in het Chinese Wanning City. Terwijl het model met ietwat minder slanke billen centraal op de foto poseert naast haar collega's, zorgt een ongelukkige lichtinval voor de nodige schaduw op haar dij en belicht het een van de meest gevreesde beautyproblemen van elke vrouw.







25-03-2010 om 12:58 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewaagde jumpsuit Lady Gaga getekend door Viktor & Rolf

Gewaagde jumpsuit Lady Gaga getekend door Viktor & Rolf




Lady Gaga deed op een beroep op het Nederlandse duo Viktor & Rolf om een kledingstuk te ontwerpen voor haar controversiële videoclip van de single 'Telephone', die al heel wat stof deed opwaaien.

De zangeres die bekend staat om haar extravagante kledingstijl, vroeg aan de Nederlandse ontwerpers om een 'gevangenis-outfit' te maken. Viktor & Rolf kwamen met een jumpsuit met luipaardmotief en grote metalen schakelkettingen op de proppen. "Zo zien we Lady Gaga voor ons als ze in de cel zou worden gezet, verduidelijkte het ontwerpersduo. "Ze inspireert ons en deze outfit zat ook in onze herfst/wintercollectie die we 'Glamour Fabriek' hebben gedoopt".

Hiermee volgen Viktor & Rolf de mode-iconen Gorgio Armani en de onlangs overleden Alexander McQueen op, die in eerdere clips van Lady Gaga de Amerikaanse zangeres mochten kleden.



23-03-2010 om 22:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.modellen met vetrolletjes


Zijn modellen met vetrolletjes, volle borsten en echte konten de toekomst?


http://img684.imageshack.us/img684/1854/dik.jpg

Wordt het binnenkort 'normaal' om vrouwen met een vetrolletje in magazines te zien?


Wordt 2010 het jaar waarin ook de modefotografen en moderedactrices 'vollere' figuren voluit omarmen? Zullen realistische vrouwen kledij mogen showen in even artistieke fotoshoots als nu de hypermagere modellen nu mogen doen?

Een trend
De redactrices, lay-outers en photoshoppers bij magazines als Elle en Vogue zullen alvast niet graag toegeven maar er bestaat wel degelijk een trend om vrouwen met een buik, kont, lovehandle hier en vetrol daar te tonen in 'echte' modeshoots.






V-magazine: The size issue
Verzorgingsmerk Dove begon met de 'real women'-campagne, de voluptueuze zangeres Beth Ditto ('The Gossip') bracht een modelijn uit en showde de kleren zelf en ging zelfs naakt en nu publiceert het Amerikaanse modeblad V-magazine de eerste echte modeshoot met volle modellen. Ze wijdde zelfs een volledig nummer aan vrouwen in verschillende maten en vormen. 'The size issue'.






Ongegeneerd
De Noorse modefotograaf Solve Sundsbo schoot de reportage, met vijf mooie, volle vrouwen in de hoofdrol. Zwempakken, lingerie, jeans of compleet naakt: de vijf tonen ongegeneerd hun billen, buiken, vetrolletjes, lovehandles en borsten.

"Lichaamskenmerken die alle realistische vrouwen in mindere of meerdere mate hebben, maar in gewone modetijdschriften genadeloos worden weggewerkt", zo merkt The Daily Mail op.

"Mooi én sexy"
Sundsbo had er alvast niet op tegen om geen bonenstaken voor de lens te krijgen. "Ik vind het tof de kans te krijgen om te tonen dat je mooi én sexy kan zijn als je toch niet binnen de norm valt", zei hij.

Gucci
Tara Lynn, Candace Huffine, Crystal Renn, Kasia P, Michelle Olsen, Marquita Pring gingen de uitdaging aan, en showen lingerie van Agent Provocateur en badpakken van Gucci. Bekende modemerken die lijken gemaakt voor 'Misses Mager'.

Vergelijking
Naast de modeshoots met deze vijf modellen, is er ook de veel besproken fotoreportage van vol model Crystal Renn en de slanke Jacquelyn Jablonski. De twee dragen exact dezelfde outfit en zijn exact hetzelfde opgemaakt, want toont dat mode op rondere vrouwen echt niét lelijker is.

Schoonheidsideaal
Toch moeten we realistisch blijven: het slanke (of zelfs) magere schoonheidsideaal ligt niet meteen aan diggelen. Mode-ontwerpers blijven koppig kleren maken voor mensen zonder borsten, buik, billen of kont, met benen die langer zijn dan normaal. Merken of events die toch in zee willen gaan met rondere modellen, kijken aan tegen pretentieuze ontslagen van ontwerpers 'die zo niet willen werken'.

Mark Fast stapte nog op na een beslissing om zijn ontwerpen te tonen via rondere modellen. Het resultaat? De jurken zijn nog nooit zo snel uitverkocht.

Bovendien is de mode-, film- en muziekindustrie nog altijd bezaaid met extreem slanke celebs, die normale mensen altijd het gevoel gaan geven dat ze veel te dik zijn.

Maar we moeten toegeven dat reportages met vollere vrouwen veelvuldiger worden, wat misschien een eerste stap is in het aanvaarden van verschillende lichamen. (br.hln)




23-03-2010 om 00:46 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
22-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scapa Sport zoekt nieuwe modellen

Scapa Sport zoekt nieuwe modellen


http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/19/952715/scapa-sport-zoekt-nieuwe-modellen_1_515x0.jpg


Altijd al willen schitteren op de catwalk? Dan biedt Scapa Sports je nu een unieke kans. Zij zijn namelijk op zoek naar een nieuw uithangbord voor hun sportieve kledinglijn.

Tijdens de Scapa Sports Beach Polo op maandag 24 mei gaat Scapa Sports op zoek naar nieuwe modellen op het strand voor het casino van Knokke-Heist. Meisjes en jongens tussen 14 en 22 jaar kunnen zich die dag vanaf 12 uur aanmelden. Een professionele jury met onder andere modeontwerper Walter Van Beirendonck en Marc Dochez van het modellenbureau Dominique Models zullen de kandidaten op hun talenten testen.

