Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
fashionista

29-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heb je een partner? Hou je dan aan deze vijf moderegels

Heb je een partner? Hou je dan aan deze vijf moderegels

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/13/2/20141128155735/media_xll_7308857.jpg

Een nieuwe partner, een nieuwe garderobe? Dat is een modefout die je maar beter niet maakt. We verzamelden vijf tips die elke vrouw met een relatie maar beter leest.

1. Laat je sexy lingerie geen stof vergaren
Eens je een man aan de haak heb geslagen, lijken veel dames hun sexy setjes in de kast te laten liggen. Maar het kan geen kwaad om de pikante beha's en slipjes aan te trekken om het vuur tussen jullie weer aan te wakkeren. Mooie lingerie is goed voor je zelfvertrouwen, dus het kan ook je leven naast je relatie verbeteren.

2. Hakhoogte niet aanpassen
Ken je een vrouw die haar favoriete stiletto's heeft afgezworen sinds ze iets begon met een kleinere man? Het is mooi dat je rekening houdt met de gevoelens van je partner, maar laat je stijl niet bepalen door zijn complexen. Uiteindelijk zou er niets tussen een vrouw en haar schoenen mogen komen. Verander alleen je schoenstijl als jij dat wil.

3. Blijf trouw aan je persoonlijke stijl
Het is normaal dat je meer op elkaar gaat lijken als je meer tijd met elkaar doorbrengt. Maar het is belangrijk om je eigen stijl te blijven respecteren. Als je op een dag ontdekt dat jullie in dezelfde jogging rondlopen, dan weet je dat je op het foute pad zit. Je eigen look is waar je partner in de eerste plaats op gevallen is.

4. Lieg nooit over je shopbudget
Als je begint te liegen over hoeveel je hebt uitgegeven aan kleren, dan is dit een symptoom van een ander probleem. Dit staat los van het feit of jullie een gemeenschappelijke rekening hebben of niet. In een gezonde relatie moet je eerlijk kunnen zijn over hoeveel je uitgeeft.

5. Verander je partner niet
Misschien ben je geen fan van de driekwartsbroek, maar het is belangrijk je je partner te aanvaarden zoals hij is. Met lelijke broeken en al. Je kan uiteraard subtiele hints geven, maar een ongewenste make-over is nooit een goed idee. (br.hln)

29-11-2014 om 20:14 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook jij hebt deze smoesjes om te shoppen al gebruikt

Ook jij hebt deze smoesjes om te shoppen al gebruikt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/5/3/20141127125935/media_xll_7305738.jpg

Deze maand ga je het volhouden, je koopt geen enkel nieuw kledingstuk meer tot je je eindejaarsbonus hebt gekregen. Tot liefde op het eerste gezicht met die perfecte pumps of dat stoere lederen jasje je overvalt. Ook al schreeuwt je bankrekening nee, toch slaat je hart op hol en overtuig je jezelf met onderstaande leugens die uitspatting te verantwoorden.

1. Deze schoenen zitten zo makkelijk. Oké, mijn voeten staan vol blaren, maar ik sterf liever dan te moeten toegeven aan mijn moeder of partner dat deze pareltjes dodelijk zijn voor mijn voeten.

2. Ik volg geen trends, dit is een klassiek basisstuk dat ik jarenlang en voor elke gelegenheid kan dragen. Een stuk dat zichzelf onmiddellijk terugbetaalt, dus. (Oké, met die harembroeken had ik het bij het verkeerde eind en met de comeback van de Buffalo's ook)

3. Alexander X H&M, dat is een unieke designercollectie. Een buitenkansje dat ik simpelweg niet kan laten liggen.

4. Deze handtas van 400 euro is een investering. Dit dure lederen accessoire kan ik zeker drie jaar lang dagelijks dragen. Als ik het zo bekijk, is het een koopje.

5. Ik ga dit seizoen eindelijk meer kleur dragen en daarom investeer ik in een nieuwe garderobe. (Om dan na drie maanden te ontdekken dat ik toch nog altijd hetzelfde zwarte ensemble draag)

6. Ik heb niks om te dragen, hét excuus van elke shopverslaafde fashionista. (br.hln)

29-11-2014 om 20:10 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
25-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maakt een hippe oversized jas je niet dik(ker)

Zo maakt een hippe oversized jas je niet dik(ker)

http://static0.hln.be/static/photo/2014/6/6/14/20141125163407/media_xll_7301744.jpg

Een lange oversized jas in de winter meer dan welkom: het houdt je hele lichaam warm en is bovendien erg stijlvol. Denk je dat alleen slanke supermodellen zo'n jassen kunnen dragen? Dan heb je het mis: deze tips zorgen ervoor dat ook jij een oversized jas kunt dragen zonder je dik(ker) te maken.

