Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

30-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ugg lanceert stijlvolle mannencollectie

Ugg lanceert stijlvolle mannencollectie


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/mannencollectie-ugg.jpg?t=1333097940


Het was jarenlang een doorn in het oog van heel wat mannen: de Ugg-laarzen waarin hun vrouwen rond paradeerden. 'Slofjes' werden ze smalend genoemd. Nu heeft het merk de loodzware opdracht om ook de mannenmarkt in te palmen.

Een boodschap heeft Ugg alvast begrepen: mannen willen stijlvolle kledij en schoenen. En dus trekt het merk volledig de kaart van de geklede mannenschoenen. De trendfactor zit hem niet zozeer in het model, als wel in het gebruik van kleuren en stoffen. Zo wordt de aloude mannenschoen voorzien van een leder en suèdelaagje, krijgt hij een rode zool en veters in combinatie met een groen stofje of een blauwe zool met bruine suède.

De schoenen zouden in de herfst van dit jaar verkrijgbaar zijn.  (br.she)

30-03-2012 om 10:59 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levi's breidt 'waterless' jeans uit

Levi's breidt 'waterless' jeans uit


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Levis.jpg


Wist je dat... voor de afwerking van één jeansbroek 42 liter water nodig is? Een miljard mensen hebben dan weer geen toegang tot drinkwater, dubbel zoveel mensen leven in onhygiënische omstandigheden door vervuild water. Waterverbruik beperken is dus een stap in de goede richting zoals jeansmerk Levi's dat doet voor zijn 'WaterLess'-jeanskledij, een collectie die net nog werd uitgebreid.

Het jeansmerk bespaart water voor deze collectie door minder wascycli te doorlopen, ozon te gebruiken voor het wassen en minder water tout court in te zetten bij stonewashing.

In 2011 werden 13 miljoen van zulke jeansbroeken geproduceerd, en daarmee werd 172 miljoen liter water bespaard, ofwel 12 liter per jeansbroek. Daarmee kan een middelgrote stad (157.000 inwoners) een jaar lang water drinken. Indrukwekkend, maar maar 'waterless' zoals in 'geen water voor nodig', is dat nog lang niet.

Ook in andere gebieden kan nog water bespaard worden: het meeste water vloeit naar de katoenplantages (als grondstof voor de broeken) en (verrassing!) het waterverbruik van de wasmachines bij de consument thuis. Water- en energiezuinige toestellen en kledingstukken langer dragen als ze niet vuil zijn of stinken kan dus ook veel water besparen. (br.hln)


30-03-2012 om 10:45 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
27-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerucht: H&M lanceert luxecollectie

Gerucht: H&M lanceert luxecollectie

http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/Kacper-Kasprzyk.jpg?t=1332853614


Ze werden het gezicht van betaalbare mode, zoals Coca-Cola dat werd voor frisdranken. Maar H&M probeert al jaren meer te zijn dan het uithangbord voor goedkope wegwerpmode. Elk jaar werken ze daarom samen met topontwerpers, er is een collectie in biokatoen (die je, toegegeven, goed moet zoeken in de winkel) en nu zijn er de geruchten voor een 'luxecollectie'.

De luxe-H&M zou duurder zijn dan het merk COS dat de Zweedse keten nu al onder zijn vleugels heeft. Ontwerper Behnaz Aram (die nu al de COS-afdeling leidt) wordt dan ook genoemd als hoofd van de nieuwe collectie.

"No comment"
H&M zelf weigert de geruchten te ontkennen of bekennen. Het enige wat woordvoerster Charlotta Nemlin aan Women Wear Daily kwijt wou is dat ze "continu op zoek zijn naar nieuwe ideeën, dat is een natuurlijk onderdeel van onze job. Op dit moment is er echter niets nieuw waar ik over kan praten."

Cryptisch. En ook al noemen sommige sites de overstap van 'cheap chic' naar duurdere kledingsstukken 'contra-intuïtief', het is niet zo onlogisch als het lijkt.

Zo droeg Michelle Williams tijdens de promotie van 'My Week with Marilyn' en in volle aanloop naar de Oscars een op maat gemaakte H&M-jurk op de rode loper van de BAFTA's. Qua statement kan dat tellen, vooral voor H&M zelf dat zich op een bepaald vlak duidelijk hoger wil positioneren.

