Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

27-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera: H&M komt met een gloednieuw merk

Hoera: H&M komt met een gloednieuw merk

Het is bevestigd: de bekende Zweedse modeketen H&M gaat nog een nieuw merk beginnen. De H&M-groep heeft naast het gelijknamige merk ook nog & Other Stories, COS, Monki, Weekday en Cheap Monday in hun portefeuille zitten.

H&M is momenteel druk bezig met een nieuw winkelconcept, dat iets helemaal anders zal zijn dan we van de Zweedse modegigant gewoon zijn. Dat vertelde de Chief Executive Officer Karl-Johan Persson aan de website Business of Fashion.

H&M kondigde onlangs nog aan een gloednieuwe beautylijn te gaan verkopen en twee jaar geleden lanceerden ze nog het succesvolle merk & Other Stories, dat ondertussen al drie winkels in ons land heeft. (br.hln)

27-06-2015 om 19:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Mathilde brengt hulde aan steenrijke vriendin

Koningin Mathilde brengt hulde aan steenrijke vriendin

http://static1.hln.be/static/photo/2015/11/0/13/20150625082846/media_xll_7823128.jpg

's Morgens Demeulemeester, 's namiddags Ullens en 's avonds Natan: koningin Mathilde haalt echt alles uit de kast, en ze wil kennelijk geen enkele Belgische ontwerper over het hoofd zien. Vooral haar keuze voor steenrijke vriendin Ullens viel daarbij op.

Enkele jaren geleden beperkte koningin Mathilde zich voornamelijk tot haar favoriete modehuis Natan. Vandaag is dat wel even anders. Tijdens het staatsbezoek naar China pakt Mathilde uit met een arsenaal aan - Belgische - ontwerpen van verschillende makelij. Gisterochtend droeg ze een zilveren pakje van Demeulemeester. 's Avonds verscheen ze in een broekpak van haar persoonlijke favoriet, Natan. En 's middags, bij het bezoek aan Maison Ullens, droeg ze nog een rood kleedje, uit de collectie van diezelfde familie Ullens.

"Ik was heel fier toen het paleis me belde", vertelt Mimi Ullens. "Ik heb mijn medewerkers gestuurd met enkele stukken uit onze collectie waaruit de koningin kon kiezen."

Maison Ullens
Mimi Ullens en haar man, baron Guy Ullens, zijn steenrijke Belgen met de grootste collectie Chinese moderne kunst in de wereld. In Peking financieren ze het Ullens Center for Contemporary Art, dat de koningin gisteren bezocht.

Vier jaar geleden richtte Mimi haar eigen modehuis op. Vandaag leveren zij collecties af van 135 stuks. Het merk is verkrijgbaar in 70 winkels wereldwijd en heeft enkel eigen boetieks in Parijs, Londen en Aspen. Het goedkoopste stuk uit de collectie - een short - kost 400 euro. "Onze kleren worden allemaal in Italië gemaakt, onze accessoires in Frankrijk." Rijke Chinezen en Koreanen zijn helemaal wild van Ullens. (br.hln)

25-06-2015 om 09:41 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 hippe schoenentrends waar iedereen mee wegkomt deze zomer

4 hippe schoenentrends waar iedereen mee wegkomt deze zomer

http://static0.hln.be/static/photo/2015/12/8/3/20150616160334/media_xll_7794933.jpg

Je hoeft heus geen fashionista te zijn om met hippe maar gedurfde schoenen over straat te paraderen. Trek die glitterschoenen of gladiatorensandalen maar aan deze zomer, want met deze trends mag ook jij absoluut gezien worden. Wedden dat je complimentjes in de wacht sleept?

Schitterende schoenen
De tijd dat zilveren of gouden schoenen enkel sociaal geaccepteerd werden op verkleedfeestjes, ligt al mijlenver achter ons. Dezer dagen is het hip om met een blinkend en glanzend paar laarsjes, pumps of sneakers in het straatbeeld te verschijnen. En jawel, ook jij kan tot de hip & happening behoren. Het enige wat je moet doen is die leuke zilveren of gouden schoenen aantrekken, en het compleet uit je hoofd zetten dat het er belachelijk zou uitzien. Mogelijke negatieve commentaren van schoonmoeders of mannelijke collega's tellen overigens niet mee, want wat weten zij er tenslotte van?