- Kies voor één oversized stuk
Een grote jas combineer je beter niet met een losse boyfriend jeans. Draag daarentegen nauw aansluitende kledij om het geheel uit te balanceren. Kies voor een skinny broek, een legging of stijlvolle kokerrok.

- Creëer een taille
De plaats onder je borst is het smalste deel van je lichaam, een goede plek om te accentueren dus. Combineer je jas met een riem om een slankere taille te creëren.

- Maak jezelf groter
Bang dat die lange jas je kleiner laat lijken dan je bent? Kies dan voor hakken.

- Toon wat huid
Een natuurlijke vrouwelijke en slanke taille tover je tevoorschijn door wat huid te laten zien. Kies niet voor een decolleté maar rol je broek een klein beetje op zodat je enkels zichtbaar zijn of strop je mouwen op om je fijne polsen te accentueren. Iets te koud? Handschoenen en enkellaarsjes creëren hetzelfde effect.

- Kies de juiste accessoires
Extra dimensie bereik je door de juiste accessoires toe te voegen aan je outfit. Kies daarbij voor rechte stukken en laat die ronde handtas of oorbellen even in de kast liggen.

- Blijf bij je eigen maat
Een oversized jas moet je geen drie maten groter kopen dan de maat die je normaal draagt om het effect van de jas te benadrukken. Blijf daarom bij je eigen maat of ga maximaal een maat groter. Je jas moet namelijk een weloverwogen keuze lijken en geen stuk dat je snel uit de kast hebt gepakt en veel te groot lijkt. (br.hln)

25-11-2014 om 17:53 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
23-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Beckham verkozen tot mannelijk schoonheidsicoon

David Beckham verkozen tot mannelijk schoonheidsicoon

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/6/3/20141122150403/media_xll_7295148.jpg

De H&M-reclamecampagnes in ondergoed leggen David Beckham geen windeieren. Niet alleen verdient de voormalige voetbalster er heel wat geld mee, ze hebben er ook mee voor gezorgd dat Beckham is uitgeroepen tot mannelijk schoonheidsicoon.

Op tweede plaats staat George Clooney, die vooral geprezen wordt voor zijn elegante stijl tijdens het huwelijk in Venetië. Clooney's goede vriend Brad Pitt palmt de derde plaats in. 

De top vijf wordt vervolledigd door acteur Benedict Cumberbatch en model David Gandy. De enquête werd uitgevoerd door lastminute.com (br.hln)

23-11-2014 om 19:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
22-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat dit plus-sizemodel je over zelfvertrouwen kan leren

Wat dit plus-sizemodel je over zelfvertrouwen kan leren

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/15/12/20141120130410/media_xll_7290567.jpg

Dat de 30-jarige Candice Huffine mee in de sexy Pirellikalender mocht prijken, is baanbrekend omdat dit sexy model maatje 42 heeft. Haar moedige verschijning bewijst dat rondingen stilaan aanvaard worden in de modewereld. Ze kan dames heel wat leren over zelfvertrouwen en wat dé sleutel tot sexappeal is.

Een ding maakte de kalender duidelijk: sexy in 2015 is zwart en latex. En heeft minder te maken met de perfecte maten, maar wel de juiste uitstraling. En dat allemaal dankzij Candice. Huffine was met haar fotoshoot voor Pirelli niet aan haar proefstuk toe. Ze heeft al in Vogue gestaan in de magazines V, W en op de cover van i-D. "Er zijn 10 tot 15 meisjes die vaak gevraagd worden voor chique modebladen. Het zijn geen alleenstaande gevallen meer. Rondingen worden 'normaal'", vertelt de schoonheid aan de Britse krant The Telegraph.