Op 12 april worden deze glamoureuze rodeloperontwerpen ('Exclusive Conscious', zie ook fotoreeks) ook op het grote publiek losgelaten. Niet alleen Michelle Williams werd er in gezien, ook Amanda Seyfried, Viola Davis en Kristin Davis droegen jurken uit de collectie, gemaakt van meer duurzame materialen. Een variant van de jurk van Michelle Williams zal te koop zijn in meer dan 100 H&M's over de hele wereld.

Celebs aan je kant krijgen is een mooie promotiestunt, maar veel belangrijker: het effent ook de weg naar een pak vrouwen die H&M ondertussen verloren heeft. Vrouwen die opgegroeid zijn met H&M maar ondertussen geld verdienen, en dat liever aan iets duurdere maar beter gesneden en genaaide kledij geven. Vrouwen die weten dat goedkope mode meer kost dan het lijkt, omdat het ten koste gaat van het leven van de arbeiders in China, Taiwan en Turkije of waar H&M-kledij ook gemaakt wordt. Vrouwen voor wie ecologie in toenemende mate een rol begint te spelen.

H&M heeft zowel het geld als de positie om eerlijk(er) en beter(e) kledij op de wereld los te laten. Een luxelijn zou dus en een verloren groep klanten en een beter imago kunnen opleveren: een win-win-situatie dus. Voorlopig is het een gerucht, maar wel één met verdomd veel goede vooruitzichten. (br.hln - foto
Kacper Kasprzyk)


27-03-2012 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
26-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je heupen accentueren met een peplum: iets voor jou?

Je heupen accentueren met een peplum: iets voor jou?


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/peplum.jpg


Het lijkt een slecht idee: een kledingstuk met een extra stuk stof rond het lichaamsdeel dat je het liefst niet in de schijnwerpers zet. En toch is de peplum, die je heupen accentueert, helemaal terug. Van jurken tot jasjes, van H&M tot Armani: je ziet het heupdetail overal opduiken. Maar is het ook iets voor jou?

Zeker weten, zeggen ontwerpers en winkelketens. Want met de juiste snit is de peplum flatterend voor élke vrouw. "Het helpt net om een zandloperfiguur te verkrijgen", zegt Stephanie Solomon van Bloomingdale's.

"Een peplum speelt met de proporties van je lichaam, waardoor je taille smaller lijkt", bevestigt Vera Wang, die het heupdetail veelvuldig gebruikte in haar collectie voor deze lente.

Net zoals de gebloemde broek, doet deze trend ons terugkeren naar de jaren '80, toen het samen met de brede schouders immens populair was.

Maar wat is een peplum nu eigenlijk? "Net zoals het woord zelf, vindt de peplum zijn roots in Griekenland. 'Peplos' verwees naar een tuniek of lang gewaad, met een stuk stof dat gevouwen en gebonden werd rond je heupen", legt Daniel James Cole, expert in de modegeschiedenis, uit.

Velen vinden het een slecht idee om zo'n peplum te dragen, maar toch volgens steeds meer celebrities de trend.

Zo koos Jennifer Aniston onlangs voor een grijze jurk in tweed, met wat extra stof rond haar heupen. Ook Irina Shayk liet zich opmerken in een witte tuniek met een peplum, samen met de brede schouders. En zelfs op de Oscars zagen we het verschijnen, meer bepaald bij Michelle Williams.

Maar dé reden om te geloven dat dit een trend zal worden, is omdat ook trendsetter Kate Middleton al overtuigd is van de peplum. Zij liet zich recent zien in een jasje met wat extra stof rond haar heupen, afgewerkt met een riem. En alles wat de Britse hertogin draagt, wordt tegenwoordig door iedereen nagebootst.

Wie twijfelt of het heupaccent wel iets voor haar is, kan op veilig spelen door het met een broek te combineren. Zeker voor vrouwen met vrij korte benen, is dat een goed idee.

Als je toch liever een rok draagt (het is mooi weer!), moet je ervoor zorgen dat die net onder je knieën valt. Combineer niet met sandalen of enkelbotjes, maar kies voor elegante pumps.

Ook vrouwen met rondingen kunnen de trend gerust uitproberen. "Zij moeten wel alles vermijden dat te geplooid, te kort of extreem lang is", zegt celebritystylist Robert Verdi. "Je mag geen extra stof toevoegen die te ver uitsteekt", zegt hij. Want dan kan zo'n peplum wél onflatterend zijn... (br.hln)


26-03-2012 om 22:30 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
24-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alice Dellal rebelleert voor Chanel

Alice Dellal rebelleert voor Chanel


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/Alice-Dellal.jpg


Alice Dellal stond al bekend als trash metal drumster en IT-girl. Maar nu mag de ster zich een nieuwe titel aanmeten: die van Chanel-muze.

