Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate draagt satijnen bruidsjurk van Sarah Burton met sleep van 2,7 meter

Kate draagt satijnen bruidsjurk van Sarah Burton met sleep van 2,7 meter




Kate Middleton draagt een bruidsjapon die ontworpen is door Sarah Burton, creatief directeur van het huis van de vorig jaar overleden Alexander McQueen. William trouwt in het galauniform van de Irish Guard.

Om 12 uur werd het bestbewaarde geheim van de trouwdag van prins William en prinses Catherine onthuld, toen de bruid bij Westminster Abbey uit de Rolls Royce stapte die haar en haar vader naar de kerk had gebracht.

Sleep van 2,7 meter
De bruidstooi bestaat uit een jurk van ivoorkleurig en wit satijn met een sleep van 2,7 meter. Daaroverheen draagt de bruid een kanten overjurk, handgemaakt door de Royal School of Needlework. Op het kant zijn bloemen zoals rozen en narcissen aangebracht van kant en handgeweven ivoorkleurige zijde. De onderrok van de bruidsjapon bestaat uit zijden tule met kant. Sarah Burton en haar team hebben vanmorgen nog de laatste hand gelegd aan de trouwjurk.


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/18/6/9/media_l_4161759.jpg?20110429130035


Traditie en vernieuwing
Kate Middleton heeft voor het huis van Alexander McQueen gekozen wegens "de schoonheid van zijn vakmanschap en zijn respect voor traditioneel handwerk en de technische kant van het maken van kleding", aldus een verklaring van het paleis. De bruid wilde met haar jurk een combinatie van traditie en vernieuwing uitdrukken en heeft nauw met Burton samengewerkt voor het ontwerp. Sarah Burton was de ontwerpster die het meest door de Britse pers werd genoemd als uitverkoren voor het maken van de trouwjapon.

Bruidsboeket
De bruid heeft een bruidsboeket van lelietjes-van-dalen van het Isle of Wight, en draagt een zogenoemde halo-tiara van Cartier uit 1936, die koningin Elizabeth aan haar heeft uitgeleend. Elizabeth kreeg het sieraad cadeau op haar achttiende verjaardag. De Britse koningin heeft prins William kort na de aankondiging van zijn verloving met Kate Middleton een goudstaafje cadeau gedaan uit haar eigen mijnen in Wales. Van dat goud is de trouwring gesmeed door hofjuwelier Wartski. Van haar ouders heeft Kate de diamanten oorbellen die zij draagt cadeau gekregen. (br.hln - foto's epa)


30-04-2011 om 00:02 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
29-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louboutin lanceert potige schoenen

Louboutin lanceert potige schoenen


http://img714.imageshack.us/img714/6350/potigeschoenen.jpg



Dierenprints zijn hipper dan ooit, maar voor vrouwen die echt het beest willen uithangen zijn er nu de nieuwste stappers van Christian Louboutin.

Denk aan een elegante tijger- of leeuwenklauw en je hebt exact waar Christian Louboutin mee uitpakt deze zomer. De schoenenontwerper ontwikkelde enkele seizoenen eerder al volop dierenprints voor zijn torenhoge (en peperdure) naaldhakken, maar was dat kopieergedrag van andere modehuizen danig beu. Om hen een letterlijke en figuurlijke hak te zetten, komt de ontwerper nu op de proppen met de berenklauwschoen. (br.she)


29-04-2011 om 10:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
28-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart jurkje blijft favoriet van vrouwen

Zwart jurkje blijft favoriet van vrouwen


http://img718.imageshack.us/img718/8235/audreyhepburnj.jpg
Audrey Hepburn met het befaamde zwarte jurkje in Breakfast at Tiffany's.


64 procent van de Britse vrouwen noemen het zwarte jurkje als het beste ontwerp van de laatste 100 jaar. Daarmee verslaat dit het Coca-Colaflesje.

Breakfast at Tiffany's
Designer Coco Chanel creëerde het zwarte jurkje, ook bekend als 'the little black dress', in 1920. Voorheen was het een kleur die enkel voor begrafenissen werd gedragen. Het ontwerp had geen kraag of geen manchetten en erg strakke mouwen, een erg eenvoudig ontwerp. Het verscheen in Vogue, waarmee het zwarte jurkje meteen zijn intrede in modeland maakte. In de jaren '60 werd het helemaal populair dankzij de actrice Audrey Hepburn, die het droeg in de film 'Breakfast at Tiffany's'. Het favoriete kledingstuk van de mannen is de smoking en het maatpak met krijtstreep. Een enquête die vorig jaar bevroeg naar de mooiste vrouwelijke filmoutfit kroonde dit jurkje tot nummer één.


28-04-2011 om 20:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijke zomervoetjes in 7 stappen

Vrolijke zomervoetjes in 7 stappen


http://img220.imageshack.us/img220/6263/mooievoeten.jpg


De zomer is goed voor je voeten: het zand is een gratis scrubbeurt en het zout zorgt ervoor dat je voeten minder snel zweten. Daarnaast besteden de meeste fashionista's meer aandacht aan hun voeten vanwege al die open schoentjes.

Tijd voor een stappenplan met zachte en gladde voetjes als resultaat. Met onze hulp zijn je voeten binnen no-time zomerklaar!

1. Verwijder met nagellakremover de nagellak van je teennagels.

2. Vul daarna een badje met warm water en een schep soda. Laat je voeten ongeveer tien minuten weken. Droog je voeten goed af, vooral tussen je tenen.

3. Breng op elk nagelbed een druppel nagelriemolie aan. Even inmasseren en dan met een bokkenpootje voorzichtig je nagelriemen terugduwen.

4. Knip je nagels recht af om ingegroeide nagels te voorkomen. Je kunt ze ook vijlen, maar zorg er dan voor dat dat recht en hoekig gebeurt.

5. Vul het badje opnieuw met water, maak je voeten nat en scrub ze vervolgens grondig. Het eelt dat na het voetenbadje losgeweekt is, kun je weghalen met een puimsteen of eeltrasp.

6. Dep je voeten droog en smeer ze in met voetcrème. Gebruik rijke en verzorgende voetcrème voor het herstellen van de droge huid. ?

7. Als finishing touch geef je je teennageltjes een leuk kleurtje. Breng een topcoat aan. Na deze heerlijke thuisbehandeling zijn je voetjes zomerklaar!  (br.het nieuwsblad)


28-04-2011 om 11:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zomer zonder enkellaarsjes

Geen zomer zonder enkellaarsjes



Als je slechts budget hebt voor een nieuw paar schoenen deze zomer, kies dan een lederen, stevige enkellaars en je bent altijd stijlvol. Kijk naar de outfits van trendsetters als Kate Bosworth, Sienna Miller en Rachel Bilson ter inspiratie.


Het belangrijkste item van een stijlvolle outfit deze zomer is een enkellaars van ontwerpster Isabel Marant. Is dit te duur voor je, kies dan een gelijkaardig model met ronde tip met een stevige hak. Een suède paar levert het ultieme contrast met een meisjesachtige jurk of combineer met een afgeknipte jeansshort. Dit schoeisel is een goed alternatief voor gladiatorsandalen, wat niet iedereen flatteert. Dit gesloten schoeisel is ook het ideale excuus om niet naar de pedicure te gaan, een ander voordeel is dat je je nagels niet hoeft te lakken. Enkellaarsjes zijn je ideale partner voor zowel een casual barbecue als een modderig festival.



Sienna Miller.
Sienna Miller. © photo news



Een absolute don't zijn de plastic slippers van Havaiana. Opgediept uit de strandtas van vorig jaar, trokken veel fashionista's deze al aan bij het vroege mooie weer van de laatste weken. Toegegeven deze schoenen zitten makkelijk, maar dat is niet van belang bij stijl. (br.nina)


28-04-2011 om 01:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
27-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze stijlvolle stiletto is even comfortabel als platte schoen

Deze stijlvolle stiletto is even comfortabel als platte schoen





Een hoge hak die even makkelijk zit als een ballerina, dat belooft een Franse schoenontwerper met zijn nieuwe uitvinding de R-Flex. Met dit schoeisel wil hij het leven van vrouwen veranderen.


De Franse Raphael Young ontwierp de R-Flex, dit is een lijn van hoge hakken gemaakt van flexibel rubber en lederen zolen die een hele dag lang comfortabel moeten zitten. In de hiel zit staal voor stevigheid, in de zool een gel van latex en onder de bal van de voet rubber. Bij de tenen zit een stalen stuk dat draaiingen moet tegengaan, waardoor je je enkel niet kunt omslaan.



De flexibele R-Flex.
De flexibele R-Flex.


Het nadeel is wel dat je tussen de 390 en 420 euro moet rekenen voor een paar. Het voordeel is dan wel dat je het comfort hebt van een orthopedische schoen, maar het model ziet er uit als een elegante, normale stiletto. In de collectie zitten peep-toes, pumps met spitse tip en slingbacks in mat- of lakleer. De hakhoogte varieert tussen 9 en 11 cm.





Redactrice Kay Barron bij het Britse Grazia magazine testte een paar uit: "De schoenen van Raphael Young zijn verrassend flexibel en comfortabel, ondanks de extreme hoogte. Ik droeg ze een hele dag tijdens de Fashion Week in Londen, ik had op het einde van de dag geen brandend gevoel of mijn tenen werden niet gevoelloos. Een makkelijke schoen is geen kwestie van fortuinen spenderen of hangt niet van het model af. Het heeft te maken met evenwicht en de verdeling van je lichaamsgewicht. Een goed gemaakte schoen verspreidt je gewicht gelijkmatig, zo kan je langer blijven rechtstaan."  (br.nina)


27-04-2011 om 11:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook celebs maken fouten: vermijd deze beautyblunders


Ook celebs maken fouten: vermijd deze beautyblunders


Te veel concealer voor Nicole Kidman.
Te veel concealer voor Nicole Kidman.