Het model begon haar modelcarrière al op erg jonge leeftijd als deelneemster aan misswedstrijden voor kinderen. Op haar 15de wilde ze al doodgraag model worden. Maar bij alle bureaus werd ze geweigerd omdat ze te dik was, ook al had ze toen maatje 38. Haar droom werd dan toch op haar 18de werkelijkheid, ze mocht als plus-sizemodel in enkele Duitse modecatalogussen poseren. Langzaam zag ze de industrie veranderen. "Ik merkte hoe modebedrijven en designers ook grotere maten in hun collecties begonnen op te nemen."

In de foto's voor de Pirellikalender is duidelijk dat ze zich goed in haar vel voelt en dat ze graag haar lichaam toont. Poseren in korset en een zweep in de hand zou bij heel wat dames echter het angstzweet doen uitbreken. "Ik voelde me mooi zo schaars gekleed. Het was ook niet mijn eerste keer. Maar wanneer je van je lichaam houdt en je er trots op bent, voelt het goed om je kleren uit te trekken. Ik ben heel trots op mezelf en op mijn lichaam. Ik ben blij dat ik een positief rolmodel kan zijn. Jonge meisjes bedanken me, zeggen me dat ze kunnen zien dat ik gelukkig ben en toch pasta kan eten. Ik heb het gevoel dat de wereld toch een beetje aan het veranderen ben."

Candice kan zich identificeren met Lena Dunham, de ster van de reeks Girls. "Ik denk dat veel mensen haar bewonderen omdat ze zich niet verontschuldigt voor wat ze doet. Ik kijk op naar sterke, brutale dames." (br.hln)

22-11-2014 om 12:25 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
16-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kendall Jenner nieuw gezicht van Estée Lauder

Kendall Jenner nieuw gezicht van Estée Lauder

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/7/6/20141115192412/media_xll_7279866.jpg

Kendall Jenner heeft een flinke klus gescoord. De 19-jarige telg uit de Kardashians-familie heeft een contract afgesloten met Estée Lauder. Dat heeft het beautymerk vandaag in een videoboodschap bekendgemaakt.

In het filmpje is het model te zien als klein meisje. Bij de beelden uit de oude doos vertelt ze hoe ze als kleine meid al met de make-upspulletjes van haar moeder Kris Jenner aan de slag ging. Zelf maakte Kendall het nieuws ook bekend via haar eigen Instagram-account. "Ik ben ontzettend blij om aan te mogen kondigen dat ik het nieuwe gezicht van Estée Lauder ben. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik het ben", schrijft ze bij een foto voor de campagne van Estée Lauder.

Welk product ze mag gaan aanprijzen is nog niet bekend. Wel laat ze op de website van de beautygigant alvast weten wat haar favoriete producten zijn. Haar zus Kim Kardashian reageerde op Instagram trots op het nieuws over haar kleine zusje. "Ik spring letterlijk op en neer van trots en vreugde voor mijn kleine zusje! @kendalljenner is het nieuwe gezicht van @esteelauder! Het vraagt zoveel moed om je dromen na te streven. De meeste mensen praten alleen over de dingen die ze willen bereiken. Maar jij leeft je droom. Ik ben trots op de kleine meid!" (br.hln)

16-11-2014 om 17:29 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bleke huid? Deze looks zijn niets voor jou

Bleke huid? Deze looks zijn niets voor jou

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/16/11/20141113114628/media_xll_7274741.jpg

Niet iedereen is gezegend met een permanent gebronsde huid. Dat hoeft niet negatief te zijn; er valt heel wat te zeggen voor de schoonheid van een bleke huid. Het wil wél zeggen dat er een aantal looks zijn die je minder goed staan. Deze zijn alvast niets voor jou:

Opzichtige blush
Wie een mooie, bleke huid heeft, houdt zijn blush best zo natuurlijk en onopvallend mogelijk. Een niet mooi uitgeveegde blush of een knalkleur kan al snel je hele look uit balans brengen. Zorg ervoor dat je blush je eigen huidskleur in de verf zet, in plaats van die in het niets te laten verdwijnen.

Bleke lippen
Hoe mooi het ook andere vrouwen mag staan, de 'nude' en pastel lipsticks laat je beter links liggen. Een te lichte kleur op je mond en de onderste helft van je gezicht lijkt al snel één groot vlak. Optisch gezien verdwijnen je gezichtstrekken in het niets, en de mooie vorm van je mond is nergens te bespeuren.