Dellal krijgt de eer de nieuwe Boy-handtas van Chanel te promoten. En dat doet ze op haar eigen manier: met enkele rebelse kiekjes. Dellal is dit seizoen ook het uithangbord van Marc by Marc Jacobs. (br.she)


24-03-2012 om 19:49 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arizone Muse is nieuwe muze Estée Lauder

Arizone Muse is nieuwe muze Estée Lauder


http://desmond.imageshack.us/Himg59/scaled.php?server=59&filename=arizonemuse.jpg&res=medium


Cosmeticaproducent Estée Lauder heeft er een nieuwe muze bij. Niemand minder dan Arizona Muse wordt hun nieuwe uithangbord.

Muse werd vooral bekend dankzij haar vele modeshoots. Het Amerikaanse tijdschrift Vogue riep haar zelfs uit tot topmodel van het jaar. Muse zal alle nieuwe beautyshoots van Estée Lauder voor haar rekening nemen.

Ze stapt daarmee in de voetsporen van namen als Elizabeth Hurley, Joan Smalls en Liu Wen. (br.she)


22-03-2012 om 23:23 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
20-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 3 modellen heeft last van ongewenste intimiteiten

1 op 3 modellen heeft last van ongewenste intimiteiten


http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=louisvuittone.jpg&res=medium


De mode-industrie is een harde wereld, waar geen regels lijken te bestaan en jonge meisjes snel volwassen moeten worden. Zoals we weten leidt dat vaak tot eetstoornissen, maar daar blijft het niet bij. Uit een nieuwe enquête blijkt dat 8 op de 10 modellen blootgesteld worden aan drugs, terwijl bijna één op de drie meisjes klaagt over seksuele intimidatie.

De gegevens komen uit een rondvraag van Model Alliance, een groep die opgericht werd door de 29-jarige Sara Ziff. Samen komen ze op tegen seksuele intimidatie, pleiten voor een gezonde manier van eten en eisen aanvaardbare werkomstandigheden voor modellen.

De enquête werd uitgestuurd naar 241 werkende modellen, waarvan er helaas slechts 85 meisjes (anoniem) antwoordden. Een kleine steekproef dus, maar wel met verrassende resultaten.

Ongeveer 80 procent van de modellen zei namelijk dat ze tijdens hun carrière al blootgesteld werden aan drugs. Vooral cocaïne blijkt populair te zijn in de modellenwereld, want ongeveer 50 procent vertelde dat ze daar al mee in aanraking kwam.

Heel wat andere meisjes krijgen dan weer te maken met seksuele intimidatie. Zo voelde 28 procent zich al onder druk gezet om seks te hebben met iemand van het werk. Een bijkomende 29 procent kreeg ook al te maken met ongewenste seksuele intimiteiten.

Daarmee omgaan is niet gemakkelijk, en dat leidt bij veel modellen tot mentale problemen. 68 procent van de ondervraagde meisjes bekent namelijk last te hebben van depressies en angsten.

Dat is niet verwonderlijk, als je weet dat de meeste meisjes nog erg jong zijn als ze aan hun modellencarrière beginnen. Meer dan de helft begint namelijk al tussen 13 en 16 jaar.

Opvallend is ook dat ze niet veel steun krijgen van hun ouders. De meeste ouders vergezellen hun kinderen 'nooit' of 'zelden' naar een casting of fotoshoot. Dat verklaart waarom de meisjes zo kwetsbaar zijn, als kind in een wereld vol volwassenen. (br.hln)


20-03-2012 om 14:44 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperdure biggetjes stelen de show op Canadese catwalk

Peperdure biggetjes stelen de show op Canadese catwalk


http://desmond.imageshack.us/Himg824/scaled.php?server=824&filename=biggetjes.jpg&res=medium


Een tijdje geleden pakte Etam Lingerie op de catwalk uit met gekleurde poedels en slangen. Die trend werd gisteren verder gezet op de modeweek in Toronto, waar ook dieren de show stalen. Deze keer was de eer weggelegd aan kleine, schattige, maar vooral peperdure biggetjes. Eéntje kost al gauw 1.000 dollar (of 760 euro).

De minuscule varkentjes worden gefokt in Nieuw-Zeeland, maar verkocht door Amerikaanse leveranciers. Die bekennen dat het kleine gestalte van de varkens het resultaat is van genetische manipulatie. Hetzelfde geldt voor de strepen op hun rug.