Franjes aan je voeten
Recht vanuit de jaren 70 opnieuw naar dit jaar gekatapulteerd: schoenen met franjes aan. Een hippe keuze voor op festivals deze zomer, want dat subtiel extraatje geeft je rockchickgehalte meteen een boost. Je valt op zonder uit de toon te springen, en het coole detail geeft je look meteen een je ne sais quoi-flair die je nodig hebt. Franjes aan sandalen of eerder aan lage enkellaarsjes: aan jou de keuze.

Gladiatorensandalen
We kunnen er niet meer om heen: Romeinse sandalen zijn hipper dan hip deze zomer. Ze passen bij vrijwel elke outfit, en staan daarnaast erg flatterend bij je ontblote benen. Je lijkt langer en slanker, twee dingen die de doorsnee vrouw zo nu en dan wel eens zou willen zijn. Lage exemplaren of sandalen tot op kniehoogte: er zijn variaties genoeg naar eigen smaak.

Leuke, platte schoenen
Ga eens voor iets leukers dan de klassieke ballerina's of teenslippers, en kies voor leuke, platte schoenen met eeen originele print. Deze zomer zien we overal schoenen opduiken die qua elegantie kunnen wedijveren met een pump, maar wel het comfort van een ballerina geven. De kunst is om modieuze platte schoenen te vinden, die je toelaten om er urenlang mee door de straten te kuieren. Espadrilles met een leuke print zoals deze van Asos zijn ook een optie. Net iets minder elegant, maar wel origineel en speels. (br.hln)

21-06-2015 om 17:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met flaporen op de catwalk is juist hip

Met flaporen op de catwalk is juist hip

http://oi60.tinypic.com/24pewwo.jpg

Flaporen. Wie ermee gezegend is, is ze waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Toch is een correctie echt niet meer nodig. Nee, flaporen zijn hip. Vooral op de catwalks en in modebladen. Kijk maar eens naar de 17-jarige Molly Blair.

Ze verstopt haar oren niet als ze over de catwalk loopt. Chanel-ontwerper Karl Lagerfeld stak over haar onlangs nog de loftrompet: "Ze lijkt uit een sciencefictionfilm te komen, een ET van de schoonheid."

Ook het 15-jarige model Freya Lawrence heeft haar populariteit mede te danken aan haar flaporen. Zij verschijnt als uithangbord van Céline in campagnes met de haren - uiteraard - strak naar achteren gespannen. En zo zijn er meer meisjes met grote oren die inmiddels meetellen in de modewereld.

Een greep uit het aanbod: Nastya Sten, Ondria Hardin of Harriet Rose. Dat deze 'afwijkende' modellen opeens mogen én kunnen op de catwalks en modebladen, hangt zeer zeker samen met de nieuwe tijdsgeest: het is hip om anders te zijn. Mode-icoon en ex-Vogue-topvrouw Carine Roitfeld omschreef het fenomeen onlangs nog als 'lelijk mooi'; de modellen met flaporen, maar ook met spleetjes tussen de tanden en grote neuzen die opeens te zien zijn in de magazines.

Niet allemaal perfect
"Het idee achter schoonheid is veranderd", zei Roitfeld in een eerder interview. "Ik vind het een goed signaal aan vrouwen, omdat we niet allemaal perfect zijn."

Volgens de Franse antropologe Élisabeth Azoulay grijpen modemerken het 'anders zijn' bovendien aan om zich te onderscheiden van andere modemerken. "Dat is wat mode wil aanbieden, iets wat verder gaat dan een kledingstuk: een nieuwe kijk op de wereld", zo vertelde ze tegen Le Figaro.

Jaren '80
Overigens waren eind jaren '80 atypische trekjes óók al een hit in de modewereld. Ook destijds waren er ontwerpers die zich niets aantrokken van het 'klassieke beeld en zich lieten inspireren door 'afwijkende' schoonheden.