Iedere kandidaat wordt bovendien door een professionele fotograaf op de gevoelige plaat vastgelegd. Uiteindelijk worden één meisje en één jongen geselecteerd om diezelfde middag nog mee te lopen in de Scapa Sports Fashion Show. (br.she)



22-03-2010 om 21:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikker model knaagt aan vrouwelijk zelfbeeld

Dikker model knaagt aan vrouwelijk zelfbeeld


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/8/2/media_xl_3595457.jpg?20100222114455



Al lijkt het erop dat de mode-industrie de wulpse vormen van een vrouw herontdekte, nieuw onderzoek bewijst dat ruimere kleding niet beter doet verkopen. Zowel bij zwaarlijvige als gewone dames wordt het zelfvertrouwen er niet beter op na het zien van een 'plus size' model.

Zelfbeeld
Volgens Brits onderzoeker Naomi Mandel raken zwaarlijvige consumenten niet enthousiast bij het zien van een zwaarlijvig model. Meer nog, hun eigenwaarde daalt nog meer. Opmerkelijk is dat hetzelfde effect bereikt wordt bij dames met gemiddeld tot mager gewicht. Hun enthousiasme voor de beelden wordt wel aangescherpt bij het zien van een eerder mager model.

Dun of dik
De resultaten liggen in het verlengde van een eerder gepubliceerde studie. Daaruit blijkt dat het zelfvertrouwen van de volslanke consument daalt bij het zien van zowel een dun of dik model. Het zelfbeeld van slanke dames zou, volgens die studie, niet aangetast worden. Dat lijkt niet helemaal waar, zwaarlijvige modellen zouden geen enkele vrouw aanzetten tot meer aankoopgedrag. (br.hln)



21-03-2010 om 10:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld doet het enkel met dure escortjongens

Karl Lagerfeld doet het enkel met dure escortjongens



Karl Lagerfeld mag graag op tijd en stond een dure escortjongen bestellen om de lakens mee te delen. Dat zegt de 77-jarige mode-ontwerper in het magazine Vice.

Naar eigen zeggen wil de witblonde ontwerper geen seks met mensen van wie hij houdt. "Affectie kan eeuwig duren, maar seks niet", is zijn uitleg.

Tuk op porno
Naast escortjongens, zegt Karl ook enorm van porno te genieten. "Ik hou van porno en pornoacteurs. Frustratie is de oorzaak van misdaad. Er zou veel meer misdaad zijn zonder hoeren en pornofilms."

Voor gewone mensen
Karl denkt niet dat hij erg vreemd is in deze opvattingen."Ik vind het een gezonde houding. Voor rijke mensen is deze levensstijl ook mogelijk. Gewone mensen hebben porno nodig."(br.hln)



20-03-2010 om 13:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van alle Europeanen kleden Britten zich het slechtst

Van alle Europeanen kleden Britten zich het slechtst





Als het op fashiongevoel aankomt, kleden de Britse dames zich het slechtst. Althans, dat vindt het merendeel van de Europeanen. Het lijkt erop dat modegoeroe's Trinny and Susannah in eigen land nog heel wat werk te verrichten hebben.
 
Soldenjacht
Al komen beide stylisten binnenkort ons landje kleden, het grote Engeland blijft een te-veroveren-gebied. Volgens een Europese rondvraag op Microsoft Ciao, worden de dames over het kanaal niet meteen als 'stylish' bekeken. Hun gebrek aan stijl wordt toegeschreven aan hun drang naar solden- en koopjesjachten.
 
Duitse vrouwen
Duitse dames staan op de tweede plaats. 15 procent vindt Spaanse dames het minst stijlvol, 6 procent kiest voor de Fransen. Een kleine 3 procent noemt de Italianen het minst modieus. Over de Belgische dames wordt met geen woord gerept. 

Hard werken
Volgens een woordvoerder van de site hebben Britten niet voldoende tijd om zich met mode en stijl bezig te houden. "We zijn de hardwerkende natie van Europe, we hebben langere werkweken en spenderen meer tijd op de werkplek dan elders. Daarom rest geen tijd om te shoppen, we grijpen naar het eerste het beste uit de kleerkast".



20-03-2010 om 10:33 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo wordt epileren een makkie

Zo wordt epileren een makkie


http://img209.imageshack.us/img209/2029/benenepileren.jpg


Niets zo vervelend en pijnlijk als je haartjes epileren. Vooral als het niet meteen lukt. Wij zetten enkele tips op een rijtje om (huid)irritatie voorgoed de deur te wijzen.

Wanneer je kiest voor een elektrisch epileerapparaat of epileerstrips is het belangrijk om steeds naar je haargroei te kijken. Zorg ervoor dat je haartjes niet al te kort zijn, want dan wordt het extra moeilijk om alles weg te krijgen. Vergeet niet: hoe meer je over dezelfde plek wrijft met een epileerapparaat of strips, hoe meer kans er is op huidirritatie.
Huidirritatie

Gebruik een handdoek om over je benen te strijken net voordat je tot het epileren overgaat. Herhaal dit iedere keer je de machine terug tegen je onderbeen aanzet. Let er steeds op dat je je handdoek tegen de haargroei in wrijft, zodat de haartjes een beetje omhoog staan en sneller kunnen worden vastgegrepen door het epileermachientje.

Vergeet niet na iedere epileerbeurt je benen in te smeren met een rijke bodylotion, anders krijg je al snel een droge huid. Wacht een tweetal dagen vooraleer je je huid een scrubbeurt geeft, anders ga je je huid extra veel stress bezorgen.



18-03-2010 om 21:06 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse vrouwen scoren met hippe hoofddoeken op Parijse modeweek

Antwerpse vrouwen scoren met hippe hoofddoeken op Parijse modeweek


http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/17/951815/antwerpse-vrouwen-scoren-met-hippe-hoofddoeken-op-parijse-modeweek_1_515x0.jpg



Omdat Fatima Rafiy en Inge Rombouts de klassieke hoofddoekjes saai en onpraktisch vonden, ontwierpen ze een hipper en handiger model. En dat slaat aan, ook internationaal.