Onopgemaakte ogen
Een laagje foundation, wat natuurlijke blush en een mooie lipkleur. Klaar? Nee toch niet: bleke huidjes vragen wat oogmake-up. Niet dat je je smokey eyes moet bovenhalen, maar een laagje mascara en een lijntje eyeliner boven je ogen doen al wonderen. Toegegeven, het is iets meer werk, maar anders krijg je al snel een vermoeide blik.

Pasteltinten
Vele vrouwen zien hun bleke huid gepaard gaan met blond haar. De tips hierboven worden dan nóg belangrijker om dat uitgewassen effect te vermijden. Wie toch liever zo weinig mogelijk make-up aanbrengt, blijft dan wel beter weg van de pasteltinten in zijn kledij. Wil je een witte jurk of pastelroze trui aan? Combineer dat dan met een opvallende lipkleur of een mooie smokey eye.

Te veel bronzer
Niemand zegt dat je je roomwitte huid niet wat kleur mag geven met een beetje bronzer. Ga hier echter voorzichtig mee om; je gaat er al snel uitzien alsof je de verkeerde tint foundation ophebt, of teveel onder de zonnebank bent geweest. Hou het zo natuurlijk mogelijk! (br.hln)

16-11-2014 om 17:27 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleur die je winterhuid doet stralen

De kleur die je winterhuid doet stralen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/0/9/20141114115013/media_xll_7277394.jpg

Net als een glaasje rood wijn, kan bordeaux een gezonde gloed op je wangen toveren. Probeer deze kleur te combineren met tinten als oker of donkerblauw voor een frisse look.

Durfallen brengen deze kleur aan op de lippen of gaan voor een sexy jurkje, strakke skinny jeans. Als je liever op veilig wil spelen dan kun je met juwelen of nagellak je bleke winterhuid beter doen uitkomen. Een gebreide donkerrode trui doet een doorsnee winterse outfit opfleuren. (br.hln)

16-11-2014 om 09:47 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
14-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet de bob! Het wobkapsel is in

Vergeet de bob! Het wobkapsel is in

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/4/12/20141113075856/media_xll_7274202.jpg

Als enkele populaire sterren zich een nieuw kapsel laten aanmeten, dan is meteen een nieuwe trend gezet. Zangeressen Beyoncé en Taylor Swift en actrice Jennifer Lawrence zijn er al mee gespot: de wavy bob ook wel 'wob' genoemd. Dit nieuwe kapsel betekent korter, maar niet te kort haar met een krul erin.

Volgens de internationale stylisten geeft deze haartrend een vollere look dan de long bob, ook wel 'lob' genoemd, die het afgelopen jaar in was. Ook is het veel makkelijker te verzorgen dan het langere haar. Julian Farel, die in New York veel beroemdheden mag knippen, vindt dat de wob een moderner en jeugdiger uitstraling geeft dan de langere bob.

En volgens Edward 'Scissorhands' Tricomi van de Warren Tricomi Salons, eveneens in New York, is deze trend een blijvertje omdat je het heel makkelijk kunt laten uitgroeien als je van kapsel wilt veranderen. De New Yorkse kapper Clyde Elezi weet ook wel waarom de haarlengte tot de schouder zo populair is. "Het staat iedereen", zei hij eerder. "En als je haar lang en gewoontjes is, zal niemand je op straat aanspreken. Maar met dit kapsel ben je verzekerd van complimentjes. Het gaat allemaal om de details."

Bij de wavy bob moet het haar uiteraard nog wel lang genoeg zijn om te kunnen opsteken, voor bijvoorbeeld belangrijke filmpremières. (br.hln)

14-11-2014 om 11:01 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je deze lingerieshoot van Vogue echt moet zien

Waarom je deze lingerieshoot van Vogue echt moet zien

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/2/0/20141113161245/media_xll_7275645.jpg

Het debat over het vrouwenfiguur en het nut van plus sizemodellen blijft maar duren. Zo was er onlangs nog een hele hetze over het Calvin Klein-model Myla Dalbesio die als plus size werd bestempeld maar dat helemaal niet bleek te zijn. Modebijbel Vogue kan niet anders dan zich te mengen in deze discussie, maar doet dat op geniale wijze.

De Amerikaanse versie van het magazine pakt uit met een reportage over plus size dames in lingerie. Het is uiteraard niet revolutionair om volslanke vrouwen te laten poseren, maar wel een initiatief dat je niet van Vogue verwacht. En het onverwachte is dat echt vrouwen van alle vormen en maten hebben meegewerkt aan de fotoshoot.