Of de flaporen in de mode blijven, moet blijken. Tot die tijd: pronk er maar lekker mee. En houd ze ook daarna gewoon, want zoals dat werkt met mode: als je maar lang genoeg wacht, wordt het vanzelf weer hip. (br.hln)

18-06-2015 om 18:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze trouwjurken zijn niét wat je denkt

Deze trouwjurken zijn niét wat je denkt

http://static0.hln.be/static/photo/2015/15/6/0/20150618133245/media_xll_7799895.jpg

Nog naarstig op zoek naar een unieke trouwjurk voor de grote dag? Neem dan eens een kijkje bij de winnaars van de jaarlijkse Toilet Paper Wedding Dress-wedstrijd, gemaakt van - juist ja, toiletpapier. Gegarandeerd dat geen enkele bruid ooit al in dezelfde jurk rondliep.

Donna Pope Vincler ging met haar aansluitende creatie met peplum lopen met de hoofdprijs van 10.000 dollar. Het bewijs van hoe je met bloed, zweet, tranen en kilo's toiletpapier toch haute couture kan maken. (br.hln)

18-06-2015 om 18:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder ontwerpt prachtige bikini's om zwangerschapslittekens te verbergen

Moeder ontwerpt prachtige bikini's om zwangerschapslittekens te verbergen

http://static0.hln.be/static/photo/2015/5/1/8/20150613094208/media_xll_7788143.jpg

Na de geboorte van haar zoontje zat A. Lekay opgezadeld met een groot litteken van de keizersnede. In de zoektocht naar een perfecte bikini kwam ze tot de conclusie dat er weinig tot geen beschikbaar zijn voor die doelgroep.

Daarom besloot Lekay zelf de koe bij de horens te vatten, en eigenhandig een lijn zwemkledij voor jonge moeders te ontwerpen. De focus daarbij ligt op het bedekken van lelijke littekens waar moeders zich onzeker door voelen, en dat in een modieus jasje.

"Ik krijg zoveel goede reacties van vrouwen", aldus Lekay. "Eén mama vertelde me zelfs dat het al twintig jaar geleden was dat ze nog eens een bikini aandurfde.  Het is mijn doel om zoveel mogelijk vrouwen terug de zelfzekerheid te bieden om in bikini naar het strand te gaan."

Zelfs Nicki Minaj was te zien op de cover van Cosmopolitan in een Allusions by A. Lekay. (br.hln)

13-06-2015 om 11:30 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
12-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel zoveel ongelukken als 10 jaar geleden door ... hoge hakken

Dubbel zoveel ongelukken als 10 jaar geleden door ... hoge hakken

http://static2.hln.be/static/photo/2015/18/13/3/20150612111432/media_xll_7785078.jpg

Geef een vrouw een mooi paar hakken, en ze loopt op wolkjes. Helaas blijft dat vaak bij de spreekwoordelijke betekenis, want hoe fantastisch goed je benen er ook uitzien, goed voor onze gezondheid zijn ze dan weer niet. Volgens een nieuwe studie zou het aantal ongelukken veroorzaakt door hakken zelfs verdubbeld zijn in de laatste 10 jaar.

De universiteit van Alabama in Birmingham publiceerde een studie in The Journal of Foot and Ankle Surgery die aangaf dat ongelukken die veroorzaakte werden door het dragen van hoge hakken maar liefst verdubbelden in de laatste 10 jaar. Niet verwonderlijk dat de verkoop van de ballerina's serieus de hoogte ingeschoten is sinds 2012. Hoe mooi ze ook mogen zijn, wankelend de moeilijkheden der straatstenen trotseren staat nu eenmaal niet echt goed bij een fashionable outfit.

Het aantal Amerikaanse vrouwen die al eens serieus ten val kwamen, ging van 7.097 in 2002 naar 14.140 in 2014. Het gevaarlijkste jaar voor hakkendraagsters bleek 2011 te zijn, met maar liefst 19.058 valpartijen. Opvallend was niet alleen dat het voornamelijk voorkwam bij vrouwen tussen 20 en 39 jaar oud, maar vooral dat de meeste ongelukken thuis gebeurden. Wat is er gebeurd met de goede oude sloffen?