Op de modeweek van Parijs werden Fatima Rafiy (39) en Inge Rombouts (45) bedolven onder de enthousiaste reacties. De twee vrouwen begonnen een jaar geleden met hun bedrijfje Noor D’Izar - letterlijk: 'schoonheid van de sluier’.

“We hebben elkaar leren kennen op een straatfeest in onze straat, de Van Peborghlei in Mortsel”, vertelt Inge. “Ik heb lang in de mode gewerkt, onder andere bij Ann Demeulemeester, en Fatima vroeg of ze haar ontwerpen mocht laten zien. Ik was meteen enthousiast, vooral over haar hoofddoeken. Daar zijn we mee verder gegaan. Fatima ontwerpt en ik doe de zakelijke kant.”

Voorlopig zijn de hippe hoofddoekjes van Inge en Fatima alleen nog maar via internet te koop maar als het van hen afhangt, liggen ze deze winter ook bij de Inno, H&M en Harrods. “We gaan die winkels nu benaderen”, zegt Inge. “Als het aan ons ligt, zijn de hoofddoeken van Noor D’Izar straks in de hele wereld te koop.” (br.she)



18-03-2010 om 14:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Designer tovert overreden dieren om tot hoeden

Designer tovert overreden dieren om tot hoeden





De Britse designer James Faulkner gebruikt vleugels, veren en bont van dieren die door auto's overreden werden om hoeden mee te maken.

Maden?
De hoedencollectie van Faulkner uit het Britse Edinburgh bedraagt al 36 creaties. De huid of veren van vossen, eksters, konijnen, spechten, fazanten, eenden, kraaien en pauwen vormen de basis van zijn creaties. De designer begon in mei 2009 met het gebruik van dode dieren: "Het klinkt luguber, maar ik haal voldoening uit het maken van iets mooi uit iets gruwelijk. Het begon allemaal toen een vriendin een hoed wilde kopen voor haar huwelijk. Zonder na te denken zei ik er een voor haar te maken. Ik wandelde op een dag langs de weg en toen zag ik een dode ekster liggen. Omdat ik wist dat de jurk van mijn vriendin zwart en wit was, zag ik meteen hed potentieel. Ik gebruikte de veren van het overleden dier voor het ontwerp. Toen die vriendin hoorde waarvan haar hoed gemaakt was, verwachtte ze zich aan maden die er uit zouden vallen. Ze gaf zelf toe dat het er prachtig uitzag eens ze het ontwerp droeg."

Carrière
Faulkner maakt ook broches en accessoires uit bont van overreden dieren. "Het klinkt raar, maar ik raakte er snel gewoon aan de huiden en veren te poetsen en klaar te maken. Ik creëer iets stijlvol uit iets triest, het is toch goed dat de dieren dankzij mij niet blijven liggen op de weg."  De designer hoopt binnenkort ook een modecarrière uit te bouwen rond zijn collectie. "Tot nu maakte ik enkel hoeden voor vrienden en familie, binnenkort zal ik op bestelling werken."



18-03-2010 om 10:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere en dikkere modellen op catwalk bij Louis Vuitton


 Oudere en dikkere modellen op catwalk bij Louis Vuitton



http://img714.imageshack.us/img714/6396/louisvuitton1.jpg




De herfst/wintercollectie van Louis Vuitton ontworpen door Marc Jacobs getuigt van veel elegantie met een retrolook: denk aan zwierige rokjes met A-lijn, pumps, diepe decolletés, lange handschoenen en fifties brillen.




http://img215.imageshack.us/img215/5290/louisvuitton2r.jpg



 Jacobs meed duidelijk broeken, we zagen er geen enkele. De handtassen, een belangrijk onderdeel uit de collectie, oogden erg vrouwelijk en herkenbaar.




http://img706.imageshack.us/img706/4306/louisvuitton3.jpg




Verandering
"Designers praten altijd hoe ze voor echte vrouwen ontwerpen en toch zie je geen model
ouder dan 20 op de catwalk", aldus Marc Jacobs. "Daarom gebruikte ik nu een grotere variëteit aan sexy vrouwen: jong, oud, dik, dun en verschillende etniciteiten."




http://img718.imageshack.us/img718/4147/louisvuitton5.jpg




 De oudste op de catwalk was het 46-jarig, voormalig supermodel Elle Macpherson. Aangezien ze er nog steeds schitterend uitziet, lijkt deze keuze niet grensverleggend, maar voor een toonaangevend merk als Louis Vuitton kan dat wel tellen.




http://img502.imageshack.us/img502/4554/louisvuitton4.jpg




17-03-2010 om 14:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse winkels verkopen nu ook K-cups

Britse winkels verkopen nu ook K-cups


http://img688.imageshack.us/img688/6340/kcups.jpg



In Groot-Brittannië kan je vanaf nu ook bh's met een K-cup kopen. Tot hiertoe kon je in de gewone winkels enkel de grote G-maat vinden, dames met een grotere cupmaat moesten naar een gespecialiseerde winkel.

Winkelketen Selfridges is de eerste winkel die een K-cup aanbiedt, dit doen ze op vraag van rondborstige vrouwen. De bh heeft een omtrek van zo'n 122 cm en heeft extra dikke bandjes om de borsten te ondersteunen. De populairste cupmaat in Groot-Brittannië is een 80 D, tien jaar geleden was dit nog een 75 B. "We zien een toename van vraag naar grotere maten, zeker voor modieuze bh's voor jongere vrouwen", besluit Helen Attwood, lingerie manager van Selfridges.(br.she)




16-03-2010 om 23:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draag een D&G zonnebril ontworpen door Madonna

Draag een D&G zonnebril ontworpen door Madonna




Madonna heeft de modemicrobe duidelijk te pakken. De Queen of Pop had nog maar net aangekondigd dat ze een kinderkledinglijn zal ontwerpen voor warenhuisketen Macy's of ze komt al met een nieuw project op de proppen. De superster ontwikkelde een exclusieve zonnebrilcollectie voor het modehuis Dolce & Gabbana.