Voor elke rode loper die ze betreden kunnen ze rekenen op de hulp van een leger aan haarstylisten en make-upartiesten, toch maken ook celebs beautyfouten. We geven enkele tips om deze te vermijden.


Te veel poeder  
Uma Thurman en Nicole Kidman werden al gespot een stoffige neus en wangen door een overvloed aan wit poeder. Dit komt volgens experts doordat artiesten onder grote tijdsdruk staan en dat ze moeten werken bij slecht licht. Wanneer je te veel poeder aanbracht, zorg dan dat je altijd vloeipapier bij je hebt, dit verwijdert olie, zonder je make-up te verpesten en voorkomt een stoffige look. Je kunt dit ook vermijden door te werken met een poeder dat beter bij je huidtint past, bijvoorbeeld een gelige kleur. Breng dit voorzichtig aan met een zachte borstel. Als het er te zwaar of stoffig uitziet, heb je de verkeerde kleur of poedersoort gekozen.

Gwyneth Paltrow verscheen onlangs in New York met een erg glanzend gezicht. Dit kwam waarschijnlijk door het felle, warme licht, maar dit is makkelijk te verbijden. Breng eerst een vochtinbrengende foundation aan die je mengt met een primer. Dit houdt de huid gehydrateerd maar niet olieachtig. Zorg ervoor dat je altijd een gezichtspoeder bij je hebt in geval van nood.



Eva Longoria koos een te lichte concealer.
Eva Longoria koos een te lichte concealer.



Wallen verstoppen
Iedereen heeft al eens nood gehad aan een concealer voor de wallen. Maar Eva Longoria koos onlangs voor een kleur die veel te licht was voor haar huidtint, waardoor ze een bleke strook boven haar kaken had. Een te lichte concealer kan het probleem benadrukken in plaats van het te verbergen. Zorg ervoor dat je concealer bij je huidtint past. De meeste experts kiezen voor tint in abrikoos of perzik.

Oranje foundation
Actrice Hayden Panettiere was onlangs het slachtoffer van een te felle foundation waardoor ze een oranje gloe dhad. Om dit te vermijden breng je best niet te veel foundation aan en zorg ervoor dat je de crème dun en gelijkmatig over je gezicht verdeelt. Breng een lichtere tint aan op gebieden als decolleté, schouders en jukbeenderen. Dit zorgt voor diepte en maakt je gezicht levendiger.


26-04-2011 om 14:39 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwste make-uptrend: Kleur eens buiten de lijntjes

Nieuwste make-uptrend: Kleur eens buiten de lijntjes


http://img217.imageshack.us/img217/8599/lijntjes.jpg


Het werd ons altijd afgeraden: buiten de liplijntjes kleuren. Maar nu gaan cosmeticagiganten steeds vaker voor deze nieuwste trend.

Je lippen groter maken met een lipstick? Dat kan, en je moet er zelfs geen speciale lipstick voor hebben. Het enige wat je nodig hebt is een felle kleur en je eigen zoenlippen. En een portie lef, dat geven we toe, is ook gewenst. De nieuwste make-uptrend schrijft ons namelijk voor om buiten onze lippen te kleuren. Dat betekent zoveel als een drietal millimeter boven je liplijn nog lipstick aanbrengen.

Het trucje werd alvast toegepast bij de reclamespots van Gwen Stefani, Lady Gaga, Drew Barrymore en Kate Moss. Leuk als je alles via photoshop kan wegwerken, maar volgens ons zie je er anders toch maar belachelijk uit. (br.she)


26-04-2011 om 00:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orlando Bloom sexy voor Hugo Boss


Orlando Bloom sexy voor Hugo Boss


http://img97.imageshack.us/img97/3396/orlandobloomy.jpg


Orlando Bloom laat zich duidelijk graag inspireren door zijn vrouwtje, topmodel Miranda Kerr. De acteur liet zich zelfs verleiden tot een fotoshoot voor Hugo Boss.

Fans van Orlando Bloom kunnen binnenkort hun hart ophalen. De knapperd zal namelijk te zien zijn in de nieuwste campagne voor Hugo Boss Orange. Bloom zal het nieuwste parfum van deze lijn promoten. (br.she)


25-04-2011 om 11:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
23-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitnessgoeroe showt wat kleinste bikini ooit moet zijn

Fitnessgoeroe showt wat kleinste bikini ooit moet zijn



Nadat Nigella Lawson eerder deze week 'furore' maakte met een werkelijk alles bedekkende boerkini in Sydney (zie link onderaan), is het de beurt aan 'Miss Bikini America' Jennifer Nicole Lee om het tegenovergestelde te doen. De 35-jarige Nicole Lee moet tijdens een fotoshoot in Miami zowat de kleinste bikini ooit showen.


Nicole Lee is een actrice, auteur en vooral fitnessgoeroe. Om dat laatste te promoten, pronkt ze met enkele glitterende pailletjes, die met iets wat lijkt op een draad om je tanden te flossen aan elkaar hangen. Dat zo iedereen de littekens van haar beruchte borstoperatie kan zien, deert de moeder van twee duidelijk niet.






In het verleden woog ze meer dan negentig kilogram, waarna ze dertig kilo verloor om haar carrière te lanceren. Een jaar na dat gewichtsverlies, won ze bikinicompetities en poseerde ze voor bladen als Maxim, FHM en Body Fitness International. "Ik wil bewijzen dat je als moeder ook nog altijd sexy en fit kan zijn", liet ze optekenen. Nicole Lee is geboren in Rochester, New York, als dochter van Italiaanse immigranten.


23-04-2011 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
22-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mode brengt ode aan de jaren '70

Mode brengt ode aan de jaren '70


http://img706.imageshack.us/img706/1464/modejaren70.jpg


Voor tieners lijken de jaren '70 al zo ver weg, maar hippe dames kunnen hun jongelingen nu terug tonen hoe leuk het was om in de jaren '70 te leven.

Disco, felle kleuren, … de jaren '70 waren de tijd om eens echt gek te doen. Anno 2011 pikken we die draad weer op. Zo lanceert de keten JBC in navolging van de grootste modetrends een seventies geïnspireerde kledinglijn.

Het palet van fuchsia, paars, warm oranje en cameltinten brengen samen met brede strepen en opvallende prints een perfecte ode aan de glitter van deze discotijd. (br.she)


22-04-2011 om 19:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een roze kapsel iets voor jou?

Een roze kapsel iets voor jou?


http://img848.imageshack.us/img848/5295/rozekapsel.jpg


Kleur is de laatste haartrend, in de meest onwaarschijnlijke tinten mogelijk. Extravagante celebs als Lady Gaga en Nicki Minaj zijn al lang fan felgekleurde kapsels, maar nu volgen ook bravere fashionista's.

Afgelopen februari verschenen heel wat roze kapsels op de catwalk bij onder meer Yohji Yamamoto, Prabal Gurang, Theory van Theyskens en Fendi. De vraag naar felle kapsels in het Britse hippe kapsalon Bleach was zo groot dat ze een tweede filiaal moesten openen. Je kunt er tijdens je lunchpauze een roze kleurspoeling nemen.


Om deze look te verkrijgen moet je eerste je lokken volledig afbleken om ze vervolgens een fluotintje te geven. Als dit een modebrug te ver is voor je, dan kun je ook enkel je punten laten verven in roze. De rest van je coupe hou je 'neutraal'. Bereid je dan wel voor op een periode van eenvoudige outfits, aangezien roze nogal moeilijk combineert.

Voor wie de trend wel ziet zitten voor een avondje uit, maar niet zo op kantoor wil verschijnen, is de roze pruik een goede optie. (br.hln)


22-04-2011 om 13:18 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jimmy Choo opent in juni Belgische deuren

Jimmy Choo opent in juni Belgische deuren


http://img832.imageshack.us/img832/3415/jimmychoo.jpg


Schoenfanaten: opgelet! Op 3 juni opent er namelijk een nieuw mekka voor jullie.

Jimmy Choo is in België neergestreken. En meer bepaald in de Schuttershofstraat 17 in Antwerpen. Vanaf 3 juni kunnen jullie al het Choo moois zelf gaan bekijken, want dan opent de winkel officieel zijn deuren.

In de winkel zal je naast schoenen ook handtassen kunnen scoren. (br.she)



22-04-2011 om 11:04 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
21-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke Scarlett Johansson voor Dolce & Gabbana

Natuurlijke Scarlett Johansson voor Dolce & Gabbana





De aantrekkelijke actrice Scarlett Johansson poseerde al eerder voor de cosmeticalijn van modehuis Dolce & Gabbana. Het nieuwe beeld, waarin ze erg natuurlijk oogt, staat in schril contrast met haar zwaar opgemaakte gezicht van vorig seizoen.

De nieuwe lijn make-up van Dolce & Gabbana die de naam 'Italian Summertime' kreeg, speelt perfect in op de huidige trends: dit is een natuurlijke look met veel nudetinten. Dat bewijst Scarlett Johansson met gouden oogschaduw, taupe lipstick. Haar opvallende paarse nagels zorgen voor een leuk contrast met haar subtiele make-up.

