Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

29-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekende Marc Jacobs zijn laatste collectie voor Louis Vuitton?

Tekende Marc Jacobs zijn laatste collectie voor Louis Vuitton?


http://oi44.tinypic.com/2nv85f4.jpg


De catwalkshow van Louis Vuitton volgende week woensdag zou wel eens de laatste kunnen zijn van de hand van ontwerper Marc Jacobs die al sinds 1997 de creatieve leiding heeft bij het Franse modehuis. Een bron uit de sector vertelde aan Reuters dat het contract van Jacobs "mogelijk niet verlengd wordt".

Sinds hij begon bij het Franse label in 1997 bouwde Jacobs het uit tot een internationaal luxemerk met een jaarlijkse omzet van zo'n 7 miljard euro, goed voor meer dan de helft van de operatieve winst van moederbedrijf LVMH. Hij hielp er ook de prêt-a-portercollecties voor mannen en vrouwen op te starten en zorgde voor populaire samenwerkingen met artiesten zoals Stephen Sprouse en Richard Prince.

De mogelijke verandering van ontwerper zou kaderen in een poging van Louis Vuitton, bekend voor de handtassen bedrukt met de 'LV'-print, om het merk te herpositioneren. De consument blijkt niet meer zo dol te zijn op logoprints, iets waar het label niet tijdig op heeft geanticipeerd. De groei van de verkoopscijfers van Louis Vuitton bedroeg dit jaar een 5 à 6 procent terwijl het merk de afgelopen jaren telkens een groei van 10 procent kende.

Het Franse magazine 'Challenge' gaat nog verder dan de anonieme bron van Reuters die zegt dat "er nog niets beslist is" en schrijft dat het vertrek van Marc Jacobs vastligt en intern al besproken werd. Nicolas Ghesquière wordt door sommigen getipt als opvolger voor Jacobs. Ghesquière, voormalig hoofdontwerper bij Balenciaga, is erg close met Delphine Arnault, dochter van CEO en oprichter van LVMH Bernard Arnault en een van de belangrijkste talentspotters van het concern achter Louis Vuitton.  (br.hln)


29-09-2013 om 20:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnloos nieuwe laarzen inlopen: dat doe je zo

Pijnloos nieuwe laarzen inlopen: dat doe je zo


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/15/6/20130926163319/media_xll_6157041.jpg


Een nieuw seizoen betekent voor heel veel dames ook een splinternieuw paar laarzen. Ontdek hier vier handige trucjes om pijnlijke voeten te vermijden en je schoenen grondig voor te bereiden op een najaar vol activiteit.

1. Vooraleer je de straat opgaat met je nieuwe herfstlaarzen, begin je best met ze 's avonds thuis een weekje te laten wennen aan je voeten. Draag daarvoor hele dikke sokken of doe er verschillende over elkaar aan om wat druk op de schoenen te zetten met je eigen voeten, voor een perfecte pasvorm.

2. Versterk het effect nog door de laarzen geen minuut rust te geven. Wanneer je ze zelf niet kan dragen, vervang je je voeten best door een handdoek. Durf te proppen tot de schoen mooi gevuld is. Gebruik er gerust twee als het nodig zou zijn.

3. Een derde trucje is een mix te gebruiken van water met ontstemmingsalcohol (50/50) in een verstuiver. Breng het mengsel gelijkmatig, maar niet overdreven aan op de binnenkant van de schoenen en laat alles een nachtje inwerken. Herhaal dit proces één keer per week. De mix rekt namelijk de natuurlijk vezels van de schoen uit

4. Tot slot is er nog de diepvriestruc. Vul twee afsluitbare zakjes voor iets minder dan een derde met water en plaats ze in de schoenen. Zet je nieuwe laarzen vervolgens in de diepvries en laat het water opstijven en uitzetten. Haal ze er na een nachtje opnieuw uit, laat de klomp even ontdooien voor het verwijderen en geniet van een fris en vooral ruimer paar herfstlaarzen. (br.hln)


28-09-2013 om 11:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bh-blunders die we blijven begaan

Bh-blunders die we blijven begaan

http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/0/4/20130927093826/media_xll_6158284.jpg


Elke vrouw weet dat de perfecte beha vinden een uitputtende strijd kan zijn. Helaas is het voor de gezondheid van je borsten én voor een zelfzekere uitstraling van belang dat je de tijd neemt om uit te zoeken welke bh bij jouw boezem past. Omdat het vrouwelijk ras hardnekkig blijft volharden in de boosheid, zetten we de grootste bh-blunders nog eens even op een rij.

De bh-blunders die we blijven begaan:

1. Je laten leiden door de cupmaat
Het klinkt misschien gek, maar je mag eigenlijk nooit op behajacht gaan op basis van je cupmaat. Kijk liever altijd eerst naar de juiste omtrek, aangezien cupmaten nooit standaard zijn én ze bovendien binnen één soort sterk kunnen verschillen van grootte al naargelang de omtrek. Een 85D zal qua cup bijvoorbeeld groter zijn dan een 75D. Door de focus op jouw cupmaat te lossen, kan je ongeremd op zoek gaan naar die ene bh die écht goed zit.

2. Een te kleine cupmaat/te grote omtrek dragen
Aansluitend bij de eerste blunder, laten veel vrouwen zich definiëren door een vertrouwde cupmaat. Hierdoor blijven ze vastklampen aan die specifieke maat, in plaats van te kiezen voor een passende omtrek met een grotere cupmaat. Wie bijvoorbeeld een 80C draagt, maar eigenlijk een omtrek van 70 nodig heeft, zou bij sommige merken plots moeten grijpen naar een 70E. Experten raden daarom aan om de grotere maat te omarmen omdat je beha wel degelijk beter zal zitten.

3. Je beha sluiten in het laatste haakje
Om de juiste omtrek te berekenen, moet je altijd kijken naar het eerste (en dus meest losse) haakje en zeker nooit naar het laatste. Een beha kan zich namelijk tot meer dan 7 centimeter uitrekken na veelvuldig dragen. Op dat moment moet je kunnen terugvallen op de andere haakjes voor een betere pasvorm.

4. De sluiting naar boven laten kruipen
Wat het bandje op je rug betreft, bestaat een basisregel die je altijd moet volgen: De sluiting mag niet hoger kruipen dan waar de beugels in verhouding liggen. Wanneer dat wel het geval is, heb je de verkeerde maat aan.


5. Alleen mikken op voorgevormde beha's
Alleen vrouwen die gezegend zijn met stevige, hoogzittende borsten kunnen in principe altijd wegkomen met voorgevormde cups. Omdat borsten van nature niet rond zijn, maar eerder kegelvormig, blijven heel veel vrouwen in voorgevormde beha's achter met te veel ruimte aan de bovenkant van de cup. De naden van een gewone beugelbeha zullen daarentegen veel natuurlijker omgaan met de vorm van je borst, in plaats van ze in een mal te proppen die niet helemaal opgevuld wordt.

6. Een bh twee dagen na elkaar dragen
De kans is groot dat je die ene lievelingsbeha hebt, die je liefst alle dagen zou willen dragen. Toch is de realiteit dat je bh's in een ideale wereld nooit twee dagen op rij zou mogen dragen omdat je zo de elastiek overbelast. Laat beha's daarom één dag rusten tussen het dragen. Een trucje dat je ook nog kan toepassen, is de bh te 'schrikken' met ijskoud water.

7. Woolite gebruiken voor het wassen van bh's
Nu we het toch over wassen hebben... Wie Woolite gebruikt om lingerie te wassen, kan beter voor een ander wasmiddel gaan. Lingeriekenners stellen dat het product namelijk ontwikkeld werd om wol te verzachten, iets wat behoorlijk nefast is voor de elastische band, die je toch liefst stevig en strak wil houden.

8. Beha's eindeloos blijven dragen
Tot onze grote spijt staat er een houdbaarheidsdatum op lingerie, ook wanneer je er heel goed zorg voor draagt. Een gemiddelde, verzorgde beha leeft volgens lingerie-experten maximaal 8 maanden. Daarna is de elastische band meestal hopeloos uitgerekt, waardoor je onvoldoende steun krijgt. Daarom zou elke vrouw eigenlijk 6 tot 7 beha's in haar kast moeten hebben om regelmatig af te wisselen en zo meer duurzaamheid te verkrijgen.

Verlies je geduld dus niet langer tijdens het bh-shoppen en ga voor perfectie, niet voor "Het zal wel goed zijn zo. Binnen een paar dagen zit het gegarandeerd beter".  (br.hln)


27-09-2013 om 13:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes trends om te onthouden van de modeweek in Milaan

Zes trends om te onthouden van de modeweek in Milaan


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/0/4/20130925112255/media_xll_6153439.jpg
Ontwerpen van Missoni, Fendi en Max Mara


Na de modeweken in New York en Londen was het de beurt aan Milaan om een aantal grote ontwerpers te ontvangen. Uit hun shows konden we een zestal trends afleiden die we ongetwijfeld snel op de rode loper zullen zien én volgend jaar ook zelf zullen dragen. Een overzichtje.

1. Van schilderijen naar kledij

De opvallendste trend in Milaan was het gebruik van elementen uit de kunst op de ontwerpen. Bij Aquila Rimondi zagen we bijvoorbeeld taferelen uit de oudheid, terwijl Prada abstracte gezichten op de outfits 'schilderde'. Jil Sander koos voor een nog abstractere vorm van kunst, met vooral kleurrijke figuren.