De 51-jarige celebrity ontwierp zes modellen met een retrolook. Het logo 'MDG' is duidelijk zichtbaar op de monturen aangebracht. Madonna zal zelf figureren in een campagne om de nieuwe lijn aan te prijzen. Vanaf mei zullen de zonnebrillen te koop zijn in de Dolce & Gabbana-winkels en de Sunglass Hut. Je mag rekenen op 180 en 210 euro voor een exemplaar met het MDG-logo.

Modewereld
Madonna lijkt wel besloten te hebben zich helemaal te lanceren in de modewereld. Na de eerdere samenwerking met H&M en warenhuisketen Macy's waarvoor ze respectievelijk een kledinglijn voor volwassenen en kinderen ontwierp, lijkt de popster zich nu op de wereld van de accessoires te storten. What's next?



16-03-2010 om 13:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend op de catwalk: kapsels à la Spice Girls

Trend op de catwalk: kapsels à la Spice Girls


http://img14.imageshack.us/img14/9059/miumiul.jpg
Miu Miu


Kleuren scoorden goed op de catwalk in Parijs en dat geldt niet alleen voor de outfits. Ook de kapsels en make-up waren een kleurenspektakel. Zo zagen we kleurrijke haarlokken van bij Miu Miu. Betekent dit dat de kapsels van de Spice Girls uit de jaren '90 terug trendy zijn?


Paars en oranje
De catwalks in Parijs voor de komende herfst/wintercollecties waren erg kleurrijk. Zo zagen we bij Miu Miu veel paars en oranje, meldt styletoday.nl. De designer dreef het zelfs nog wat verder met passende flashy kapsels en make-up. We zagen kleurrijke paardenstaarten van paars en oranje en de modellen droegen eyeliner in dezelfde kleuren.

 


 
Spice Girls


Miu Miu is echter niet de eerste die fluo extensions introduceert, vorig jaar probeerde Zac Posen net hetzelfde, maar toen pikte niemand anders het op. Of echte vrouwen dit nu massaal gaan overnemen, is nog twijfelachtig. Willen we echt terug naar de kapsels uit de jaren '90, die we tot kort nog zo fout vonden?




16-03-2010 om 13:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen blijven verliefd op peperdure handtassen

Vrouwen blijven verliefd op peperdure handtassen


http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/15/949924/vrouwen-blijven-verliefd-op-peperdure-handtassen_1_515x0.jpg



Hoewel mode-experts al een hele tijd aankondigen dat dure handtassen uit de mode gaan, blijven vrouwen toch peperdure tassen van Louis Vuitton of Hermès kopen. Uit recent Brits onderzoek blijkt dat de verkoop van het populaire accessoire het laatste jaar met 60 procent steeg.


Volgens de Britse modeketen Selfridges werden het afgelopen jaar 60 procent meer dure handtassen verkocht. Het modehuis Mulberry zag een verdubbeling van de verkoop van de handtassenlijn. Het merk heeft een wachtlijst voor verschillende tassen en de gemiddelde prijs is zo'n 770 euro per exemplaar. Andere populaire merken zijn Marc Jacobs en Balenciaga, tassen van deze merken kosten al snel 930 euro. Uit recent onderzoek blijkt ook dat een derde van de vrouwen geobsedeerd is door handtassen. (br.she)



16-03-2010 om 13:18 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
15-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Moss in muskietennet voor het goede doel


Kate Moss in muskietennet voor het goede doel


http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/15/950162/kate-moss-in-muskietennet-voor-het-goede-doel_7_235x280.jpg



Topmodel Kate Moss hulde zich in een jurk van gerecycleerde muskietennetten om het bewustzijn rondom de ziekte malaria te vergroten.


Ontwerper William Tempest maakte gebruik van gerecycleerde muskietennetten om zijn prachtjurk te creëren. Model van dienst was niemand minder dan Kate Moss. "Ik was geschokt toen ik hoorde dat iedere 30 seconden een kind aan malaria sterft", vertelt Moss. "De jurk is gemaakt van gerecycleerde muskietennetten en is prachtig om te dragen, maar daar draait het natuurlijk niet om. De jurk moet het bewustzijn van de mensen verhogen en hen aanzetten om een donatie te doen, zodat er meer muskietennetten gekocht kunnen worden."



15-03-2010 om 15:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knalrode lipjes op zwart-witte outfits bij Karl Lagerfeld

Knalrode lipjes op zwart-witte outfits bij Karl Lagerfeld



http://img62.imageshack.us/img62/2163/karllagerfeld5.jpg



De prêt-à-porter najaarscollectie van Karl Lagerfeld: hoog getoupeerd haar in bedwang gehouden door haarbanden, zwart-witte kleren, strakke leggings, veel leer en knalrode lippen.



http://img532.imageshack.us/img532/273/karllagerfeld4.jpg





http://img43.imageshack.us/img43/5343/karllagerfeld3.jpg





http://img709.imageshack.us/img709/3080/karllagerfeld2.jpg





http://img251.imageshack.us/img251/5580/karllagerfeld1.jpg





15-03-2010 om 10:29 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
14-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk type badmode vrouw ben jij?


Welk type badmode vrouw ben jij?



De tijd van de duidelijke trends in de badmode is voorbij. Je draagt wat je wil en wat je flatteert, met of zonder print, met of zonder vintagelook en met of zonder ingewikkelde bandjes.


De merken proberen dat op te vangen door zich te richten op een specifiek soort vrouw. Zo mikt Gottex op luxe, Huit op jongeren en kunnen vrouwen met een (cup)maatje meer bij Empreinte terecht. Etam plaatst zich als budgetvriendelijk in de markt, maar heeft ook een exclusieve lijn, ontworpen door topmodel 'Natalia Vodianova pour Etam'.







1) Luxe Lady


Badmode wordt ruim gedefinieerd bij Gottex. Bikini's, badpakken maar ook tunieken, kaftans en bijpassende broeken worden verkocht. Gottex richt op het luxesegment, en dit jaar heet de blikvanger 'Reflection': een print bestaande uit 37 verschillende kleuren. De badpakken werden afgewerkt met parels.

2) Creatieve jeugd

Kleuren en creativiteit staat centraal bij Huit, waar de badpakken en bikini's zo gemaakt zijn dat print en effen zich moeiteloos laten combineren.