De kleine biggetjes zijn in Amerika en Canada ontzettend populair en worden, ondanks de hoge kostprijs, verkocht als huisdier. Begrijpelijk, want de dieren zijn ontzettend schattig.

En dat is ook de reden waarom Korhani Home besloot om de biggetjes mee te nemen op de catwalk op de Toronto Fashion Week. Als accessoire vormden ze namelijk het ideale contrast voor de stoere look van de modellen.

Bovendien was de show op zich ook al opvallend, want Korhani Home is helemaal geen modelabel, maar een merk van binnenhuisdecoratie.

De modellen droegen dan ook geen jurken, maar waren gehuld in tapijten met zwarte, witte en rode ruiten. Die werden combineerd met op punk geïnspireerde kettingen en armbanden met spijkers.

Het is niet de eerste keer dat Korhani Home babydieren gebruikt in hun shows. Vorig jaar gebruikten ze al pluizige konijntjes op hun catwalk. Hetzelfde zagen we ook al bij Etam, met onder andere lammetjes, gekleurde poedels en slangen.

Schattig en leuk, maar dierenrechtenactivisten stellen zich natuurlijk vragen bij de trend. Worden de kleine dieren wel goed behandeld? En dan zwijgen we nog over de ethische problemen rond de genetische manipulatie van de biggetjes... (br.hln)


16-03-2012 om 00:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
15-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gescheurd jeansjasje maakt comeback

Gescheurd jeansjasje maakt comeback


http://desmond.imageshack.us/Himg269/scaled.php?server=269&filename=jeansjasje.jpg&res=medium


Het gescheurde jeansjasje is terug, maar dit keer volstaat het niet een oud exemplaar uit de kast te halen, fashionista's kopen een peperduur afgeleefd expemplaar.

Zangeres Rihanna heeft gescheurd denim officieel terug op de modekaart gezet. Ook op heel wat modeblogs is het nu erg populair en tijdens de verschillende modeweken droegen alle modellen en journalisten in deze klassieker uit de jaren '90. Dus als je voor komende lente slechts een item koopt, laat het dan een afgeleefd ogend jeansjasje zijn.

Je vindt dit kledingstuk in heel wat vormen en formaten, als je de stijl van Rihanna wil kopiëren, dan moet je wel diep in je buidel tasten. Haar exemplaar van het hippe merk Acne kost iets meer dan 500 euro. De reden achter dit hoge prijskaartje is dat elk jasje op een unieke manier gescheurd werd. Maar dat kan je natuurlijk zelf ook. De trend stopt echter niet alleen bij bovenstukken, ook een gescheurde broek kan komende lente perfect. Fans hiervan zijn actrice Elle Fanning en blogger Columbine Smille, zij durven het aan om hun jasje te combineren met een bijpassende jeans.

Een makkelijke manier om zelf zo'n hip jasje te creëren is door je kaasrasp boven te halen en je denim op deze manier er afgeleefd te laten uitzien.


15-03-2012 om 15:33 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
13-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna creëert schoenencollectie

Madonna creëert schoenencollectie


http://desmond.imageshack.us/Himg140/scaled.php?server=140&filename=madonnaschoencollectie.jpg&res=medium



Madonna is stevig bezig om de lifestylemarkt te veroveren. Na haar Material Girl-lijn samen met dochter Lourdes, lanceert ze in april een eigen parfum. Eind 2012 komt daar nog een schoenensegment bij.

De schoenen worden uitgebracht onder het label MG Icon, dat Madonna in 2010 oprichtte. De eerste collectie zal meer dan 60 verschillende looks bevatten. In de lijn vind je zowel ballerina's, hakjes als laarzen terug. Prijzen variëren tussen de 89 en 349 euro. (br.she - beeld photo news)


13-03-2012 om 17:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laarzen tot over de knie: zo draag je ze in de lente

Laarzen tot over de knie: zo draag je ze in de lente


http://desmond.imageshack.us/Himg706/scaled.php?server=706&filename=knielaarzen.jpg&res=medium


Het is weer tijd om je over-de-knie laarzen uit de kast te halen of een nieuw paar aan te schaffen. Dit type laars is namelijk de ideale schoen om de overgang te maken van winter naar lente, zeker als je zonder panty's naar buiten wil. Celebs zoals Miranda Kerr en Rihanna werden er deze week al mee gespot. Nu jij nog!

Wie de laarzen op de juiste manier wil dragen, moet rekening houden met de volgende vijf regels:

1. Plat
Wie de laarzen overdag (en op het werk) wil dragen, kiest het best voor een plat paar, eventueel in 'paardrijstijl'. Als je toch niet zonder wat hoogte kan, ga dan voor een brede hak.