2. Opgeleukte schoenen

Aangezien heel wat vrouwen verzot zijn op schoenen, besteden de meeste designers ook daar aandacht aan. In Milaan viel vooral op dat de schoenen extra opgeleukt werden, met (namaak)diamanten (bij Prada), houten en plastieken afwerkingen (bij Marni), enzovoort. Opvallend was ook dat er heel wat gladiatorsandalen voorkwamen (zoals bij Roberto Cavalli) en dat de tenen bij de meeste schoenen bloot bleven.




http://static2.hln.be/static/photo/2013/8/0/0/20130925105403/media_xll_6153405.jpg
Ontwerpen van Prada, Roberto Cavalli en Marn


3. Stofjes om aan te voelen

In Londen zagen we al heel wat ontwerpen waaraan stoffen bloemen vastgemaakt werden, maar in Milaan gingen de ontwerpers nog een stapje verder. Opgeplakte lederen stukjes stof, metalen, borduurwerk, pluimen, enzovoort. Je moet iets kunnen voelen op je kleren.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/9/11/20130925111227/media_xll_6153431.jpg
Ontwerpen van Fendi, Dolce & Gabbana en Marni


4. Rokken tot op de enkels

Als je tegenwoordig een maxi-jurk wilt dragen, hoeft die niet meer tot op de grond te vallen. De stof moet in de plaats daarvan op je enkels wapperen. Zo kan je de hierboven genoemde schoenen nog meer tot hun recht laten komen.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/5/1/20130925104315/media_xll_6153376.jpg

Ontwerpen van Aquilano Rimondi, Prada en Jil Sande



5. Combinatie van felle en neutrale kleuren

In Milaan was er ook heel wat kleur te zien op de catwalk, maar de felle tinten werden vaak gecombineerd met een neutrale kleur. Populair was de combinatie van wit met blauw, oranje, groen en geel.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/1/13/20130925113852/media_xll_6153508.jpg
Ontwerpen van DSquared, Alberta Ferretti en Roberto Cavalli



http://static0.hln.be/static/photo/2013/5/9/6/20130925114825/media_xll_6153516.jpg
Ontwerpen van Versace, Tod's en Roberto Cavalli

6. Cowgirls

Enkele ontwerpen deden ons dan weer denken aan een cowgirl. Zo brachten Versace en Roberto Cavalli een stoere witte cowgirl op de catwalk, terwijl Tod's koeienvlekken leek te imiteren. (br.hln)





27-09-2013 om 12:08 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
25-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het nektapijt terug van weggeweest?

Is het nektapijt terug van weggeweest?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/4/12/20130925174649/media_xll_6154752.jpg


Als het van ons afhangt is het nektapijtje een haartrend die voor altijd tot het verleden mag behoren, maar als we Rihanna mogen geloven is de haarstijl klaar voor een comeback. Tijdens de modeshow van toonaangevende ontwerper Marc Jacobs op de modeweek van New York in februari kregen ook alle modellen een nekmatje aangemeten.

Celebritykapper Adam Reed is alvast fan: "Het nektapijtje is een van mijn favoriete kapsels. Ik was dan ook erg blij toen ik zag dat Rihanna tegenwoordig een nekmat heeft". Reed is misschien wel een beetje bevooroordeeld, aangezien hij jarenlang het haar knipte van nektapijtliefhebber Rod Stewart. (br.hln)


25-09-2013 om 19:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf jeansitems die je deze herfst moet dragen

Vijf jeansitems die je deze herfst moet dragen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/6/0/20130924111624/media_xll_6151320.jpg


Jeans is tegenwoordig weer hip, dus moet je ook enkele basisstukken aanschaffen voor deze herfst. Wij zetten de vijf toppers op een rijtje.

1. De zwarte blinkende jeans tot op de enkels

Dit seizoen moet je durven te kiezen voor een zwarte motorjeans die tot op je enkels valt. Ga voor eentje met een blinkend laagje, zodat de stof leder lijkt. Let ook op de details: een rits aan de zakken, ritsen aan je enkels, enzovoort.


http://static0.hln.be/static/photo/2013/17/8/0/20130924110222/media_l_6151305.jpg.


2. De klassieke blauwe skinny jeans

In je kast moet ook sowieso een gewone blauwe skinny jeans liggen, niet te donker en niet te licht (medium wash). Die moet aanvoelen als een tweede huid en mag zeker niet spannen. Let ook hier op de details: kleine plooien aan de bovenkant, een scheur aan de knie (als je durft) of andere details. Die zorgen voor een coole look zonder dat het té wordt.

3. De witte skinny jeans

Tegenwoordig mag je een witte jeans het hele jaar door dragen, al moet je ze in de winter wel op de juiste manier combineren. Denk bijvoorbeeld aan een wit bloesje met polkadots, in combinatie met een camelkleurige overgooier. Voeg daar nog camelkleurige botjes aan toe en je krijgt de perfecte herfstoutfit.

4. Een jeanshemd

Ook een hemd in jeansstof is een must-have item. Deze herfst kies je voor een donkerdere versie. Dit kledingstuk is op verschillende manieren te dragen: als bovenstuk, als jasje, als een extra laag boven een topje of helemaal dichtgeknoopt met een trui erboven.

5. Het 'gekrompen' jeansvestje

Het jeansjasje voor deze herfst is het 'gekrompen' vestje. Kies voor een 'medium wash', niet te licht en niet te donker. Ook dit jasje kan je op verschillende manieren dragen: onder een winterjas, boven een shirtje, enzovoort.  (br.hln)


25-09-2013 om 10:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk: de eerste stukken van Isabel Marant voor H&M

Kijk: de eerste stukken van Isabel Marant voor H&M

http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/1/9/20130924153139/media_xll_6151944.jpg


Een tijdje geleden raakte bekend dat Isabel Marant een collectie zou maken voor H&M. Gisterenavond kreeg Elle France de eer om de eerste vier ontwerpen aan de wereld te tonen. De rest van de collectie wordt vrijdag in het tijdschrift onthuld.

Erg speciaal is de collectie schijnbaar niet. Een van de eerste stukken is een gewone grijze mantel, afgewerkt met zwarte knopen en randjes aan de zakken. Daarnaast zien we ook een gebreide trui, zwart-wit en bezet met gekleurde kralen.

Verder werden er ook twee accessoires onthuld: een paar pumps met bronskleurige studs en een paar zilveren oorhangers.

Begin juli maakte H&M via haar Twitteraccount al een eerste outfit uit de collectie bekend. Op de geposte foto was Isabel Marant zelf te zien, poserend in een oversized zwart-wit jurkje.

De rest van de collectie wordt vrijdag in Elle France onthuld. Vanaf 14 november zullen de outfits wereldwijd beschikbaar zijn in 250 winkels.  (br.hln)


24-09-2013 om 20:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart herovert de mode: black is back

Zwart herovert de mode: black is back


http://oi41.tinypic.com/33bohaf.jpg


Bonte kleuren dicteerden de voorbije seizoenen het modebeeld, van colour blocking over fluo tot pastel. Maar het zwart laat zich niet zomaar bont en blauw slaan. De tijdloze modekleur begint aan een gesmaakte revival.

"Wanneer je tijdens de modeweken rondslentert in de straten van Parijs of Kopenhagen, voel je dat er opnieuw een wave of black in de lucht hangt. Je merkt het in het straatbeeld van grote steden, je ziet het in de collecties en bij de modeprofessionals. De tendens van de voorbije jaren naar meer kleur lijkt zich absoluut te keren naar zwart. Black is the new black." Aan het woord is Christophe Urbain, eigenaar van de avant-gardistische boetiek Rewind in Gent. "Zwart is een kleur met zoveel facetten: tijdloos en toch verrassend, elegant maar ook stoer", steekt Urbain de loftrompet. "Geen enkele kleur kan zo veel kracht en verfijning tegelijk uitstralen."
Saai noch somber

Zal het met al dat zwart dan geen donkere bedoening worden in de winkel? "Nee, want zwart staat niet gelijk aan saai of donker. Het is verkeerd om zwart af te schilderen als somber of, erger nog, gothic. Zoals bij andere kledij is vooral de snit allesbepalend. Dat is net het voordeel van zwart: het laat een silhouet volledig tot zijn recht komen. Ik wilde een plaats creëren waar vorm weer boven kleur gesteld wordt. Zwarte kleding gaat nooit vervelen, als je maar de juiste stukken kiest."

De terugkeer naar zwart is onmiskenbaar een soort tegenreactie op de 'colour blocking'-trend, die de mode de laatste jaren heeft gedomineerd. "De kleurrijke stijl van colour blocking leek de zwarte stroming lange tijd te verdrukken", vertelt Urbain. "Terwijl veel professionals uit de modewereld vroeger zweerden bij sober gekleurde silhouetten, brak colour blocking radicaal met die gewoonte. Figuren als Anna Dello Russo, de kleurrijke hoofdredactrice van Vogue Japan, hebben daartoe bijgedragen." Maar nu is de slinger weer omgeslagen, voorspelt de modespecialist. "Zoals we de voorbije seizoenen een sterke opmars zagen van felle kleuren, is het nu weer de beurt aan zwart. En vooral: zwart van kop tot teen."

Al is het zwart nooit echt helemaal ondergesneeuwd geraakt. "Net zoals kleur ook nooit van het toneel zal verdwijnen", merkt Urbain op. "Het is niet zozeer een kwestie van 'trendy of niet'. Geen enkele kleur raakt ooit volledig uit de mode, alle tinten komen uiteindelijk opnieuw aan bod in de collecties. Maar er zijn natuurlijk wel tendensen, het ene seizoen springt de ene kleur al meer in het oog dan de andere. En de komende seizoenen is dat absoluut het geval met zwart." (br.she)


23-09-2013 om 21:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht beauty faux pas die je beter vermijdt

Acht beauty faux pas die je beter vermijdt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/4/9/20130920145703/media_xll_6142359.jpg


Beautyproducten en make-up moeten er voor zorgen dat we er op ons best uitzien, maar al dat smeren en bijwerken kan ook al wel eens mislopen. Dit zijn volgens beautymagazine 'Allure' de ergste make-up fouten en gedateerde beautytrends waar je anno 2013 niet meer mee wegkomt.