Designerduo Stefano Gabbana en Domenico Dolce werkte samen met make-up artist Pat McGrath voor deze lijn. "We wilden de Siciliaanse cultuur reflecteren met een frisse interpretatie. We beelden ons een jonge bruid in bij de keuze van de kleuren. "


21-04-2011 om 18:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mollige modellen maken vrouwen dik


"Mollige modellen maken vrouwen dik"


http://img151.imageshack.us/img151/4717/crystalrennt.jpg
Het mollige model Crystal Renn 


Modellen met rondingen zijn slecht voor onze gezondheid, dat beweert een controversiële Italiaanse studie.


De slanke lijnen en uitstekende sleutelbeenderen van catwalkmodellen zijn al lang een bron van discussie in de modewereld, maar nu doen de onderzoekers aan de universiteit van Bologna het debat weer oplaaien. "Mollige modellen promoten wanneer obesitas één van de grootste problemen is in westerse landen lijkt een paradox", aldus onderzoeker Davide Dragone en Luca Savorelli. Ze beweren dat het toenemen van de maten van de meisjes in de mode-industrie onze perceptie van het ideale gewicht verandert en dat ze er zo voor zullen zorgen dat vrouwen  steeds dikker worden.


Vandaag werd ook onthuld dat we meer eten bij het zien van mensen met overgewicht. De onderzoekers toonden groepen van mannen en vrouwen beelden van verschillende lichaamsvormen, ze ontdekten dat de proefpersonen twee keer zoveel aten na het zien van dikkerds. De aanwezigheid van mensen met een paar kilo's te veel kan dus een vreetbui veroorzaken. "Iemand zien met overgewicht leidt tot een tijdelijke daling in het engagement van iemand om gezond te leven", aldus vorsers Margaret Campbell en Gina Mohr.


21-04-2011 om 10:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
20-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De afgeknipte jeansshort is terug: do's en don'ts

De afgeknipte jeansshort is terug: do's en don'ts



De zon is in het land en daarmee ook de ultrakorte short. Heel wat celebs kiezen voor de afgeknipte jeansbroek, waarmee we dit kledingstuk uit de jaren 90 officieel als terug verklaren.


Tal van bekende fashionista's showden hun slanke benen met een jeansshort. Topmodel Lara Stone flaneerde ermee door Londen, Megan Fox droeg er eentje van Armani in Californië. Alexa Chung trotseerde er zelfs de koude Londense temperaturen mee in maart. Zij combineerde met zware enkellaarsjes en een dikke jas, daarmee zette ze meteen de toon voor de rest van het seizoen. Zangeres Eliza Doolittle lijkt haar exemplaar niet meer uit te willen trekken, ze combineert deze bij koude temperaturen met transparante panty's. 

Voor deze celebs, allemaal gezegend met de perfecte benen, is de afgeknipte short de ideale keuze. Maar de gewone vrouw houdt zich best aan enkele regels als ze geen blunder wil maken.

1. Zorg ervoor dat je benen er op hun best uitzien: geef ze een grondige ontharingsbeurt en ga desnoods met zelfbruiner aan de slag.

2. Als je zoveel van jezelf bloot geeft, hou het dan bovenaan eenvoudig met een t-shirt of een truitje. Blote benen én een diep decolleté kunnen er wat 'sletterig' uitzien.

3. Platte sandalen passen perfect bij dit kledingstuk, maar modellen met bandjes aan de enkels doen je benen korter lijken.

4. Ben je dapper genoeg om hakken te dragen, ga dan voor breed en vermijd de stiletto. De plateauzool is een goede optie.

5. Als je ultrakort aandurft, moeten je benen slank en cellulitisvrij zijn.


20-04-2011 om 19:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durf jij 'naakt' te gaan?

Durf jij 'naakt' te gaan?


De actrice Tilda Swinton verschijnt steevast op de rode loper zonder make-up. © epa


Steeds meer van de meest invloedrijke figuren in de modewereld, als redactrice bij Vogue Anna Dello Russo, zweren make-up af. Ben jij bereid hen te volgen omdat dit de nieuwste trend is of kunnen de gezondheidsredenen je overtuigen?


Hoewel op de covers van modemagazines nog heel wat glamoureuze, zware make-up te zien is, gaan steeds meer vrouwen achter de modescène voor een naturelle look. Franca Sozzani van de Italiaanse Vogue en ontwerpster Phoebe Philo lopen steeds rond met een naakt gezicht. De bekende styliste Katie Grand gebruikt ook geen cosmetica meer. "Moest ik nu meer op televisie komen, dan zou ik me er meer zorgen over maken. Voor mij is het een praktische beslissing, aangezien ik allergisch ben aan make-up." Maar ook de toonaangevende ontwerpers Miucca Prada gaat voor naakt. "Ik denk er gewoon niet meer over na."


Toch stralen deze vrouwen glamour uit, maar dan op een nonchalante manier. Actrice Tilda Swinton verschijnt steevast zonder make-up op de rode loper en toch ziet ze er steeds goed uit. Zou ze haar gebrek aan cosmetica goed maken met haar grote portie aan zelfvertrouwen?


Vrouwen die make-up afzweren hebben daar andere redenen voor. Make-upartieste Gucci Westman voelt zich niet op haar gemak met een laag schmink. "Ik raad vrouwen die een meer natuurlijke look willen aan foundation niet op hun hele gezicht aan te brengen." De bedenkster van Steamcream, een reinigende natuurlijke crème, Victoria Tydeman stopte make-up te dragen toen ze in de beautywereld stapte. "Hoe meer ik over de ingrediënten te weten kwam, hoe meer ik me er van bewust werd wat ik op mijn huid smeerde. Ik herinner me nog een onderzoek waaruit bleek dat het gezonder was lipstick te eten dan het op je lippen te smeren, dan treden er nog tenminste verteringsenzymen in werking die het helpen absorberen."


Ook in Amerika woedt de trend van het verbannen van make-up, met cosmeticavrije maandagen. Dit is een initiatief van de New Yorkse Alexis Wolfer, zij schrijft voor de website Beauty Bean en kreeg al aandacht van CNN en Oprah Winfrey. "Veel vrouwen voelen zich niet compleet, af of mooi zonder make-up. Met mijn website wil ik dat ze zich ook goed voelen met een naakt gezicht. We kregen al veel negatieve commentaren op de website, maar daar was ik op voorbereid. Ik wilde dat mensen gingen praten en nadenken over wat schoonheid echt is."


Ook groeit de interesse in natuurlijke beautyproducten. Uit cijfers bleek dat verkoop ervan vorig jaar steeg. Ook worden er steeds meer alternatieve behandelingen aangeboden die je huid mooi moeten maken en die zo make-up overbodig maken. Denk maar aan acupunctuurbehandelingen waardoor je geen foundation meer zou nodig hebben, maar ook hypnotherapie om rimpels te bestrijden.


Ook Kate Middleton zou zich op haar nakende huwelijk hebben voorbereid door een behandeling te boeken bij Julie Cichocki, die gebruikt producten en behandelingen op basis van zuurstof en vitamines om een natuurlijke gloed te creëren. "Al mijn klanten willen minder make-up gebruiken. Het gebruik van cosmetica betekent veel onderhoud en dat heeft tegenwoordig een slechte reputatie. Zelfs Victoria Beckham gebruikt geen zelfbruiner meer."


20-04-2011 om 14:07 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
19-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blote benen zijn dé festivaltrend

Blote benen zijn dé festivaltrend


Alexa Chung in fleurig wit jurkje op Coachella. © photo news


Het festivalseizoen ging afgelopen weekend van start in het Amerikaanse Californië met Coachella. De talrijke aanwezige celebs zetten hier alvast de toon van de festivalmode. Witte jurkjes, zonnebrillen van Ray Ban en korte topjes in combinatie met hotpants scoorden goed. Dit trek jij komende zomer aan op de festivalwei.


Heel wat fashionista's dropen af naar Coachella, van Diane Kruger, Alexa Chung tot Rihanna. We zetten de best geklede dames op een rijtje en geven een overzichtje van de trends:

- Het Britse model Alexa Chung, de engel van Victoria's Secret Alessandra Ambrosio en Witney Port gingen voor een wit, frivool jurkje. Laten we dan wel hopen dat het niet regent deze zomer, anders sla je wel een grote modeblunder met een vuile outfit. Voeg daar een hippe zonnebril, opvallende accessoires en lange benen aan toe en je ziet er meteen goed uit. Katy Perry ging een stapje verder met een kanten jurk van D&G, een parelketting, beige sandalen en een bruine riem. 


http://img97.imageshack.us/img97/1631/alessandraambrosio.jpg

Alessandra Ambrosio showt haar benen in wit jurkje. © photo news


- Actrice Diane Kruger en Isabel Lucas gooiden het over een volledig andere boeg en opteerden voor een maxirok. Met een lichte stof hou je het lekker fris. 

- Nicole Richie, Camilla Belle en zangeres Eliza Doolittle gingen voor een gewaagde look met de strakke short en de grote handtas, erg praktisch voor op een festival. In combinatie met een korte, losse t-shirt, creëer je een casual, maar tegelijkertijd sexy look. Rihanna hield het stoer met een legerjasje.

- Dita Von Teese zag er goed uit in haar herkenbare retrostijl met een kleurrijke jurk van Moschino Cheap and Chic, gevolgd door een tropisch exemplaar van Christian Dior. Met haar espadrilles van Christian Louboutin boette ze niet in aan luxe, maar paste ze toch perfect op de festivalwei.