Want hoe mooi de stilettoversies ook zijn, je bewaart ze beter voor een avondje uit. Het is namelijk veel moeilijker om ze te combineren, zeker als je op het werk netjes voor de dag wilt komen.

2. Zwart
De veiligste keuze is, zoals meestal, zwart. Niet alleen kan je die kleur met alles combineren, zwart is ook vaak goedkoper. Bruine 'over-the-knee-boots' zijn een goed alternatief, maar felle kleuren raden we zeker af. Die geven je namelijk een 'goedkope' look.

3. Combineer
In de lente is het een must om je hoge, strakke laarzen te combineren met een kort, gelaagd jurkje. Zorg er wel voor dat er maximum anderhalve centimeter tussen de onderkant van je kleedje en de bovenkant van je laarzen zit. Een combinatie met een minirokje à la Julia Roberts in Pretty Woman is 'not done'.

Natuurlijk kan je de over-de-knie-laarzen ook dragen met een skinny jeans of legging. Je doet er wel goed aan om die te combineren met een los bovenstuk, dat je achterste bedekt. Kies bijvoorbeeld voor een lange trui, tuniek of boyfriend-jasje.

4. Simpel
Hou de rest van je look (accessoires, make-up) zo simpel mogelijk. De laarzen zijn op zich al sexy genoeg om de show mee te stelen. Ze combineren met smokey eyes of een opvallende ketting, die ook om aandacht roepen, is dus wat van het goeie teveel.

5. Doen!
Ten slotte is het ook belangrijk dat je de juiste hoogte kiest, zodat je je ook echt goed voelt in de laarzen. Zorg ervoor dat het bovenstuk van de laars net op de overgang van je knieschijf naar het begin van je dijen zit. Hoger (à la Rihanna) is - alweer - te goedkoop.

Als je voelt dat de laarzen echt goed zitten, zal je sowieso meer zelfvertrouwen uitstralen. Onthoud ook dat niet alleen superslanke, langbenige modellen ze kunnen dragen, maar dat iedereen er goed mee staat. Durven en doen is dus de boodschap! (br.hln - beeld photo news)


12-03-2012 om 21:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
11-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. H&M onder vuur door model dat op skelet lijkt

H&M onder vuur door model dat op skelet lijkt


http://desmond.imageshack.us/Himg687/scaled.php?server=687&filename=aymelinevalade.jpg&res=medium


De keten H&M ligt onder vuur omdat het voor de promotie van de lijn van Marni een model gebruikte dat zo slank is dat ze veel weg heeft van een skelet.

De budgetvriendelijke keten kreeg klachten over het 26-jarige model Aymeline Valade, zo zou er uitzien alsof ze elk moment kan instorten. De vrouw draagt in de beelden een jasje met driekwartsmouwen en een kokerrok, die haar slanke taille en armen benadrukken. Sommigen zeggen dat het door de styling en de make-up van het model komt, ze zeggen dat haar bleke teint, holle kaken, donkere ogen en slordige kapsel haar een ongezonde look geven.

Een Britse moeder uit West-Londen Maria Rowntree wil haar dochter niet meer naar een filiaal van H&M meenemen. "Het is al erg genoeg dat modebladen een ongezond lichaamsbeeld stimuleren, maar dat had ik niet van een winkelketen als H&M verwacht."

Het modebedrijf verdedigde zichzelf door te zeggen dat ze niet bewust met graatmagere modellen werken. "Het was niet de bedoeling om mensen overstuur te maken met deze beelden, we zullen in de toekomst rekening houden met deze opmerkingen", aldus een woordvoerder. (br.hln)


11-03-2012 om 17:28 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
09-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topmodel kan niet op hoge hakken lopen en valt op catwalk

Topmodel kan niet op hoge hakken lopen en valt op catwalk

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





In het wereldje van supermodellen gaat het er ongenadig aan toe. Vraag dat maar aan Pauline Hoarau, die als winnares van Elite Model Look een nieuw gezicht op de catwalk is. Tijdens de recente herfst- en wintershow van Anthony Vaccarello in Parijs ging het mis voor de jonge Française, die het aan hoog tempo op de catwalk lopen met hakken zo hoog als stelten duidelijk nog niet onder de knie heeft. Eerst moet ze al een pijnlijk grote afstand laten met het model voor zich, enkele tellen later gaat ze gewoon onderuit. Grappig om daarna te zien hoe het eerstvolgende model (ene Othilia Simon volgens de video) gewoon doorloopt, terwijl de twee volgende modellen in rij (Daria Strokous en Suvi Koponen) wel hulp bieden. Al willen ook dan de naaldhakken van Giuseppe Zanotti niet meewerken...