Er is echter niet alleen het risico dat je achterwerk van dichtbij kennis maakt met de grond, ook de gevolgen op lange termijn zijn niet mis. Volgens de vereniging van osteopaten in Amerika zou 1 vrouw op 10 minstens 3 dagen per week hakken dragen. "Het veelvuldig dragen van hakken maakt dat je tenen in een onnatuurlijke positie worden gewrongen, wat allerlei klachten - van ingegroeide teennagels tot onomkeerbare schade aan bepaalde pezen - met zich kan meebrengen," verklaart osteopate Natalie A. Nevins. Ook kniepijn, heup- of rugklachten kunnen veroorzaakt worden door hakken. Af en toe afwisselen is dus de boodschap. (br.hln)

12-06-2015 om 12:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hipster is nu écht dood, hier is de 'yuccie'

De hipster is nu écht dood, hier is de 'yuccie'

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/3/4/20150611181700/media_xll_7782994.jpg

Het einde van het hipstertijdperk zat er al lang aan te komen, maar nu is het écht zover. Baarden zijn passé, grote (neppe) brilmonturen al helemaal en fietsen aan je muur hangen hoeft ook niet meer. Het is tijd voor iets nieuws en dat komt er nu in de vorm van de zogenaamde 'yuccies'.

Yuccies zijn een combinatie van een hipster en een yuppie en het woord zelf staat voor Young Urban Creatives. Het zijn hoogopgeleide stedelingen, die net zoals yuppies veel geld willen verdienen, maar dat wel zoals de standaard hipsters op hun eigen manier willen doen. Alles kan maar niets moet is dan ook hun motto. Ze willen een koophuis en een bloeiende carrière, maar liefst in de creatieve sector.

Yuccies staan daarnaast ook gekend om hun cynisme, wat in de omgang met anderen wel vooral arrogant overkomt. Qua uiterlijk zijn ze iets minder makkelijk te herkennen dan de hipsters. Ze hebben geen baard, wel tatoeages maar die verstoppen ze doorgaans onder hun kledij, en ze dragen dure en ietwat formele kleding, wel steevast gecombineerd met een hippe sneaker of voor de vrouwen een schoen met een dikke blokhak.

Erg verschillend van de klassieke hipsters zijn ze dus eigenlijk niet. Yuccies zitten immers nog steeds in hippe koffiebars en doen wat kunstig, alleen verdienen zij daar wel tonnen geld mee terwijl de hipsters arm achterblijven. (br.hln)

11-06-2015 om 20:57 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen kan straks een Pirelli-kalender in huis halen

Iedereen kan straks een Pirelli-kalender in huis halen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/4/3/20150609152205/media_xll_7778388.jpg

Elk jaar wordt door liefhebbers van de smaakvolle naaktfotografie reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe Pirelli-kalender. Topmodellen poseren er stijlvol in hun blootje in, al is de kalender helaas niet voor iedereen te koop. Al komt daar nu (gedeeltelijk) verandering in.

De Pirelli-kalender wordt uitgegeven door de gelijknamige Italiaanse bandenproducent Pirelli, en bestaat dit jaar exact vijftig jaar. Doorgaans worden de erg exclusieve kalenders alleen uitgedeeld aan zakenpartners van de bandenfabrikant.

Ter ere van de vijftigjarige verjaardag, worden de kalenders nu echter in een verzamelboek gegoten door uitgeverij Taschen. Inclusief nooit eerder geziene foto's. Het boek zal om en bij de vijftig euro kosten, en is vanaf augustus te koop.

Liefhebbers van designerboeken kunnen trouwens in de Brusselse flagship store van Taschen tussen 25 en 28 juni terecht voor zomersolden. Je kunt er onder andere titels rond baanbrekende fotografie, inspirerende mode of verbluffend design aan spotprijzen scoren.