- Wie een zonneslag wil voorkomen, kan net als Kelly Osbourne een hoed dragen. Ga voor een exemplaar in de stijl van de jaren 70, combineer met retrozonnebril en fleurig jurkje.(br.hln)


19-04-2011 om 12:46 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit kunnen vrouwen écht niet missen

Dit kunnen vrouwen écht niet missen


http://img713.imageshack.us/img713/2190/lipgloss.jpg


Wat zouden vrouwen absoluut niet aan de douane willen afgeven? Met die vraag trok L'bel USA naar 1.321 Amerikaanse vrouwen.

Je favoriete jeans, die leuke schoenen, … alles moet wijken bij de douane voor 1 ding: de beautytas. 6 op de 10 vrouwen zegt absoluut niet zonder hun lipgloss te kunnen en het nog liever enkel met dit item te doen dan met lotion. Ook parfum (12%), foundation (9%) en mascara (6%) zijn niet zo populair als de glosjes. (br.she)


19-04-2011 om 00:37 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
18-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kleding passen maakt vrouwen woedend

Kleding passen maakt vrouwen woedend





Bijna drie kwart van de Britse vrouwen kreeg al een woedeaanval in het pashokje. Het gevolg is dat ze verkoopsters afsnauwen of de winkel uitstormen.


Kleding passen is blijkbaar zo frustrerend voor vrouwen dat dit gevoelens van teleurstelling en woede bij hen los maakt, dat blijkt uit een enquête bij 1.200 vrouwen. 60 procent gaf toe hierdoor kledingstukken in het pashok te laten hangen, meer dan de helft past nu outfits thuis. Ook maken ze zich boos op het winkelpersoneel. Effecten op lange termijn zijn boos worden op familie en vrienden bij het thuiskomen, zich lang slecht voelen, een laag zelfvertrouwen hebben, aldus gedragspsychologe Susan Quilliam.

"Mooie kledij maakt dat vrouwen zich mooi voelen, maar ook dat ze zich zelfzekerder en optimistisch voelt. Maar wanneer het shoppen als negatief ervaren wordt, kan het hele gebeuren destructief werken. In plaats van dat het zelfvertrouwen stijgt, daalt dit. In plaats van jezelf goed te voelen, zorgt outfits passen dan voor frustratie en woede."


18-04-2011 om 22:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toon je blote taille zonder complexen

Toon je blote taille zonder complexen





Een belangrijke trend voor komende lente is een jurk of topje met strategische uitsparingen aan de taille. Topmodel Crystal Renn toonde op de rode loper hoe het moet in een strakke jurk van designer Zac Posen.

Het korte topje waarmee je je blote buik toont is al langer trendy, Rihanna is al even fan en draagt dit regelmatig. Het nadeel hiervan is dat je al een haast perfecte buik moet hebben als je wil dat dit flatteert. Het is ook enkel gepast op het strand of voor een avondje uit. Je kunt wel je buik verstoppen door een strakke body onder het korte topje te dragfen.



Topmodel Crystal Renn.
Topmodel Crystal Renn.


Een beter alternatief echter zijn kledingstukken als een jurk of topje met strategische uitsparingen hoger aan de taille, want deze benadrukken het slankste deel van je lichaam. Deze look vraagt ook om weinig accessoires, je kan het houden bij platte sandalen of opvallende oorbellen. Deze outfit is minder onthullend, waardoor het wel kan op een chique feest.


18-04-2011 om 13:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. John Galliano nu ook ontslagen bij eigen label

John Galliano nu ook ontslagen bij eigen label


http://img228.imageshack.us/img228/3226/johngalliano1.jpg



John Galliano is officieel werkloos. Nadat de designer op staande voet ontslagen werd bij Dior, is hij nu ook aan de deur gezet bij zijn eigen label.

Het modehuis John Galliano wordt niet langer geleid door John Galliano zelf. De raad van bestuur, voor 91% in handen van het modehuis Dior, besloot de ontwerper te ontslaan bij zijn eigen label. Het achterliggende modeteam zal Galliano's taak nu overnemen. Er zouden geen verkoopplannen zijn.

Galliano kwam eerder in opspraak nadat hij enkele racistische opmerkingen maakte op café. (br.she)



18-04-2011 om 11:15 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen mag: duurste schoenen ooit zijn van goud

Dromen mag: duurste schoenen ooit zijn van goud


De gouden schoenen en de bijpassende luxueuze accessoires.


Het bijzonder schoeisel bestaat uit puur goud en is bezet met meer dan 2.000 diamanten, waardoor de kostprijs bijna oploopt tot 160.000 euro. Dit maakt de stiletto's tot het duurste schoeisel ooit.

Het ontwerp van de Britse juwelenontwerper Christopher Michael Shellis is al meer dan vijf maanden te koop, maar geen enkele fashionista was al bereid dit hoge bedrag ervoor neer te tellen. "Er werd al veel informatie gevraagd en er werd al veel gepraat, maar er is nog niets concreet uit de bus gekomen." Het modehuis 'House of Borgezie' creëerde nog andere luxeaccessoires als een handtas van bijna 230.000 euro en een handspiegeltje die passen bij het schoeisel. 

Shellis werkte drie jaar aan het ontwerp, ervaren goudsmeden maakten het schoeisel bij temperaturen van meer dan 1.000 graden. "De bedoeling was om een uniek juweel te ontwerpen dat je aan je voeten kan dragen. Dit is een schat voor je voeten, want het schoeisel zal altijd even mooi blijven. Bij aankoop krijg je een garantie van 1.000 jaar", prijst Shellis zijn ontwerp aan.


16-04-2011 om 21:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongezien: Prada op 48 verschillende covers

Ongezien: Prada op 48 verschillende covers




Prada kan alvast van een succesvol lenteseizoen spreken, want de voorjaarscollectie van het Italiaanse modehuis prijkt op maar liefst 48 verschillende covers. De kleurvolle strepen en bananenprints zijn aardig op weg om de harten van fashionista's uit alle hoeken van de wereld te veroveren.


Het modehuis neemt zo de fakkel van zustermerk Miu Miu over, die vorig jaar alomtegenwoordig was op de tijdschriften van de populairste modebladen. Oorspronkelijk ging het om 15 verschillende Prada-covers, maar al snel steeg dat aantal tot maar liefst 48 exemplaren.

Zowel Hollywoodsterren als topmodellen sierden de voorkant met de kleurrijke Prada-designs. Amanda Seyfried deed dat voor het Britse magazine Elle, Gisele Bündchen voor het Chinese Vogue en Abbie Cornisch voor het Australische Harper's Bazaar.

De lentecollectie verscheen daarnaast op tal van andere de covers zoals die van Marie Claire, WSJ en Glam. (br.hln  foto ap)


Alle edities werden hier op een rijtje gezet.


16-04-2011 om 11:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen shoppen liever met moeder dan met vriendin

Vrouwen shoppen liever met moeder dan met vriendin



Als vrouwen eerlijk shoppingadvies behoeven, nemen ze graag moeder mee. Shoppen met vriendinnen kan jaloezie, valse complimenten en extra complexen opleveren, zo leert een nieuwe rondvraag.


Een rondvraag onder 2000 vrouwen, uitgevoerd door het Lakeside Shopping Centre, geeft aan dat moeders eerlijker zijn in hun mening. Zij vertellen oprecht als iets niet mooi staat of geven complimenten als het mag gezien worden. 1 op 3 vrouwen neemt dan ook liever moeder dan vriendin mee op shoppingjacht.


Ook schijnt het winkelen productiever met moeder aan de arm. Vriendinnen verspillen meer tijd met kletsen en roddelen, wat de concentratie en de focus niet op het winkelen houdt.






Het lijkt er trouwens sterk op dat de jaloeziereden onder vriendinnen niet ongegrond is. 1 op 20 vrouwen geeft toe dat ze al eens aan een vriendin vertelde dat een kledingstuk mooi stond, terwijl dat niet het geval was. Reden? Ze wilde niet dat de vriendin er beter uitzag.

"Iedereen wil de mening horen van iemand anders tijdens het winkelen", vertelt de woordvoerster van het winkelcentrum. "Vertrouwen is daarbij zeer belangrijk. Moeders zijn de betere keuze, net omdat ze voor hun dochters de perfectie wensen".


15-04-2011 om 12:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse vrouwen kunnen dit weekend erop los swishen

Vlaamse vrouwen kunnen dit weekend erop los swishen


http://img823.imageshack.us/img823/8786/swishingeventinantwerpe.jpg


In Antwerpen vindt dit weekend een nieuwe editie van het Swishing-event plaats. Het ideale moment voor modebewuste vrouwen om hun garderobe te verrijken met enkele nieuwe prachtstukken. En dat alles: voor geen cent extra.

Swishing ging van wal in het fashionable Londen. Daar had de groene meid Lucy Shea genoeg van al die geldklopperij door modehuizen. Haar idee? Kledij ruilen met andere vrouwen en tezelfdertijd een feestje bouwen: het concept swishing was geboren.

Een tweetal jaar geleden startte een Belgisch team met hetzelfde idee: vrouwen vermaken, hen de kans geven enkele unieke kledingstukken te scoren en tezelfdertijd van die, prachtige, miskoopjes af te geraken. Brussel, Antwerpen en Gent vormen de uitvalbasissen voor de events. Met op 17 april eentje in Antwerpen in het vizier belde She even met organisatrice Elina Koops.
Kwaliteit

"We besteden erg veel belang aan de kwaliteit van de kledij. Zowel designstukken als alledaagse kledij kan de revue passeren. Maar het moet van een hoogstaande kwaliteit zijn. Om de ruil eerlijk te laten verlopen werken we met een puntensysteem. Breng je een Chaneljasje binnen? Dan krijg je 3 badges. Dat betekent dat je voor je jasje 3 andere kledingstukken kan scoren."