1. Bruin gezicht, witte nek
Je ziet het zo vaak: vrouwen die wel een bruin masker lijken op te hebben omdat ze hun fond de teint niet correct hebben aangebracht. Zorg er eerst en vooral voor dat de kleur van je fond de teint echt bij je eigen huidskleur past. Dat test je het best op je kaaklijn omdat hier je nek en je gezicht samen komen. Verder kan je best ook je fond de teint aanbrengen tot aan je decolleté om het maskereffect te vermijden.

2. Haar tot op je derrière
Lang haar is sexy, maar kan soms ook een beetje van het goede te veel zijn. Tot aan je BH-sluiting is goed, tot aan je achterste is te lang.

3. French manicures en pedicures
Volgens beautymagazine Allure is een French manicure echt niet meer van deze tijd. Dus aan alle liefhebbers van deze klassieke manicure: misschien is het eens tijd voor een update.

4. Zichtbare lipliner
We kunnen echt wel zien waar je lippen zijn, dus je lippenstift omranden met een donkerdere lipliner is niet nodig. Lipliner gebruik je om je lippenstift langer te laten zitten en kan dus best dezelfde kleur als die lipstick hebben.

5. Bronzer bonanza
Bronzer moet ervoor zorgen dat het lijkt alsof je een gezond kleurtje hebt, maar ook hier schaadt overdaad. Je wilt er immers niet uitzien als een Oempa Loempa. Breng net genoeg aan voor een geloofwaardige gloed.

6. Lange, gebogen nagels
Je nagels hoeven niet superkort te zijn maar vanaf het moment dat een smsje sturen te moeilijk wordt kan je best de nagelschaar eens bovenhalen.

7. Te veel glitter
Als je bij het aanbrengen van glitter jezelf moet afvragen of het te veel is dan is dat waarschijnlijk ook zo. Een beetje subtiele glans is ok, eruitzien als een discobal niet.

8. Opgevulde lippen
Angelina Jolie's volle lippen zijn erg sexy en worden dan ook vaak als voorbeeld meegenomen naar de plastisch chirurg. Wanneer je er begint uit te zien als een vis (of Donatella Versace) weet je dat je overdreven hebt. (br.hln)


21-09-2013 om 12:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bustierjurk maakt comeback: zo draag je deze zonder blunders

Bustierjurk maakt comeback: zo draag je deze zonder blunders

http://static2.hln.be/static/photo/2013/14/15/5/20130919105616/media_xll_6138800.jpg


De bustierjurk, die velen met de eighties associëren, is een comeback bezig in 2013. Dit keer is dit kledingstuk niet bestemd enkel voor tienermeisjes op feestjes, maar nu oogt het erg 'haute couture' dankzij de wintercollectie die de Belg Raf Simons voor Dior tekende. Deze jurk scoorde goed op de catwalk en is al jarenlang favoriet bij de celebs op de rode loper. We leren je alvast hoe dit moeilijke kledingstuk te dragen.

De straplessjurk is erg minimalistisch maar tegelijkertijd vrouwelijk en elegant. De snit nu is erg retro. Toch kan je niet zomaar een oude jurk uit de kast trekken, het bustiermodel heeft voor 2013 een update gekregen. De halslijn komt deze winter iets hoger dan voorheen. Vroeger maakte die net een knikje naar beneden aan de boezem, tegenwoordig gaat het decolleté in het midden net een beetje naar boven in het midden.

Je kan voor een retroprint als de pied-de-poule gaan, maar ook voor een hippe patroontje als een berglandschap of dierenprint. Als je het klassiek houdt met zwart, trek dan de aandacht met opvallende juwelen als een zware halsketting of een grote broche. Je houdt je schouders warm met een bonten kraagje of een hip kort jasje. Met een lederen jurk ben je meteen stoer, hou wel je accessoires dan wel vrouwelijk om je outfit in balans te trekken.

Als je denkt dat deze outfit alleen geschikt is voor een feestje, dan ben je fout. De lange versie kan je in 2013 ook dragen om een dagje te gaan shoppen of is zelfs gepast op kantoor. Let er dan wel op dat je halslijn niet te sexy is. Voor een feestje is de kortere versie geschikter, je trekt meteen alle aandacht in een stijlvolle kleur als bordeaux of donkergroen. 

Toch is het niet makkelijk een bustierjurk te vinden die goed past, denk maar aan de dames die op de dansvloer voortdurend hun topje goed moeten trekken uit angst hun ondergoed te showen. Om dit te vermijden, ga je op zoek naar een jurk die stevig is zodat die uit zichzelf blijft zitten. Met een model waar baleinen in verwerkt zijn, zit je goed. Hoewel het evident is dat jede  jurk niet te groot koopt, mag je zeker ook niet te klein gaan, want die gaat snel oncomfortabel zitten. Daarnaast is het belangrijk dat je hier de juiste lingerie onder draagt, een korset biedt extra steun, maar een strapless beha met beugels en strips uit siliconen is voor de meeste dames voldoende. (br.hln)


20-09-2013 om 16:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Pilotto en Christopher De Vos ontwerpen goedkopere collectie

Peter Pilotto en Christopher De Vos ontwerpen goedkopere collectie


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/0/1/20130918170006/media_xll_6137221.jpg


Het duo Peter Pilotto en Christopher De Vos gaan een goedkopere collectie maken voor de Amerikaanse winkelketen Target. Hun splinternieuwe voorjaarscollectie voor 2014 werd nog maar net in de kijker gezet op de Londense modeweek.

Het label staat bekend voor het gebruiken van opvallende prints en felle kleuren. Niemand minder dan Emma Watson, Miranda Kerr en Kristen Stewart behoren tot de fans.

Om tegemoet te komen aan de vele vrouwen die het prijskaartje van de exclusieve designs niet kunnen verteren, gaat Peter Pilotto nu een collectie ontwerpen voor de budgetvriendelijke keten Target.

De collectie belooft vrij uitgebreid te worden en zal bestaan uit zeventig stukken: van badmode, tot bovenkleding en accessoires. De prijzen beginnen vanaf 15 euro. De collectie zal ook online verkrijgbaar zijn. (br.hln)


20-09-2013 om 09:48 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
18-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.It-handtas van Louis Vuitton: hit bij de sterren

It-handtas van Louis Vuitton: hit bij de sterren, te exclusief voor de gewone vrouw


http://static3.hln.be/static/photo/2013/17/15/5/20130917113217/media_xll_6133445.jpg
Actrice Michelle Williams poseert met de nieuwste handtas van Louis Vuitton


Angelina Jolie en Michelle Williams zijn alvast fan van de nieuwste handtas Capucines van het luxueuze modehuis Louis Vuitton. Het model is intussen uitverkocht aangezien Europese fashionista's er dol op zijn.

Op de website en in de Louis Vuitton-winkel in Londen zijn de handtassen alvast uitverkocht. Maar het tekort zou een marketingtruc kunnen zijn. Het Franse modehuis is erom gekend zijn handtassen gratis naar stijlvolle celebs op te sturen voor wat media-aandacht.

Louis Vuitton is intussen vooral bekend om zijn opvallende creaties waarbij het wereldwijd bekende logo centraal staat. Door de vele valse kopies kreeg het modehuis wat een kwalijk imago. Nu gooit de handtasmaker het duidelijk over een meer bescheiden boeg, Louis Vuitton gaat het trends uit de weg en kiest voor een meer tijdloze stijl. De nieuwste it-handtas werd genoemd naar de Parijse Rue des Capucines in Paris, waar Louis Vuitton zijn eerste winkel opende in 1854. Hiermee lijkt het merk bewust kwaliteit de prioriteit te geven boven het showen van logo's waar het de laatste jaren bekend voor stond.

Het nieuwste it-accessoire is gemaakt van kalfsleder, wat bekend staat om zijn stevigheid, kwaliteit, duurzaamheid en opvallende textuur. Louis Vuitton zou bij de lancering van de handtas de bekende tactiek toepassen van slechts een beperkt aantal handtassen naar de winkels toe te sturen om de vraag wat op te krikken. Voeg hier nog wat gratis verschijningen aan de armen van celebs toe en je hebt een it-handtas. Dat de gewone vrouw in de straat hier wel de volle prijs voor moet dokken, houdt Louis Vuitton niet tegen er toch minstens 3.600 euro voor te vragen, voor een groter exemplaar ben je bijna 4000 euro kwijt.

Dames met een beperkt budget die toch halsoverkop verliefd werden op de Capucines, kunnen bij de goedkopere modeketen Zara terecht voor een gelijkaardig klassiek lederen model met een eenvoudige afwerking uit metaal.  (br.hln)


18-09-2013 om 21:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De trends gespot op de modeweek in Londen

De trends gespot op de modeweek in Londen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/4/14/20130918093021/media_xll_6135899.jpg


De modeweek in Londen werd gisteren afgesloten, die vooral rond het spotten van bekendheden als Harry Styles, it-girl Cara Delevingne en keizerin van de modewereld Anna Wintour draaide. Aangezien er ook modellen met lentecollecties op de catwalk verschenen, maken we een samenvatting van de lentetrends 2014 op de Fashion Week in Londen.

Pastel is terug
We hadden het al op de modeweek in New York gespot, maar de trend van de pasteltinten dook in Londen op. Denk aan zachtroze, babyblauw en muntgroen. Vooral de kleurtjes bij Preen en Emilia Wickstead maakten indruk op het publiek. Deze twee merken zijn nu erg populair, actrice Kristen Stewart is dol op Preen, aartshertogin Kate Middleton draagt vaak Emilia Wickstead. Vooral jurken in deze suikertinten zijn een goede investering voor komende lente.