Praktisch: Grand Sablon / Grote Zavel, Rue Lebeaustraat 18, 1000 Brussel. (br.hln)

09-06-2015 om 19:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch lingerielabel PrimaDonna viert 150ste verjaardag met expo en modeshow

Belgisch lingerielabel PrimaDonna viert 150ste verjaardag met expo en modeshow

http://oi57.tinypic.com/2lnakpy.jpg

Het van oorsprong Belgische lingeriemerk PrimaDonna bestaat dit jaar anderhalve eeuw, dat wordt gevierd met een tentoonstelling in de Bozar in Brussel én een modeshow die gisterenavond plaatsvond. Het kruin van de Belgische modejournaille nam alvast een kijkje, nu jij nog!

PrimaDonna begon ooit in Schellebelle als een korsetfabriekje. In de jaren zeventig waren zij een van de eerste om bh's te maken voor grote maten, en daar bleef het merk zich doorheen de jaren op toespitsen. Ze verkopen bh's vanaf cupmaatje C en gaan tot een duizelingwekkende cup I, steevast wel mooie ontwerpen die niet inboeten aan design omdat ze nu toevallig groter zijn dan de meest gangbare maten.

In de tentoonstelling 'La mémoire de l'intime' kun je het vakmanschap van PrimaDonna doorheen de afgelopen 150 jaren bewonderen. Geïllustreerd met een opzienbare selectie lingerie. Om de tentoonstelling in te luiden, vond gisteren een modeshow plaats in de Bozar. Met onder andere bv's als Wendy Van Wanten en Sabine Hagedoren op de gastenlijst. Neem hieronder alvast een kijkje. Meer info over de tentoonstelling vind je hier. (br.hln)

09-06-2015 om 17:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe studie wijst uit: wie skinny jeans draagt is gelukkiger

Nieuwe studie wijst uit: wie skinny jeans draagt is gelukkiger

http://static1.hln.be/static/photo/2015/6/10/9/20150607062229/media_xll_7773039.jpg

We weten al lang dat het perfecte kledingstuk vinden ons gelukkig maakt, maar nu bewijst een nieuwe studie het ook echt. Wie skinny jeans draagt is gelukkiger, al is dat waarschijnlijk geen rechtstreeks gevolg van het kledingstuk zelf.

Volgens een onderzoek door online platform Qualtrics zegt je jeanskeuze meer over je karakter dan je denkt. Qualtrics deed daarvoor uitgebreide rondvraag bij z'n gebruikers, en de conclusies zijn verrassend.

Eerst en vooral: dragers van skinny jeans hebben meer kans om gelukkig te zijn. Volgens het onderzoek zouden dragers van de smalle broek 9% gelukkiger zijn. Daarbovenop zijn skinny-dragers ook nog eens zelfzekerder. Wie zichzelf in de poll als zelfzeker definieerde, liep 12% meer kans om skinnys te dragen.

Langs de andere kant zijn dragers van een skinny waarschijnlijk niet zo milieubewust. Zij die aangaven regelmatig te recycleren liepen 7% minder kans op het dragen van een nauwsluitende jeans.

Om af te sluiten: wie in een grote stad woont loopt dubbel zoveel kans om een skinny (of twee, drie) in zijn kleerkast te hangen hebben dan wie in een klein dorp woont. (br.hln)

07-06-2015 om 09:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge hakken zonder ongemakken: zo draag je ze pijnloos

Hoge hakken zonder ongemakken: zo draag je ze pijnloos

http://static1.hln.be/static/photo/2015/7/15/5/20150605135745/media_xll_7769525.jpg

Een recente studie toonde aan hoe ongezond het is om regelmatig hoge hakken te dragen, met allerlei voetletsels tot gevolg. Wie toch graag zijn voeten in een elegante pump wurmt deze dagen, wisselt maar beter regelmatig af tussen verschillende schoentypes. Daarnaast kunnen een aantal voetoefeningen de kans op pijn en kwetsuren verkleinen.

We weten het eigenlijk allemaal wel, dat elegante stilleto's een regelrechte aanslag zijn op onze houding, rug en voeten . Maar het is zo leuk om er af en toe supervrouwelijk mee over straat te paraderen, en het tilt je zelfvertrouwen en stijlvolle uitstraling meteen een paar trapjes de hoogte in. Omdat we weten dat we het toch niet zullen volhouden om voortaan alleen op sneakers of ballerina's door het leven te gaan, zijn er gelukkig enkele oefeningen die de kans op pijn en letsels kunnen verlagen. Allemaal aan de voetfitness!