09-03-2012 om 18:00 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beha's van Dita Von Teese

De beha's van Dita Von Teese


http://desmond.imageshack.us/Himg513/scaled.php?server=513&filename=ditavonteese.jpg&res=medium


De lingerielijn van Dita Von Teese is voorgesteld. Daarover was de voorbije dagen nog wat commotie omdat Dita enkele volle modellen wou voor haar behasetjes.

Het ravissante model heeft (grotendeels) woord gehouden. De drie modellen die Dita mochten flankeren op de catwalk hadden rondingen op de juiste plekken, al waren twee van de drie modellen toch wel slank te noemen.

Borsten hadden ze in elk geval allemaal wél, en dat is onontbeerlijk bij de voorstelling van een lingerielijn. De voorgestelde beha's waren zowel praktisch als kleurrijk. Er werd duidelijk eerst aan comfort en steun gedacht.

Toch mogen ze ook gezien worden. Voor de avontuurlijke vrouw is er een setje met overtuigende luipaardprint. Voor de klassieke vrouw is er een gewoon setje in blauwgroen met kanten afwerken, en voor wie het wat passioneler mag, werd de rode satijnen beha met zwarte kant bedacht.

Dita zelf draagt een opvallende kanten beha met zwarte rand en opvallend hoge afronding. 


09-03-2012 om 17:50 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjoeketsjoeke treintje... Weg is Louis Vuitton

Tsjoeketsjoeke treintje... Weg is Louis Vuitton


http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=louisvuittone.jpg&res=medium


Louis Vuitton heeft vriend en vijand verbaasd met zijn laatste modeshow. Hoofdontwerper Marc Jacobs liet 'simpelweg' een trein de catwalk opdaveren.

De show vond plaats op de binnenplaats van het Louvre in Parijs. Een idyllische bestemming. Zeker met een twist van Louis Vuitton erbij. Die zorgde voor een Oriënt Express-trein die het platform kwam opbulderen. Wat volgde waren modellen met Edwardiaanse hoeden, strak geweven jassen en tassen van paardenhaar. (br.she - foto photo news)


09-03-2012 om 14:23 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
08-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Jacobs betaalt zijn modellen niet

Marc Jacobs betaalt zijn modellen niet


http://desmond.imageshack.us/Himg841/scaled.php?server=841&filename=haileyhasbrook.jpg&res=medium


Marc Jacobs ligt weer onder vuur. Verschillende modellen beschuldigen de ontwerper ervan dat hij hen niet betaalde voor het showen van zijn ontwerpen op de catwalk. Bovendien laat hij de meisjes ook onmogelijk veel uren werken. De reactie van Jacobs? "Als ze niet met ons willen werken, dan moeten ze niet", liet hij op Twitter weten.

Alweer een zelfverzekerde uitspraak van de bekende fashion designer. Het doet ons denken aan vorige maand, toen hij tegen alle regels in twee meisjes van amper 14 de catwalk opstuurde. "Ik doe mijn shows op de manier die ik wil, en niet op de manier van iemand anders", vertelde hij toen aan de New York Times. Geen excuses of rechtzetting dus.

En dat lijkt hij ook nu niet van plan te zijn, hoewel verschillende modellen klagen over hoe hij hen behandelt. Eén van hen onthulde dat ze niet betaald werd voor meer dan 30 uur werk tijdens de New York Fashion Week.

Bovendien laat hij ook minderjarige meisjes na middernacht werken, wat ingaat tegen de richtlijn van de 'Council of Fashion Designers of America'. Jacobs is nochtans een belangrijk bestuurslid van de adviesgevende raad.

"Eén nacht moest ik voor Marc Jacobs looks uitproberen van zes uur 's avonds tot twee uur 's nachts", onthulde de 17-jarige Hailey Hasbrook aan WWD. De dag erna liet Jacobs het meisje terugkomen voor nog meer pasbeurten. Haar modellenbureau, Elite, ging akkoord, maar benadrukte dat Hailey klaar moest zijn om halfelf 's avonds.

"Toen ik daar aankwam bleek echter dat er geen specifieke eindtijd voorzien was. Uiteindelijk kon ik pas vertrekken om halfvijf 's morgens. En om acht uur moest ik al bij een andere mode-ontwerper zijn."