Sweater met rok
De jeans als dé optie voor een casual outfit heeft afgedaan. Voor een ontspannen dagje trek je nu een sportieve top aan in combinatie met een mooi rokje. Vooral designers Antonio Berardi en Christopher Kane toonden hoe het moet op de catwalk. Op je trui mag een frivole print als een bloem staan, je rokje mag plooitjes of een asymmetrische snit hebben.

Bloemen
Grafische prints hebben lang geheerst op de catwalk in Londen, deze editie zagen we veel creaties met goudbloem, lelies of orchideeën. Burberry, Christopher Kane en House of Holland lieten prachtige bloemenjurken opdraven.

Transparant
Stoffen die weinig aan de verbeelding overlaten, zullen goed scoren volgend seizoen. Denk aan de halftransparante kanten rok van Burberry, Preen experimenteerde met doorzichtige plastic of Erdem werkte met talloze lagen organza. 

Harry Styles is de Britse Kanye West
De zanger van One Direction Harry Styles zat op de eerste rij bij Burberry en House of Holland. Gaat hij zijn Amerikaanse collega Kanye West achterna, die vaak het podium even verlaat om achter de tekentafel als designer te kruipen.

Eighties zijn terug
Na de revival van de jaren 80, waren nu de jaren 90 alomtegenwoordig op de catwalk. Sportieve outfits inspireerden Jonathan Saunders bij Giles, klassieke beelden van Kate Moss en Amber Valetta verschenen op jurken bij modehuis Erdem.  (br.hln)


18-09-2013 om 15:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De revival van de rok

De revival van de rok


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/8/10/20130916143505/media_xll_6131500.jpg


Als er één kledingstuk is dat niet te missen is in de winter garderobe dan is het wel de rok. Mini, midi of maxi, strak of licht uitwaaierend, met prints of sober: de keuze is tegenwoordig groter dan ooit tevoren. De enige constante is dat het vrouwelijkheid ten top is! Ook zo'n rokchick? Dan kan ik je alvast doen watertanden met dé hits van deze winter!

Lederen rokken zijn hot hot hot deze winter. Je vindt ze budgetvriendelijk in bijna elke grote kledingketen. Let er wel op dat je niet té goedkoop gaat, want bij een lederen rok is de kwaliteit extra belangrijk, zodat het geheel geen vulgair kantje krijgt.

De skort, een mix tussen een short en een rokje, was deze zomer al een grote hit, maar ook deze herfst is dit een topper. De skort combineert het comfort van een shortje met de vrouwelijke uitstraling van een rok. Voor mij dé must-have van de herfst!

Als je kiest voor een print op je rok, ga dan deze winter voor de ruit! Het ziet er niet alleen winters uit, het is ook één van de meest geziene prints op de catwalks en mag dus zeker niet ontbreken in je kleerkast dit najaar.

Ritsen worden meestal mooi weggewerkt maar deze winter zien we ze net extra benadrukt op jurkjes en rokjes. Indien je graag comfortabel over straat wil wandelen, kies je misschien best voor een kleintje aan de zakken, het is maar een tip! (br.hln)


18-09-2013 om 15:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vivienne Westwood: Arme mensen moeten minder kleren kopen

Vivienne Westwood: "Arme mensen moeten minder kleren kopen"


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/14/10/20130917115117/media_xll_6133495.jpg


"Koop minder kleren". Het is een vreemde uitspraak van een vrouw die haar naam en geld verdient met het verkopen van kleren. En toch is dat wat de Britse designer Vivienne Westwood zei na de presentatie van haar nieuwste collectie. Vooral arme mensen zouden volgens haar minder kleren mogen kopen.

Tijdens de show zat de excentrieke ontwerpster tussen de celebs en modejournalisten op de eerste rij, in plaats van backstage zoals anders. Dat was omdat ze de dramatische opening zelf wou zien: een interpretatieve dans van model Lily Cole in een Griekse jurk.

Maar het was pas na de show dat Vivienne echt opviel, met dank aan haar uitspraken. "Koop minder. Kies juist. Kwaliteit, geen kwantiteit. We kopen allemaal veel te veel kleren", klonk het bij de designer.

Vooral arme mensen moeten opletten volgens de ontwerpster. "Ik weet dat ik geluk heb: ik kan gewoon dingen lenen. Ik haat het om te veel kleren te hebben. En ik denk dat arme mensen zelfs nog voorzichtiger moeten zijn."
"Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alleen goedkope dingen moet kopen. Maar in plaats van zes dingen te kopen, moet je er een kiezen dat je echt leuk vindt. Stop met dingen te kopen omdat je gewoon iets wil kopen", luidt haar advies.

De uitspraken van Westwood sluiten aan bij de klimaatboodschap die ze uitdrukte in haar collectie. "Ik denk dat mensen moeten investeren in de wereld. Investeer niet in mode, maar in de wereld", klonk het ook nog.

Op heel wat stukken uit de collectie kwam expliciet het woord 'Climate' voor, de abstracte verf op de gezichten van de modellen vertelde de rest. (br.hln)


18-09-2013 om 15:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graatmagere modellen in kledij van ondervoede Cambodjanen

Graatmagere modellen in kledij van ondervoede Cambodjanen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/8/12/0/20130917101539/media_xll_6133170.jpg


Terwijl we in Londen en Madrid dezer dagen ribben kunnen tellen op de modeweek in Londen werpt ngo Labour Behind the Label een schrijnend licht op de chronische ondervoeding van Cambodjaanse textielwerkers die voor westerse merken als H&M produceren.

Een derde van de Cambodjanen die kledij produceren voor de internationale merken  op de Britse markt - waaronder een reus als H&M - lijdt honger. Een vierde van hen is zelfs zo ondervoed dat ze in onze contreien de stempel 'anorectisch' zouden krijgen. Dat melden de activisten van Labour Behind the Label, die strijden voor de rechten van textielwerkers in derdewereldlanden. De werknemers consumeren zowat 1.598 calorieën per dag, terwijl 3.000 calorieën eigenlijk een minimum zijn om werkdagen van 10 uur in een fabriek te kunnen kloppen

Geen wonder als je de lonen bekijkt, klinkt het. De arbeiders krijgen een minimumloon van 60 euro per maand. Dat terwijl je 57 euro per maand nodig hebt om een dieet van 3.000 calorieën per dag te onderhouden. Anders gezegd: er blijft slechts 3 euro per maand over voor andere kosten, wat uiteraard compleet onmogelijk is als je ook een familie wil voeden en een dak boven je hoofd wilt. Labour Behind the Label ijvert daarom voor een absoluut minimumloon van 342 euro per maand.

De studie volgt op een rist berichten van mensen die massaal flauwvielen in Cambodjaanse textielfabrieken. Ook die fenomenen zijn volgens de activisten minstens ten dele te verklaren door structurele ondervoeding.

De ngo suggereert dat, naast hogere lonen, ook gratis lunches in de fabrieken een oplossing kunnen zijn. Maar in door de Cambodjaanse textielindustrie wordt dat idee onmiddellijk afgeschoten als 'niet de taak van de werkgever', schrijft de Britse krant The Independent. "Vraag je ons echt of arbeiders ondervoed zijn omdat ze te weinig geld hebben, wanneer de helft van hen een mobiele telefoon heeft?", was daar de reactie. (br.hln)


18-09-2013 om 15:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeansbroek altijd te klein aan dijen? Niet meer met dit model

Jeansbroek altijd te klein aan dijen? Niet meer met dit model


http://static1.hln.be/static/photo/2013/6/12/11/20130917141631/media_xll_6134156.jpg


Het nieuwe schoonheidsideaal is gespierd, dat kondigde de Amerikaanse krant New York Post onlangs aan. Dat betekent dat steeds meer dames niet langer passen in kledij die gemaakt is voor graatmagere modellen. Daarom brengt een modemerk nu een jeansbroek uit voor dames met stevige bovenbenen en een slanke taille.

Vrouwelijke atleten zijn trots op hun gespierd lichaam en willen net als hun slanke geslachtsgenoten hiermee pronken, maar ze vinden geen mooi aansluitende kleding waar ze dit in kunnen doen. Vooral jeansbroeken blijken moeilijk te zijn: de meeste modellen zitten te strak aan de bovenbenen en te los aan de bovenbenen. Waardoor ze vaak rondlopen met een onflatterende, gapende opening aan de taille.

Een nieuw bedrijf heeft het geheim ontdekt van de ideale kleding voor atletische dames. Een kledingbedrijf wil via crowdfunding, waarbij klanten mee investeren in het bedrijf, een jeans op de markt brengen die de meest genegeerde vrouw in de modewereld helpt: de gespierde dame. 

Initiatiefnemers Larry en Gayla Allen schrijven op hun site: "We genieten zelf van een actieve levensstijl, maar ook onze sportieve vrienden klagen dat atletische vrouwen geen keuze hebben wat elegante outfits betreft."

De jeansbroek kost 56 euro en is beschikbaar in jeansmaten 25-33. De modellen zijn speciaal ontwikkeld voor dames met brede bovenbenen en een slanke taille, het geheim van het draagcomfort zit hem in de rekbare stof.  (br.hln)


18-09-2013 om 09:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
17-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stella McCartney voor Adidas: modellen en make-up verboden

Stella McCartney voor Adidas: modellen en make-up verboden

http://static1.hln.be/static/photo/2013/18/2/2/20130917145746/media_xll_6134282.jpg


Adidas wilde voor de collectie ontworpen door Stella McCartney geen klassieke catwalkshow opvoeren, de stijlvolle sportkledij werd daarom door atletes en niet door de gebruikelijke modellen in Londen voorgesteld. De dames maakten wel indruk door het uitvoern van gevaarlijk ogende stunts als zwemmen in een tank en bengelen aan het plafond.