"Gezonde" hakken
De ene hak is de andere niet, en als je toch graag hakken draagt, kies je het beste voor een zo breed mogelijke hak. "Een brede hak van 3 cm met een plateauzooltje van 1 cm, is beter dan een stiletto van 4 cm," legt fysiotherapeute Sammy Margo uit. "Een wijdere, bredere hak geeft meer stabiliteit en ondersteuning, waardoor je letsels vermijdt. Ook comfortabele hakken waarbij je de voet nog wel gewoon kan "afrollen" genieten de voorkeur voor je gezondheid. Bij dit soort schoenen zet je eerst de hak neer op de grond, waarna je zachtjes je gewicht naar de bal van je voet kan laten zakken."
 
Regelmatig afwisselen
Beperk je (hoge) hakkenmomentjes tot bepaalde dagen in de week. Draag ze niet dagelijks, maar wissel regelmatig af met andere soorten schoenen. "Toch is elke dag sportschoenen dragen ook niet gezond, omdat je voeten zich dan naar die schoenen gaan zetten," legt Margo uit. "Idealiter wissel je doorheen de week af tussen platte schoenen, lage hakken, gemiddelde en hoge hakken." Dat maakt het advies om minder vaak hoge hakken te dragen al iets minder bitter. De schoenencollectie uitbreiden dan maar, in naam van onze gezondheid? Met plezier.

Fitness voor de voeten
Behalve brede comfortabele hakken dragen en regelmatig afwisselen van schoentype, kan je zelf een aantal oefeningen met je voeten doen om blessures te vermijden. "Doe deze oefeningen drie à vier keer per week, maak er echt een gewoonte van," drukt Margo ons op het hart.

- Stretch van de kuitspieren. Sta met je voeten op de onderste trede van een trap, waarbij alleen je hielen niet op de trap staan. Breng je hielen nu zover mogelijk naar beneden, zodat je het voelt strekken in je kuiten. Hou dit 10 seconden vol. Rol dan voorzichtig terug tot de bal van je voet, sta even op je tippen, en herhaal dit vijf keer.

- Stretch van de enkels. Ga op je knieën op de grond zitten, en leg een strak gerolde handdoek onder je voeten, net op het plekje waar het einde van je voeten en het begin van je tenen elkaar raakt. Leun dan naar achter en ga op je hielen zitten, zodat je het voelt stretchen in je voeten en enkels. Hou dit 30 seconden vast, kom even recht, en herhaal daarna een tweede keer.

- Algeme stretch. Ga met je rechterhand naar je linkervoet en weef je vingers tussen je tenen alsof je een hand geeft aan je voet. Enkel je duim blijft naast je voet. Hou die positie 30 seconden lang vast. Duw daarna vijf seconden je tenen naar beneden. Herhaal dit tien keer. Wissel daarna van hand en voet. (br.hln)

06-06-2015 om 11:51 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zien de meest stijlvolle benen van New York eruit

Zo zien de meest stijlvolle benen van New York eruit

http://static1.hln.be/static/photo/2015/5/7/2/20150605091826/media_xll_7766882.jpg

Smaakvolle benen hoeven niet superslank te zijn, bewijst de Instagram-account van Stacey Baker. In haar fotoreeks Citilegs brengt ze de meest stijlvolle benen samen die ze terugziet op straat in New York, waarbij zowel dik, dun, blank als zwart de revue passeren. De kleurrijke, originele foto's worden binnenkort ook gebundeld in een boek.

Van netkousen tot een kleurrijke maillot, een rok tot op de grond of een felgroene legging: je kan het zo gek niet bedenken of je vindt de outfits terug in de fotoreeks van fotografe Stacey Baker uit New York. En de vereiste om in het rijtje terecht te komen is zeker niet een paar superslanke killer legs, integendeel: "Het zijn vaker de vollere benen dan de dunne modellenbenen die een leuk effect geven. Modellen zorgen zelden voor interessante foto's in mijn reeks. Benen met wat vorm aan wel, en dat vind ik leuk om te zien," vertelt Baker.