Maar swishing is meer dan enkel kledij ruilen. Tijdens het evenement wordt er ook gezellig wat gegeten en gedronken en krijg je de mogelijkheid om je door professionele visagistes en kapsters gratis en voor niets te laten opmaken. Bovendien wordt er een kleine modeshow georganiseerd waarin gerestylede items van de hand van afgestudeerde modestudente Kris Gorissen getoond worden.

Geïnteresseerden moeten snel zijn, want er zijn slechts 70 plaatsen beschikbaar. (br.she)

Meer informatie over het evenement vind je op www.swishing.be.


15-04-2011 om 11:56 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onaanvaardbare reclame Miu Miu dan toch goedgekeurd


'Onaanvaardbare' reclame Miu Miu dan toch goedgekeurd



De Britse Advertising Standards Authority (dat is de Engelse Reclame Code Comissie) ontving onlangs een reeks klachten over het graatmagere model dat de lentecampagne van Miu Miu siert. Na een grondig onderzoek besloot de instantie echter om de reclame niet te bannen. Een verrassende beslissing volgens de Britten zo blijkt, want de Commissie staat bekend om haar kordate optredens.

In de lentecampagne van het modemerk Miu Miu is het 23-jarige Poolse model Kasia Struss te zien met een laag uitgesneden jurk. Haar magere bovenlijf viel niet bepaald in goede aarde, want kort nadat ze campagne gelanceerd werd, ontving de Commissie een resem klachten.

"Door make-up & licht"
Volgens de Advertising Standards Authority wordt het slanke lichaam van het model benadrukt door make-up en lichteffecten, maar is Kasia zeker niet te dun. Een woordvoerder van de ASA liet ondertussen weten dat ze geen graten ziet in de campagne en dat de Commissie de reclame daarom niet zal verbieden.

Kasia Struss werd op 16-jarige leeftijd ontdekt als model en loopt sindsdien shows voor grote modehuizen zoals Versace, Yves Saint Laurent en Diesel. (br.hln)


14-04-2011 om 16:05 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans luxemerk Bottega Veneta maakt kortfilm

Italiaans luxemerk Bottega Veneta maakt kortfilm

 Om het filmpje te bekijken klik op de foto






Het Italiaanse lederwarenmerk Bottega Veneta heeft een suggestief filmpje gemaakt voor de nieuwe digitale campagne. Dat staat te lezen op de website van Weekend Knack. De campagne staat in het teken van reizen.

In de kortfilm 'Viaggio Notturno' dwalen het Nederlandse model Patricia van der Vliet en de Amerikaan Terron Wood door het New Yorkse Setal Hotel dat gevuld is met de nieuwste reisartikelen van Bottega Veneta. De rest van het verhaal moet de kijker er maar bij verzinnen.

'Viaggio Notturno' werd geregisseerd door de Amerikaanse filmmaker en fotograaf Christian Weber.


14-04-2011 om 12:42 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
13-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kleindochter Elvis Presley voor Lee's Jeans

Kleindochter Elvis Presley voor Lee's Jeans


http://img62.imageshack.us/img62/9628/rileykeough.jpg


Riley Keough blaast haar modellencarrière nieuw leven in. Nadat ze op 14-jarige leeftijd doorbrak als model voor Dolce&Gabbana, doet ze het op 21-jarige leeftijd opnieuw voor Lee's Jeans.

Riley heeft al wat grote namen op haar palmares staan. Naast D&G liep ze onder andere ook voor Victoria's Secret en was ze het uithangbord van een Dior-parfum en Mango. Nu doet de ster het opnieuw, zij het voor Lee's Jeans. (br.she)


13-04-2011 om 19:23 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elizabeth Hurley stelt jouw ideale strandoutfit samen

Elizabeth Hurley stelt jouw ideale strandoutfit samen



Elizabeth Hurley heeft Maasmechelen Village als exclusieve locatie in de Benelux gekozen voor de opening van haar Elizabeth Hurley Beach pop-up boetiek, haar eerste eigen boetiek in de Benelux. Op 18 april geeft ze in eigen persoon tips en tricks mee voor de strandmode van deze zomer.


De Elizabeth Hurley Beach boetiek biedt een gamma aan van  glamoureuze zwem- en strandkledij. De collectie omvat betoverende bikini's, kaftans, luxueuze accessoires en een kindercollectie van 2 tot 11 jaar oud.




 

De Britse actrice en model zal de Elizabeth Hurley Beach boetiek in Maasmechelen Village officieel openen op 18 april 2011 om 11u. Daarna helpt ze de klanten graag persoonlijk verder.  "Ik ben een enorme fan van de Chic Outlet Shopping® Villages", zei Elizabeth toen ze het had over de nakende openingen van haar Beach huts in de exclusieve shopping Villages. "Ik hou van shoppen in Europa en heb mooie herinneringen aan mijn eerdere bezoeken aan België. Ik kan amper wachten om mijn eerste boetiek in Maasmechelen Village officieel  te openen en ik kijk enorm uit naar de dag van de opening waarop ik klanten zal bijstaan om hun ideale strandoutfit samen te stellen en niet te vergeten om geld in te zamelen voor de Breast Cancer Research Foundation," wist de ontwerpster te vertellen.

Borstkanker
Op de dag van de officiële opening kunnen klanten eveneens een  roze kaars met rozengeur van Elizabeth Hurley Beach kopen (€ 35). 25 procent van de opbrengst op die dag wordt geschonken aan de Breast Cancer Research Foundation. (br.hln)


13-04-2011 om 13:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bikkelharde strijd om rode zool: Louboutin daagt opnieuw copycat voor rechter


Bikkelharde strijd om rode zool: Louboutin daagt opnieuw copycat voor rechter



Het gaat er hard aan toe in het modewereldje. Nadat Christian Louboutin concurrent Yves Saint Laurent voor de rechtbank sleepte, heeft de ontwerper nu ook officieel de oorlog verklaard aan een nieuwe copycat: Carmen Steffens.

Louboutin bond vorige week nog de strijd aan met Yves Saint Laurent, die volgens de schoenengod zijn handelsmerk schaamteloos had overgenomen. Maar nu moet ook het Braziliaanse schoenenmerk Carmen Steffens eraan geloven.

"Niet dezelfde kleur"
Steffens ontkent dat het merk doelbewust te werk ging: "Het gaat niet om identiek dezelfde rode kleur als het handelsmerk van Louboutin. Bovendien brengen wij al sinds 1996 schoenzolen in verschillende kleuren, inclusief rode exemplaren." Volgens Steffens hebben slechts 3 van de 250 paar schoenen uit de nieuwe collectie een rode zool.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/14/16/7/media_xl_4140247.jpg?20110412195059


Een paar dagen geleden zette het Braziliaanse schoenenmerk nochtans een artikel op haar website waarin duidelijk een link werd gelegd tussen Carmen Steffens en Christian Louboutin. Om de vergelijking wat kracht bij te zetten, plaatste het Franse magazine ToutMa foto's uit de nieuwste collectie van Steffens bij de rode pareltjes van de Franse schoenengod. Iets waar de Braziliaan oorspronkelijk weinig problemen mee leek te hebben. (br.hln)


13-04-2011 om 10:38 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
12-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Claire recycleert kledij Paola


Prinses Claire recycleert kledij Paola


http://img852.imageshack.us/img852/1200/prinsesclaire.jpg



Prinses Claire houdt van een besparing hier en daar. Zeker als het op kledij aankomt. Zo duikt de prinses regelmatig in de kleerkast van haar schoonmoeder, koningin Paola, om er vintagestukken uit te vissen.

Prinses Claire draagt regelmatig afdankertjes van koningin Paola. En ze doet dat niet alleen in haar dagdagelijkse leven. Ook als ze op officiële gelegenheden moet verschijnen, zoals het Te Deum, durft ze al eens een gerecycleerd pakje van de koningin te dragen.

"Helemaal niets mis mee", reageert hofleverancier Edouard Vermeulen van het modehuis Natan in een krant van Corelio. "De mode uit de jaren '60 is weer helemaal terug. Het oogt niet goedkoop wat Claire doet, maar net erg doordacht." (br.she)


12-04-2011 om 21:21 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graatmager model wordt bodybuildster (dankzij Photoshop)

Graatmager model wordt bodybuildster (dankzij Photoshop)



Victoria's Secret houdt er een stel nonchalante photoshoppers op na: vorige maand zagen we nog hoe een Angel een stuk dijbeen mistte, nu is het graatmagere model Candice Swanepoel als een vervormde bodybuildster te zien op de website van het lingeriemerk.


Op de foto is het Zuid-Afrikaanse model te zien met een opvallend gespierde linkerschouder, die niet in proportie staat met de rest van haar schriele lichaam. Ook de zee werd amateuristisch bewerkt, waardoor het silhouet van Swanepoel mislukte airbrushlijnen vertoont.

Ingedeukte buik
Eind vorige maand kwam het superdunne lingeriemodel nog in opspraak nadat ze tijdens een fotoshoot van Victoria's Secret er onrustwekkend mager uitzag. Daar trok ze de aandacht met haar dunne benen, opvallende kaaklijn en haar ingedeukte buik.