De legendarische fotograaf Cass Bird blikte de krachtige zwart-wit beelden van lachende, huilende, maar vooral erg natuurlijke vrouwen in. De beelden slagen erin te ontroeren en betekenen een aangename afwisseling op de strakke modereportages met graatmagere, haast perfecte modellen die doorgaans in het modeblad verschijnen. (br.hln)

14-11-2014 om 11:00 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
12-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De feestjurk is uit: dit zijn de trendy alternatieven

De feestjurk is uit: dit zijn de trendy alternatieven

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/11/9/20141112163825/media_xll_7272849.jpg

De nieuwste collectie van Alexander Wang voor H&M levert het bewijs: tegenwoordig gaan we liever in sportieve kledij op stap en niet meer in een (oncomfortabele) feestjurk. Tegenwoordig is een skinnyjeans of een jumpsuit een populairder alternatief bij Britse fashionista's.

Een rondvraag bij 2.156 vrouwen tussen 18 en 36 jaar heeft aangetoond dat 57 procent het liefst uitgaat in een skinnyjeans. Op de tweede plaats komt de jumpsuit, dan pas gevolgd door de jurk. Ook koopt meer dan de helft van de ondervraagde vrouwen over het algemeen minder jurken dan vorig jaar. Als laatste verkiezen ze ook tinten als rood en blauw, wat dus helemaal het einde van de 'little black dress' aankondigt (voor even dan toch).

De beste opties voor alternatieve feestkledij zijn opvallende broeken met een feestelijke print als een luipaardmotief of een druk patroon. Wat de jumpsuit betreft, zijn er voldoende mogelijkheden als een strapless bovenstuk en details met pailletten voor de speciale toets. Wil je toch je benen met de andere gasten delen, kies dan voor een speelse playsuit. Dit kledingstuk wel alleen bestemd voor durfallen. Denk eraan dat accessoires de 'eenvoudigste' outfit tot een fashionable kunstwerk kunnen omtoveren.  (br.hln)

12-11-2014 om 17:55 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 geniepige trucjes voor langere, vollere wimpers

9 geniepige trucjes voor langere, vollere wimpers

http://static2.hln.be/static/photo/2014/13/4/6/20141112111506/media_xll_7272111.jpg

Het geheim van mascara aan te brengen is meer dan alleen je wimpertang verwarmen of hwat een en weer te wiebelen met je borsteltje. Wist je dat je geen geen valse wimpers nodig hebt om met grotere, dikkere wimpers te pronken. Onderstaande trucjes volstaan om de aandacht naar je kijkers te trekken.

Gebruik een borsteltje voor oogschaduw en breng wat talkpoeder  op je wimpers tussen je eerste en tweede laag mascara aan. Zo blijft het poeder beter op je wimpers zitten en de tweede laag mascara hecht zich beter aan het poeder.

Plooi de borstel zodat deze bijna verticaal staat. Deze vorm maakt het makkelijker om de kleine haartjes aan de binnen- en buitenkant te bereiken. Ideaal voor een liftend effect.

Om lange wimpers te krijgen, moet je beide kanten van een laagje voorzien. Door je ogen zacht te sluiten, kun je ook de bovenkant bewerken. Een laag is voldoende, anders krijg je klonters.  

Om onderste wimpers te verven, hou je je borsteltje best verticaal. Het is makkelijker om die kleine haartjes vanuit deze hoek te bereiken. Zo raak je overal, zonder je gezicht te besmeuren.

Oefen met je vinger druk uit op je ooglid wanneer je aan de bovenste wimpers begint. Zo komen ze iets meer naar voren en kun je met het borsteltje helemaal tot aan de wortels gaan. Je vinger zorgt ook voor dat je ooglid niet helemaal besmeurd raakt.

Kijk naar boven wanneer je de bovenste wimpers aanpakt. Zo kun je beter zien wat je doet en kun je elke haartje bereiken. (br.hln)

12-11-2014 om 12:31 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noem jij dit 'plus size', Calvin Klein?

Noem jij dit 'plus size', Calvin Klein?

https://pbs.twimg.com/media/B13uHbkIAAIDJjz.jpg:small

Veel vrouwen zullen bloedjaloers zijn op het uiterlijk van het 27-jarige Amerikaanse model Myla Dalbesio. Maar Calvin Klein huurde haar enkel in om goede sier te maken met haar uniek sellingpoint: Dalbesio beschikt over een zogenoemd plus-size figuur. Ofwel: ze is met haar maatje 40 volgens Elle Magazine een 'fors' model.