De meisjes van McCartney droegen haast geen make-up, maar vertoonden een natuurlijke gloed, zo eentje die je krijgt na vijf minuten zweten in het fitnesscentrum. Ook het haar moest goed blijven zitten tijdens de sportsessies van de atletes, dus ook dat werd eenvoudig gehouden. Denk aan strakke dotjes en paardenstaarten, een spray met wat glans werkte het geheel af. Op de nagels ging zwarte of beige nagellak.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/4/9/11/20130917150012/media_l_6134306.jpg


Wat de creaties zelf betreft zagen we hippe badpakken met uitsparingen aan de taille die in een watertank werden voorgesteld, de wielrensters straalden in kleurrijke mouwloze truien met kap en de yogadames toonden het beste van zichzelf in pasteltinten, leggings met daarover een shortje, strakke body en een kort truitje.

Stella zelf was iets minder sportief, maar wel uiterst hip in een jurkje met slangenprint uit haar eigen collectie voor volgende zomer.  (br.hln)


17-09-2013 om 20:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de opvallende winterjas van Drew Barrymore

Dit is de opvallende winterjas van Drew Barrymore


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/3/8/20130916134839/media_l_6131393.jpg


Drew Barrymore stapte in New York naar buiten in een opvallende winterjas: een oversized cape met enkel gaten voor de handen.

De cape wordt al jaren voorgesteld als stijlvol alternatief voor de dikke en niet altijd elegante winterjas.

Veel capes zijn echter niet bestand tegen winterse temperaturen. Drew, wonende in New York, investeerde alvast wél in dikke (en lange) versie.

Haar cape heeft een zwart-wit liggend visgraatmotief en sluit vooraan met knopen.

Tegen de tijd dat het écht koud wordt, zal ze nog wel iets moeten verzinnen voor haar handen en onderarmen. (br.hln)


16-09-2013 om 18:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naomi Campbell draagt zelfde Versacejurk 21 jaar later

Naomi Campbell draagt zelfde Versacejurk 21 jaar later


http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/11/14/20130915152241/media_xll_6129089.jpg

21 jaar later nog steeds in dezelfde (strakke) jurk passen: het is niet iedereen gegeven. Maar topmodel Naomi Campbell wel: ze droeg deze zwarte bondage Versacejurk naar een gala in New York. 21 jaar voordien showde ze de jurk voor een campagne van Aterlier Versace.

Op de foto's is te zien hoe het supermodel na al die jaren nog geen grammetje is bijgekomen: ze heeft nog steeds hetzelfde moordlijf als toen.

Ze droeg de jurk voor het eerst toen ze amper 22 was maar nu, op 43-jarige leeftijd, heeft ze nog altijd niets om zich over te schamen. Het gevolg van goede genen en een stralende huid, maar ook van strikt diëten, stevig sporten en elk kwartaal een detoxkuur.

"Ik eet geen gluten en geen vlees. We worden allemaal ouder, alles verandert en beweegt. Er zijn natuurlijke manieren om te sporten, en ik vind dat belangrijk om de zaken op hun plaats te houden", zei ze aan Oprah Winfrey.

Accessoires
Naomi droeg de jurk wel minder dramatisch dan de campagnefoto: in plaats van grote gouden oorbellen en armbanden, koos ze voor een dunne diamanten armband en kleinere diamanten oorringen.

Ook het kapsel is opvallend anders: geen ingewikkeld opgestoken kapsel, maar een korte strakke bob. (br.hln)


16-09-2013 om 18:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fashion Week New York: welke collecties moet je zeker bekijken?

Fashion Week New York: welke collecties moet je zeker bekijken?


http://oi42.tinypic.com/2l9o0gy.jpg
Ralph Lauren


De modeweek in New York zit erop, tijd om een klein overzicht te geven van de collecties die zeker de moeite waard zijn. We selecteerden er acht uit de wilde zee van modeshows.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/17/13/8/20130913162350/media_l_6123413.jpg
1) Victoria Beckham

De hoofdcollectie van Victoria Beckham was eenvoudig, maar van topkwaliteit. Zwierige rokjes, ruitjesmotieven en een sportieve touch maken de collectie elegant, draagbaar en flatterend voor veel verschillende mensen.

Een van onze favoriete looks is deze roestroze jurk met witte onderrok en nette riem. Fun, vrolijk, gemakkelijk en jong: wat wil een mens nog meer?


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/5/1/20130913162350/media_l_6123541.jpg
2) Tommy Hilfiger


Voor de echte fashionista's is deze collectie misschien te eenvoudig en niet creatief genoeg, maar de eenvoud en de vele vrolijke zomerkleurtjes vonden wij net aantrekkelijk.

Hilfiger ontwerpt voor de 'all American boy and girl': sportieve, jonge, fitte mensen. Maar dit jaar kwam er een dimensie bij: de collectie was meer ontspannen, casual, niets moet alles mag-stijl.

Bovendien gaf Tommy zijn modellen bikinibroekjes waarvan de knoopjes openstonden: een subtiele hint dat het gedaan moet zijn met dat maatje nul?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/5/9/20130913162350/media_l_6123609.jpg
3) Monique Lhuillier

Het zal wel het kleine meisje in ons zijn, maar de jurken van Monique Lhuillier kunnen ons altijd opnieuw bekoren. Akkoord, ze verrast nooit echt, maar het niveau is wel constant, draagbaar en het resultaat is altijd schitterend.

We voorspellen veel van deze jurken te zien op het komende rode loper-seizoen, zoals altijd.


http://static3.hln.be/static/photo/2013/15/16/5/20130913162350/media_l_6123620.jpg
4) Zac Posen

De collectie van Zac Posen was wisselvallig maar wel interessant. Hij ontwierp een grote jurkencollectie, waarvan sommige wel voor prinsessen leken, en andere voor vogelverschrikkers. Ook al zijn het niet allemaal toppers, de designer wist wel te boeien.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/7/13/20130913162351/media_l_6123628.jpg
5) Hervé Leger


De strakke bandenjurken hebben afgedaan, maar de optische illusie leeft nog voort. Hervé Leger maakte allemaal jurken die vorm tonen door gebogen lijnen.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/8/7/20130913162351/media_l_6125737.jpg
6) Ralph Lauren

Ralp Lauren trok de kaart van de eenvoud: jurken in vrolijke snoepkleuren en zwart/witte gesofisticeerde ensembles. Het is moeilijk deze Ralph Lauren collectie niet in de armen te sluiten, al is het maar omdat hij zo heerlijk normaal is.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/4/0/20130913162351/media_l_6125835.jpg
7) DKNY

Een collectie voor het jonge volkje, al kunnen we ook appreciëren dat ontwerpster Donna Karan haar zomercollectie ook heeft voorzien op regen.


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/12/10/20130913162351/media_l_6125860.jpg
8) Reem Acra

Een glamoureuze collectie met veel goud, maar ook veel warmte van een dieporanje. Bovendien combineerde hij stippen met vichyruiten en het was niet eens half lelijk (br.hln)


15-09-2013 om 11:57 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
14-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste tips en lessen van de New York Fashion Week

De beste tips en lessen van de New York Fashion Week


http://static3.hln.be/static/photo/2013/14/14/1/20130913121437/media_xll_6125386.jpg


De modeweek in New York zit er officieel op. Amerikaanse designers, modejournalisten en modellen kunnen nu even uitblazen na een hectische week waarbij fashionista's met nieuwe trends, creaties van aanstormend talent en lelijke modegedrochten om de oren geslagen worden.

 1. Alexander Wang is de populairste
Designer Alexander Wang lokte heel wat sterren als Kanye West, Kerry Washington en Solange Knowles naar de catwalk. De creaties onder zijn eigen naam verkopen erg goed nu hij sinds kort voor het modehuis Balenciaga werkt, gaat het hem helemaal voor de wind.

2. Victoria Beckham is populairste vrouw
De Amerikaanse designer met Belgische roots Diane Von Furstenberg zat jarenlang op de troon als koningin van de Amerikaanse mode-industrie. Ze werd er dit jaar echter van gestoten door niemand minder dan Victoria Beckham.

3. Niemand eet normaal
De snacks die voor modellen en fashionista's op de modeweek in New York door de beugel kunnen zijn hippe gerechten als tempura, kreeftbroodjes, maar de meesten beperken hun voeding tot voornamelijk sapjes. Ook posten veel modellen foto's van het hippe gebakje 'de cronut' op Instagram, maar niemand eet deze caloriebommen ook echt.

4. Rita Ora is een echte fashionista
De Britse zangeres Rita Ora maakte indruk op de catwalk voor DKNY, maar ook backstage maakte ze indruk met haar zelf samengestelde outfits.

5. Pastel = trend
Suikertinten als zachtroze en blauw maakten indruk bij Alexander Wang, ook Prabal Gurung stuurde deze tinten de catwalk op.

6. Oversized jurk van Posh wordt popaulair
Victoria Beckham stelde in een eigen creatie een van haar collecties voor: ze ging voor een midijurk met verlaagde taille die vijf maten te groot leek uit haar Victoria by Victoria Beckhamlijn. Maar ook bij de collectie van de Olsen tweeling voor hun eigen merk The Row zagen we heel wat grote jurken.

7. Opvallen met rok
Volgende lente maak je indruk met een rok. Combineer een opvallend model, bijvoorbeeld gouden exemplaar, met een eenvoudige top. Bij Altuzarra stonden rokken in het middelpunt van de belangstelling, bij voorkeur met een dijhoge split. (br.hln)



14-09-2013 om 10:36 geschreven door fashionista


» Reageer (3)
13-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.London Fashion Week brengt Britse economie zo'n 120 miljoen euro op

London Fashion Week brengt Britse economie zo'n 120 miljoen euro op


http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/7/1/20130913104403/media_xll_6125056.jpg
Vivienne Westwood neemt het applaus in ontvangs na haar show tijdens de London Fashion Week in februari


Het modecircus werd gisteren opgedoekt in New York en gaat vanaf vandaag weer van start in de Britse hoofdstad. De London Fashion Week zou volgens de British Fashion Council naast heel wat mode inspiratie voorzien ook zo'n 100 miljoen pond (118,92 miljoen euro) opbrengen aan de Britse economie.