Eén van de Angels met een vervormd dijbeen.
Eén van de Angels met een vervormd dijbeen.



Vorige week verscheen er eveneens een Barbie-lookalike op de website van Newport News. Ook daar gingen de photoshoppers van dienst net iets te vlijtig te werk: zo was een model te zien met een veel te lange hals en uiterst dunne armen. (br.hln)


12-04-2011 om 11:20 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe make-uptrend: oranje oogschaduw

Nieuwe make-uptrend: oranje oogschaduw


http://img689.imageshack.us/img689/2787/orangeoogschaduw.jpg


Je zou de kleurtjes eerder op je lippen of wangen verwachten, maar dankzij Scarlett Johansson en Fergie gaan nu steeds meer dames overstag voor de oranje oogschaduw.

Of hij erg flatterend staat, is nog maar de vraag, maar deze zomer kan je je ogen extra in de kijker plaatsen door oranje oogschaduw aan te brengen. Dat mag gaan van feloranje over mandarijnkleur tot donker brons als afwerking. (br.she)



11-04-2011 om 20:47 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij een fashion junkie? Dit zijn de symptomen

Ben jij een fashion junkie? Dit zijn de symptomen



We zien er graag goed uit, en dat doen we door onder andere de modetrends op de voet te volgen. Fashionista's in hart en nieren kunnen het beamen: wanneer mode een regelrechte passie wordt, kan een shopverslaving serieus uit de hand lopen. Maar wanneer spreek je over een rasechte fashion junkie? Dit zijn de 7 symptomen...

1.    Merkkledij is helemaal jouw ding
Te veel aandacht schenken aan merken kan een bijzonder gevaarlijke bezigheid zijn. Je geeft al snel meer geld uit dan je vooropgestelde budget. Niet doen! In plaats van je van kop tot teen te hullen in haute couture, combineer je beter dure stukken met goedkopere exemplaren.

2.    Je gooit elk seizoen kleren weg
Soms is het broodnodig om je kleerkast op te ruimen. Gooi kledingstukken die je niet draagt weg, maar hou het wel een beetje binnen de perken. Een hele lentecollectie dumpen omdat de zomer voor de deur staat is niet alleen zonde, maar ook weggegooid geld. Wat je dan wel kan doen? Doe de afgedragen stukken weg en tover de overblijvers om tot een originele outfit die mooi aansluit bij de nieuwe zomercollectie.

3.    Je koopt dubbel
Heb je ooit overwogen om 2 identieke kledingstukken aan te schaffen? Zo ja, dan is de kans groot dat je een fashion junkie bent. In plaats van dezelfde jeans te kopen, kies je beter voor een broek die er compleet anders uit ziet. Zo breng je meer variatie in je kleerkast waardoor je de meest uiteenlopende outfits kunt samenstellen.

4.    Je verandert voortdurend van stijl
Madonna en Lady Gaga zijn er niets tegen: jij verandert voortdurend van stijl. Het maakt niet zozeer uit of je outfit bij je persoonlijkheid past, het is eerder een kwestie van wat er op dat moment 'hot or not' is. Dat kan niet alleen een tijdrovende bezigheid zijn, maar je moet er ook diep voor in de buidel tasten. In plaats van je stijl na enkele maanden weer te veranderen, ga je beter voor een look die bij je persoonlijkheid past. Verwerk daarin een trendy jasje of een kleurrijk topje, maar zorg ervoor dat je niet overdreven hip voor de dag komt. Dat heeft namelijk een averechts effect waardoor je er eerder gekunsteld uitziet dan modieus.

5.    Kledij is jouw topprioriteit
Neemt je garderobe de grootste hap uit jouw budget? Dan is het oppassen geblazen, want voor je het weet, werk je jezelf diep in de schulden. Je kan gerust modebewust zijn zonder daar bakken geld aan uit te geven. Maak daarom een lijstje van de belangrijkste uitgaven en hou je aan een strikt budget waar je in geen geval over mag gaan.

6.    Je herkent designerstukken al van ver
Een Marc Jacobs-handtas springt voor jou al vanop een kilometer afstand in het oog. Ook wanneer je al 5 mojito's achterover hebt geslagen, haal je er een shirt van Vivienne Westwood meteen uit. Herkenbaar? Dan ben je zonder enige twijfel een doorwinterde fashion junkie.

7.    Jouw stijlicoon beheerst jouw leven
Fashionista's hebben vaak een mode-icoon waar ze naar opkijken. Die inspireert hen onder andere om nieuwe dingen uit te proberen. Soms barst die bewondering uit haar voegen waardoor ze hun idolen gaan verafgoden. En zeg nu zelf, wie wil er nu als een freaky fashion stalker bestempeld worden?



11-04-2011 om 18:52 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
10-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Louboutin sleept 'copycat' Yves Saint Laurent voor de rechter


Louboutin sleept 'copycat' Yves Saint Laurent voor de rechter



Schoenengod Christian Louboutin heeft het Franse modehuis Yves Saint Laurent aangeklaagd. Volgens Louboutin pikte YSL zijn handelsmerk: de schoen met de wereldberoemde rode zool.


Fashionista's zijn er gek op: de torenhoge Louboutins met de rode zool. Dat had ook YSL in de gaten en die wilde volgens Louboutin daarom een graantje meepikken van het succes.






Yves Saint Laurent bracht onlangs sandalen met een rode zool op de markt. De modellen liggen sinds kort in bekende Amerikaanse warenhuisketens zoals Barney's, Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, Nordstrom en Neiman Marcus.


Dat was duidelijk niet naar de zin van Louboutin. Hij stapte deze week naar een rechtbank in New York en eist nu dat zijn geduchte concurrent een schadevergoeding van 1 miljoen dollar betaalt.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/16/7/media_xl_4135402.jpg?20110408200024



De rode zool werd in 1992 het handelsmerk van Louboutin nadat hij een vrouwenzool opsmukte met rode nagellak. De ontwerper is er naar eigen zeggen het hart van in dat het Franse modehuis zijn stijl nu opeens klakkeloos kopieert.


10-04-2011 om 11:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lente, nieuwe jeans

Nieuwe lente, nieuwe jeans



Dit seizoen komen de seventies weer tot leven. Ook je jeans zal dat merken: de wijduitgelopen broeken worden weer massaal gespot, al mogen ook volgende trends niet ontbreken in je kleerkast.


Niet dat de skinny jeans helemaal passé is, maar toch duiken her en der meer flared broeken op. Een hoge taille en uitlopende pijpen, gecombineerd met blokhakken is dé look van deze zomer. Wie lang en slank is, staat er beeldig mee. Er zijn veel varaties te vinden op het thema, van zeer uiteenlopende tot licht klokkende pijpen.


Jeans op jeans was absoluut not done, tot nu. Dit seizoen mag het onder en boven gedragen worden. Ook de wassing hoort niet hetzelfde te zijn.


Een jumpsuit maakt het helemaal deze lente. Waarom geen exemplaar in jeans met stretch? Ook voor mannen lijkt de jeansoveral hot. Durf je niet, kies je uit het ruime aanbod jeans met afhangende bretels.


Een spijkerbroek mag nog strak ogen, maar dan liefst met korte pijpen. De korte variant is een must-have in je garderobe. Onder een kort exemplaar ogen ballerina's perfect.


Waarom zou je enkel opteren voor een blauw, witte of zwarte jeans? Deze lente knallen de kleuren. Een jeans in kobalblauw, knalroze, lichtgeel of mintgroen laten de zon meteen stralen. (br.hln)


09-04-2011 om 10:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna failliete American Apparal lanceert jeanscollectie

Bijna failliete American Apparal lanceert jeanscollectie


http://img600.imageshack.us/img600/2060/americanapparal.jpg


American Apparal staat op het uiterste randje van een faillissement, maar eigenaar Dov Charney blijft erin geloven. Hij lanceert zelfs een nieuwe jeanscollectie.

Eind april is het definitief gedaan met American Apparel. Als er dan geen kapitaal in het bedrijf vloeit, wordt de stekker eruit getrokken. Zorgen genoeg voor eigenaar Dov Charney zou je denken, maar die houdt het hoofd koel. Volgens hem gaat een nieuwe jeanscollectie het tij doen keren en het merk uit het slop halen.

De jeanscollectie bestaat uit 2 modellen: een smalle, toelopende jeans en een kort spijkershortje. Voor een jeans betaal je ongeveer 80 dollar. "Jeans is een tijdloze klassieker. Geen enkel merk heeft zoveel basics als American Apparal", laat Charney weten. (br.she)


08-04-2011 om 14:17 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek en tentoonstelling voor sm-koning Alexander McQueen

Boek en tentoonstelling voor sm-koning Alexander McQueen



Het Metropolitan Museum of Art in New York brengt binnenkort een tentoonstelling en boek over de ontwerper Alexander McQueen. Het enfant terrible van de modewereld beroofde zichzelf ruim een jaar geleden van het leven. De mode-industrie verloor hierdoor één van haar grootste talenten.


De tentoonstelling en het boek 'Savage Beauty' brengt een ode aan de designer en laat daarom de meest bekende en excentrieke stukken uit McQueens ontwerpen passeren. In het boek staat eveneens een uitgebreid interview met McQueens beste vriendin Sarah Burton. Na de dood van haar boezemvriend zette zij het label verder.