Hoewel Calvin Klein zelf nooit de woorden 'plus sized' in de mond namen, adverteerde Elle Magazine de mooie dame als een mollig model. En dat schiet bij veel vrouwen in het verkeerde keelgat. Dalbesio is natuurlijk wat voller in vergelijking met voorgangsters als Lara Stone, Christy Turlington en Kate Moss, die allemaal schommelen rond maatje 32. Maar om nou te zeggen dat de Amerikaanse dik is, dat vinden velen op Twitter een grote schande. "Als Dalbesio mollig is, ben ik een olifant", luidt een van de vele commentaren op het artikel van Elle.

Zelf houdt de Amerikaanse het er in een interview op dat ze niet het dikste, maar ook zeker niet het dunste exemplaar op de catwalk is. "Ergens in het midden", zegt ze over zichzelf. "Maar ik ben wel zwaarder dan alle modellen waarmee Calvin Klein ooit gewerkt heeft. Dat is best intimiderend", vindt ze.

De modewereld krijgt op dit moment heel wat te verduren. Vorige week werd Topshop nog op de korrel genomen, nadat er erg dunne paspoppen opdoken. Daarnaast werd ook Victoria's Secret aangevallen, die enkele hyperslanke modellen gebruikte voor haar 'Perfect Body'-campagne. (br.hln)

12-11-2014 om 09:48 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De luxueuze stijl van de jaren 80: iets voor jou?

De luxueuze stijl van de jaren 80: iets voor jou?

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/5/2/20141107121737/media_xll_7262252.jpg

Ga de kleerkast en accessoirecollectie van je grootmoeder maar plunderen want de stijl van jaren tachtig is helemaal hip. Extravagante oorbellen, dikke armbanden en kleurrijke ringen en kettingen: echt alles kan! De glamoureuze stukken van dertig jaar geleden zijn zelfs zo geliefd dat ze voor erg hoge bedragen geveild worden. Heb jij nog ergens een erfstuk liggen? Dankzij deze tips kan je het vandaag nóg dragen.

Juwelen uit de jaren '80 stralen gewoon iets uit. Vaak zijn ze gemaakt uit heel wat kleurrijke stenen of vervaardigd uit goud of platina. De accessoires zijn nu zelfs zo populair dat er erg hoge bedragen voor worden neergeteld. Zo werd onlangs een halsketting geveild voor meer dan 20.000 euro. Gelukkig kan je de geliefde stukken probleemloos combineren met een hedendaagse stijl. Onthoud deze twee basisregels voor een geslaagde look:

- Goudkleurige sieraden passen bij bijna elke outfit, maar vallen vooral op wanneer je ze combineert met rode of zwarte kledij. Het kleurcontrast zorgt ervoor dat je accessoires de aandacht krijgen die ze verdienen. Zilverkleurige juwelen kunnen dan weer snel 'koud' lijken, combineer ze daarom altijd met warme tinten zoals bordeaux.

- Kies je voor opvallende lange en zware oorbellen? Hou dan de rest van je accessoires sober. Het heeft geen zin om vier grote juwelen te dragen. Focus altijd op eens basisstuk en stem de rest van je ouftit én accesoires daarop af. (br.hln)

12-11-2014 om 09:10 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
06-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vollere lippen in vijf simpele stappen

Vollere lippen in vijf simpele stappen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/1/13/20141106145216/media_xll_7259443.jpg

Niet iedereen is gezegend met grote volle lippen als Angelina Jolie. Sommigen onder ons moeten het stellen met Maar niet getreurd, ook jij kan het effect van een mooie volle mond benaderen met deze vijf simpele stappen.

Het lijkt bizar, maar een klein beetje concealer in het midden van je onderlip zorgt ervoor dat je lippen een stuk voller lijken dan normaal.

Wie volle lippen wil, moet met een lipliner aan de slag. Maar pas dan wel op dat ze niet ineens onnatuurlijk groot lijken: gebruik een potlood in de kleur van je lippenstift en omlijn je mond nét buiten je liprand. Het gaat maar over een millimeter, maar het effect is enorm. Vind je geen lippenstift in dezelfde kleur? Kleur dan heel je mond in met het potlood. Gegarandeerd een natuurlijk en blijvend effect.