Gelijk heeft ze, en het account op Instagram slaat zo goed aan dat Stacey binnenkort haar Citilegs bundelt in een boek. Wie net als ons niet genoeg kan krijgen van de eindeloze reeks leuke foto's kan Stacey volgen op Instagram of via haar website. (br.hln)

05-06-2015 om 11:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Talentvolle Belgische modeontwerpers steeds moeilijker aan de bak

Talentvolle Belgische modeontwerpers steeds moeilijker aan de bak

http://static0.hln.be/static/photo/2015/1/5/13/20150603161500/media_xll_7764313.jpg

De Belgische modeontwerper Kris Van Assche stopt met zijn eigen label. Eerder gaven andere landgenoten als Veronique Branquinho, Roos Vandekerckhove en Christophe Coppens er ook al eens de brui aan. Onafhankelijke modeontwerpers hebben het steeds moeilijker, mede door de populariteit van ketens als Zara en Primark.

Na tien jaar stopt de Belgische modeontwerper Kris Van Assche met zijn eigen gelijknamige label. Hoewel hij als artistiek directeur van Dior Homme nog steeds de handen vol heeft, bewijst dit nog maar eens dat het harde tijden zijn voor onafhankelijke labels, dat geeft de ontwerper ook zelf toe aan De Standaard.

Helaas is van Assche niet de eerste (Belgische) ontwerper die het steeds moeilijker kreeg om te overleven. Anderen zoals Roos Vandekerckhove en Christophe Coppens gingen hem al voor. En dat komt onder andere door ons, de consumenten. Want we willen met zijn alleen steeds meer en meer kleren, voor minder geld. De Zara's van deze wereld floreren, omdat ze de ontwerpen van de modeontwerpers letterlijk overnemen en die in een recordtempo in de winkelrekken kunnen krijgen. Lang voor de eigenlijke ontwerpers ze zelf klaarkrijgen.

Daarnaast moeten ontwerpers ook zelf de productiekosten van hun nieuwe collecties grotendeels voorschieten en dat kan al eens hoog oplopen als je een aantal bestellingen binnenkrijgt. Niet alle ontwerpers hebben dat kapitaal altijd voorhanden.

Vaak is het voor ontwerpers dan ook hopen op een overname door luxeconcerns als LVMH en Kering. Als dat niet gebeurt, is het hopen op investeerders of op een hype die de marktwaarde van een merk plots de hoogte induwt. Dat laatste gebeurde bijvoorbeeld onlangs nog met het piepjonge Belgische label Vêtements.. (br.hln)

03-06-2015 om 19:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische modeontwerpers deze zomer centraal in Bozar

Belgische modeontwerpers deze zomer centraal in Bozar

http://static1.hln.be/static/photo/2015/16/6/2/20150602103351/media_xll_7760642.jpg

Vrijdag gaat in Bozar in Brussel de tentoonstelling 'De Belgen. Een onverwacht modeverhaal' van start, die het werk belicht van zo'n 100 Belgische designers, van de eerste pioniers tot de nieuwe generatie. Het is de centrale tentoonstelling van een zomer vol mode en hedendaagse kunst in de hoofdstad.

In 'De Belgen', een co-productie tussen Bozar en het Brusselse mode- en designcenter MAD, komen naast de Antwerpse Zes met onder meer Dries van Noten, Walter Van Beirendonck en Ann Demeulemeester, ook de eigenzinnige creaties van Martin Margiela, A.F. Vandevorst en Raf Simons aan bod. De tentoonstelling zet verder het belang van de Belgische modescholen en het opkomend talent in de verf.

Parallel gaan in het Brusselse cultuurhuis ook verschillende andere mode-expo's van start. Bellissima belicht aan de hand van vijf topjurken het hoogtepunt van de Italiaanse mode uit de jaren '50 en '60. Auteur Jean-Philippe Toussaint schreef de bezoekersgids voor de tentoonstellingen, waarin feit en fictie over de ontwerpers zich vermengen. Ook opvallend zijn drie foto's van modeontwerpster Vivienne Westwood, die zich op 68-jarige leeftijd naakt liet fotograferen door de Duitser Juergen Teller, die ook samenwerkte met Björk en Yves Saint Laurent. (br.hln)

02-06-2015 om 19:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de duurste handtas ter wereld

Dit is de duurste handtas ter wereld

http://static2.hln.be/static/photo/2015/11/10/9/20150601180843/media_xll_7759269.jpg

Op een veiling in Hong Kong werd vandaag de duurste handtas ter wereld verkocht. De zeldzame tas van het merk Hermes ging er onder de hamer voor een recordbedrag van 202.857 euro.