Op de catwalk paradeerden zijn modellen geregeld in outfits die doordrenkt waren met verwijzingen naar onder andere bondage. Hun handen werden vaak samengebonden door kledij en hun gezicht werd vaak bedekt met maskers. Ook de fetisjistische schoenen krijgen een speciale vermelding in het boek. McQueens flamboyante stijl werd gekenmerkt door levendige kleuren, frivole stoffen en torenhoge hakken.



http://img709.imageshack.us/img709/5249/alexandermcqueenv.jpg



Daarnaast mag ook zijn meest controversiële collectie aller tijden niet ontbreken: 'Highland Rape'. Het pronkstuk uit de collectie is een jurk waaruit als het ware een tampon lijkt te bengelen, maar wanneer je goed kijkt, zie je dat het echter om een horlogeketting gaat.


'Savage Beauty' kan je vanaf 4 mei in The Big Apple gaan bezichtigen. Het boek is vanaf 31 mei te koop.


08-04-2011 om 13:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo draag je de broekrok met stijl

Zo draag je de broekrok met stijl


http://img29.imageshack.us/img29/7300/broekrok.jpg


Deze zomer keren we met zijn allen terug naar de jaren '90. De tijd dat broekrokken nog hip waren en door jong en oud gedragen werden. Maar hoe draag je zo'n vreemd kledingstuk nu best anno 2011?

Draag de broekrok altijd met een vestje in dezelfde kleur. Zorg er daarenboven voor dat het vestje gekleed is. Zo creëer je een nonchalante, stijlvolle look.

Kies voor een topje of vestje waarbij niet al je lichaamsdelen volledig bedekt zijn. Door voor blote armen of rug te kiezen, zorg je ervoor dat je slanker staat met je ensemble.

Een paar hoge schoenen is onontbeerlijk om de look compleet te maken. Zo wordt je broekroklook van strandtoerist omgetoverd tot chique kantoorbabe. (br.she)


07-04-2011 om 15:03 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is de 11-jarige die Heidi Klum en Miley Cyrus kleedt


Dit is de 11-jarige die Heidi Klum en Miley Cyrus kleedt



Ze kleedde in het verleden al de hipste sterren zoals Miley Cyrus, Kelly Osbourne en Heidi Klum, maar Cecilia Cassini pakt het binnenkort nog wat grootser aan: volgens de geruchten krijgt de 11-jarige modeontwerpster weldra haar eigen realityshow.

De piepjonge dame uit het Californische Encino maakte al op 10-jarige leeftijd furore als de jongste fashion designer in de Verenigde Staten. Haar kledingcollectie ligt sinds 2009 in de rekken van de exclusieve winkel van Fred Segal in Santa Monica. Op anderhalf jaar tijd vlogen er maar liefst 500 kledingstukken over de toonbank.

Cassini is duidelijk een bezig bijtje, want ze ontwerpt haar collectie wanneer ze even geen huiswerk hoeft te maken. Fraai versierde T-shirts kosten 20 euro, terwijl je voor een frivool cocktailjurkje al snel zo'n 100 euro neertelt.

"Designers ontwerpen vaak saaie kleding voor kinderen omdat ze ervan uitgaan dat we geen uitgesproken smaak hebben. Daarom creëer ik ultramoderne outfits voor modebewuste kids. Ik weet precies wat meisjes van mijn leeftijd willen dragen." aldus Cassini.

Of ze te jong is om een modeontwerpster te zijn? "Ik heb er altijd al van gedroomd om tot een succesvolle designer uit te groeien, en waarom zou je in hemelsnaam moeten wachten om die te realiseren? Ik zou graag een voorbeeld willen zijn voor mijn leeftijdsgenoten." vertelde de tiener onlangs in een interview met Maximo TV.







Bovendien is Cassini dol op Lady Gaga: "Ik hoop dat ik ooit de kans krijg om een outfit voor Lady Gaga te ontwerpen. Ik weet zelfs precies hoe die jurk er uit zal zien: het zal om een bonte mix gaan van plastic, pailletten, veren en nep-bont. Het geheel werk ik tot slot af met een gigantische strik." Op en top Gaga dus.

Modeblad WWD pakte uit met het nieuws over de eigen realityreeks, maar laat weten dat er nog steeds druk onderhandeld wordt en er voorlopig nog niets uit officiële hoek werd bevestigd.



07-04-2011 om 11:24 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaat Tilley ontwerpt poncho met picknickdeken

Kaat Tilley ontwerpt poncho met picknickdeken



Modeontwerpster Kaat Tilley heeft een unieke regenponcho ontworpen. Het kledingstuk kan aan twee kanten worden gedragen als poncho, maar ook als rok. Bovendien heeft de poncho een functie als picknickdeken, zodat hij ook bij mooi weer zijn nut heeft. Wie de poncho wil, moet van 7 mei tot 11 juni deelnemen aan de fietscampagne Met Belgerinkel naar de Winkel.


In haar eigen gevoelsstijl en refererend aan de sprookjeswereld van Roodkapje en Sneeuwwitje creëerde Tilley een ontwerp gebaseerd op twee van haar schilderijen. De productie van de poncho ligt opnieuw in handen van het Nederlandse Basil, producent van stijlvolle fietsaccessoires.


De Belgerinkel-poncho multifunctioneel. Hij is langs twee kanten te dragen en kan daarnaast ook als lange rok worden gedragen. En omdat de tiende editie van Met Belgerinkel naar de Winkel dit jaar volledig in het teken van de liefde staat, kreeg de poncho ook heel doelbewust een functie als picknickdeken.






Door al fietsend boodschappen te doen, verzamel je bij de deelnemende handelaars zeven stempels op je spaarkaart en kan je de picknickponcho bestellen voor 25 euro.

Met Belgerinkel naar de Winkel is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, Unizo en de Christelijke Mutualiteit. De campagne moedigt het brede publiek aan om zijn dagelijkse boodschappen met de fiets te doen in plaats van met de auto. Op die manier draagt elke fietsende klant bij aan meer zuurstof in de gemeente, veiligere wegen en een bloeiende middenstand. (br.hln)


07-04-2011 om 11:15 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Miu Miu opent webwinkel

Miu Miu opent webwinkel


http://img845.imageshack.us/img845/8990/miumiu.jpg


Fans van Miu Miu moeten niet langer naar Londen of Parijs afzakken voor hun aankopen te doen. Het kleine zusje van het modehuis Prada gaat namelijk online.

Toegegeven: het is niet voor ieders budget. Maar degenen die het kunnen betalen, lopen wel altijd trendy en glamoureus rond in de kledij, schoenen en met de accessoires van MiuMiu. Vind je de drempel om zo'n flagshipstore binnen te stappen toch te groot? Dan heeft het modehuis goed nieuws voor je, want Miu Miu gaat online. Volgens het merk zelf zal er online het grootst mogelijke aanbod te verkrijgen zijn.(br.vandaag.be - foto Photonews)


06-04-2011 om 17:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: parfum van thee

Nieuw: parfum van thee



Zou je Chanel nr 5 inruilen voor een parfum dat naar thee ruikt? De Britse theefabrikant Tetley hoopt van wel en brengt voor het eerst een geurtje uit op basis van thee, Le Brew genaamd.

Britten zijn dol op thee. Zo dol dat de nationale drank vereeuwigd wordt in een parfumflesje. Een vers gebrouwen kopje thee prijkt zelfs op de vierde plaats in de lijst van topgeuren. Op de eerste plaats staat vers brood, gevolgd door gemaaid gras, schone was en thee. Andere top 10 geuren betreffen koffie, barbecue, benzine, chocolade, taarten en nieuwe boeken.

Prijs
Wie zich met de zoete geur van thee wil besprenkelen, kan voorlopig enkel in Engeland terecht. Kostprijs bedraagt ginds ongeveer 17 euro per flesje, wat een pak goedkoper is dan onze Chanelfles.



06-04-2011 om 17:08 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spionne Anna Chapman met geweer op de catwalk

Spionne Anna Chapman met geweer op de catwalk



De voormalige spionne Anna Chapman die door Amerika geruild is met Rusland, zet haar eerste stappen in de modewereld. Zo werd ze gespot op de catwalk tijdens de Fashion Week in Moskou met een echt geweer in de hand.






Met een knipoog naar haar verleden houdt ze het mannelijk model, Dima Bilan onder bedwang. Haar act lokte meteen heel wat  controverse uit.  Critici vinden het ongepast en er ver over dat een geweer, zelfs een ongeladen, tegen iemands keel wordt gehouden.





Pech dat haar carrière in de 007-wereld niet goed verlopen is, want of haar juiste roeping als model wel gevonden is?



06-04-2011 om 11:35 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps! Model opnieuw overduidelijk gephotoshopt


Oeps! Model opnieuw overduidelijk gephotoshopt



Modellen hebben doorgaans dan wel de perfecte maten, vaak vinden modemerken hen nog niet dun genoeg. Photoshoppers tonen zich dan van hun creatieve kant en bewerken de lichamen zodanig dat de modellen mager genoeg zijn om op de cover van een tijdschrift te verschijnen. Maar soms loopt het ook helemaal mis, zoals bij deze dame...


Op de website van Newport News is een model te zien met een wel erg opvallend lichaam. Dat de photoshopper van dienst wel erg vlijtig te werk is gegaan, is overduidelijk. De hals van het model is niet alleen veel te lang en te breed, hij staat bovendien ook niet in verhouding met de rest van haar lichaam. Ook haar armen ogen bijzonder dun en overdreven lang, waardoor de foto nog maar weinig geloofwaardig is en vooral onnatuurlijk overkomt.