Volgens de British Fashion Council zijn het dus niet alleen de modehuizen die profiteren van de internationale aandacht die de modeweek met zich meebrengt, maar de gehele Britse economie. Het vijf dagen durende evenement zou ongeveer 100 miljoen pond injecteren in de economie.

Dit geld komt van de bestellingen die internationale klanten plaatsen bij de modehuizen en hun uitgaven aan vluchten en accommodatie ter plaatse. "Het zijn opwindende tijden voor Londen" zegt Helen David, hoofd van de afdeling vrouwenkledij in Harrods. "We mogen bekende designers zoals Tom Ford en Burberry een podium geven maar ook nieuwe innoverende designers krijgen een kans." (br.hln - foto photo news)


13-09-2013 om 12:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom weerde Tommy Hilfiger celebs van zijn eerste rij

Daarom weerde Tommy Hilfiger celebs van zijn eerste rij


http://static0.hln.be/static/photo/2013/13/14/3/20130912160852/media_xll_6123618.jpg


Normaal staan mode-ontwerpers te springen om (de juiste) celebs op de eerste rij te krijgen voor hun modeshows: celebs brengen immers pers met zich mee. Niet Tommy Hilfiger: "De focus moet op de mode liggen, niet op de celebs."

"Ik hou niet van al die drama in de modewereld. Ik doe liever mijn ding zonder drama."

De eerste rij moet natuurlijk wel gevuld worden, en dat deed de Amerikaanse ontwerper met familieleden, beruchte journalisten en stylisten.

Overigens was er wel een celeb aanwezig: Anthony Kiedis van de Red Hot Chili Peppers.

Hilfiger was niet de enige die celebs weerde of beperkte: Oscar de la Renta deed iets gelijkaardigs. Hij beperkte de gastenlijst tot iedereen die er 'moest' zijn, en geen persoon extra. "Waarom 20 miljoen mensen vragen die geen enkel verband hebben met de kleren?"

De twee hebben een punt, maar ze hebben natuurlijk ook wel al een stevige basis onder en een sterk merk achter zich. (br.hln)


13-09-2013 om 12:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwerper ontkent (zichtbaar) plagiaat van Murielle Scherre

Ontwerper ontkent (zichtbaar) plagiaat van Murielle Scherre


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/6/3/20130911131558/media_xll_6120618.jpg


Murielle Scherre wist niet wat ze zag toen ze attent werd gemaakt op de overeenkomsten tussen één van haar eigen beha's en die op de catwalk bij Nicky Zimmermann in New York. De Belgische ontwerpster van lingeriemerk La Fille d'O postte op Instagram een foto van haar creatie naast die van Zimmermann. De gelijkenissen zijn niet te negeren maar Nicky Zimmermann ontkent: "Ik heb nog nooit van het merk gehoord of die lingerie gezien."

Specifiek gaat het om speciaal (en herkenbaar) gebruik van beugels in lingerie en badpakken. Het is het meest zichtbaar bij de zwarte beha die Murielle postte.

Het verschil tussen Scherre en Zimmerman zit in 2 kleine details: de beha van Murielle Scherre is naadloos, die van Zimmerman niet. Tweede verschil: waar de beugels elkaar raken voorziet Zimmerman een klein horizontaal stukje. Niet voldoende verschil om van een eigen ontwerp te kunnen spreken, zo lijkt het wel.

Twitterreacties
Murielle neemt het (schijnbaar?) sportief op: "Bedankt om mij gratis catwalk exposure te geven", luidt de commentaar bij de Instagramfoto en op Twitter. Eerder postte ze nog een andere foto van het Zimmermann-ontwerp met de commentaar: "Oops. Copycat."

Vogue Australië noemde de zwarte combo bij Zimmermann 'Het badpak dat je moet hebben'. Murielle antwoorrdde: "Of je moet het origineel komen bekijken bij La fille d'O." Dat werd opgepikt door anderen, onder wie 'Fashion Fondue' die zei: "Niet het eerste ontwerp dat Zimmermann kopieerde en waarschijnlijk ook niet het laatste."

Modesite Styleite pikte het verhaal op: "Het is onmogelijk te ontkennen dat het stuk van Zimmermann bijna exact dezelfde is als die van La Fille d'O. Maar plagiaat is tricky. Vooral omdat Zimmermann al eventjes bezig is met de kopie."

Cover
De site wijst op een cover van Harper's Bazaar waarop Rosie Huntington-Whiteley poseert in een wit badpak met lange mouwen en, jawel, ook de kenmerkende beugelvorm. Het stuk was onderdeel van Zimmermann Resort 2014, die eerder dit jaar in New York werd voorgesteld.

"Als de beschuldiging van plagiaat klopt, dan kunnen potentieel veel mensen behoorlijk boos zijn", meldt de site. Daarmee bedoelen ze de mode-editors die het design ophemelden als eigen werk, terwijl het elders geleend is.

Een lokkertje?
Frockwriter meent nog dat de beha een 'lokstuk' zou kunnen zijn: een opvallend ontwerp dat de aandacht trekt, voor een kleine mediastorm zorgt en uiteindelijk nooit in productie wordt gebracht... maar ondertussen het merk wel op de kaart heeft gezet.

Dat zou een vuile maar plausibele truc zijn als het maar om één ontwerp zou gaan, of slechts in één show zou terugkomen. Maar het feit dat het idee al in twee collecties werd verwerkt én toegeschreven wordt aan een jurkje dat Miley Cyrus vorig jaar droeg, doet vermoeden dat het om méér dan lokkertjes gaat. Al lijkt het sluitinkje bij Miley Cyrus nauwelijks op het stuk waar het plagiaat aan wordt toegeschreven.

Ontwerper reageert
Claims waar de ontwerpster het niet mee eens in. Aan Frockwriter laat ze weten: "De suggestie dat we een beha gekopieerd hebben is teleurstellend en onwaar. Ik heb nog nooit van het merk gehoord of hun lingerie gezien. De gelijkenissen zie ik ook wel, maar dat wij dit gekopieerd zouden hebben is nonsens. We hebben jaren gespendeerd aan het creëren van onze eigen U- en V-beugels, het is iets dat we de voorbije seizoenen hebben laten evolueren en dat in onze zwem- en gewone kledij is verwerkt.

"Hetzelfde ontwerp is gebracht door Harper's Bazaar en enkele jaren geleden droeg Miley Cyrus een bodysuit (sic) met een vorige variant. We werken heel hard aan de ontwikkeling van onze ideeën. Om dan iemand te hebben die opspringt zonder deftig om commentaar te vragen en media-aandacht te zieken en tegelijk onze merknaam te besmeuren is teleurstellend."

"Te zien in Australië"
Een duidelijke sneer naar Murielle Scherre. Toch zou Nicky Zimmermann beter eerst deftig hebben onderzocht wanneer haar idee is ontstaan en wie het naar de tekentafel bracht. Het ontwerp van Murielle Scherre is tien jaar oud, en wordt wereldwijd verkocht, ook in Australië.

"Het is waarschijnlijk dat een van de ontwerpers bij Zimmermann het idee heeft gezien in een Australische lingeriewinkel waar La Fille d'O wordt verkocht", meent Scherre zelf. Nicky Zimmermann heeft waarschijnlijk niet de tijd genomen elke werknemer en mede-ontwerper te ondervragen over hun inspiratiebronnen.

Scherre is niet van plan het erbij te laten: "We gaan vragen aan Zimmermann om de beha niet op de markt te brengen. Deze beha, Naughty, bestaat al tien jaar en is ons best verkopende model. Het is alsof je een Levi's 501 zou nameken", zegt ze aan De Morgen. Zet Zimmermann toch door, dan volgen er gerechtelijke stappen. (br.hln)



13-09-2013 om 09:41 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
12-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jessica Alba toont hoe het moet: bootcut jeans

Jessica Alba toont hoe het moet: bootcut jeans


http://oi41.tinypic.com/1zh3482.jpg


Jessica Alba droeg in New York al twee keer een bootcut jeans. Vergeten hoe je dat draagt, na jaren van skinny jeans? Dit kan je leren van Jessica:

Les 1: kies een broek die past

Toegegeven, de geschikte jeans vinden kan een frustrerende zoektocht worden. Maar de energie betaalt zich dubbel en dik terug want dan heb je een broek die comfortabel is én je flatteert.

Les 2: Hoge taille

Hoera voor iedereen die geen strakke buik heeft: de lage taille is uit. Al moet je wel weer wennen aan de 'ingepakte' buik.

Les 3: IN de broek

Jarenlang werden topjes en hemden boven de broeksrand gedragen. Die tijden zijn (weer) voorbij: je stopt je hemd of wijde topje nu in de broek. Draag er een los, niet-geknoopt hemd boven voor een extra casual effect (of wat extra warmte).

Les 4: platformzolen

Alsof de hoge taille en het ingestopte topje nog niet voldoende zijn: verleng je benen nog een beetje door er platformzolen onder te dragen.

Les 5: jeans op jeans mag

Jarenlang was 'the canadian tuxedo' een fashion faux pas om u tegen te zeggen, maar dit jaar mag het weer. En als zelfs Jessica Alba een jeanshemd met een jeansbroek combineert...