3) Een cupmaatje meer


Empreinte maakt badmode voor jonge vrouwen met een vollere boezem. Hun badpakken en bikini's vormen je boezem dan ook op natuurlijke wijze en door gebruik van speciale beugels zie je er ook nog eens slanker uit.






4)  Budgetvriendelijk vintage


Etam heeft de vintagetrend opgepikt, en lanceert de garçonne uit de roaring twenties, de pin-up uit de fifties en de powergirl uit de nineties







5) Exclusief

Topmodel Natalia Vodianova ontwerpt weer voor Etam. Deze keer haalde ze haar inspiratie uit legendarische actrices als Jane Fonda, Brigitte Bardot en Romy Schneider.

Voor elk wat wils dus!



14-03-2010 om 17:04 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christophe Coppens nu ook in Antwerpen

Christophe Coppens nu ook in Antwerpen


http://s2.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/12/949001/christophe-coppens-nu-ook-in-antwerpen_1_515x0.jpg



 Ontwerper Christophe Coppens opende gisteren zijn nieuw Christophe Coppens Salon II bij Princess in Antwerpen. De prestigieuze modezaak biedt vanaf nu accessoires van de Belgische topdesigner aan.

Christophe Coppens en zijn team zullen regelmatig aanwezig zijn in de winkel om de klanten van Princess te begeleiden bij hun aankopen. Coppens is al jarenlang gevestigd in Brussel maar nu was het tijd om zijn hoeden en andere accessoires ook in Antwerpen te verkopen. "Ik ben erg blij dat ik samen met Princess mijn collectie hier in Antwerpen kan aanbieden", vertelt een enthousiaste Coppens.

De nieuwe collectie bevat vooral hoeden en haarstukjes, van de meest extravagante tot minder opvallende stukken. De hoofddeksels zijn uitermate geschikt voor huwelijken of stijlvolle feesten. "Accessoires geven een outfit en je leven kleur daarom is het voor vrouwen zo belangrijk om de juiste stukken te kiezen", legt de designer uit. (br.she)



13-03-2010 om 21:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amy Winehouse lanceert kledinglijn

Amy Winehouse lanceert kledinglijn





Een nieuw album laat al jaren op zich wachten, maar Amy Winehouse heeft wel tijd om een kledinglijn te lanceren. Ze doet dat in samenwerking met het Britse label Fred Perry.


Fred Perry trok Amy aan omdat ze het merk al jaren draagt, meldt WWDFashion. "Bovendien heeft ze een unieke smaak die de historische referentiepunten van ons merk reflecteert", aldus Richard Martin, marketingdirecteur van Fred Perry.







De collectie bestaat uit zeventien stukken waaronder retro minirokjes, capribroeken en vestjes in zwart en roze. Martin: "Amy's input was cruciaal voor de proporties, pasvorm en kleuren". Vanaf oktober ligt de kledinglijn in de winkels.


13-03-2010 om 12:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna en dochter Lourdes commercialiseren kledinglijn voor kinderen

Madonna en dochter Lourdes commercialiseren kledinglijn voor kinderen





"Material Girl", dat is de naam van de kledinglijn voor kinderen die Madonna en haar dochter Lourdes hebben gecreëerd. De collectie zal volgende herfst in de Verenigde Staten gelanceerd worden dankzij een exclusief contract met de grote winkelketen Macy's.
 
Macy's zal vanaf augustus 2010 in ongeveer 200 van zijn winkels alsook via zijn website de kledingstukken in het thema "terug naar school" verkopen. "Material Girl zal een dynamisch en exclusief merk zijn van Macy's", verklaart Jeff Gennette, directeur marketing van Macy's.
 
De collectie is genoemd naar een gelijkaardig nummer van het popicoon op het album "Like a virgin". Madonna ontwierp samen met haar dochter Lourdes (13) de kledij, in samenwerking met de textielonderneming Iconix Brand Group.
 
Madonna, die ook kinderboeken schrijft, is van plan om aan deze kledinglijn ook nog een vervolg te breien. Vanaf 2011 zou er een reeks schoonheidsproducten volgen. In 2007 ontwierp de Queen of Pop al een kledingcollectie voor de keten H&M.



12-03-2010 om 00:55 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
11-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontroerende laatste catwalk van Alexander McQueen

Ontroerende laatste catwalk van Alexander McQueen


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/McQueen.jpg?t=1266408995



Alexander McQueen's laatste collectie werd zopas in Parijs getoond. Enkel een select groepje kreeg zijn ultieme werk voor zijn overlijden te zien. Veel engelen, religieuze symbolen en vergulde vleugels ademden een apart en ontroerend sfeertje uit. De aanwezigen hielden zelden de oogjes droog.

Adembenemend
Persfotografen werden zo goed als allen geweerd op de McQueen's parade. Volgens Washington Post journaliste Robin Givhan, één van de weinige genodigden, was de collectie adembenemend mooi. De collectie, bestaande uit 15 verschillende stuks, omvat onder meer een lange jurk uit bewerkte satijn, driedimensionale gouden borduursels en rococo-invloeden. Ook Middeleeuwse motieven en fragmenten van de Oude Meesters werden gespot.

Tranen
Volgens Elle.nl hield niemand het droog toen het slotstuk van de collectie werd getoond, een jas met duizenden gouden veren. Onderaan liep die uit in een tule rok.

Begrafenissfeer
Ook bleek het begrafenissfeertje bijna voelbaar. Operamuziek, engelen, religieuze items... alsof de designer wist wat er stond te gebeuren. De man, slechts 40 jaar oud, werd dood teruggevonden op 11 februari in zijn huis te Londen. Hij pleegde zelfmoord.



11-03-2010 om 14:07 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
10-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karl Lagerfeld gestrikt voor nieuwe Pirelli-kalender

Karl Lagerfeld gestrikt voor nieuwe Pirelli-kalender


http://img85.imageshack.us/img85/2566/lagerfeld.jpg



Niets zo glamoureus als de nieuwe Pirelli-kalender. Dat weet ook Karl Lagerfeld. De Chanel-designer mocht voor de editie van 2011 zijn fotografische talenten bovenhalen.