Dergelijke blunders zijn vooral te wijten aan onoplettendheid en slordigheid. Maar het gephotoshopte lijf van Demi Moore slaat werkelijk alles. De actrice prijkte in 2009 op de cover van W-Magazine, maar miste tegelijkertijd een stuk heup. Al snel bleek dat niet enkel haar heup weg was getoverd, maar haar hele lichaam. Haar lijf zou namelijk vervangen zijn door dat van Victoria's Secret-model Anja Rubik. Toch bleven zowel Demi als het tijdschrift de geruchten ontkennen.

Toch hoeven modellen zich niet altijd van hun magerste kant te laten zien. In Groot-Brittannië werd het graatmagere Poolse model Kamilla Wladyka met Photoshop dikker gemaakt om er gezonder uit te zien. Zij had volgens het tijdschrift Healthy een mooi snoetje, maar haar lichaam zag er te dun en ongezond uit voor hun cover.





Deze blog stelde een lijstje samen van de belachelijkste Photoshop-blunders in tijdschriften. (br.hln)



06-04-2011 om 11:29 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op 10 draagt verkeerde beha

7 op 10 draagt verkeerde beha


http://img813.imageshack.us/img813/5290/zwart.jpg


1 op 4 vrouwen heeft nog nooit haar behamaat laten opmeten, zo blijkt uit een recente enquête. 70 procent van alle vrouwen loopt daardoor met de verkeerde beha rond. Een regelmatige check-up van de lingeriegarderobe is echter onontbeerlijk want ook uw boezem durft al eens te wijzigen. Enkele tips om de juiste behamaat te vinden.


1.    Neem zelf niet je maat. Elke winkel beschikt over gediplomeerde verkoopsters die perfect weten welke beha best bij je past. Het verschil tussen een A,B,C cup is vaak miniem en scheelt vaak enkele centimeters. Om te vermijden dat er een maatje te klein of te groot wordt genomen, is het belangrijk dat de maat wordt genomen door professionele handen.


2.    Eens gekend, moet je niet denken dat die behamaat ongewijzigd blijft. Door meer of minder te sporten, na een zwangerschap, dieet of na extra feestkilootjes, veranderen vooral de borsten. Bij ieder bezoek aan een lingeriespeciaalzaak, laat je beter de maat nemen.







3.    Heb je een mooie beha gevonden? Pas hem altijd en beweeg ermee. Waarom? Borsten bewegen en als je stilstaat, kan je niet met zekerheid vertellen of die wel goed zit. Bij een goed zittende beha bewegen de borsten niet. Wandel enkele stappen, draai eens van links naar rechts, buig voorover, ga zitten en sta weer recht. Blijven je boezem mooi zitten, mag je gerust zijn.


05-04-2011 om 00:36 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
04-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgetest: horizontale strepen slanken af

Uitgetest: horizontale strepen slanken af


http://img696.imageshack.us/img696/2912/strepen.jpg


Al jaren wordt gefluisterd dat verticale strepen slanker en groter maken. Deze stylingtip blijkt niet te werken. Het omgekeerd is zelfs waar, zo toont nieuw onderzoek aan de universiteit van New York aan.


Bij de studie kregen vrijwilligers zowel verticale als horizontale strepen aangemeten. Na beoordeling welke het meest flatteren, bleek de horizontale streep de favoriet. Volgens de onderzoekers blokkeren verticale strepen het algemene zicht. Dat maakt drukker wat ervoor zorgt dat je er dikker uitziet. Horizontale strepen geven rust en bezorgen een meer evenwichtige indruk.


Voor wie deze zomer de streepjestrend wil uitproberen: kies streepjes die allemaal even breed ogen. Dat flatteert meer dan enkel dikke banden over het lichaam.


04-04-2011 om 19:55 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar respect? Draag merkkleding

Op zoek naar respect? Draag merkkleding



Door een bekend merk te dragen, lijk je rijker, verdien je meer respect en lukt het makkelijker een betere job binnen te rijven. Onderzoek, uitgevoerd aan de universiteit van Tilburg, toont dat aan.

Vrouwen met merkkleding van Lacoste en Tommy Hilfiger, werden op straat gestuurd met de vraag geld te ronselen voor het goede doel. In vergelijking met hun collega's zonder merkoutfit, kregen ze dubbel zoveel geld toegestopt. Bij een ander onderzoek schenen mannen met merkkleding beter te overtuigen op de sollicitatiemarkt. Niet  alleen kregen ze de job, maar ook een hoger salaris te pakken.
 
Kwaliteit
Volgens de onderzoekers Rob Nelissen en Marijn Meijers tonen de resultaten aan dat de mens er nog altijd niet in slaagt om verder dan de oppervlakte te kijken. Schijnbaar worden we nog altijd meegezogen door de reclame van designermerken. "Vergelijk het met de pauw met de mooiste veren die het vrouwtje krijgt. Merkkleding geeft aan mensen het signaal van kwaliteit. Enkel de besten kunnen het zich permitteren". 

De studie wordt binnenkort neergepend in het wetenschappelijk tijdschrift 'Evolution and Human Behavior'
(br.hln)


04-04-2011 om 15:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je klaar voor de Seventies revival

Maak je klaar voor de Seventies revival



De retro jeans is weer helemaal terug van weggeweest. Deze lente ga jij helemaal in Studio 54-stijl boho beauty Farah Fawcett achterna. Claudia Schiffer, Zoe Saldana en Mila Kunis zetten alvast de trend.


De Seventies revival hebben we grotendeels te danken aan topontwerpers zoals Marc Jabos, Derek Lam en Gucci die elk op hun beurt een scheutje flower power op de catwalk toevoegden.

Je hoeft er trouwens helemaal niet als een mislukte hippie uit te zien om hip te zijn: laat de opvallende tie-dye shirts achterwege en laat de bloemenshirts en de retrojeans met wijde pijpen hun werk doen.

Weinig poeha
Deze lente en de komende zomer zijn flower power (maar vermijd tie-dye!) tanktops, t-shirts en truien aan de orde. Daar kan je dan ook echt alle kanten mee uit: kies voor exemplaren zonder al te veel poeha of draag een kledingstuk in een gedurfd flashy kleurtje. Fleurig of niet, dit seizoen scoor je gegarandeerd met een retrobloesje.





 
Mila Kunis zag er onlangs oogverblindend uit op de rode loper in New York. Zij straalde in een wit broekpak, inclusief getailleerde broek met wijde pijpen. Maar ook Heidi Klum laat de trend niet aan haar voorbij gaan en kiest voor een hippe retrojeans en plateauzolen.

Durf je jezelf aan een Seventies-outfit te wagen? Combineer dan een opvallend kledingstuk met een ietwat neutraal t-shirt of met sobere accessoires, maar ga niet over the top door voor elk kledingstuk schreeuwerige kleuren uit te kiezen. (br.hln)



03-04-2011 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
01-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hermès wil modehuis Jean-Paul Gaultier kwijt

Hermès wil modehuis Jean-Paul Gaultier kwijt



De Franse groep van luxeartikelen Hermès heeft aangekondigd dat het zijn participatie van 45 procent in het modehuis Jean-Paul Gaultier van de hand wil doen. Hermès werd al benaderd door geïnteresseerde kopers en er zijn onderhandelingen opgestart.

Volgens de Franse zakenkrant Les Echos wil het modehuis van Jean-Paul Gaultier kapitaal aantrekken om zijn ontwikkeling te financieren.
 
Overnemers
Nog volgens die krant zijn er meerdere kandidaten om het modehuis over te nemen. De Franse financiële groep Aforge Finance heeft een mandaat gekregen voor een 'reflectieopdracht over de strategische ontwikkelingen'.
Schattingen van de waarde van Jean-Paul Gaultier lopen sterk uiteen, gaande van enkele tientallen miljoenen dollar tot honderden miljoenen.
 
Designer Jean-Paul Gaultier is verbonden met Hermès sinds 1999, toen dat laatste bedrijf 23 miljoen dollar (16,2 miljoen euro) neerlegde voor een participatie van 35 procent. Later werd die verhoogd tot 45 procent.


01-04-2011 om 21:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraag stijladvies aan je vrienden via Twitter-spiegel

Vraag stijladvies aan je vrienden via 'Twitter-spiegel'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Voor degenen die graag alleen winkelen: vanaf nu kunnen de thuisblijvers dankzij de 'Tweet Mirror' jou vanuit hun luie zetel stijladvies geven. Het hoogtechnologische toestel werd vandaag neergepoot in winkelcentrum Westfield in Londen.

De spiegel werkt als volgt: je past een kledingstuk, je neemt vervolgens een foto met het cameraatje aan de voorzijde van de Twitter-spiegel en stuurt hem daarna door naar je vrienden. Zij kunnen je dan via Twitter of Facebook laten weten wat ze van jouw outfit vinden.

Polaroid
"Eén van onze ingenieurs zag hoe zijn vrouw tijdens het winkelen Polaroidfoto's nam in het pashokje. Zo kon ze haar nieuwste aanwinsten diezelfde dag nog aan haar vriendinnen laten zien. Niet lang daarna kwam hij op het idee om een Twitter-spiegel te ontwikkelen. " zegt Kevin Trafford van Nedap, het Nederlandse bedrijf achter het technologische snufje.

De spiegel staat al sinds vorig jaar in verschillende WE-filialen in Nederland, maar doet nu dus ook haar intrede over de plas.

In onderstaand promofilmpje zie je meteen hoe het fashiongadget werkt.


01-04-2011 om 10:30 geschreven door fashionista


» Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!