Les 6: Riem niet vergeten

De manier om een topje in de broek te dragen is door de riem niet te vergeten: het is een extraatje dat de outfit afmaakt.  (br.hln)


12-09-2013 om 10:43 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Collectie Olivier Theyskens had niet getoond mogen worden

Collectie Olivier Theyskens had niet getoond mogen worden


http://oi43.tinypic.com/33l1mc4.jpg


Modejournaliste Cathy Horyn van de New York Times windt er geen doekjes om: "De laatste collectie van Olivier Theyskens was beter in de kast blijven hangen."

"De hele collectie was banaal, er was niet nagedacht over of energie gestoken in een nieuwe manier om laagjes te dragen, laat staan over ontwerp."

Cathy Horyn zag geen outfits maar 'aparte kledingsstukken' met de obligate laagjes of een Rochas-ruffle (een van Theykens' vroegere werkgevers). "Zijn idee was gauw uitgeput, dus gooide hij er nog wat belachelijke jurken bij in felle kleuren."

"Olivier Theyskens is nochtans goed opgevoed. Hij heeft gewerkt bij Rochas en Nina Ricci en zit nu bij Theory om het merk een beetje edge bij te brengen. Eerste werkte dat goed, maar nu lijken zijn collecties wel het werk van een amateur." (br.hln - foto getty)

Oordeel vooral zelf in de bijhorende fotoreeks.


11-09-2013 om 20:05 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna pakt uit met blauwe lipstick en doorzichtig topje

Rihanna pakt uit met blauwe lipstick en doorzichtig topje


http://oi44.tinypic.com/mhslk5.jpg


Rihanna was duidelijk van plan om op te vallen gisterenavond, bij de lancering van haar nieuwe collectie voor River Island in Londen. De zangeres droeg voor de gelegenheid blauwe lippenstift en een doorzichtig zwart topje uit de nieuwe kledinglijn.

Dat laatste combineerde ze gelukkig met een zwart-wit baseballjasje, zodat er toch nog iets verborgen bleef. Als broek droeg de zangeres een aansluitende jeans, aangevuld met een blinkende riem rond haar middel. Die paste goed bij de metalen ketting rond haar nek.

De look werd verder afgewerkt met een paar zwarte sandalen met naaldhak en een bruin enveloppentasje.

Ook opvallend is het nieuwe kapsel van Rihanna. Vooraan lijkt er niets veranderd, maar achteraan heeft de zangers tegenwoordig een vrij lange 'mullet' of tapijtje hangen.

Ook topmodel Cara Delevingne, die voor de gelegenheid mee kwam feesten met Rihanna, droeg kleren uit de nieuwe collectie. Zij had gekozen voor een geel oversized baseballshirt, dat dienst deed als jurkje.

Rihanna zelf is alleszins erg trots over de ontwerpen. "Ik heb letterlijk alles ontworpen wat ik zelf wil dragen, exact hoe ik het wil dragen", zei ze eerder.

De nieuwe collectie zal in twee keer uitkomen. De sportievere stukken voor de herfst liggen vanaf morgen in de winkel, op de feestoutfits voor de eindejaarsdagen is het wachten tot november. Fans in België kunnen terecht in de 'River Island'-winkel in Antwerpen. (br.hln)


11-09-2013 om 11:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht idee: Victoria Beckham in eigen creatie

Slecht idee: Victoria Beckham in eigen creatie


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/4/9/20130910152314/media_xll_6117879.jpg


De vuistregel van de meeste ontwerpers is: "Ik maak wat ik zelf graag zou dragen." Dat is voor Victoria Beckham niet anders. "Ik ben de beste reclame", zei ze altijd. Maar dan moet je wel het juiste uit je collectie kiezen...

Van de meer dan 20 jurken die ze creëerde voor 'Victoria by Victoria Beckham' koos ze de jurk met het hoogste tentgehalte. De jurk bestaat uit een dikke stof, is oversized en door de verhoogde taille is het silhouet nogal rond. Alsof je een zwanger buikje van zeven maand zou willen verstoppen.

De modellen kregen consequent platte sandalen aan, maar Victoria zélf droeg de jurk met torenhoge enkellaarsje, wellicht om te vermijden dat ze eruit zou zien als een dwerg zonder benen.

Als wij Victoria waren geweest, hadden we een andere jurkje uit haar eenvoudige collectie gekozen. (br.hln)


10-09-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rihanna slaat de bal mis tijdens modeweek New York

Rihanna slaat de bal mis tijdens modeweek New York


http://static3.hln.be/static/photo/2013/18/13/3/20130909104127/media_xll_6113553.jpg


Rihanna viel op bij de openingsshow van de New Yorkse modeweek bij Pier 25, maar wel om de foute redenen. De zangeres slaagde er (alweer) in een outfit vakkundig te verknoeien. Rihanna haalt wel vaak de pers met foute outfits... zou ze het expres doen?

Deze keer droeg Rihanna een leuke zomerjurk in lichtpaars. De jurk had een paar eigenaardige trekjes (de rok die maar onder de heupen begint bijvoorbeeld), maar was duidelijk niet de slechtste keuze die Rihanna maakte.

Ze combineerde de jurk met zwarte nylons met zwarte stippen en platte schoenen met verhoogde zool. Die laatste zijn getipt als herfsttrend voor 2013 , maar dat wil niet zeggen dat je ze zomaar bij alles kan combineren. De jurk verdiende beter.


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/14/2/20130909104143/media_l_6113537.jpg
Zou ze het expres doen?


Ook de accessoires van Riri waren op zijn zachtst gezegd merkwaardig: een band rond de nek, een grote veren oorring, en lange donkerrode nagels.


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/16/6/20130909105026/media_l_6113556.jpg


Nochtans zijn er van die onbewaakte momenten waarop de outfit van Rihanna vlekkeloos is. De losse rode jurk tijdens de afterparty van Alexander wang bijvoorbeeld: chique, sexy en zorgeloos: dat is Rihanna ten voeten uit. (br.hln - foto's getty)


09-09-2013 om 12:31 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
08-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendkleur: Vieux rouge

Trendkleur: Vieux rouge


http://static0.hln.be/static/photo/2013/8/6/1/20130902160951/media_xll_6097906.jpg



Ze komen weer dichterbij: die korte dagen waarbij het al om 17u00 donker is en iedereen verstopt gaat onder muts of paraplu. Je garderobe ziet er dan ook vaak wat sober uit met veel grijs, bruin en zwart, maar een vleugje kleur is absoluut nodig! Wat je zeker in huis moet halen deze winter, zijn stuks in dé kleur van het najaar: vieux rouge!

Vieux rouge of zachtroze is één van de belangrijkste trends voor deze winter. We spotten het op de catwalks bij onder andere Céline, Miu Miu, Mulberry en Carven. Dé jas voor deze winter is trouwens de roze wollen jas van Carven, gespot in allerlei modebladen en blogs.

Maar ook voor wie geen kleine € 700,- over heeft voor een jas zijn er alternatieven genoeg. Vieux rouge spotten we onder meer bij Ted Baker, Zeb, Vila en Miss Selfridges. (br.hln)


08-09-2013 om 12:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De fuck-me-botjes zijn terug, zo draag je ze

De 'fuck-me-botjes' zijn terug, zo draag je ze


http://static3.hln.be/static/photo/2013/5/1/11/20130905103619/media_xll_6104021.jpg


De witte laarzen maakten in 2006 furore als de zogenaamde 'fuck-me-botjes'. Nu is dit sexy schoeisel helemaal terug, ze waren namelijk alomtegenwoordig op de catwalk bij Chanel en andere bekende modehuizen. We leren je alvast hoe deze met stijl te dragen.

Radiopresentator Peter Van De Veire maakte de witte laarzen een zestal jaar geleden ontzettend populair bij de Vlaamse dames door 'fuck-me-botjes' te noemen. Dit seizoen passen ze perfect bij de trendy zwart-witlook en daarom zijn ze een musthave voor deze herfst. Modekeizer Karl Lagerfeld combineerde het vooral met witte jurken voor Chanel, maar een zwart-witte outfit oogt erg strak zonder dat je er ordinair uit gaat zien.

De Duitse designer combineerde het schoeisel ook met een zwarte rok,  top (bij voorkeur uit tweed) en een tijdloze parelketting.

Echte waaghalzen gaan voor een retrolook met dijenhoge laarzen, maar dan trek je wel alle aandacht naar je benen. Enkellaarsjes zijn makkelijker te dragen en dus heel wat veiliger dan witte dijenhoge exemplaren. Isabelle Marant tekende witte knielaarzen en combineerde deze met een lichtgekleurd kort rokje. (br.hln)


06-09-2013 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (2)
05-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scarlett Johansson showt haar rondingen in Venetië

Scarlett Johansson showt haar rondingen in Venetië


http://static1.hln.be/static/photo/2013/8/4/3/20130904104855/media_xll_6101763.jpg


Scarlett Johansson bracht gisteren heel wat sexappeal op de rode loper van het Filmfestival in Venetië. De 28-jarige actrice pakte er uit met een jurk van Versace, die vooral haar rondingen in de verf zette.

Vol zelfvertrouwen poseerde Scarlett voor de fotografen in de lange, zwarte en aansluitende jurk. De afzakkende mouwtjes zorgden ervoor dat de nadruk op het decolleté van de actrice kwam te liggen.

Scarlett maakte haar look compleet met schoenen van Roger Vivier en een opvallende halsketting van Bulgari, die haar decolleté nog extra benadrukte. Een opgestoken kapsel en weinig make-up werkten af.