Ieder jaar wordt de Pirelli-kalender door een ander groot kunstenaar gefotografeerd. Na Terry Richardson is de eer nu aan Karl Lagerfeld. De modeontwerper koos niet voor een of ander exotisch strand, maar liet de modellen naar zijn studio in Parijs afzakken. "Een strand is veel te voor de hand liggend. Als je wilt vernieuwen moet je een keer buiten de lijntjes kleuren", aldus Lagerfeld.



10-03-2010 om 23:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gareth Pugh niet naar McQueen

Gareth Pugh niet naar McQueen


http://img218.imageshack.us/img218/5158/garethpugh.jpg


Sinds de dood van ontwerper Alexander McQueen gonst het van geruchten over een nieuw hoofd van het gelijknamige modemerk, maar de gedroomde opvolger Gareth Pugh wordt het alvast niet.

De man met het meeste kans op de baan is Gareth Pugh. De excentrieke Brit is volgens kenners de gedroomde opvolger voor McQueen. Maar vandaag maakte hij bekend dat hij de rol van Alexander McQueen als creatief hoofd niet zal overnemen. "Gareth Pugh is niet in overleg met de Gucci Group om de positie van Alexander McQueen in te nemen", meldt de PR van Pugh.



10-03-2010 om 11:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modewereld adoreert dakloze, knappe zwerver


Modewereld adoreert dakloze, knappe zwerver





Een foto van een Chinese zwerver met versleten jas en eeuwige sigaret stond op modeblogs van over de hele wereld, de man wordt gebombardeerd tot stijlicoon. Vrouwen adoreren hem, prijzen zijn stijlgevoel en noemen hem sexy. 


Mode-icoon
De Chinese man is dakloos en zwerft rond in de stad Ningbo, duizenden fans noemen hem nu de coolste man van China. Met ronkende bijnamen als 'Beggar Prince', de 'Handsome Vagabond' en 'Brother Sharp' gaat hij de wereld, dit allemaal door een foto die een inwoner van de stad nam. 


 

 




Fans vinden hem sexy, vooral zijn diepe blik lijkt aan te trekken, en prijzen zijn gevoel voor mode. Ze vergelijken zijn outfits, een lange anorak over een lederen jasje, zelfs met de nieuwste collectie van Dolce & Gabbana. Zijn haar is warrig en volumineus en hij heeft altijd een sigaret bij de hand. Zijn voorkeur voor vrouwenkledij vergrootte enkel zijn status als mode-icoon. "Het is geen zwerver, eerder een vagebond. En hij kiest kwaliteitsvolle kleding uit. Hoewel zijn kleren vuil zijn, verkeren ze nog in goede staat, het is helemaal niet te typische outfit van een zwerver", aldus een fan op een modeblog.



Collectie van Vivienne Westwood.
Collectie van Vivienne Westwood.



Daklozen zijn trendy
Dat zwervers tegenwoordig cool zijn bewijst ontwerpster Vivienne Westwood, zij presenteerde een collectie voor chique daklozen. Twee jaar geleden onthulde supermodel Erin Wasoon dat daklozen haar inspiratiebron waren. "Ik heb respect voor zwervers. Ze hebben de gekste looks en halen hun kledij uit vuilbakken."

Momenteel is de man anoniem, sociale werkers van de stad willen dat zo houden.  De geruchten gaan dat de man een universitair diploma heeft, maar toen zijn vriendin hem dumpte raakte hij het spoor kwijt.



10-03-2010 om 11:09 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
09-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beha over beha= volle boezem

Beha over beha= volle boezem





Na de wonderbra, de behavulsels en de plastische chirurg, is er een nieuwe manier gevonden om te pronken met een weelderige boezem: de Instant Uplift beha. Deze beha draag je over een bestaand exemplaar en duwt je borsten samen omhoog. Zo krijg je een mooier decolleté.

Opzetstuk
Te vergelijken met een elastisch corset, zo kan je de nieuwe wonderbeha best omschrijven. Het ontwerp heeft achteraan iets van een sportbeha. Vooraan draag je het 'mirakelding' onder de buste met drie haakjes. Een wijde band aan de voor- en zijkanten pusht de boezem omhoog. "Deze beha zal heel wat dames meer vertrouwen schenken", vertelt Brits ontwerper Edward  Chary. "Het is bovendien een minder ingrijpende manier om je borsten te vergroten. Ook je favoriete beha's blijf je aantrekken."



09-03-2010 om 13:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste beautytrends op rode loper Oscars

De mooiste beautytrends op rode loper Oscars


Cameron Diaz.



Niet alleen de jurken trokken veel aandacht op de rode loper van de Oscars, de celebs besteedden ook veel aandacht aan hun make-up. Waarbij de ene look al wat geslaagder was dan de andere. We zetten de trends op een rijtje.

Korte coupe
De actrice Carey Mulligan verbaasde met haar korte coupe, maar ze stond er beeldig mee. Ze bewijst met dit kapsel dat ze een klassieke, elegante schoonheid is.



Carey Mulligan.
Carey Mulligan.


Felle lippen
Charlize Theron, Sandra Bullock en Maggie Gyllenhaal experimenteerden met felle lipsticks. Hoewel dit eigenlijk met de honderden fototoestellen en camera's in de buurt niet het beste moment voor een experiment is, slaagden hun looks wonderwel.



Sandra Bullock.
Sandra Bullock.



Mooi knotje
Sarah Jessica Parker en Nicole Richie kozen voor een formeel, maar erg flatterend kapsel: het knotje. Ze keken de coupe af van de couture catwalkshow van Chanel, het resultaat mag er zijn.



Sarah Jessica Parker.
Sarah Jessica Parker.


Staartje
Ook afgekeken van de modellen bij DKNY en Gucci probeerde Anna Paquin de superstrakke paardenstaart uit. Het kapsel stond perfect bij haar blonde lokken en egale huid. Ze hield de rest van haar look eenvoudig: geen oorbellen en een eenvoudige ketting. Haar prachtige glimlach, vergeet niet dat een spleetje tussen de tanden tegenwoordig sexy is, maakte alles goed.




Anna Paquin.
Anna Paquin.