Als donkere kleren ons slanker maakt, geldt dat ook voor lippenstift. Blijf weg van de donkerste tinten en kies liever voor neutralere lipsticks voor een voller effect. Probeer ook een exemplaar te zoeken met niet al te veel glitter erin, aangezien dat je lippen optisch verkleint.

Glitter is geen goed idee, maar wat glans wel. Een laagje gloss over je lippen, vooral in het midden van je onderlip, geeft je mond meteen dimensie.

Highlighter hoeft niet alleen op je wangen te zitten. Breng een beetje van het glanzende poeder (of crème) aan net boven je bovenlip in het cupidoboogje. Het geeft de illusie van diepte, waardoor het lijkt alsof je lip voller is. (br.hln)

06-11-2014 om 19:45 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
05-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een legging is geen broek? Wel met deze tips

Een legging is geen broek? Wel met deze tips

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/12/9/20141105115745/media_xll_7256139.jpg

De legging heeft niet de beste reputatie, waardoor veel vrouwen dit kledingstuk enkel om te sporten dragen. Maar zelfs de meest stijlvolle fashionista kan niet ontkennen dat deze broek wel erg comfortabel zit. Met onderstaande tips kun je met een legging gaan werken of er zelfs mee op stap gaan.

Er zijn twee zaken waar je op moet letten bij de aankoop van een legging: het model moet dik en niet-transparant zijn. Niemand wil dat bekend staan als de persoon die haar ondergoed graag showt.

De stijltips
Probeer eens een opvallend patroontje uit onder een lange jasje of een jeanshemd. Het idee dat een legging zwart of grijs moet zijn, kun je maar beter uit je hoofd zetten.

Combineer een lederen legging met een dikke gilet die je niet toeknoopt. Om toch wat taille te creëren kun je er best een riem in dragen.

Wist je dat je een zwart exemplaar op het werk kan dragen? Combineer met een lang, wit hemd en een elegante cardigan.

Voor een comfortabel en veilig gevoel kan je een jurk over een dikke legging dragen.

Zelfs sneakers kunnen stijlvol zijn onder je legging, zolang je dan de rest van je outfit wat chiquer maakt. Dat kan bijvoorbeeld met een lange blazer of een lichte, vrouwelijke blouse. Vergeet vooral ook classy armbanden en halskettingen niet.

Een ander voordeel van de legging is dat de broek perfect past bij de comeback van de knielaarzen voor komend winter. Trek er een warme wollen trui over aan en een nonchalant jeansjasje en je bent klaar voor een casual dagje uit. (br.hln)

05-11-2014 om 18:06 geschreven door fashionista


» Reageer (1)
04-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je zomerkledij ook in de winter nog te dragen

Tips om je zomerkledij ook in de winter nog te dragen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/5/11/20141103141723/media_xll_7251236.jpg

Sinds vandaag is de zomer officieel gedaan. Gisteren konden we nog genieten van de zon in T-shirt en blote benen. Vandaag bederven een stevige wind en regenbuien de modepret. Toch kun je je favoriete zomerstukken deze winter blijven dragen dankzij onderstaande tips.

Bloemenprints kunnen blijven
Door onder je zomerse jurk stevige laarzen, panty's en een jasje te dragen, kun je je zomerse outfit winderwaardig maken.

Laagjes
Door verschillende stukken over elkaar te dragen kun je je lichte kledingstukken transformeren. Onderschat bijvoorbeeld de kracht van een dikke gilet niet. Dit houdt je lekker warm en combineert goed met zowat elke top, zelfs eentje dat je blote buik toont. Over een frivole zomerjurk gaat ook een sportieve sweater, een erg populaire wintertrend.

Ballerina's
Wist je dat je ballerina's het hele jaar door kan dragen? Probeer onderstaande 'onzichtbare sokken' uit als je op koude dagen toch geen afscheid van je pumps of ballerina's kan nemen.

Shorts
Investeer in een donkere legging die je onder je jeansshort kan dragen.

Lange rok
De maxirok wordt doorgaans als zomerkledij beschouwd, maar dit kledingstuk werkt evengoed in de winter. Draag er een mooie, korte trui op en een dikke legging onder.