Scarlett werd op de rode loper vergezeld door Jonathan Glazer, de regisseur van haar nieuwste film 'Under the Skin'. Eerder op de dag werd ze gespot met partner Romain Dauriac, een Franse journalist. Met hem vormt ze ondertussen 10 maanden een koppel.  (br.hln)


05-09-2013 om 10:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rok die elk vrouwenlichaam flatteert

De rok die elk vrouwenlichaam flatteert


http://static0.hln.be/static/photo/2013/7/0/12/20130903134840/media_xll_6099957.jpg


Een klassieker die in elke kleerkast moet hangen, is de rok met een A-lijn. Los van je leeftijd, lichaamsbouw of maat: deze rok flatteert elke vrouw. Het model is tijdloos en niet weg te denken van de rode loper, de catwalk, de werk- én de dansvloer.

Rokken met een A-lijn hebben een flatterende snit die de nadruk legt op de taille, terwijl de stof stijlvol openvalt over de heupen en de dijen. "Vinde gij mijn gat niet te dik in deze rok?", mag je met dank aan de A-lijn dan ook volledig schrappen uit je vragenlijst.

Vrouwen met een kleine gestalte krijgen misschien het gevoel dat dit model hun benen korter doet lijken, maar het komt puur aan op het vinden van de juiste lengte. Durf dus gerust voor een korter exemplaar te gaan. Grotere dames houden dan weer beter hun keuze in het midden: niet te lang en niet te kort.

Hoe je het ook draait of keert, deze rok kan voor iedereen en eigenlijk ook overal. Door de grote waaier aan kleuren en prints, kan je moeiteloos 'A-rokken' vinden die geschikt zijn voor op het werk, voor een avondje stappen of voor een chique feest. (br.hln)


04-09-2013 om 10:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste foto's van Gisele Bundchen voor H&M gelekt

Eerste foto's van Gisele Bundchen voor H&M gelekt


http://oi39.tinypic.com/2eben87.jpg


Braziliaans topmodel Gisele Bundchen werd uitgeroepen tot het gezicht van de herfstcampagne van Zweedse kledingketen H&M. Maar de schoonheid laat het niet bij poseren alleen, ze heeft een nummer ingezongen om de campagne te ondersteunen.

Voor H&M mogen we ons deze herfst/winter verwachten aan stoere kledingstukken in donkergroene tinten, hemdjurken, dikke gebreide truien, ultrastrakke broeken en laarzen. Gisele is vanaf 12 september wereldwijd op straat, televisie, magazines en websites te bewonderen.  Ook dan zal ze debuteren als zangeres met een cover van het nummer 'All day and all of the night' van The Kinks. Dit kan je downloaden op iTunes om geld in te zamelen voor UNICEF en deze hulporganisatie te steunen bij de vaccinatie van kinderen. Het model is in elk geval enthousiast over de samenwerking met de modeketen. "Ik ben dol op deze najaarscollectie en dat ik zo kan helpen geld in te zamelen voor het goede doel is nog beter."  (br.hln)


03-09-2013 om 19:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete schaar belooft het einde van gespleten puntjes

Hete schaar belooft het einde van gespleten puntjes


http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/5/8/20130903112220/media_xll_6099503.jpg


Hoewel de technologie al even blijkt te bestaan, is deze slimme schaar nu pas hot in beautyland. Amerikaanse stylisten claimen dat de Jaguar TC Thermocut voorgoed komaf maakt met gespleten puntjes omdat de uiteinden opwarmen tot 150 graden en zo de puntjes afsluiten om de natuurlijk vochtigheid te vangen.

Lange lokken mooi en gezond houden is altijd een uitdaging, zeker wanneer de puntjes gemakkelijk droog zijn en splitsen. Stylist Arsen Gorgov claimt dat gewone kappersscharen de boosdoener zijn omdat ze de puntjes van de haren openzetten. Door de uiteinden te knippen met een warme schaar, zou de natuurlijke vochtigheid niet zo snel ontsnappen, wat meteen ook zorgt voor meer volume.

Op het eerste zicht ziet de Jaguar TC Thermocut eruit als eender welke andere kappersschaar. Het grote verschil is het zwarte bakje waaraan de schaar verbonden is. Hiermee wordt namelijk de temperatuur geregeld. Fijn haar wordt minder heet geknipt als dik, en hoe groter de schade, hoe warmer de knipbeurt.

Volgens Gurgov is de Duitse uitvinding ideaal omdat klanten de hitte helemaal niet voelen. Je kan het vergelijken met een krultang. "Het is dé oplossing voor mensen die de lengte van hun lokken niet willen opgeven om de schade te herstellen", klinkt het. De temperatuur van de schaar is echter niet het enige dat de hoogte inschiet, ook de prijs voor deze hete knipbeurt stijgt aanzienlijk. In het salon van Gurgov tellen klanten er meer dan het dubbele van een gewone snit voor neer. (br.hln)




03-09-2013 om 12:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaan best geklede Europeaan

Italiaan best geklede Europeaan

http://static3.hln.be/static/photo/2013/9/0/5/20130902121832/media_xll_6096710.jpg
Dolce & Gabbana

Italianen zijn de best geklede Europeanen. Dat vinden ruim 12.000 ondervraagde Europese vakantiegangers, zo blijkt uit onderzoek van vakantiewebsite Zoover.

In totaal vindt 35 procent van de ondervraagden dat Italianen de beste kledingsmaak hebben. De tweede plek is voor de Fransen, op de voet gevolgd door de Zweden. Het minst onder de indruk waren de deelnemers van de Poolse kledingstijl. Ook de Duitsers en Grieken scoren slecht in het onderzoek. (br.hln)

03-09-2013 om 11:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe maak je dreadlocks?

Hoe maak je dreadlocks?


http://oi43.tinypic.com/kanx9t.jpg


Wil jij dreadlocks, dan heb je twee keuzes. Of je laat je eigen haar permanent tot dreadlocks omvormen, of je laat er tijdelijk kunstdreads inplaatsen.

Eerste taak: cancel al je afspraken voor de rest van de dag. Je zit al vlug 4 tot 8 uur bij de kapper. Maak een goede keuze: wil je dunne of dikke dreadlocks, mooi geordend of nochalant, met middenstreep of zigzagpaadje?

Een streng van je haar wordt getoupeerd. Dit wil zeggen dat ze met een kam naar je hoofd toe kammen, in tegengestelde richting dan normaal dus. Hierdoor gaat het haar wat omhoog staan. Op deze manier wordt je hele hoofd gedaan.

De strengen worden op wikkels gedraaid en (meestal) gepermanent. Na deze behandeling mag je je haar één tot drie maanden niet met shampoo wassen. Je mag het wel spoelen. Conditioner is altijd verboden!

Om je gloednieuwe dreads te helpen groeien, rol je ze best regelmatig met wat dreadwax in je handpalmen.

Doe mij maar kunstdreads. Dit duurt ongeveer twee uur, en je haar moet minstens 7 cm lang zijn. De kunstdreads worden aangebracht met een vlechtje. Als je lang haar hebt, wordt je haar ingevlochten. De plukken vals haar of eigen haar worden daarna afgezet met elastiek. Als alle dreadlocks geplaatst zijn, wordt elke dread afzonderlijk gestoomd zodat hij krimpt.

Voordeel bij deze techniek is dat je de dreadlocks eindeloos kunt hergebruiken. Je kunt ze dus een paar maanden in de kast leggen als je het even beu bent. Als ze net geplaatst zijn, kun je dreadlocks twee tot drie maanden dragen. (br.she)


02-09-2013 om 12:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo volg je de lippentrend van dit moment

Zo volg je de lippentrend van dit moment


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/16/14/20130830152757/media_xll_6089909.jpg


Als je de laatste make-uptrend wil volgen, dan moet je vooral de nadruk leggen op je lippen. Niet met een blinkende gloss, maar wel met een speelse, matte lippenstift in een opvallende kleur.

Op de catwalk was het al duidelijk: felle matte kleuren en opvallende roze tinten zijn in, net als intens fuchsia, fluo-oranje, koraalrood en frambozenrood.

En dat is goed nieuws, want felle lippen zijn een goede manier om je look een volledig nieuwe touch te geven. Belangrijk is dat je zeker niet vergeet om de rest van je make-up simpel en fris te houden. Zeker als je niet gewoon bent van felle kleuren te gebruiken, moet je kiezen voor een zeer matte tint, want dat maakt het resultaat wat zachter.

Het geheim van een perfecte matte look is het vinden van een tint waar je je goed bij voelt. Als je twijfelt, is het een goed idee om te kiezen voor een tint met als ondertoon een kleur waarvan je weet dat die aansluit bij je huidskleur.

Als je een huid hebt met een koele ondertoon en je wil een statement maken, dan ga je het best voor tegengestelden. Dat wil zeggen dat je een warmere tint moet kiezen voor een maximale impact. Als je daarentegen een warme ondertoon hebt, dan is het een goed idee om te kiezen voor een perzikachtige kleur of voor koraalrood.

Durf je toch niet helemaal voor mat te gaan? Gebruik dan eerst een satijnen lippenstift van de door jou gekozen kleur. Breng die aan zoals gewoonlijk en wrijf daarna uit met een zakdoekje. Zo krijg je een semi-mat resultaat dat veel vrouwen wel durven te dragen.

Als je echt trendy wil zijn, dan moet je eigenlijk kiezen voor tweekleurige lippen. "Daarvoor neem je eerst een lippotlood om je tuberkel (in het midden van je bovenste lip) ronder en voller te maken, terwijl je het midden van je onderlip vermijdt", luidt het advies van make-upartieste Janine Bird. "Daarna neem je een lippenborstel en breng je de matte lipstick aan van in de hoeken naar het midden van je lippen."

"Daarna gebruik je je wijsvinger om een tweede kleur aan te brengen in het midden van je lippen. Dat doe je in een hartvorm, waarbij de bovenkant de tuberkel is en de onderkant het midden van je onderlip. Wrijf daarna zachtjes uit met je vinger", luidt het advies. (br.hln)


01-09-2013 om 11:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!