Hailey werd uiteindelijk geboekt voor zowel de 'Marc Jacobs' als de 'Marc by Marc Jacobs' show. Daarvoor werd ze enkel betaald met 'ruilgoederen': gratis kleren en accessoires. Het meisje benadrukte echter dat ze "daar zeer blij mee was" en dat het team van Marc Jacobs "superleuk en vriendelijk" is.

Het is niet ongewoon dat modellen met kleren betaald worden, vooral op de New York Fashion Week. Onder de Amerikaanse wet worden ze namelijk gezien als onafhankelijke freelancers. Daardoor zijn ze niet beschermd door de basiswetten, waaronder het krijgen een minimumloon.

Het resultaat is dat veel meisjes na een Amerikaanse modeshow geld verschuldigd zijn aan hun modellenbureau, die reis- en administratiekosten eisen. De meisjes hebben echter weinig keuze, want invloedrijke designers kunnen hun carrière maken of kraken. En dat weet Marc Jacobs maar al te goed. (br.hln)


08-03-2012 om 13:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
07-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inboedel Van Beirendonck wordt online geveild

Inboedel Van Beirendonck wordt online geveild


http://desmond.imageshack.us/Himg829/scaled.php?server=829&filename=vanbeirendonck.jpg&res=medium


Circa 450 collectiestukken van de failliete modeontwerper Walter Van Beirendonck en de hele inboedel van zijn concept store worden online geveild. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Curator Anne-Marie Elants, die sinds het faillissement van drie weken geleden een manier zoekt om nog zo veel mogelijk schuldeisers te betalen, zag geen andere mogelijkheid. Ze onderhandelde een paar weken lang met kandidaat-kopers, maar die boden niet voldoende voor de inboedel van de concept store. De veiling gaat volgende week van start en duurt hooguit twee weken, luidt het bij veilinghuis Moyersoen uit Wilrijk.
 
"We bieden 392 kledingstukken aan en zowat zestig accessoires. De startprijs is voor elk item nul euro", luidt het. Ook de hele inboedel van de concept store wordt aangeboden, zoals paspoppen en winkelrekken. Het meest opvallende item is een acht meter lange, twee meter hoge polyester beer die als kast voor de kinderkleren diende. De beer, ontworpen door Van Beirendonck in 1998, zou zeker 36.000 euro waard zijn. Op 31 maart moet alles weg zijn.


07-03-2012 om 16:38 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
06-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het harnas: een vreemd mode-accessoire in opmars

Het harnas: een vreemd mode-accessoire in opmars


http://desmond.imageshack.us/Himg208/scaled.php?server=208&filename=herveleger.jpg&res=medium


Nog niet zo lang geleden zagen we op de catwalk een opvallend mode-accessoire opduiken: het harnas. Het gaat om een soort kruising tussen bretellen en een riem, dat je boven je kleren draagt. Niemand die toen dacht dat het ook in ons straatbeeld zou verschijnen. Maar nu blijkt dat het harnas wel eens de nieuwste trend zou kunnen worden.

Het was niemand minder dan Hervé Leger die met de harnassen uitpakte op New York Fashion Week in februari.

Het modehuis gebruikte ze als versiering op jurken en probeerde zo een extra touch te geven aan de collectie. Het resultaat was een 'Warrior Women'-look: sexy vrouwen die ten strijde lijken te trekken.

De harnassen waren allemaal vervaardigd in leder en kwamen in verschillende (basis)kleuren voor: zwart, wit, bruin en grijs. De meeste harnassen werden bovenaan (van schouders tot middel) gedragen, maar enkele ervan vielen ook rond het middel en de heupen.

Een 'SM-accessoire', werd het op verschillende modeblogs genoemd. Niet iets waar we in het dagelijkse leven mee zouden rondlopen. En nog: enkel geschikt voor celebs die wel eens een moderisico durven te nemen.

Iemand zoals Lady Gaga dus. En dat klopt, want de zangeres droeg al een soortgelijk harnas in haar videoclip 'Yoü and I'. Al was het dan met iets minder kleren eronder dan op de catwalk van Hervé Leger.

Maar één ding was voor iedereen duidelijk: het harnas zou niét gedragen worden door 'de gewone vrouw'.