Sjaal
Sjaals houden je niet enkel warm, ze zijn ook een ideaal om kleur in je outfit te brengen. (br.hln)

04-11-2014 om 18:22 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topshop onder vuur om dunne benen etalagepoppen

Topshop onder vuur om dunne benen etalagepoppen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/8/10/13/20141104165550/media_xll_7253638.jpg

De Britse modeketen Topshop ligt onder vuur vanwege de etalagepoppen die ze gebruiken. De benen van de plastic 'mensen' zijn veel te dun. Een Britse vrouw postte enkele dagen geleden een foto van de benen van een vriendin naast de 'staken' van een van de poppen. Het beeld ging viraal en een storm van kritiek daalde neer op Topshop.

De 23-jarige Becky Hopper bezocht vorige week het filiaal van Topshop in Hull. Samen met haar vriendin Georgia Bibby zagen zij de enorm dunne benen bij een van de etalagepoppen.

De Britse zette haar vriendin, toch ook een slanke vrouw met maat 36-38, naast de pop en nam een foto van hun benen. Vergezeld met de hashtags #poorbodyimage en #irresponsible slingerde ze de foto op Twitter om zo een statement te maken tegen de onmogelijke maten van de pop. Het zou onverantwoordelijk zijn van Topshop de pop te gebruiken en daarmee een slecht zelfbeeld bij meisjes te veroorzaken.


De foto ging al snel viraal en werd duizenden keren gedeeld. Vanuit de hele wereld ontvingen de twee support van andere vrouwen.

"We zijn overweldigd door alle steun", zei Becky tegen Daily Mail. "We willen magere meisjes echt niet bekritiseren. We willen Topshop alleen aanmoedigen etalagepoppen met alle maten te gebruiken."

"Veel meisjes kunnen gezond zijn en er uitzien als deze pop", gaat ze verder, "maar de meeste meisjes kunnen dat niet. Tieners zijn de belangrijkste doelgroep van Topshop en daarom is de winkel het meisjes verschuldigd om op verantwoorde wijze om te gaan met het lichaamsbeeld dat ze neerzetten."

Ook verschillende organisaties die zich inzetten tegen anorexia pikten het statement van Becky op. Topshop zag zich daarom genoodzaakt te komen met een persverklaring.

Een woordvoerder van Topshop stelde dat de pop gebaseerd is op maat 38 (maat 10 in het Verenigd Koninkrijk), maar dat de vorm van de pop zo gestileerd is dat deze meer opvalt in de winkel en een bepaalde visuele aantrekkingskracht heeft. Verder zijn de etalagepoppen gemaakt van glasvezel. "Daarom hebben ze bepaalde vormen, om makkelijk aan- en uitgekleed te kunnen worden. Ze zijn niet bedoeld als een weergave van het gemiddelde vrouwelijke lichaam."

Het is niet de eerste keer dat winkelketens onder vuur liggen om hun gebruik van magere paspoppen. Eerder hadden Primark en lingeriemerk La Perla hiermee te maken. Primark verwijderd in juli van dit jaar daarop de poppen met uitstekende ribben, La Perla deed dat in mei. (br.hln)

04-11-2014 om 18:19 geschreven door fashionista


» Reageer (0)
03-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend in de maak: sokken in sandalen

Trend in de maak: sokken in sandalen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/2/11/20141031162824/media_xll_7246286.jpg

De sportieve sandaal doet velen terugdenken aan zomerkampen en avontuurlijke trektochten uit lang vervlogen tijden. Maar na de comeback van de slippers van Birckenstock, lijkt de Teva ook zijn plekje in de modewereld op te eisen. En het ziet er naar uit dat fashionista's dit schoeisel met sokken zullen combineren.

De laatste golf in de lelijke schoenentrend is de combinatie van sokken met sandalen. Het team van Teva werkt samen met Woolrich voor een sokkencollectie die bij de sandalen passen.

Maar hoe combineer je deze bijzondere look? De stylisten bij Popsugar geven enkele tips. Met een casual jurk en sportief jasje zie je er meteen sportief en hip uit. Je kiest best voor erg eenvoudige stukken, omdat je al genoeg aandacht trekt met je schoeisel en sokken. Ook een jeansshort is een optie, maar draag er een lederen jasje op om jezelf warm te houden.  (br.hln)

03-11-2014 om 11:06 geschreven door fashionista


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 06-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!