De tas die op een vijfdaagse veiling door veilinghuis Christies in Hong Kong verkocht werd, is de 'Porosus Crododile-Birkin'-bag, een iconische tas van Hermes uit 2014. De tas is gemaakt van speciaal fuchsia krokodillenleer en dankt haar naam aan de al even iconische Jane Birkin, zangeres en ex-vrouw van muzikant Serge Gainsbourg. De afwerking van de tas bestaat uit niets minder dan goud en diamanten.

Met een bedrag van 202.857 euro is de unieke Birkin-bag de duurste tas die ooit verkocht werd. De tas kaapt dat record weg van een ander fraai stuk met goud en diamanten dat ooit aan Elizabeth Taylor zou hebben toebehoord. In december 2011 telde een bewonderaar daar in New York zo'n kleine 199.000 euro voor neer.

Wie zichzelf precies de trotse nieuwe eigenaar van de tas mag noemen, is niet bekend. Dat het record van 'duurste tas ter wereld' precies in Hong Kong verbroken wordt, is overigens opmerkelijk: grote luxemerken zetten er op dit moment immers een trend van prijsdaling in, in de hoop op die manier meer kopers aan te trekken. (br.hln)

01-06-2015 om 18:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch accessoirelabel Komono verovert nu ook Parijs

Belgisch accessoirelabel Komono verovert nu ook Parijs

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/9/5/20150529171537/media_xll_7751975.jpg

Het Belgische accessoirelabel Komono was al razend populair in eigen land, en nu veroveren ze ook de modestad bij uitstek Parijs. Voor hun nieuwste collectie werkten ze samen met de Amerikaanse kunstenaar Andy Rementer. Die ligt nu te pronken in de hippe Parijse conceptstore Colette, inclusief een eigen uitstalraam.

Komono werd zes jaar geleden opgericht door het Belgische ondernemersduo Raf Maes en Anton Janssens. Het merk staat bekend om hun hippe horloges en zonnebrillen die zowel kwalitatief als betaalbaar zijn en dat blijkt meer dan aan te slagen. Met betaalbaar bedoelen we trouwens écht betaalbaar want een bril kost tussen de 40 en 120 euro en de uurwerken gaan voor 50 tot 80 euro over de toonbank.

Niet lang geleden opende een eerste Komono winkel in Antwerpen en er zijn plannen voor eigen winkels in onder meer Portugal, Griekenland, Taiwan, Indonesië en Los Angeles. Al veroveren ze momenteel vooral Parijs.

Voor hun laatste collectie werkten de twee heren samen met de Amerikaanse kunstenaar Andy Rementer, die bekend staat om zijn vrolijke popart prints. Die lijn werd gisteren met veel poespas voorgesteld in de überhippe Parijse conceptstore Colette. Inclusief een eigen uitstalraam en een hip feestje. Het gaat Komono duidelijk voor de wind. Proficiat heren! (br.hln)

01-06-2015 om 10:53 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze 3-jarige heeft meer Instagram volgers dan jij

Deze 3-jarige heeft meer Instagram volgers dan jij

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/4/4/20150601102109/media_xll_7755829.jpg

Ontmoet Rylie, drie en half jaar oud en één van de meest modebewuste koters die we ooit hebben gezien. De kleine dame speelt de hoofdrol in de Instagram account van haar moeder, die maar liefst meer dan 90.000 volgers telt.

Rylees mama, Kelli Murray, toont in de foto's aan dat ze een goed oog heeft voor detail, prachtige plaatjes kan schieten en de trotse moeder is van de best geklede driejarige van California. (br.hln) 

01-06-2015 om 10:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!