Nog geen maand later blijkt echter dat het mode-accessoire toch ons straatbeeld zou kunnen veroveren. Het bewijs: het harnas wordt te koop aangeboden op betaalbare online modewinkels, zoals ook het populaire Asos.com. (br.hln - foto getty)


06-03-2012 om 21:34 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Véronique Leroy gaat draagbaar seizoen tegemoet


Véronique Leroy gaat draagbaar seizoen tegemoet


http://desmond.imageshack.us/Himg571/scaled.php?server=571&filename=veroniqueleroy.jpg&res=medium


De Belgische modeontwerpster Véronique Leroy presenteerde afgelopen weekend haar nieuwste collectie tijdens de Parijse modeweek. En dat werd er meteen eentje vol basisstukken, die vlot draagbaar zijn.

Geen bizarre stofjes, rare combinaties of opvallende snits bij Véronique Leroy. Alles was uitermate draagbaar, enkel de rijglaarsjes en ander schoeisel zaten ultrastrak rondom de vrouwenlichamen. De iets strakkere jurkjes en broeken werden dan weer minder streng door losse cardigans.

Overheersende kleur was ook hier zwart, al werd er gewerkt met oranje accenten. (br.she)


05-03-2012 om 21:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe soort uitgroei

Het nieuwe soort uitgroei


http://desmond.imageshack.us/Himg23/scaled.php?server=23&filename=uitgroei.jpg&res=medium


Jean Paul Gaultier stelde zijn nieuwste modelijn voor tijdens de Parijse modeweek dit weekend. Maar alle aandacht ging naar de opvallende coupes van de modellen.

Uitgroei krijgt een heel nieuwe invulling dankzij Jean Paul Gaultier. De man liet de haren van de jonge meisjes op strategische plekken blauw, roze en zwart verven, waardoor het leek alsof ze een wel erg aparte kleur van uitgroei hadden. (br.she - foto photo news)


05-03-2012 om 17:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter prinses Caroline van Monaco wordt gezicht van Gucci

Dochter prinses Caroline van Monaco wordt gezicht van Gucci


http://desmond.imageshack.us/Himg688/scaled.php?server=688&filename=charlottecasiraghi.jpg&res=medium


Charlotte Casiraghi, de 25-jarige dochter van prinses Caroline van Monaco en kleindochter van Grace Kelly, is aangesteld als het nieuwe gezicht van modehuis Gucci.

Amazone Charlotte draagt al twee jaar speciaal voor haar ontworpen ruiterskledij van kledij en heeft een goede band met het modehuis.

"Ze is het typevoorbeeld van de moderne royal wiens natuurlijke elegantie elke stijl overstijgt", zo werd ze in het verleden door de creatieve directeur van Gucci, Frida Giannini, bejubeld. Daarenboven sierde Charlotte in september vorig jaar de cover van de Franse Vogue, waarmee ze in de voetsporen van haar moeder trad.


05-03-2012 om 01:12 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw record: Hermèstas ter waarde van 1.5 miljoen euro

Nieuw record: Hermèstas ter waarde van 1.5 miljoen euro


http://desmond.imageshack.us/Himg210/scaled.php?server=210&filename=hermestas.jpg&res=medium


Wie dacht een dure handtas in huis te halen met een Chanel of Dior, gaat raar opkijken. Hermès heeft een nieuwe tas gecreëerd. En vraagt daar maar liefst… 1.5 miljoen euro voor.

De tassen zijn gemaakt in goud, kregen een krokodillenleder uitstraling en zijn bezet met 1.600 diamanten. Dat zorgt voor het expansieve prijskaartje. De tasjes zijn nochtans ultraklein. Fans moeten snel zijn want van elk model zijn maar 3 exemplaren verkrijgbaar.

De bekende juwelenontwerper Pierre Hardy mocht de ontwikkeling en productie voor zijn rekening nemen. (br.hln)


03-03-2012 om 23:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
02-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries Van Noten brengt kleur naar Parijs

Dries Van Noten brengt kleur naar Parijs

Klik op de foto om de volledige reeks te bekijken





Niet voor eerst zien we op de catwalk opvallend harige (bont?) vesten verschijnen. Dries Van Noten kleurde die van hem geel, blauw en bruin; helemaal afgestemd op zijn collectie waarbij zwart de basis was en kleurrijke prints de eentoningheid doorbraken


02-03-2012 om 00:38 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
01-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fifties vrouwen bij Dsquared2

Fifties vrouwen bij Dsquared2


http://desmond.imageshack.us/Himg191/scaled.php?server=191&filename=dsquared2.jpg&res=medium


De retrokoorts heeft ook toegeslagen bij het Canadese ontwerpersduo DSquared2. Op de catwalk in Milaan stuurden ze vrouwen met beehives, vlinderbrillen, driekwartbroeken, nauwe rokken en bontjassen de catwalk op. (foto getty)


01-03-2012 om 00:40 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!