Golven
Het kapsel met watergolf gaat al erg lang mee, maar het is haast iedere keer een succes. Ook Kate Winslet en Cameron Diaz speelden het op veilig en zagen er elegant uit op alle foto's dit jaar. De coupe geeft een retrolook en staat haast iedereen. Lauren Bacall was de dame die deze look groot maakte.



08-03-2010 om 20:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeshow Alexander McQueen gaat dan toch niet door

Modeshow Alexander McQueen gaat dan toch niet door


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/McQueen.jpg?t=1266408995


De modeshow van Alexander McQueen gaat dan toch niet door. Ter vervanging wordt er een herdenkingsdienst georganiseerd.

Op 9 en 10 maart zullen er geen modeshows van Alexander McQueen plaatsvinden. In plaats daarvan worden er herdenkingsdiensten voor de overleden modeontwerper georganiseerd worden. Op de diensten zijn geen fotografen toegelaten, maar volgens insiders zou het een viering van het leven en de vorige collecties van McQueen worden.



07-03-2010 om 20:58 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stijn Helsen kleedt drie celebs voor Oscars

Stijn Helsen kleedt drie celebs voor Oscars


Lenny Kravitz



De Hasseltse ontwerper Stijn Helsen maakte de outfits voor acteurs Keanu Reeves en Danny Houston en zanger Lenny Kravitz waarmee ze dit weekend op de rode loper van de Oscars zullen verschijnen.

Trends voorspellen
De designer liet de celebs passen in het exclusieve 'Chateau Marmon' in LA. De sterren zullen maatpakken en smokings van zijn hand dragen. Wat celebs op de rode loper van de Oscars dragen is vaak een goede voorspeller wat volgend seizoen trendy zal zijn. Stijn Helsen staat bekend om maatpakken die perfect passen en zijn oog voor detail.



Stijn Helsen
Stijn Helsen


Voorbeeld volgen
"Vroeger verschenen acteurs in casual jeansbroeken en slobbertruien. Nu zien ze er steeds chiquer uit, jongeren volgen nu hun stijlvolle voorbeeld." De designer tekende al kostuums voor films als 'Spiderman' en 'Pirates of the Caribbean'.



06-03-2010 om 22:58 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
05-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisies worden schoenen

Televisies worden schoenen






Recyclage is ook voor de mode-industrie een belangrijk gegeven. Er bestaat mode uit krantenpapier, gerecycleerd rubber en condooms, en nu dus ook uit... oude televisies. Het is geen voornemen of belofte, want de schoenen bestaan al en werden gemaakt door Olsenhaus, een schoenenmerk dat geen dierlijke materialen (dus ook geen leer) gebruikt voor haar schoenen. Dat meldt de schoenensite myfavouriteshoes.nl.









Wie vreest in de 'geitenwollenklompen' terecht te komen, komt ook bedrogen uit. Olsenhaus maakt verrassend modieuze schoenen, met een slanke hoge hak en de populaire 'peep toe'. Op geen enkel moment ontstaat het vermoeden dat je met zogenaamde 'veganistische' en 'ecologische' schoenen te maken hebt.









Het schoenenmerk haalde het idee bij de populariteit van lcd-schermen. Overal ter wereld worden massaal oude tv's afgedankt, een enorme belasting voor het milieu. Door een polyester microvezel-stof te laten maken van deze schermen, helpt Olsenhaus het milieu én de mode vooruit.

De hele wintercollectie voor 2010/2011 werd gemaakt uit deze stof en een geborstelde suède, en bestaat uit een laars, drie pumps en een ballerina.









De innovatie stopt daar niet. Olsenhaus experimenteert ook voor de zool en de hak met nieuwe materialen. Zolen worden momenteel gemaakt van zaagsel en gerecycleerd rubber, voor de hak probeert men kunststof-pellets te gebruiken.
(br.hln)



05-03-2010 om 13:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houd grote kuis in je kleerkast

Houd grote kuis in je kleerkast


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/04/939995/houd-grote-kuis-in-je-kleerkast_1_515x0.jpg



Je garderobe dient ieder seizoen grondig opgekuist te worden. Maar hoe creëer je nu het beste wat orde in je kleerkast?

Bij de start van de lente is het belangrijk om je dikke winterkledij op te bergen in dozen of in een aparte gedeelte in je kleerkast. Zo krijg je een beter overzicht van de kledij die past bij het gangbare seizoen en kun je 's morgens sneller een keuze maken.

Ben je nogal moeilijk in het samenstellen van outfits? Hang dan stukken die leuk bij elkaar passen reeds samen en maak een onderscheid tussen werkkledij, vrijetijdskledij en feestkleding. Probeer je accessoires zoveel mogelijk in hun originele verpakking te bewaren en hang kleine fotootjes van de inhoud op iedere doos. Zo raken je schoenen, handtassen en co niet bestoft en kan je toch snel een leuke keuze maken.

Bekijk je kledij met een kritisch oog en breng alles wat te groot of te klein is of uit de mode is naar de kringloopwinkel. Kapotte of vuile stukken gooi je best meteen weg. Ben je er toch erg aan gehecht? Breng ze dan zo snel mogelijk naar de droogkuis of de klerenmaker.



04-03-2010 om 20:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badpakken die elke vrouw flatteren

Badpakken die elke vrouw flatteren


Badpak van Speedo.



Een trendy badpak dat je troeven in de verf zet en je probleemzones verdoezelt, daar droomt haast elke vrouw van. Op basis van onderzoek ontdekte Speedo de drie meest voorkomende vrouwenfiguren en maakte op basis hiervan drie flatterende modellen.

Drie figuren
De nieuwe badpakkenlijn is het idee van Laura Rattray, een voormalig lingerieontwerpster. Ze werkte samen met onderzoekers van een Londens ziekenhuis. Samen scanden ze het lichaam van 5.400 niet-athletische vrouwen, zo ontdekken ze hoe de vrouwenmaten veranderden sinds het eerste badpak werd ontwikkeld in de jaren '50. De wetenschappers stelden vast dat er drie soorten Britse vrouwen zijn: het zandloper-, het peerfiguur en vrouwen met een grote boezem.

Drie modellen
Ontwerpster Rattray: "We hebben niet gekeken wat er al op de markt is en dan een gelijkaardig product ontwikkeld, we bestudeerden wat voor figuur vrouwen nu hebben. Tegenwoordig worden badpakken nog steeds naar het voorbeeld uit de jaren '50 gemaakt. Sindsdien is er echter heel wat veranderd. De meeste badpakken zijn gebaseerd op het zandloperfiguur, maar slechts 19 procent van de vrouwen heeft dit soort figuur. Voor hen ontwikkelde Rattray een badpak dat ingenomen werd aan de taille. Bijna de helft van de vrouwen heeft echter een peerfiguur en kampt met zware heupen, billen en dijen, net zoals Jennifer Lopez en Beyoncé. Het badpak voor hen heeft speciale stukken aan de buik en heupen, het werkt bulten en putten weg onder de taille en trekt de aandacht naar het bovenlichaam. De overige 32 procent heeft een vollere boezem en kont en is daarom het beste af met een badpak dat borsten een lift geeft.

De badpakken worden geproduceerd door Speedo en zijn verkrijgbaar in de maten 38 tot 48, de behamaten gaan van 85B tot 100F. Je betaalt er ongeveer 110 euro voor. Een vertegenwoordiger voor fabrikant Speedo: "Mensen voelen zich haast naakt in een badpak, daarom is het belangrijk te investeren in een model waar je je comfortabel in voelt en dat je troeven in de verf zet." (br.nina)



03-03-2010 om 23:40 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe uithangbord Miu Miu is slechts 15 jaar oud

Nieuwe uithangbord Miu Miu is slechts 15 jaar oud


http://img685.imageshack.us/img685/3217/lindseywixson.jpg


Het nieuwe uithangbord van het modehuis Miu Miu is slechts 15 jaar oud. Ontoelaatbaar vindt de Council of Fashion Designers.


Het controle-orgaan Council of Fashion Designers legde eerder deze maand de regel vast dat vrouwen pas vanaf hun achtiende model zouden mogen worden. Spijtig genoeg ging het over een niet-bindende regel, waardoor het modehuis Miu Miu zich zo vrij zag om het vijtienjarige model Lindsey Wixson uit te roepen tot nieuwe uithangbord van het modehuis. Wixson liep eerder al fashion shows voor Prada en Miu Miu. Het piepjonge meisje probeert reeds sinds haar twaalfde door te breken in de modewereld.



02-03-2010 om 22:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch model op catwalk Madrid geweigerd wegens te mager

Belgisch model op catwalk Madrid geweigerd wegens te mager


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/02/25/926209/belgisch-model-op-catwalk-madrid-geweigerd-wegens-te-mager_1_515x0.jpg


Een Belgisch model en twee Spaanse meisjes werden geweigerd om te defileren tijdens de Fashion Week in Madrid wegens te mager. Madrid is daarmee de enige modeweek die modellen zo streng controleert.


Wil je mee paraderen op de Fashion Week in Madrid, dan moet je een BMI van minstens 18 hebben. "We zijn nog erg redelijk want eigenlijk is een BMI vanaf 19 pas normaal, alles daaronder is ondergewicht. De meisjes die we hebben moeten weigeren waren veel te mager. Ze hadden molligere foto's opgestuurd, maar tijdens het wegen van de modellen kwam hun echte gewicht naar boven. Zoiets kunnen we niet toelaten. Gezondheid komt boven alles", vertelt Esther Garcia, woordvoerster van de modeweek in Madrid. (br.she)



02-03-2010 om 13:47 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen geven 4.500 euro uit aan handtassen in hun leven

Vrouwen geven 4.500 euro uit aan handtassen in hun leven



Een nieuw onderzoek bewijst wat vrouwen ongetwijfeld al wisten: dames zijn verslingerd aan handtassen. Zelfs in die mate dat ze gemiddeld 4.500 euro uitgeven aan ettelijke exemplaren tijdens hun leven. Mannen zullen wellicht duizelen van deze cijfers maar vrouwen bekijken het aanschaffen van een handtas als een investering in hun imago en eigenwaarde.






Een Britse studie heeft de aankoop van handtassen onderzocht bij meisjes en vrouwen tussen 13 en 81 jaar. Blijkbaar hebben dames op eender welke leeftijd ongeveer zeventien handtassen tegelijkertijd in hun bezit: vijf exemplaren voor dagdagelijks gebruik, twee voor 's avonds, twee speciaal voor het werk, twee om te gaan winkelen, twee om te gaan sporten, twee reiszakken en een strandzak. Vrouwen vinden het dus cruciaal om een handtas te hebben voor iedere gelegenheid.


Gemiddeld kopen dames drie handtassen per jaar. Dertig procent van de ondervraagden gaf echter toe dat ze nog meer tassen zouden kopen als het enigszins mogelijk zou zijn. Eén vrouw op vijf beschouwt een handtas als het belangrijkste item van haar garderobe en zijn er zelfs door geobsedeerd.

Oppepper
55% bekende jaloers te zijn wanneer andere vrouwen komen opdraven met een prachtig en modieus exemplaar. Het dragen van een nieuwe tas geeft blijkbaar ook meer zelfvertrouwen en vaak kopen dames er eentje bij als oppepper.




01-03-2010 om 23:30 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De collectie van G-Star Raw maakt je vrolijk


De collectie van G-Star Raw maakt je vrolijk


http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/G-Star-Raw-1.jpg?t=1267352574




Tijdens de Fashion Week in New York was het dit keer de beurt aan het label G-Star Raw om de nieuwe herfst- en wintercollectie voor te stellen. De ontwerper Pierre Morisset koos voor opvallende kleuren zoals fel geel, groen en blauw. De collectie oogt dan ook bijzonder frivool en maakt je vrolijk.



http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/G-Star-Raw-2.jpg?t=1267352627




http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/G-Star-Raw-4.jpg?t=1267352699




http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/G-Star-Raw-3.jpg?t=1267352661




http://i617.photobucket.com/albums/tt259/fashion_news/G-Star-Raw-5.jpg?t=1267352759

Pierre Morisset



01-03-2010 om 10:33 geschreven door fashionista


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!